-
Καλοταξιδο !
Σούπερ έκδοση και κρίμα που δεν δίνουν το νέο σύστημα που το έχουν όλα τα υπόλοιπα της μάρκας και όχι η ναυαρχίδα της.
Γιατί όμως έκανες το λάθος με το μπεζ εσωτερικό ;
Δεν θα σε ενοχλεί που θα λερώνει ευκολότερα ;
Έχω κάνει το λάθος με μπεζ εσωτερικό σε δερματινη στη Χ1 και είμαι με καλύμματα συνεχωςκαλά εσύ έχεις αγοράσει λάθος αμάξι και δεν το ξέρεις...
-
Καλορίζικο και καλοτάξιδο Kammenos3. Πολύ καλή επιλογή το μπεζ εσωτερικό! Έχω βαρεθεί να βλέπω μόνο σκούρα.
-
καλά εσύ έχεις αγοράσει λάθος αμάξι και δεν το ξέρεις...
-
Καλοταξιδο και απο μενα! Και γω ειμαι ενα βημα πριν την παραλαβη του, εχει και μενα μπεζ δερμα και μπορω να πω οτι στο ματι φαινεται πολυ πιο εντυπωσιακο και πιο κυριλε απο το μαυρο, αλλά το μπεζ ειναι το χειροτερο χρωμα σε θεμα καθαριοτητας. Μαυριζει πολυ ευκολα και για αυτο θελει συχνο καθαρισμο.
Θέλω να ρωτησω τι λαστιχα προτεινεται να βαλω? Δυστυχως η techna βγαινει με 19αρες 225/55/R19 και με 2 μαγαζια που μίλησα μου ειπαν οτι στη διασταση αυτη βγαινουν μονο 100% δρομου οπως το efficient grip good year, continentai premium contact 6, pirelli scorpion verde.
Το xtrail ειναι με τετρακινηση και χαλιεμαι να εχω τετρακινητο suv με λαστιχα 100% δρομισια που αν ανεβω πχ καλαβρυτα ή καποιο χιονοδρομικο θα πρεπει να βαλω αλυσιδες. Το ιδανικο θα ηταν ενα 80/20 για μενα.
Μετα εκανα δικη μου ερευνα στα sites των γνωστων εταιρειων και βρηκα στην goodyear το ultra grip performance gen 1 (4 εποχων) και στο site της bridgestone το weather control A005 (4 Εποχων). Ειναι τα μοναδικα 2 που βρηκα στην διασταση αυτη και ειναι τουλαχιστον 4 εποχων. Με τα μαγαζια που μίλησα μου ειπαν οτι στις αποθηκες της bridgestone και της goodyear στην ελλαδα δεν υπαρχει κανενα απο τα 2 και μονο παραγγελια απο εξω. Το goodyear μου ειπαν 800 ευρω, για το αλλο αναμενω τιμη. Τα 800 ειναι πολλα παντως...
Ποια η γνωμη σας παιδες? Αφου δεν βγαινει τελικα 80/20, τι βαζω, 4 εποχων με ανεβασμενο κοστος και μικροτερη διαρκεια ζωης ή δρομισιο? Το δρομισιο ακυρωνει την τετρακινηση που εχω ή όχι? Μενω Αθηνα, η χρηση θα γινεται κατα βαση Αθηνα αλλα παω και εκδρομες σε βουνα και παραλιες και ισως στο μελλον μεταφερω φουσκωτο. Επισης αν καποιος εχει να προτεινει καποιο ελαστικο στην διασταση που εχω, ευπροσδεκτος.
-
εχει και μενα μπεζ δερμα και μπορω να πω οτι στο ματι φαινεται πολυ πιο εντυπωσιακο και πιο κυριλε απο το μαυρο, αλλά το μπεζ ειναι το χειροτερο χρωμα σε θεμα καθαριοτητας. Μαυριζει πολυ ευκολα και για αυτο θελει συχνο καθαρισμο.
Πολύ πιο ωραίο (και δροσερό) το μπέζ από το μαύρο (στο μαύρο δέρμα το καλοκαίρι υποφέρεις, εκτός εαν έχεις αεριζόμενα καθίσματα), δεν υπάρχει σύγκριση. Όσο για την καθαριότητα, μιλάμε για δέρμα = καθαρίζει πανεύκολα με ένα βρεγμένο πανί. Σε δύσκολες βρωμιές ένα καλό καθαριστικό δέρματος κάνει θαύματα. Σε όσα αυτοκίνητα είχα δέρμα, ο καθαρισμός (και η συντήρηση) τους ήταν πανεύκολος.
