-
Αυτό είναι δίλημμα που θα είχα κι εγώ για το συγκεκριμένο SUV. Ως συνήθως θα έλεγα ότι εξαρτάται. Για πες, πόσα χιλιόμετρα κάνεις το χρόνο, οδηγείς συχνά εντός πόλης (και ποιας πόλης), σου χρειάζεται τετρακίνηση, έχεις οδηγήσει diesel στο παρελθόν;
Πέρα απ' αυτά βασικό κριτήριο είναι η ιδία εμπειρία. Υπάρχουν κι οι δυο εκδόσεις για test drive; Αν ναι δοκίμασέ τες και δες μήπως κάποια σου κάνει κλικ περισσότερο απ' την άλλη. Εγώ αν είχα αμφιβολίες για την Α ή Β έκδοση και μετά από test drive μου άρεσε ξεκάθαρα η Α π.χ. δε θα σκεφτόμουν καν τη Β (δεδομένου ότι δεν υφίσταται κάποιο βασικό μειονέκτημα).
-
Τα εχω οδηγησει. Μου άρεσαν και τα 2 αυτοκίνητα για διαφορετικούς λόγους. Για την ροπή χαμηλά το πετρέλαιο, για την ευκολία οδήγησης το αυτόματο (ωραίο κιβωτιο το dual clutch).
Δυστυχώς όμως έχω δεύτερες σκέψεις περί μακροχρονης αξιοπιστίας για την βενζίνη. Πετρέλαιο για άλλους λόγους.
Οπότε το Xtrail αν και το γουστάρω και είναι μέσα στο budget αρχίζει να απομακρυνεται.
Αν καποιος συμφορουμιτης γνωρίζει περί energy 1.3 και dual clutch από Ρενω η Qasquai θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να διαβάσω την άποψη του.
Στάλθηκε από το SM-G950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης elio55 έγραψε:
Δυστυχώς όμως έχω δεύτερες σκέψεις περί μακροχρονης αξιοπιστίας για την βενζίνη.Γιατί;
-
Και το 1,7 d ολοκαίνουριο μοτέρ είναι. Μαζί με τον 1,3 βενζίνη βγήκε στην αγορά. Αντικατέστησε τα 1,6 d που υπήρχαν μέχρι πρόσφατα.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Δυστυχώς όμως έχω δεύτερες σκέψεις περί μακροχρονης αξιοπιστίας για την βενζίνη.
Γιατί;
Γιατί το 1.3 βγήκε πέρυσι και άρα μπορεί να υπάρχουν προβλήματα νεότητας. Επίσης όποιον γνωρίζω να έχει dual clutch κιβώτιο μου έχει αναφέρει πως έχει αντιμετωπίσει προβλήματα.
Για αυτό και ρωτάω μήπως κάποιος έχει εμπειρία από αυτοκίνητα που έχει τοποθετηθεί το συγκεκριμένο drivetrain.
-
Ο χρήστης shumakos έγραψε:
Και το 1,7 d ολοκαίνουριο μοτέρ είναι. Μαζί με τον 1,3 βενζίνη βγήκε στην αγορά. Αντικατέστησε τα 1,6 d που υπήρχαν μέχρι πρόσφατα.Εκεί όμως υπάρχει η επιλογή του χειροκίνητου κιβωτίου.
-
Γιατί δε δοκιμάζεις το diesel με το CVT; Μπορεί να συνδυάζεται ωραία. Αν και καταλαβαίνω ότι θες ν' αποφύγεις diesel εν τέλει.
-
Για το θέμα επιλογής πετρελαίου,αν κανεις πολλά χλμ,15000 τουλάχιστον με ταξίδια,αποστάσεις καθημερινά,και όχι πόλη, κτλ.πετρελαιο.
Στο πετρέλαιο ότι γίνει θα αφορά τα παλαιάς τεχνολογίας euro 4 και κάτω.... Τα καινούρια έχουν ψωμιά ακόμα.... -
Σαν την βενζινη παντως καυσιμο,δεν εχει...
