-
Αστειο είναι να επικαλείται λογική και αξιοκρατία στο ελληνικό δημόσιο , όπου όλα είναι σίγουρα και όλα ανατρέπονται ...
Οταν είσαι αναγκασμένος να συναλλασεσαι με το μπουρδελο φυλάσσεται από παντού ... Η φούσκα είχε αρχίσει να φαίνεται από πολύ νωρίτερα ... -
Εχω ενα 1500 αρι σουμπαρου...τι να το κανω?...να το κρατησω , να το πουλησω, να το ανταλλαξω, να καταθεσω πινακιδες?
Ας μου πει καμμια ιδεα καποιος 'νοικοκυρης¨ & ανοιχτοματης, για να μη χτυπαω το κεφαλι μου του χρονου.
Το ιδιο αναρωτιεται και ενας φιλος με ΓΚΕΤΖ 1100...τι να κανει μην τον σκισουν.
ΟΣΟΙ ΣΟΦΟΙ ΠΡΟΣΕΛΘΕΤΕ
-
Παιδια δοξα το θεο να λεμε που το προβλημα μας ειναι αν θα δωσουμε 3 η 4 χιλιαρικα παραπανω για να κινουμαστε με τις αμαξαρες μας την ωρα που χιλιαδες τρεφονται καθημερινα απο τα σκουπιδια . Μη με ξενερωνετε .
Νικο keep going δικαιωμα στο ονειρο εχουμε ολοι. Ψαχνε εργαλεια και ποσταρε τα να βλεπουμε τι βγαινει στο κλαρι..
Μια χαρα εκανες που κρατηθηκες και δεν πηγες για το κατι παραπανω, μια χαρα εκανε και ο αλλος που δεν κρατηθηκε και το πηρε. Ο μεν ζηλευε πριν, αλλα τωρα λεει ευτυχως . Ο δε το ευχαριστηθηκε πριν ( και προκαλουσε αθελα του και τη ζηλεια του γειτονα ) και τωρα βλαστημαει την ωρα και τη στιγμη . Ποτε δεν υπαρχει και η πιτα ολοκληρη και ο σκυλος χορτατος
-
Θα παρακαλέσω τους φίλους να διατηρησουν το νημα καθαρό και να αφήσουν τις αντιπαραθεσεις που το μόνο που αποδεικνυουν ειναι το γνωστο 'για τη κατσικα του γειτονα..' και τιποτε άλλο ! Τι να προβλεψω δηλαδη το 2005 που αγορασα 2.0Λ , ότι απο 370 τα τελη θα πανε 660 + 308 + φόρος από τεκμήριο , απο τους ανίκανους που μας κυβερνανε ? Τι να προβλέψω ότι μετα απο 25 χρόνια δουλεια με πτυχίο Πολυτεχνείου να κινδυνευω ν'απολυθω ? Οτι ο μισθος μου επεσε 45% ?
Παρακαλώ το θεμα δεν τους αφορα ,ας γραφουμε λοιπόν εδώ εμεις οι παθοντες την αποψη μας μηπως σκεφτουμε καποια λύση ή κατι τελως πάντων που θα μας βγαλει απο το αδιεξοδο ..Δεν χρειάζονται λοιπόν ουτε ειρωνειες ουτε εξυπνάδες απο τους υπόλοιπους... -
από πότε μια διαφορετική οπτική είναι εξυπνάδα ?
είναι γεγονός ότι όπως έχουν τα πράγματα επιβιώνει μόνο όποιος είναι
1)άριστος επαγγελματίας
2)ανεξάρτητος από κομματικά ρουσφέτια
3)σε όλες του τις κινήσεις ασπαζόταν το γουορστ κεις σενάριο...το τι είναι δίκαιο και τι όχι λίγη σημασία έχει όταν μιλάς για το ελληνικό κράτος που την σήμερον ημέρα σε ησυχάσει και την αυριανή σε πηδάει χωρίς KY από κώλο
-
- Τυχερός
- Να έχει ξύπνιο εργοδότη
6, 7, 8 κλπ κλπ πολλές προϋποθέσεις μαζεύονται ...
Αλλά πείτε βρε παιδιά τι να κάνουμε τώρα? Ο επόμενος δίκαιος φόρος θα είναι στα κυβικά? στην ιπποδύναμη, στο χρώμα, στην μάρκα, σε συνδυασμό ή σε όλα ανεξαίρετα? Να ξέρουμε κι εμείς οι υπόλοιποι βρε αδερφέ.
