-
Δηλαδή έπρεπε κάποιος να προβλέψει πως απο ούτε 500€ που έδινε κάποτε τώρα θα δίνει 3-4 χιλιάρικα?
Προσπαθούμε να δικαιολογησουμε τα αδικαιολογητα? -
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Δηλαδή έπρεπε κάποιος να προβλέψει πως απο ούτε 500€ που έδινε κάποτε τώρα θα δίνει 3-4 χιλιάρικα?
Προσπαθούμε να δικαιολογησουμε τα αδικαιολογητα?Το μυστικό δεν το ξέρεις ποιο είναι?
Η 'κοινή λογική'.
Το λέει κι ο συνονόματος:Κοινή λογική χρειάζεται και μερικοί δεν την είχαν.
Αν του χρόνου τα 3-4 χιλιάρικα γίνουν 5-6 χιλιάρικα, να ξέρεις ότι πάλι 'κοινή λογική' θα χρειάζεται.
Για τυχόν απορίες (π.χ. πως θα την προμηθευτείς) δεν είμαι εγώ ο αρμόδιος.
-
Ασχέτως με τι έχει λογική και τι όχι, ήταν η δεν ήταν διαχρονικη ´´πολυτέλειά´ τα >2000cc οχήματα στην Ελλάδα ;
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Tι αυτοκινητο εχει ο nidosan;
Ένα υπέροψο 206 GTi...
Να θυμηθώ να στο δώσω για τεστ-ντράηβ την επόμενη φορά που θ' ανέβω επάνω!
(ελπίζω με περισσότερες ώρες ύπνο από την προηγούμενη! ) -
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Το ποια είναι η συζήτηση Νίκο είναι ξεκάθαρο από τον τίτλο του thread.Αν εσύ θέλεις να την πας στα 'πολύ' υψηλά κυβικά, στα οποία δεν ανήκει ούτε το δικό σου αμάξι ούτε το δικό μου, και να τη λες στους 4λιτρους, είναι πρόβλημά σου.
Έχει το κράτος να τον σκίζει ο 4λιτρος, έχει κι εσένα, τη 'φωνή της λογικής' με το 2λιτρο, να του λες 'τι περιμένεις καμάρι μου να σου συμβεί' (σόρι, είναι προφανές ότι δεν τον θεωρείς ανόητο αλλά κάτι άλλο, που σύντομα θα μας αποκαλύψεις ) και 'αν μπορείς ας το συντηρήσεις!'...
Χάσε και καμιά ευκαιρία να το παίξεις έξυπνος, δε θα πάθεις τίποτα.
Πουθενά δε θέλω να τη πάω. Να τη κρατήσω εκεί που ξεκίνησε προσπαθώ, αλλά εσύ συνεχώς τη πας αλλού.
Κι ενώ σου ζήτησα κάποια πράγματα, αυτή την απάντηση δίνεις?
Ωραίος...
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
@ Nikos!
επειδη χθες μου αναφερες το παραδειγμα με την τραπεζα, να το θεσω αλλοιως.
Αν αυριο βγουν οι τραπεζες και πουν οτι οσοι εχουν δανεια πανω απο 100Κ σε αυτες, θα αυξηθει το επιτοκιο του δανειου τους 50%, θα πεις ας προσεχαν οσοι εχουν τετοια δανεια ? και επρεπε να το προβλεψουν ?Κανεις δεν μπορουσε να φανταστει που θα εφταναν οι φοροι και τα χαρατσια οταν ξεκινησε η κριση, μιλαω για παντου και οχι μονο στα αυτοκινητα.
Σημερα εχουν προβλημα ακομη και αυτοι που αν εβαζε το κρατος αυτους τους φορους προ κρισης, θα ελεγαν ,στα τετοια μου.Ειναι δυνατον να αλλαζει το φορολογικο καθε χρονο, εδω και οσα χρονια θυμαμαι, και να μιλας για προβλεψεις ?
Όποιος έπαιρνε διακοποκοδάνειο, γαμοδάνειο κλπ τα έπαιρνε για ψύλλου πήδημα. Διαφωνείς? Ζούσε πάνω από τις δυνατότητές του? Εκτός αν μόνο εμένα μου φαίνεται αδιανόητο να παίρνεις δάνειο για να πας διακοπές στο εξωτερικό ή να κάνεις πανάκριβους γάμους.
