-
Πας στο σάιτ της Nissan, βάζεις το μοντέλο, βλέπεις ότι έχει 2 εκδόσεις ένα 1.3/160 άλογα αυτόματο και manual diesel 1.7.
Μετά, λίγο παρακάτω βλέπεις ότι η βενζίνη έχει 198 τελική, 11.5 τα 0-100 και 6.3-6-5 μικτό κύκλο και 145-149 Co2 ενώ το diesel έχει 194 τελική 10.7, 5.1 και 135Co2.
Δεν κατάλαβα αν είναι WLTP, όπως να έχει οι επιδόσεις, κατανάλωση, τέλη κυκλοφορίας είναι υπέρ του diesel.
Δίκιο έχεις, κι εγώ για το diesel ρώτησα τιμή στην αρχή αλλά μετά που είδα τον 1.3 με το DCT, πόσο χαμηλά βγάζει την ροπή και τι επιδόσεις έχει, άρχισα να τον σκέφτομαι σοβαρά. Η κατανάλωση του diesel δεν έχει αντίπαλο όντως, όμως αν οι τιμές WLTP της βενζίνης είναι καλές, συμπαρασύρονται τα τέλη. Συν ότι η βενζίνη είναι περισσότερο future proof από τα diesel κατά αρκετούς.
-
Dublin wrote:
Πας στο σάιτ της Nissan, βάζεις το μοντέλο, βλέπεις ότι έχει 2 εκδόσεις ένα 1.3/160 άλογα αυτόματο και manual diesel 1.7.
Μετά, λίγο παρακάτω βλέπεις ότι η βενζίνη έχει 198 τελική, 11.5 τα 0-100 και 6.3-6-5 μικτό κύκλο και 145-149 Co2 ενώ το diesel έχει 194 τελική 10.7, 5.1 και 135Co2.
Δεν κατάλαβα αν είναι WLTP, όπως να έχει οι επιδόσεις, κατανάλωση, τέλη κυκλοφορίας είναι υπέρ του diesel.
Δίκιο έχεις, κι εγώ για το diesel ρώτησα τιμή στην αρχή αλλά μετά που είδα τον 1.3 με το DCT, πόσο χαμηλά βγάζει την ροπή και τι επιδόσεις έχει, άρχισα να τον σκέφτομαι σοβαρά. Η κατανάλωση του diesel δεν έχει αντίπαλο όντως, όμως αν οι τιμές WLTP της βενζίνης είναι καλές, συμπαρασύρονται τα τέλη. Συν ότι η βενζίνη είναι περισσότερο future proof από τα diesel κατά αρκετούς.
Δεν κατάλαβα!
Συνήθως οι diesel είναι ΜΟΝΟ οικονομικές λύσεις, χάνουν δηλαδή σε επιδόσεις από τον αντίστοιχο βενζίνης.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση εκτός από πολύ οικονομικότερος (στην πραγματική ζωή το 5.1λ θα γίνει 6 ενώ το 6.5 της βενζίνης 8 και βάλε), και μικρότερα τέλη κυκλοφορίας, είναι και αρκετά καλύτερος σε επιδόσεις με σχεδόν 1 δευτερόλεπτο καλύτερο 0-100. Δηλαδή ο βενζίνης δεν υπερτερεί πουθενά.
Ένας κινητήρας diesel είναι πολύ περισσότερο future proof καθώς περιμένεις να βγάλει περισσότερα χιλιόμετρα από έναν βενζίνης. 100.000χλμ βενζίνης αρχίζει να δείχνει και να ζητάει, 100.000 diesel είναι χαβαλες.
Το μόνο σημαντικότατο είναι ότι ο βενζίνης είναι αυτόματος, αν θες αυτόματο τότε δεν έχεις άλλη επιλογή.
