-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Είναι αρκετή μανούρα, χρειάζεσαι τα φωτιστικά σώματα, το κύκλωμα πλύσης, αισθητήρες (φορτίου κλπ). Δεν προσπαθώ να κάνω κουμάντο στην τσέπη σου, ενημερωτικά το λέω.
+1
και επειδη το ειχα ψαξει για να βαλλω και εγω μετα την αγορα του αυτοκινητου, εχει το 2πλασιο κωστος η τοποθετηση μετα την αγορα... -
Εμείς πήραμε την 116d για τη γυναίκα μου τον Ιούνιο του 2012 αλλά εάν είχε βγει τότε το Golf 7 μάλλον πως αυτό θα επιλέγαμε. Η BMW αν και έχει τεράστια βελτίωση σε χώρους σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο υστερεί σε σχέση με το Golf και επειδή είναι πιο σπορ αυτοκίνητο στη σχεδίαση και στη καμπίνα, το βάλε βγάλε του παιδικού καθίσματος π.χ. είναι δυσκολότερη υπόθεση. Σκύβεις περισσότερο η πόρτα έχει μικρότερο άνοιγμα κ.λ.π. Επιπλέον μία 116d, ένα Α3 ή μία Α Classτων 25Κ€ δεν είναι και τόσο premium σε σχέση με το ένα Golf 7 σε αυτή την τιμή. Δυστυχώς τα premium μοντέλα θέλουν εξοπλισμό για να δείξουν. Επιπλέον αν εξαιρέσεις την οδική συμπεριφορά και τον σαφέστατα περισσότερο σπορ προσανατολισμό της BMW δεν βλέπω λόγο να την επιλέξει κάποιος σε σχέση με το Golf πόσο μάλλον το Α3 ή την Α class.
Το V40 είναι ωραίο αυτοκίνητο (αν και από πίσω δεν μου αρέσει καθόλου σε σημείο που να το απορρίπτω για μένα) έχει ικανοποιητικούς χώρους αν και μου φαίνεται ότι υστερεί σε σχέση με το Golf αλλά δεν θα το έβαζα στην premium κατηγορία. Το καλό είναι ότι παίζει να είναι φθηνότερο από το Golf και με τρία - τέσσερα επίπεδα εξοπλισμού χωρίς να ζαλίζεσαι με καταλόγους κ.λ.π.
Για τη Α class δεν έχω γνώμη αλλά έχω την αίσθηση ότι σε χώρους είναι το χειρότερο από τα υπόλοιπα αυτοκίνητα που συζητάμε και το Α3 με τις 5 πόρτες το καλύτερο. -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Εμείς πήραμε την 116d για τη γυναίκα μου τον Ιούνιο του 2012 αλλά εάν είχε βγει τότε το Golf 7 μάλλον πως αυτό θα επιλέγαμε. Η BMW αν και έχει τεράστια βελτίωση σε χώρους σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο υστερεί σε σχέση με το Golf και επειδή είναι πιο σπορ αυτοκίνητο στη σχεδίαση και στη καμπίνα, το βάλε βγάλε του παιδικού καθίσματος π.χ. είναι δυσκολότερη υπόθεση. Σκύβεις περισσότερο η πόρτα έχει μικρότερο άνοιγμα κ.λ.π. Επιπλέον μία 116d, ένα Α3 ή μία Α Classτων 25Κ€ δεν είναι και τόσο premium σε σχέση με το ένα Golf 7 σε αυτή την τιμή. Δυστυχώς τα premium μοντέλα θέλουν εξοπλισμό για να δείξουν. Επιπλέον αν εξαιρέσεις την οδική συμπεριφορά και τον σαφέστατα περισσότερο σπορ προσανατολισμό της BMW δεν βλέπω λόγο να την επιλέξει κάποιος σε σχέση με το Golf πόσο μάλλον το Α3 ή την Α class.
Το V40 είναι ωραίο αυτοκίνητο (αν και από πίσω δεν μου αρέσει καθόλου σε σημείο που να το απορρίπτω για μένα) έχει ικανοποιητικούς χώρους αν και μου φαίνεται ότι υστερεί σε σχέση με το Golf αλλά δεν θα το έβαζα στην premium κατηγορία. Το καλό είναι ότι παίζει να είναι φθηνότερο από το Golf και με τρία - τέσσερα επίπεδα εξοπλισμού χωρίς να ζαλίζεσαι με καταλόγους κ.λ.π.
Για τη Α class δεν έχω γνώμη αλλά έχω την αίσθηση ότι σε χώρους είναι το χειρότερο από τα υπόλοιπα αυτοκίνητα που συζητάμε και το Α3 με τις 5 πόρτες το καλύτερο.Αν είχα πολύ μεγάλες απαιτήσεις σε χώρους θα έπαιρνα ένα πολυμορφικό (scenic, c-max, κλπ), το golf (και το a3) έχει όντως καλύτερους χώρους αφού είναι ένα τετράγωνο κουτί με ρόδες αλλά με μικρή διαφορά από τον άσο ενώ το v40 έχει σαφώς χειρότερους και από τα 3 (και σε χώρο αποσκευών και σε χώρους πίσω). Δεν ξέρω πόσο αγόρασες τον 06/2012 το αυτοκίνητο αλλά πλέον και με την προσφορά που τρέχει στα 23.000 ευρώ το παίρνεις υπερπλήρες. Με 25.000 ευρώ παίρνεις το advantage package plus που έχει μέχρι και xenon. Επίσης το a3 στην πλούσια έκδοση ambition κοστίζει γύρω στα 25.000 ευρώ (με χειρότερο εξοπλισμό από τον άσο αλλά και πάλι δεν το λες καθόλου φτωχό). Δεν ξέρω τι εξοπλισμό εννοείς ότι πρέπει να έχουν τα premium για να δείξουν. Μου κάνει εντύπωση που βάζεις στο ίδιο τσουβάλι το golf με τα υπόλοιπα. Το golf θέλει να γίνει premium αλλά με τιμή τόσο κοντά στα πραγματικά premium το αποτέλεσμα είναι προδιαγεγραμένο (είναι και θα είναι πάντα ένα golf, όσο και να προσπαθεί το τμήμα marketing του group vag να μας πείσει για το αντίθετο). Πρέπει να είμαι τρελός για να πάω να σκάσω 21.000 ευρώ για golf με πεντάρι σασμάν, ημιάκαμπτο πίσω και πανάκριβα service μόνο και μόνο επειδή έχει καλούς χωρούς (την αξιοπιστία του group vag δεν την αναφέρω καθόλου, υπήρχε polo στην οικογένεια και ήταν όλο προβλήματα ενώ και πολλοί κάτοχοι golf δεν πίνουν νερό στο όνομα της vw). Για μένα οι χώροι σαφώς και μετράνε αλλά δεν είναι και τόσο καθοριστικοί, προτιμώ να χαμογελάω όποτε μπαίνω στο αμάξι μου και να χαίρομαι την κάθε μετακίνηση είτε όταν πηγαίνω στην δουλειά μου είτε όταν ταξιδεύω είτε (ακόμα περισσότερο) όταν ο δρόμος αρχίζει να στρίβει (το golf με το ''καταπληκτικό'' στήσιμο σε αναγκάζει να έχεις το esp στο on συνέχεια ) και να κάνω κάποιους μικρούς συμβιβασμούς σε χώρους-πρακτικότητα. Το golf παραείναι σοβαρό και άνοστο για τα γούστα μου, χίλιες φορές το νέο leon ή το a3 σε premium του group vag. Η a-class είναι πανάκριβη χωρίς να το αξίζει πραγματικά, θες 30.000 ευρώ για να πάρεις μια 180 cdi με καλό εξοπλισμό (όχι φορτωμένη), ήμαρτον...