Σαφώς και κανένας δε μπορούσε να προβλέψει που θα έφτανε το πράγμα με τη φορολογία των αυτοκινήτων, αλλά:
-Ξέραμε ότι το κράτος είναι ανισόρροπο
-Ξέραμε ότι ζούμε σε ένα απρόβλεπτο κράτος
-Ξέραμε ότι τα υψηλά κυβικά (επαναλαμβάνω, αναφέρομαι σε 4.000 και πάνω...) τα έσκιζε
-Ξέραμε ότι το κράτος έβαζε τεκμήρια στα αυτοκίνητα
-Ξέραμε πως οτιδήποτε άνω των 2.000 κυβικών έχει ηλιθίως υψηλότερο ΕΤΤ
-Ξέραμε ότι αναλογικά τα τέλη κυκλοφορίας ήταν πάντα διπλάσια και άλλες φορές τριπλάσια από τα μικρότερα κυβικά
-Ξέραμε ότι το κράτος θεωρούσε 'υψηλά' οτιδήποτε άνω των 2.000
-Ξέραμε ότι το κράτος όποτε έψαχνε έσοδα, κοιτούσε να τα βγάλει αυξάνοντας τα τέλη κυκλοφορίαςΓνωρίζοντας λοιπόν τη νοοτροπία του κράτους στα υψηλά κυβικά, κάποιοι πήγαν ενάντια σε αυτή.
Οπότε δε μιλάω για προβλέψεις, ούτε θα πρέπει απαραίτητα κάποιος να είναι μάντης για να αγοράσει όχημα. Κοινή λογική χρειάζεται και μερικοί δεν την είχαν.
Καποια στιγμη λοιπον καταργει το κρατος το ΕΤΤ και η αγορα αλλαζει. Οι περισσοτεροι πιστεψαν πως γιναμε επιτελους Ευρωπη. Παει ο ενας και παιρνει SantaFe 2,7 και ο αλλος Cayman 2,7. Ο πρωτος εδωσε το 1/3 των χρηματων του δευτερου.
Κωλοτουμπα το κρατος και να΄σου και οι 2 να θεωρουνται πλουσιοι σημερα. Ειναι ? ΟΧΙ ο πρωτος, ισως ο δευτερος.
Θες να τους πεις αφελεις που ειδαν το τυρι, αλλα οχι την φακα ? Ισως και να ειναι.
Θεωρεις φυσιολογικο να τιμωρειται η αφελεια του πολιτη και μαλιστα απο το κρατος ?
Αν η εταιρια που δουλευεις αλλαζε τους ορους συναλλαγης με τους πελατες της οπως αλλαζει το κρατος τους δικους του με τους πολιτες, θα της ειχε μεινει πελατης ?Ειναι απολυτως παραλογο να υπαρχει φορος πολυτελειας με βαση τα κυβικα και οχι με την αξια κτησης.&_
-
Γενικά είναι παράλογο να πληρώνεις φόρο πολυτελείας για κάτι που έχεις ήδη πληρώσει.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Το ποια είναι η συζήτηση Νίκο είναι ξεκάθαρο από τον τίτλο του thread.
Αν εσύ θέλεις να την πας στα 'πολύ' υψηλά κυβικά, στα οποία δεν ανήκει ούτε το δικό σου αμάξι ούτε το δικό μου, και να τη λες στους 4λιτρους, είναι πρόβλημά σου.
Έχει το κράτος να τον σκίζει ο 4λιτρος, έχει κι εσένα, τη 'φωνή της λογικής' με το 2λιτρο, να του λες 'τι περιμένεις καμάρι μου να σου συμβεί' (σόρι, είναι προφανές ότι δεν τον θεωρείς ανόητο αλλά κάτι άλλο, που σύντομα θα μας αποκαλύψεις ) και 'αν μπορείς ας το συντηρήσεις!'...
Χάσε και καμιά ευκαιρία να το παίξεις έξυπνος, δε θα πάθεις τίποτα.
Πουθενά δε θέλω να τη πάω. Να τη κρατήσω εκεί που ξεκίνησε προσπαθώ, αλλά εσύ συνεχώς τη πας αλλού.
Εννοείς να την κρατήσεις εκεί που σε βολεύει για να κάνεις τον έξυπνο στους 4λιτρους
Θα σου πρότεινα ν' ανοίξεις ένα tread με τίτλο 'H κοινή λογική που μερικοί δεν είχαν και τώρα καλά να πάθουν' και να συνεχίσεις εκεί, να δούμε τι ψάρια θα πιάσεις.