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Παντως εγω το 2005 που πηρα το αυτοκινητο μεχρι και το 2007 πληρωνα 460 αν θυμαμαι καλα. Το 2008 εγιναν 580, μετα εγιναν 812 (μαζι με την εκτακτη), ο καλος μας ΓΑΠ τα μειωσε οπως ειχε υποσχεθει στα 800 (και τι δεν κανεις με 12 ολοκληρα ευρω!) και μετα πηγαν 880 + 275 εκτακτη, τωρα ειναι 880 και του χρονου 880+930...Τι ακριβως θα επρεπε να προβλεψω?Δυστυχώς Κωνσταντίνε δε φαίνεται να έχουν καταλάβει κάποιοι ότι όσον αφορά τη φορολογία στα ΙΧ έχουμε περάσει από το 'ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ' στο οποίο κατέληξε τελικά ο Nikos! για τα 'υψηλού κυβισμού' στο 'ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΙΣΘΗΣΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ & ΠΡΟΒΛΕΨΙΜΟΤΗΤΑ'.
Καλές και οι φιλοσοφικές συζητήσεις του στυλ αν πρέπει για να επιβιώσει κάποιος σήμερα να είναι 'άριστος επαγγελματίας' & 'ανεξάρτητος από κομματικά ρουσφέτια' (πρέπει να θυμηθώ να ρωτήσω γι αυτά τα δύο μια παλιά μου συμμαθήτρια, ανιψιά πρώην πρωθυπουργού, που 'απασχολείται' -μαζί μ' ένα σωρό άλλους συγγενείς πολιτικών- στη Βουλή πώς ακριβώς 'επιβιώνει'…) κι αν πρέπει 'σε όλες του τις κινήσεις να ασπάζεται το worst case scenario' (πολύ θα 'θελα να 'ξερα πώς καθορίζεται αυτό σε ένα κράτος που πλέον είναι πέρα για πέρα αναξιόπιστο και απρόβλεπτο) αλλά δε λύνουν το πρόβλημα.
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Δυστυχώς Κωνσταντίνε δε φαίνεται να έχουν καταλάβει κάποιοι ότι όσον αφορά τη φορολογία στα ΙΧ έχουμε περάσει από το 'ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ' στο οποίο κατέληξε τελικά ο Nikos! για τα 'υψηλού κυβισμού' στο 'ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΙΣΘΗΣΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ & ΠΡΟΒΛΕΨΙΜΟΤΗΤΑ'.
Καλές και οι φιλοσοφικές συζητήσεις του στυλ αν πρέπει για να επιβιώσει κάποιος σήμερα να είναι 'άριστος επαγγελματίας' & 'ανεξάρτητος από κομματικά ρουσφέτια' (πρέπει να θυμηθώ να ρωτήσω γι αυτά τα δύο μια παλιά μου συμμαθήτρια, ανιψιά πρώην πρωθυπουργού, που 'απασχολείται' -μαζί μ' ένα σωρό άλλους συγγενείς πολιτικών- στη Βουλή πώς ακριβώς 'επιβιώνει'…) κι αν πρέπει 'σε όλες του τις κινήσεις να ασπάζεται το worst case scenario' (πολύ θα 'θελα να 'ξερα πώς καθορίζεται αυτό σε ένα κράτος που πλέον είναι πέρα για πέρα αναξιόπιστο και απρόβλεπτο) αλλά δε λύνουν το πρόβλημα.
Ετσι ακριβώς φίλε Νίκο ! Γι'αυτο προτείνω ( και χρόνο έχουμε μπροστα μας) **καποια δυναμικη κίνηση απο μερους μας κατάθεσης πινακίδων μαζικά όμως **,για μένα έτσι κι αλλιώς ειναι μονόδρομος αυτό και ίσως να μη βγάλω τη χρονιά αλλά 29 Ιουνιου να τις παραδωσω ( γλυτώνοντας το μισο φορο πολυτελειας,ασφαλιστρα εξαμηνου + μισο τεκμηριο διαβίωσης )
-
Παντως η παροιμια που λεει οτι τα μεταξωτα βρακια θελουν και επιδεξιους κωλους ταιριαζει γαντι.
Στα δυσκολα φαινεται ο επιδεξιος κωλος.. Πριν που ηταν ολα χαλαρα και ευκολα , ο καθενας ταξιδευε , αγοραζε λιμος , γενικα ενα κουλουβαχατο. Τωρα το κανουμε θεμα για τα 1.000, τα 2.000 κτλπ ευρω. Σορυ αλλα ειναι μικρο το ποσο για τις περισσοτερες αυτοκινηταρες που ακουγονται οι γκρινιες. Δηλαδη αν καποιοι παθετε μια ζημια απο δικο σας λαθος και δεν πληρωνει η ασφαλεια, θα το πεταξετε στα σκουπιδια? δεν εχετε ουτε να το επισκευασετε?
