-
Ήρθε ο καιρός το polo να αντικατασταθεί από κάτι μεγαλύτερο σε χώρους μιας και σε λίγους μήνες περιμένουμε το πρώτο μας παιδάκι! Και επειδή το αυτοκίνητο θα καλύπτει κάθε χρόνο 17.000-20.000 χιλιόμετρα κοιτάμε αποκλειστικά και μόνο diesel. Το θέμα είναι ότι έτυχε το έτερον ήμισυ να μπει σε μια καινούρια bmw 116 μιας φίλης της και από εκεί που είχαμε καταλήξει μάλλον στο golf ή τέλος πάντων είχαμε ένα ταβάνι για αυτοκίνητο στα 20κ καταλήξαμε να κοιτάμε τα volvo v40, bmw 116 efficient dynamics, audi a3 sportback 1.6 tdi (το καινούριο) και την a-class 180 cdi. Από τα ανωτέρω τα έχουμε κάνει test drive όλα (μόνο το v40 σε diesel, τα άλλα σε 2 σε βενζίνη) εκτός από την a-class που δεν την έχουμε δει ούτε από κοντά. Το θέμα είναι ότι παίζουν σε τιμές από 22.000 με το κλειδί το volvo v40 kinetic μέχρι 23.000 τα bmw και audi, άρα +1500 με 2500 χιλ. από το golf generation (πάντα με απόσυρση), μια διαφορά που δεν είναι και τεράστια αν βάλουμε στην εξίσωση τα πιο ποιοτικά χαρακτηριστικά και την (όποια) καλύτερη μεταπώληση όταν έρθει εκείνη η στιγμή (μιλάμε για αγορά με ορίζοντα δεκαετίας και βάλε). Να σημειώσω ότι το a3 στα 1.6 έρχεται με 6αρι σασμάν (και μηδέν τέλη) ενώ το golf με πεντάρι. Από τα 3 που είδαμε αυτό που μας κέρδισε περισσότερο είναι το audi (είδαμε το 3ορτο, το sportback έρχεται σε λίγες μέρες), το οποίο έχει τους καλύτερους χώρους, το minimal αισθητικής και εξαιρετικής ποιότητας εσωτερικό του μας αρέσει περισσότερο από των υπολοίπων και η αίσθηση στιβαρότητας που αποπνέει overall είναι έστω και με μικρή διαφορά η καλύτερη (πραγματικός γρανίτης). Οδηγικά η bmw κερδίζει το audi αλλά με (πολύ) μικρή διαφορά ενώ σαν άνεση/ποιότητα κύλισης το volvo είναι λιιιιιιιιιγο καλύτερο. Τι λέτε, αξίζει η υπέρβαση? Ή μήπως να περιμένουμε το νέο seat leon που πιστεύω ότι θα βγαίνει στα 18 χιλ. με καλό εξοπλισμό, θα έχει ποιότητα ελάχιστα κατώτερη από το golf, καλύτερη εμφάνιση (υποκειμενικό) αλλά οδηγικά θα είναι αρκετά καλύτερο (και τα 5000 χιλιάρικα διαφοράς από τα premium να τα κάνω πάνες και παιχνίδια ). Για κορεάτη δεν το συζητάει καν η γυναίκα στις τιμές που της είπα πως παίζουν...
-
Ήρθε ο καιρός το polo να αντικατασταθεί από κάτι μεγαλύτερο σε χώρους μιας και σε λίγους μήνες περιμένουμε το πρώτο μας παιδάκι! Και επειδή το αυτοκίνητο θα καλύπτει κάθε χρόνο 17.000-20.000 χιλιόμετρα κοιτάμε αποκλειστικά και μόνο diesel. Το θέμα είναι ότι έτυχε το έτερον ήμισυ να μπει σε μια καινούρια bmw 116 μιας φίλης της και από εκεί που είχαμε καταλήξει μάλλον στο golf ή τέλος πάντων είχαμε ένα ταβάνι για αυτοκίνητο στα 20κ καταλήξαμε να κοιτάμε τα volvo v40, bmw 116 efficient dynamics, audi a3 sportback 1.6 tdi (το καινούριο) και την a-class 180 cdi. Από τα ανωτέρω τα έχουμε κάνει test drive όλα (μόνο το v40 σε diesel, τα άλλα σε 2 σε βενζίνη) εκτός από την a-class που δεν την έχουμε δει ούτε από κοντά. Το θέμα είναι ότι παίζουν σε τιμές από 22.000 με το κλειδί το volvo v40 kinetic μέχρι 23.000 τα bmw και audi, άρα +1500 με 2500 χιλ. από το golf generation (πάντα με απόσυρση), μια διαφορά που δεν είναι και τεράστια αν βάλουμε στην εξίσωση τα πιο ποιοτικά χαρακτηριστικά και την (όποια) καλύτερη μεταπώληση όταν έρθει εκείνη η στιγμή (μιλάμε για αγορά με ορίζοντα δεκαετίας και βάλε). Να σημειώσω ότι το a3 στα 1.6 έρχεται με 6αρι σασμάν (και μηδέν τέλη) ενώ το golf με πεντάρι. Από τα 3 που είδαμε αυτό που μας κέρδισε περισσότερο είναι το audi (είδαμε το 3ορτο, το sportback έρχεται σε λίγες μέρες), το οποίο έχει τους καλύτερους χώρους, το minimal αισθητικής και εξαιρετικής ποιότητας εσωτερικό του μας αρέσει περισσότερο από των υπολοίπων και η αίσθηση στιβαρότητας που αποπνέει overall είναι έστω και με μικρή διαφορά η καλύτερη (πραγματικός γρανίτης). Οδηγικά η bmw κερδίζει το audi αλλά με (πολύ) μικρή διαφορά ενώ σαν άνεση/ποιότητα κύλισης το volvo είναι λιιιιιιιιιγο καλύτερο. Τι λέτε, αξίζει η υπέρβαση? Ή μήπως να περιμένουμε το νέο seat leon που πιστεύω ότι θα βγαίνει στα 18 χιλ. με καλό εξοπλισμό, θα έχει ποιότητα ελάχιστα κατώτερη από το golf, καλύτερη εμφάνιση (υποκειμενικό) αλλά οδηγικά θα είναι αρκετά καλύτερο (και τα 5000 χιλιάρικα διαφοράς από τα premium να τα κάνω πάνες και παιχνίδια ). Για κορεάτη δεν το συζητάει καν η γυναίκα στις τιμές που της είπα πως παίζουν...
