-
Εγω σαν πελάτης τους εχω να πω μονο τα καλύτερα . Πραγματικά , η καλύτερη μάντρα μεταχειρισμένων με διαφορά
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Στα θετικά της Stock Center ότι δίνουν το αυτοκίνητο να το πας για test drive και σε όποιο συνεργείο θέλεις.
-
Μάλλον με τρώει ο κ0λ0ς μου. Από Λαυρίου σε Λαμπράκη πάω.
Ερώτημα 2ο.
Είναι ένας μαντράς στη Λαμπράκη (Κερατσίνι) που έχει μαζέψει όλα τα αλτεα που υπάρχουν στο car.gr. Είχα πάει και παλαιότερα για άλλο αμάξι και μου είχε δώσει την εντύπωση λαϊκής – γιουσουρούμ.
Στατιστικά θα έχει και κάποια καλά, πως θα διαπιστώσω από τα 7 αλτέα που έχει ποιο είναι καλό? Δε μπορώ να φέρω μάστορα να τα δει όλα και αν ρωτήσω το μαντρά θα μου πει όλα κελεπούρια είναι. Τι να κάνω λοιπόν? -
Ο χρήστης 41ex έγραψε:
Ερώτημα 2ο.
Είναι ένας μαντράς στη Λαμπράκη (Κερατσίνι) που έχει μαζέψει όλα τα αλτεα που υπάρχουν στο car.gr. Είχα πάει και παλαιότερα για άλλο αμάξι και μου είχε δώσει την εντύπωση λαϊκής – γιουσουρούμ.
Στατιστικά θα έχει και κάποια καλά, πως θα διαπιστώσω από τα 7 αλτέα που έχει ποιο είναι καλό? Δε μπορώ να φέρω μάστορα να τα δει όλα και αν ρωτήσω το μαντρά θα μου πει όλα κελεπούρια είναι. Τι να κάνω λοιπόν?Αν εννοείς τον Μπίτρο, ένα έχω να πω. ΜΑΚΡΙΑΑΑΑΑΑΑ
-
Ο χρήστης 41ex έγραψε:
...Δε μπορώ να φέρω μάστορα να τα δει όλα και αν ρωτήσω το μαντρά θα μου πει όλα κελεπούρια είναι. Τι να κάνω λοιπόν?Δεν πας καν, ή αν είσαι εκεί, σηκώνεσαι και φεύγεις. Δεν αγοράζεις καρπούζια, για να τα χτυπήσεις και να δεις αν είναι τζούφια Προσωπικά πλέον μόνο μετά από έλεγχο σε εξουσιοδοτημένο θα αγόραζα μεταχειρισμένο, και αν ο μαντράς δεν το δέχεται, too bad γι'αυτόν...
-
Η πρώτη μου σκέψη αυτή ήταν.
Όμως πραγματικά έχει όλα τα αλτέα από το 2011 και μετά. Δε βρίσκω αλλού (και η στοκ σεντερ φέρνει κατά καιρούς αλλά μέχρι του 09, 10).
Δεν μπορεί κάποια θα είναι καλά. Το άλλο το αυτοκίνητο, ένα ροομστερ, που είχα πάει να δω δε μου έλεγε τίποτα για το αμάξι αλλά διάφορα άσχετα.
Μου είχε πει βέβαια ότι μπορώ να φέρω μάστορα δικό μου και να μου το σηκώσει σε κάποια ράμπα αλλά δε το συνέχισα γιατί δε μου γέμιζε το μάτι, όπως είπα ένιωσα σα να είμαι σε πάγκο λαϊκής στο Μοναστηράκι .
--Επειδή την παρακολουθούσα την αγγελία κάθε βδομάδα έκοβε 200 ευρώ και όταν έφτασε 1200 κάτω από την αρχική την έβγαλε! -- -
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
Αν εννοείς τον Μπίτρο, ένα έχω να πω. ΜΑΚΡΙΑΑΑΑΑΑΑ
- 1000!!
Φίλος μου δούλευε στα μεταχειρισμένα της Hertz και μου έχει πει πολλές ιστορίες...
-
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
Ερώτημα 2ο.
Στατιστικά θα έχει και κάποια καλά, πως θα διαπιστώσω από τα 7 αλτέα που έχει ποιο είναι καλό? Δε μπορώ να φέρω μάστορα να τα δει όλα και αν ρωτήσω το μαντρά θα μου πει όλα κελεπούρια είναι. Τι να κάνω λοιπόν?Αν εννοείς τον Μπίτρο, ένα έχω να πω. ΜΑΚΡΙΑΑΑΑΑΑΑ
Σίγουρο οτι κανει λαμογιες, αλλα και ο 41ex εχει δίκιο στο σκεπτικό του,εχει τόσο πολλά αυτοκινητα που σίγουρα κάποια ειναι καλα.
