Η «δικτατορία» της κ. Γαλάνη και ο αείμνηστος Μουζάκης…
Λίγες ημέρες πριν σε μια συναυλία της, η κ. Δήμητρα Γαλάνη διακήρυξε ότι ζούμε μια δεύτερη δικτατορία, τη δικτατορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ήταν εκεί η συνάδελφος κ. Μαρία Σπυρακη και μπορεί να το επιβεβαιώσει.
Ω τι ωραία λόγια για το κοινό μιας συναυλίας. Είναι όμως έτσι;
Ας δούμε με ψυχραιμία ποιοι μας οδήγησαν στην δικτατορία (κατά την κ. Γαλάνη) της κ. Μέρκελ και του κ. Ντράγκι.
Τα τελευταία δυο χρόνια συνηθίσαμε να λέμε ότι τη χώρα την οδήγησαν σε χρεοκοπία οι πολιτικοί, οι νταβατζήδες, τα λαμόγια, οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι υπάλληλοι των ΔΕΚΟ κλπ. Όμως η αλήθεια είναι ότι την χώρα την οδήγησαν στη χρεοκοπία κυρίως οι φοροφυγάδες, οι οποίοι δεν πλήρωσαν «το πλούσιο» μέρισμα που τους αναλογούσε στην ελληνική κοινωνία. Όλοι εκείνοι που τα προηγούμενα χρόνια κέρδισαν πολλά και δεν πλήρωσαν όλους τους φόρους που τους αναλογούσαν. (Και μην ξεχνάμε ότι τα προηγούμενα χρόνια την ανθηρή ελληνική οικονομία των μπουζουκιών, των Πόρσε και των BMW την «τάιζε» o γερμανός φορολογούμενος).
Θα πει κάποιος όμως «εντάξει, ελεύθεροι επαγγελματίες είναι είχαν φτιάξει εταιρίες και πλήρωναν λιγότερους φόρους».
Όμως κ. Γαλάνη έχω δύο βασικά ερωτήματα να σας θέσω:
Ξέρετε γιατί σήμερα κόβονται οι μισθοί των εφοριακών, των δικαστικών, των συνταξιούχων και όλων των ανθρώπων του μόχθου; Γιατί κανένας σας δεν είπε: ό,τι αποδοχές έχω, θα τις δηλώνω σαν κανονικός έλληνας φορολογούμενος. Δηλαδή για μια φορά θα πληρώσω και εγώ κανονικό φόρο.
Τι θα σας κόστιζε να πληρώσετε τον χρόνο λίγα ευρω παραπάνω φόρους για να μπορεί η Ελλαδίτσα να έχει καλύτερα νοσοκομεία, καλύτερη παιδεία, καλύτερα σχολεία; Προφανώς τίποτε, είναι η απάντηση.
Θέλω εδώ να θυμηθώ τον αείμνηστο Ελευθέριο Μουζάκη, τον μεγάλο έλληνα βιομήχανο και ιδιοκτήτη των κλωστών Πεταλούδα. Κάθε χρόνο δήλωνε στην εφορία 400 εκατ. δραχμές εισόδημα και πλήρωνε όλους τους φόρους του.
Δηλαδή κ. Γαλάνη εκείνος δεν ήξερε να δηλώσει τα εισοδήματα του ως εταιρικά κέρδη και να πληρώσει χαμηλότερο φόρο. Όμως όχι. Είπε: είμαι πλούσιος και θα δώσω το κοινωνικό μου μέρισμα στην κοινωνία. Για αυτό και έμεινε στην Ιστορία εκτός από πατριάρχης της ελληνικής βιομηχανίας και ως ο πιο ειλικρινής έλληνας φορολογούμενος.
Εσείς κ. Γαλάνη ποιο μέρισμα έχετε πληρώσει στην ελληνική κοινωνία από τα πολλά χιλιάδες ευρώ που βγάζετε κάθε χρόνο; Γιατί πελάτες σας είναι ο μισθωτός, ο άνεργος, ο ελεύθερος επαγγελματίας και ο φοροφυγάς.
Με τι μούτρα θα τους αντικρίσετε στην επόμενη συναυλία σας ή στο επόμενο κέντρο διασκέδασης που θα τραγουδήσετε; Μήπως θα του πείτε και πάλι για τους κακούς Ευρωπαίους;
Προτείνω να αλλάξετε ρεπερτόριο … και να μιλήσετε για τη δικτατορία των φοροφυγάδων. Τολμήστε το. Θα είναι κάτι το ριζοσπαστικό….και να δούμε τι θα απαντήσει το κοινό σας. Τολμήστε το κ. Γαλάνη…
Α ρε Μουζάκη.... Αν δε κάνω λάθος λόγω της εντιμότητάς του το Ελληνικό Κράτος του είχε κάνει δώρο ένα ελικόπτερο...