Εγω τον 1300αρη θα επαιρνα. -
Και γω είμαι πολύ κοντά στο όχημα, πολύ μου άρεσε και εξωτερικά και εσωτερικά φυσικά οι χώροι του είναι το κάτι άλλο, πορτμπαγκαζ τεράστιο όπως ακριβώς το θέλω και ψηλό για να φορτώνω όρθιος χωρίς να σκύβω την προίκα μας ( καροτσια είδη μπεμπε κτλ κτλ...!!!). Δίλημμα το πετρέλαιο ασύγκριτης δύναμης, οικονομίας στην χρήση και στην συντήρηση, αλλά χειροκίνητο η βενζίνη άλλαξε την απόλαυση τουαυτόματου... Καθώς προερχομαι και από dsg...[emoji848][emoji848][emoji848] και έχω ένα φόβο μην μου κακοφανεί η μετάβαση ξανασχολουμαι χειροκίνητο, αλλά απ την άλλη έχω ενδοιασμούς για το αν ο 1300αρης ας έχει έχει και 160 άλογα είναι αρκετός για αυτούς σκαρί...
Στάλθηκε από το SGP611 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Φοβάμαι ότι θα βλαστημας αν πάρεις χειροκίνητο.
-
Ο χρήστης dettol έγραψε:
Φοβάμαι ότι θα βλαστημας αν πάρεις χειροκίνητο.Κ γω έχω αυτήν την υποψία τουλάχιστον... Αλλά για τον κινητήρα τον 1300 με τα 160 άλογα και το dct έχουμε καμμία εμπειρία γνώση κάτι...;;
-
Diesel CVT δε σκέφτεσαι;
-
Ο χρήστης andvolos26 έγραψε:
αν ο 1300αρης ας έχει έχει και 160 άλογα είναι αρκετός για αυτούς σκαρί...Για αυτό υπάρχει η ιπποδύναμη, για να βλέπουμε πόση δύναμη έχει ένας κινητήρας. Στις μετρήσεις βλέπουμε λοιπόν ότι το αυτόματο βενζίνης είναι αρκετά ταχύτερο από το αυτόματο πετρελαίου. Το σημαντικό πλεονέκτημα του ντίζελ είναι η οικονομία. Σε επιδόσεις και ποιότητα λειτουργίας όμως υπερτερεί το βενζινοκίνητο.
-
Ο χρήστης TimDeLAY έγραψε:
Diesel CVT δε σκέφτεσαι;Όχι γιατί είναι εκτός οικονομικών ορίων...
-
Στην αναμονή λοιπόν για τον γιαπωνέζο( 1,7d) μέρες μακριά, πιστεύω στα μέσα της επόμενης εβδομάδας να το έχω στα χέρια μου, και επιλέγοντας οικονομία και αξιοπιστία πάρα ευκολία οδήγησης (βενζίνη dct), αν και προέρχομαι από dsg, τελικά ίσως η αναμονή είναι κατά βάθος πιο ευχάριστη περίοδος από ότι φαίνεται... Ίσως μάλλον όταν είναι και η πρώτη για καινούριο! Για αυτό επειδή είναι και πρώτη χρήση πετρελαίου θα ήθελα τα φώτα σας σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της μηχανής μέχρι να 'στρώσει', στα πόσα χλμ θεωρείται στρωμένο, αν χρειάζονται στην εκκίνηση λειτουργία εν στάση μέχρι να ανεβάσει θερμοκρασία η κίνηση σε χαμηλές στροφές κλπ κλπ. Και επίσης πιο diesel προτείνετε; Εκ των προτέρων σας ευχαριστώ!
-
θα ήθελα τα φώτα σας σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της μηχανής μέχρι να 'στρώσει', στα πόσα χλμ θεωρείται στρωμένο, αν χρειάζονται στην εκκίνηση λειτουργία εν στάση μέχρι να ανεβάσει θερμοκρασία η κίνηση σε χαμηλές στροφές κλπ κλπ. Και επίσης πιο diesel προτείνετε; Εκ των προτέρων σας ευχαριστώ!