Και για να προχωρήσει η κουβέντα, γράψε αν μπορείς τις εντυπώσεις σου από την μέχρι τώρα συμβίωση με τον άσο (θετικά-αρνητικά). -
Φίλε με το καλό να γίνεις μπαμπάς!! και το αμάξι που θα πάρεις θα συνδεθεί και με κάτι πολύ ωραίο!!!
Να σου βάλω λίγο όμως ένα σκουλικάκι????
Μιλάς συνέχεια για χώρους σε κάθε ποστ που κάνεις ( και καλά κάνεις!!!) αλλά έχεις αναρωτηθεί πόσους χώρους θέλει ένα παιδί??? καλά δε μιλάω για 2 παιδιά!! είσαι σίγουρος οτι το πορτμπαγκαζ των μοντέλων που συζητάς θα σε καλύπτούν???
Φιλικά, Μάνος
-
Ο χρήστης madman19083 έγραψε:
Φίλε με το καλό να γίνεις μπαμπάς!! και το αμάξι που θα πάρεις θα συνδεθεί και με κάτι πολύ ωραίο!!!Να σου βάλω λίγο όμως ένα σκουλικάκι????
Μιλάς συνέχεια για χώρους σε κάθε ποστ που κάνεις ( και καλά κάνεις!!!) αλλά έχεις αναρωτηθεί πόσους χώρους θέλει ένα παιδί??? καλά δε μιλάω για 2 παιδιά!! είσαι σίγουρος οτι το πορτμπαγκαζ των μοντέλων που συζητάς θα σε καλύπτούν???
Φιλικά, Μάνος
Ευχαριστώ για τις ευχές Μάνο, ξέρω ότι αν έχεις μωρό κάνεις μίνι μετακόμιση ακόμα και για την παραμικρή μετακίνηση (αν κλείσει το χρόνο και αρχίζει να περπατάει χαλαρώνει η κατάσταση στο θέμα μετακόμιση ). Αλλά τα 360 λίτρα του άσου (και με απόλυτα κανονικό σχήμα) πιστεύω ότι καλύπτουν άνετα τις ανάγκες μιας τριμελούς οικογένειας. Βλέπω ότι πολλοί γνωστοί και φίλοι βολεύονται με ακόμα πιο μικρά αυτοκίνητα και πορτ-μπαγκάζ. Αν έβαζα σαν πρώτη προτεραιότητα τους χώρους θα έπαιρνα κάποιο station ή ένα πολυμορφικό τα οποία είναι απείρως πιο πρακτικά αλλά δεν έχουν τις διαστάσεις του άσου και των υπολοίπων ανταγωνιστών οπότε χάνουν σε ευελιξία μέσα στην πόλη (εκεί που θα το οδηγάει κυρίως η σύζηγος).
-
Στην ίδια φάση βρίσκομαι και εγώ!.... μόλις πριν μια βδομάδα έκλεισα το πρώτο μου οικογενειακό αμάξι το οποίο θα το έχω καλώς εχόντων των πραγμάτων τουλάχιστον για 7-10 χρόνια! έκανα διδακτορικό πως είναι να έχεις παιδί στο αμάξι (απο φίλους και συγγενείς) και κατέληξα οτι θέλω πορτμπαγκαζ τουλάχιστον 400+ λίτρων! Είχα καταλήξει στο honda civic 1,6 diesel το οποίο έρχεται το Μάρτιο με 22.500 στην έκδοση sport... με 470 λτ πορτμπαγκαζ! 4,3 μήκος.
Αλλά οδήγησα το skoda yeti 1,6 TDI το οποίο μου έκανε πολύ καλή εντύπωση σαν θέση οδήγησης! (Βασικά μου άρεσε πολύ το οτι κάθεσαι σχετικά ψηλά και έχει και έναν μικρό off-road χαρακτήρα σε σχέση με το honda) με 510 λτ πορτμπαγκαζ και 4,23 μόνο μήκος!
Καλορίζικο σου εύχομαι το BMW γιατι σε βλέπω πολύ ψημένο! -
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Αν είχα πολύ μεγάλες απαιτήσεις σε χώρους θα έπαιρνα ένα πολυμορφικό (scenic, c-max, κλπ), το golf (και το a3) έχει όντως καλύτερους χώρους αφού είναι ένα τετράγωνο κουτί με ρόδες αλλά με μικρή διαφορά από τον άσο ενώ το v40 έχει σαφώς χειρότερους και από τα 3 (και σε χώρο αποσκευών και σε χώρους πίσω). Δεν ξέρω πόσο αγόρασες τον 06/2012 το αυτοκίνητο αλλά πλέον και με την προσφορά που τρέχει στα 23.000 ευρώ το παίρνεις υπερπλήρες. Με 25.000 ευρώ παίρνεις το advantage package plus που έχει μέχρι και xenon. Επίσης το a3 στην πλούσια έκδοση ambition κοστίζει γύρω στα 25.000 ευρώ (με χειρότερο εξοπλισμό από τον άσο αλλά και πάλι δεν το λες καθόλου φτωχό). Δεν ξέρω τι εξοπλισμό εννοείς ότι πρέπει να έχουν τα premium για να δείξουν. Μου κάνει εντύπωση που βάζεις στο ίδιο τσουβάλι το golf με τα υπόλοιπα. Το golf θέλει να γίνει premium αλλά με τιμή τόσο κοντά στα πραγματικά premium το αποτέλεσμα είναι προδιαγεγραμένο (είναι και θα είναι πάντα ένα golf, όσο και να προσπαθεί το τμήμα marketing του group vag να μας πείσει για το αντίθετο). Πρέπει να είμαι τρελός για να πάω να σκάσω 21.000 ευρώ για golf με πεντάρι σασμάν, ημιάκαμπτο πίσω και πανάκριβα service μόνο και μόνο επειδή έχει καλούς χωρούς (την αξιοπιστία του group vag δεν την αναφέρω καθόλου, υπήρχε polo στην οικογένεια και ήταν όλο προβλήματα ενώ και πολλοί κάτοχοι golf δεν πίνουν νερό στο όνομα της vw). Για μένα οι χώροι σαφώς και μετράνε αλλά δεν είναι και τόσο καθοριστικοί, προτιμώ να χαμογελάω όποτε μπαίνω στο αμάξι μου και να χαίρομαι την κάθε μετακίνηση είτε όταν πηγαίνω στην δουλειά μου είτε όταν ταξιδεύω είτε (ακόμα περισσότερο) όταν ο δρόμος αρχίζει να στρίβει (το golf με το ''καταπληκτικό'' στήσιμο σε αναγκάζει να έχεις το esp στο on συνέχεια ) και να κάνω κάποιους μικρούς συμβιβασμούς σε χώρους-πρακτικότητα. Το golf παραείναι σοβαρό και άνοστο για τα γούστα μου, χίλιες φορές το νέο leon ή το a3 σε premium του group vag. Η a-class είναι πανάκριβη χωρίς να το αξίζει πραγματικά, θες 30.000 ευρώ για να πάρεις μια 180 cdi με καλό εξοπλισμό (όχι φορτωμένη), ήμαρτον...
