-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Ολα τα αυτοκίνητα χωρίς τα ηλεκτρονικά βοηθήματα και πάνω απο τα 'όρια' τους μπορούν να τουμπάρουν!
Το ότι σε καποια μπορεί να συμβαινει σε ταχύτητες μικρότερες απο καποια άλλα ... δεν μου λεει τιποτα!
Φανταζομαι κεντρο βάρους, αναρτηση, ακόμα και ποιοτητα ελαστικού ή δρόμου παιζουν τον ρόλο τους. Ποιος μου λεει ότι ένας βαρυς εξοπλισμός που ειναι στο πορτμπαγκαζ και μετατοπίζεται την ώρα του ελιγμού δεν μπορεί να προκαλέσει τουμπαρισμα που αν δεν υπήρχε ... ή λίγα χιλιοστά παραπανω στριψίματος του τιμονιού ή ένας πλευρικός άνεμος κλπ!Με αυτη τη λογικη ποιος ο λογος να κανουμε και crash test τοτε?Αφου σε ολα τα αυτοκινητα μπορεις να σκοτωθεις σε τρακαρισμα??Σε αλλα μπορει σε μεγαλυτερες ταχυτητες σε καποια σε μικροτερες...
-
Κωστη δεν ακυρωνω αυτα τα τεστ αλλα δες το αυτονοητο; Τα 5 αστερια θα με βοηθησουν σε ατυχημα των προδιαγραφων που εδωσαν αυτα τα αστερια. Αλλα στη πραγματικοτητα...
Sent from my MT27i using Tapatalk
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Κωστη δεν ακυρωνω αυτα τα τεστ αλλα δες το αυτονοητο; Τα 5 αστερια θα με βοηθησουν σε ατυχημα των προδιαγραφων που εδωσαν αυτα τα αστερια. Αλλα στη πραγματικοτητα...Sent from my MT27i using Tapatalk
Στην πραγματικότητα ένα με 5 αστέρια μπορεί να σε στείλει στο νοσοκομείο βαριά τραυματία και ένα με 3 αστέρια μακριά, πολύ μακριά.
Μια και το θέτεις έτσι δηλαδή.
Sent from my iPhone 4s using Tapatalk
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Όταν η Χ5 ή η ML κολλήσει θα δεις ποιο έχει καλύτερη μετάδοση.oποιο εχει χωματινα λαστιχα υποθετω...
-
Ο χρήστης theo13 έγραψε:
Όταν η Χ5 ή η ML κολλήσει θα δεις ποιο έχει καλύτερη μετάδοση.
oποιο εχει χωματινα λαστιχα υποθετω...
Ceteris paribus, το Cherokee θα πάει πολύ μακρύτερα.
-
Ο χρήστης KWSN_Men έγραψε:
Κωστη δεν ακυρωνω αυτα τα τεστ αλλα δες το αυτονοητο; Τα 5 αστερια θα με βοηθησουν σε ατυχημα των προδιαγραφων που εδωσαν αυτα τα αστερια. Αλλα στη πραγματικοτητα...
Στην πραγματικότητα ένα με 5 αστέρια μπορεί να σε στείλει στο νοσοκομείο βαριά τραυματία και ένα με 3 αστέρια μακριά, πολύ μακριά.
Μια και το θέτεις έτσι δηλαδή.
Sent from my iPhone 4s using Tapatalk
Εισαι σιγουρος! Mακαρι!
-
Κατ'αρχην στο τελος ο Σουηδος λεει να αλλαξουν τον εξοπλισμο του οχηματος..π.χ. αλλη διασταση ελαστικων, ζαντες ισως, αλλο προγραμμα στο ESP.. Ισως σε αλλες χωρες με αλλες προδιαγραφες... απο εκει και περα ο,τι εχει ψηλο κεντρο βαρους λογω φυσικης.... ειναι πιο επικινδυνο και πρεπει οι ρυθμισεις του να ειναι αναλογες.... δλδ τα παλια χρονια χωρις ηλεκτρονικα τι γινοτανε??. Πηρε η συμβια μου το JUKE και της ειπαν να μην βγαλει ποτε το ESP!!! αλλοιως θα τουμπαρει... δεν το δεχομαι αυτο... τα ηλεκτρονικα θα βοηθησουν σε κατι πραγματι ξαφνικο... κλαταρισμα με πολλα π.χ. αλλα ανεβαινω μια ορεινη διαδρομη στην Ελλαδα σαν απλος ανθρωπος πρεπει να εχω το ESP??? (οχι σαν αναβαση Ριτσωνας).
