-
ευχαριστώ πολύ, μου είχε διαφύγει. πάμε για άλλα....
-
Παιδιά καλημέρα!Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα μεταχειρισμένο αμάξι και τα αυτοκίνητα που με ενδιαφέρουν τα έχω βρει στους εμπόρους auromalta,bitros,automarin.Γνωρίζει κανείς αν οι συγκεκριμένοι έμποροι είναι αξιόπιστοι και τι πρέπει να προσέξω στους συγκεκριμένους από προηγούμενες εμπειρίες που έχετε ενδεχομένως κάποιοι εδω μέσα?
Θα εκτιμούσα όποια βοήθεια!!
Ευχαριστώ -
Bitros και automarin μακριά. Για automalta δεν ξέρω
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Έτσι όπως έχει καταντήσει το θέμα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο είτε από μάντρα, είτε από ιδιώτη, η κατάσταση είναι τραγική. Μεγάλο το ρίσκο και δεν ξέρω αν αξίζει το κόπο να ψάχνει κάποιος σε μεταχειρισμένα αυτοκίνητα.
Ο χρήστης shika έγραψε:
...automarin...Εγώ έχω εμπειρία σχετικά πρόσφατη.
Αλλά μπορεί να είναι η δική μου εμπειρία κανόνας; Δεν νομίζω.
Ειδικά για μία επιχείρηση που διαθέτει εκατοντάδες άγνωστα αυτοκίνητα σε διάφορες μάντρες.Πάντως ο γενικός κανόνας για αυτές τις μάντρες είναι ο εξής:
'Παίρνω μεταχειρισμένο, το ψευτοσουλουπώνω, το καθαρίζω καλά ... το σπρώχνω σε πελάτη'.Το ψευτοσουλούπωμα μπορεί να περιλαμβάνει κάποια από τα παρακάτω:
- Γύρισμα χιλιομέτρων (ειδικά στα εισαγόμενα και σε διάφορες 'ευκαιρίες' εκθεσιακών, εταιρικών, test drive...κλπ..)
- Φαναρτζοδουλειές και γυάλισμα για να φαίνεται καινούριο.
- Ψευτοφόρτιση μπαταρίας, για να παίρνει μπροστά.
- Αλλαγή φθαρμένων ελαστικών, με άλλα μεταχειρισμένα.
- Αλλαγή λαδιών με άλλα ότι να'ναι αρκεί να μπορεί να φύγει από την εμπορία μετά την πώληση.
- Προσθήκη υγρών για να φαίνεται ότι έγινε 'καλό service'
- Καινούρια πατάκια των 10euro.
- Συναγερμός δώρο ... αν τον βάλουν τελικά γιατί έχουν βρει κόλπα για να το δίνουν δώρο αλλά τελικά να μην τον βάζουν.
Με λίγα λόγια χωρίς έλεγχο σε συνεργείο και φανοποιείο είναι σαν να παίρνεις 'γουρούνι στο σακί'.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Έτσι όπως έχει καταντήσει το θέμα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο είτε από μάντρα, είτε από ιδιώτη, η κατάσταση είναι τραγική. Μεγάλο το ρίσκο και δεν ξέρω αν αξίζει το κόπο να ψάχνει κάποιος σε μεταχειρισμένα αυτοκίνητα....automarin...
Εγώ έχω εμπειρία σχετικά πρόσφατη.
Αλλά μπορεί να είναι η δική μου εμπειρία κανόνας; Δεν νομίζω.
Ειδικά για μία επιχείρηση που διαθέτει εκατοντάδες άγνωστα αυτοκίνητα σε διάφορες μάντρες.Πάντως ο γενικός κανόνας για αυτές τις μάντρες είναι ο εξής:
'Παίρνω μεταχειρισμένο, το ψευτοσουλουπώνω, το καθαρίζω καλά ... το σπρώχνω σε πελάτη'.Το ψευτοσουλούπωμα μπορεί να περιλαμβάνει κάποια από τα παρακάτω:
- Γύρισμα χιλιομέτρων (ειδικά στα εισαγόμενα και σε διάφορες 'ευκαιρίες' εκθεσιακών, εταιρικών, test drive...κλπ..)
- Φαναρτζοδουλειές και γυάλισμα για να φαίνεται καινούριο.
- Ψευτοφόρτιση μπαταρίας, για να παίρνει μπροστά.
- Αλλαγή φθαρμένων ελαστικών, με άλλα μεταχειρισμένα.
- Αλλαγή λαδιών με άλλα ότι να'ναι αρκεί να μπορεί να φύγει από την εμπορία μετά την πώληση.