-
Παιδιά σας ευχαριστώ για την βοήθεια όλο αυτό τον καιρό.
Παράγγειλα το παραπάνω αυτοκίνητο ('εκδοση N-Connect) και λογικά θα παραλάβω μέσα Νοεμβρίου.
Μετά από πολύ ψάξιμο είχα καταλήξει στο συγκεκριμένο μοντέλο αφού είχα συγκεκριμένο budget και απαιτήσεις.
Η μόνη παραχώρησει ήταν ως προς το χρώμα γιατί άμεσα υπήρχε το μαύρο και το άσπρο αλλιώς 5μηνη παράδοση.
Σας ευχαριστώ για το χρόνο και τις συμβουλές
-
Καλοριζικα σε ολους!Εγω εκλεισα 1.5 χρονο με το αμαξι χωρις κανενα προβλημα.Μονο βενζινη,και αυτη λιγη...
Τα μπεζ καθισματα ειναι φοβερα,πολυ πιο ομορφα απο τα μαυρα,ενω αλλαζει και το χρωμα του armrest,και του φιλετου πανω απο το ντουλαπακι...
Για τα λαστιχα,η λυση ισως θα ητανε μια εξτρα τετραδα με χιονολαστιχα πανω.
Το θεμα ειναι να χωρανε τα φρενα,γιατι ειδικα στα 7θεσια ειναι μεγαλυτερα,320 mm εναντι 296 των 5θεσιων...
-
Καλοταξιδο και απο μενα! Και γω ειμαι ενα βημα πριν την παραλαβη του, εχει και μενα μπεζ δερμα και μπορω να πω οτι στο ματι φαινεται πολυ πιο εντυπωσιακο και πιο κυριλε απο το μαυρο, αλλά το μπεζ ειναι το χειροτερο χρωμα σε θεμα καθαριοτητας. Μαυριζει πολυ ευκολα και για αυτο θελει συχνο καθαρισμο.
Θέλω να ρωτησω τι λαστιχα προτεινεται να βαλω? Δυστυχως η techna βγαινει με 19αρες 225/55/R19 και με 2 μαγαζια που μίλησα μου ειπαν οτι στη διασταση αυτη βγαινουν μονο 100% δρομου οπως το efficient grip good year, continentai premium contact 6, pirelli scorpion verde.
Το xtrail ειναι με τετρακινηση και χαλιεμαι να εχω τετρακινητο suv με λαστιχα 100% δρομισια που αν ανεβω πχ καλαβρυτα ή καποιο χιονοδρομικο θα πρεπει να βαλω αλυσιδες. Το ιδανικο θα ηταν ενα 80/20 για μενα.
Μετα εκανα δικη μου ερευνα στα sites των γνωστων εταιρειων και βρηκα στην goodyear το ultra grip performance gen 1 (4 εποχων) και στο site της bridgestone το weather control A005 (4 Εποχων). Ειναι τα μοναδικα 2 που βρηκα στην διασταση αυτη και ειναι τουλαχιστον 4 εποχων. Με τα μαγαζια που μίλησα μου ειπαν οτι στις αποθηκες της bridgestone και της goodyear στην ελλαδα δεν υπαρχει κανενα απο τα 2 και μονο παραγγελια απο εξω. Το goodyear μου ειπαν 800 ευρω, για το αλλο αναμενω τιμη. Τα 800 ειναι πολλα παντως...
Ποια η γνωμη σας παιδες? Αφου δεν βγαινει τελικα 80/20, τι βαζω, 4 εποχων με ανεβασμενο κοστος και μικροτερη διαρκεια ζωης ή δρομισιο? Το δρομισιο ακυρωνει την τετρακινηση που εχω ή όχι? Μενω Αθηνα, η χρηση θα γινεται κατα βαση Αθηνα αλλα παω και εκδρομες σε βουνα και παραλιες και ισως στο μελλον μεταφερω φουσκωτο. Επισης αν καποιος εχει να προτεινει καποιο ελαστικο στην διασταση που εχω, ευπροσδεκτος.
Υπάρχουν επιλογές σε on-off:
- Kumho KL33
- Goodyear Efficient Grip SUV
- Yokohama Geolandar G055
- Bridgestone A005
- Cooper SRX
-
pol2 wrote:
Υπάρχουν επιλογές σε on-off:
- Kumho KL33
- Goodyear Efficient Grip SUV
- Yokohama Geolandar G055
- Bridgestone A005
- Cooper SRX
Καλησπερα και σε ευχαριστω για το σχολιο. Τα Bridgestone A005 και Cooper SRX σε οσους ρωτησα μου ειπαν οτι δεν υπαρχουν για την ελληνικη αγορα και δεν τα φερνει η αντιπροσωπεια. Τα goodyear efficient grip ειναι δρομισια τελειως (τουλαχιστον ετσι μου ειπαν). Τα kumho και τα yokohama δεν μου τα προτειναν και δεν εχω ιδεα. Θα τα ψαξω ομως.