-
Μετά από αρκετό ψάξιμο και αφού είδα και οδήγησα τα περισσότερα από τα υποψήφια αυτοκίνητα και μετά τις ανάλογες διαβουλεύσεις με το έτερον ήμισυ η κατάσταση έχει ως εξής :
- H a-class απορρίφθηκε γιατί ξεφεύγει απελπιστικά στην τιμή (μια μέτρια εξοπλισμένη Α 180 cdi βγαίνει γύρω στα 27.000-28.000 ευρώ που είναι ΠΟΛΛΑ). Μέχρι τα Χριστούγεννα που ήθελαν να πινακιδώσουν για να πιάσουν προφανώς κάποιους στόχους έκαναν 4.000+ έκπτωση αλλά σύμφωνα με τον πωλητή ''η mercedes δεν έχει ανάγκη τις εκπτώσεις για να πουλήσει, το προιόν θα πουλήσει από μόνο του στην τιμή που είναι'' (προφανώς γι' αυτό έχω δει μόνο μία να κυκλοφορεί στο δρόμο). Επιπλέον πέραν της εξωτερικής εμφάνισης δεν ακολουθεί κάτι αντίστοιχα εντυπωσιακό εσωτερικά (ούτε ποιοτικά ούτε σαν design και εξαιρώ τα αυτοκίνητα με το AMG pack). Στο δρόμο δεν ξέρω πώς είναι γιατί έφυγα γελώντας όταν άκουσα την τιμή.
- Το ds4 είναι πολύ όμορφο εξωτερικά αλλά απογοητεύει μέσα καθώς παίρνεις το εσωτερικό μιας c4 με ελάχιστες πινελιές διαφοροποίησης. Επίσης το άνοιγμα στις πίσω πόρτες είναι πολύ μικρό πράγμα που θα κάνει δύσκολο το μπες-βγες του μωρού και γενικά η καμπίνα είναι κλειστοφοβική. Ακριβό για citroen έστω και με το σήμα ds στο καπό.
- Η giulietta είναι ωραία μέσα-έξω αλλά η ποιότητα κατασκευής είναι τουλάχιστον 2 (μην πω περισσότερα) κλικ κάτω από τα άλλα premium. Επιπλέον πάσχει σε αρκετά σε χώρους για τους πίσω. Στα συν η πολύ ανταγωνιστική τιμή (20.500 κλειδί η distinctive) και φυσικά οι αρετές στον δρόμο. Φοβάμαι όμως την αντοχή και αξιοπιστία σε βάθος χρόνου όχι του κινητήρα που τον θεωρώ έναν από τους καλύτερους στην κατηγορία (με την καλύτερη ροπή στα 1.600) αλλά του υπόλοιπου αυτοκινήτου. Με ξένισε που το αυτοκίνητο του test drive παρόλο με μόλις 7.000 χλμ εμφάνιζε κάποιους μικρο-τριγμούς, δηλαδή στα 150.000 χλμ δεν θα ακούω τι λέει ο δίπλα?
- Το a3 sportback το θεωρώ το πιο ποιοτικό της κατηγορίας αλλά σχεδιαστικά είναι αδιάφορο. Έχει αρκετά καλούς χώρους (ίσως τους καλύτερους μεταξύ των premium) και οδηγικά δεν είναι αδιάφορο. Πολύ καλή ποιότητα κύλισης και ηχομόνωση (έχω οδηγήσει το 3ρτο 1.4 tfsi με τα 122 άλογα) και αίσθηση γρανίτη ακόμα και όταν περνούσε πάνω από μεγάλες λακούβες. Τελική τιμή στα περίπου 23.000 ευρώ (πάντα diesel) το attraction plus με το MMI και την αναδιπλούμενη οθόνη (είναι must, βελτιώνει αρκετά την εικόνα στο minimal εσωτερικό).
- Η bmw 116 d μετά και τις πολύ καλές εκπτώσεις που τρέχουν και προσθέτοντας στην βασική έκδοση το πακέτο advantage (αυτόματος διζωνικός κλιματισμός, σπορ δερμάτινο πολυλειτουργικό τιμόνι, υποβραχιόνιο εμπρός, προβολείς ομίχλης, πακέτο αποθηκευτικών χώρων) και ζάντες αλουμινίου βγαίνει στα 22.500 ευρώ στρογγυλά. Στα συν η εξαιρετική θέση οδήγησης, ικανοποιητικοί χώροι για 4 (το ψηλό τούνελ μετάδοσης καθιστά σχεδόν αδύνατη τη φιλοξενία 5ου), ποιότητα υλικών-συναρμογής, πίσω κίνηση και ζύγισμα 50-50 φυσικά, πολύ καλό τιμόνι και σπορ φιλοσοφία αλλά συνδυασμένη με πολύ καλή άνεση και ποιότητα κύλισης (καμία επαφή με την προηγούμενη 1) και φθηνά service. Με ξένισαν οι κραδασμοί που περνούσαν στο λεβιέ ταχυτήτων (όταν έχεις νεκρά κυρίως) και δεν με τρελαίνει η εξωτερική εμφάνιση (αν και όσο την βλέπω την χωνεύω περισσότερο ). Δεν την έχω οδηγήσει με τον diesel κινητήρα, θα γίνει και αυτό άμεσα. Γενικά νομίζω πως δίνεις λίγα (σαν απόλυτο νούμερο καθόλου λίγα βέβαια ) και παίρνεις πολύ περισσότερα. Μπροστά στην τιμή του golf, του auris, του civic και των υπολοίπων mainstream φαντάζει εξαιρετικό deal.