- Προσθήκη υγρών για να φαίνεται ότι έγινε 'καλό service'
- Καινούρια πατάκια των 10euro.
- Συναγερμός δώρο ... αν τον βάλουν τελικά γιατί έχουν βρει κόλπα για να το δίνουν δώρο αλλά τελικά να μην τον βάζουν.
Με λίγα λόγια χωρίς έλεγχο σε συνεργείο και φανοποιείο είναι σαν να παίρνεις 'γουρούνι στο σακί'.
Σωστός ο Storm.
Έχοντας την εικόνα ότι δύσκολα μπορείς να τσεκαρεις σωστά τα οχήματα αυτών των εμπόρων, βγάζω το συμπέρασμα μακριάSent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Σε πρόσφατη επίσκεψή μου στην Automarin, εξεπλάγην από το πόσο φρέσκο έδειχνε το χρώμα σε όλα τα αυτοκίνητα προς πώληση. Φρέσκο και χωρίς την παραμικρή γρατζουνιά. Σου έδινε την εντύπωση ότι είχαν κάνει εξωτερικό βάψιμο σε όλα.
-
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
Έχοντας την εικόνα ότι δύσκολα μπορείς να τσεκαρεις σωστά τα οχήματα αυτών των εμπόρων, βγάζω το συμπέρασμα μακριά
Πως και που να τα τσεκάρεις σωστά;
Ενώ στην αρχή λένε ότι μπορείς να πας το αυτοκίνητο σε οποιοδήποτε συνεργείο για έλεγχο, με μία φοβερή μαεστρία τελικά καταφέρνουν να πείσουν τον πελάτη ότι δεν χρειάζεται να πάει για έλεγχο.
Οπότε έλεγχος μόνο επιτόπου και αυτός με το μάτι και ότι κάτσει.Επίσης αν εμφανισθεί κάποιο καλό αυτοκίνητο δεν το βγάζουν καν στις μάντρες.
Φεύγει αμέσως προς πώληση μετά από δυο-τρία τηλεφωνήματα.Τέτοιες μάντρες για μένα αξίζουν μόνο για μικρά και φτηνά αυτοκίνητα της καθημερινότητας, για πέρα/δώθε μέσα στη πόλη. Συνήθως είναι από leasing εταιρειών και ίσως τα μοναδικά που δεν είναι με γυρισμένα χιλιόμετρα.
-
Θέλω να μοιραστώ μαζί σας μερικά που έμαθα ψάχνοντας μεταχειρισμένα αυτοκίνητα τα τελευταία χρόνια , ρωτώντας και εγώ αυτούς που ξέρουν, πράγματα που μπορείτε να τα δείτε επιτόπου στην μάντρα του έμπορου χωρίς να χρειαστεί να πληρώσετε μηχανικό και χωρίς να μετακινηθεί το όχημα.
1ον Κλιματισμός
Το εχω ξαναγράψει δοκιμάστε πάντα αν λειτουργεί το κλίμα , παπαριές του στυλ θα στο συμπληρώσω φρέον όταν θα το πάρεις , ήταν Γερμανία και δεν λειτουργούν τον κλιματισμό (και πως ξεθολώνουν τα τζάμια μεγάλε , με το μανίκι ) ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΟΥΝ στο γιατί έχει χάσει το ψυκτικό! Μπορεί λόγω ατυχήματος , μπορεί λόγω πρόχειρης μεγάλης επισκευής , είναι αρνητικό σημάδι όπως και να το κάνουμε, στην πρόσφατη αναζήτηση μου από τα 5 Toyota IQ που είδα στο ένα δεν δούλευε το A/C, το απέρριψα κατευθείαν!
2ον κεντρικό κλείδωμα
Στο παρακάτω εικονιζόμενο Yaris το κεντρικό κλείδωμα δεν λειτουργούσε , αυτό στα σύγχρονα αυτοκίνητα γίνεται όταν κάνουν αρπα κόλλα αντικαταστάσεις με μεταχειρισμένες πόρτες αλλά δεν το βάζουν στο διαγνωστικό να τα συντονίσουν όλα , φυσικά θα σου πουν ότι τέλειωσε η μπαταρία στο τηλεχειριστήριο
ήταν και lounge έκδοση η πιο ακριβή!συγκρίνετε με το δικό μου Yaris -τον αρμό της πίσω πόρτας με το φτερό και το μαυρό διακοσμητικό που λείπει - NAI εχει αλλάξει πόρτα η οποία εχει τοποθετηθεί και άσχημα γιατί άραγε;
Πατάς δυο κουμπιά του κλιματισμού και του κεντρικό κλειδώματος και σε 1 λεπτό εχεις καταλάβει πολλά!
