-
Ο χρήστης MONMAN2 έγραψε:
το εχω ξαναγράψει ...
τα λαμόγια οι εμποροι ,οταν ξέρουν οτι ΔΕΝ θα τιμωρηθούν από τήν ανύπαρκτη ελληνική δικαιοσύνη ,
κάνουν οτι γουστάρουν - οτι θέλουν ...διαβάστε τι επαθε αγοραστής που εδωσε 13.000 ευρώ για αγορά nissan juke diesel
μετ/νο
και συμπτωματικά πάλι απάτη από εμπορο βορείων προαστείων ... οπότε αγορά ΜΟΝΟ από 2-3 μεγάλες μάντρες πού δίνουν ΓΡΑΠΤΗ ΕΓΓΥΗΣΗ με χαρτιά και οχι στά λόγια ...
( απορία μου ,και να εκανε ελεγχο π.x. oi εταιρείες πού με 50-60 ευρώ κάνουν το αμάξι φύλλο και φτερό ...λέτε να εβρισκαν το πρόβλημα τού εγκεφάλου ? )
https://www.newsauto.gr/news/oute-na-ak ... ii-empori/Αν προσέξατε το πόρισμα της Nissan εκτός των άλλων αναφέρει οτι ο εγκέφαλος είχε οξείδωση ... μάλλον για πλημμυρισμένο JUKE απο κάποια απο τις πρόσφατες θεομηνίες πρόκειται , τελικά θέλει μεγάλη προσοχή και όποιος έμπορος αρνείται έλεγχο στην αντιπροσωπεία -εξουσιοδοτημένο να παίρνει Χ !
Αλλά φταίμε και οι καταναλωτές 13000 € δίνεις και το παίρνεις γουρούνι στο σακί ...
οξείδωση είχε πάθει κι ο δικός μου γιατί τον είχα ανοίξει σε ανύποπτο χρόνο και βρισκόταν μπροστά κάτω από τους υαλοκαθαριστήρες. Δε σημαίνει ότι το αμάξι είχε γινει υποβρύχιο! Και το smart επίσης πριν τέσσερις μήνες είχε κάψει ασφαλιοθηκη επειδή είχε ανοίξει το παρμπρίζ η κόλλα ακριβώς από πάνω της και έσταζε νερά!
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
μα η nissan ειπε τού ανθρώπου οχι μόνο οτι ειχε οξείδωση ο εγκέφαλος ,
αλλά και οτι ο εγκέφαλος ειχε ανοιχτεί και αλλη φορά ????
και λογικά θα εχει γυρισμένα χλμ ( ειδικά αν ειναι εισαγωγής ) κλπ ,
καλά ξεμπερδέματα τώρα με δικηγόρους - δικαστήρια - απειλές - στενοχώρια - αγχος κλπ
να εχεις δώσει 13.000 ευρώ και να μήν εχεις αμάξι ...
ο εμπορας περιμένει το επόμενο θύμα του ...και βέβαια χαμογελώντας αφού ξέρει οτι εδώ στο αφρικανικό κράτος απλά νόμοι δεν υπάρχουν
οπότε 2 λύσεις υπάρχουν η παίρνεις τόν νόμο στα χέρια σου ,οπως συνέβη σε γνωστό μου ατομο πρίν λίγα χρόνια ο οποίος ειχε δώσει προκ/λή 3.500 ευρώ για αγορά μεταχ/νου αμαξιού , αλλά ο εμπορας του ελεγε απο αυριο -μεθαύριο-σε 5 ημέρες - σε 10 ημέρες κλπ ,πέρασαν 2 μήνες ετσι ,πήγε ενα βραδάκι οταν εκλεινε το μαγαζί ο εμπορας και τού ειπε πάλι το ιδιο παραμύθι ....εβγαλε απο μιά τσάντα ενα μπιτόνι με βενζίνη τόν ελουσε και τού ειπε σου δίνω διορία 3 ωρες ....η ανάβω τόν αναπτήρα ...