-
γιατι να μη το χεις?
τσαμπα ειναι. -
παιδια το αυτοκινητο ειναι ακαταλληλο και ειναι πασιφανες...
στην τελικη καθε ευρωπαικο αντιστοιχο οχημα ειναι ανωτερο σε ολους τους τομεις. ενεργητικη, παθητικη ασφαλεια, οδικη συμπεριφορα , κινητηρες,κιβωτια ,μεταδοση, ποιοτητα κλπ.....Εξακολουθητικά οδήγησα το νέο Cherokee το οποίο σε σχέση με το παλιό είναι έτη φωτός εμπρός, αλλά πραγματικά είναι πολύ μέτριο αμάξι σε όλα εκτός της ... 'ποζεριάς'
Θα είχε ενδιαφέρον να μας τα έγραφες στο οδήγησα.
ΥΓ: Φαντάζομαι στο 'μέτριο' δεν συμπεριλαμβάνεις ούτε τις εκτός δρόμου δυνατότητες.
Όντως, δεν θα έπρεπε να γράψω σε όλα, καθώς Δεν το οδήγησα εκτός δρόμου, αλλά ο ιδιοκτήτης του λέει τα καλύτερα.
Δεν με εμπνέει καθόλου, είναι τεράστιο. -
Ο χρήστης nintza έγραψε:
γιατι να μη το χεις?
τσαμπα ειναι.Ισως γιατι δεν μου αρεσει να ανακατευονται ηλεκτρονικα οταν δεν τα χρειαζομαι.. ΙΜΟ ( το ESP ανακατευεται στο γκαζι??)
-
φρενο παταει.
πως ακριβως ξερεις αν θα το χρειαστεις?
ξερεις κανεναν που να προβλεπει ποτε περιπου θα τρακαρει? -
Ο χρήστης nintza έγραψε:
φρενο παταει.
ξερεις κανεναν που να προβλεπει ποτε περιπου θα τρακαρει?Ειχα οχηματα που δεν ειχαν ESP μεχρι τωρα, και δεν μου χρειστηκε αυτο το μαραφετι, εδω και 40 χρονια που οδηγω... στη Thesis που εχω τωρα (μεταχειρισμενη αγοραστικε) το εχει και νομιζω οτι σε στροφες με 'κοβει' πολυ προληπτικα και δεν με βοηθαει σε τιποτα εκτος απο το να με νευριαζει... Με το ABS νομιζω ειμαι καλα απο ασφαλεια.. προσωπικα δεν εχω 'ακουμπισει' κανενα αλλον μεχρι τωρα, με το κινητο εκανα μια μακακια και την πληρωσα μονος μου Τωρα με το Juke τρομοκρατησαν τη γυναικα μου λεγοντας της να μην το βγαλει ΠΟΤΕ!!! και δεν καταλαβα τον λογο.. μαλλον απευθυνονται σε πολυ ερασιτεχνες οδηγους... που δεν μπορουν να εκτιμησουν σωστα τον κινδυνο σε μια διαδρομη. Για μενα ομως κατι λεει αυτη η οδηγια για το οχημα... και την ασφαλεια του...
-
το θεμα ειναι οτι αμα σου χρειαστει μια φορα,θα ειναι αρκετη
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
φρενο παταει.
ξερεις κανεναν που να προβλεπει ποτε περιπου θα τρακαρει?Ειχα οχηματα που δεν ειχαν ESP μεχρι τωρα, και δεν μου χρειστηκε αυτο το μαραφετι, εδω και 40 χρονια που οδηγω... στη Thesis που εχω τωρα (μεταχειρισμενη αγοραστικε) το εχει και νομιζω οτι σε στροφες με 'κοβει' πολυ προληπτικα και δεν με βοηθαει σε τιποτα εκτος απο το να με νευριαζει... Με το ABS νομιζω ειμαι καλα απο ασφαλεια.. προσωπικα δεν εχω 'ακουμπισει' κανενα αλλον μεχρι τωρα, με το κινητο εκανα μια μακακια και την πληρωσα μονος μου Τωρα με το Juke τρομοκρατησαν τη γυναικα μου λεγοντας της να μην το βγαλει ΠΟΤΕ!!! και δεν καταλαβα τον λογο.. μαλλον απευθυνονται σε πολυ ερασιτεχνες οδηγους... που δεν μπορουν να εκτιμησουν σωστα τον κινδυνο σε μια διαδρομη. Για μενα ομως κατι λεει αυτη η οδηγια για το οχημα... και την ασφαλεια του...