Ps εκει έδωσα το προηγούμενο αυτοκινητο μου που ηταν μια χαρά και δεν του γύρισε τα χλμ ( αφου δεν είχε και νόημα με 11.000χλμ/χρόνο που έκανα).
Εχει κανένα απο τα Altea book service? -
Μια και μιλαμε για καλες συστασεις...
Φιλοι και γνωστοι εχουν δωσει ανταλλαγες στην Ω στο Κηφισο με 140.000km-150.000km και τα χουμε βρει στις αγγελιες με ακριβως τα ιδια χιλιομετρα -
Χθες, όλο το απόγευμα ήμουν στο car.gr και έψαχνα μόνο αγγελίες ιδιωτών.
Ξεχώρισα τα παρακάτω:- Οι τιμές των ιδιωτών είναι ιδιαίτερα τσιμπημένες ή μάλλον παρατραβηγμένες.
- Πολλές αγγελίες ιδιωτών είναι μούφα ή πολύ παλιές ή για γέλια.
- Ελάχιστες οι ενδιαφέρουσες περιπτώσεις. Εγώ πάντως δεν βρήκα καμία. Ούτε μία.
- Οι ιδιώτες πλέον πουλάνε κυρίως αυτοκίνητα με πολλά χιλιόμετρα και αρκετών ετών (με ότι αυτό συνεπάγεται) ή αυτοκίνητα με εμφανή προβλήματα ή επεμβάσεις.
- Σε ορισμένες κατηγορίες υποχρεωτικά πας σε έμπορο.
Με βάση τα παραπάνω θεωρώ φυσιολογική κατάληξη πλέον οι έμποροι να μονοπωλούν τις πωλήσεις των μεταχειρισμένων και να έχουν 'γεμάτες' τις μάντρες με αυτοκίνητα.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Χθες, όλο το απόγευμα ήμουν στο car.gr και έψαχνα μόνο αγγελίες ιδιωτών.
Ξεχώρισα τα παρακάτω:- Οι τιμές των ιδιωτών είναι ιδιαίτερα τσιμπημένες ή μάλλον παρατραβηγμένες.
- Πολλές αγγελίες ιδιωτών είναι μούφα ή πολύ παλιές ή για γέλια.
- Ελάχιστες οι ενδιαφέρουσες περιπτώσεις. Εγώ πάντως δεν βρήκα καμία. Ούτε μία.
- Οι ιδιώτες πλέον πουλάνε κυρίως αυτοκίνητα με πολλά χιλιόμετρα και αρκετών ετών (με ότι αυτό συνεπάγεται) ή αυτοκίνητα με εμφανή προβλήματα ή επεμβάσεις.
- Σε ορισμένες κατηγορίες υποχρεωτικά πας σε έμπορο.
Με βάση τα παραπάνω θεωρώ φυσιολογική κατάληξη πλέον οι έμποροι να μονοπωλούν τις πωλήσεις των μεταχειρισμένων και να έχουν 'γεμάτες' τις μάντρες με αυτοκίνητα.
Υπάρχουν αρκεί να ψάξεις.
Το τελευταίο 3μηνο έκανα 3 αγοραπωλησίες μέσω car. Πούλησα 2 οχήματα (auto-moto) και πήρα 1 (auto).
Σαν αγοραστής: Οι ιδιώτες που είχαν καλό πράγμα, ήταν πιο ακριβοί αλλά και περισσότερο συνεργάσιμοι. Δεν ξέρω αν ήμουν τυχερός αλλά βρήκα αυτοκίνητο όπως το ήθελα σε αρκετά καλή κατάσταση και με λογικά χιλιόμετρα. Επίσης είχε κάνει σειρά από αλλαγές σε ανταλλακτικά που (τρόμπες, ιμάντες κτλ) σε εξουσιοδοτημένο πρόσφατα. Είδα άλλα 4 και μίλησα με άλλουν 9 νομίζω ιδιώτες. Μάντρα ούτε για αστείο (εκτός από περιπτώσεις τύπου Βελμαρ και Ωμέγα).Σαν πωλητής: και τα 2 οχήματα έφυγαν από τον 1ο που ήρθε και τα είδε. Η μοτοσυκλέτα (BMW 2013) χωρίς καθόλου παζάρι (ήταν πεντακάθαρη σε βαθμό αηδίας), το δε Panda με 150 ευρώ κάτω από την αρχική τιμή. Το panda είχε πολύ χιλιόμετρο αλλά ήταν καθαρό και δεν έκρυψα κάτι.
