-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Τελικα ασπρο περλε και ο θεος βοηθος.....
Ωραίο χρώμα και του πάει αρκετά. Για εμένα σαφώς καλύτερο από το γκρι, τόσο οπτικά όσο και πρακτικά.
Μια δοκιμη θα μας πεισει
Σε κάθε περίπτωση με το καλό να το πάρεις και να το ευχαριστηθείς!
Ευχαριστω πολυ,και εσεις να χαιρεστε τα αυτοκινητα σας!
-
Εγω τα πορτοκαλοκόκκινα θα κοιταζα, καθώς και το μπλε (αυτό έχω ψωνίσει εξάλλου).
Καλοτάξιδο να είναι, κι ας είναι κι άσπρο! [emoji56]Στάλθηκε από το SM-T335 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Αν διαβάζει το νήμα ο Νίκος Μπαρμπέρης ενημερώνω ότι δεν μπορώ να απαντήσω στο pm του.
Αν θέλει ας μεταφέρει το ερώτημα κάπου δημόσια να απαντήσω τοσο εγώ όσο και κάποιος άλλος και δη εκ των κατόχων. -
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Αν διαβάζει το νήμα ο Νίκος Μπαρμπέρης ενημερώνω ότι δεν μπορώ να απαντήσω στο pm του.
Αν θέλει ας μεταφέρει το ερώτημα κάπου δημόσια να απαντήσω τοις εγώ όσο και κάποιος άλλος και δη εκ των κατόχων.Ούτε κι εγώ.... Συμφωνώ με τον ice να τα πούμε δημοσια θα έχει όφελος για όλους μας...
-
Χαίρετε,
Είμαι μέλος του φόρουμ εδώ και λίγο καιρό και ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη για το μακροσκελές μήνυμα! Ήρθε ο καιρός για να αντικαταστήσω την Alfa 147 με κάτι μεγαλύτερο, για να κινούμαστε καθημερινά αλλά και να πηγαίνουμε με ασφάλεια στις καλοκαιρινές και χειμερινές μας διακοπές με όλα μας τα αντικείμενα (5μελής οικογένεια)! Η μόνη προϋπόθεση που θέσαμε οικογενειακώς ήταν να κινηθούμε σε αγορά μεσαίου suv, χωρίς να ξεπεράσουμε το όριο των 30000 ευρώ και να αποφύγουμε δίλιτρο κινητήρα.
Στα επιθυμητά στοιχεία για το αυτοκίνητο έχω προκρίνει χώρους, ενεργητική ασφάλεια στη μορφή ασφαλούς οδήγησης και επαρκών επιδόσεων για άνετα προσπεράσματα, χαμηλή κατανάλωση, ποιότητα και αξιοπιστία. Δεν ενδιαφέρομαι τόσο για σπορ οδήγηση (πέρασε ο καιρός που με ενδιέφερε πρωτίστως αυτό σε ένα αυτοκίνητο – εξάλλου μετά την alfa όλα τα suv σου φαίνονται επίπεδα).
Μετά από εντατική έρευνα και επιτόπια δοκιμή των περισσότερων οχημάτων που προσφέρει η ελληνική αγορά καταλήξαμε σε επιλογές diesel κινητήρων με τα Honda CR-V 1.6 elegance awd και Nissan X-Trail 1.6 tdci 4wd n-connecta να είναι τα επικρατέστερα.
Λόγω τριτεκνίας και απαλλαγής από το ΕΤΤ οι τιμές των παραπάνω είναι κοντά και στην ουσία δεν παίζουν ρόλο στην επιλογή μου.
Γενικά συνοψίζοντας κρίνω ως πλεονέκτημα του Nissan την κατασκευή στην Ιαπωνία και την ελαφρώς καλύτερη τετρακίνηση και μειονέκτημα τον οριακό -για το βάρος- κινητήρα, την συγχώνευση με τη Renault και την χρησιμοποίηση κοινών τμημάτων με το αδελφάκι Qashqai (είχα καλή εικόνα, αλλά εδώ στο φορουμ πολλοί έχουν εκφράσει παράπονα για την ποιότητα). Από την άλλη στο Honda βλέπω θετικά την καλύτερη εικόνα του οχήματος στην άσφαλτο, τον κινητήρα (επιδόσεις και κατανάλωση) και την φημολογούμενη αξιοπιστία της εταιρείας. Το μόνο σοβαρό του μειονέκτημα είναι ότι ο αντικαταστάτης του ήδη κυκλοφορεί σε Β. Αμερική και Ωκεανία και επίκειται η άφιξη και στην Ευρώπη. Για αυτό, εξάλλου, το έχουν και με έκπτωση και η τιμή του γίνεται παραπλήσια του Nissan. Αν περιμένω το καινούριο μοντέλο, δεν γνωρίζω αν μέσα στο 2018 θα φέρουν την έκδοση diesel ή θα προωθήσουν το καινούριο σύνολο με 1.5 λίτρο και turbo βενζίνη.
Αυτό συνεπάγεται ότι τα αυτοκίνητα είναι στοκαρισμένα και μου είπαν ότι είναι στην Ελλάδα από το καλοκαίρι του 2016 (φαντάζομαι κάπου στη Μαγούλα να τα τρώει ο ήλιος). Τι συνέπειες λέτε ότι θα έχει αυτό; Είναι καθοριστικός παράγοντας να γείρει την πλάστιγγα;
Περιμένω τις απόψεις σας!
ΥΓ Η παραπάνω δημοσίευση καταχωρήθηκε στα thread και των δυο αυτοκινήτων για να την σχολιάσουν οι πιστοί και των δυο εταιρειών. -
Καλώς ήρθες στο forum. Επειδή θα γίνει 'μύλος' με δημοσιεύσεις σε δύο ξεχωριστά μηνύματα σε ξεχωριστά topics, προτείνω να ανοίξεις ένα καινούριο που θα αφορά το θέμα σου. Έχω στείλει ήδη σχετική ειδοποίηση και στους διαχειριστές.
