-
Ο χρήστης Lapin έγραψε:
Βρε συναγωνιστές μη βαράτε! Κάποιοι αντέδρασαν έντονα στα όσα είπα για τους κινητήρες του νέου μοντέλου που με έκαναν, χωρίς να ειρωνευτώ κανέναν (όπως μερικοί εδώ), να απορώ μήπως έκανα κάποιο λάθος. 1,5 λίτρα, 100(!) άλογα, μόλις 15 κιλά ροπής στις 4.000(!) στροφές για νέο μοντέλο (MY2014) και ακόμα χειρότερες προδιαγραφές για τον επόμενο, μετά το βασικό κινητήρα, δε νομίζω ότι χρειάζονται περαιτέρω σχόλια... Τώρα αν όντως είναι καινούργιοι ή ρετουσαρισμένοι παλιοί είναι στην ουσία δευτερεύον. Το αποτέλεσμα είναι που μετράει και δυστυχώς σε επίπεδο κινητήρων είναι πολύ κατώτερο του ανταγωνισμού.Κατά τα λοιπά το αμάξι είναι πολύ όμορφο, με το sedan ακόμα καλύτερο κατά τη γνώμη μου. Πάντως κάτι πρέπει να γίνει, στο τέλος θα μείνουν μόνο οι Γερμανοί και θα μας πουλάνε ότι θέλουν...
Ο dstou σημειώσε κάτι για το θέμα της απόδοσης. Προσωπικά δεν ξέρω πολλούς ατμοσφαιρικούς
-
ακομη ,ενα αυτοκινητο ειναι καλο απο τα απολυτα νουμερα;;;;
ξερουμε χρονους ρεπριζ;;;100-0;;; -
Το διλιτρο με τα 165 λογικα θα πηγαινει πολυ ωραια!!!
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
-
θα του βαλουν τον κινητήρα του νεου MPS?
-
Κουπέ είναι. Δε φαίνεται για τρίτη πόρτα πίσω να έχει.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Βρε συναγωνιστές μη βαράτε! Κάποιοι αντέδρασαν έντονα στα όσα είπα για τους κινητήρες του νέου μοντέλου που με έκαναν, χωρίς να ειρωνευτώ κανέναν (όπως μερικοί εδώ), να απορώ μήπως έκανα κάποιο λάθος. 1,5 λίτρα, 100(!) άλογα, μόλις 15 κιλά ροπής στις 4.000(!) στροφές για νέο μοντέλο (MY2014) και ακόμα χειρότερες προδιαγραφές για τον επόμενο, μετά το βασικό κινητήρα, δε νομίζω ότι χρειάζονται περαιτέρω σχόλια... Τώρα αν όντως είναι καινούργιοι ή ρετουσαρισμένοι παλιοί είναι στην ουσία δευτερεύον. Το αποτέλεσμα είναι που μετράει και δυστυχώς σε επίπεδο κινητήρων είναι πολύ κατώτερο του ανταγωνισμού.
Κατά τα λοιπά το αμάξι είναι πολύ όμορφο, με το sedan ακόμα καλύτερο κατά τη γνώμη μου. Πάντως κάτι πρέπει να γίνει, στο τέλος θα μείνουν μόνο οι Γερμανοί και θα μας πουλάνε ότι θέλουν...
...αυτο ακριβως...
Ο dstou σημειώσε κάτι για το θέμα της απόδοσης. Προσωπικά **δεν ξέρω πολλούς ατμοσφαιρικούς
Οι κινητήρες είναι καινούργιοι. Απλά δεν ταιριάζουν στα δικά μας δεδομένα.Xρηστο αστειευεσαι μου φαινεται...
Ξεκιναω απο το δικο μου αυτοκινητο, στα 13+ χρονια πλεον στην συγκεκριμενη καροτσα, ο 1600αρης ecotec της Οpel, 15,3χλγμ/3,600σαλ.
Κοιτωντας ενα συγκριτικο της εποχης, με το Avensis, ω τι συμπτωση, ο τοτε vvt-i της Toyota ειχε την ιδια ροπη ακριβως, μολις 200σαλ ψηλοτερα.
Τα σημερινα? Τι να πει και η Kia με το Venga που αποδιδει 125ps και ροπη 15,7χλγμ/4,200σαλ...
Nα μιλησουμε για τα 1600αρια της Nissan? 110ps και 15,6χλγμ/4,400σαλ τα 'ταπεινα' Note και Tiida, 117ps και 16,1χλγμ/4,400σαλ το Juke...
