-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Aν ήταν τόσο απλό, δεν θα ανέπτυσσαν συστήματα άμεσου/έμμεσου ψεκασμού οι εταιρείες. Τα καθαριστικά της 100αρας τι σχέση έχουν βέβαια με τις βαλβίδες μόνο ο pipitopapaki ξέρει. Θα ήθελα πάντως κάτι που να αποδεικνύει κάτι τέτοιο.Στην Αμερική, η Shell πουλάει βενζίνη εμπλουτισμένη με άζωτο (dafuq?) και θεωρητικά βοηθάει στο καθάρισμα. Στην καμπάνια τους αναφέρονται και στους κινητήρες άμεσου ψεκασμού, το πώς το καταφέρνουν αυτό δεν μας το λένε όμως.
προφανως την εννοια της συζητησης και της ανταλλαγης αποψεων δεν την εχεις ακουστα....!!
εγω παρεθεσα την σκεψη μου. ουτε ειπα ουτε ειμαι ειδικος επι του θεματος ουτε ειρωνευτηκα τη σκεψη καποιου αλλου..
-
Ποιός ειρωνεύτηκε την σκέψη του άλλου; Είπες ότι διαφωνείς μαζί μου, πώς ακριβώς λειτουργεί ο μηχανισμός που λες;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ποιός ειρωνεύτηκε την σκέψη του άλλου; Είπες ότι διαφωνείς μαζί μου, πώς ακριβώς λειτουργεί ο μηχανισμός που λες;θα σου ξαναπω λοιπον οτι η σκεψη μου ειναι ΜΗΠΩΣ καλυτερη βενζινη(με καθαριστικα βελτιωτικα κλπ) κανει καλυτερη καυση και ως εκ τουτου παραγει καθαροτερα καυσαρεια, τα οποια με την επανακυκλοφορια δεν λερωνουν τοσο πολυ τις βαλβιδες...
ξανατονιζω οτι ειναι σκεψη προς συζητηση και δεν προσπαθω να την επιβαλω σε κανεναν. αν μου πεις οτι κανω λαθος 'επειδη ...κλπ....κλπ...κλπ' δεν εχω κανενα προβλημα.
οταν γραφεις ομως 'Τα καθαριστικά της 100αρας τι σχέση έχουν βέβαια με τις βαλβίδες μόνο ο pipitopapaki ξέρει' ειναι εμφανες οτι με ειρωνευεσαι.
-
Το αμάξι τελικά έφτιαξε? Το μονο πρόβλημα ήταν οι βαλβίδες?
-
Ο χρήστης pipitopapaki έγραψε:
συμφωνοι...(πχ η V-Power ειναι οντως 95αρα)...Από το επίσημο site της shell προκύπτει ότι η v-power είναι τουλάχιστον 97 οκτάνια.
Η νέα Shell V-Power περιέχει:
** Αυξημένο αριθμό οκτανίων - Η νέα σύνθεση της Shell V-Power με περισσότερα οκτάνια (minimum 97 Ron)** σχεδιάστηκε για να προσφέρει ακόμα καλύτερη απόδοση και διάρκεια στην προστασία του κινητήρα. Τα επιπλέον οκτάνια που εμπλουτίζονται με την τεχνολογία ειδικών προσθέτων Shell V-Power βοηθούν αισθητά την καύση στον κινητήρα, προσφέροντας στον οδηγό ξεκούραστη οδήγηση λόγω της ομαλότερης λειτουργίας του κινητήρα από το πρώτο κιόλας γέμισμα.
Τεχνολογία Μείωσης Τριβών (Friction Modification Technology) - Η τεχνολογία μείωσης τριβών χρησιμοποιείται στα αγωνιστικά καύσιμα Shell που κινούν τα μονοθέσια της Ferrari στην Formula 1. Η ειδική αυτή τεχνολογία που ενσωματώνεται στη Shell V-Power είναι σχεδιασμένη να μειώνει τις τριβές στο εσωτερικό της μηχανής, επιτυγχάνοντας πιο αποτελεσματική μεταφορά ενέργειας στους τροχούς. Μοναδική τεχνολογία καθαριστικών προσθέτων - σχεδιασμένα να απομακρύνουν τα επιβλαβή ιζήματα που μειώνουν την ισχύ του κινητήρα, αλλά και να αποτρέπουν τη δημιουργία τους, αυξάνοντας τη ζωή του κινητήρα σας.