Στο ερώτημά σου τώρα, αν σε ενδιαφέρει το off roading, X-trail. Αν σε ενδιαφέρει η άσφαλτος, CRV.
ΥΓ: Εμπίπτω κι εγώ στην κατηγορία των παραπάνω φορουμιτών που δεν απήντησε στο PM.
-
Εγώ πάντως αν και απάντησα στον φίλο συμφωνώ πως το καλύτερο είναι να 'ανοίξει' ένα θέμα τύπου x-trail vs crv. Άλλωστε η σύγκριση αυτή είναι ιστορικά καταγεγραμμένη ως ελάχιστα νεώτερη από εκείνη την ΟΣΦΠ vs ΠΑΟ και πολύς κόσμος έχει ήδη διαλέξει... σε ποιο στρατόπεδο θα ανήκει.
-
Καλημερα
Μας ενημερωσαν οτι το αμαξι μπηκε στο καραβι για ελλαδα ( xtrail 1.6 βενζινη εκδοση βασικη με επεκταση εργοστασιακης εγγυησης, συναγερμο , δυο πρωτα σερβις δωρεαν και 30% εκπτωση στα επομενα σερβις. Τιμη 22500. Μολις το παρουμε θα μεταφερω εντυπωσεις απο αμαξι και κυριως απο κινητηραSent from my iPhone using Tapatalk
-
Ποτε το παραγγειλες?
-
Η παραγγελια εγινε πρωτη εβδομαδα δεκεμβριου
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Εγω 25 Ιανουαριου την εδωσα,οποτε σε κανα διμηνο να περιμενω και εγω τηλεφωνημα(μαλλον)...
-
Με γειες και στους δυο....
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
-
Καλημέρα. Δε βρίσκω να έχει αναφερθεί πιο πάνω. Γνωρίζει κανείς πραγματική κατανάλωση στη πόλη για τον 1.6 diesel (130hp); πόσο πέφτει εκτός πόλης; Τι να περιμένουμε;
-
Βασει του spritmonitor,κανα 7αρι λιτρα...
-
Ο χρήστης akis1804 έγραψε:
Καλημερα
Μας ενημερωσαν οτι το αμαξι μπηκε στο καραβι για ελλαδα ( xtrail 1.6 βενζινη εκδοση βασικη με επεκταση εργοστασιακης εγγυησης, συναγερμο , δυο πρωτα σερβις δωρεαν και 30% εκπτωση στα επομενα σερβις. Τιμη 22500. Μολις το παρουμε θα μεταφερω εντυπωσεις απο αμαξι και κυριως απο κινητηραSent from my iPhone using Tapatalk
Λοιπον,Τοκυο-Πειραιας ειναι 8500 ν.μιλια....
Με μια μεση ταχυτητα10 κομβων,το καραβι,χωρις σταση χρειαζεται 35 μερες ακριβως,αλλα επειδη δεν κινειται με πυρηνικους αντιδραστηρες,και θα κανει ανεφοδιασμους,το διμηνο το εχει χαλαρα
Καλα μου ειπανε 5 μηνες νομιζω -
Βλέπω στην αμερικάνικη έκδοση ως Rogue έρχεται με android auto και apple car play. Στην Ευρώπη δεν μπήκαν αυτά στο multimedia σύστημα;
-
Απο N-connecta και πανω εχει μια 7ιντση αφης,χωρις ιδιαιτερες δυνατοτητες...
Mε 180 ευρω,μπορεις να βαλεις 10ιντσο απο Kινα(συν φπα,δασμους,εκτελωνιστη)...
https://www.aliexpress.com/item/ChoGath ... 649byuDY2r
...η με 450 απο Ελλαδα...
http://www.kalogeropoulos.gr/find-car/n ... a-c-detail -
Κινεζιές και λοιπές no name παπαριές στην αμαξάρα; Γιατί μωρέ; Πάρε ότι προσφέρεται στην έκδοση που επέλεξες και αν νιώσεις μετά πως θέλεις αναβάθμιση καν τη πχ. στα ηχεία. Υπόψη, navigator, usb, bluetooth άιντε και aux είναι αυτά που πρέπει οπωσδήποτε να έχει κάθε αυτοκίνητο πλέον. Τα υπόλοιπα είναι παπατζιλίκια.
-
Εγω προσωπικα δεν εχω κανενα παραπονο απο τις Κινεζιες ως τωρα,το αντιθετο θα 'λεγα...
Η εκδοση που εγω παραγγειλα ενα απλο r/cd εχει.
Αν με αυτο θα εχω radio,tv,gps,internet,bluetooth,διαγνωστικο συν οτι αλο του φορτωσω,ολα σε ενα,και με εργοστασιακη εφαρμογη και εμφανιση,σε τιμη-χωμα,γιατι οχι; -
Ο χρήστης ACCENTWIZARD έγραψε:
Εγω προσωπικα δεν εχω κανενα παραπονο απο τις Κινεζιες ως τωρα,το αντιθετο θα 'λεγα...
Η εκδοση που εγω παραγγειλα ενα απλο r/cd εχει.
Αν με αυτο θα εχω radio,tv,gps,internet,bluetooth,διαγνωστικο συν οτι αλο του φορτωσω,ολα σε ενα,και με εργοστασιακη εφαρμογη και εμφανιση,σε τιμη-χωμα,γιατι οχι;Απλά μην έχεις απαιτήσεις σε ποιότητα ήχου...
Nissan X-Trail 2013