Νομίζω πως για 2 λόγους ψωνιζει ο κόσμος από μάντρα:
- Δεν γνωρίζει και έχει και τη λογική του supermarket/mall
- Δεν έχει μετρητό και θέλει δόσεις.
Συμπερασματικά, από τη δική μου μικρή εμπειρία ΝΑΙ υπάρχουν σοβαρές αγγελίες από ιδιώτες, απλά πρέπει να είσαι σε θέση να τις εντοπίσεις και προφανώς να είσαι συνειδητοποιημενος ότι αγοράζεις μεταχειρισμένο.
Στο θέμα των τιμών, θέλει ψάξιμο. Το δικό μου το πήρα περίπου 2 χιλ κάτω από την αρχική στο καρ. -
Είναι λογικό, και καλά γίνεται, να ακούγονται οι μαϊμουδιές που κάνουν όλοι. Όπως ας πούμε σε μια μάρκα κινητών θα ακούσεις κυρίως αυτούς που είχαν προβλήματα κι όχι τους ευχαριστημένους πελάτες.
Έτσι και με τους μαντράδες, δεν τα πειράζουν όλα τ’ αμάξια, σίγουρα έχουν και καθαρά. Το θέμα είναι πως θα τα ξεχωρίσουμε. Με τον να τον αποκλείσω τελείως σίγουρα δε θα τη πατήσω αλλά δε θα πάρω κι αυτό που θέλω.
Θα μπορούσα να πάρω ένα μάστορα μαζί μου αλλά αν του πω ότι θα δούμε 7-8 αυτοκίνητα θα γκρινιάξει ή θα θέλει 100 ευρώ μεροκάματο. Κι αν δεν βρω αυτό που θέλω!
Οι λόγοι που το ψάχνω για μαντρά είναι ότι κάνουν ευκολίες πληρωμής κι έχω πολλές επιλογές. Το καλό είναι ότι δε βιάζομαι, έχω μέχρι την άνοιξη να το ψάξω. -
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Υπάρχουν αρκεί να ψάξεις.
....Εγώ πάντως δεν βρήκα κάτι το ιδιαίτερα ενδιαφέρον (από ιδιώτες).
Ειδικά στις κατηγορίες SUV/Offoad/Crossover που κοιτούσα, οι ιδιώτες ήταν εξωφρενικά ακριβοί.
-
Ο χρήστης 41ex έγραψε:
Θα μπορούσα να πάρω ένα μάστορα μαζί μου αλλά αν του πω ότι θα δούμε 7-8 αυτοκίνητα θα γκρινιάξει ή θα θέλει 100 ευρώ μεροκάματο. Κι αν δεν βρω αυτό που θέλω!
Δυστυχώς αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα είτε πάρεις από μάντρα είτε από ιδιώτη...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Ειδικά στις κατηγορίες SUV/Offoad/Crossover που κοιτούσα, οι ιδιώτες ήταν εξωφρενικά ακριβοί.
Πάντως, οι περισσότεροι ιδιώτες σηκώνουν πολύ παζάρι (οπότε η αρχική τιμή μπορεί να φαίνεται φουσκωμένη, αλλά η τελική μετράει), ενώ οι έμποροι συνήθως όχι. Ειδικά το Stock Center, με το ζόρι να κόψει €100-200 στις ήδη τσιμπημένες τιμές του.
-
Δεν ξέρω αν έχεις πάει για ανταλλαγή στην stock center, αλλά όταν πήγα εγώ με το 207 για το Grand Vitara είχα από πριν στο μυαλό μου ότι θα έκοβαν τουλάχιστον 500euro από αυτά που ζητούσαν. Ζήταγαν 13500euro, εξωφρενικά πολλά.
Τελικά ούτε 1 euro δεν έκοψαν. Ούτε καν από τα έξοδα μεταβίβασης ή τα τέλη κυκλοφορίας.
Μου έβγαλαν τιμή για μεταχειρισμένο Grand Vitara 3πορτο του 2011 ... 14600euro !...!Και όχι μόνο αυτό, επιπλέον δεν μου έδωσαν καθόλου καλή τιμή για το 207.