-
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
Θες να τους πεις αφελεις που ειδαν το τυρι, αλλα οχι την φακα ? Ισως και να ειναι.
Θεωρεις φυσιολογικο να τιμωρειται η αφελεια του πολιτη και μαλιστα απο το κρατος ?
Αν η εταιρια που δουλευεις αλλαζε τους ορους συναλλαγης με τους πελατες της οπως αλλαζει το κρατος τους δικους του με τους πολιτες, θα της ειχε μεινει πελατης ?Ειναι απολυτως παραλογο να υπαρχει φορος πολυτελειας με βαση τα κυβικα και οχι με την αξια κτησης.&_
Μα δε λέω κάτι διαφορετικό! Βεβαίως και είναι εντελώς παράλογο να υπάρχει φόρος πολυτελείας για κάτι που είναι ήδη στη κατοχή σου.
Ελληνικά νομίζω γράφω.
Αν η εταιρία ξαφνικά άλλαζε τη πολιτική της, θα έμεναν μόνο αυτοί που θα μπορούσαν να ακολουθήσουν με αυτή. Για να αλλάξει όμως τη πολιτική της δε το κάνει επειδή ο γενικός έτσι ξύπνησε ένα πρωί. Είδε ότι αλλιώς δε θα υπάρχει εταιρία. Οπότε λίγο άτοπο το παράδειγμά σου νομίζω.
Όμως η ουσία είναι, κι εκεί συμφωνούμε εννοείται, ότι το κράτος δεν ήταν ούτε και είναι αξιόπιστο, όπως και η εταιρία δε θα ήταν αν έκανε τέτοια κίνηση! Ξεχάσαμε τα τεκμήρια το 2000? Οπότε ένα μη αξιόπιστο κράτος (σε κάθε επίπεδο), δε μπορείς να το εμπιστευτείς.
Μόνος σου είπες όμως αυτούς που ρίσκαραν και πήραν πολύ υψηλού κυβισμού, αφελείς...οπότε...
Εννοείς να την κρατήσεις εκεί που σε βολεύει για να κάνεις τον έξυπνο στους 4λιτρους
Θα σου πρότεινα ν' ανοίξεις ένα tread με τίτλο 'H κοινή λογική που μερικοί δεν είχαν και τώρα καλά να πάθουν' και να συνεχίσεις εκεί, να δούμε τι ψάρια θα πιάσεις.
Τι ακριβώς προσπαθείς να καταφέρεις?
Λυπάμαι πραγματικά για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεις τη συζήτηση. Ενώ σου έχω απολογηθεί για κάποια πράγματα αν σε έθιξαν, εσύ δεν έχεις την αξιοπρέπεια να κάνεις το ίδιο και συνεχίζεις στο ίδιο τροπάριο.
Τα ...στα επιστρέφω.
Η συζήτηση ξεκίνησε από πολύ συγκεκριμένα πράγματα, αν και το τόπικ δημιουργήθηκε για να συζητηθεί η 'φοροαποφυγή' (όπως έγραψε ένας), κι εσύ τη πας όπου σε βολεύει για να πεις τα δικά σου. Σε κανέναν δε προσπαθώ να κάνω τον έξυπνο, εσύ αντιθέτως συνεχώς το γυρίζεις στο προσωπικό όταν σου τελειώνουν τα επιχειρήματα.
Για να το κλείνουμε, γιατί έχουμε κουράσει, συμφωνώ, ΟΚ
-
Αλήθεια είναι ότι η συζήτηση ξεκίνησε για να συζητηθεί ο 'πιασάρικος' τίτλος του star.gr
'ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Πώς να γλιτώσετε -ΝΟΜΙΜΑ- το φόρο πολυτέλειας στο ΙΧ μεγάλου κυβισμού'
αλλά είναι ευχάριστο να βλέπει κανείς απόψεις για την φορολόγηση των αυτοκινήτων από αυτούς που τους ενδιαφέρει γιατί την πληρώνουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Για παράδειγμα, ο κύριος που αγόρασε το μεταχειρισμένο Grand Cherokee το 2008, όχι μόνο πλήρωσε τους φόρους του μέχρι να το 'σκοτώσει' όπως είπε, αλλά είχε και επιπλέον ζημία, την μεγάλη διαφορά μεταξύ του κόστους κτήσης και του εσόδου από την πώληση.
