-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
γιατί λίγοι φασίστες το έχουν σαν επιχείρημα νομίζεις 'εμένα τον πάππο μου τονε φάγανε οι συμμορίτες';καλα σιγουρα , οπως συμβαινει και το αντιθετο βεβαια
ομως ειναι δυσκολο να ταυτιστεις πραγματικα με μια κατασταση που δεν εχεις ιδεα πώς ηταν , για αυτο και ειπα οτι η συγκριση ειναι ακυρη
ακομα κι εγω που γνωρισα τους παππουδες μου και μου τα λεγαν , δε μπορεσα να ταυτιστω ή να φανατιστω
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Ε ναι βέβαια, τί πιο φυσιολογικό να σκοτώνει ένας μπάτσος εν ψυχρώ μπροστα στα μάτια σου τον κολλητό σου.
Αν είχε καθαρίσει εσένα θα τελειωνε εκεί η ιστορία και δε θα γινόσουν τπτΚοινώς όλοι οι γονείς μας που είδαν αδέλφια τους να τους σκοτώνουν εμπρός στα μάτια τους (ή για τους νεώτερους οι παπούδες) είχαν το δικαίωμα να πάρουν το κουμπούρι και αν αρχίσουν να σκοτώνουν;;; Είναι δικαιολογία αυτό για το γεγονός ότι ο πιτσιρικάς πήρε ένα κουμπούρι; και είναι αυτός που του έδωσε το δικαίωμα να πράξει τα ίδια ή ανάλογα;;;;
Η αυτοδικία στην Ελλάδα απαγορεύεται και θεωρούμε τη βεντέτα που υπάρχει στην Κρήτη και σε άλλα μέρη της Ελλάδος ως πράξη αποτρόπαια. Και εδώ καν δεν έχουμε μία βεντέτα που ο πιτσιρικάς πχ να πήγαινε να φάει ένα από τα παιδιά του Κορκονέα (3 είχε). Εδώ έχουμε να κάνουμε με μία συμμορία που έκλεβε τράπεζες. Δεν σου τους συνδέω για την ώρα γιατί δεν υπάρχουν στοιχεία για άλλες ενέργειες που να έχουν συμμετάσχει αλλά έστω ότι έσπαγε το πόδι του ο διάολος και στη ληστεία τρώγανε κανέναν τι θα γινόταν;;;;
Αυτά δε, τα περί στις καταθέσεις οι μανάδες τους (θεμιτό να θέλεις να δικαιολογήσεις το γιόκα σου πάντως) του στυλ 'ήρθατε Αθηναίοι να μας κλέψετε εεεε θα σας γαμ@σουμε' ανήκει στην κατηγορία του Ιλαρού και της Δικογορίας επιπέδου Κούγια.
Πάντως ο Ρωμανός με αυτά που έκανε μόνον καλό δεν έκανε στη μνήμη του Γρηγορόπουλου. Περιμένω πότε ο Κούγιας θα χτυπήσει ζητώντας αναψιλάφηση της δίκης του Κορκονέα (αν αυτό πουλάει) λέγοντας για το ποιόν των νεαρών έχοντας και ως μαρτυρία την όλη συμπεριφορά Ρωμανού και ζητώντας ποιος ξέρει τι να εξεταστεί και πάλι...