Και στο κατω κατω, οποιος εχει αυτοκινητο αρχικης αξιας πανω απο 30.000 και δεν εχει να δωσει 2.000 για φορους κ παρελκομενα, να επιστρεψει πινακιδες κ να μην γκρινιαζει οτι και καλα, ' γιατι τα μερσεντες που ειναι 1,8 δεν πληρωνουν? '.
Τιμια με αυτοσεβασμο και με αξιοπρεπεια σαν αντρας, οπως το εκφραζει ο φιλος tpapo στο απο πανω ποστ.
Ξανακλεινω θυμιζοντας οτι ο επιδεξιος κωλος φαινεται στα δυσκολα. Σαν να βλεπω κατιμεγαλο- χωριατες που πηραν επιδοτησεις για τα χωραφια και μαζι με τη μερσεντες, (1.800 πονηρος ο βλαχος) επιασαν για γκομενα ρωσιδα στριπτιζου( που πας ρε καραμητρροοο) και μετα οταν τους τα εφαγε η ρωσιδα και τους παρατησε, ελεγαν με μαυρο δακρυ ' την ατιμη δεν το ηξερα τι που..τ..ανα ηταν'...
Αν θελω να αναφερθω σε καποιον προσωπικα δεν εχω προβλημα να το κανω, ωστοσο δεν αναφερομαι σε κανεναν και το ποστ μου ειναι μια γενικα εικονα. Μην στραβωνετε
-
Το 'τα μεταξωτά βρακιά θέλουν κι επιδέξιους κώλους' ενώ είναι από τις πιο ανόητες παροιμίες που ξέρω (σιγά τον επιδέξιο κώλο που χρειάζεσαι για να φορέσεις ό,τι βρακί κι αν βάλει ο νους σου, ή τα επιδέξια μάτια για να δεις έργο στην πανάκριβη 70άρα LED που αγόρασες, ή το επιδέξιο χέρι για να φορέσεις το Rolex Daytona, κλπ, κλπ) πάντα ίσχυε σε κάποιο βαθμό όταν μιλούσαμε για αυτοκίνητα, είτε αναφερόμασταν σε οδήγηση στο όριο, είτε σε συντήρηση.
Το κόστος συντήρησης όμως και τις επιδόσεις ενός αυτ/του δεν τα καθορίζουν ούτε κατά προσέγγιση τα κυβικά εκατοστά του κινητήρα του.
Και το θέμα δεν είναι αν τα έχει κάποιος ή όχι τα χρήματα που του ζητάει το κράτος να ξηλωθεί πληρώνοντας 'φόρο πολυτελείας'.
Ασχέτως αν τα 1000 ή τα 2000 ή τα 4000 ευρώ το χρόνο (300+ ευρώ το μήνα, περισσότερο απ' το ενοίκιο που πληρώνουν κάποιοι για ολόκληρο διαμέρισμα, για να μην ξεχνάμε για τι μέγεθος ληστείας μιλάμε σε κάποιες περιπτώσεις) είναι ποσό που μπορεί να το έχει στην άκρη για παν ενδεχόμενο κάποιος και μπορεί να τα δώσει στο κράτος, εγώ θα ήθελα να μάθω από που κι ως που δικαιούται το κράτος να τα ζητάει ως φόρο 'πολυτελείας', τη στιγμή που την όποια 'πολυτέλεια' απολαμβάνει αυτός που αγόρασε ένα αυτ/το ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΠΛΗΡΩΣΕΙ και δεν επιβαρύνει κανένα. Διότι σίγουρα δεν το αγόρασε με τη λογική αργότερα να το νοικιάζει από το κράτος για μερικές χιλιάδες ευρώ το χρόνο.
Έχουμε ξεφύγει πέρα από κάθε λογική, καταλάβετέ το.
Σήμερα είναι ο ιδιοκτήτης του 3λιτρου ή 4λιτρου που του ζητάνε να πληρώσει ένα χαράτσι που ουδέποτε μπορούσε να φανταστεί, αύριο, αν τη δεχτούμε αυτή τη 'λογική', θα είναι οι υπόλοιποι. Τώρα λέμε 'ας πρόσεχε', αύριο θα γελάει αυτός, που θα έχει καταθέσει πινακίδες ή θα το έχει πουλήσει στο εξωτερικό, και το αγγούρι θα το τρώνε οι 'λογικοί' που τώρα το παίζουν 'ξύπνιοι'.Εδώ θα είμαστε, να τα συζητάμε.
