-
Δικηγορος επρεπε να γινεις θα σου πηγαινε....
-
1)Θα βρω πουθενα το δικιο μου? Τι εχω να κερδισω αν κανω επισημη καταγγελια? Το μονο που εχω να χασω ειναι χρονο, και στην τελικη γιατι να μπλεξω?
2)Προσωπικα απλα ηθελα να παρουσιασω τις δικες μου εμπειριες απο αναζητηση μεταχειρισμενου. Πιστευω τα μελη του φορουμ μπορουν να φιλτραρουν-κρινουν τις δημοσιευσεις.
3) Το θεμα γυρισμενων χιλιομετρων και βιβλιων σερβις ειναι καθαρα ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ, το θεμα αξιοπιστιας και ευγενειας ειναι καθαρα θεμα ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟ, με βαση τα δικα μου προσωπικα κριτηρια μια επισημη αντιπροσωπεια που δεν ελεγχει το ιστορικο των μεταχειρισμενων της, και αλλα λενε τα βιβλια σερβις και αλλα υπαρχουν στο συστημα, ε ειναι αναξιοπιστη.. πως να το κανουμε. -
@nonos
Δεν κρατάω κακια και ανεξάρτητα που είχαμε τις διαφωνίες μας, αλλά με αυτό που γράφω ως δικηγόρος καταλαβαίνεις τι θέλω να πω!
@nikos_aoua
Οταν δεν κάνει κανείς καταγγελίες και δεν μπαίνει στον κόπο να κυνηγήσει κάτι καταλήγουμε όπως είμαστε σήμερα. Δεν είναι προσωπική αιχμή αλλά γενική προς όλους μας.
Κατά τα λοιπά δεν υπάρχει πρόβλημα. Όσα γράφεις εσύ είναι άποψη σου βάσει της εμπειρίας σου.
Το νομικά ελέγξιμο ήταν το σχόλιο του νονου.... -
Παιδιά ηρεμηστε ένα αμάξι είναι πάνω από όλα το ίδιο το αμάξι και ο έλεγχος που θα του γίνει από εμάς τους ίδιους. Εγώ για αρχή θα έντυπα έντυπα εντοπιζα μετά από πολύ αναζήτηση το ΕΝΑ αμάξι που με ενδιαφερει και θα έδινα ένα σαρανταρι στην spot mechanic να μου δώσει το οκ. Στην συνέχεια θα το πήγαινα σε συνεργείο αντιπροσωπείας να ελέγξει τα τυπικά και ίσως σε έμπιστο μου συνεργείο για τα αλλά. Άρα με 150 ευρώ θα μπορούσα να διασφάλισω κατά ένα μεγάλο μέρος ότι το αμάξι είναι οκ και θα προχωρούσα στην αγορά. Εγω τουλάχιστον έτσι έκανα και να αναφέρω εδώ ότι ο δικός μου μαντρας που είναι μεγάλος και έχει όλα τα αμάξια από leasing η ανταλλαγή δέχτηκε όλα τα παραπάνω στην τις εγγυήσεις χιλιομέτρων, τρακαρισνενου αλλά και καλής λειτουργίας
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
-
Διαφωνώ (κ. Πρόεδρε!) με τον iceman7. O ρόλος του φόρουμ είναι και η ενημέρωση του αγοραστικού κοινού και προσωπικά αν εντόπιζα οποιαδήποτε παρασπονδία εμπόρου θα τον κατήγγειλα εδώ ονομαστικά και με κεφαλαία γράμματα. Άλλωστε οι καταγγελίες σε επίσημους φορείς προσφέρουν ελάχιστα και ακόμα και αν η επίσημη αντιπροσωπεία 'τιμωρήσει' τον έμπορο το κοινό δεν θα το μάθει ποτέ. Η ανωνυμία του πληκτρολογίου δεν υφίσταται για τις αρχές, αν κάποιος έμπορος (οι περισσότεροι πιστεύω διαβάζουν καθημερινά το φόρουμ) θεωρεί ότι θίγεται από συγκεκριμένη δημοσίευση προχωρά σε μήνυση, αν τολμάει.