Λογικό είναι επίσης σε κανέναν να μην φαίνονται οι φόροι 'δίκαιοι' -εκτός ίσως από αυτούς που δεν τους πληρώνουν...ή δεν τους αγγίζουν- αλλά θα πρέπει κατά την γνώμη μου να 'λειτουργούν' διαχρονικά και με προγραμματισμό, αλλιώς έχουν αντίστροφα των σκοπών τους αποτελέσματα, με πολλαπλές βλάβες (καθίζηση αγοράς, μηδενικά μελλοντικά έσοδα, κτλ κτλ).
Βεβαίως τα αυτοκίνητα -και ειδικά τα 'μεγάλου' πάνω από 2lt κυβισμού- δεν είναι κοινωνικό αγαθό...όπως το πετρέλαιο θέρμανσης, του οποίου την υψηλή φορολόγηση φαίνεται να ξανασκέφτονται οι ιθύνοντες. 'Όμως καλό είναι να σκεφτεί κανείς τις στρεβλώσεις που τυχόν εισέρχονται σε έναν τομέα σε βάθος χρόνου, και δύσκολα ανατρέπονται... π.χ η καθίζηση της αγοράς αυτοκινήτου τα τελευταία χρόνια -με έμφαση στα 'μεγάλου κυβισμού', λογικό είναι να εξαλείψει στο μέλλον τα έσοδα από την φορολόγηση αυτών...αφού για να βρεις >2lt 5ετίας να το φορολογήσεις θα ψάχνεις αρκετά. Συνεπώς από που θα ισοσκελίσει ο νομοθέτης την απώλεια εσόδων? Θα αυξήσει κι άλλο τον φόρο? Σε διάρκεια? Θα τον επιβάλλει έμμεσα -στο καύσιμο? ..όλο και κάτι θα βρει....και ας μην το ονομάσει 'φόρο πολυτελείας' !!! -
...τωρα που ξανασκεφτονται να μειωσουν τον φορο στο πετρελαιο θερμανσης, νομιζω, μαλλον θα περασουν την διαφορα στο πετρελαιο κινησης οποτε λογικο ειναι να περιμενουμε αυξηση του κινησησ κατα 30-50 λεπτα, ωστε να ισοφαρισουν εμεσως και τις απωλειες απο τα μειωμενα τελη των μικρων ντηζελ η αυτων που δεν πληρωναν αρκετα. Με το συστημα εισροων και εκροων θα παταξουν τη φοροδιαφυγη-λαθρεμποριο ντηζελ και ολα καλα. Επι πλεον για να εισπραξουν ακομη περισσοτερα θα αποπινοικοποιησουν τα 2000+ με ελαφρυνσεις, ωστε να ξαμαβγουν στους δρομους και να τα εισπραξουν απο τισ υψηλες καταναλωσεις, ασφαλειες σερβισ που ειναι ακριβωτερα. ΜΑΓΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ.
-
Ο χρήστης ELTASSOS έγραψε:
...τωρα που ξανασκεφτονται να μειωσουν τον φορο στο πετρελαιο θερμανσης, νομιζω, μαλλον θα περασουν την διαφορα στο πετρελαιο κινησης οποτε λογικο ειναι να περιμενουμε αυξηση του κινησησ κατα 30-50 λεπτα, ωστε να ισοφαρισουν εμεσως και τις απωλειες απο τα μειωμενα τελη των μικρων ντηζελ η αυτων που δεν πληρωναν αρκετα. Με το συστημα εισροων και εκροων θα παταξουν τη φοροδιαφυγη-λαθρεμποριο ντηζελ και ολα καλα. Επι πλεον για να εισπραξουν ακομη περισσοτερα θα αποπινοικοποιησουν τα 2000+ με ελαφρυνσεις, ωστε να ξαμαβγουν στους δρομους και να τα εισπραξουν απο τισ υψηλες καταναλωσεις, ασφαλειες σερβισ που ειναι ακριβωτερα. ΜΑΓΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ.Σε 40 μερες σταματαει η διαθεση πετρελαιου θερμανσης
-
Ρε παιδιά τί κάθεστε και συζητάτε τώρα?Πριν μερικά χρόνια τα τέλη για το 2λιτρο ήταν 350(?),αν θυμάμαι καλά.Και τώρα μαζί και με την εισφορά είναι 968!Μιλάμε για 2.7 φορές επάνω(χωρίς καμία έκπτωση αναλόγως την ηλικία του αυτοκινήτου) την ίδια στιγμή που η τιμή της βενζίνης έχει υπερδιπλασιαστεί,οι τιμές των αγαθών έχουν αυξηθεί και οι μισθοί έχουν μειωθεί.Ποιός μπορεί να το είχε προβλέψει? Αυτό για τα 2λιτρα.Από εκεί και πάνω όμως,ακόμη και τις καλές εποχές δεν πήγαινε ο καθένας να πάρει αυτοκίνητο 3-4-5λιτρα.Όσοι είχαν μυαλό στο κεφάλι τους τουλάχιστον......