Και για να προχωρήσει η κουβέντα, γράψε αν μπορείς τις εντυπώσεις σου από την μέχρι τώρα συμβίωση με τον άσο (θετικά-αρνητικά).Εσύ είπες ότι περιμένεις παιδί. Εγώ έχω παιδί 8 περίπου μηνών και 116d. Δεν είναι και το πιο βολικό αυτοκίνητο στον κόσμο αν έχεις οικογένεια. Αν δεν είχαμε το RAV4 ούτε που θα κοιτούσαμε την 116d.
Δεν ξέρω τι κάνει το marketing της VW αν το diesel ακόμα και σήμερα έχει 5άρι κιβώτιο είναι απαράδεκτο. Στην ποιότητα υλικών πάντως δεν βλέπω διαφορά στα δύο αυτοκίνητα. Και ξαναλέω το εσωτερικό μίας 116d των 25Κ€ δείχνει πάρα πολύ κατώτερο από ένα Golf των 25Κ€. Φτηνιάρικο θα το έλεγα.
Για τις τιμές δεν τα ξέρεις καλά εκτός και αν έχουν κάνει κάποια εξτρά έκπτωση στο αυτοκίνητο, αλλά δε νομίζω, από 23'000 ξεκίνησε και το δικό μας και μάλιστα εμείς δεν πληρώσαμε και απόσυρση. Μας την έκανε δώρο. Οπότε 25'000 με advantage plus δεν υπάρχει. Από μόνο του αυτό το πακέτο έχει 3399,8€ και δεν έχεις υπολογίσει τα διάφορα έξοδα του αυτοκινήτου.Το αυτοκίνητο σου είπα είναι πολύ καλό. Εμένα έχει και την ηλεκτρονική ανάρτηση και το variable sport steering τιμόνι και είναι εξαιρετικό για τα σημερινά δεδομένα στην οδήγηση. Οι απλές εκδόσεις όμως δεν είναι και κάτι το τόσο ιδιαίτερο. Στην κατανάλωση τα πάει πολύ καλά αλλά κάτω από 4,2 λίτρα μάλλον δεν θα δεις ποτέ. Είναι πολύ γρήγορο αλλά έχει κόφτη στα 200. Επί της ουσίας πάνω από 195 στο κοντέρ θα δεις δύσκολα, αλλά τα πιάνει πολύ εύκολα και πολύ γρήγορα. Επίσης στον ηλεκτρονικό κλιματισμό με ενοχλεί που δεν έχει κάποιο κουμπί να κλειδώνει τη διζωνική ρύθμιση, οπότε αν θέλω να αλλάξω θερμοκρασία πρέπει να το κάνω και στα δύο χειριστήρια. Η ποιότητα κατασκευής είναι άριστη. Αυτά.
-
Φίλε μου, θα ήθελα να σου πω πού κατέληξα τελικά εγώ, μιας και ψαχνόμαστε μαζί το τελευταίο διάστημα και τα λέμε σε διάφορα threads εδώ. Πρώτα κάποια πράγματα:
Έχω έναν (πάρα πολύ ζωηρό) πιτσιρικά, 3 ετών και μια μπέμπα, 8 μηνών. Όταν έκανα τον πρώτο, ειδικά όταν τον περίμενα να έρθει, όπως εσύ τώρα, ουδέποτε φανταζόμουν ότι σε ελάχιστο χρόνο θα περίμενα και το δεύτερο. Το γεγονός είναι ότι τα μικρά παιδιά **λερώνουν **το αυτοκίνητο. Βρέχει, θα πατήσει σε λάσπες, θα στο κάνει καινούριο. Σκαλίζουν το αυτοκίνητο. Κουμπάκια, πόμολα, διακόπτες μαγνητίζουν τα μωρά. Θα χρειαστεί επίσης η μαμά να τα ταΐσει σε μια εκδρομή (κρουασάν σοκολάτα (σταξίματα, λερωμενα χέρια), χυμό, κρέμα, κάποιος εμετός (σόρρυ) είναι στάνταρ, αλλαγές πάνας, επίσης. Θάλασσα: βρεγμένα μαγιό (άλατα στα καλύμματα, άμμος στα πόδια-χέρια και κουβαδάκια, η άμμος πάει και κρύβεται παντού!, και ίσως αρκετά άλλα.
Λοιπόν, προσωπικά, αποφάσισα με πάρα πάρα πάρα πάρα πολυ βαριά καρδιά ότι δεν μπορώ να αντέξω το άγχος/εικόνα να βλέπω τα μωρά να 'ασελγούν' πάνω στο σούπερ-ντούπερ Α3 ambition ή στο Golf μου. Επίσης, σε μια περίοδο μεγάλης κρίσης, ειδικά εδώ στην επαρχία, το Α3 (αναλογικά και ο άσσος, κτλ), θα μαγνητίσουν όλα τα 'καλοπροαίρετα' βλέμματα φίλων, συγγενών, γειτόνων (τα κλειδιά έχουν μια τάση να χαράζουν επιφάνειες.....). Επίσης, οικογενεια=μεγάλο αμάξι είναι στην πραξη λίγο μύθος, τουλάχιστον μέχρι τις ηλικίες που σου λέω. Στο 99% της προβλεπόμενης χρήσης, μέχρι τα μωρά να γίνουν παιδιά ΔΕΝ χρειάζεσαι ΤΟΥΣ τεράστιους χώρους. Ακούγεται περίεργο, έτσι πίστευα κι εγώ, απλά αναλογίζομαι τρία χρόνια τώρα με το Σάξο και τον μεγάλο μου, που πήγαμε παντού (ταξίδια, θάλασσες, διακοπές) τί ανάγκες είχα (βολεύτηκα μια χαρά στο τίμιο Σάξο)...
