-
Εξοικονόμηση ενέργειας μια μόδα ή αναγκαίο κακό πλέον για την καθημερινότητά μας?? Αυτες τις μέρες σε διάφορες συζητήσεις έπεφτε στο τραπέζι και η εξοικονόμηση που μπορεί να γίνεται στην ηλεκτρική ενέργεια, ώστε να έρχονται όσο το δυνατόν ποιό μικροί λογαριασμοί ρέυματος. Εσείς τι ενεργειές έχετε κάνει στο σπίτι ή στην επιχειρησή σας??
Προσωπικά όσες συσκευές αλλάζουμε στο σπίτι αγοράζουμε ενεργειακής κλάσης Α+, αλλαγή των λαμπτήρων εξοικονόμησης ενέργειας (όσων καίγονται) με led τα κλιματιστικά δεν θέλουν αλλαγή γιατί τα έχω συντηρημένα άψογα και έχουν χρόνια μπροστά τους .
Αν το θέμα προυπάρχει ή ταιριάζει με κάποιο αλλο ας συνενωθει -
Εξοικονόμηση ενέργειας μια μόδα ή αναγκαίο κακό πλέον για την καθημερινότητά μας?? Αυτες τις μέρες σε διάφορες συζητήσεις έπεφτε στο τραπέζι και η εξοικονόμηση που μπορεί να γίνεται στην ηλεκτρική ενέργεια, ώστε να έρχονται όσο το δυνατόν ποιό μικροί λογαριασμοί ρέυματος. Εσείς τι ενεργειές έχετε κάνει στο σπίτι ή στην επιχειρησή σας??
Προσωπικά όσες συσκευές αλλάζουμε στο σπίτι αγοράζουμε ενεργειακής κλάσης Α+, αλλαγή των λαμπτήρων εξοικονόμησης ενέργειας (όσων καίγονται) με led τα κλιματιστικά δεν θέλουν αλλαγή γιατί τα έχω συντηρημένα άψογα και έχουν χρόνια μπροστά τους .
Δεν νομίζω οτι μπορείς να κάνεις και πολλά παραπάνω πέρα απο αυτά που κάνεις μέχρι τώρα, χωρίς να δώσεις λεφτά.
Υπάρχουν και κάτι συσκευές που κόβουν οτι είναι σε stand-by mode αλλά δεν νομίζω οτι αξίζει
Αμα άρχιζες απο το 0 (νέα κατασκευή) το κατα πόσο θα μπορούσε να είναι αυτόνομο το σπίτι ίσως ήταν μια καλή άσκηση για μηχανικούς.
-
Αν εχτιζα σπιτι τωρα και φυσικα ειχα τους πορους θα εκανα το εξυπνο σπιτι (Instabus) που καναμε στην σχολη και ειχαμε καθηγητες που δουλευαν σε αυτο. Ηταν ωραια αυτα τα μαθηματα και ειδικα οταν τα δουλευαμε στους υπολογιστες
-
Διαφωνω με τις λαμπες LED. Χαλια φως και οχι σημαντικα μικροτερη καταναλωση, κοστος κτησης πολυ υψηλο. Οι εξοικονομησης ενεργειας εχουν ηδη καλη καταναλωση και εξαιρετικο φως.
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Αν το θέμα προυπάρχει ή ταιριάζει με κάποιο αλλο ας συνενωθειΒρες καμιά γκόμενα ρε Θωμά...
-
Ο χρήστης orck έγραψε:
Διαφωνω με τις λαμπες LED. Χαλια φως και οχι σημαντικα μικροτερη καταναλωση, κοστος κτησης πολυ υψηλο. Οι εξοικονομησης ενεργειας εχουν ηδη καλη καταναλωση και εξαιρετικο φως.http://www.candlepowerforums.com
οι led βγαινουν σχεδον σε καθε αποχρωση που αντεχει το ματι σου μαλιστα σχεδον ολες μπορουν να δεχτουν Module για διαβαθμιση του χρωματος οποτε και παλι δεν βγαινεις χαμενος -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Αν το θέμα προυπάρχει ή ταιριάζει με κάποιο αλλο ας συνενωθειΒρες καμιά γκόμενα ρε Θωμά...
Με εχει πρηξει να παμε εκδρομη και κανω τον τρελλο
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
-
... ξερω αρκετους που ισχυρίζονται ότι έιναι πιο οικονομικο να έχεις το θερμοσιφωνα μονίμως ανοικτό παρά να τον ανάβεις όταν θες να τον χρησιμοποιήσεις .... το έχει δοκιμάσει κανείς ?
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
...ώστε να έρχονται όσο το δυνατόν ποιό μικροί λογαριασμοί ρέυματος. Εσείς τι ενεργειές έχετε κάνει στο σπίτι ή στην επιχειρησή σας??...Μύθος.
Χθες συγκεκριμένα μου ήρθε ο λογαριασμός ΔΕΗ, και μόνο λογαριασμός ΔΕΗ δεν ήταν. Το κόστος του ρεύματος ήταν αμελητέο σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα που περιέχει ο λογαριασμός.