Προσπάθησα με κάποιο τρόπο να τα βρούμε στις τιμές, αλλά ήταν ανένδοτοι.
Ήταν φανερό ότι δεν ήθελαν ανταλλαγές.Όσο αφορά τους ιδιώτες, το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι δεν κάνουν ανταλλαγές.
Πρέπει πρώτα να ξεφορτωθείς το αυτοκίνητο που έχεις και μετά εύχεσαι να εντοπίσεις το αυτοκίνητο που σε ενδιαφέρει. -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Δεν ξέρω αν έχεις πάει για ανταλλαγή στην stock center, αλλά όταν πήγα εγώ με το 207 για το Grand Vitara είχα από πριν στο μυαλό μου ότι θα έκοβαν τουλάχιστον 500euro από αυτά που ζητούσαν. Ζήταγαν 13500euro, εξωφρενικά πολλά.Έχω πάει 2 φορές. Στη Ν. Ερυθραία δεν έκοψαν ούτε €1. Στον Γέρακα δεν έκοψαν από την τελική τιμή, αλλά μου έκαναν 'δώρο' τα τέλη μεταβίβασης (οπότε η τιμή των €4.300 είναι η τελική που θα πληρώσω).
Όσο αφορά τους ιδιώτες, το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι δεν κάνουν ανταλλαγές.
Πρέπει πρώτα να ξεφορτωθείς το αυτοκίνητο που έχεις και μετά εύχεσαι να εντοπίσεις το αυτοκίνητο που σε ενδιαφέρει.Ναι αυτό είναι ένα θέμα, εάν θές να αντικαταστήσεις αυτοκίνητο.
-
Εσύ έκανες ανταλλαγή ή το πήρες 'μετρητά';
Τι αυτοκίνητο πήρες; -
Παιδιά, το να λέμε ότι οι μαντράδες δεν ενδιαφέρονται για ανταλλαγές είναι σαν να λέμε ότι οι μανάβηδες δεν ενδιαφέρονται για φρούτα και λαχανικά Προφανώς και ενδιαφέρονται για ανταλλαγές, αφού πως αλλιώς θα αποκτήσουν τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, που αποτελούν το εμπόρευμά τους ? Καλά, άντε ενδιαφέρονται και για άμεσες αγορές μεταχειρισμένων, αλλά αν κλαιγόμαστε για τις τιμές ανταλλαγής, εκεί να δείτε τσεκούρωμα Τα leasing τα αφήνω απέξω, ναι μεν αρκετά, αλλά δεν νομίζω ότι ενδιαφέρουν κάποιον έστω και ελάχιστα 'petrolhead'....
Αυτά που συμβαίνουν, ξεχωριστά ή ταυτόχρονα, είναι τα εξής: από τη μία η ανάγκη του έμπορου για διασφάλιση κέρδους, και άρα 'αγορά χαμηλά-πώληση ψηλά', και φυσικά τα συνεπακόλουθα αυτού (τι πάγια έχει, τι υποχρεώσεις κλπ), από την άλλη τα επίπεδα τιμών στην αγορά (που καθορίζουν/επηρεάζουν τόσο τη τιμή αγοράς, όσο και την τιμή πώλησης), η φήμη που έχει ο συγκεκριμένος μαντράς (αν αγοράζει χαμηλά ή ψηλά, αν και τι εγγύηση δίνει, αν έχει βγει βρώμα ή αν θεωρείται 'καθαρός' κλπ), και φυσικά η εκάστοτε περίπτωση πελάτη (τι αυτοκίνητο φέρνει, τι αυτοκίνητο θέλει, πόσο χρόνο έχει κάτσει το ένα, πόσο χρόνο θα κάτσει το άλλο κλπ).
-
συμφωνώ με τα παραπάνω.
Πάντως αν
α) έχεις μετρητό διαθέσιμο
β) έχεις κάποιον σοβαρό μηχανικό να σε βοηθήσει
γ) έχεις χρόνο
μπορείς να βρεις καθαρό πράγμα έξω.Το πρόβλημα των αρχικών ονομαστικών τιμών στις αγγελίες ιδιωτών, εγώ το έλυσα με έναν τρόπο: στο πρωτο τηλ και αν τα άκουγα καλά τα πράγματα τους ρώταγα αν συζητούν την τιμή στα Χ ευρώ. Αυτοί που δεν το συζητούσαν, αυτόματα έβγαιναν από τη λιστα μου.
Έμποροι μεταχειρισμένων