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
....
Σε 40 μερες σταματαει η διαθεση πετρελαιου θερμανσης
τωρα μου δημιουργηθηκε εξτρα απορια...'αφου το θερμανσης και το κινησησ εξισωθηκαν, γιατι να εχει καταληκτικη ημ/νια το θερμανσης'...?
-
@ Nikos!
Για να ξεκαθαρίσουμε το που βρίσκεσαι στην κλίμακα 'κοινής λογικής' που μας παρουσίασες και κατά πόσον είσαι qualified για να κάνεις on-line ιδιαίτερα στους 4λιτρους....Όπως είδαμε, είναι μέσα στα πλαίσια της 'κοινής λογικής που μερικοί δεν έχουν' (c) Νικος! το ότι το κράτος έφτασε να ζητάει 4 χιλιάρκια το χρόνο από τον ιδιοκτήτη του 4λιτρου. Αν είναι έτσι, σίγουρα είναι μέσα στα πλαίσια της ίδιας 'κοινής λογικής' και το μόλις 1 χιλιάρικο το χρόνο που σου ζητάει εσένα, για το 2λιτρο, έτσι δεν είναι?... Το σκαλοπάτι που διαχωρίζει τα 'νορμάλ' κυβικά από τα 'πολλά' είναι -για το κράτος- εδώ και χρόνια στα 1928cc, με βάση την κλίμακα τελών κυκλοφορίας. Το ξέρεις και το ήξερες. Όπως ήξερες (προφανώς...) και όλα τα άλλα που γράφεις σ' εκείνο το κατεβατό με τα 'ΞΕΡΑΜΕ ότι...' (αφού όλα αυτά είναι 'κοινή λογική', που την έχεις και με το παραπάνω).
Και τι έκανες? Πήγες και πήρες 2λιτρο... Δηλαδή έβαλες ΕΝ ΓΝΩΣΗ ΣΟΥ τον εαυτό σου μέσα στο DANGER ZONE πηγαίνοντας κόντρα στην ίδια σου την 'κοινή λογική'!...Οι άλλοι 'απλά δεν την έχουν' την 'κοινή λογική' σου (=δεν περίμεναν με τίποτα να φτάσουν οι φόροι εκεί που έφτασαν και να 'νοικιάζουν' από το κράτος την 'πολυτέλεια' που ήδη αγόρασαν) και έκριναν με βάση το πως μεταβαλλόντουσαν οι φόροι μέχρι πρόσφατα, και κατά τη γνώμη σου ΑΥΤΟΙ είναι που πήγαιναν γυρεύοντας και τους αξίζουν ατάκες του στυλ 'τώρα ας το συντηρήσουν!'....
Υπάρχει, όπως ίσως να αντιλαμβάνεσαι, μια περίπτωση να μην είσαι εσύ ο ιδανικός άνθρωπος που θα έπρεπε να βγαίνει και να τα χωνει σε όσους πήραν κάτι με 'μεγάλο' κινητήρα και πιάστηκαν -όπως κι εσύ ο ίδιος- στη φάκα (στο λέω όσο πιο ευγενικά μπορώ).
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Θα σου πρότεινα ν' ανοίξεις ένα tread με τίτλο 'H κοινή λογική που μερικοί δεν είχαν και τώρα καλά να πάθουν' και να συνεχίσεις εκεί, να δούμε τι ψάρια θα πιάσεις.Τι ακριβώς προσπαθείς να καταφέρεις?
Λυπάμαι πραγματικά για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεις τη συζήτηση. Ενώ σου έχω απολογηθεί για κάποια πράγματα αν σε έθιξαν, εσύ δεν έχεις την αξιοπρέπεια να κάνεις το ίδιο και συνεχίζεις στο ίδιο τροπάριο.-
Δεν είναι προφανές τι προσπαθώ να καταφέρω? Στο έγραψα: Να ανοίξεις ένα νέο thread και να μας αναπτύξεις εκεί τις θεωρίες σου περί 'κοινής λογικής' αφήνοντας μας σε αυτό εδώ να συζητήσουμε τι θε κάνουμε, ακριβώς όπως είχαμε ξεκινήσει πριν έρθεις εσύ να μας αρχίσεις για τους 4λιτρους που 'πήραν αμάξι με 500 δόσεις' (ΟΚ, όχι όλοι, το 90% - για να το γράφεις θα το έχεις υπολογίσει ).