Οπότε ότι και οικονομία να κάνω στο ρεύμα, το κέρδος θα είναι αμελητέο.Ωστόσο έχω κάνει τις απαραίτητες 'ενεργειακές' αλλαγές ώστε να παρατηρήσω αν πράγματι υπάρχει κάποιο κέρδος. Δεν έχω παρατηρήσει καμιά αξιοσημείωτη διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.
Το οποίο φυσικά οφείλεται κυρίως στις 'πονηρές κινήσεις' της ΔΕΗ να ανεβάζει την αξία του ρεύματος αφού γνωρίζουν ότι οι περισσότεροι καταναλωτές στρέφονται προς χαμηλής κατανάλωσης συσκευές και λαμπτήρες. Οπότε σου λέει η ΔΕΗ 'αφού πάνε να ρίξουν την κατανάλωση, ας τους τα πάρω αυξάνοντας το κόστος του ρεύματος...ώστε να μην έχω πτώση κερδών'...
-
το μονο που εχω δει να εχει αποτελεσμα ειναι οταν μερικες φορες εκανα εντονα χρηση νυκτερινου ρευματος και καταφερα να μεινω κατω απο το οριο κιλοβατορων με τη φτηνοτερη χρεωση...
κατα τα αλλα, κυνηγαω τη γυναικα μου να σβηνει κανα φως ....
-
Εμεις αυτο που κανουμε ειναι το πλυντηριο μπαινει σχεδον παντα στο νυχτερινο, αναφερομαι και στο πλυντηριο πιατων και ρουχων.
Ομολογω οτι δεν μπορω να παρακολουθω φορουμ για.... λαμπες, εχεις καποιο συκεκριμενο προιον να δω; Ας πουμε οτι θελω να αλλαξω την λαμπα που εχω στον διαδρομο. Εχω μια τσιγγουνολαμπα απο το IKEA κατηγοριας Α η Α+ νομιζω στα 9W.
-
Ο χρήστης St.Devote έγραψε:
... ξερω αρκετους που ισχυρίζονται ότι έιναι πιο οικονομικο να έχεις το θερμοσιφωνα μονίμως ανοικτό παρά να τον ανάβεις όταν θες να τον χρησιμοποιήσεις .... το έχει δοκιμάσει κανείς ?Αν θες να έχεις όλη μέρα ζεστό νερό ίσως, αλλιώς με την καμία, αλλά δεν έχει νόημα. Βάζεις boiler για χειμώνα και ηλιακό για καλοκαίρι.
...ώστε να έρχονται όσο το δυνατόν ποιό μικροί λογαριασμοί ρέυματος. Εσείς τι ενεργειές έχετε κάνει στο σπίτι ή στην επιχειρησή σας??...
Μύθος.
Χθες συγκεκριμένα μου ήρθε ο λογαριασμός ΔΕΗ, και μόνο λογαριασμός ΔΕΗ δεν ήταν. Το κόστος του ρεύματος ήταν αμελητέο σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα που περιέχει ο λογαριασμός.
Οπότε ότι και οικονομία να κάνω στο ρεύμα, το κέρδος θα είναι αμελητέο.Ακριβώς! Ο τελευταίος μου λογαριασμός είναι 42€, τα 20 και κάτι ψήλα είναι φόροι και τα τα άλλα 20€ ρεύμα.
-
Ο μόνος αυτοματισμός που έχω είναι ρελέ στον πίνακα που ενεργοποιούνται με το νυκτερινό ρεύμα.
Έχουν τα a/c, το πλυντήριο ρούχων, (στο πιάτων έγινε μπέρδεμα και δεν υπάρχει ρελέ) και μπορεί να μπει στο θερμοσίφωνο.Δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ποτέ.
Το νέο a/c έχει εβδομαδιαίο προγραμματισμό και το πλυντήριο έχει χρονοκαθυστέρηση.Σε εξωτερικό φωτισμό έχω λάμπες led, 2 λάμπες που ανάβουν μόνο νύχτα και 4 προβολείς που ανάβουν μόνο νύχτα με αισθητήρα κίνησης.
Μόνο οι led είναι χειροκίνητες και έτσι αρκετές φορές τις βλέπεις να καίνε και την μέρα.Η θέρμανση έχει εβδομαδιαίο χρονοδιακόπτη και το μπόιλερ ζεσταίνεται χωρίς να χρειάζεται να ζεσταθούν τα καλοριφέρ.
Άλλους (αποδεκτούς) αυτοματισμούς δεν μπορώ να σκεφτώ - εκτός από τέντες.
εντιτ
Χρησιμοποιώ συνεχώς τον χρονοδιακόπτη της τηλεόρασης.
To sleep καθημερινά και μερικές φορές την βάζω να ανάψει για κάποιο σήριαλ. -
Πάντως το ρεύμα είναι τόσο φτηνό που θα συμφέρει να το χρησιμοποιήσει κανείς και για θέρμανση!
Εξοικονόμηση Ενέργειας και λοιπα.