Καταλήγω λοιπόν σε ό,τι φτηνότερο και αξιοπρεπέστερο θεωρώ ότι μπορώ να βρω σήμερα. Το κρατάω 6-7 χρόνια μέχρι τα μωρά να γίνουν με το καλό 10 ετών και να συνεννοούμαστε. Και μετά, κανω τα γούστα μου.
Καταλήγω στο Opel Corsa 1.3/95 diesel Excess (13.800 ευρώ), για τους εξής λόγους:
- Δε με νοιάζει να λερωθεί/τυρρανιστεί από τα μωρά (βλ. παραπάνω).
- Δεν θα 'πέσει το μάτι' κανενός πάνω του.
- Έχω αντιπροσωπεία στην πόλη μου (σε αντίθεση με την VW/Audi που πρέπει να κάνω εκατοντάδες χιλιόμετρα).
- Ο κολλητός μου (αδερφικός) φίλος είναι μηχανικός Opel.
- Έχει τη χαμηλότερη ονομαστική κατανάλωση στην πιάτσα (3.3lt/100, 88 μικρογραμμάρια, αρκετά κάτω από το ατελές όριο των 100 μικρογραμμαρίων σήμερα).
- Ειναι το μόνο σουπερ-μίνι που μπήκα και δεν χτυπάνε τα πόδια μου πίσω στην πλάτη του οδηγού (1.84).
- Έχει αξιοπρεπή εξοπλισμό (έκδ. Excess) και ελάχιστα ως κανένα φαντεζί εξτρά.
- Θεωρώ ότι θα έχει σε 6-7 χρόνια αξιοπρεπή αξία μεταπώλησης (τουλάχιστον τη μισή).
- Πάω και δίνω 12.000 (βρήκα για το Σάξο μου 1.500 από ιδιώτη) και σε 5 μέρες το παίρνω.
- Κρατάω στην τσέπη μου ζεστά 13.500 ευρώ (τα επιπλέον για την Α3 ambition) και καβατζάρω λίγο σε περίπτωση που αυτό το (μπουρδελο-)κράτος (σόρρυ) ξυπνήσει αύριο το πρωί και θέλει να φορολογήσει την ανάσα μου.
Αυτά. Κοινώς, τα γύρισα όλα ανάποδα. Η καρδιά μου πονάει (!!!), δεν θέλω να παραδεχτώ τη μαθηματική λογική του πράγματος, αρνούμαι να δεχτώ το συλλογισμό μου αλλά η λογική αυτό λέει. Μακάρι να σε βοηθήσω, είτε έτσι είτε αλλιώς.
-
Aπό μεταπώληση υπολόγιζε 50% στην πενταετία, βαριά βαριά.
-
Το Saxo εχει προβλημα; Αν οχι γιατι δεν το κρατας 3-4 χρονακια ακομα και αλλαζεις μια και καλη;
Απο δικη μου εμπειρια, μολις σε ~3 χρονακια (και οχι σε 7) απο τωρα θα μπορεις να κανεις πολυ περισσοτερα πραγματα και ενα μεγαλυτερο αμαξι θα σας βολεψει καλυτερα -
Ειναι γεγονος οτι μπορεις να μεγαλωσεις παιδια και χωρις μεγαλο αμαξι.
1)ο πατερας μου ειχε ασκονα και ο θειος μου καντετ, μια χαρα μεγαλωσαμε, και τα ταξιδια μας καναμε και ολα.
2) εγω ανεστησα διδυμα αγορακια σε 206, και καναμε και ταξιδια απο τη μια ακρη της χωρας στην αλλη.
τελικα ολα μυθος ειναι.
Απο τη στιγμη που δε θα χρησιμοποιεις καροτσι, ειναι σαν να αλλαζεις αυτοκινητο, σαν να παιρνεις μεγαλυτερο.Παρολαυτα για να ειμαστε και εντος θεματος, γενικα συμφωνω με την επιλογη του mrclouzo για bmw αλλα εγω θα την επαιρνα βεζνινη.
Δινεις που δινεις τοσα λεφτα, τουλαχστον παρτο με το σωστο κινητηρα! Εστω και εως το περιπτερο να πηγαινεις αλλα να ευχαριστιεσαι (ψυχολογικα) το αμαξι που τοσα λεφτα εδωσες!
Θα μου πειτε που ζεις, εδω κανουμε ολοι οικονομια και θελουμε οικονιμικα αυτοκινητα που δεν καινε, και η βενζινη εχει φτασει στο θεο!
Συμφωνω αλλα και τα 20.000 χλμ το χρονο δεν ειναι και τοσο πολλα ωστε να δικαιολογουν την αγορα ντιζελ.
Στο κατω κατω αν καποιος εχει την σημερον ημερα 23.000€ να διαθεσει για αγορα αυτοκινητου, δεν νομιζω οτι δεν μπορει να ανταπεξελθει στο λιγο παραπανω κοστος της βενζινης.
Τελικα η 116 σε βενζινη με advantage pack ποσο βγαινει? -
Ο χρήστης ToucHDowN έγραψε:
Καταλήγω στο Opel Corsa 1.3/95 diesel Excess (13.800 ευρώ), για τους εξής λόγους:
καλή σκέψη για την εποχή μας, να πας συντηρητικά, αλλα νομίζω πως αξίζει να δώσεις 1-1,5χλρ παραπάνω για να πάρεις μικρομεσαίο c4 ή i30 που θα έχουν τον ίδιο ή καλύτερο εξοπλισμό από το κορσα
-
Παιδιά όλοι δίκιο έχετε ο καθένας απο τη μεριά του! Προφανώς και όλοι έχουμε ένα σκεπτικό και δεν δίνουμε τα χιλιάδες ευρώ μας που κάποιοι απο εμάς με κόπο μαζέψαμε με ελαφρά τη καρδιά!! Ωραίο το σκεπτικό του φίλου με το opel corsa ωραίο και το σκεπτικό του φίλου που θέλει το bmw!
Προσωπικά, επειδή είμαι απο τους τυχερούς και διαθέτω εταιρικό αμάξι (opel corsa 1,3 diesel ecoflex) και δεδομένο οτι χρειάζεται 2 αμαξι η οικογένεια σκέφτηκα να αλλάξω το citroen c1 με ένα μεγαλύτερο! οπότε αντικαταστάτης του θα είναι το skoda yeti greenline! Πριν με κράξετε να ξέρετε οτι το προηγούμενο εταιρικο ηταν ενα opel astra 1,6 βενζίνη! οπότε σκεφτείται πολιτισμικό σοκ που έφαγα με την αλλαγή σε corsa!!! η μέρα με τη νύχτα!!