ΥΓ. Πόσοι άνθρωποι χάνουν κάθε χρόνο από αβλεψίες γιατρών ή ιατρικές απιθανότητες συναθρώπους τους και μάλιστα και συγγενείς πρώτου βαθμού;;; Εκεί τι έπρεπε να κάνουν;;; Να πάρουν ένα κουμπούρι και να καρφώσουν μία ή δύο σφαίρες στο κρόταφο του πρώτου γιατρού που θα βρουν ως εύκολο στόχο;;;
-
Για να δούμε τί έχει γράψει ο τρίφτης, γιατί ως γνωστόν ο νέστωρας το μόνο που ξέρει να ασχολείται είναι με τρίχες (από πρωκτούς _
Για μενα το μονο γελοιο της υποθεσης ειναι οτι ξυλο απ τους μπατσους τρωνε μονο οσους δε γουσταρεις και το οτι κανουν χειροτερο φοτοσοπ κι απο σεναΤώρα τι εμπανασταση περιμενουν να κανουν τα πιτσιρικια με τετοιες πραξεις, ο θεος μαζι τους
Aπορώ πού είδατε εδώ μέσα κάποιον να λέει ότι δεν πρέπει να καταδικαστεί :roll:
O 'Μυστήριος' είναι σίγουρα ο Κεδίκογλου. (βλ. π.π.).
Κατά τα λοιπά:
- viewtopic.php?p=2727296#p2727296
- viewtopic.php?p=2727904#p2727904
είτε έχεις σοβαρό πρόβλημα κατανόησης της ελληνικής γλώσσας, είτε είσαι ψευτάκος
Θα μου φαινόταν αντίδραση που μπορεί να εξηγηθεί.
εξηγηθεί==δικαιολογηθεί κατα τον Νέστωρα
βλέπεις στις ειδήσεις ότι πακιστανοί σκοτώνουν -> λογική εξήγηση που πήγες στα άκρα και τραβιέσαι να μαχαιρώνεις κόσμο. Επίσης φταίει και η αριστερά που δεν σου έδωσε εναλλακτική.
Άλλωστε υπάρχει και το πειστικό επιχείρημα που έχουμε διαβάσει καμιά 100άρα φορές : αν σου είχε σκοτώσει πακιστανός το Χ-Υ κοντινό σου πρόσωπο, τι θα έκανες;δολοφονεί ένας της Ε.Α. τον κολλητό σου μπροστά στα μάτια σου -> απαράδεκτη εξήγηση που πήγες στα άκρα. Επίσης ΔΕΝ φταίει η δεξιά που δεν σου έδωσε εναλλακτική, επίσης φταίει η αριστερά.
Άλλωστε υπάρχει και το πειστικό επιχείρημα που έχουμε διαβάσει καμιά 100άρα φορές : αν σου είχε σκοτώσει... εμ... αυτά είναι για τους πακιστανούς μόνο.τίποτα δεν αναιρεί, δεν αντιλέγω. Άλλωστε δεν μίλησα ούτε για δικαιολογία, ούτε για ακαταλόγιστο.
απ την άλλη μπορεί απλά να είσαι μανοσκ
Aν εννοείς ως δικαιολογία το καλά κάναν, προφανώς και διαφωνώ.
Μπορείς να μου πεις τί ακριβώς ελέχθη, γιατί αν εννοούν ότι υπάρχει λογική εξήγηση για την έξαρση της τρομοκρατίας στα 20χρονα, ε προφανώς και θα σου πω ότι έχει βάση αυτό.
Είναι τα ελληνικά που λέμε, και τα οποία ακόμα και τριτοδεσμίτες δε φαίνεται να τα πολυκατέχουν, γι αυτό και γίνονται ΔΥ -
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Ε ναι βέβαια, τί πιο φυσιολογικό να σκοτώνει ένας μπάτσος εν ψυχρώ μπροστα στα μάτια σου τον κολλητό σου.
Αν είχε καθαρίσει εσένα θα τελειωνε εκεί η ιστορία και δε θα γινόσουν τπτΚοινώς όλοι οι γονείς μας που είδαν αδέλφια τους να τους σκοτώνουν εμπρός στα μάτια τους (ή για τους νεώτερους οι παπούδες) είχαν το δικαίωμα να πάρουν το κουμπούρι και αν αρχίσουν να σκοτώνουν;;; Είναι δικαιολογία αυτό για το γεγονός ότι ο πιτσιρικάς πήρε ένα κουμπούρι; και είναι αυτός που του έδωσε το δικαίωμα να πράξει τα ίδια ή ανάλογα;;;;
Διάβασε τί έχω γράψει σε παρακαλώ, κάποια τα πόσταρα κι απο πάνω
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Δημοκρατία ο γιατρός ξυλοκοπήθηκε από τους αστυνομικούς που δεν ήξεραν ότι ήταν ο όμηρος και προσπαθούσαν να τον συλλάβουν.
