-
Ο τάρανδος ξαναχτύπησε. Δεν το οδήγησα εγώ, αλλά δεν ήξερα που να το βάλω.
http://www.autoblog.com/2012/07/09/watch-a-jeep-grand-cherokee-fail-swedens-moose-test/
-
http://www.autoblog.com/2012/07/09/watch-a-jeep-grand-cherokee-fail-swedens-moose-test/
-
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Ο τάρανδος ξαναχτύπησε. Δεν το οδήγησα εγώ, αλλά δεν ήξερα που να το βάλω.http://www.autoblog.com/2012/07/09/watch-a-jeep-grand-cherokee-fail-swedens-moose-test/
Στα σχόλια των αναγνωστών:
Rabe said that the test has outed other potentially unstable vehicles, and that in the past, manufacturers have realized the error of their ways and made changes. In 1997, they rolled a Mercedes A-Class performing the moose test. In 2007, a** Toyota Hilux **with 16-inch wheels claimed the dubious honor. Skoda found that they had miscalculated tire pressure and load capacity after Teknikens Värld rolled a Skoda Superb in 2010 .edit, περισσότερες λεπτομεριες για το jeep εδώ ,μαζί με την απάντηση της chrysler :
http://carscoop.blogspot.com/2012/07/sw ... grand.html -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Ο τάρανδος ξαναχτύπησε. Δεν το οδήγησα εγώ, αλλά δεν ήξερα που να το βάλω.http://www.autoblog.com/2012/07/09/watch-a-jeep-grand-cherokee-fail-swedens-moose-test/
Αυτο το βιντεακι εχει τις δοκιμες μετα απο καποιες επεμβασεις μηχανικων της Jeep και δοκιμες .Τωρα εκτος απο τα υπολοιπα φευγουν και τα λαστιχα απο τη ζαντα .
-
τα αμερικανικα αυτοκινητα παραμενουν αχρηστα και πολλα χρονια πισω απο τα ευρωπαικα.
-
τρελή πλάκα έτσι όπως χοροπηδάει και ταλαντώνεται το παχύδερμο
οι μηχανικοί εξέλιξης της jeep είναι ΤΟΣΟ μαλάκες?
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
οι μηχανικοί εξέλιξης της jeep είναι ΤΟΣΟ μαλάκες?οι ποιοι??
-
3 different cars , 6/7 tyres blown . Στο τελευταιο 1/3 του film , Jeep. Φαίνεται η σκόνη από το σκάσιμο αλλά αν έχεις ήχο στο PC είναι καλύτερα , κάνει ένα καλό μπαμ , σα πιστολιά .
-
Ολοκληρο το αρθρο το διαβασατε?
Grand Cherokee Statement for Teknikens Varld Test
Chrysler Group engineers are investigating a Swedish magazine's evaluation of the 2012 Grand
Cherokee. During the evaluation, the publication was able to capture images of a Grand Cherokee on two wheels as it performed an extreme maneuver in an overloaded condition.Advised of this event by the magazine, Chrysler Group engineers made numerous attempts to
reproduce the wheel-lift in a properly loaded vehicle. Extensive testing produced no such result.
A subsequent evaluation was conducted by the magazine July 8 in Sweden and witnessed by Chrysler Group engineers. Three vehicles performed 11 runs on a course prepared by the magazine. None reproduced the original event.The uncharacteristic result was obtained using a vehicle loaded beyond its weight specifications. The Grand Cherokee's weight limitations are clearly stated on the vehicle and in the owner's manual. Also, the extreme maneuver performed by the magazine is not certified by any regulatory agency, nor is it used to establish any sanctioned safety ratings.
Chrysler Group takes seriously any safety concerns and engineers are examining the event to better understand the magazine's claims.A 'Top Safety Pick' of the U.S. Insurance Institute for Highway Safety, the 2012 Grand Cherokee is an award-winning SUV that features Electronic Stability Control and Electronic Roll Mitigation as
standard equipment. It meets or exceeds all government safety mandates and its outstanding
performance has made it the most awarded SUV in history. -
Ναι .Τι θες να πεις?Αυτη η απαντηση που παρεθεσες εγινε γνωστη λιγες μερες μετα το περιστατικο.
-
Εγώ πάντως πριν κάνα χρόνο που οδήγησα για λίγο ένα μου χε φανεί μια χαρά. Βέβαια δεν επιχείρησα να το φέρω κωλοτούμπες αλλά λέμε τώρα...
-
Θελω να πω οτι οταν δοκιμασαν να αναπαραγουν το περιστατικο μαζι με τους τεχνικους δεν τα καταφεραν, οποτε αυτα που γραφετε ειναι καπως ακυρα
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Θελω να πω οτι οταν δοκιμασαν να αναπαραγουν το περιστατικο μαζι με τους τεχνικους δεν τα καταφεραν, οποτε αυτα που γραφετε ειναι καπως ακυραΤο ειδες ολο το video?
Δε πηγε να τουμπαρει ,αλλα η συμπεριφορα του ηταν επιεικως τραγικη.Συν του οτι 6 φορες στις 7 εφυγε το λαστιχο απο τη ζαντα...Και ολα αυτα με αλλες ρυθμισεις απο τις εργοστασιακες,αφου εκαναν αλλαγες οι μηχανικοι και με βαρος 130 kg,λιγοτερο απο το μεγιστο!