αμέσως τα 3.500 ευρώ βρέθηκαν ... η περιμένεις την (ανύπαρκτη ) δικαιοσύνη σε 5 - 10 χρόνια να εχει βγάλει κάποια απόφαση που μπορεί να ειναι και εις βάρος σου αν ο εμπορας εχει ψευδομάρτυρες κλπ... -
Ο χρήστης manolis67 έγραψε:
μα η nissan ειπε τού ανθρώπου οχι μόνο οτι ειχε οξείδωση ο εγκέφαλος ,
αλλά και οτι ο εγκέφαλος ειχε ανοιχτεί και αλλη φορά ????
και λογικά θα εχει γυρισμένα χλμ ( ειδικά αν ειναι εισαγωγής ) κλπ ,
καλά ξεμπερδέματα τώρα με δικηγόρους - δικαστήρια - απειλές - στενοχώρια - αγχος κλπ
να εχεις δώσει 13.000 ευρώ και να μήν εχεις αμάξι ...
ο εμπορας περιμένει το επόμενο θύμα του ...και βέβαια χαμογελώντας αφού ξέρει οτι εδώ στο αφρικανικό κράτος απλά νόμοι δεν υπάρχουν
οπότε 2 λύσεις υπάρχουν η παίρνεις τόν νόμο στα χέρια σου ,οπως συνέβη σε γνωστό μου ατομο πρίν λίγα χρόνια ο οποίος ειχε δώσει προκ/λή 3.500 ευρώ για αγορά μεταχ/νου αμαξιού , αλλά ο εμπορας του ελεγε απο αυριο -μεθαύριο-σε 5 ημέρες - σε 10 ημέρες κλπ ,πέρασαν 2 μήνες ετσι ,πήγε ενα βραδάκι οταν εκλεινε το μαγαζί ο εμπορας και τού ειπε πάλι το ιδιο παραμύθι ....εβγαλε απο μιά τσάντα ενα μπιτόνι με βενζίνη τόν ελουσε και τού ειπε σου δίνω διορία 3 ωρες ....η ανάβω τόν αναπτήρα ...
αμέσως τα 3.500 ευρώ βρέθηκαν ... η περιμένεις την (ανύπαρκτη ) δικαιοσύνη σε 5 - 10 χρόνια να εχει βγάλει κάποια απόφαση που μπορεί να ειναι και εις βάρος σου αν ο εμπορας εχει ψευδομάρτυρες κλπ...αν είχε ανοιχθεί σίγουρα θα ήταν μαιμουδια!( δεν τον προανέφερες ) ή για να μπει άλλη πλακέτα με λίγα χλμ ή για immo off ή για κάποια άλλη μαιμουδια!!!
-
Παντως εχτές είδα και διαφήμιση κανονική στην τηλεόραση από έναν γνωστό μεγαλέμπορο !!! Πάνε καλά οι δουλειές ....
-
Αυτό
https://www.dailymail.co.uk/news/articl ... d-bay.html
πάντως δεν το έχουμε δει ακόμη
Βέβαια δεν πρόκειται περί εμπόρου, αλλά τα παράλογα που βλέπουμε είναι ισάξια... -
Απειλές από έμπορο μεταχειρισμένων αυτοκινήτων βορείων προαστίων προς δημοσιογράφο, την οικογένειά του και αστυνομικό ! https://www.newsauto.gr/news/emporos-af ... rafou-mas/
-
Αν και είναι σοβαρό περιστατικό, κάπου έχει κουράσει το brainwash του newsauto τόσο για τα μεταχειρισμένα όσο και για το κακό πετρέλαιο. Δηλαδή για αυτούς το καλύτερο είναι βενζίνη ή ηλεκτροκίνητο, καινούργιο. Λες κι όλοι έχουν τα λεφτά για καινούργιο.