Ο όμηρος είχε αρχικά την ίδια αντιμετώπιση με τους δράστες ώσπου να ξεκαθαριστεί ότι δεν ήταν ληστής και κρατήθηκε με χειροπέδες. Ωστόσο στη συνέχεια τον απελευθέρωσαν και ο γιατρός δεν σταμάτησε να ευχαριστεί τους γιατρούς γιατί έσωσαν τη ζωή του.
Πηγή: Η απίστευτη ιστορία του γιατρού από την Κοζάνη που κρατήθηκε όμηρος από τους ληστές και ξυλοκοπήθηκε άγρια | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/89284#ixzz2K1rMxMhY
http://www.iefimerida.gr/news/89284/� ... %B9-%CE%BEΗ πρακτικη για τετοιες καταστασεις, εχει να κανει πρωτον με την εξουδετερωση της απειλης και μετα με τα υπολοιπα, σε σειρα, και όχι να παραλληλω. Την ωρα εκεινη δεν ξερουν ποιος ειναι στο βαν τι κανει κλπ. Η διαδικασια ειναι λοιπον η καταστολη ολων με ισοποσες φάπες και αφου τελειωσει αυτο, μπρουμυτα στο εδαφος, το ξεδιαλεγμα.
Θα σου αρεσε να σου πει ο 'γιατρος' 'οχι ρε παιδια ο ομηρος ειμαι' και το 1-2 δευτερολεπτα που θα σκεφτεσαι τι θα κανεις και αν όντως ειναι αυτος κλπ να τραβηξει αυτος η ο αλλος οπλο και να σε ξαπλώσει?? I guess not.
Δες πολυ περιληπτικα τη διαδικασια εδω: http://en.wikipedia.org/wiki/Iranian_embassy_siege#SAS_assault
The SAS then began evacuating hostages, manhandling them down the stairs towards the back door of the embassy. Two of the terrorists were hiding amongst the hostages—one of them produced a hand grenade when he was identified. An SAS soldier, who was unable to shoot for fear of hitting a hostage or another soldier, pushed the grenade-wielding terrorist to the bottom of the stairs, where two other soldiers shot him dead.
The raid lasted 17 minutes and involved 30–35 soldiers. The terrorists killed one hostage and seriously wounded two others during the raid while the SAS killed all but one of the terrorists. The rescued hostages and the remaining terrorist, who was still concealed amongst them, were taken into the embassy's back garden and restrained on the ground while they were identified. The last terrorist was identified by Sim Harris and led away by the SAS.
Κοινως, τα 'αχ δειρανε και τον γιατρο οι κακοι μπατσοι' ακουγονται βερεσε.
γιατί λίγοι φασίστες το έχουν σαν επιχείρημα νομίζεις 'εμένα τον πάππο μου τονε φάγανε οι συμμορίτες';
και ετσι κλεινει αδοξα ο κυκλος αρνησης του 'εμεις δεν ειμαστε σαν τους φασιστες'. Εφοσον χρησιμοποιεις το παραπανω για να δικαιολογησεις τον πιτσιρικά με τον πεθαμενο φιλο, θα πρεπει να δικαιολογησεις και αυτους με τον πεθαμενο παππου, που στην τελικη ηταν και αιμα τους.