Καλα αμα ειναι να τουμπαρει ετσι ευκολα το Juke ,τα υπολοιπα τι θα κανουν? Δεν ειναι και τοσο ψηλο κατ'αρχην.Πολυ περιεργο μου φαινεται.
Μηπως επεσε σε πωλητη αστερι? -
Θα τον ρωτησω σε πρωτη ευκαιρια... αλλα θα παρει χρονο για να τον βρω... και εγω που το οδηγησα με βγαλμενο το ESP σε δρομους στο νησι.. δεν με φοβησε εκτος οτι με ζαλισε απο τις κλισεις που επαιρνε και για αυτο εχω πει οτι θα αλλαξω κατι στην αναρτηση οταν σιγουρευτω για αυτο που πρεπει να αλλαξω απο καποια σωστη φιρμα... κατα τα αλλα μια χαρα το οχημα..
Παιζει να τα λενε αυτα σε γυναικες?? ισως...τι να πω?? αλλα βλεπεις επεσε σε περιπτωση τετοιας, που δεν τα τρωει ευκολα
-
Το ESP αν το έχεις είναι εξαιρετικό εργαλείο και στο απλό δρόμο δεν είναι θέμα η χρήση του.
224.v Αν θεωρείς ότι επεμβαίνει πολύ τότε α) δεν ανήκεις στην κατηγορία του απλού οδηγού ή β) κάτι συμβαίνει με το ESP στο συγκεκριμένο όχημα. Με εξαίρεση ίσως τη κίνηση σε πίστα, το ESP πάντα έσωζε και θα σώζει ζωές στο δρόμο και προσωπικά το έχω πάντα ON αν και πολλές φορές μου σπάει τα νεύρα.
-
Ο χρήστης nintza έγραψε:
φρενο παταει.Κόβει και ισχύ όταν υπάρχει σπινάρισμα.
Γενικά καλό να υπάρχει αλλά ακόμα καλύτερο να βγαίνει off (ή έστω να είναι εντελώς φιλελεύθερο ).
-
φρενο παταει.
Κόβει και ισχύ όταν υπάρχει σπινάρισμα.
Γενικά καλό να υπάρχει αλλά ακόμα καλύτερο να βγαίνει off (ή έστω να είναι εντελώς φιλελεύθερο ).
Αυτο ακριβως... αμα δεν σε αφηνει να σπιναρεις και ποτε ποτε, τοτε πως θα εκπαιδευτεις και λιγο=διασκεδασεις..
αν εισαι σωστος οδηγος δεν φτανεις στο σημειο να το χρειαστεις... αλλα παιρνεις διπλωμα στο σπιτι ναι εκει το χρειαζεσαι.. αν παλι οδηγεις σε δυσκολες καιρικες συνθικες τοτε το βαζεις για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο... οχι ομως να σου λενε μην το βγαζεις ποτε... ελεος δλδ.... -
φρενο παταει.
Κόβει και ισχύ όταν υπάρχει σπινάρισμα.
πως κοβει ισχυ στη μια ροδα μονο?
-
Το esp είναι από τα πιο πολύτιμα κομμάτια του αυτοκινήτου. Προσωπικά θα ήθελα ρύθμιση παρέμβασής του, να σε αφήνει να παίξεις αρκετά δηλαδή αλλά όταν το παρακάνεις με κίνδυνο εξόδου να επέμβει.
Δεν ξέρω αν αυτή τη στιγμή υπάρχει η συγκεκριμένη επιλογή σε κάποια αυτοκίνητα, αν και νομίζω πως όχι.
Tαρανδος Vs Jeep Grand Cherokee