-
Έχεις δίκιο σε αυτά που λες. Γι αυτό ρωτάω περισσότερο για την κατανάλωση, εκεί με καίει καθώς κάνω πολλά χιλιόμετρα. Το future proof το είπα σε σχέση με τους κανονισμούς και τις απαγορεύσεις - αντικίνητρα που ακούγονται εδώ και καιρό για τα diesel. Συν ότι αν τα εισοδήματά μου πέσουν (ελ. επαγγελματίας γαρ) ένα έτος δεν θα έχω τόσο υψηλό τεκμήριο λόγω κυβισμού. Όχι ότι και η βενζίνη θα μείνει στο απυρόβλητο βέβαια ως κινητηρας εσωτερικής καύσης, όμως είναι γεγονός ότι όλες οι εταιρίες εγκαταλείπουν σιγά σιγά τα diesel πλέον. Κατά τα άλλα ναι, το αυτόματο, και ειδικά το DCT είναι ένα σοβαρό θέλγητρο, αλλά αν μου κοστίζει 1 χιλιάρικο το χρόνο παραπάνω σε καύσιμο ίσως δεν αξίζει (θα κάνω περίπου 20.000km / έτος για τα επόμενα 3 χρόνια)
-
Οποιο και να παρεις ευχαριστημενος θα μεινεις,αν και ο 1.75 δεν ειναι και τοσο λιτοδιαιτος για diesel.Και τα δυο μοτερ ειναι Renault,και μεχρι στιγμης,δεν εχει ακουστει καποια αστοχια...
-
Ο 1.3 απλά είναι ολοκαίνουργιος και δεν ξέρουμε σε βάθος χρόνου. Για το είδος του αυτοκινήτου και τη χρήση που θέλει να κάνει ο φίλος μας θεωρώ ότι ο diesel είναι προτιμότερος, αλλά έχω εκφράσει πολλές φορές την άποψη ότι αυτός ο 1.33 είναι σημαντικό πλεονέκτημα για τη Renault αφού αν ήθελα βενζίνη μάλλον θα τον έβαζα στην κορυφή των επιλογών μου. Καθαρά για τον κινητήρα μιλάω. Είναι καλό selling point σε σχέση με άλλους μικρότερους 3κυλινδρους.
Στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο παίζει και το ότι μόνο ο 1.33 έχει αυτόματο, οπότε και αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός που κάποιος πρέπει να λάβει υπόψιν του, με τα καλά και τα κακά μιας τέτοιας επιλογής.
Όπως και να έχει καλές επιλογές και οι 2, και το αυτοκίνητο ωραίο είναι.
-
Ένας κινητήρας diesel είναι πολύ περισσότερο future proof καθώς περιμένεις να βγάλει περισσότερα χιλιόμετρα από έναν βενζίνης. 100.000χλμ βενζίνης αρχίζει να δείχνει και να ζητάει, 100.000 diesel είναι χαβαλες.
Δεν ισχύουν αυτά φυσικά.
-
Μήπως όμως ισχύουν για ένα μοτέρ 1.3 λίτρων τούρμπο που κινεί ένα αμάξωμα 1500 κιλών; Αυτό είναι ένα ερώτημα...Και δεν ξέρω και αν το DCT βοηθάει για την αύξηση της αξιοπιστίας του συνόλου ή κάνει το αντίθετο.
-
Τα κυβικά δεν σχετίζονται. Ένα χειροκίνητο κιβώτιο είναι πάντα πιο αξιόπιστο πάντως.
-
Δεν ζορίζεται δηλαδή περισσότερο ένας μικρός κινητήρας να κουνήσει ένα τόσο μεγάλο και βαρύ αμάξωμα από έναν μεγαλύτερου κυβισμού; Δεν συζητάω μεταξύ diesel και βενζίνης, αλλά π.χ. του 1.3 και ενός μεγαλύτερου, π.χ. 1.6 ή και 2.0 λίτρων.
Για το κιβώτιο ψάχνω για reviews, παράπονα, βλάβες κλπ και από την μια βρίσκω διάφορους, ιδίως στην Αμερική, να προτείνουν να το αποφύγεις, από την άλλη δεν βρίσκω πουθενά σε nissan ή παράπονα για το συγκεκριμένο. Δεν ξέρω βέβαια αν είναι Nissan ή Renault, για να πάρω μια ιδέα.
-
Δεν ξέρω βέβαια αν είναι Nissan ή Renault, για να πάρω μια ιδέα.
Το DCT είναι αυτό που χρσιμοποιεί η Renault, δηλαδή της Gertrag (εαν δεν έχει αλλάξει).
-
Αυτο που προτεινουν να αποφυγεις ειναι το cvt,το dct ειναι σαν το dsg σε λειτουργια.
Ο κινητηρας ο 1.33 οχι μονο δεν ζοριζεται,αλλα ειναι και αρκετα σβελτο το αμαξι...
