-
ξένο 'αλατισμένο' ή ντόπιο 'ατρακάριστο με όλα τα σερβις κλπ κλπ'
-
Ο χρήστης gakost έγραψε:
Αν και off topic
Ακόμη μερικά στερεότυπα της αυτοκίνησης
Στα βόρεια ρίχνουν αλάτι και χαλάνε τα αυτοκίνητα
Στα νότια έχει ήλιο και καταστρέφεται το χρώμα και τα πλαστικάάποψη μου:
Τα αυτοκίνητα έχουν πλέον πολύ πιο αποτελεσματική προστασία από την σκουριά και με μια βασική περιποίηση = περιοδικό πλύσιμο από κάτω δεν υπάρχει θέμα. Οι πιο παλιοί θα θυμούνται τα 'ξεσαπίσματα' των παλιότερων μοντέλων και τις τρύπες στις λαμαρίνες και πόσα κυκλοφορούσαν απλά με τον στόκο γιατί οι ιδιοκτήτες τους μετά τα ξεσαπίσματα δεν τα ξαναέβαφαν (μια επίσης πολύ κλασική εργασία).Ναι ο ήλιος ταλαιπωρεί το χρώμα και τα πλαστικά αλλά και εδώ έχουν γίνει βελτιώσεις μιας και πολύ σπάνια βλέπει κανείς σπασμένα πλαστικά ταμπλώ από τον ήλιο.
Αλλά και τα 2 στερεότυπα έχουν μια κοινή απάντηση. Μέχρι να φτάσει η φθορά από το αλάτι ή τον ήλιο να κάνει ζημιά η γενική μηχανική κατάσταση του αυτοκίνητου θα το πάει για απόσυρση μιας και τα αυτοκίνητα πλέον καλως ή κακός έχουν γίνει αναλώσιμα και από κάποια ηλικία και μετά δεν συμφέρει η συντήρηση τους.
Όταν αγοράζει κάποιος μεταχειρισμένο το βασικό δεν είναι τι μπορεί να συμβεί από το αλάτι επειδή πριν από χρόνια περπατούσε στα βόρεια αλλά σε τι κατάσταση είναι το αυτοκίνητο την στιγμή που το αγοράζεις.
Bonus Video μετά το 8,20 για όσους φοβούνται τα αλάτια
Εγω δεν φοβαμαι καθολου τα αλατια.Δε νομιζω οτι εγραψα κατι τετοιο.Ειχα αυτοκινητο επι σειρα ετων στο εξωτερικο και εχει φαει τρελο αλατι χωρις να εχει παθει το παραμικρο...
Απλα γραφτηκε οτι δεν χρησιμοποιειται πλεον αλατι κατι που δεν ισχυει. -
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
Αυτον.Επισης αυτον που εβγαζε μια Porsche με ολο και λιγοτερα χλμ καθε φορα
Την έκανε δίαιτα
-
Οπως εχω γραψει στο τοπικ με τους κατασκευαστες σκεφτομαι την αγορα rx8
Απο προχθες πηρα καποια τηλ σε μαντραδες που ειχαν 8αρια σε καλες τιμες και οπως τα ηθελα1ος VT motors
Ειχα ξαναγραψει στο παρελθον οτι ειχε αγενη και μαγκιορικη συμπεριφορα απο κοντα...το ιδιο και απ το τηλ...ενικος, φιλαρακι και τετοιες εκφρασεις της πιατσας που δεν τις χωνευω οταν με καποιον δε γνωριζομαι ή παω να συναλλαγω επαγγελματικα. Το αμαξι δε γνωριζε αν ειναι ατμοσφαιρικο ή τουρμπο (εγραφε ''τουρμπο'' στην αγγελια), τελικα συμφωνησε οτι ειναι ατμοσφαιρικα αυτα και δεν εχει πειραχθει τιποτα. Συμπιεση δε γνωριζε να μου πει. Επειδη ειχα παει και το ειχα δει την Κυριακη που ηταν κλειστος, τα λαστιχα ηταν σε αθλια κατασταση, τα χε κανει μπρος-πισω και απ τα μπροστινα ελειπαν κομματια
Στην παρατηρηση μου ειπε ''ε καλα μτχ αμαξι παιρνεις, τι θες να ειναι καινουρια? και οταν πας να αγορασεις διαμερισμα 10ετιας θα χει φθορες''
Επομενο...μου πε οτι το χε μια γκομενα που μαλλον ειχε γκομενο εξου και η εξατμιση και το φιλτρο, το αμαξι ειναι αυτο που βλεπω και αν μ αρεσει το παιρνω, δεν ηθελε να το παρει στην αρχη γιατι ολοι θα τον ρωταγαν για συμπιεσεις κλπ φροντιδες λογω βανκελ και στο τελος δεν ενδιαφεροταν για ανταλλαγη με το δικο μου.