Φυσικά μπορεί να μην έχει φορτισμένη μπαταρία ή βενζίνη στο ρεζερβουάρ αλλά ακόμα κάθεστε εκεί και δεν φύγατε;Συνεχίζεται...
-
Ένα ωραίο αστέρι που πέτυχα εγώ είχε βαφτεί ο ουρανός και όλο το πίσω μέρος ήταν στοκαρισμένο, οι καπλαμάδες έπαιζαν κάποιες ταπετσαρίες πίσω ήταν περίεργα ζαρωμένες ενώ στις καλωδιώσεις βρέθηκε κάτι σαν ξεραμένα υπολείμματα λάσπης. Απ'ότι μου ειπε ο μαστορας που το ειδε μαλλον θα πρέπει να είχε πέσει σε πλημμύρα, το συμμάζεψαν και το βγάλανε στη γύρα για πούλημα
-
Συνέχεια Μερος ΙΙ
Αν ο φίλος σας μηχανικός δεν μπορεί να έρθει μαζί σας στην μάντρα χρησιμοποιούμε την κάμερα του κινητού μας για φωτο και βίντεο το πρώτο είναι ευνόητο το δεύτερο γιατί;
Είναι για ένα απλό έλεγχο του κινητήρα
Το έχω δεί σε πολλά επεισόδια των Wheeler Dealers και πρέπει να γίνει ΑΚΡΙΒΩΣ με την παρακάτω σειρά :
-Ανοίγουμε το καπό της μηχανής.
-Βάζουμε το χερι μας επάνω στο μοτέρ αν είναι κρυο είμαστε ΟΚ αν είναι ζεστό (ιδίως αν παμε με ραντεβού) χαιρετάμε!
-Αρχίζουμε να τραβάμε βίντεο , παμε πίσω απο το αυτοκίνητο σημαδεύουμε την εξάτμιση και λέμε στο αφεντικό να βάλει μπροστά συνεχίζουμε την λήψη για κανα λεπτό ενω του λέμε να ρίχνει μερικές γκαζιές
-Πάμε πάλι στο ανοικτό καπό και συνεχίζουμε την λήψη , μας ενδιαφέρει κυρίως ο ήχος του κινητήρα τον αφήνουμε ρελαντί ,20-30 δευτ φτάνουν και ανέβασμα στροφών με σταθερό γκάζι στις 3,5-4 χιλ στρ άλλο τόσο .
-Στέλνουμε ή δείχνουμε το βίντεο στον μηχανικό μας ...θα καταλάβει πολλά και από την χροιά του ήχου και από την ύπαρξη η όχι καπνών και από το χρώμα τους , τα σύγχρονα smartphone έχουν πολύ καλή ποιότητα ήχου και εικόνας και φαίνονται πολλά!Τέλος χρησιμοποιούμε την όσφρηση κατα την διάρκεια του παραπάνω τεστ , η μυρωδιά του λαδιού ,της βενζίνης και του αντιψυκτικού είναι χαρακτηριστική και ενα (συντηρημένο -σωστό) αυτοκίνητο του 21ου αιώνα ΔΕΝ πρέπει να μυρίζει τίποτα απο αυτά.
Χρόνος 2-3 λεπτά + 1 λεπτό για να βάλουμε και το κλίμα να δουλέψει όπως λέγαμε στο προηγούμενο ποστ δεν είναι πολλά και ο σωστός επαγγελματίας πρέπει να το δεχτεί!
-
Κανονικα πρεπει και να το αφησεις να δουλευει μεχρι να ζεσταθει ομως. Εγω πετυχα αυτοκινητο που κρυο ηταν οκ και μολις ζεσταθηκε αρχισε να τρεμοπαιζει το ρελαντι απο τις 700 μεχρι τις 1200 ασταματητα. Πιθανος πολλαπλασιαστης (η βρωμικη πεταλουδα). Εκοψα λασπη.
-
Ε και συ , βρώμικη πεταλούδα και πολλαπλασιαστής, πταίσματα και ευκαιρία να ρίξεις την τιμή ,εδώ μιλάμε για σημεία και τέρατα
-
Ο χρήστης MONMAN2 έγραψε:
Ε και συ , βρώμικη πεταλούδα και πολλαπλασιαστής, πταίσματα και ευκαιρία να ρίξεις την τιμή ,εδώ μιλάμε για σημεία και τέραταΕ το συγκεκριμενο ειχε αλλαξει και εκκεντροφορους οποτε μαζευονταν πολλα
-
Ενα μεταχειρισμενο αυτοκινητο μπορει να εχει 1002 φθορες,δεν γινεται να λειτουργουν ολα αψογα,τοτε θα εκανε οσο το καινουριο.