-
Καλησπερα και σε ευχαριστω για το σχολιο. Τα Bridgestone A005 και Cooper SRX σε οσους ρωτησα μου ειπαν οτι δεν υπαρχουν για την ελληνικη αγορα και δεν τα φερνει η αντιπροσωπεια. Τα goodyear efficient grip ειναι δρομισια τελειως (τουλαχιστον ετσι μου ειπαν). Τα kumho και τα yokohama δεν μου τα προτειναν και δεν εχω ιδεα. Θα τα ψαξω ομως.
Καλησπέρα,
Όλα όσα ανέφερα τα βρήκα στην Ελληνική αγορά, στην Θεσσαλονίκη (στέλνει σε όλην την Ελλάδα). Τα Efficient Grip που σου είπαν είναι δρομίσια, αλλά εγώ μιλούσα για τα EG SUV που είναι τα παρακάτω. Δεν είναι το πιο χωμάτινο της λίστας (το Cooper και το Yokohama είναι), αλλά δεν είναι εντελώς δρομίσιο:
-
pol2 wrote:
Καλησπέρα,
Όλα όσα ανέφερα τα βρήκα στην Ελληνική αγορά, στην Θεσσαλονίκη (στέλνει σε όλην την Ελλάδα). Τα Efficient Grip που σου είπαν είναι δρομίσια, αλλά εγώ μιλούσα για τα EG SUV που είναι τα παρακάτω. Δεν είναι το πιο χωμάτινο της λίστας (το Cooper και το Yokohama είναι), αλλά δεν είναι εντελώς δρομίσιο:
Σευχαριστω ξανα για τις συμβουλες. Μαλλον για το Efficient Grip SUV με βλεπω τοτε, αλλα επειδη εψαχνα και το Bridgestone A005 που ειναι 4 εποχων, μπορεις να μου πεις πιο καταστημα ειναι στη Θεσσαλονικη? Γιατι στην Αθηνα δεν...
-
Δεν υπάρχει η δυνατότητα να κάνεις τράμπα τις 19άρες (όσο είναι καινούργιες), με κάποια πιο λογική διάσταση, ώστε να έχεις περισσότερες και κυρίως οικονομικότερες επιλογές σε λάστιχο; Συν φυσικά το ότι θα κερδίσεις σε άνεση.
-
Δεν υπάρχει η δυνατότητα να κάνεις τράμπα τις 19άρες (όσο είναι καινούργιες), με κάποια πιο λογική διάσταση, ώστε να έχεις περισσότερες και κυρίως οικονομικότερες επιλογές σε λάστιχο; Συν φυσικά το ότι θα κερδίσεις σε άνεση.
Οι ζαντες ειναι μεταχειρισμένες οπως και το αμαξι. Αρα λιγο δυσκολο. Θα πρεπει να τις πουλησω και οσο πιασουν και μετα να αγορασω καινουριες 18αρες. Θα δειξει. Αν δω οτι το μεγεθος τους και τα ελαστικα που υπαρχουν στο εμποριο δεν με καλυπτουν ως προς την προσφυση και ανεση, τοτε μπορει και να κανω την τραμπα που προτεινεις.
-
Σευχαριστω ξανα για τις συμβουλες. Μαλλον για το Efficient Grip SUV με βλεπω τοτε, αλλα επειδη εψαχνα και το Bridgestone A005 που ειναι 4 εποχων, μπορεις να μου πεις πιο καταστημα ειναι στη Θεσσαλονικη? Γιατι στην Αθηνα δεν...
Έχω βάλει δύο τετράδες στον συγκεκριμένο.
-
Ένα Update κατανάλωσης για 1,7D 4x2 CVT για όποιον ενδιαφέρεται για την κατανάλωση σε ταξίδι του συγκεκριμένου μοντέλου.
Απόσταση:190km
Κατανάλωση: 6,6 l/100km
Average Speed: 105km/h
Ταξίδι στην Εγνατία.