Κολλαει εδω και η μονιμη αριστερη επωδος 'και ο Γιωργάκης εκανε αταξιες, μονο εμενα βαζετε τιμωρια'
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Ωραίο επιχείρημα. Του σκότωσαν τον κολλητό του μπροστά στα ματιά του και έτσι δικαιολογείται ο νέος να κάνει επανάσταση κατα οποιασδήποτε αρχής και έννομης τάξης. Με αυτο το σκεπτικό εγώ που έχω χάσει παππού στον εμφύλιο απο τους επαναστάτες κομμουνιστές έπρεπε να κυκλοφορω με καλασνικωφ καθημερινά... και να σκοτωνω ΠΑΜίτες...
Για συνελθετε λιγάκι...
τι σχεση εχει να βλεπεις φονο διπλα σου με ενα ατομο που δε γνωρισες ποτε ?
Μια και μοναδική σχέση. Οτι και στις δυο περιπτώσεις ουδείς έχει το δικαίωμα να αφερεί ζωές. Για πολλούς εδώ μέσα όμως δικαιολογείται η συμμετοχη στο αντάρτικο πόλεως στην περίπτωση του πιτσιρικά που είδε το κολληταρι του να πέφτει απο σφαίρα πριν λίγα χρόνια. Για πολλούς εδώ μέσα , η τρομοκρατία δικαιολογείται όταν συμφέρει την ιδεολογία τους. Ετσι κάνουμε ήρωες 1-2 κωλόπαιδα του κερατά και κάνουμε οδομαχίες κάθε χρόνο στην επέτειο του χαμού τους κρύβοντας τα πραγματικά μας κίνητρα (ολική ανατροπή του συστήματος) πίσω απο το δήθεν στενοχωρημένο μας πρόσωπο.
Για το σχόλιο περί φασιστών που έχουν χάσει τον παππο τους στον εμφύλιο κλπ, τι θες να μας πεις; Οτι οι συμμορίτες δεν σκότωσαν; Είσαι πολυ λίγος και ανιστόρητος για να με χαρακτηρίσεις φασιστα.
-
Αν είχε καθαρίσει εσένα θα τελειωνε εκεί η ιστορία και δε θα γινόσουν τπτΑντε οκ, ακολουθω τη λογικη σου...Εχουμε 4 παιδια, το ενα ειχε σκοπο ζωης να αφανισει απο προσωπου γης τους μπατσους που σκοτωσαν τον κολλητο του ( ). Οι αλλοι τρεις? Μην μου πεις τους μετεφερε την τραυματικη του εμπειρια ο κολλητος του δολοφονηθεντος...
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Ο κάθε χώρος δημιουργεί βιώματα σε αυτούς που συμμετέχουν σε αυτόν. Όταν λόγου χάρη οι οργανώσεις της ΧΑ καθημερινά τριβελίζουν το μυαλό των αφελών με μ@λακίες περί ανωτερότητας της φυλής και κινδύνου αλλοτρίωσης του αίματος μας από τους μετανάστες, είναι γελοίο μετά να δηλώνουν αθώες όταν ένας μέτοχος της ιδεολογίας τους πάρει το κουμπούρι και την ανάψει στον πρώτο Πακιστανό που θα βρει.Αντίστοιχα, όταν από τους γονείς, τους καθηγητές, ή τους φίλους σου αυτά που ακούς συνεχώς είναι αναφορές στο σάπιο κράτος την κρατική βία και την ανάγκη για επανάσταση, δεν είναι περίεργο το ότι σε κάποια στιγμή θα πάρεις το καλάσνικοφ και θα αρχίσεις τις 'απαλλοτριώσεις'. Ούτε θα είναι παράξενο ότι σε κάποια στιγμή θα υπάρξουν και παράπλευρες απώλειες του 'αγώνα' σου, βλ. Αξαρλιάν + Marfin.