-
Ο χρήστης thednick έγραψε:
Το αμάξι τελικά έφτιαξε? Το μονο πρόβλημα ήταν οι βαλβίδες?το αμαξι εφτιαξε. ηταν προβλημα με τις βαλβιδες και τα συναφη... σε προηγουμενη σελιδα εχω βαλει και φωτο.
-
Ο χρήστης GREY έγραψε:
Πάντως το oil catch can,το έχουν βάλει αρκετοί και τελικά δεν έκανε δουλειά.......
Οπότε μόνη λύση είναι να σκάσεις κανα 1000ρικο .Το πρόβλημα αυτό δε γίνεται να το αποφύγεις ούτε με αλλαγές λαδιών στο χρόνο ούτε με τη χρήση καλής βενζίνης γιατί είναι κατασκευαστική μ@λακία και ακόμη και σήμερα τα περιοδικά μας τα κάνουν τσουρέκια με τα οφέλη του άμεσου ψεκασμού .Δηλαδή μακριά από κινητήρες με άμεσο ψεκασμό;
-
Ιδέα δεν έχω.Άκρη δεν έχω βγάλει.Πιστεύω πως η απάντηση είναι όχι.Εξάλλου αν δεν κάνω λάθος όλοι οι πετρελαιοκινητήρες έχουν άμεσο ψεκασμό.
-
δεν ξερω κατα ποσο ισχυει, αλλα καπου πηρε το αυτι μου , κατι για τεσσερα εξτρα μπεκ στους καινουριους κινητηρες, που ψεκαζουν πριν τις βαλβιδες εισαγωγης, ωστε εκτος των αλλων, να τις καθαριζουν... με καθε επιφυλαξη το γραφω καθως δεν ειμαι σιγουρος...
-
Εγω χρησιμοποιω αυτο ανα 5000χλμ (συμπιπτει σε καθε αλλαγη λαδιου) ενα μπουκαλακι στο ρεζερβουαρ και μετα φουλαρισμα Diesel .
http://www.wynnoil.co.uk/products-wynns ... leaner.htm
-
Γνωρίζει κανείς κάποιο συνεργείο που να μπορώ να πάω να μου καθαρίσουν τα μπέκ ???
Εχει κάνει 90000 χλμ και θέλω να τα καθαρίσω (LEON 1,4 80hp).
Υπάρχουν 'ειδικά' συνεργεία ή πρέπει να πάω μονο Αντιπροσωπεία ?
Σας ευχαριστώ. -
Ο χρήστης marc s110l έγραψε:
Γνωρίζει κανείς κάποιο συνεργείο που να μπορώ να πάω να μου καθαρίσουν τα μπέκ ???
Σας ευχαριστώ.υπαρχουν 2 τροποι καθαρισμου μπεκ, ο πρωτος και αυτος που πρεπει να αποφυγεις ειναι πανω στο αυτοκινητο βαζουν να δουλευει ο κινητηρας οχι με βενζινη αλλα με ενα ειδικο υγρο, ο δευτερος και πιο σωστος ειναι βγαινουν τα μπεκ εξω αφαιρουνται τα φιλτρακια τους γινετε ογκομετρηση πριν τον καθαρισμο μετα καθαρισμος με υπερηχους και παλι ογκομετρηση μετα. αυτος ειναι ο σωστος τροπος γιατι μπορεις να ελεγξεις την ποσοτητα του ψεκασμου του μπεκ καθως και την βενταλια του.