-
Με εξαιρεση την περιοδο που ειχε καταργηθει το τελος ταξινομησης, θυμαστε καποια περιοδο που να μην πηδαει το κρατος τον κατοχο αυτοκινητου σε φορους ?
Τεκμηρια, τελος ταξινομησης, τελη κυκλοφοριας, φορος πολυτελειας κλπ ?Θυμαμαι παλια το τεκμηριο για καποια κυβικα ηταν το κοστος ενος πολυτελους αυτοκινητου, λες και το αγοραζες καθε χρονο.
Καποια στιγμη φανηκε να αλλαζει η αντιληψη του κρατους, αυτο κρατησε λιγο ομως και γυρισαμε στα παλια χαρατσωματα και μαλιστα ακομα χειροτερα.
Καποιοι την 'πατησαν' αγοραζοντας αυτο που σημερα χαρατσωνει το κρατος, αλλοι οχι.
Ο μονος που φταιει ειναι το κρατος με τους παραλογους και αδικους φορους, κανεις αλλος.
-
Όπως φταίει κι η τράπεζα που μοίραζε δάνεια, όχι ο κοσμάκης που τα έπερνε για ψύλου πήδημα...σωστά;
Sent via mobile device
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Όπως φταίει κι η τράπεζα που μοίραζε δάνεια, όχι ο κοσμάκης που τα έπερνε για ψύλου πήδημα...σωστά;Sent via mobile device
Ειναι αλλο το τι κανω εγω με την τραπεζα και αλλο τι κανει το κρατος με εμενα.
Την εποχη που πηρες το si, γνωστος μου πηρε c200 γυρω στα 40Κ.
Το θεωρεις νορμαλ να θεωρεισαι εσυ 'πλουσιος' με το 2λιτρο και οχι αυτος ? -
Το κράτος είναι απόλυτα προβλέψιμο και συνεπές εδώ και πολλές δεκαετίες στην συμπεριφορά του απέναντι στα πολλά κυβικά. Τα βαράει κατακέφαλα.
Έχω αρνηθεί δεκάδες περιπτώσεις αγοράς υψηλού κυβισμού αυτοκινήτων, ακριβώς γι'αυτό το λόγο. Και κατά την αποψή μου, όσοι αγοράζουν 'πολλά' κυβικά παίζουν με τη φωτιά και κάποια στιγμή μπορεί να καούν άσχημα. -
παντως εγω μετα την χρηση του grand cherokee 4.7 για την τελευταια πενταετια(τωρα ευτυχως το πουλησα) το χαρηκα οσο προλαβα αλλα οντως ειναι υπερβολικα τα κυβικα.το αντιλαμβανομαι.πλεον οταν ερθει παλι ο -οικονομικος- καιρος θα κοιταξω για τετρακινητο το πολυ ενα diesel 1800 που πλεον ειναι και οικονομικα και καλη ροπη εχουν.αλλα ειναι ακριβα τα ρημαδια ακομα.μιλαω παντα για μεταχειρισμενο.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Όπως φταίει κι η τράπεζα που μοίραζε δάνεια, όχι ο κοσμάκης που τα έπερνε για ψύλου πήδημα...σωστά;Sent via mobile device
Αν και δεν θελω να αντιπαρατεθω σε προσωπικο επίπεδο δεν μπορω να μην απαντησω ..
Τι σχέση εχει αυτο που αναφερεις με την Τράπεζα
Ηθελα και πήρα το αμαξι που μου αρεσε με τα δικα μου λεφτα πληρωνοντας φορο ταξινομησης και ενα σωρο αλλα επι αυτού ,γνωρίζοντας ότι θελω για τη διατηρηση του ποσό Α ,αυτο δεν μπορει να γινεται με το ετσι θελω 3χΑ ,4ΧΑ ή ..nXA σε ορισμενες περιπτώσεις..., αυτο συζηταμε ,δεν χρωστω σε κάποιον ΤΙΠΟΤΑ που πρεπει να το αποπληρώσω με τους ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΟΡΟΥΣ -
Αυτό λέω dstou, ακριβώς!
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
Όπως φταίει κι η τράπεζα που μοίραζε δάνεια, όχι ο κοσμάκης που τα έπερνε για ψύλου πήδημα...σωστά;
Sent via mobile device
Το θεωρεις νορμαλ να θεωρεισαι εσυ 'πλουσιος' με το 2λιτρο και οχι αυτος ?Όχι, μη μπερδεύεσαι κι εσύ.