Η ζυγαριά είναι στο 70-30 bmw-audi, κυρίως λόγω φθηνότερων service και ανταλλακτικών της bmw. Επίσης θεωρώ ότι η bmw είναι πιο αξιόπιστη από την audi και στη συγκεκριμένη περίπτωση έχει και καλύτερο κινητήρα. Εσείς τι γνώμη έχετε, efficient dynamics ή tdi? Το καινούριο leon δεν βλέπω να έρχεται μέσα στο μήνα και επειδή πρέπει να έχουμε αυτοκίνητο μέσα στο μάρτιο (πούλησα το παλιό) υπάρχει πίεση χρόνου. Αλλά έτσι και αλλιώς τα +4.000 ευρώ της 116 d από κάποιο αντίστοιχα εξοπλισμένο leon δεν είναι τραγική (τουλάχιστον για τα δικά μου δεδομένα) μιας και το αμάξι θα κρατηθεί το λιγότερο για μια δεκαετία (το επόμενο θα είναι μάλλον ηλεκτρικό ) και σίγουρα μεγάλο μέρος της θα ψαλιδιστεί όταν (και αν) έρθει η στιγμή του αποχωρισμού.
-
Το volvo V40 το ξέγραψες;
-
Εντελώς φιλολογικά πότε ήταν η volvo premium για να γίνει τώρα;
Και ειδικά σε μικρομεσαία αυτοκίνητα έχει νόημα να μιλάμε για premium αυτοκίνητα;
Προσωπικά θεωρώ και θεωρούσα την volvo την vw της Σουηδίας.
Αυτό το λάθος έκανε η Ford όταν την είχε ότι της φερόταν λες και ήταν Jaguar η Aston Martin.
Και το μίνι έχει στυλ, χαρακτήρα, στάτους και διαφορετικότητα αλλά δεν είναι premium.
Προσωπικά όταν λέω premium αναφέρομαι σε εταιρίες όπως η Merc Bmw Range rover και ούτω καθεξής και αυτά στα μοντέλα τους όπως η Ε η σειρά 5 κτλ. Τα υπόλοιπα πόσο premium μπορούν να είναι πραγματικά;Και για να είμαι μέσα στο θέμα , επειδή ψάχνεις κάτι ξεχωριστό η ψήφος μου πάει σε Giulleta. Η μπέμπα παραείναι άσχημη.
-
Πιο φθηνή σε αγορά κ χρήση από το α3...τί άλλο θες για να πας να κλείσεις την bmw?
η bmw Ελλάς αρχίζει κ παίρνει σώβρακα! Τιμές ίδιες ή κ πιο κάτω από τους άλλους wannabe premium, σύγχρονα μοντέλα σε όλη τη γκάμα, διαφήμιση σε όλα τα μέσα, ενώ κ τα περιοδικά αυτοκινήτου σε κάθε τεύχος έχουν 2-3 δοκιμές bmw! -
Ο χρήστης kinq1 έγραψε:
Το volvo V40 το ξέγραψες;Ναι, υστερεί σε χώρους πίσω, σε χώρο αποσκευών και δεν ξέρω τι παίζει με τιμές ανταλλακτικών και service (βασικά έχω ακούσει ότι είναι αρκετά τσιμπημένες οι τιμές).
Και για να είμαι μέσα στο θέμα , επειδή ψάχνεις κάτι ξεχωριστό η ψήφος μου πάει σε Giulleta. Η μπέμπα παραείναι άσχημη.
Η alfa με τρομάζει όπως είπα από άποψη αντοχής σε βάθος χρόνου γιατί υπολογίζω ότι το αυτοκίνητο θα έχει ξεπεράσει τα 200.000 χιλιόμετρα σε δέκα χρόνια. Φίλος και ιδιοκτήτης 159 2.2, αγορασμένη καινούρια το 2009 40.000 ευρώ, μου είπε ότι άλλαξε σασμάν στα 20.000 χιλιόμετρα (τον κάλυψε η εγγύηση βέβαια) και μάλιστα ήθελαν να τον πείσουν ότι είναι φυσιολογικό και συμβαίνει σε όλες τις εταιρείες κάποια αυτοκίνητα να παρουσιάζουν αστοχίες. Πρόσφατα άρχισε να ακούει έναν θόρυβο που δεν είναι μάλλον φυσιολογικός (και η εγγυήση τέλος). Αν πει ότι βάζει αγγελία για πώληση ζήτημα να πιάσει πάνω από 8.000-9.000 ευρώ. Και η bmw έχει προσωπικότητα και είναι ξεχωριστή αλλά σίγουρα δεν είναι alfa.
Πιο φθηνή σε αγορά κ χρήση από το α3...τί άλλο θες για να πας να κλείσεις την bmw?
η bmw Ελλάς αρχίζει κ παίρνει σώβρακα! Τιμές ίδιες ή κ πιο κάτω από τους άλλους wannabe premium, σύγχρονα μοντέλα σε όλη τη γκάμα, διαφήμιση σε όλα τα μέσα, ενώ κ τα περιοδικά αυτοκινήτου σε κάθε τεύχος έχουν 2-3 δοκιμές bmw!Είμαι σχεδόν και με τα 2 πόδια στην bmw, πραγματικά το πακέτο είναι πάρα πολύ καλό. Ξέχασα να αναφέρω ότι ο tdi έχει ιμάντα και η bmw καδένα. Service ιμάντων στο audi σημαίνει τουλάχιστον 700 ευρώ (για polo φίλος είχε δώσει 500 ευρώ σε εξουσιοδοτημένο). Και όπως έχω γράψει και αλλού η bmw θέλει για το κλασικό ετήσιο service 100 ευρώ.
-
Τότε δεν νομίζω πως τίθεται θέμα ο άσσος είναι η ιδανική σου επιλογή go for it και μην το συζητάς!
-
Ο χρήστης kourtembeu έγραψε:
Εντελώς φιλολογικά πότε ήταν η volvo premium για να γίνει τώρα;
Και ειδικά σε μικρομεσαία αυτοκίνητα έχει νόημα να μιλάμε για premium αυτοκίνητα;
Προσωπικά θεωρώ και θεωρούσα την volvo την vw της Σουηδίας.