Το corsa απλα δεν με εμπνεεί ούτε στο θέμα ασφάλειας!! κλείνεις τη πόρτα και φοβάσαι!!! πως να σας στο περιγράψω ρε παιδιά!? νομίζω με καταλαβαίνετε! -
Εννοείται και οταν θα πηγαίνω για παραλία θα παίρνουμε το opel!! τουλάχιστον μέχρι να περάσει η καινουργίλα πάνω απο το skoda! (κανένα χρόνο δλδ!!)
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Εσύ είπες ότι περιμένεις παιδί. Εγώ έχω παιδί 8 περίπου μηνών και 116d. Δεν είναι και το πιο βολικό αυτοκίνητο στον κόσμο αν έχεις οικογένεια. Αν δεν είχαμε το RAV4 ούτε που θα κοιτούσαμε την 116d.
Δεν ξέρω τι κάνει το marketing της VW αν το diesel ακόμα και σήμερα έχει 5άρι κιβώτιο είναι απαράδεκτο. Στην ποιότητα υλικών πάντως δεν βλέπω διαφορά στα δύο αυτοκίνητα. Και ξαναλέω το εσωτερικό μίας 116d των 25Κ€ δείχνει πάρα πολύ κατώτερο από ένα Golf των 25Κ€. Φτηνιάρικο θα το έλεγα.
Για τις τιμές δεν τα ξέρεις καλά εκτός και αν έχουν κάνει κάποια εξτρά έκπτωση στο αυτοκίνητο, αλλά δε νομίζω, από 23'000 ξεκίνησε και το δικό μας και μάλιστα εμείς δεν πληρώσαμε και απόσυρση. Μας την έκανε δώρο. Οπότε 25'000 με advantage plus δεν υπάρχει. Από μόνο του αυτό το πακέτο έχει 3399,8€ και δεν έχεις υπολογίσει τα διάφορα έξοδα του αυτοκινήτου.Το αυτοκίνητο σου είπα είναι πολύ καλό. Εμένα έχει και την ηλεκτρονική ανάρτηση και το variable sport steering τιμόνι και είναι εξαιρετικό για τα σημερινά δεδομένα στην οδήγηση. Οι απλές εκδόσεις όμως δεν είναι και κάτι το τόσο ιδιαίτερο. Στην κατανάλωση τα πάει πολύ καλά αλλά κάτω από 4,2 λίτρα μάλλον δεν θα δεις ποτέ. Είναι πολύ γρήγορο αλλά έχει κόφτη στα 200. Επί της ουσίας πάνω από 195 στο κοντέρ θα δεις δύσκολα, αλλά τα πιάνει πολύ εύκολα και πολύ γρήγορα. Επίσης στον ηλεκτρονικό κλιματισμό με ενοχλεί που δεν έχει κάποιο κουμπί να κλειδώνει τη διζωνική ρύθμιση, οπότε αν θέλω να αλλάξω θερμοκρασία πρέπει να το κάνω και στα δύο χειριστήρια. Η ποιότητα κατασκευής είναι άριστη. Αυτά.
Για τις τιμές είναι όπως τα έχω γράψει πολλάκις σε προηγούμενα ποσταρίσματα, ξαναλέω λοιπόν ότι αυτή την στιγμή παίρνεις 4.000 ευρώ έκπτωση από τον dealer και 1200 ευρώ περίπου από την απόσυρση. Συνολικό όφελος λοιπόν 5.000 ευρώ και κάτι ψιλά. 25.500 ευρώ είναι η αρχική τιμή του αυτοκινήτου + 3441 το advantage plus + 100 έξοδα = 29.041 - 5200 ευρώ χοντρικά έκπτωση = 23.841 (σε απλό χρώμα). Άρα μια χαρά υπάρχει η τιμή, με 25.000 ευρώ βάζεις και τα xenon. Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν καταλήγω στην bmw γιατί προφανώς αν είχε 24.000 ευρώ μια απλή έκδοση ούτε που θα την κοίταζα. Τώρα όμως δίνεις λιγότερα από 23.000 ευρώ και παίρνεις και το advantage pack και το drive comfort (χωρίς ζάντες) ή το advantage pack και τα xenon. Το variable steering αξίζει? Το έχει standard το drive comfort. Κατανάλωση με κανονική οδήγηση πιστεύω ότι θα έχει 5.5 λίτρα/100 χλμ, στο ταξίδι και μέχρι 130 ίσως πέφτει κάτω από 5 λίτρα/100 χλμ. Μου αρέσει που έχει πολύ μακριές σχέσεις (με 100 χιλιόμετρα και 6η ταξιδεύεις με 100, έτσι τουλάχιστον διάβασα κάπου). Η τελική δεν με απασχολεί ιδιαίτερα, με ενδιαφέρει να ταξιδεύει άνετα και αθόρυβα με 140-150 χλμ/ώρα. Έχεις παρατηρήσει αυξημένο θόρυβο από τα λάστιχα λόγω runflat?
@mrclouzo
Λοιπόν, προσωπικά, αποφάσισα με πάρα πάρα πάρα πάρα πολυ βαριά καρδιά ότι δεν μπορώ να αντέξω το άγχος/εικόνα να βλέπω τα μωρά να 'ασελγούν' πάνω στο σούπερ-ντούπερ Α3 ambition ή στο Golf μου. Επίσης, σε μια περίοδο μεγάλης κρίσης, ειδικά εδώ στην επαρχία, το Α3 (αναλογικά και ο άσσος, κτλ), θα μαγνητίσουν όλα τα 'καλοπροαίρετα' βλέμματα φίλων, συγγενών, γειτόνων (τα κλειδιά έχουν μια τάση να χαράζουν επιφάνειες.....). Επίσης, οικογενεια=μεγάλο αμάξι είναι στην πραξη λίγο μύθος, τουλάχιστον μέχρι τις ηλικίες που σου λέω. Στο 99% της προβλεπόμενης χρήσης, μέχρι τα μωρά να γίνουν παιδιά ΔΕΝ χρειάζεσαι ΤΟΥΣ τεράστιους χώρους. Ακούγεται περίεργο, έτσι πίστευα κι εγώ, απλά αναλογίζομαι τρία χρόνια τώρα με το Σάξο και τον μεγάλο μου, που πήγαμε παντού (ταξίδια, θάλασσες, διακοπές) τί ανάγκες είχα (βολεύτηκα μια χαρά στο τίμιο Σάξο)...Καταλήγω λοιπόν σε ό,τι φτηνότερο και αξιοπρεπέστερο θεωρώ ότι μπορώ να βρω σήμερα. Το κρατάω 6-7 χρόνια μέχρι τα μωρά να γίνουν με το καλό 10 ετών και να συνεννοούμαστε. Και μετά, κανω τα γούστα μου.
- Δε με νοιάζει να λερωθεί/τυρρανιστεί από τα μωρά (βλ. παραπάνω).
- Δεν θα 'πέσει το μάτι' κανενός πάνω του.