Ίσως να μη το εξηγώ καλά.
Το κρατος λαθος με θεωρει πλουσιο. Ομως το κρατος γνωριζαμε οτι εχει φορομπηχτικη συμπεριφορα στα πολλα κυβικα. Αλλο αν ειναι λαθος αυτο που κανει κι αλλο αν το γνωριζουμε ή οχι.
Αυτο δε καταλαβαινετε μερικοι.
Sent via mobile device
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Το κράτος είναι απόλυτα προβλέψιμο και συνεπές εδώ και πολλές δεκαετίες στην συμπεριφορά του απέναντι στα πολλά κυβικά. Τα βαράει κατακέφαλα.
Έχω αρνηθεί δεκάδες περιπτώσεις αγοράς υψηλού κυβισμού αυτοκινήτων, ακριβώς γι'αυτό το λόγο. Και κατά την αποψή μου, όσοι αγοράζουν 'πολλά' κυβικά παίζουν με τη φωτιά και κάποια στιγμή μπορεί να καούν άσχημα.Οταν λες πολλά κυβικα ,εννοεις ας πουμε απο 1929κ.ε και άνω ? Δηλ τα 2.0λ ή και τα 2.2λ θεωρουνται πολλά κυβικα και σε σχεση με τι ? Γιατι πρεπει να υπάρξει καποιος διαχωρισμός ,δε μπορει συλλήβδην να θεωρουνται όλα >1929κ.ε υψηλου κυβισμου ή όχι ?
-
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
Sent via mobile device
Το θεωρεις νορμαλ να θεωρεισαι εσυ 'πλουσιος' με το 2λιτρο και οχι αυτος ?Δεν έχεις καταλάβει τι προσπαθεί να μας διδάξει ο Nikos! ρε συνονόματε...
Aν του βάλει ένα βενζινάδικο σε κάποιο μέρος που πήγε εκδρομή με το ΒΜW νοθευμένη βενζίνη και λίγο αργότερα 'ψοφήσει' ο κινητήρας του, δεν πρόκειται να το κάνει θέμα, να το καταγγείλει, κλπ, διότιί θα σκεφτεί ότι 'φταίει' ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ, που δεν την είχε ψιλιαστεί τη δουλειά (π.χ. ψάχνοντας στο internet και βρίσκοντας ότι κάποτε του είχαν ρίξει πρόστιμο για νοθεία).
Δεν έχει καμία σημασία αν στην πραγματικότητα ο άλλος φταίει 100% που έκανε την πουστιά κι ο ίδιος απλά δεν ήταν πιο 'ξύπνιος' και πιάστηκε κορόιδο. Θα 'φταίει' ΚΑΙ αυτός, στην οποία περίπτωση το πιο σωστό είναι να καθίσει σε μια γωνία και να κάνει την 'αυτοκριτική' του, αντί να τα βάλει με τον απατεώνα.
Αν καταλάβεις αυτή τη λογική, θα αντιληφθείς κι ότι π.χ. δεν είναι σωστό να στρεφόμαστε κατά των 'έξυπνων' που κρύβονται πίσω από 'εκπομπές' του στυλ 'ΤΗΛΕ-ΚΥΒΟΣ' και θησαυρίζουν παροτρύνοντας τον κοσμάκη που θα τις πετύχει αργά το βράδυ να πάρει τηλέφωνο σε ένα νούμερο που τον χρεώνει 2 ευρώ την κλήση κι έχει 'τουλάχιστον' 1 στις 80.000 πιθανότητες να βγει στον αέρα και να του δοθεί η ευκαιρία να βρει τη σωστή λέξη και να κερδίσει 1950 ευρώ (ή όσο είναι), διότι 'φταίει' ΚΑΙ ο αφελής, που καταλήγει θύμα.
Γενικά, το σωστό είναι να βάλουμε μυαλό στους αφελείς αυτής της χώρας, αντί να κυνηγάμε τους απατεώνες.
-
Και βεβαια δε θα φταιει μονο αυτος θα φταιω κι εγω που εβαλα εκει βενζινη. Παντα προσπαθω να βρισκω μεγαλο βενζιναδικο μεγαλης εταιριας. Αλλα κανεις το ιδιο πραγμα, το γυρνας στο προσωπικο.
Ξερεις τι λες παντως; Οτι και τωρα θα αγοραζες 4λτ και θα τα εριχνες στο κρατος.
Sent via mobile device
Φόρος Πολυτελείας 2013