Αυτό το λάθος έκανε η Ford όταν την είχε ότι της φερόταν λες και ήταν Jaguar η Aston Martin.
Και το μίνι έχει στυλ, χαρακτήρα, στάτους και διαφορετικότητα αλλά δεν είναι premium.
Προσωπικά όταν λέω premium αναφέρομαι σε εταιρίες όπως η Merc Bmw Range rover και ούτω καθεξής και αυτά στα μοντέλα τους όπως η Ε η σειρά 5 κτλ. Τα υπόλοιπα πόσο premium μπορούν να είναι πραγματικά;Φιλολογικα, ποιο Volvo ηταν ποτε ανταγωνιστικο της VW? Το λαθος που εκανε η Ford (και με τη Jag) ηταν ακριβως αυτο..Προσπαθησε να την τρεξει σαν VW. Και μην ξεχναμε οτι επι Ford σταματησε το S90 και το νεο S80 (το 2007) οσο καλο κι αν ηταν δεν ηταν on par με 5/Ε/Α6..
Ειναι μεγαλη κουβεντα η πριμιουμιλα, τωρα μαλιστα που εχουν κατεβει ολοι οι πριμιουμαδες σε πολυ προσιτες κατηγοριες/τιμες, ειδικα ομως για το παρελθον τα πραγματα για τη Volvo ειναι πολυ απλα. Αντιπαλο δεος ηταν η Merc/bmw, και μετεπειτα προεκυψε και η Audi (οπως και για τους αλλους - σκεψου μονο τι εβγαζε πριν το quattro!) και φαινεται κι απο ενα σωρο διαφημισεις της εποχης..
Το τι ειναι σημερα, ειναι επισης μεγαλη κουβεντα, αλλα με XC60, V40, S60/V60 ακομα και το αειθαλες XC90, νομιζω οτι κι αυτο ειναι σαφες.Επι του προκειμενου τωρα, μιλαμε για μια κατηγορια που γενικα γινετε σφαγη, και συγκεκριμενα για 4 μοντελα, τα οποια μεταξυ τους εχουν ελαχιστες διαφορες. Καθε ενα εχει κατι που να σε κερδισει σε σχεση με το αλλο. Overall ομως το Audi μαλλον ειναι η καλυτερη προταση, εχοντας τεραστια γκαμα (μοτερ/κιβωτια) και τους μεγαλυτερους χωρους. Το V40 υστερει ακριβως εκει, ειναι περισσοτερο 4seater και το σημαντικοτερο, ο χωρος αποσκευων του ειναι ο μικροτερος ολων.
Τελος, η 1 ειναι μαλλον το αυτοκινητο που δεν τιμαει τοσο την καταγωγη της..Δεν ειναι το πιο refined, δεν ειναι το πιο ποιοτικο, εχει πολλες εργονομικες ατελειες και με τη βασικη αναρτηση ειναι βαρκα γυαλο, αλλα βεβαια πολυ ανετη. Αν δεν συγκινήσε απο την ανουσια (για την κατηγορια) πισω κινηση, το keenness οπως ολων των bmw στο turn in και φυσικα το σημα, δεν υπαρχει κανενας λογος να την προτιμησεις...Το οτι δεν βλεπετε δεν το αναφερω γιατι ειναι κατι τελειως υποκειμενικο.Το volvo V40 το ξέγραψες;
Ναι, υστερεί σε χώρους πίσω, σε χώρο αποσκευών και δεν ξέρω τι παίζει με τιμές ανταλλακτικών και service (βασικά έχω ακούσει ότι είναι αρκετά τσιμπημένες οι τιμές).
Οι τιμες των ανταλλακτικων και των σερβις ειναι φθηνοτερες απο Bmw/Merc, μαλλον παρομοιες με Audi και πιο ακριβες απο Ford/Citroen κτλ...κατι μαλλον αναμενομενο.
Περι ιμαντων/καδενας, δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα. Απο τη σκοπια του σερβις που το κοιτας, δεν ξερω στο συγκεκριμενο Audi τι Interval δινει, αλλα θα μπορουσε να ειναι και 10χρονια ή 180000km (οπως στο δικο μου πχ), οποτε δεν εχει νοημα να το συζητας.
Φυσικα αν σου εχει κανει κλικ εσενα η 1, καλοταξιδη να ειναι και να την ευχαριστηθειςΠιο φθηνή σε αγορά κ χρήση από το α3...τί άλλο θες για να πας να κλείσεις την bmw?
η bmw Ελλάς αρχίζει κ παίρνει σώβρακα! Τιμές ίδιες ή κ πιο κάτω από τους άλλους wannabe premium, σύγχρονα μοντέλα σε όλη τη γκάμα,** διαφήμιση σε όλα τα μέσα, ενώ κ τα περιοδικά αυτοκινήτου σε κάθε τεύχος έχουν 2-3 δοκιμές bmw!**Το bold τι σχεση εχει με το ποσο καλο ειναι το αυτοκινητο? Αυτο μαλλον κατι αλλο θα επρεπε βασικα να σου λεει....
-
σιγουρα ο ασσος ειναι πολυ καλη επιλογη , αν σου αρεσει και εμφανισιακα , και μαλλον σου ταιριαζει. Το οικονομικο ειναι στα υπερ της και αν θες και τη προπελα στο καπω προχωρα. Να ξερεις ομως οτι πολλa Bmw εχουν θεματα αξιοπιστιας πχ.πολλαπλασιαστες, γρυλους κλπ που δεν συναδουν με τη πρεμιουμ κατηγορια. Και η εγγυηση μονο 2 χρονια...
-
Έχοντας και εγώ βρεθεί σε παρόμοιο δίλλημα πρόσφατα σε σχέση με τα αυτοκίνητα που αναφέρεις (σε έκδοση αυτόματη/βενζίνης) και έχοντας εξετάσει κάθε λεπτομέρεια για το καθένα έχω να επισημάνω τα εξής:
-
Από άποψη τιμολόγησης και εξοπλισμού θα επέλεγα την BMW , αν σε ενδιαφέρουν αρκετά extra έχει καλύτερη τιμολογιακή πολιτική πακέτων και εκπτώσεων.
