-
Τα πιασες τα λεφτα σου ΚΑΙ με αυτους...
-
Έχουν περισσότερα να χάσουν αν αποδειχθούν λαμόγια!
-
Εχω παραδειγματα επισημων που αποδεδειγμενα τα γυρνανε!
-
Λίγο έως πολύ όλοι τα γυρνάνε. Όποιος δει 2 αμάξια ίδιας χρονολογίας που αγοράστηκαν ίδια μέρα τα οποία είναι ακριβώς τα ίδια σαν εμφάνιση/ φθορά αλλά το ένα έχει ας πούμε κάποιες χιλιάδες χλμ λιγότερα ποιο θα διαλέγαμε? Εμπόριο είναι παιδιά. Όλοι κλέβουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο!!!
-
Όταν το 2008 έδωσα το 4,5 ετών Μοντέο μου με 172.000 χλμ με ανταλλαγή η μόνη ερώτηση της αντιπροσωπείας ήταν του πότε ήταν μοντέλο. Όταν τους είπα τα χιλιόμετρα η απάντηση τους ήταν ότι δεν τους απασχολεί καθώς 'είναι κάτι που αλλάζει εύκολα'. Μετά από λίγες μέρες το αμάξι είχε πουληθεί, προφανώς με λιγότερα χιλιόμετρα.
-
Το 2014 εψαχνα για μεταχειρισμένο xsara για την αδερφή μου. Βρήκα ένα σε μεγάλη αντιπροσωπεία της Αθήνας μέσα από το car. Πολύ μεγάλη . Με 70,000χλμ, καλό χρώμα, γενικά συμπαθητική κατάσταση.
Πήγα από εκεί το είδα, μπαίνω μέσα, πήρε μπρος αλλά μάλλον δούλευε 3κύλινδρο. Ο πωλητής, τον οποιον τον ήξερα από αγορά άλλων 2 καινούριων σιτροέν από αυτούς, μου είπε πως κάτι έπαθε επειδή μόλις έπλυναν τη μηχανή και θα το φτιάξει. Ανοίγω το ντουλαπάκι του συνοδηγού και βλέπω το βιβλίο σέρβις. Τελευταίο σέρβις 240 χιλ. χλμ. Oh yes! είχε τριπλάσια χλμ. Φωνάζω τον πωλητή κρατώντας το βιβλίο στα χέρια (το οποίο προσπαθεί να μου το πάρει με τρόπο) και μου λέει πως το αυτοκίνητο είχε αλλάξει καντράν αλλά ξέχασε να μου το πει. Φεύγω βρίζοντας. Στο επόμενο μισάωρο, η αγγελία στο car δεν έλεγε χιλιόμετρα.
Αυτά για όσους πιστεύουν ότι αν ψωνίσουν από ντήλερ του δικτύου δεν κινδυνεύουν.
(Εν τέλει πήραμε ακόμα ένα καινούριο σιτροέν από άλλο ντήλερ...) -
Ο χρήστης kkostask έγραψε:
Όταν το 2008 έδωσα το 4,5 ετών Μοντέο μου με 172.000 χλμ με ανταλλαγή η μόνη ερώτηση της αντιπροσωπείας ήταν του πότε ήταν μοντέλο. Όταν τους είπα τα χιλιόμετρα η απάντηση τους ήταν ότι δεν τους απασχολεί καθώς 'είναι κάτι που αλλάζει εύκολα'. Μετά από λίγες μέρες το αμάξι είχε πουληθεί, προφανώς με λιγότερα χιλιόμετρα.Γιατί όχι;
Με βάση το γνωστό μαθηματικό τύπο
4,5 έτη Χ 15.000 χλμ/έτος = 67.500 χλμ
είναι τα φυσιολογικά χλμ για τον 'υποψιασμένο' αγοραστή.Με λίγα λόγια ευκαιρία τους έδωσες.