Αυτά είναι που προσπαθούμε να ξεμπροστιάσουμε. Κακό πράγμα η αστυνομική βία, ναι, ποιος λέει όχι; Αλλά μην βλέπουμε μόνο το δέντρο και χάνουμε το δάσος. Υπάρχει πολύ μίσος εκεί έξω, μίσος που αναπαράγεται και καλλιεργείται με θέρμη από τα άκρα, με την ελπίδα ότι κάποτε θα οδηγήσει στην επικράτηση τους. Και μια κοινωνία δεν μπορεί να πορευτεί έτσι.
Από την ΧΑ δεν έχω ελπίδες να δω αλλαγή και ενσωμάτωση στο mainstream, δεν είμαι σίγουρος ότι θα το ήθελα καν. Οι άνθρωποι είναι απροκάλυπτα ναζιστές. Οι προδότες του 40 που προσπαθούν να παρουσιαστούν ως οι πατριώτες του σήμερα. Από την αριστερά όμως έχω ελπίδες, κυρίως γιατί υπάρχουν κομμάτια της ιδεολογίας της που θεωρώ ότι χρειάζονται σε μια σύγχρονη κοινωνία. Πρέπει όμως να αποποιηθεί το ένοχο παρελθόν. Να αποκηρύξει την βία, να αποδεχτεί τους νόμους του κράτους, να εξηγήσει στους φίλους της ότι ΟΛΕΣ οι ζωές (ακόμα και των καπιταλιστών) είναι ιερές. Να πείσει ότι αν ποτέ καταφέρει να γίνει κυβέρνηση, θα αξίζει και θα δικαιούται την υπακοή στους νόμους και από τους πολίτες που δεν πιστεύουν σε αυτή.
Μπορεί να το κάνει;
Χρήστο μπορώ να σου υπογραμμίσω ένα (κατά την άποψή μου) λάθος στον στέρεο κατά τα άλλα συλλογισμό;
Η προσωπική βία/έγκλημα/καφρίλα/ιδεολογική θολούρα (πες το όπως θες) είναι μεν κοινωνικό φαινόμενο, αλλά προφανώς είναι ατομική υπόθεση του καθενός. Και φυσικά ο καθένας τιμωρείται προσωπικά για τα εγκλήματα που πράττει. Το να καταδικάζει διαρκώς ο καθένας προσωπικά αδικήματα είναι περιττό και ανούσιο. Το λάθος είναι ότι εξισώνεις με αυτά την αστυνομική/κρατική βία, ειδικά όταν έχει την καλυψη του ανώτατου κυβερνητικού παράγοντα. Εκεί πλέον είναι είτε πολιτική επιλογή του λαού που έβαλε τον Χ Δένδια στη θέση αυτή είτε κοινωνική επιλογή που επιβραβεύει ή αδιαφορει σε παραβιάσεις στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ότι από τα 2 και να είναι, είναι μείζον θέμα, σίγουρα πολύ σοβαρότερο από ατομικά (ακόμα και βαρύτατα) εγκλήματα, τα οποία σε μη απολυταρχικα καθεστώτα (που πρεσβεύουν την συλλογική ευθύνη) βαρύνουν τον δράστη και μόνο.
Και αυτό που λέω εδώ και αρκετές σελίδες η κρατική βία (με καταλύτη την ιδεολογική σύγχυση, πασπαλισμένη με νεανική επαναστατικότητα και ελλειπή παιδεία) μπορεί να οδηγήσει στο ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα. Τη μετατροπή ενός 15χρονου σε ένοπλο ληστή.
-
....Από την αριστερά όμως έχω ελπίδες, κυρίως γιατί υπάρχουν κομμάτια της ιδεολογίας της που θεωρώ ότι χρειάζονται σε μια σύγχρονη κοινωνία. Πρέπει όμως να αποποιηθεί το ένοχο παρελθόν. Να αποκηρύξει την βία, να αποδεχτεί τους νόμους του κράτους, να εξηγήσει στους φίλους της ότι ΟΛΕΣ οι ζωές (ακόμα και των καπιταλιστών) είναι ιερές. Να πείσει ότι αν ποτέ καταφέρει να γίνει κυβέρνηση, θα αξίζει και θα δικαιούται την υπακοή στους νόμους και από τους πολίτες που δεν πιστεύουν σε αυτή.Μπορεί να το κάνει;
Αλλο ενα ποστ για το Λιακόπουλο και τα Υπεργαλαξιακα συμπαντικα.