Τα προβλήματα με την BMW είναι τα εξής:
Α) θα πρέπει να αποδεχθείς την αμφιλεγόμενη σχεδίαση , ειδικά του μπροστινού τμήματος.
Β) ο χώρος των πίσω επιβατών αν και έχει μεγαλώσει δεν είναι αρκετός για ενήλικους επιβάτες. -
A-Class , Ο μόνος λόγος για να την επιλέξεις είναι ο CDI 1,8 με τα 135 άλογα ο οποίος είναι diesel κινητήρας κάτω από 2000 κυβικά με κάποια αποδεκτή για εμένα ιπποδύναμη. Προσωπικά diesel θα αγόραζα από 2000 κυβικά και επάνω με εξαίρεση τον συγκεκριμένο κινητήρα. Η εξωτερική σχεδίαση είναι φανταχτερή το εσωτερικό είναι απλά μέτριο (αναφέρομαι στην AMG έκδοση) , μπαγκαζιέρα ανέκδοτο με πολύ στενή είσοδο, κακή τιμολόγηση σε σχέση με τον ανταγωνισμό.
-
Audi a3 , έχω δει από κοντά το νέο sportback και μπορώ να σου πω ότι έχει τους καλύτερους χώρους επιβατών και την μεγαλύτερη μπαγκαζιέρα της κατηγορίας.
Ναι μεν το εξωτερικό με την πρώτη ματιά δεν φαίνεται πολύ διαφορετικό αλλά αν το δεις δίπλα δίπλα με το παλιό θα δεις ότι υπάρχουν μεγάλες διαφορές. Το εσωτερικό είναι εντελώς διαφορετικό και η ποιότητα είναι απλά κορυφαία. Προσωπικά δεν θα αγόραζα το 1.6 tdi θα έπαιρνα το 1.4 tfsi με τα 140 άλογα και το σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων . Η διαφορά κατανάλωση είναι περίπου στο ένα λίτρο με το 1.6 tdi. -
Volvo v40 , τίμιο για τα χρήματα του και σε πολύ καλή έκδοση που το έχω δει είναι δελεαστικό. Από την άλλη όμως δεν είναι ούτε bmw ούτε audi ούτε merc. στις εκδόσεις βενζίνης τουλάχιστον ο κινητήρας δεν είναι ότι καλύτερο από άποψη βάρους αμαξιού/κατανάλωση/επιδόσεις.
Αν τα έβαζα σε μια σειρά αυτή θα ήταν Audi a3, 1 series ,v40 , a-class. Δεν αναφέρομαι σε άλλες εξίσου καλές επιλογές (golf,leon) γιατί το topic σου αναφέρει ξεκάθαρα premium.
τέλος η alfa που αναφέρθηκε κάπου στο post , συμφωνώ απόλυτα ότι το εσωτερικό είναι τρίτο-τέταρτο. Ειδικά οι διακόπτες στο κέντρο είναι άθλιοι.
-
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Επι του προκειμενου τωρα, μιλαμε για μια κατηγορια που γενικα γινετε σφαγη, και συγκεκριμενα για 4 μοντελα, τα οποια μεταξυ τους εχουν ελαχιστες διαφορες. Καθε ενα εχει κατι που να σε κερδισει σε σχεση με το αλλο. Overall ομως το Audi μαλλον ειναι η καλυτερη προταση, εχοντας τεραστια γκαμα (μοτερ/κιβωτια) και τους μεγαλυτερους χωρους. Το V40 υστερει ακριβως εκει, ειναι περισσοτερο 4seater και το σημαντικοτερο, ο χωρος αποσκευων του ειναι ο μικροτερος ολων.
Τελος, η 1 ειναι μαλλον το αυτοκινητο που δεν τιμαει τοσο την καταγωγη της..Δεν ειναι το πιο refined, δεν ειναι το πιο ποιοτικο, εχει πολλες εργονομικες ατελειες και με τη βασικη αναρτηση ειναι βαρκα γυαλο, αλλα βεβαια πολυ ανετη. Αν δεν συγκινήσε απο την ανουσια (για την κατηγορια) πισω κινηση, το keenness οπως ολων των bmw στο turn in και φυσικα το σημα, δεν υπαρχει κανενας λογος να την προτιμησεις...Το οτι δεν βλεπετε δεν το αναφερω γιατι ειναι κατι τελειως υποκειμενικο.Το volvo V40 το ξέγραψες;
Ναι, υστερεί σε χώρους πίσω, σε χώρο αποσκευών και δεν ξέρω τι παίζει με τιμές ανταλλακτικών και service (βασικά έχω ακούσει ότι είναι αρκετά τσιμπημένες οι τιμές).
Οι τιμες των ανταλλακτικων και των σερβις ειναι φθηνοτερες απο Bmw/Merc, μαλλον παρομοιες με Audi και πιο ακριβες απο Ford/Citroen κτλ...κατι μαλλον αναμενομενο.
Περι ιμαντων/καδενας, δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα. Απο τη σκοπια του σερβις που το κοιτας, δεν ξερω στο συγκεκριμενο Audi τι Interval δινει, αλλα θα μπορουσε να ειναι και 10χρονια ή 180000km (οπως στο δικο μου πχ), οποτε δεν εχει νοημα να το συζητας.