-
Μη λυπάσαι για τον τρόπο που 'αντιμετωπίζω τη συζήτηση' μαζί σου. Να λυπάσαι που τον αξίζεις.
Πες μου, τι ακριβώς έχεις την εντύπωση ότι προσφέρεις με εκφράσεις του στυλ 'τι περιμένεις καμάρι μου να συμβεί?' και 'ε, τώρα ας το συντηρήσεις!' απευθυνόμενος σε αυτόν που κάποτε πήρε 4λιτρο, που τώρα τον έχουν σκίσει και που ψάχνει κάποια λύση για να μην το σκοτώσει όσο-όσο? Από περιέργεια....
Δυστυχώς Νίκο από αυτές σου τις εκφράσεις καταλαβαίνει κανείς πώς πραγματικά σκέφτεσαι και πως αντιμετωπίζεις τους γύρω σου. Ξύνεις τις πληγές τους να τις ματώσεις και το παίζεις ξύπνιος ενώ το αγγούρι το έχεις φάει ΚΑΙ εσύ.
Μπροστά σ' αυτά που θα έπρεπε να σου γράφω αν δεν είχαμε γνωριστεί κι από κοντά, ο τρόπος που συζητάω μαζί σου εδώ είναι σαν να μιλάω στον αδερφό μου στον πληθυντικό.
Τα ...στα επιστρέφω.
Να 'σαι καλά.
Αλλά μην ξεχνάς και ποιος τα χρησιμοποίησε πρώτος.Η συζήτηση ξεκίνησε από πολύ συγκεκριμένα πράγματα, αν και το τόπικ δημιουργήθηκε για να συζητηθεί η 'φοροαποφυγή' (όπως έγραψε ένας), κι εσύ τη πας όπου σε βολεύει για να πεις τα δικά σου.
Εγώ να πω τα δικά μου....
Άστο, δεν το σώζεις αντιστρέφοντας την κατάσταση. Η συζήτηση ξεκίνησε πολύ πριν μπεις εσύ σε αυτή και τα όρια της δεν είναι στο χέρι σου να τα καθορίσεις. Αν θες να την περιορίσουμε στα άνω των 4 lt και στο αν 'φταίει' περισσότερο απ' ότι το κράτος που τον πηδάει κάποιος που αγόρασε ΙΧ 'πολύ' υψηλού κυβισμού, πέστο. Αλλά στη συζήτηση ανήκουν και τα 3λιτρα, και τα 2λιτρα (που τα έβγαλες έξω από την 'κοινή λογική' σου) και φυσικά και ερωτήματα όπως το τι θα γίνει με ταΣε κανέναν δε προσπαθώ να κάνω τον έξυπνο,
Ίσως και να μη χρειάζεται να το προσπαθήσεις και να σου βγαίνει από μόνο του...
Πάντως καλό θα ήταν να το κοιτάξεις.εσύ αντιθέτως συνεχώς το γυρίζεις στο προσωπικό όταν σου τελειώνουν τα επιχειρήματα.
Μέχρι να μου τελειώσουν έχουμε ακόμα καιρό.