[για να εξηγουμαι αγαπητε Χρηστο Λαππα δε σε χλευαζω, αλλα πρωτα θα αρμεξουμε αεροπλάνα για γάλα και μετα θα γινει αυτο που ζητας]
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Δημοκρατία ο γιατρός ξυλοκοπήθηκε από τους αστυνομικούς που δεν ήξεραν ότι ήταν ο όμηρος και προσπαθούσαν να τον συλλάβουν.
Ο όμηρος είχε αρχικά την ίδια αντιμετώπιση με τους δράστες ώσπου να ξεκαθαριστεί ότι δεν ήταν ληστής και κρατήθηκε με χειροπέδες. Ωστόσο στη συνέχεια τον απελευθέρωσαν και ο γιατρός δεν σταμάτησε να ευχαριστεί τους γιατρούς γιατί έσωσαν τη ζωή του.
Πηγή: Η απίστευτη ιστορία του γιατρού από την Κοζάνη που κρατήθηκε όμηρος από τους ληστές και ξυλοκοπήθηκε άγρια | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/89284#ixzz2K1rMxMhY
http://www.iefimerida.gr/news/89284/� ... %B9-%CE%BEΗ πρακτικη για τετοιες καταστασεις, εχει να κανει πρωτον με την εξουδετερωση της απειλης και μετα με τα υπολοιπα, σε σειρα, και όχι να παραλληλω. Την ωρα εκεινη δεν ξερουν ποιος ειναι στο βαν τι κανει κλπ. Η διαδικασια ειναι λοιπον η καταστολη ολων με ισοποσες φάπες και αφου τελειωσει αυτο, μπρουμυτα στο εδαφος, το ξεδιαλεγμα.
Θα σου αρεσε να σου πει ο 'γιατρος' 'οχι ρε παιδια ο ομηρος ειμαι' και το 1-2 δευτερολεπτα που θα σκεφτεσαι τι θα κανεις και αν όντως ειναι αυτος κλπ να τραβηξει αυτος η ο αλλος οπλο και να σε ξαπλώσει?? I guess not.
Το εβαλα γιατι λεει οτι επεσε ξυλο κατα την σύλληψη.
-
Για την φιγούρα τους. Με οπλισμένα πολεμικά όπλα.Καλά, την επόμενη φορά που κάποιος θα μπουκάρει για ένοπλη ληστεία σε χώρο όπου θα όπου θα έχεις και τα παιδιά σου, έλα πες μου κατά πόσο θα έχεις την απαίτηση να τον εξουδετερώσουν πάση θυσία, ή πρώτα να προσέξουν να μην του χαλάσουν το χτένισμα.
Αντίστοιχα, την επόμενη φορά που θα μάθεις παγωμένος ότι στον χώρο που έβλεπαν σινεμά τα παιδιά σου πριν μισή ώρα μπήκε βόμβα, έλα πες μου κατά πόσο κατανοείς 'τον αγώνα κατά του κεφαλαίου και της σάπιας κοινωνίας'.
Δεν είμαστε σοβαροί, πραγματικά.
Καμιά σχέση δεν έχει ό,τι έγραψα, μ' αυτά που γράφεις στην απάντησή σου... η μόνη μου παράλειψη είναι τα εισαγωγικά στη λέξη 'φιγούρα'...