-
+1
-
Καταρχήν το θέμα αυτό έχει λάθος τίτλο.
Θα έπρεπε να λέγεται: 'Εδώ θα λέτε μόνο τα αρνητικά για τους εμπόρους. Απαγορεύονται τα θετικά.'Και αν πάμε με τον κανόνα, το θέμα αυτό δεν θα έπρεπε να υπάρχει καν.
Και απορώ πως επιτρέπουν οι 4Τροχοί να υπάρχει ένα τέτοιο θέμα, όταν οι Κανόνες Λειτουργίας
[http://www.4troxoi.gr/phpBB3/rules.html] αναφέρουν ρητά:**Ειδικότερα, στο 4T-Forum δεν επιτρέπεται:
- Η ατεκμηρίωτη ή ανώνυμη καταγγελία κατά τρίτου.
- Η χρήση απρεπών, ειρωνικών, προκλητικών, προσβλητικών, δυσφημιστικών ή υβριστικών εκφράσεων καθ΄ οποιουδήποτε είτε δημόσια στο 4T-Forum είτε με προσωπικό μήνυμα.
- Η διαφήμιση εταιρειών, εμπορικών προϊόντων / υπηρεσιών κάθε είδους χωρίς την πρότερη σύμφωνη γνώμη του Διαχειριστή του 4T-Forum.**
-
Μηπως δεν υπαρχουν θετικα και αναφερουν ολοι τα αρνητικα??
Ποιο το οταν αναφερονται αρνητικα για εμπορους με ονοματα??
Οπως προανεφερα... αποψεις ειναι.. και στην τελικη αν καποιος ενδιαφερεται για καποιο αμαξι η' για να αγορασει απο καποια εκθεση η οποια εχει σχολιαστει αρνητικα, δεν μενει παρα να παει ο ιδιος στην εκθεση και να σχηματισει αποψη και για το αμαξι και για τους ανθρωπους της αντιπροσωπειας.
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
@nonos
Δεν κρατάω κακια και ανεξάρτητα που είχαμε τις διαφωνίες μας, αλλά με αυτό που γράφω ως δικηγόρος καταλαβαίνεις τι θέλω να πω!Μα αυτο που εγραψες ειναι σα ν ακουω την υπερασπιση του εμπορου..εξ ου και το σχολιο..
Λες και ο αλλος βγηκε να θαψει επιχειρηματιες απο τον ιδιο δρομο π.χ. οπου θα ηταν οφθαλμοφανες τι συμβαινει...
-
Το άρθρο θα το ξέρετε, αλλά το μεγαλυτερο ενδιαφέρον το έχουν τα σχόλια αναγνωστών και παθόντων στο τέλος:
http://www.autotriti.gr/data/news/previ ... 129514.asp -
Μετα απο αρκετες μαντρες-εκθεσεις-αντιπροσωπειες, κατεληξα στον AUTO SIOKOLIS στην λ.Αμφιθεας, απ'οπου θα γινει και η αγορα. Ευγενικος, απαντησε σε ολες μου τις αποριες και δεν ειχε προβλημα να παμε απο το Π.Φαληρο στο Κερατσινι για ελεγχο.
Επισης καλες εντυπωσεις για εξυπηρετικοτητα και ευγενεια απο τον AutoGratsionis στην ελευσινα και ο σταυροπουλος στο χαιδαρι.
Υ.Γ. (για δωρεαν ελεγχο, εξειδικευμενο συνεργειο τογιοτα ΚΟΝΤΡΑΦΟΥΡΗΣ στο κερατσινι)
-
*Πρόστιμο 15.000 ευρώ επέβαλε σύμφωνα με πληροφορίες του Enikonomia.gr η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή στον έμπορο μεταχειρισμένων αυτοκινήτων των Βορείων Προαστίων για οχήματα που πούλησε σε ανυποψίαστους καταναλωτές και είχαν γυρισμένα χιλιόμετρα.