Ποιο αλλο Ιαπωνικο μοτερ να πιασουμε? Να πουμε για τον προσφατο 1600αρη της Toyota? 132ps και 16,3χλγμ/4,400σαλ.
Να πουμε και για την Mitsubishi? O 1600αρης που φοραει το Lancer, αποδιδει 117ps και ροπη 15,7χλγμ/4,000σαλ.Οι ατμοσφαιρικοι βενζινοκινητηρες μεχρι τα 2 λιτρα της Μazda ειναι για τον π@@τσο, τι να λεμε τωρα...
Οι Ιάπωνες δεν γουστάρουν σαλλίγκαρους (για την ώρα). Σε δύο χρόνια από τώρα που τόσο η HONDA όσο και η Toyota θα έχουν turbo οι επιλογές μας θα είναι πρακτικά περισσότερες (αν και τότε μάλλον μοντέλα για Ινδία και Μαλαισία θα μπορούμε να αγοράσουμε....). Αν και πολύ φοβάμαι ότι πλήρη υπερτροφοδότηση της γκάμας τους, όπως έκανε πρακτικά το VAG, δεν είναι μέσα στις άμεσες προτεραιότητες τους. Τόσο η Κίνα όσο και η Αμερική δεν νοιάζονται πως παράγονται τα άλογα.
Το θεμα ειναι να βγαλουν ενδιαμεση εκδοση μεταξυ 1600-2000κυβικα, την οποια και εχουν, απο το βασικο MX5. Ας βελτιωσουν τον ιδιο κινητηρα, να παραγει λιγοτερους ρυπους, χαμηλοτερη καταναλωση.
Ειναι πολυ κριμα (...μεγαλη μαλακια βασικα της Mazda) να βγαζει πολυ ενδιαφεροντα αυτοκινητα οδηγικα (πολυ καλυτερα κατα γενικη ομολογια απο τα Toyota πχ...) και να μην τα υποστηριζει με αξιοπρεπεις βενζινοκινητηρες μεχρι τα 2 λιτρα... -
Πόσοι από τους κινητήρες που αναφέρεις,βγάζουν την ονομαστική τους ιπποδύναμη στο δρόμο;....πώς τη βγάζουν(αυτή που βγάζουν);......και πόσοι από αυτούς είναι στο 10.8 τα 0-100;.....
υγ.ποιό απ'όλα μπορεί να φτάσει έστω το 70% της οδηγικής αίσθησης και οδικής συμπεριφοράς του 3αριού;..... -
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
Πόσοι από τους κινητήρες που αναφέρεις,βγάζουν την ονομαστική τους ιπποδύναμη στο δρόμο;....πώς τη βγάζουν(αυτή που βγάζουν);......και πόσοι από αυτούς είναι στο 10.8 τα 0-100;.....Ολοι οι προαναφερθεντες κινητηρες, βγαζουν την δυναμη, και την ροπη που ανακοινωνουν...Τι υπονοεις δηλαδη οτι η Mazda ειναι πιο μετριοφρων στην ανακοινωση των ιπποδυναμεων της?, κατι δηλαδη σαν τα περισσοτερα συγχρονα Turbo? (και δη τα Γερμανικα για τους προφανεις λογους της φορολογησης βαση ιπποδυναμης)
Το 0-100Km/h σε 10,8sec δεν λεει μονο του και πολλα, εαν κιολας τα κανει το νεο 3...Περισσοτερα εχουν να πουν οι ρεπριζ σε αυτη την κατηγορια και στυλ αυτοκινητων...Με 15χλγμ ροπης παντως σε περιπου 1200κιλα (ιδιες αναλογιες εχει το δικο μου, 13 ετων αυτοκινητο) σε διαβεβαιω οτι δεν κανει και πολλα πραγματα ο συνδυασμος αυτος, ποσο μαλλον σε ενα συγχρονο καινουργιο μοντελο...υγ.ποιό απ'όλα μπορεί να φτάσει έστω το 70% της οδηγικής αίσθησης και οδικής συμπεριφοράς του 3αριού;.....
Στην κατηγορια αυτη? Ευκολα το Golf , ακομα πιο ευκολα -και μαλλον καλυτερα- το focus, ακομα και το νεο Leon, το νεο Civic (ειδικα το diesel 1.6 λεγεται οτι εχει ακομα καλυτερη αισθηση τιμονιου...), και φυσικα με χαρακτηριστικη ανεση, μακραν oτι καλυτερο οδηγικα στην κατηγορια, η Gulietta.