- Έχω αντιπροσωπεία στην πόλη μου (σε αντίθεση με την VW/Audi που πρέπει να κάνω εκατοντάδες χιλιόμετρα).
- Ο κολλητός μου (αδερφικός) φίλος είναι μηχανικός Opel.
- Έχει τη χαμηλότερη ονομαστική κατανάλωση στην πιάτσα (3.3lt/100, 88 μικρογραμμάρια, αρκετά κάτω από το ατελές όριο των 100 μικρογραμμαρίων σήμερα).
- Ειναι το μόνο σουπερ-μίνι που μπήκα και δεν χτυπάνε τα πόδια μου πίσω στην πλάτη του οδηγού (1.84).
- Έχει αξιοπρεπή εξοπλισμό (έκδ. Excess) και ελάχιστα ως κανένα φαντεζί εξτρά.
- Θεωρώ ότι θα έχει σε 6-7 χρόνια αξιοπρεπή αξία μεταπώλησης (τουλάχιστον τη μισή).
- Πάω και δίνω 12.000 (βρήκα για το Σάξο μου 1.500 από ιδιώτη) και σε 5 μέρες το παίρνω.
- Κρατάω στην τσέπη μου ζεστά 13.500 ευρώ (τα επιπλέον για την Α3 ambition) και καβατζάρω λίγο σε περίπτωση που αυτό το (μπουρδελο-)κράτος (σόρρυ) ξυπνήσει αύριο το πρωί και θέλει να φορολογήσει την ανάσα μου.
Αυτά. Κοινώς, τα γύρισα όλα ανάποδα. Η καρδιά μου πονάει (!!!), δεν θέλω να παραδεχτώ τη μαθηματική λογική του πράγματος, αρνούμαι να δεχτώ το συλλογισμό μου αλλά η λογική αυτό λέει. Μακάρι να σε βοηθήσω, είτε έτσι είτε αλλιώς.
Μην αισθάνεσαι άσχημα και μην χαλιέσαι, σκοπός είναι να κάνεις μια κίνηση ανάλογα με τις ανάγκες, τα γούστα και την οικονομική σου δυνατότητα. Ο τρόπος σκέψης σου είναι ορθός στα δικά μου μάτια τουλάχιστον (με βάση την ανάλυση που έκανες). Απλά ίσως εγώ στη θέση σου να κοιτούσα και τις λύσεις c4, i30 (πάντα diesel) που δεν απέχουν πολύ από την τιμή του corsa και θα είσαι σαφώς πιο άνετος σε χώρους.
Προσωπικά αποφάσισα να κάνω την υπέρβαση γιατί έτσι και αλλιώς είχα καταλήξει σε αυτοκίνητο της μικρομεσαίας κατηγορίας (τύπου golf) και όταν είδα τις μικρές διαφορές στην τιμή με τα premium αποφάσισα να δώσω κάτι παραπάνω. Δηλαδή δεν υπήρχε το δίλημμα μικρό ή μικρομεσαίο, αλλά μικρομεσαίο ή premium μικρομεσαίο. Στην παρούσα φάση υπάρχει η δυνατότητα να πάρω την bmw χωρίς να χρεωθώ και χωρίς να ζοριστώ (πάντα πρέπει να υπάρχει έστω και λίγη καβάτζα στην άκρη). Πούλησα και το polo της συζήγου περίπου 4.000 ευρώ (πολύ καλά δηλαδή) οπότε θα μου βγει μια διαφορά γύρω στα 18.500-19.000 ευρώ. Δε νομίζω ότι το polo αρκεί για τις ανάγκες μιας οικογένειας με μωρό (και είναι από τα ευρύχωρα μικρά). Επειδή δε, τα επόμενα 10 χρόνια τουλάχιστον δεν ξέρω αν θα υπάρχει η δυνατότητα για αγορά καινούριου αυτοκινήτου κάνω την κίνηση τώρα και ελπίζω να μην το μετανιώσω. -
Ο χρήστης S3 έγραψε:
Ειναι γεγονος οτι μπορεις να μεγαλωσεις παιδια και χωρις μεγαλο αμαξι.
1)ο πατερας μου ειχε ασκονα και ο θειος μου καντετ, μια χαρα μεγαλωσαμε, και τα ταξιδια μας καναμε και ολα.
2) εγω ανεστησα διδυμα αγορακια σε 206, και καναμε και ταξιδια απο τη μια ακρη της χωρας στην αλλη.
τελικα ολα μυθος ειναι.
Απο τη στιγμη που δε θα χρησιμοποιεις καροτσι, ειναι σαν να αλλαζεις αυτοκινητο, σαν να παιρνεις μεγαλυτερο.Παρολαυτα για να ειμαστε και εντος θεματος, γενικα συμφωνω με την επιλογη του mrclouzo για bmw αλλα εγω θα την επαιρνα βεζνινη.
Δινεις που δινεις τοσα λεφτα, τουλαχστον παρτο με το σωστο κινητηρα! Εστω και εως το περιπτερο να πηγαινεις αλλα να ευχαριστιεσαι (ψυχολογικα) το αμαξι που τοσα λεφτα εδωσες!
Θα μου πειτε που ζεις, εδω κανουμε ολοι οικονομια και θελουμε οικονιμικα αυτοκινητα που δεν καινε, και η βενζινη εχει φτασει στο θεο!
Συμφωνω αλλα και τα 20.000 χλμ το χρονο δεν ειναι και τοσο πολλα ωστε να δικαιολογουν την αγορα ντιζελ.
Στο κατω κατω αν καποιος εχει την σημερον ημερα 23.000€ να διαθεσει για αγορα αυτοκινητου, δεν νομιζω οτι δεν μπορει να ανταπεξελθει στο λιγο παραπανω κοστος της βενζινης.