Αν από την άλλη τα πραγματικά σου χιλιόμετρα ήταν λιγότερα από τα αποδεκτά 67.500 χλμ,
ο 'υποψιασμένος' αγοραστής δε θα τους πίστευε ποτέ. -
AUTO HAUS ΚΑΜΑΝΑ, περιοχή αεροδρομίου Θεσσαλονίκης. Μετά από εξονυχιστικό έλεγχο σε 2 αυτοκίνητα εισαγωγής τους, από συγγενικό μου πρόσωπο που εργάζεται σε συνεργείο αντιπροσωπείας, τα αυτοκίνητα βρέθηκαν απολύτως ατρακάριστα και με τα χιλιόμετρα απείραχτα. Πολύ θετική εντύπωση μου έκανε το γεγονός ότι είχαν βιβλίο service, αλλά και το χαρτί από το γερμανικό KTEO.
-
Καλησπερα, υπαρχει καποια γνωμη για την ΤΟΓΙΟΤΑ ΦΛΑΜΙΑΤΟΣ στου ζωγραφου?
-
Ο χρήστης nikos_aoua έγραψε:
Καλησπερα, υπαρχει καποια γνωμη για την ΤΟΓΙΟΤΑ ΦΛΑΜΙΑΤΟΣ στου ζωγραφου?Γνωμη μου αν εχουν την επιβλεψη της toyota hellas δε νομιζω να πουλανε σκαρτο αυτ-το.
Απο την αλλη βεβαια ως αντιπροσωπεια μπορουν το ασπρο να το κανουν μαυρο, δηλαδη ενα χρεπι να εχει βαφτει κ φτιαχτει σαν καινουριο. Δινουν εγγυηση στα μεταχειρισμενα; -
Καλός έμπορος ο κ. Μάκης Φλαμιατος. Περιποιημενα όσο από ένα ιδιώτη μπορεί να μην είναι γιατί μιλάνε για ανταλλαγες αλλά απατεωνιες με γυρισμένα χιλιόμετρα και εισαγωμενα δύσκολο.
Ειδικά για το επίσημο δίκτυο της τογιοτα που έχει σοβαρή παρακολούθηση από τα κεντρικά εγώ δεν θα είχα καμία αμφιβολία πάρα το όσα γράφτηκαν παραπάνω από άλλους ακόμα και για τα εξουσιοδότημενα.
Είναι τόσο δύσκολο να πάρεις εμπορία και τοσο εύκολο να τη χάσεις που δεν θα επιχειρούσε κάνεις στο δίκτυο τογιοτα μαλακιες. Έχοντας δώσει και εγώ ανταλλαγή πολλές φορές ξέρω πολύ καλά τι έδωσα και πόσο μου το πήραν. -
Ο χρήστης inertia έγραψε:
Με βάση το γνωστό μαθηματικό τύπο
4,5 έτη Χ 15.000 χλμ/έτος = 67.500 χλμ
είναι τα φυσιολογικά χλμ για τον 'υποψιασμένο' αγοραστή.Με λίγα λόγια ευκαιρία τους έδωσες.
.σοβαρα τωρα ποσος κοσμος κανει 15000 χλμ το χρονο ?
με μοναδικο αυτοκινητο της οικογενειας και γενικα χωρις να πολυβαζει κωλο κατω καναμε 13-14000 και οι περισσοτεροι εχουν 2-3 οχηματα και τα χλμ μοιραζονται. φιλος μου εχει ενα μινι του 2010 με 25000 , και κορολα του 2004 με 75000 αντιστοιχως και τα αλλα οχηματα της οικογενειας του. τι θα γινει αμα παει να τα πουλησει ? θα ειναι και καλα γυρισμενα?
εχουμε κριση. και αυτοκινητα που πιθανως αγοραστηκαν πριν απο αυτην αρα δεν κανουν ολοι τοσα χλμ. 15000 ειναι το μαξιμουμ αν το ψιλολιωνεις....
-
Ακριβώς! Πρέπει να είσαι επαγγελματίας (ή να το χρησιμοποιείς για μετακινήσεις σε εργασία) για να κάνεις περισσότερα από 15000 ετησίως ή ενδεχομένως συνταξιούχος με καλή σύνταξη για να πας συνέχεια εκδρομές.
Και λόγω αριθμού οχημάτων ανά οικογένεια και λόγω κρίσης δεν γίνονται πολλά χιλιόμετρα. -
To αποτελεσμα ειναι οτι ολα ειναι υποπτα....