-
Για το performance όλοι λένε ότι τα dual clutch είναι πολύ ανώτερα των άλλων 2 τύπων αυτόματου κιβωτίου. Το κακό όμως (λένε μερικοί) με αυτά είναι το longevity. Γενικώς χαλάνε και είναι πανάκριβα. Βέβαια για VW έλεγαν ως επί το πλείστον, γι αυτό είμαι λίγο αισιόδοξος για το συγκεκριμένο που φοράει το Xtrail
-
Dublin wrote:
Δεν ισχύουν αυτά φυσικά.
Τουλάχιστον στα Τ.Ε.Ι Αθήνας όταν φοιτούσα ίσχυαν. Και είμαι πεπεισμένος ότι ακόμα ισχύουν.
-
Κακώς είσαι πεπεισμένος. Εδώ και χρόνια ο προσδοκώμενος χρόνος ζωής είναι παρόμοιος και σε καμία περίπτωση δεν αρχίζουν να έχουν δομικά προβλήματα σύγχρονα μοτέρ βενζίνης στα 100.000 χλμ. Προβλήματα θα δεις μετά τα 200-250 χιλιάδες και στα δύο καύσιμα.
-
Κακώς είσαι πεπεισμένος. Εδώ και χρόνια ο προσδοκώμενος χρόνος ζωής είναι παρόμοιος και σε καμία περίπτωση δεν αρχίζουν να έχουν δομικά προβλήματα σύγχρονα μοτέρ βενζίνης στα 100.000 χλμ. Προβλήματα θα δεις μετά τα 200-250 χιλιάδες και στα δύο καύσιμα.
Θα μου επιτρέψεις να διατηρήσω τη γνώση και τη γνώμη μου!
Όπως και να έχει περιμένω ένας 1.5diesel να βγάλει άνετα 350.000χλμ και με ελάχιστη και προβλεπόμενη συντήρηση, ενώ ένας 1.0 3κυλινδρος όχι.
Προσωπική γνώμη φυσικά, δεν χρειάζεται να συμφωνήσουμε.
-
Επίσης το μπλοκ είναι πιο ενισχυμένο επειδή η συμπίεση είναι υψηλότερη. Αναλογικά έχει την ίδια αντοχή.
-
To μπλοκ ναι ειναι πιο στιβαρό ολα τα αλλα dublin απλα διαλύονται οπως καο στα βενζίνης
Τι σημαινει γενικα βγαζει 350.000;;;
Εχεις δει εσυ turbo με 350..000 και 400.000 χωρις να χανει, τα κολαρα του;;; .. Εχεις δει ψυγεια να αντεχουν; egr;;;; αντλιες;;;; μπεκ;;;;;
Μηχανολογος εισαι; δεν το ξερα.
-
Καλημέρα παιδιά, είμαι τριτεκνος και ενδιαφερομαι για το xtrail 1.3 . Το οδήγησα είναι πολύ καλό και η μηχανη είναι διαμαντη. Κάνω χιλιόμετρα αλλά όχι τόσο πολλά για diesel. Η Ερώτηση μου .. με αυτά τα λεφτά 25500 για τριτεκνους να δω και κάτι άλλο ? ή να περιμένω το καινούργιο? Επίσης μου έκανε εντύπωση ο κινητήρας, με την τεχνολογία του και το σημαντικότερο τεσσάρων κυλίνδρων. Ευχαριστώ
-
Μαζι με κορολλα γιαρις rav4 tusson tiguan βρισκεται στα πιο μοσχοπουλημενα αυτοκινητα παγκοσμιως. Το αυτοκινητο ειναι αναφορας και φορτωμενο περγαμηνες ως προς την αξιοπιστια και την πρακτικοτητα. Για τριτεκνο με κλειστα τα ματια το συνιστω. Επαναλαμβανω στο τοπ των πωλησεων παγκοσμιως. Πολυ σωστα αναφερεσαι στον 1.3 4κυλινδρο που χαιρομαι που φορα και η glα μου. Αισθητικα το αυτοκινητο ειναι επισης ομορφο και λογω μεγεθους εως και αυτοκρατορικο. Με την ευχη μου αν στα χρηματα εισαι οκ. Φυσικα αξιζει να δεις και το 5008 ή το κοντιακ ή το αντιστοιχο της Σεατ. Για εμενα αυτη την στιγμη ομως ειναι ισως οτι πιο ισορροπημενο στην κατηγορια του.
-
Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση
Nissan X-Trail 2013