Feb 18, 2013, 6:25 PM

Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:

Έχω πάει όχι σε έναν αλλά σε 3 διαφορετικούς dealers, λες να έβγαζα τα νούμερα ωαπό το κεφάλι μου ? Η αρχική τιμή του αυτοκινήτου έχει πέσει στα 25.500 και μαζί με τις επκπτώσεις και προσφορές φτάνει στα επίπεδα που γράφω και αλλού (επιπλέον την οθόνη professional την δίνει standard, εσύ πρέπει να την πλήρωσες extra). Αναφορικά με το servotronic οι πωλητές μου είπαν ότι είναι ελαφρύ και κόβει πολύ στην πόλη και σε χαμηλές ταχύτητες και στα πολλά χιλιόμετρα βαραίνει και βελτιώνεται η αίσθηση (ότι είναι δηλαδή μεταβλητής υποβοήθησης).
Όσον αφορά τα 2 πακέτα (urban και sport line) είναι και τα 2 προαιρετικά, το αυτοκίνητο το χτίζεις όπως θες εσύ. Απλά δεν μπορείς να βάλεις το drive comfort χωρίς το advantage. Για την κατανάλωση το 4.2 που έχεις πετύχει είναι έτσι και αλλιώς εξαιρετική τιμή για αυτοκίνητο σχεδόν 1.400 κιλά, 1600 cc και πισωκίνητο. Πάντως έλληνας δημοσιογράφος είχε πετύχει κανανάλωση 3.3 λίτρα/100 χλμ αν δεν κάνω λάθος σε διαδρομή που είχε κάνει στην Αθήνα. Βρήκα και ένα video στο you tube όπου αυτός που το ανέβασε ισχυρίζεται ότι το αυτοκίνητο έχει ηλεκτρονικό κόφτη στα 195 km http://www.youtube.com/watch?v=vYUnjf9jJLo και πως ο κινητήρας έχει τη δύναμη να φορτώσει και άλλο την 5η και την 6η. Η άνεση από την ανάρτηση είναι πράγματι πολύ καλή, δεν το περίμενα γιατί η προηγούμενη σειρά 1 έπασχε σε συτό το θέμα (ήταν με καθαρά σπορτίφ προσανατολισμό).

Ναι όντως, την πλήρωσα έξτρα. 3.3λίτρα/100χλμ για να κάνεις πρέπει να είσαι σε διαδρομή ως επί το πλείστον κατηφορική.
Στα 200 έχει κόφτη αλλά νιώθεις την επέμβαση από τα 195 προκειμένου να μην πιάσει τα 200 λόγο φόρας/αδράνειας. Μιλάω πάντα για τις ενδείξεις του κοντέρ.
Ναι έχει δύναμη. Έγραψα και πιο πριν τα 190 τα πιάνει πολύ γρήγορα.
Για το servotronic καλά στα είπαν. Αυτό που κάνει το VLS είναι ότι επιπλέον μεταβάλει το πόσο στρίβουν οι τροχοί σε σχέση με το πόσο στρίβει το τιμόνι. π.χ. στα λίγα χιλιόμετρα το τιμόνι έχει 3 στροφές από άκρη σε άκρη στα πολλά πέφτει στις 2.