Ενα μεταχειρισμενο σε μαντρα πασχει απο ακινησια εκτος των αλλων,δεν ειναι απιθανο να βγαλει καπνους στην εξατμιση αρχικα,να βγαζει περιεργους ηχους,να χρειαζεται αλλαγη μπαταριας.Ενα αυτοκινητο ιδιωτη που κινειται ειναι πιο safe επιλογη αλλα η συνεννοηση με ιδιωτη μπορει να ειναι κατι πολυ δυσκολο,θεριζουν οι ψυχασθενειες.
-
Εξαρτάται βέβαια και η ηλικία του αυτοκινήτου. Αλλο το να μη λειτουργούν σωστά κάποια πράγματα σε ένα αυτοκίνητο 10ετιας και άλλο σε ένα 5ετιας.
Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Eυχαριστώ πολύ για τις κατατοπιστικές απαντήσεις σας παιδιά!Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε λεφτά για πέταμα και ειδικά όταν μιλάμε για ένα ποσό άνω των 10.000 που θέλω να διαθέσω εγώ για αγορά και όταν πρόκειται να βάλουμε την οικογένεια μας μέσα.Ειδικά ο ένας γραφει αντιπροσωπείας αλλά στο τηλέφωνο μου λέει εισαγωγής, γράφει πρώτο χέρι μετά μου λεει ότι το έφερε από εξωτερικό για κάποιον το κράτησε κάποια χρόνια και το ξαναέφερε δλδ πάνω από ένα χέρι.Πολλά χιλιόμετρα επίσης για αμάξι 5ετίας.Τι να πω?Μετά χάνεται η αξιοπιστία θεωρώ!Συν σημαντικές πληροφορίες που διάβασα εδώ μέσα.Οπότε σε αναμονή μπας και βρώ από κανά ιδιώτη ή από stock center ή spotawheel?
-
Καλυτερα καινουργιο παρα spotawheel....ιδια τιμη το χουν...[emoji3][emoji3][emoji3][emoji3]
Στάλθηκε από το LG-H850 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
το μεταχειρισμενο ειναι και θεμα τυχης οτι και να λεμε.
Παντως δεν πρεπει κανεις να αγοραζει μεταχειρισμενο χωρις να υπολογιζει καποια χρηματα στην ακρη για επισκευες (πχ 1.000 ευρω).Αν καποιος μαζευει και το τελευταιο ευρωλεπτο που εχει στις τσεπες και τα δινει ολα για την αγορα,κινδυνευει να βρεθει σε ακινησια....γιατι δεν ειναι απιθανο να χαλασει μια φλατζα,να σκασει ενας πολλαπλασιαστης,να θελουν αλλαγη τα ελαστικα κ.ο.κ.Και παλι ωφελημενος θα εισαι σε σχεση με το να αγοραζες καινουριο,αλλα πρεπει να εισαι ρεαλιστης στους υπολογισμους,το μεταχειρισμενο θα ζητησει λεφτα αργα ή γρηγορα -
Carcenter & spotawheel εχουν καλα αυτοκίνητα κατα 99% και προσωπικα μονο απο εκει θα αγοραζα μεταχειρισμένο ή απο αντιπροσωπεία (πχ bmw από επισημο εμπορο bmw approved με εγγύηση).
Φυσικά ο ιδιώτης ειναι προτιμότερος, αλλά θελει υπομονή και καλό ψάξιμο. Για να βρω το panda εφαγα 2.5 μήνες και αφου απερριψα τις μαντρες (χαλια ολα), επρεπε να περιμένω να βρω το σωστό αυτοκίνητο.
-
Εγω απ τη μερια μου δε μπορω να καταλαβω πως εχουν τοσα πολλα αυτοκινητα οι μαντρες. Που στο καλο τα βρισκουν ολα αυτα. Πρεπει να εισαγουν το συμπαν ολο απεξω, ο,τι ειναι 5ετιας απο λιζινκ. Για καθε ενα μεταχειρισμενο ιδιωτη υπαρχουν 10 σε μαντρες! Αποκλειεται ολος ο κοσμος να πουλαει τα αμαξια του στους μαντραδες κοψοχρονια.
Έμποροι μεταχειρισμένων