Τα συμπερασματα δικα σας2ος Noble Cars, Μενιδι
Παρομοιο στυλακι αλλα λιγο πιο ευγενης. Συμπιεση ηξερε και ηταν καλη (δεν ξερω αν ειναι αληθινη ομως), λαστιχα αμορτισερ καλα μου ειπε, 1ο χερι απο κατασχεση, το χε γκομενα παλι κομμωτρια , σερβις ολα κομπλε, θα πηγαινε να ''καθαρισει'' την αντλια βενζινης γιατι ειχε καποιο θεμα, ανταλλαγη τσουΑυριο ισως παω να δω ενα αλλο, αυτη τη φορα απο κοντα
-
Αυτό το RX8 ήταν δηλαδή αμάξι για γκόμενες;
-
http://peristerakis.car.gr/cars/
αγορασα απο αυτον, μου συμπεριφερθηκε αψογα, με ΑΝΈΧΤΗΚΕ, απο οσο ειμαι σε θεση να γνωριζω οτι πουλαει το ελεγχει ενδελεχως, συνεργαζεται με γνωστη premium αντιπροσωπεια.
οι τιμες του, περα για περα ανταγωνιστηκες.
θα τον ξανα προτιμουσα!
-
Παπαδημητριου στη Β. Ολγας (Θεσσαλονικη). Γενικα εχει καλο ονομα, πληρωσε αρκετα ακριβα (και μετρητα) για ενα astra F πενταετιας που ειχα, και που ηταν πραγματικα σε αριστη κατασταση.
-
Ο χρήστης heras έγραψε:
1ος VT motors
Ειχα ξαναγραψει στο παρελθον οτι ειχε αγενη και μαγκιορικη συμπεριφορα απο κοντα...το ιδιο και απ το τηλ...ενικος, φιλαρακι και τετοιες εκφρασεις της πιατσας που δεν τις χωνευω οταν με καποιον δε γνωριζομαι ή παω να συναλλαγω επαγγελματικα. Το αμαξι δε γνωριζε αν ειναι ατμοσφαιρικο ή τουρμπο (εγραφε ''τουρμπο'' στην αγγελια), τελικα συμφωνησε οτι ειναι ατμοσφαιρικα αυτα και δεν εχει πειραχθει τιποτα. Συμπιεση δε γνωριζε να μου πει. Επειδη ειχα παει και το ειχα δει την Κυριακη που ηταν κλειστος, τα λαστιχα ηταν σε αθλια κατασταση, τα χε κανει μπρος-πισω και απ τα μπροστινα ελειπαν κομματια
Στην παρατηρηση μου ειπε ''ε καλα μτχ αμαξι παιρνεις, τι θες να ειναι καινουρια? και οταν πας να αγορασεις διαμερισμα 10ετιας θα χει φθορες''
Επομενο...μου πε οτι το χε μια γκομενα που μαλλον ειχε γκομενο εξου και η εξατμιση και το φιλτρο, το αμαξι ειναι αυτο που βλεπω και αν μ αρεσει το παιρνω, δεν ηθελε να το παρει στην αρχη γιατι ολοι θα τον ρωταγαν για συμπιεσεις κλπ φροντιδες λογω βανκελ και στο τελος δεν ενδιαφεροταν για ανταλλαγη με το δικο μου.
Τα συμπερασματα δικα σαςΚαλά, στη μάντρα του πουλάει μέχρι και Ferrari/Lamborghini και έχει τέτοια συμπεριφορά στους πελάτες του...??
-
Θέλει να πουλαει...
Αλλα τι σου κανει εντυπωση? Στη χωρα που ο μονος νομος της φυσικης κ της λογικης που δεν εχει καταρριφθει ειναι οτι οι φελλοι κ οι κουραδες επιπλεουν, γιατι να ισχυε κατι διαφορετικο στο χωρο του αυτοκινητου. Επισης, σκεψου ποιοι (κ τι) ειναι επι το πλειστον αυτοι που μπορουν να αγοραζουν τετοια αυτοκινητα...
-
Ο vt έχει καλές τιμές γιατι μαζεύει οτι ερείπιο βρει απο τράπεζες.