Ωστόσο το θέμα δεν σταματά εδώ καθώς το πρόστιμο των 15.000 ευρώ αφορούσε μόλις 5 καταγγελίες καταναλωτών ενώ ακολουθούν και άλλες.
Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του Enikonomia.gr η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή εξετάζει σοβαρά την προσωρινή ανάκληση της άδειας λειτουργίας του εμπόρου ΙΧ των Βορείων Προαστίων εξαιτίας του αυξανόμενου αριθμού καταγγελιών που καταφθάνουν συνεχώς.
Παράλληλα με αυτό τον τρόπο θα προστατεύσει και άλλους υποψήφιους ανυποψίαστους καταναλωτές που πιθανόν να αποκτήσουν κάποιο μεταχειρισμένο αυτοκίνητο με γυρισμένα χιλιόμετρα.
Επίσης στον Συνήγορο του Καταναλωτή έχουν κατατεθεί και άλλες καταγγελίες εναντίον του εμπόρου μεταχειρισμένων ΙΧ των Βορείων Προαστίων οι οποίες θα προωθηθούν στην Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ώστε να επιβάλλει νέα πρόστιμα.
Από την άλλη μεριά σε εκκρεμότητα παραμένουν οι καταγγελίες που έχει αποστείλει ο Συνήγορος του Καταναλωτή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και αναμένει την εκκίνηση των νόμιμων διαδικασιών.
Να υπενθυμίσουμε πως οι καταγγελίες για γύρισμα χιλιομέτρων προς τον Συνήγορο του Καταναλωτή σημειώνουν αύξηση πάνω από 40% τα δύο τελευταία χρόνια καθώς η οικονομική κρίση έχει στρέψει το ενδιαφέρον των καταναλωτών προς τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα που διατίθενται φθηνότερα*
-
Το ονοματακι ντρεπονται να το δωσουν...?
Καπου παει βεβαια το μυαλο μας, εχει αναφερθει πολλακις δω μεσα. -
Στα Βριλισσια παει το μυαλο μου...
-
Σωωωωπα
-
ο Αλιβιζατος ειναι?
-
Ο χρήστης ASTRAKITCAR έγραψε:
ο Αλιβιζατος ειναι?Αποκλείεται! Αυτό το υπόδειγμα αξιοπιστίας; Δεν το πιστεύω...
-
Παίζει και όλοι αυτοί οι έμποροι να έχουν δίκτυο καταστημάτων με διαφορετικό νομικό πρόσωπο
ώστε μόλις αντιμετωπίζει προβλήματα - αν ποτέ - το ένα μαγαζι
να μπορούν να συνεχίζουν τη δουλειά ανεπηρέαστοι διοχετεύοντας τις δουλειές στα υπόλοιπα υποκαταστήματα.Τώρα για τα 15 χιλιάρικα, απλά γελάω.
Σε έναν έμπορο με στόλο δεκάδων εκατοντάδων φτηνών και ακριβών οχημάτων
με ένα τζίρο και με μια αποθησαύριση απάτης πολλαπλάσιων εσόδων επί σειρά ετών,
ανάθεμα κι αν τα 15 χιλιάρικα είναι αποτρεπτικός παράγοντας ή έστω ζημιά. -
15.000€ για 5 καταγγελίες. Ουαου, θα νιώθει οποίος κέρδισε τα 3000€ ( μειον τα έξοδα δικηγόρου) μεγαλη δικαίωση.
-
Οι 5 που κατήγγειλαν θα πρέπει να είναι οι 5 θαρραλέοι που άντεξαν μέχρι τέλος τον υπόκοσμο.
Με το μάτι μισόκλειστο θα κοιμούνται για τα άξια μερικά ευρώ.
Έμποροι μεταχειρισμένων