Και απ' ότι φαίνεται και μέχρι να πάρω συγκεκριμένες απαντήσεις σε αυτά που σε έχω ρωτήσει.Πάντως το πιο αστείο ποστ σου είναι (με διαφορά) αυτό:
Σαφώς και κανένας δε μπορούσε να προβλέψει που θα έφτανε το πράγμα με τη φορολογία των αυτοκινήτων, αλλά:
-Ξέραμε ότι το κράτος είναι **ανισόρροπο **
-Ξέραμε ότι ζούμε σε ένα **απρόβλεπτο **κράτος
-Ξέραμε ότι τα υψηλά κυβικά (επαναλαμβάνω, αναφέρομαι σε 4.000 και πάνω...) τα έσκιζε --> ΛΑΘΟΣ, τα άνω των 1928 [όπως φαίνεται κι απ' το σκαλοπάτι στα τέλη κυκλοφορίας που υπάρχει εδώ και άπειρα χρόνια]
-Ξέραμε ότι το κράτος έβαζε τεκμήρια στα αυτοκίνητα
-Ξέραμε πως οτιδήποτε άνω των 2.000 κυβικών έχει ηλιθίως υψηλότερο ΕΤΤ [άσχετο, αφορά την αγορά]
-Ξέραμε ότι αναλογικά τα τέλη κυκλοφορίας ήταν πάντα διπλάσια και άλλες φορές τριπλάσια από τα μικρότερα κυβικά
-Ξέραμε ότι το κράτος θεωρούσε 'υψηλά' οτιδήποτε άνω των 2.000 --> ΛΑΘΟΣ, άνω των 1928
-Ξέραμε ότι το κράτος όποτε έψαχνε έσοδα, κοιτούσε να τα βγάλει αυξάνοντας τα τέλη κυκλοφορίαςΓνωρίζοντας λοιπόν τη νοοτροπία του κράτους στα υψηλά κυβικά, κάποιοι πήγαν ενάντια σε αυτή.
Κοινή λογική χρειάζεται και μερικοί δεν την είχαν.
Ξέρεις γιατί μου αρέσει?
- Βγάζεις το κράτος ανισόρροπο & απρόβλεπτο (που δεν ήταν παλιά, αλλα σημασία έχει ότι εσύ δέχεσαι τη λογική που λέει πως 'Ο,ΤΙ και να πάρεις ρισκάρεις να σε σκίσουν'!)
- Βγάζεις το 2.0 που πήρες προσεκτικά απ' εξω (βλ. 'λάθη' που έχω σημειώσει με κόκκινο)
- Μιλάς για 'κοινή λογική' αφού πρώτα έχεις πει ότι 'κανένας δε μπορούσε να προβλέψει που θα έφτανε το πράγμα' και αφού έχεις επιλέξει συνειδητά ο ίδιος να πάρεις 2λιτρο
Έχω λιώσει, το έσωσα να το ξαναδιαβάζω κάθε τόσο να με ανεβάζει.
Σε αφήνω να συνεχίσεις την αυτοκριτική σου.
-
-
Εγω νομιζω οτι ειναι παραλογη ολη αυτη η φορολογια στα αυτοκινητα.Δεν υπαρχει καπου αλλου στο κοσμο.
Ειναι καθαρα για να γεμιζουν τρυπες.Ακομα και ο ορος 'τελος κυκλοφοριας' ειναι παραλογος πλεον...
Πιστευω οτι σε λιγο καιρο θα δουν προς τα που εχει κινηθει η αγορα και θα αρχισουν να φορολογουν το ειδος των αυτοκινητων που εχει πουλησει περισσοτερο τα τελευταια χρονια...
Δε νομιζω οτι μπορεις να τους προβλεψεις.Προβλεψε κανεις οτι θα μπουν τετοιοι φοροι στα ακινητα?Του χρονου που θα εχουν υστερηση εσοδων μπορει να πουν απο εδω και περα πληρωνει φορο πολυτελειας οτι εχει πανω απο 130 ιππους ή εχει αγοραστει πανω απο 30000 ευρω.Οτι θα τους φερει παραπανω εσοδα... -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Δεν υπαρχει καπου αλλου στο κοσμο.Δανία, Σιγκαπούρη
All motor vehicles imported into Singapore are slapped with a customs duty of 41 per cent ad valorem. There is also a Registration Fee to be paid. The fee is $1,000 for private vehicles and $5,000 for company vehicles. In addition, when a car is first registered (whether new or used), an Additional Registration Fee (ARF) of 150 per cent of the car's Open Market Value is payable. All these make the price of cars here artificially inflated compared to those in the States or Europe.
So what does all this mean for your dream car? Some estimates (including annual registration fee, import duty, road tax, registration fee and number plates) are: Audi A41.8 (A) $182,000 (including COE), BMW 328 (A) (2.8cc) $238,000 (including COE); Mercedes 200E $201,902; Volvo 940 Turbo Estate 2.0 (A) $160,753. Either start saving up or make sure your company gets you a car. If not, we're sure you won't find the public transport system here wanting!
1 € = 1.6 SGD δηλαδή παραπάνω μιλάμε για τιμές €113Κ για το A4
Δεν το λέω για να πούμε 'πάλι καλά' αλλά για ενημέρωση. ΟΚ στη Σιγκαπούρη έχουν ένα θεματάκι με το χώρο
-
Ο χρήστης ELTASSOS έγραψε:
....