Ο Σακης αυτός με τα σημάδια στο πρόσωπο ειναι ευγενικός για μαντρας. Ο άλλος ο χοντρος ειναι πολυ αγενης. Ο ορισμός του αλογομουρη. -
Δεν ξερω ποιος ειναι ο Σακης, Μακης, Τακης αλλα η τηλ επικοινωνια ηταν το λιγοτερο μη επαγγελματικη....την ιδια απορια εχω και γω...δηλ το μαγαζι εχει μεσα υπεραυτοκινητα, μ αυτο το υφος αντιμετωπιζει τους πολυ ευκαταστατους υποψηφιους πελατες? Ποιος θα αγορασει απ αυτον? Εκτος αν απευθυνεται σε γερους και σταφιδωμενες ωριμες κυριες των βπ που θελουν φεραρι, πορσε κλπ επειδη τους αρεσουν τα εντονα χρωματα σαν να μπαινουν σε καμια μπουτικ ρουχων
Εμενα παντως μου δωσε την εντυπωση οτι μου κανει χαρη που μου πουλαει rx8...δεν ξερω αν αλλαζε κατι αν ενδιαφερομουν για καμια 360 modena -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Θέλει να πουλαει...αν δεν πουλαγε θα το κλεινε το μαγαζι προφανως αλλα για να το χει ακομα εκει (παλια ηταν στο γαλατσι κοντα σε μενα) και να φερνει σωρηδον super και sportscars παει να πει οτι πουλαει....νομιζω, δεν ξερω κιολας...και οι εγκαταστασεις γενικα εκπεμπουν μια εντονη χλιδη και πολυτελεια
δεν ειναι δηλ η μαντρουλα της γρηγοριου λαμπρακη στη νικαια -
Κ εγω αμα ειχα μια 'βιτρινα' για να πουλαω 'αλλα' πραγματα, γαματη κ χλιδατη θα ηταν. ΠΡΟΣΟΧΗ, δεν λεω οτι αυτο ισχυει σε αυτη την περιπτωση, απλα δινω μια εξηγηση. Πριν κανα χρονο παντως διαπραγματευοταν πωληση-πακετο (πολλα μαζι) στο εξωτερικο.
-
Παιδια μπορω να ζητησω/απαιτησω απο εμπορο test drive?
-
Ο χρήστης heras έγραψε:
Παιδια μπορω να ζητησω/απαιτησω απο εμπορο test drive?99% απαντούν έχει πινακίδες κατατεθειμένες στην Εφορία και δεν έχει ασφάλιση οπότε ΟΧΙ
-
Ο χρήστης kalmik έγραψε:
Παιδια μπορω να ζητησω/απαιτησω απο εμπορο test drive?
99% απαντούν έχει πινακίδες κατατεθειμένες στην Εφορία και δεν έχει ασφάλιση οπότε ΟΧΙ
Οι σοβαροί έμποροι έχουν πινακίδες ΔΟΚ που μπαίνουν σε όποιο αυτοκίνητο θέλει ο έμπορος για αυτόν τον σκοπό (test drive) και έχουν ασφάλεια
-
Δεν μπορεις να 'απαιτησεις' κατι. Ειναι προφανες οτι για να σκασεις καποια χιλιαρικα για μεταχειρισμενο πραγμα πρεπει να το δοκιμασεις, αλλα περιουσια του ειναι, αν θελει στη διαθετει για να τη δοκιμασεις, κ αν θες κ εσυ αγοραζεις.
+οτι ειπωθηκε για τις ΔΟΚ, με μια ερωτηση ομως: τι ασφαλεια εχουν τα ΔΟΚ?
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
τι ασφαλεια εχουν τα ΔΟΚ?ό,τι και μια κανονική. Τις ίδιες καλύψεις μπορείς να (μην) επιλέξεις. Απλά διαλέγεις το μέγιστα κυβικά (φορολογίσιμους ίππους) του αμαξιού στο οποίο θα μπορείς να τις φορέσεις πάνω.
-
Δηλαδη μια πινακιδα ΔΟΚ (που μπορει να μεταφερεται σε μυρια οσα αυτοκινητα) μπορει να ασφαλιστει κ για κλοπη κ για μεικτη? Ανεξαρτητως του τι αυτοκινητο την κυκλοφορει τη δεδομενη στιγμη?
-
Δεν είμαι σίγουρος, αλλά μάλλον όχι.
Τις έχει σαν επιλογές (θεωρητικά), αλλά για να προσδιορίσει ασφαλιζόμενη αξία η ασφαλιστική θα πρέπει να έχει αυτοκίνητο συγκεκριμένο για να συμβουλευθεί τους πίνακές της.
Έμποροι μεταχειρισμένων