Τελικα η 116 σε βενζινη με advantage pack ποσο βγαινει?Για βενζίνη ούτε που το συζητάω, είναι ένας από τους βασικούς λόγους που αλλάζω αυτοκίνητο. Έχω περάσει από τη φάση του γρήγορου ( είχα forester 2.0 xt βελτιωμένο) και ξέρω από πρώτο χέρι ότι βενζίνη, επιδόσεις και χαμηλή κατανάλωση δεν συμβιβάζονται. Ακόμα και η βενζινοκίνητη 116 με νορμάλ οδήγηση θα καίει τουλάχιστον 8 λίτρα/100 χλμ (άντε να πέσει σε χαλαρό ταξίδι και λόγω μακριών σχέσεων στα 7 λίτρα/100χλμ) και φυσικά όταν μαστιγώνεις το γκάζι θα φτάνει χαλαρά τα 11-12 λίτρα/100 χλμ. Ο diesel έχει καλύτερη ροπή ακόμα και από την 118 (έστω και σε πολύ μικρότερο ωφέλιμο εύρος) και φαντάζομαι ότι και να στύβεις το γκάζι πάνω από 9 λίτρα/100 χλμ δεν θα πηγαίνει. Άρα πιο πολύ θα χαίρομαι το diesel από την βενζίνη (γιατί δεν θα σκέφτομαι να πατήσω το δεξί πεντάλ). Όσον αφορά τα χιλιόμετρα, το αυτοκίνητο θα κάνει το χρόνο τουλάχιστον 20.000, που σημαίνει ότι μπορεί να φτάνει και τα 25.000. Αλλά και με 20.000 χλμ το χρόνο και με διαφορά στην κατανάλωση έστω τα αισιόδοξα 2.5 λίτρα/100χλμ (6 το diesel και 8.5 η βενζίνη, στην πράξη σίγουρα είναι μεγαλύτερη η διαφορά) το diesel θα κοστίσει 1656 ευρώ (με τιμή λίτρου 1.38) και η βενζίνη 2941 ευρώ (1,73 ευρώ με ανοδικές τάσεις) + τα τέλη κυκλοφορίας = διαφορά περίπου 1500 ευρώ κατ' έτος (καθόλου μα καθόλου αμελητέα στη ΔΝΤ εποχή, μιλάμε για 3 μηνιάτικα βασικού μισθού). Πάνω από 25.000 χλμ κάνουν οι ταρίφες και οι εμπορικοί αντιπρόσωποι συνήθως. Τέλος γνώμη μου είναι πως αν διαθέτεις 23.000 ευρώ για αγορά αυτοκινήτου δεν είσαι και πλούσιος ή τόσο άνετος ώστε να μην ασχολείσαι με το κόστος της μετακίνησης. Σε diesel με το advantage pack βγαίνει 21.900 κλειδί (απλό χρώμα), διαφορά στις τιμές καταλόγου έχουν 1600 ευρώ αλλά δεν ξέρω αν κάνουν την ίδια έκπτωση και στην βενζίνη (αν την κάνουν παίρνεις την 116 με το advantage pack 20.300 ευρώ).
-
Καλορίζικο τότε!! Αφού είσαι έτοιμος! αντε τρέχα κλείστο! και καλοτάξιδος... κράτα μας ενήμερους μόνο για κατανάλωση, αξιοπιστία και πρακτικότητα όταν με το καλό γίνεις και πατέρας!
-
Ο χρήστης madman19083 έγραψε:
Καλορίζικο τότε!! Αφού είσαι έτοιμος! αντε τρέχα κλείστο! και καλοτάξιδος... κράτα μας ενήμερους μόνο για κατανάλωση, αξιοπιστία και πρακτικότητα όταν με το καλό γίνεις και πατέρας!Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα το κλείσω, τα extra που θα βάλω σκέφτομαι ακόμα. Εννοείται ότι θα γράφω τακτικά εντυπώσεις για το αυτοκίνητο και την κατανάλωση, μέχρι να έρθει στον κόσμο ο μπόμπιρας (τέλος Ιουνίου-αρχές Ιουλίου) θα το έχω στρώσει κιόλας, μετά την γέννα από αυτά που ακούω και ειδικά ο πρώτος μήνας θα είναι δύσκολος (άρα και περιορισμένος χρόνος για βόλτες). Εσύ πότε περιμένεις το yeti? Πολύ καλή επιλογή στην κατηγορία του, έχει φίλος το 1.2 tsi και με 2 μωρά βολεύεται μια χαρά. Καλορίζικο και σε σένα λοιπόν
-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Για τις τιμές είναι όπως τα έχω γράψει πολλάκις σε προηγούμενα ποσταρίσματα, ξαναλέω λοιπόν ότι αυτή την στιγμή παίρνεις 4.000 ευρώ έκπτωση από τον dealer και 1200 ευρώ περίπου από την απόσυρση. Συνολικό όφελος λοιπόν 5.000 ευρώ και κάτι ψιλά. 25.500 ευρώ είναι η αρχική τιμή του αυτοκινήτου + 3441 το advantage plus + 100 έξοδα = 29.041 - 5200 ευρώ χοντρικά έκπτωση = 23.841 (σε απλό χρώμα). Άρα μια χαρά υπάρχει η τιμή, με 25.000 ευρώ βάζεις και τα xenon. Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν καταλήγω στην bmw γιατί προφανώς αν είχε 24.000 ευρώ μια απλή έκδοση ούτε που θα την κοίταζα. Τώρα όμως δίνεις λιγότερα από 23.000 ευρώ και παίρνεις και το advantage pack και το drive comfort (χωρίς ζάντες) ή το advantage pack και τα xenon. Το variable steering αξίζει? Το έχει standard το drive comfort. Κατανάλωση με κανονική οδήγηση πιστεύω ότι θα έχει 5.5 λίτρα/100 χλμ, στο ταξίδι και μέχρι 130 ίσως πέφτει κάτω από 5 λίτρα/100 χλμ. Μου αρέσει που έχει πολύ μακριές σχέσεις (με 100 χιλιόμετρα και 6η ταξιδεύεις με 100, έτσι τουλάχιστον διάβασα κάπου). Η τελική δεν με απασχολεί ιδιαίτερα, με ενδιαφέρει να ταξιδεύει άνετα και αθόρυβα με 140-150 χλμ/ώρα. Έχεις παρατηρήσει αυξημένο θόρυβο από τα λάστιχα λόγω runflat?
Έχεις πάει σε έμπορο BMW και σου έχει δώσει αυτές τις τιμές; Αν ναι ok. Προφανώς έχουν κάνει πλέον μεγαλύτερη έκπτωση ακόμα και στην αρχική τιμή. Εμένα το αυτοκίνητο είχε αρχική τιμή 26'500€ εσύ λες για 25'500.
Το drive comfort δεν έχει variable sport steering αλλά Servotronic (κωδικός 216). Το vls κωδικός 2VL χρεώνεται ξεχωριστά 507€ μόνο του και 225€ αν έχεις πάρει το πακέτο drive comfort. Το πρώτο απλά ελαφρώνει το τιμόνι στους επιτόπιους ελιγμούς το δεύτερο (εμπεριέχει το servotronic) μεταβάλει το βήμα της κρεμαγέρας στις μεγάλες ταχύτητες και προσφέρει καλύτερη αίσθηση στο τιμόνι, εν μέρη τεχνητή. Καλό είναι αν και στη sport ρύθμιση είναι αρκετά βαρύ χωρίς να υπάρχει λόγος. Δεν με ενοχλεί απλά δεν νομίζω ότι χρειαζόταν να είναι έτσι.
Μπορείς να επιλέξεις να μην πάρεις πακέτο sport ή urban? Εγώ ήθελα το sport αλλά απεκόμισα την αίσθηση όταν έφτιαχνα τα 'εξτρά' ότι ήμουν υποχρεωμένος να διαλέξω ή urban line ή sport line πακέτο.