Φυσικα αν σου εχει κανει κλικ εσενα η 1, καλοταξιδη να ειναι και να την ευχαριστηθειςΤο audi συμφωνώ ότι έχει την καλύτερη απτή ποιότητα στην κατηγορία, ακόμα και ο τρόπος που κλείνει η πόρτα είναι πιο πειστικός. Αλλά δεν είναι και τόσο μεγάλη η διαφορά από τον άσο. Εργονομικές ατέλειες στον άσο δεν βρήκα, η ανάρτηση είναι μια χαρά για τα δικά μου μέτρα και ανάγκες (μιας και σε λίγους μήνες θα γίνω μπαμπάς για πρώτη φορά ) και δεν τη βρίσκω σε καμία περίπτωση χαλαρή όπως στα c4, i30, golf κλπ αλλά σαφώς πιο χαλαρή από την alfa. Αντιθέτως η κύλιση είναι πολύ ποιοτική (σε αυτό τον τομέα αριστεύει το v40, στη δεύτερη θέση βάζω τον άσο και μετά το a3) , το τιμόνι το καλύτερο της κατηγορίας και η πίσω κίνηση μπορεί να προσφέρει χαρές λόγω ροπής σε μέτριας ποιότητας άσφαλτο, άρα σαφώς περισσότερο παιχνιδιάρικη και συμμετοχική από το audi και τα υπόλοιπα αναλόγως τη διάθεση (πλεονέκτημα ότι το esp βγαίνει off τελείως). Δηλαδή θεωρώ ότι από τα premium είναι το πιο οδηγοκεντρικό (το audi βελτιώθηκε πολύ αλλά fun to drive με την κλασική έννοια δεν το λες, απλά δεν είναι βαρετό όπως παλιά). Για το τυπικό service μου είπαν τιμή γύρω στα 100 ευρώ και από εκεί και πέρα ο υπολογιστής του αυτοκινήτου σου υποδεικνύει το χρόνο αλλαγής σε κάποια αναλώσιμα (πχ τακάκια). Αν στο νέο golf το service κοστίζει 300+ ευρώ (στα 30.000 χλ, ή στα 2 χρόνια αλλά όλοι θα πάνε για λάδια τουλάχιστον όταν κλείσουν χρόνο, άρα +150 ευρώ χαλαρά) στο audi πόσο θα κοστίζει? Ιμάντες νομίζω στα 90.000 χλμ (τα χρόνια δεν θυμάμαι αλλά σίγουρα όχι πάνω από 5-6). Δεν ξέρω γιατί αλλά μου έχει κάτσει στραβά η audi (το group vag γενικότερα) και δεν είναι ότι καλύτερο να ξέρεις ότι το ίδιο ακριβώς αυτοκίνητο (μιλάω μηχανικά,αναρτήσεις, κινητήρες, κλπ και όχι για την ποιότητα κατασκευής και πλαστικών) το παίρνεις σε skoda ή seat με 7.000 ευρώ λιγότερα. Να μην αναφέρω τον ημιάκαμπτο σε αυτοκίνητο 23.000+ευρώ Άρα σήμα πληρώνεις περισσότερο στο audi, τουλάχιστον στην bmw ξέρεις ότι όλο το αυτοκίνητο είναι ''μοναδικό'' (με την έννοια ότι δεν μοιράζεται με άλλες 5 εταιρείες τα πάντα) και υπό αυτό το πρίσμα αγγίζει περισσότερο τον όρο ''premium''. Αρχικά με εντυπωσίασε το audi αλλά βάζοντας κάτω όλες τις παραμέτρους της εξίσωσης (μαζί και την τιμή) η ζυγαριά κλείνει σαφώς προς βαυαρία μεριά. Επιπλέον έχω ακούσει αρκετές άσχημες εμπειρίες από κατόχους audi (από μηχανισμούς παραθύρων μέχρι υπερβολικό κάψιμο λαδιού).
:oops: σιγουρα ο ασσος ειναι πολυ καλη επιλογη , αν σου αρεσει και εμφανισιακα , και μαλλον σου ταιριαζει. Το οικονομικο ειναι στα υπερ της και αν θες και τη προπελα στο καπω προχωρα. Να ξερεις ομως οτι πολλa Bmw εχουν θεματα αξιοπιστιας πχ.πολλαπλασιαστες, γρυλους κλπ που δεν συναδουν με τη πρεμιουμ κατηγορια. Και η εγγυηση μονο 2 χρονια...
Βασικά το εμπρός μέρος είναι λίγο δύσπεπτο αλλά δεν με χαλάει κιόλας, η ουρά και το προφίλ μου αρέσουν πολύ. Έχει προσωπικότητα που λείπει απο το a3 ας πούμε. Μελλοντικά αν γουστάρω προσθέτω προφυλακτήρες από το m-pack μπροστά πίσω και αγριεύει αρκετά. Η προπέλα δεν με απασχολεί με την έννοια του κοινωνικού status και της επίδειξης (αυτό μας μάρανε τόσα χρόνια). Απλά στην τιμή που τιμολογείται τώρα θεωρώ ότι είναι εξαιρετική αγορά ( όφελος από έκπτωση και απόσυρση 5.000+ ευρώ) Το 2010 είχε αγοράσει γνωστός μου την 116 (με τα 122 ατμοσφαιρικά) 28.000 ευρώ και χωρίς να βάλει έναν κόρακα extra. Για την αξιοπιστία που αναφέρεις δεν έχω ακούσει τόσες αρνητικές εμπειρίες (εκτός από τους πολλαπλασιαστές που όντως είχε θέμα αλλά λογικά το διόρθωσε). 2 χρόνια εγγύηση δίνουν όλα τα premium αλλά υπάρχει η δυνατότητα επέκτασης. Τουλάχιστον δεν δεσμεύεσαι να πληρώνεις τα service σε εξουσιοδοτημένα όπως στη honda πχ για να μην χάσεις την εγγύηση...
Και κάτι άλλο που μου έκανε εντύπωση, σε όσες εκθέσεις bmw πήγα είχαν κόσμο (πελάτες εννοώ) και οι πωλητές είναι προσγειωμένοι (χωρίς το κλασικό μπλαζέ ύφος) σε αντίθεση με την audi που νομίζει ότι πουλάει lamborghini. Τολμώ να προβλέψω ότι τουλάχιστον σε επίπεδο λιανικών πωλήσεων η bmw θα πιάσει κορυφή το 2013 (μεταξύ audi, merc, volvo), δεν ξέρω αν ακολουθεί την ίδια επιθετική πολιτική και σε επίπεδο εταιρικών πωλήσεων. -
Γενικα συμφωνω μαζι σου. Ετοιμος να παραγγειλεις τη μπεμπα εισαι ! Αντε με το καλο!
-
για αυτο σε dieselακι?? μιλαω για το ιδιο μοτερ με της giulietta!