...και πάψτε να 'διαφημίζετε' - γιατί διαφήμιση έχει καταντήσει - την Τρομοκρατία στην Ελλάδα, γιατί όταν θα 'πέσουν' τίποτα ταξιδιωτικές οδηγίες θα σας φταίει πάλι ο Τσίπρας και ο Συριζα(!)... -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
μια φορα δε διαβασα το αρθρο πριν απαντησω, και την πατησα
τωρα που το διαβασα όμως, εχω ενα κουιζ... βρες τη μαλακια που γραψανε μεσα στη φουρια τους
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
μια φορα δε διαβασα το αρθρο πριν απαντησω, και την πατησα
τωρα που το διαβασα όμως, εχω ενα κουιζ... βρες τη μαλακια που γραψανε μεσα στη φουρια τους
Ευχαριστησε τους γιατρους ;
-
Ο άλλος στην Πάρο, που σκότωσε για εκφοβισμό τον ταξιτζή, πόσους φίλους είχε χάσει από μπάτσους;
Α, έφταιγε η ελλιπής παιδεία:
https://athens.indymedia.org/front.php3 ... id=1423367 -
Ο χρήστης greo έγραψε:
Χρήστο μπορώ να σου υπογραμμίσω ένα (κατά την άποψή μου) λάθος στον στέρεο κατά τα άλλα συλλογισμό;
Η προσωπική βία/έγκλημα/καφρίλα/ιδεολογική θολούρα (πες το όπως θες) είναι μεν κοινωνικό φαινόμενο, αλλά προφανώς είναι ατομική υπόθεση του καθενός. Και φυσικά ο καθένας τιμωρείται προσωπικά για τα εγκλήματα που πράττει. Το να καταδικάζει διαρκώς ο καθένας προσωπικά αδικήματα είναι περιττό και ανούσιο. Το λάθος είναι ότι εξισώνεις με αυτά την αστυνομική/κρατική βία, ειδικά όταν έχει την καλυψη του ανώτατου κυβερνητικού παράγοντα. Εκεί πλέον είναι είτε πολιτική επιλογή του λαού που έβαλε τον Χ Δένδια στη θέση αυτή είτε κοινωνική επιλογή που επιβραβεύει ή αδιαφορει σε παραβιάσεις στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ότι από τα 2 και να είναι, είναι μείζον θέμα, σίγουρα πολύ σοβαρότερο από ατομικά (ακόμα και βαρύτατα) εγκλήματα, τα οποία σε μη απολυταρχικα καθεστώτα (που πρεσβεύουν την συλλογική ευθύνη) βαρύνουν τον δράστη και μόνο.
Και αυτό που λέω εδώ και αρκετές σελίδες η κρατική βία (με καταλύτη την ιδεολογική σύγχυση, πασπαλισμένη με νεανική επαναστατικότητα και ελλειπή παιδεία) μπορεί να οδηγήσει στο ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα. Τη μετατροπή ενός 15χρονου σε ένοπλο ληστή.
Greo, συμφωνώ στο μεγαλύτερο κομμάτι από αυτά που γράφεις. Και είναι προφανές ότι αυτό που έγινε με τους συγκεκριμένους θα δημιουργήσει ακόμα περισσότερη βία. Ένας λόγος παραπάνω γιατί θα πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι η αστυνομία θα κάνει σωστά την δουλειά της και ότι όταν δεν την κάνει, οι ένοχοι θα τιμωρούνται παραδειγματικά.
Όμως, η προσωπική βία που αναφέρεις στην περίπτωση μας δεν είναι καθόλου προσωπική. Είναι καθαρά πολιτική. Το δηλώνουν και οι ίδιοι οι ύποπτοι, ενώ ο αριστερός χώρος δεν κάνει την παραμικρή προσπάθεια να κρατήσει αποστάσεις. Δεν είδα πουθενά στο internet δηλώσεις αναρχικών που να λένε 'εμείς δεν έχουμε καμία σχέση με ληστές και απαγωγείς, αν παρανόμησαν, να πάνε φυλακή'. Δεν είδα πουθενά δηλώσεις συνιστωσών που να λένε μην φορτώνετε στην αριστερά τα εγκλήματα αυτών των ανθρώπων, δεν έχουν σχέση με την ιδεολογία μας.