-
Αν εξαιρεσεις τη ιταλιδα δεν υπαρχει πιο στριφτερο στην κατηγορία απο το 3.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Βρε συναγωνιστές μη βαράτε! Κάποιοι αντέδρασαν έντονα στα όσα είπα για τους κινητήρες του νέου μοντέλου που με έκαναν, χωρίς να ειρωνευτώ κανέναν (όπως μερικοί εδώ), να απορώ μήπως έκανα κάποιο λάθος. 1,5 λίτρα, 100(!) άλογα, μόλις 15 κιλά ροπής στις 4.000(!) στροφές για νέο μοντέλο (MY2014) και ακόμα χειρότερες προδιαγραφές για τον επόμενο, μετά το βασικό κινητήρα, δε νομίζω ότι χρειάζονται περαιτέρω σχόλια... Τώρα αν όντως είναι καινούργιοι ή ρετουσαρισμένοι παλιοί είναι στην ουσία δευτερεύον. Το αποτέλεσμα είναι που μετράει και δυστυχώς σε επίπεδο κινητήρων είναι πολύ κατώτερο του ανταγωνισμού.
Κατά τα λοιπά το αμάξι είναι πολύ όμορφο, με το sedan ακόμα καλύτερο κατά τη γνώμη μου. Πάντως κάτι πρέπει να γίνει, στο τέλος θα μείνουν μόνο οι Γερμανοί και θα μας πουλάνε ότι θέλουν...
...αυτο ακριβως...
Ο dstou σημειώσε κάτι για το θέμα της απόδοσης. Προσωπικά **δεν ξέρω πολλούς ατμοσφαιρικούς >
Οι κινητήρες είναι καινούργιοι. Απλά δεν ταιριάζουν στα δικά μας δεδομένα.Xρηστο αστειευεσαι μου φαινεται...
Ξεκιναω απο το δικο μου αυτοκινητο, στα 13+ χρονια πλεον στην συγκεκριμενη καροτσα, ο 1600αρης ecotec της Οpel, 15,3χλγμ/3,600σαλ.
Κοιτωντας ενα συγκριτικο της εποχης, με το Avensis, ω τι συμπτωση, ο τοτε vvt-i της Toyota ειχε την ιδια ροπη ακριβως, μολις 200σαλ ψηλοτερα.
Τα σημερινα? Τι να πει και η Kia με το Venga που αποδιδει 125ps και ροπη 15,7χλγμ/4,200σαλ...
Nα μιλησουμε για τα 1600αρια της Nissan? 110ps και 15,6χλγμ/4,400σαλ τα 'ταπεινα' Note και Tiida, 117ps και 16,1χλγμ/4,400σαλ το Juke...
Ποιο αλλο Ιαπωνικο μοτερ να πιασουμε? Να πουμε για τον προσφατο 1600αρη της Toyota? 132ps και 16,3χλγμ/4,400σαλ.
Να πουμε και για την Mitsubishi? O 1600αρης που φοραει το Lancer, αποδιδει 117ps και ροπη 15,7χλγμ/4,000σαλ.Οι ατμοσφαιρικοι βενζινοκινητηρες μεχρι τα 2 λιτρα της Μazda ειναι για τον π@@τσο, τι να λεμε τωρα...
Οι Ιάπωνες δεν γουστάρουν σαλλίγκαρους (για την ώρα). Σε δύο χρόνια από τώρα που τόσο η HONDA όσο και η Toyota θα έχουν turbo οι επιλογές μας θα είναι πρακτικά περισσότερες (αν και τότε μάλλον μοντέλα για Ινδία και Μαλαισία θα μπορούμε να αγοράσουμε....). Αν και πολύ φοβάμαι ότι πλήρη υπερτροφοδότηση της γκάμας τους, όπως έκανε πρακτικά το VAG, δεν είναι μέσα στις άμεσες προτεραιότητες τους. Τόσο η Κίνα όσο και η Αμερική δεν νοιάζονται πως παράγονται τα άλογα.
Το θεμα ειναι να βγαλουν ενδιαμεση εκδοση μεταξυ 1600-2000κυβικα, την οποια και εχουν, απο το βασικο MX5. Ας βελτιωσουν τον ιδιο κινητηρα, να παραγει λιγοτερους ρυπους, χαμηλοτερη καταναλωση.
Ειναι πολυ κριμα (...μεγαλη μαλακια βασικα της Mazda) να βγαζει πολυ ενδιαφεροντα αυτοκινητα οδηγικα (πολυ καλυτερα κατα γενικη ομολογια απο τα Toyota πχ...) και να μην τα υποστηριζει με αξιοπρεπεις βενζινοκινητηρες μεχρι τα 2 λιτρα...Γρηγόρη
Μιλάμε για κινητήρα
-
PSA EP6
Sent from my Note 2 using smoke signals.