H κατανάλωση είναι όντως όπως την περιγράφεις. Εγώ όταν θέλω να κινηθώ οικονομικά καταφέρνω 4,2lt/100km αλλά από εκεί και κάτω είναι πολύ δύσκολο. Το οποίο μου κάνει κακή εντύπωση γιατί επιτυγχάνω καλύτερα νούμερα από την εργοστασιακή κατανάλωση του RAV4 εκτός πόλης . Την αντίστοιχη της BMW δεν μπορώ καν να την ισοφαρίσω. Από αυτά που διαβάζω όμως, έχω καταλάβει πλέον πως όλοι οι κατασκευαστές προκειμένου να εναρμονιστούν με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, δίνουν καταναλώσεις οι οποίες για να επιτευχθούν θέλουν υπέρ-ειδικές/ιδανικές συνθήκες.
Δεν έχεις πρόβλημα με θόρυβο. Το αυτοκίνητο ταξιδεύει ήσυχα ακόμα και σε ταχύτητες πάνω από τα 160χλμ/ώρα. Αυτό που θεωρώ πολύ σημαντικό είναι ότι το δεν κοπανάει καθόλου και το δικό μου είναι και χαμηλωμένο 1 εκατοστό (ηλεκτρονική ανάρτηση). Ακόμα και όταν έχω τη ρύθμιση στο 'sport' δεν γίνεται καθόλου ενοχλητικό.
Δεν έχεις πρόβλημα θορύβου από τα ελαστικά. Ακούγονται όπως όλα. -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Έχεις πάει σε έμπορο BMW και σου έχει δώσει αυτές τις τιμές; Αν ναι ok. Προφανώς έχουν κάνει πλέον μεγαλύτερη έκπτωση ακόμα και στην αρχική τιμή. Εμένα το αυτοκίνητο είχε αρχική τιμή 26'500€ εσύ λες για 25'500.
Το drive comfort δεν έχει variable sport steering αλλά Servotronic (κωδικός 216). Το vls κωδικός 2VL χρεώνεται ξεχωριστά 507€ μόνο του και 225€ αν έχεις πάρει το πακέτο drive comfort. Το πρώτο απλά ελαφρώνει το τιμόνι στους επιτόπιους ελιγμούς το δεύτερο (εμπεριέχει το servotronic) μεταβάλει το βήμα της κρεμαγέρας στις μεγάλες ταχύτητες και προσφέρει καλύτερη αίσθηση στο τιμόνι, εν μέρη τεχνητή. Καλό είναι αν και στη sport ρύθμιση είναι αρκετά βαρύ χωρίς να υπάρχει λόγος. Δεν με ενοχλεί απλά δεν νομίζω ότι χρειαζόταν να είναι έτσι.
Μπορείς να επιλέξεις να μην πάρεις πακέτο sport ή urban? Εγώ ήθελα το sport αλλά απεκόμισα την αίσθηση όταν έφτιαχνα τα 'εξτρά' ότι ήμουν υποχρεωμένος να διαλέξω ή urban line ή sport line πακέτο.
H κατανάλωση είναι όντως όπως την περιγράφεις. Εγώ όταν θέλω να κινηθώ οικονομικά καταφέρνω 4,2lt/100km αλλά από εκεί και κάτω είναι πολύ δύσκολο. Το οποίο μου κάνει κακή εντύπωση γιατί επιτυγχάνω καλύτερα νούμερα από την εργοστασιακή κατανάλωση του RAV4 εκτός πόλης . Την αντίστοιχη της BMW δεν μπορώ καν να την ισοφαρίσω. Από αυτά που διαβάζω όμως, έχω καταλάβει πλέον πως όλοι οι κατασκευαστές προκειμένου να εναρμονιστούν με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, δίνουν καταναλώσεις οι οποίες για να επιτευχθούν θέλουν υπέρ-ειδικές/ιδανικές συνθήκες.
Δεν έχεις πρόβλημα με θόρυβο. Το αυτοκίνητο ταξιδεύει ήσυχα ακόμα και σε ταχύτητες πάνω από τα 160χλμ/ώρα. Αυτό που θεωρώ πολύ σημαντικό είναι ότι το δεν κοπανάει καθόλου και το δικό μου είναι και χαμηλωμένο 1 εκατοστό (ηλεκτρονική ανάρτηση). Ακόμα και όταν έχω τη ρύθμιση στο 'sport' δεν γίνεται καθόλου ενοχλητικό.
Δεν έχεις πρόβλημα θορύβου από τα ελαστικά. Ακούγονται όπως όλα.Έχω πάει όχι σε έναν αλλά σε 3 διαφορετικούς dealers, λες να έβγαζα τα νούμερα από το κεφάλι μου ? Η αρχική τιμή του αυτοκινήτου έχει πέσει στα 25.500 και μαζί με τις επκπτώσεις και προσφορές φτάνει στα επίπεδα που γράφω και αλλού (επιπλέον την οθόνη professional την δίνει standard, εσύ πρέπει να την πλήρωσες extra). Αναφορικά με το servotronic οι πωλητές μου είπαν ότι είναι ελαφρύ και κόβει πολύ στην πόλη και σε χαμηλές ταχύτητες και στα πολλά χιλιόμετρα βαραίνει και βελτιώνεται η αίσθηση (ότι είναι δηλαδή μεταβλητής υποβοήθησης).
Όσον αφορά τα 2 πακέτα (urban και sport line) είναι και τα 2 προαιρετικά, το αυτοκίνητο το χτίζεις όπως θες εσύ. Απλά δεν μπορείς να βάλεις το drive comfort χωρίς το advantage. Για την κατανάλωση το 4.2 που έχεις πετύχει είναι έτσι και αλλιώς εξαιρετική τιμή για αυτοκίνητο σχεδόν 1.400 κιλά, 1600 cc και πισωκίνητο. Πάντως έλληνας δημοσιογράφος είχε πετύχει κανανάλωση 3.3 λίτρα/100 χλμ αν δεν κάνω λάθος σε διαδρομή που είχε κάνει στην Αθήνα. Βρήκα και ένα video στο you tube όπου αυτός που το ανέβασε ισχυρίζεται ότι το αυτοκίνητο έχει ηλεκτρονικό κόφτη στα 195 km http://www.youtube.com/watch?v=vYUnjf9jJLo και πως ο κινητήρας έχει τη δύναμη να φορτώσει και άλλο την 5η και την 6η. Η άνεση από την ανάρτηση είναι πράγματι πολύ καλή, δεν το περίμενα γιατί η προηγούμενη σειρά 1 έπασχε σε συτό το θέμα (ήταν με καθαρά σπορτίφ προσανατολισμό).
ΑΓΟΡΑ PREMIUM MIΚΡΟΜΕΣΑΙΟΥ DIESEL, ΑΞΙΖΕΙ?