-
Ο χρήστης jf11 έγραψε:
Έχοντας και εγώ βρεθεί σε παρόμοιο δίλλημα πρόσφατα σε σχέση με τα αυτοκίνητα που αναφέρεις (σε έκδοση αυτόματη/βενζίνης) και έχοντας εξετάσει κάθε λεπτομέρεια για το καθένα έχω να επισημάνω τα εξής:-
Από άποψη τιμολόγησης και εξοπλισμού θα επέλεγα την BMW , αν σε ενδιαφέρουν αρκετά extra έχει καλύτερη τιμολογιακή πολιτική πακέτων και εκπτώσεων.
Τα προβλήματα με την BMW είναι τα εξής:
Α) θα πρέπει να αποδεχθείς την αμφιλεγόμενη σχεδίαση , ειδικά του μπροστινού τμήματος.
Β) ο χώρος των πίσω επιβατών αν και έχει μεγαλώσει δεν είναι αρκετός για ενήλικους επιβάτες. -
A-Class , Ο μόνος λόγος για να την επιλέξεις είναι ο CDI 1,8 με τα 135 άλογα ο οποίος είναι diesel κινητήρας κάτω από 2000 κυβικά με κάποια αποδεκτή για εμένα ιπποδύναμη. Προσωπικά diesel θα αγόραζα από 2000 κυβικά και επάνω με εξαίρεση τον συγκεκριμένο κινητήρα. Η εξωτερική σχεδίαση είναι φανταχτερή το εσωτερικό είναι απλά μέτριο (αναφέρομαι στην AMG έκδοση) , μπαγκαζιέρα ανέκδοτο με πολύ στενή είσοδο, κακή τιμολόγηση σε σχέση με τον ανταγωνισμό.
-
Audi a3 , έχω δει από κοντά το νέο sportback και μπορώ να σου πω ότι έχει τους καλύτερους χώρους επιβατών και την μεγαλύτερη μπαγκαζιέρα της κατηγορίας.
Ναι μεν το εξωτερικό με την πρώτη ματιά δεν φαίνεται πολύ διαφορετικό αλλά αν το δεις δίπλα δίπλα με το παλιό θα δεις ότι υπάρχουν μεγάλες διαφορές. Το εσωτερικό είναι εντελώς διαφορετικό και η ποιότητα είναι απλά κορυφαία. Προσωπικά δεν θα αγόραζα το 1.6 tdi θα έπαιρνα το 1.4 tfsi με τα 140 άλογα και το σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων . Η διαφορά κατανάλωση είναι περίπου στο ένα λίτρο με το 1.6 tdi. -
Volvo v40 , τίμιο για τα χρήματα του και σε πολύ καλή έκδοση που το έχω δει είναι δελεαστικό. Από την άλλη όμως δεν είναι ούτε bmw ούτε audi ούτε merc. στις εκδόσεις βενζίνης τουλάχιστον ο κινητήρας δεν είναι ότι καλύτερο από άποψη βάρους αμαξιού/κατανάλωση/επιδόσεις.
Αν τα έβαζα σε μια σειρά αυτή θα ήταν Audi a3, 1 series ,v40 , a-class. Δεν αναφέρομαι σε άλλες εξίσου καλές επιλογές (golf,leon) γιατί το topic σου αναφέρει ξεκάθαρα premium.
τέλος η alfa που αναφέρθηκε κάπου στο post , συμφωνώ απόλυτα ότι το εσωτερικό είναι τρίτο-τέταρτο. Ειδικά οι διακόπτες στο κέντρο είναι άθλιοι.
Οι χώροι πίσω στην bmw είναι καλύτεροι από τα v40 και guilietta, στα ίδια επίπεδα με την a-class και λίγο χειρότεροι από το a3, προσωπικά είμαι 1.87 και κάθισα πίσω από το μπροστινό κάθισμα (αφού είχα φτιάξει την θέση οδήγησης στα μέτρα μου) με τα γόνατα να ακουμπούν προφανώς στην πλάτη αλλά είχα αέρα πάνω από το κεφάλι μου και δεν αισθάνθηκα δυσφορία σε καμία περίπτωση. Δηλαδή ένας άνθρωπος γύρω στο 1.80 ταξιδεύει άνετα πίσω. Το μεγάλο μείον είναι το τούνελ μετάδοσης που καθιστά αυτόματα το αυτοκίνητο πρακτικά τετραθέσιο ή για 4 ενήλικες και ένα παιδί στη μέση. Μου κάνει εντύπωση που αναφέρεις ότι δεν επαρκεί ο χώρος για ενήλικους επιβάτες.
Η a-class με τον 1800 diesel βγαίνει πάνω από 30.000 ευρώ και χωρίς να την φορτώσεις. Δεν με νοιάζει η ιπποδύναμη αλλά η ροπή, τα 26 κιλά είναι μια χαρά και με ένα remap το μοτέρ αυτό φτάνει γύρω στα 140 άλογα με 31 κιλά ροπή http://www.hartge.de/UploadPDF/F20 F2 ... 200116.pdf
Για το a3 συμφωνώ σε ότι γράφεις για ποιότητα-χώρους. Έχω οδηγήσει το τρίπορτο σε έκδοση ambition με τα 122 άλογα. Ο βενζινοκινητήρας με την απενεργοποίηση κυλίνδρων θα είναι οικονομικός αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα έχει τόσο μικρή διαφορά από τον diesel. Βενζίνη δεν παίρνω γιατί αφενός είναι αρκετά πιο ακριβή, αφετέρου κάνω 20.000 χλμ/χρόνο. Και διατηρώ πολλές επιφυλάξεις για την αξιοπιστία του νέου μοτέρ σε βάθος χρόνου. Golf δεν παίρνω για κανέναν λόγο, χίλιες φορές το νέο leon. Τέλος πάντων, ελπίζω να αποδειχτεί καλή αγορά η bmw και να με βγάλει ασπροπρόσωπο. -
-
Ο χρήστης Γιωργος lancia έγραψε:
για αυτο σε dieselακι?? μιλαω για το ιδιο μοτερ με της giulietta!