Στρώσιμο θα κάνεις όπως ακριβώς θα έκανες και με ένα βενζινοκίνητο. Λίγο μεγαλύτερη προσοχή στα πρώτα 1000 Km με σταδιακά ανοίγματα μετά. Ο κινητήρας θα βλέπεις να βελτιώνεται πιθανώς και ως τα 10-20.000 Km, αλλά το στρώσιμο θα έχει τελειώσει πολύ πιο νωρίς.
Ποτέ δεν θα περιμένεις να ξεκινήσεις για να ζεσταθεί ο κινητήρας. Όλοι οι κατασκευαστές λένε ότι ζεσταίνεται γρηγορότερα (και άρα καλύτερα) αν βάλεις μπρστά και φύγεις, οδηγώντας βεβαίως ομαλά στην αρχή. Με αυτόν τον τρόπο κάνεις και καλό στην τσέπη σου και στο περιβάλλον...
Πετρέλαιο εγώ βάζω μόνο V-Power diesel από εταιρικό πρατήριο (δες ποια είναι στο site της Shell - ΕΡΜΗΣ ή ΜΥΡΤΕΑ) κάθε Πέμπτη που έχει προσφορά στν τιμή του απλού (+1 λεπτό το λίτρο). Καλύτερο πετρέλαιο από τα απλά, στην ίδια τιμή από (θεωρητικά) σίγουρη πηγή. Τι άλλο να ζητήσεις;
-
Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα,
είμαι κάτοχος ενός X-Trail 2008, το οποίο σκοπεύω να αντικαταστήσω σύντομα και το νέο μοντέλο Χ-Trail είναι μέσα στις πολύ δυνατές υποψηφιότητες. Από την πλευρά μου έχω 2-3 ερωτησούλες που αν κάποιος γνωρίζει να μου απαντήσει θα με βοηθούσε πολύ:
-
Είμαι ανάμεσα στις εκδόσεις 4x4 diesel (Το 4x4 μου είναι απαραίτητο οπότε είναι μονόδρομος) accenta και connecta. Μεταξύ τους υπάρχει μια διαφορά 1.300 ευρώ, η οποία διαφορά δεν ξέρω αν δικαιολογείται για την κάμέρα περιφερειακής και το nissan connect. Αν κάποιος είναι κάτοχος θα μπορούσε να με διαφωτίσει.
-
Έχω μπερδευτεί με τον υπολογισμό των νέων τέλων κυκλοφορίας. Τελικά με βάση ποιά εκπομπή CO2 θα γίνει ο υπολογισμός; Το τωρινό μου X-Trail έχει πολύ μεγάλα τέλη και θα ήθελα να αποφύγω να πληρώνω τόσα και με το νέο μου αυτοκίνητο.
-
Σκοπεύω να πουλήσω άμεσα το X-Trail μου και θα ήθελα μια αίσθηση της τιμής που θα μπορούσα να βρω σε ιδιώτη/έμπορο. Όπως σας είπα είναι μοντέλο 2008, 2000c, με υγραέριο, 230.000 km. ατρακάριστο και με πλήρες service book σε αντιπροσωπεία.
Ευχαριστώ και συγνώμη για το μέγάλο post.
-
-
Καλησπέρα,
επειδή σκέφτομαι να προχωρήσω στην αγορά του νέου xtrail 1.3 βενζίνης, θα ήθελα πληροφορίες σχετικά με το αυτοκίνητο, ειδικά αν κάποιος είναι ήδη χρήστης.
Επίσης δεκτές και οι γνώμες γιά χρώμα που του πάει.
ευχαριστώ.
-
Για τον κινητηρα προσωπικα δεν εχω αποψη,για το χρωμα, αν θες να ξεχωρισεις,μην παρεις ασπρο και γκρι...
Πολυ ωραιο ειναι το μαυρο,που το εχει ενας γειτονας και το βλεπω.
Σε οτι αλλο πας,λογικα θα εχεις μεγαλη καθυστερηση στην παραδοση...
Nissan X-Trail 2013