Στην ίδια κατηγορία είναι και το autotriti που κάνει την ίδια αντιντιζελικη προπαγανδα για να μη θυμηθώ το θαψιμο για το xc40 επειδή δεν τους είχανε καλέσει στην παρουσίαση του.Στάλθηκε από το Redmi Note 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Focusman91 έγραψε:
Αν και είναι σοβαρό περιστατικό, κάπου έχει κουράσει το brainwash του newsauto τόσο για τα μεταχειρισμένα όσο και για το κακό πετρέλαιο. Δηλαδή για αυτούς το καλύτερο είναι βενζίνη ή ηλεκτροκίνητο, καινούργιο. Λες κι όλοι έχουν τα λεφτά για καινούργιο.
Στην ίδια κατηγορία είναι και το autotriti που κάνει την ίδια αντιντιζελικη προπαγανδα για να μη θυμηθώ το θαψιμο για το xc40 επειδή δεν τους είχανε καλέσει στην παρουσίαση του.Στάλθηκε από το Redmi Note 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
καλα τα «περιοδικά» που κυκλοφορούν σήμερα είναι...... οποίος είχε την τύχη να διαβάζει παλιά 4Τ car n driver αυτά δε μπορεί να τα διαβάσει !!
-
κύριοι αυτές οι ειδήσεις ανεβάζονται απο εμένα τουλάχιστον για αποφυγή νέων θυμάτων ...
αλλά πολλοί (τα θύματα δηλαδή αγοράζουν γουρούνι στο σακί ...) ΔΕΝ βάζουν μυαλό κ η ζωή για εμπορο στην μεταμόρφωση συνεχίζεται ομορφα κ αμειβόμενος αρκετα πλουσιοπάροχα για να συνεχίζεται αυτή την ιστορία σχεδόν καθημερινά ...εδωσε ο αλλος ξύπνιος ελληναράς 11.000 ευρώ για αγορά citroen c4 diesel
κ τώρα τρέχει στα δικαστήρια προτού το ελέγξει μέσω τού τελευταίου ελέγχου πού εκανε απο εταιρεία τού εξωτερικού κάτι πού επρεπε να κάνει πρίν την αγορά τού citroen ....μόνο 150.000 χλμ περισσότερα ειχε το citroen γυρισμένα στο κοντέρ απο τον επιτήδειο εμπορα στην μεταμόρφωση ...τι ειπατε που ειναι η δικαιοσύνη κ αν υπάρχει σχετική νομοθεσία για αυστηρές τιμωρίες τών παραβατών εμπόρων ...
https://www.newsauto.gr/news/efkeria-me ... -000-chlm/ -
Μόνο που ο συγκεκριμένος απευθύνθηκε σε φίλο τεχνικό και σε εταιρία ελέγχου μεταχειρισμένων στην Ελλάδα όπως αναγράφεται στο δημοσίευμα, ανεπιτυχώς βέβαια καθώς δεν κατάφεραν να εντοπίσουν το γυρισμένο κοντέρ. Το πρόβλημα είναι πως όταν δεν είσαι ιδιοκτήτης αλλά υποψήφιος αγοραστής τότε πολλές αντιπροσωπείες αυτοκινήτων του εσωτερικού/εξωτερικού, Κτέο εντός/εκτός Ελλάδας και εξουσιοδοτημένα ή μη συνεργεία αυτοκινήτων δεν δίνουν ιστορικό επικαλούμενες το GDPR ή διαγράφουν τα αρχεία τους μετά από τρία χρόνια.
Τότε πως προχωράς στην αγορά ; -
Ή δεν προχωράς ή τζογάρεις, απλά πράγματα.