Είναι πολύ στιλάτο αυτοκίνητο και με τους μεγαλύτερους χώρους από όλα τα υπόλοιπα που αναφέρθηκαν παραπάνω. Αλλά δεν το θεωρώ premium (ξεχωριστό σίγουρα), είναι παλιό σαν μοντέλο (5 χρόνια στην αγορά που σημαίνει ότι ένα facelift θα σκάσει σύντομα), με χαλάει που μέσα μοιάζει υπερβολικά με το bravo και οδηγικά είναι αδιάφορο (είχα οδηγήσει πριν 3 χρόνια ένα delta 150αρι). Επίσης η ποιότητα κατασκευής (κυρίως) και υλικών (δευτερευόντως) δεν φτάνει σε καμία περίπτωση τα γερμανικά επίπεδα. Αν ήθελα delta θα προτιμούσα να την κάνω εισαγωγή από Ιταλία, βρίσκεις αυτοκίνητα με λίγα χιλιόμετρα (μέχρι 40.000) και σε καλές τιμές, μαζί με τελωνείο δεν πρέπει να βγαίνει πάνω από 14.000 ευρώ (αν κάνεις μόνος το ταξίδι και την φέρεις οδικώς). Αλλά 20.000+ ευρώ δεν τα δίνω με τα δεδομένα που ισχύουν αυτή την στιγμή στην κατηγορία.
Γενικα συμφωνω μαζι σου. Ετοιμος να παραγγειλεις τη μπεμπα εισαι ! Αντε με το καλο!
Ευχαριστώ, κατά 90 % η παραγγελία θα μπει μέσα στην εβδομάδα, απλά δεν έχω καταλήξει απόλυτα στα λίγα extra που θα βάλω (θα αποφύγω τις υπερβολές γιατί δεν θέλω να υπερβεί το αμάξι τα 23.000 ευρώ)
-
Από τις λίγες φορές που θυμάμαι ο υποψήφιος ιδιοκτήτης να είναι τόσο συνειδητοποιημένος στην αγορά του...
Με το καλό και η 1 αλλά και το μωρό!
-
Το remap που αναφέρεις αφορά την 116 των 2000cc , προσωπικά επιλέγω τα χαρακτηριστικά της μηχανής να με καλύπτουν με τις εργοστάσιακες προδιαγραφές.
Εγώ είμαι 1,84 και με το μπροστα κάθισμα ρύθμισμενο στην δική μου θέση οδήγησης τα γόνατα μου έβρισκαν στο πλαστικό. Ισως εσυ οδηγείς με το καθισμα πιο κοντά στο τιμόνι. Το θέμα είναι να βολεύει εσένα ...
Σε κάθε περίπτωση είτε πηγαίνεις σε BMW,Audi,Volvo είναι όλα πολύ καλές επιλογές ,Η merc για μενα όχι τόσο....Sent from my iPad using Tapatalk HD
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Από τις λίγες φορές που θυμάμαι ο υποψήφιος ιδιοκτήτης να είναι τόσο συνειδητοποιημένος στην αγορά του...Με το καλό και η 1 αλλά και το μωρό!
Βασικά επειδή η παρούσα οικονομική συγκυρία είναι δύσκολη και επειδή τα επόμενα 10-15 χρόνια το βλέπω κομματάκι δύσκολο να αλλάζω αυτοκίνητο, έβαλα κάτω όλα τα δεδομένα, τα ζύγισα, ρώτησα για να ακούσω διαφορετικές γνώμες (καλή ώρα όπως εδώ στο forum), διάβασα πολύ στο net και κατέληξα στην 1 γιατί πιστεύω ότι overall θα καλύψει τις ανάγκες της οικογένειας αλλά και τις δικές μου (οδηγικά εννοώ, έστω και με green χαρακτήρα). Το 2013 η οικογένεια θα μεγαλώσει με μία μπέμπα (την 1) και έναν μπέμπη , ευχαριστώ πολύ για τις ευχές!
-
Ο χρήστης jf11 έγραψε:
Το remap που αναφέρεις αφορά την 116 των 2000cc , προσωπικά επιλέγω τα χαρακτηριστικά της μηχανής να με καλύπτουν με τις εργοστάσιακες προδιαγραφές.
Εγώ είμαι 1,84 και με το μπροστα κάθισμα ρύθμισμενο στην δική μου θέση οδήγησης τα γόνατα μου έβρισκαν στο πλαστικό. Ισως εσυ οδηγείς με το καθισμα πιο κοντά στο τιμόνι. Το θέμα είναι να βολεύει εσένα ...
Σε κάθε περίπτωση είτε πηγαίνεις σε BMW,Audi,Volvo είναι όλα πολύ καλές επιλογές ,Η merc για μενα όχι τόσο....Sent from my iPad using Tapatalk HD
Έχεις δίκιο για το remap, είναι ο δίλιτρος αλλά βγάζει ακριβώς τα άλογα και τη ροπή του 1600 και δεν το πρόσεξα. Πάντως κάπου πήρε το μάτι μου στο νετ remap και από άλλη γνωστή βελτιωτική εταιρεία για τον 1600, οι σύγχρονοι diesel κερδίζουν εύκολα δύναμη και ροπή και αξιόπιστα αν αποφύγεις τις υπερβολές. Πάντως ακόμα και ''μαμά'' το μοτέρ θα με καλύπτει απόλυτα, στο μέλλον και αν θέλω κάτι περισσότερο βλέπουμε.
Η a-class δεν τιμάει το αστέρι στην μάσκα, είναι παράλογα ακριβή χωρίς να ξεχωρίζει κάπου πέραν της εμφάνισης. Δεν θα έδινα ποτέ 28.000 ευρώ για να πάρω merc με κινητήρα renault (και ας είναι καλός σαν κινητήτας) και με τόσες εκπτώσεις στην ποιότητα μέσα.'Εκαναν οικονομία και στα αμορτισέρ συγκράτησης του καπό, έβαλαν βέργα οι αθεόφοβοι
ΑΓΟΡΑ PREMIUM MIΚΡΟΜΕΣΑΙΟΥ DIESEL, ΑΞΙΖΕΙ?