https://athens.indymedia.org/front.php3 ... id=1386152
Που είναι οι καταδίκες των ληστειών από τον Αριστερό και τον αναρχικό χώρο; Τώρα που άρχισαν τις απαλλοτριώσεις στις τράπεζες (με τον απαραίτητο εξοπλισμό), ποιος θα μπορεί να ισχυριστεί ότι τα κίνητρα τους ήταν προσωπικά και όχι πολιτικά;
-
Αν βαζατε τη λογικη και την κριση σας πανω απο αυτα που σας πασαρουν τα ΜΜΕ θα καταλαβαινατε και δε θα καθοσασταν να τα λετε ολα αυτα. Γινεται ολοκληρος ντορος για τα κλωτσομπουνιδια που εφαγε ενας κλεφτης λες και θα πρεπε να τον εχουν στα πουπουλα. Οχι οτι τον χτυπησαν ηταν και οτι καλυτερο αλλα αφου εγινε εγινε. Η ολη προσπαθεια για αφανισμο της αστυνομιας μονο λογικη δεν εχει.
-
το πρεζακι το ριχνεις μια φαπα, πεφτει κατω και κανει 2 ωρες να σηκωθει....
το μπασταρδακι το λες να σκασει και σε βριζει καταμουτρα (πιστευει οτι ειναι μαχητης του δικαιου) στην δευτερη σφαλιαρα (αυτη με χοντρη παλαμη που σε στελνει στο διαολο) σε φτυνει......Ε!!! ρε τσογλανι θα σε γ@μησω τη μανα που σ' εκανε....τωρα διυλιστε το κουνουπι προσπαθωντας να κατανοησετε τα αυτονοητα.....
εκτος αν περιμενετε ΤΩΡΑ, ΣΗΜΕΡΑ να αλλαξει η συμπεριφορα των ενστολων με τοσο ψαλιδισμα του μισθου τους....πλανασθε πλανην κλπ...
-
Μονο να μαντεψω μπορω τι κορυφαια σχολια θα γραφονταν εδω μεσα αν γινοταν ανταλλαγη πυροβολισμων και κηδευοταν σημερα ενας απο τους 4...
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Αν βαζατε τη λογικη και την κριση σας πανω απο αυτα που σας πασαρουν τα ΜΜΕ θα καταλαβαινατε και δε θα καθοσασταν να τα λετε ολα αυτα. Γινεται ολοκληρος ντορος για τα κλωτσομπουνιδια που εφαγε ενας κλεφτης λες και θα πρεπε να τον εχουν στα πουπουλα. Οχι οτι τον χτυπησαν ηταν και οτι καλυτερο αλλα αφου εγινε εγινε. Η ολη προσπαθεια για αφανισμο της αστυνομιας μονο λογικη δεν εχει.Μια μια χαρα λογικη εχει (για τα παλληκαρια που θελουν 'ανατροπή').
-
Δεν είδα πουθενά δηλώσεις συνιστωσών που να λένε μην φορτώνετε στην αριστερά τα εγκλήματα αυτών των ανθρώπων, δεν έχουν σχέση με την ιδεολογία μας.κι όμως λέγονται, και λέγονται και λέγονται 1000άδες φορές. Ακόμα και στο indymedia θα δεις ότι σε πράξεις βίας υπάρχει αρκετή κριτική.
https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1386152
η σύγκριση του μοιράσματος προϊόντων των σουπερμάρκετ, μπορεί να σε βρίσκει εξίσου αντίθετο, αλλά είναι αρκετά ατυχής σε σχέση με την ένοπλη ληστεία και ομηρία.
-
Δεν μπορείς να μοιράζεις πράγματα που δεν σου ανήκουν.
Σύλληψη υπόπτων για ληστεία και τρομοκρατία [Διάσπαση]