-
Παρελαβα και εγω το δικο μου Xtrail 1.6 dci 4x4 techna και την Κυριακη το τεσταρα σε Βουλα, Πορτο ραφτη, Λαγωνησι. Το αμαξι ειναι απολαυση πραγματικη. Νιωθεις οτι εισαι μεσα σε κατι μεγάλο με ψηλη θεση οδηγησης, καλη ορατοτητα από παντου, καλη απορροφηση κραδασμων και τιμονι που κοβει ωραια και μαλακα χωρις να νιωθεις το βαρος του στις στροφες. Καταναλωση ακομα δεν κρινω γιατι μια μερα το εχω στην κατοχη μου. Το trip computer στο τελος του ταξιδιου εδειχνε 6,5 lt παντως.
Το σαλονι του μεσα με το μπεζ δερμα το κανει πραγματικα ομορφο και σε κανει να νιωθεις οτι εισαι μεσα σε 'ακριβο' αυτοκινητο. Το προτεινω πολυ περισσοτερο απο το μαυρο και ας λερωνει πιο ευκολα. Το μονο αρνητικο ειναι τα γραφικα της οθονης multimedia. Η ηλιοροφη δινει ενα ομορφο φως στο εσωτερικο και τονιζει ακομα πιο πολυ τον μπεζ διακοσμο. Τα ηλεκτρικα του προσφερουν ευκολια. Καθισματα ηλεκτρικα, καθρεπτες ηλεκτρικοι, πορτ μπαγκαζ ηλεκτρικο, χειροφρενο ηλεκτρικο και το keyless entry πραγματικα σε κανει να ξεχνας τα κλειδια σου. Τα xenon φωτα πολυ καθαρα και φωτεινα, ενω η αυτοματη εναλλαγή στη μεγαλη σκαλα οταν το αμαξι κρινει οτι δεν υπαρχει επαρκης φωτισμος, πολυ βοηθητικο. Επισης αναγνωριση σηματων και οριου ταχυτητας καθως και η επισημανση για διερχομενο οχημα στην τυφλη γωνια ειναι επισης βοηθητικα. Η ηχομόνωση επισης εξαιρετικη αφου με κλειστα παραθυρα ακουγαμε ελαχιστα και τον diesel κινητηρα αλλα και τα υπολοιπα αυτοκινητα. Τα 130 αλογα φανηκαν αρκετα και το αμαξι κινειται ανετα και με ταχυτητα αρκετη που καλυπτει τον καθε οικογενειαρχη. Ποτε δεν ενιωσα οτι δεν εχω γκαζι. Το 4x4 δεν το εχω τεσταρει ακομα. Το χειροκινητο κιβωτιο ειναι σε καλη θεση, οι αλλαγες ειναι 'γλυκες' και γινονται περιπου στις 3.000 στροφες. Την εκτη θα τη χρησιμοποιησεις σε εθνικη κυριως. Το χρωμα της λευκης περλας ειναι κατα τη γνωμη μου πανεμορφο ειδικα οταν εχει ηλιο και το αμαξι ειναι καθαρο. Η ανεση στα μπροστα και πισω καθισματα ειναι υπεραρκετη. Η γυναικα μου και ενας φιλος μου πισω καθονταν σταυροποδι και δεν ακουμπαγαν τα ποδια τους καθολου στο μπροστινο καθισμα. Το πορτ μπαγκαζ εχει απλετο χωρο τον οποιο αν θες μεγαλωνεις ειτε με το ρυθμιζομενο σε υψος πατωμα, ειτε με τα συρομενα πισω καθισματα. Η εκδοση μου ειναι η 5θεσια παρεμπιπτόντως.
Γενικα εμεινα πολυ ευχαριστημενος και θεωρω το xtrail πραγματικο vfm suv αφου ακομα και καινουριο αν το παρει καποιος στην εκδοση techna προσφερει τα παντα και αν τα εξτρα αυτα τα εβαζες πχ σε ενα γερμανικο ή σουηδικο (πχ xc60, X3) θα πληρωνες τουλαχιστον τα διπλασια ή και παραπανω χρηματα. Το μονο που του λειπει και μου φανηκε περιεργο ειναι ο εργοστασιακος συναγερμος. Θα κοιταξω για after market options. Θα ανεβαζα και φωτογραφια, αλλα δεν ξερω πως.
-
Welcome to the club φιλε μου,εκανες το σωστο!Τα υπολοιπα αστα στην Xtrailαρα!
-
Ποσο πήγε με το κλειδί αυτο το setup;
-
Ποσο πήγε με το κλειδί αυτο το setup;
Σ ευχαριστω Accentwizard!
Iceman δεν καταλαβα την ερωτηση φιλε μου. Εννοεις ποσο μου κοστισε συνολικα?
-
Ναι το κόστος ήθελα να μαθω!
Ευχαριστώ
Nissan X-Trail 2013