-
Εγώ μια φορά ειρωνικά μίλησα για τα 15.000 χλμ/έτος .
Πόσες φορές δεν έχουμε δει
τον και καλά ψαγμένο αγοραστή
που κοιμάται ήσυχος έτσι και το μεταχειρισμένο κυμαίνεται στα χλμ που καλύπτουν το δικό του στερεότυπο
αλλά ψιλιάζεται τον κόρφο του αν το μεταχειρισμένο έχει περισσότερα ή λιγότερα χλμ .Σημασία έχουν τα πραγματικά χλμ και αν η τιμή πώλησης είναι τίμια για τα χλμ αυτά.
-
Ναι δεν μιλουσα για σενα. Τον κανονα ειρωνευομαι και εγω...
-
Παιδιά ας μην ξεχνάμε ότι μεγάλο - τεράστιο - μέρος του μεταχειρισμένου προέρχεται από νοικιάρικα και leasing, άρα τα 15. 20 ακόμα και 25000 το χρόνο είναι αναμενόμενο!!!
-
καλησπερα σας, βλεπω ολοι εχετε κακες εμπειριες αλλα κανεις δεν λεει ονοματα μαντραδων..
Εγω μπηκα στην αναζητηση μεταχειρισμενου αυτοκινητου εδω και ενα μηνα.. οι εμπειριες που εχω ειναι οι εξης:auto sal:
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/7747559/
Το συγκεκριμενο αμαξι ειχε 62000 χλμ το 2012 με βαση το αρχειο της τογιοτα, ενω στην αγγελια εμγανιζεται με 58000χλμΚΑΛΟΥΤΣΑΚΗ GUARANTEED CARS:
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/7776263/
Σε τηλεφωνημα μου για να μου πει την πινακιδα η απαντηση ηταν η εξης: και μου το κλεισε.MARGOSIS CARS
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/7063394/
Του ζητησα να βαλουμε μπροστα το αμαξι και η απαντηση του ηταν...Γ. ΦΛΑΜΙΑΤΟΣ ΑΕ
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/7785060/
1)Στο βιβλιο σερβις αναγραφεται 6/12 στα 30000χλμ, σε αλλη αντιπροσωπεια της τογιοτα μου ειπαν οτι το σερβις που φαινεται ειναι στις 11/12 στα 35000 χλμ. Ειναι λογικο να υπαρχει διαφορα?
2)Το αμαξι με την πινακιδα που φοραει δεν υπηρχε οταν το αναζητησα σε αλλη αντιπροσωπεια. Με τον αριθμο πλαισιου το βρηκα.
Αγενεστατη συμπεριφορα και παραδοχη οτι δεν μπορουν να κανουν ελεγχο του ιστορικου των 40 μεταχειρισμενων που εχουν..Δηλαδη μια διαδικασια που εκανα εγω σε 2 λεπτα μεσα απο αλλη αντιπροσωπεια..δεν μπορει να την κανει ο Φλαμιατος για κατι που θελει να πουλησει...Αυτα εν ολιγοις...
-
Ειναι που οι επισημοι και ο συγκεκριμενος ειναι 'εγγυηση'....
-
Οποίος έχει αποδείξεις κάνει επίσημη καταγγελία στην επίσημη αντιπροσωπεία ή όπου άλλου κατα το νόμο και βλέπουμε τις συνέπειες.
Αυτό άλλωστε είναι και το προνόμιο ενός σε επίσημη αλυσίδα. Ότι έχει και αλλά να χάσει.Αλλά πίσω απο την ανωνυμία του πληκτρολογίου ο καθένας γράφει ότι θέλει χωρίς συνέπειες, αντίθετα δε κάνει όχι μόνο χιούμορ αλλά μια και μια αυθαίρετη γενίκευση.
Τα όσα αναφέρει το μέλος που έγραψε αρχικά είναι συγκεκριμένα και δεν τα λες και εγκλήματα (καλά ειδικά αυτό με την πινακίδα είναι και σύνηθες ανάλογα με το χρόνο που το έχει οι έμπορος το αμάξι) η γενίκευση όμως περί αξιοπιστίας είναι άλλο θέμα και δη νομικά ελέγξιμο.
Έμποροι μεταχειρισμένων