-
Ο χρήστης marc s110l έγραψε:
Σας ευχαριστώ.https://www.google.gr/search?q=σ%C ... &gws_rd=cr
-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
Σας ευχαριστώ.υπαρχουν 2 τροποι καθαρισμου μπεκ, ο πρωτος και αυτος που πρεπει να αποφυγεις ειναι πανω στο αυτοκινητο βαζουν να δουλευει ο κινητηρας οχι με βενζινη αλλα με ενα ειδικο υγρο, ο δευτερος και πιο σωστος ειναι βγαινουν τα μπεκ εξω αφαιρουνται τα φιλτρακια τους γινετε ογκομετρηση πριν τον καθαρισμο μετα καθαρισμος με υπερηχους και παλι ογκομετρηση μετα. αυτος ειναι ο σωστος τροπος γιατι μπορεις να ελεγξεις την ποσοτητα του ψεκασμου του μπεκ καθως και την βενταλια του.
Το γνωρίζω και σε ευχαριστώ αλλα δεν ξέρω που να πάω ...
Εψαξα στο google -
Πηγαινε το εκει που το πας συνηθως, για να μην εχεις 'υποψιες' (ψυχολογικες) για τη δουλεια, αν θα γινει καλη κλπ.
-
αν θες κατι πιο επωνυμο (χωρις να ξερω αν ειναι και καλυτερο) κοιτα και την Bosch. οταν ειχα ρωτησει μου ειχαν πει κοστος περιπου στα € 80 (βγαλε-βαλε και καθαρισμος σε μηχανημα με υπερηχους).
Επισης καλο θα ηταν να μας πει καποιος που γνωριζει αν ολη αυτη η διαδικασια μπορει να καταστρεψει ενα καλο μπεκ και τελικα να χρειαστει αντικατασταση. -
Ο χρήστης pipitopapaki έγραψε:
αν θες κατι πιο επωνυμο (χωρις να ξερω αν ειναι και καλυτερο) κοιτα και την Bosch. οταν ειχα ρωτησει μου ειχαν πει κοστος περιπου στα € 80 (βγαλε-βαλε και καθαρισμος σε μηχανημα με υπερηχους).
Επισης καλο θα ηταν να μας πει καποιος που γνωριζει αν ολη αυτη η διαδικασια μπορει να καταστρεψει ενα καλο μπεκ και τελικα να χρειαστει αντικατασταση.γιατι να το καταστρεψει? το μηχανημα κανει οτι κανει και ο κινητηρας, αρχιζει απο ρελαντι και σιγα σιγα 'γκαζωνει' και μετα σιγα παλι παλι πεφτει στο ρελαντι. Απλα αντι για βενζινη εχει αλλο ζουμι μεσα.
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Επισης καλο θα ηταν να μας πει καποιος που γνωριζει αν ολη αυτη η διαδικασια μπορει να καταστρεψει ενα καλο μπεκ και τελικα να χρειαστει αντικατασταση.γιατι να το καταστρεψει? το μηχανημα κανει οτι κανει και ο κινητηρας, αρχιζει απο ρελαντι και σιγα σιγα 'γκαζωνει' και μετα σιγα παλι παλι πεφτει στο ρελαντι. Απλα αντι για βενζινη εχει αλλο ζουμι μεσα.
οκ σ ευχαριστω πολυ. δεν γνωριζα και γι αυτο ρωτησα.
-
Ο μάστορας μπορεί να κάνει ζημιά δυστυχώς.
Sent from my Note 2 using smoke signals.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ο μάστορας μπορεί να κάνει ζημιά δυστυχώς.Sent from my Note 2 using smoke signals.
Εννοεις στο βγαλε-βαλε ή η ολη διαδικασια μπορει να χαλασει ενα μπεκ...??
Παντως οταν το εψαχνα μου ειχαν πει ' αυτα τα πραγματα δεν τα αγγιζουμε χωρις λογω... πρεπει να εχεις εντονα συμπτωματα οπως πχ διακοπες στη καυση, για να κανεις καθαρισμο στα μπεκ. αλλιως βαλε ενα καθαριστικο...'
ταδε εφη μαστορας....
Καθαρισμος Μπεκ