-
υπάρχουν διαβάζω 2-3 εταιρίες που αναλαμβάνουν για 50-60 ευρώ να ελέγξουν εξονυχιστικά το υποψήφιο για αγορά αυτοκίνητο ,αυτές δεν γνωρίζουν να το ψάξουν αναλυτικότερα για γυρισμό χιλιομέτρων στο αντίστοιχο εστω κτέο τής χώρας πού εισάγεται το κάθε μεταχ/νο κ ας το πεί στον υποψήφιο αγοραστή γιά να τσοντάρει ακόμα κάτι παραπάνω στήν αρχική συμφωνημένη τιμή,οταν δίνεις πολλά χρήματα 11.000 ευρώ για αγορά μεταχ/νου κιόλας για να εισαι 100% θεωρητικά πάντα καλυμμένος ?
αν υπήρχε βέβαια αυστηρή νομοθεσία π.χ. για γύρισμα χλμ πρόστιμο 2πλάσιο απο την αξία του αυτοκινήτου την πρώτη φορά κ 5σιασμό προστίμου την δευτερη φορά κ κλείσιμο της επιχειρησης την τρίτη φορά δεν θα το ξαναέκανε κανείς αυτό ειτε ιδιώτης ειτε εμπορας ...αλλά ειναι τόσο προκλητική η αδιαφορία τού κράτους πού λές οτι κάτι υποπτο συμβαίνει εδώ...
φαντάζομαι τι θα γινόταν αν δεν ειμασταν στην ευρωπαική ενωση ..... -
Θυμάμαι προ 20ετίας σε τεύχη των 4Τ άρθρα γνωστού δημοσιογράφου εξ΄Ηνωμένου Βασιλείου που παραπονούνταν αντιστοίχως για την κατάσταση των εμπόρων μεταχειρισμένων στη χώρα του, τα κόλπα τους και την (αν)αξιοπιστία τους...
-
Όταν αγοράζεις ακίνητο (σπίτι, διαμέρισμα, αποθήκη, θέση στάθμευσης κλπ) σε ξετινάζει ο ελεγκτικός μηχανισμός πληρώνοντας για χίλια δυό έγγραφα ελέγχου νομιμότητας και παραβάσεων (πολεοδομία, κτηματολόγιο, μηχανικούς κλπ). Όταν αγοράζεις/πουλάς αυτοκίνητο δεν σου ζητάνε απολύτως τίποτα και ο έλεγχος στα ΚΤΕΟ για τους εμπόρους μεταχειρισμένων γίνεται τηλεφωνικώς.
-
Νομίζω το παράδειγμα των ΗΠΑ είναι πολύ καλό σε αυτό.
Ειδικοί τίτλοι (άδειες κυκλοφορίας) για οχήματα που είναι από flood, total loss/writeoff, από κλοπή κτλ. Ξέρεις τί αγοράζεις και τουλάχιστον είναι δύσκολο να αγοράσεις χωρίς να το ξέρεις αυτοκίνητο που το έβγαλε η ασφαλιστική ολική και το πήρε κάποιος έξυπνος κοψοχρονιά, το επισκεύασε και το πουλάει για ατρακάριστο. Μπορείς να το αγοράσεις, γνωρίζοντας το ιστορικό του και πληρώνοντας την πραγματική αξία του αυτοκινήτου. Επιπλέον, τα ανακατεσκευασμένα περνάνε ξανά από το εκεί Μεταφορών, όπου ελέγχονται βασικά πράγματα όπως ότι δεν είναι ραμμένο με λάθος τρόπο το σασί, ότι έχουν εγκατασταθεί νέοι προεντατήρες και αερόσακοι και τα τιμολόγια αγοράς αυτών. -
Για την Karenta τί γνώμη έχετε, είναι αξιόπιστοι;
-
Ο χρήστης techon1 έγραψε:
Για την Karenta τί γνώμη έχετε, είναι αξιόπιστοι;Δεν γνωρίζω, αλλά η λογική (η δικιά μου) λέει ότι όλα τα μεταχειρισμένα από επίσημους εμπόρους (π.χ. Καρέντα, Σφακιανάκης, Σπανός κλπ.) είναι ελεγμένα και ΟΚ.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Για την Karenta τί γνώμη έχετε, είναι αξιόπιστοι;
Δεν γνωρίζω, αλλά η λογική (η δικιά μου) λέει ότι όλα τα μεταχειρισμένα από επίσημους εμπόρους (π.χ. Καρέντα, Σφακιανάκης, Σπανός κλπ.) είναι ελεγμένα και ΟΚ.