Σε 40 μερες σταματαει η διαθεση πετρελαιου θερμανσης
τωρα μου δημιουργηθηκε εξτρα απορια...'αφου το θερμανσης και το κινησησ εξισωθηκαν, γιατι να εχει καταληκτικη ημ/νια το θερμανσης'...?
Ποιος σου ειπε οτι εχουν ιδια τιμη;
-
Νίκο...έλεος!
Έχεις αρχίσει να γίνεσαι πιο κουραστικός με τα quotes σου τα ξημερώματα κι από το Γρηγόρη.
Έχω βαρεθεί ειλικρινά να σου γράφω τα ίδια. Ανακυκλώνεις την ίδια συζήτηση συνεχώς κι ενώ έχω ξεκαθαρίσει τη θέση μου, εσύ τη γυρίζεις συνεχώς εκεί που θέλεις.
Εξ'αρχής η συζήτηση που ξεκίνησα ήταν για τα πολύ υψηλά κυβικά. Δεν βγάζω τον εαυτό μου απ'έξω και με θεωρώ το ίδιο κορόιδο αν θέλεις που πληρώνω ένα 1000άκο το χρόνο στο κράτος. Σου είπα, δεν είναι εκεί η κουβέντα. Ελληνικά γράφω! Θέλεις να τη πάμε εκεί, στο τι κάνω εγώ? Σε απασχολεί τόσο πολύ? Αν πιστεύεις ότι έχω τόσο αναξιόπιστη άποψη, πάψε να μου απαντάς.
Ούτε έχω βγάλει τον εαυτό μου απ'έξω, ούτε έχω χαρακτηρίσει κάποιον ανόητο ή αφελή και μάλιστα σου ζήτησα συγνώμη εάν κάποιες εκφράσεις μου ήταν ατυχείς και σε προσέβαλαν. Όλα τα υπόλοιπα είναι στο μυαλό σου και για δική σου κατανάλωση, άλλωστε φαίνεται πως αντιμετωπίζεις τη συζήτηση με τα ποστ σου.
Για τελευταία φορά. Και βέβαια το νούμερο είναι απαράδεκτο που ζητάει το κράτος, βεβαίως είναι εντελώς ανούσιος και δε προσφέρει τίποτα ο 'φόρος πολυτελείας' σε κάτι το οποίο ήδη έχεις στη κατοχή σου εδώ και 10 χρόνια, βεβαίως κανείς δεν μπορούσε να είχε προβλέψει τι μπορεί να συμβεί. Η ένστασή μου είναι σε όποιον ήταν μικρομεσσαίος και πήγε αντίθετα στη λογική του κράτους των πολύ υψηλών κυβικών. Άποψή μου, μπορείς να έχεις τη δική σου.
Από τη πλευρά μου το κλείνω εδώ. Τα υπόλοιπα με ΡΜ.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Δεν υπαρχει καπου αλλου στο κοσμο.
Δανία, Σιγκαπούρη
All motor vehicles imported into Singapore are slapped with a customs duty of 41 per cent ad valorem. There is also a Registration Fee to be paid. The fee is $1,000 for private vehicles and $5,000 for company vehicles. In addition, when a car is first registered (whether new or used), an Additional Registration Fee (ARF) of 150 per cent of the car's Open Market Value is payable. All these make the price of cars here artificially inflated compared to those in the States or Europe.
So what does all this mean for your dream car? Some estimates (including annual registration fee, import duty, road tax, registration fee and number plates) are: Audi A41.8 (A) $182,000 (including COE), BMW 328 (A) (2.8cc) $238,000 (including COE); Mercedes 200E $201,902; Volvo 940 Turbo Estate 2.0 (A) $160,753. Either start saving up or make sure your company gets you a car. If not, we're sure you won't find the public transport system here wanting!
1 € = 1.6 SGD δηλαδή παραπάνω μιλάμε για τιμές €113Κ για το A4
Δεν το λέω για να πούμε 'πάλι καλά' αλλά για ενημέρωση. ΟΚ στη Σιγκαπούρη έχουν ένα θεματάκι με το χώρο
Δεν εννοούσα μονο τις τιμές αλλα και τι γενικότερη φιλοσοφία :Αλλάζω τη φορολογία στα. Αυτοκινητα για να κάλυψω όσα μου λείπουν.
Φόρος Πολυτελείας 2013