Καθολου ακυρα δε τα βρισκω τα σχολια ... -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Θελω να πω οτι οταν δοκιμασαν να αναπαραγουν το περιστατικο μαζι με τους τεχνικους δεν τα καταφεραν, οποτε αυτα που γραφετε ειναι καπως ακυραΤο περιοδικό μια χαρά να αναπαρήγαγε. Οι τεχνικοί της Chrysler λέει δεν τα κατάφεραν, μόνοι τους.
-
**Advised of this event by the magazine, Chrysler Group engineers made numerous attempts to
reproduce the wheel-lift in a properly loaded vehicle. Extensive testing produced no such result.A subsequent evaluation was conducted by the magazine July 8 in Sweden and witnessed by Chrysler Group engineers. Three vehicles performed 11 runs on a course prepared by the magazine. None reproduced the original event.**
Εσυ απ αυτο το κειμενο, αυτο καταλαβαινεις?
-
Ο χρήστης theo13 έγραψε:
τα αμερικανικα αυτοκινητα παραμενουν αχρηστα και πολλα χρονια πισω απο τα ευρωπαικα.H corvette με τα σουστόφυλλα ας πούμε...
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Θελω να πω οτι οταν δοκιμασαν να αναπαραγουν το περιστατικο μαζι με τους τεχνικους δεν τα καταφεραν, οποτε αυτα που γραφετε ειναι καπως ακυρα
Το ειδες ολο το video?
Δε πηγε να τουμπαρει ,αλλα η συμπεριφορα του ηταν επιεικως τραγικη.Συν του οτι 6 φορες στις 7 εφυγε το λαστιχο απο τη ζαντα...Και ολα αυτα με αλλες ρυθμισεις απο τις εργοστασιακες,αφου εκαναν αλλαγες οι μηχανικοι και με βαρος 130 kg,λιγοτερο απο το μεγιστο!
Καθολου ακυρα δε τα βρισκω τα σχολια ...Δεν πήγε να τουμπάρει γιατί στην αρχή το εμπρός λάστιχο από την πλευρά του οδηγού δεν ξεφούσκωσε (από το ξεζαντάρισμα) και γι' αυτό έγινε ό,τι έγινε.
Αντίστοιχα αντιδρά όλες τις φορές το jeep απλά με το που ξεφουσκώνει το λάστιχο, χάνει ταχύτητα (όπως το βλέπω από το video), με αποτέλεσμα να μην φτάνει στα όρια του 'Στριψίματος vs τουμπάρισμα'.Όπως και να έχει πάντως, μετά το video, εσύ (αν ήσουν εν δυνάμη αγοραστής) θα έδινες όσα λεφτά κάνει το grand cherokee για να το αγοράσεις?
Εγώ πάντως θα το διέγραφα με σιγουριά από την λίστα μου.Βλέπεις τα άλλα δύο αμάξια και περνάνε τον 'τάρανδο' λες και δεν έγινε και κάτι τραγικό και μετά βλέπεις το jeep και τρελαίνεσαι. Για μένα (όπως νομίζω και για όλους) η συμπεριφορά του είναι επιεικώς τραγική και απαράδεκτη είτε μιλάμε για την 1η δοκιμη είτε για την 2η (όπου ήρθαν και οι τεχνικοί της jeep).
-
Eγώ στην απάντηση της Chrysler (η οποία δόθηκε για το ευρύ κοινό που δεν έχει δεί τις δύο δοκιμές), διαβάζω την υπερβολικά διπλωματική απάντηση οτι δεν εγινε ακριβώς το ιδιο περιστατικό με το αρχικό.
Δεν αναφέρουν όμως πουθενά ότι το αυτοκίνητο συμπεριφέρθηκε καλά ή έστω ικανοποιητικά στο τεστ, ενώ είμαι σίγουρος ότι αν είχε συμβεί κάτι τέτοιο θα το διατυμπάνιζαν εν χορδαίς και οργάνοις. -
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Το ειδες ολο το video?
Καθολου ακυρα δε τα βρισκω τα σχολια ...Δεν πήγε να τουμπάρει γιατί στην αρχή το εμπρός λάστιχο από την πλευρά του οδηγού δεν ξεφούσκωσε (από το ξεζαντάρισμα) και γι' αυτό έγινε ό,τι έγινε.
Αντίστοιχα αντιδρά όλες τις φορές το jeep απλά με το που ξεφουσκώνει το λάστιχο, χάνει ταχύτητα (όπως το βλέπω από το video), με αποτέλεσμα να μην φτάνει στα όρια του 'Στριψίματος vs τουμπάρισμα'.Όπως και να έχει πάντως, μετά το video, εσύ (αν ήσουν εν δυνάμη αγοραστής) θα έδινες όσα λεφτά κάνει το grand cherokee για να το αγοράσεις?
Εγώ πάντως θα το διέγραφα με σιγουριά από την λίστα μου.Βλέπεις τα άλλα δύο αμάξια και περνάνε τον 'τάρανδο' λες και δεν έγινε και κάτι τραγικό και μετά βλέπεις το jeep και τρελαίνεσαι. Για μένα (όπως νομίζω και για όλους) η συμπεριφορά του είναι επιεικώς τραγική και απαράδεκτη είτε μιλάμε για την 1η δοκιμη είτε για την 2η (όπου ήρθαν και οι τεχνικοί της jeep).
Μα και εγω αυτο ακριβως λεω!
Tαρανδος Vs Jeep Grand Cherokee