Φάνη δυστυχώς δεν ισχύει αυτό.
το 2014 βρήκα ένα Xsara από αγγελία που ήταν σε εγκαταστάσεις επίσημου εμπόρου από τον οποίο είχαμε ήδη ψωνίσει ένα καινούριο αυτοκίνητο.
Πήγα να το δω και ο πωλητής με άφησε και πήγε να κάνει κάτι άλλο. Το αυτοκίνητο στο car διαφημιζόταν με 70χιλ χλμ και ατρακάριστο. Ψαχουλεύοντάς το, άνοιξα το ντουλαπάκι του συνοδηγού και βρήκα το service book. Τελευταίο σέρβις 200+ χιλ χλμ. Όταν τον φώναξα άρχισε να μου λέει δικαιολογίες (αλλάξαμε κοντερ και ξεχάσαμε να το ενημερώσουμε κτλ). Έφυγα αλλά δεν πρόλαβα να κάνω printscreen την αγγελία - μέχρι να φτάσω σπίτι την είχαν αλλάξει (έσβησαν τα χιλιόμετρα). Δυστυχώς δεν το χειρίστηκα καλά - έπρεπε να τους είχα κάνει μεγάλη φασαρία.Το παραπάνω δεν ξέρω αν είναι αντιπροσωπευτικό, αλλά σίγουρα είναι ανησυχητικό. Αγορά μεταχειρισμένου = ΠΟΛΥ καλός έλεγχος.
-
Ηλία έχεις δίκιος στον καλό έλεγχο. Θέλω βέβαια να πιστεύω ότι ήταν μεμονωμένο περιστατικό ο συγκεκριμένος έμπορος. Δεν έχω μεγάλη εμπειρία, γιατί όσα μεταχειρισμένα έχω αγοράσει από έμπορο ήταν όλα από ΣΠΑΝΟ και ήταν ακριβώς ότι έλεγε η ταμπέλα, ποτέ δεν είχα θέμα.
Επίσης, Βελμάρ (Stock Center) εξ όσων γνωρίζω ελέγχει πολύ καλά τα αυτοκίνητα πριν τα πάρει ανταλλαγή (ξέρω από 2 δικά μου, το ένα το απέρριψε!) και δεν γυρνάει χιλιόμετρα...αλλά είναι και από τα πιο ακριβά της αγοράς (βέβαια συγκριτικά με τα 'σάπια' καλά τα πουλάει).
-
Πέραν αυτού η Βελμάρ δίνει και αρκετά δίκαιες αξίες ανταλλαγής. Για το δικό μου αυτοκίνητο, η αξία ανταλλαγής που μου έδιναν, ήταν μόλις 500 ευρώ χαμηλότερη από ό,τι τελικά το πούλησα ιδιωτικά πριν 3 μήνες. Ήταν αυτοκίνητο σε πολύ καλή κατάσταση, με πλήρη χαρτιά όσον αφορά τη συντήρησή του κάτι που και οι ίδιοι έλεγξαν διεξοδικά. Μάλιστα πέρα από τα υποχρεωτικά χαρτιά, ήθελαν και μία υπεύθυνη δήλωση για τα km του αυτοκινήτου. Οι υπόλοιπoι έμποροι της Ford μου έδιναν από 1000 έως 1500 χαμηλότερη αξία ανταλλαγής.
Έμποροι μεταχειρισμένων