-
Στις 4250 σαλ όμως οπότε ο Mazda μου τον τρώει
-
ΓρηγόρηΜιλάμε για κινητήρα
-
ΥΓ. Γρηγόρη...
Ο 1500άρης έχει και έκδοση με 115 άλογα. Το γιατί δεν υπάρχει κάποια έκδοση στα 1600 ή 1800 κυβικά δεν το ξέρω. Ίσως και να υπάρξουν. Νομίζω ότι η Mazda θέλει πρωτίστως να ασχοληθεί με την Αμερικανική αγορά στην οποία και έχει ελπίδες (όπως και η αγορά της Κίνας). Η Ευρώπη δεν είναι πια στόχος. Μία αγορά που χάνει μερίδιο παγκοσμίως και με πολύ έντονο ανταγωνισμό και υψηλό ποσοστό σωβινισμού (κάτι σαν την Ιαπωνία). Οπότε....
-
ΥΓ. Γρηγόρη...Ο 1500άρης έχει και έκδοση με 115 άλογα.
...εαν θα υπαρχει και θα ειναι διαθεσιμη στην Ευρωπαικη αγορα, τοτε my bad, (νομιζα οτι ο 1.5 θα ειναι αποκλειστικα στα 100ps) παιρνω ολα τα αρνητικα σχολια και την 'γκρινια' για τα μοτερ της mazda, πισω...
Το γιατί δεν υπάρχει κάποια έκδοση στα 1600 ή 1800 κυβικά δεν το ξέρω. Ίσως και να υπάρξουν. Νομίζω ότι **η Mazda θέλει πρωτίστως να ασχοληθεί με την Αμερικανική αγορά **στην οποία και έχει ελπίδες (όπως και η αγορά της Κίνας). Η Ευρώπη δεν είναι πια στόχος. Μία αγορά που χάνει μερίδιο παγκοσμίως και με πολύ έντονο ανταγωνισμό και υψηλό ποσοστό σωβινισμού (κάτι σαν την Ιαπωνία). Οπότε....
Αυτο ειναι δεδομενο, ειναι γνωστο, και φυσικα εννοειται οτι η συγκεκριμενη Ιαπωνικη αυτοκινητοβιομηχανια, αλλα και μαλλον ολες , χεστηκαν, ειδικα για την αγορα της Μεσογειου (Ιταλια, Ελλαδα, Πορτογαλλια, Ισπανια πχ) που σε ενα βαθμο 'τιμα' ακομη τους βενζινοκινητηρες εως 2 λιτρα...Απλως γενναται...γκρινια απο την στιγμη που σχεδιαστικα, ποιοτικα, και ηδη ως γνωστον, οδηγικα, η Mazda αποκτα με το νεο 3, ενα αυξημενο ενδιαφερον στην κατηγορια.
-
ΥΓ. Γρηγόρη...Ο 1500άρης έχει και έκδοση με 115 άλογα. Το γιατί δεν υπάρχει κάποια έκδοση στα 1600 ή 1800 κυβικά δεν το ξέρω. Ίσως και να υπάρξουν. Νομίζω ότι η Mazda θέλει πρωτίστως να ασχοληθεί με την Αμερικανική αγορά στην οποία και έχει ελπίδες (όπως και η αγορά της Κίνας). Η Ευρώπη δεν είναι πια στόχος. Μία αγορά που χάνει μερίδιο παγκοσμίως και με πολύ έντονο ανταγωνισμό και υψηλό ποσοστό σωβινισμού (κάτι σαν την Ιαπωνία). Οπότε....
Υπάρχει ένας 1500αρης με 115άλογα στο τωρινό 2, αλλά σε skyactiv μορφή δεν πρέπει να υπάρχει κάτι ακόμα.
-
Ok my bad τότε!
-
Το Almera 1,5 vvti το 2003 εβγαζε 98 bhp /100ps και 138 Νm.Ετσι για να εχουμε μια ιδεα.
-
Χωρίς όμως τις προδιαγραφές ρύπων και την ανάγκη για efficiency που έχουμε σήμερα.
Αν πάμε τον χρόνο πίσω, θα βρούμε εκπληκτικά νούμερα απο τους Ιάπωνες σε 'καθημερινούς'
κινητήρες αλλά μην ξεχνάμε τις ανάγκες του τότε με τις ανάγκες του τώρα.Το υπενθυμίζω, ο 1500άρης θα μπει σε ένα ελαφρύ για την κατηγορία του σασί.
Mazda 3 2014