-
Υπάρχουν αρκετές αγγελίες μεταχειρισμένων,ιδιωτών και εμπόρων,οι οποίες αναγράφουν πολλά (πάνω από 200 ή και 300.000) χλμ
http://www.car.gr/classifieds/cars/?fs=1&category=&make=&model=&variant=&price-from=>1000&price-to=®istration-from=>1999®istration-to=&mileage-from=>200000&mileage-to=&engine_power-from=&engine_power-to=&engine_size-from=>800&engine_size-to=&fuel_type=&exterior_color=&significant_damage=f&doors=&number_plate_ending=&gearbox_type=&drive_type=&euroclass=&airbags-ranged=&kteo=&seats-from=&seats-to=&sort=&rg=&radius=&postcode=&modified=&hi=&st=&offer_type=sale -
Ο χρήστης Sbr έγραψε:
Μπορει να ειναι περιουσιακο στοιχειο αλλα αν εχει σοβαρο προβλημα ενδεχεται να βαλει σε κινδυνο τη σωματικη ακεραιοτητα ή/και τη ζωη αυτου που θα το αγορασει απο σενα
Απο την στιγμη που εχει περασει ΚΤΕΟ δεν τιθεται θεμα.
Εμπορικά στοιχεία δίνουν οι αντιπροσωπείες για την τήρηση εγγύησης που αυτοί παρέχουν, άσε που λογικά στους όρους συναλλαγής που αποδέχεσαι όταν πας σε εξουσιοδοτημένο το πιθανότερο ειναι να έχεις αποδεχθεί την τήρηση και χρήση του αρχείου αυτού απο την εταιρεία.
Τι λενε αυτα δεν ξερω. Λενε οτι μπορουν να δινουν το ιστορικο του αυτοκινητου μου στον καθε τυχαρπαστο;
ΚΤΕΟ στην Ελλάδα περνάει το οποιοδήποτε σαπακι με γνωριμια ή/και λίγο έξτρα λάδωμα.
Στην Αγγλία λοιπον που αναφέρθηκε πιο πριν, όχι μονο το ΜΟΤ είναι απείρως αυστηρότερο κι απειροελαχιστα διαβλητο (άντε αν σε ξέρει ο ΜΟΤας παρα πολυ καλα, το πολυ πολυ να σου περάσει κάνα xenon..κι αυτό ίσως..γιατί παιζει την άδεια του κορώνα γραμματα έστω και γι αυτά!), αλλά υπάρχει κι η δυνατότητα να βρεις το ιστορικό κάποιου αυτοκινήτου.
Δεν ξέρουν μωρέ αυτοι, όταν εμείς ειχαμε Παρθενώνα αυτοι έτρωγαν βελανιδια. Τοτε μπορεί, τώρα όμως εμείς είμαστε που τα τρώμε! -
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Εμπορικά στοιχεία δίνουν οι αντιπροσωπείες για την τήρηση εγγύησης που αυτοί παρέχουν, άσε που λογικά στους όρους συναλλαγής που αποδέχεσαι όταν πας σε εξουσιοδοτημένο το πιθανότερο ειναι να έχεις αποδεχθεί την τήρηση και χρήση του αρχείου αυτού απο την εταιρεία.+1
-
Αυτό που κάποιοι περιγράφουν ως παράνομη διαδικασία είναι κάτι που συμβαίνει στο εξωτερικό εδώ και χρόνια. Δηλαδή είναι παράνομο να ελέγξει κάποιος το ιστορικό ενός οχήματος που βάζει μέσα την οικογένεια του αλλά δεν είναι παράνομο να λέει ότι έχει 90 χιλιάδες χιλιόμετρα ενώ έχει 300; Μην παραλογιζομαστε δεν μιλάμε εδώ για ιατρικό απόρρητο μιλάμε για την ασφάλεια του κοινωνικού συνόλου. Απλά αυτό ακόμη αποδυκνυει την ανοχή μας σε μια ακόμη παραβατικη συμπεριφορά ή οποία με την σειρά της έχει ανοίξει την πόρτα σε δεκάδες άλλες από τους μαντραδες. Άρα θα πρότεινα πριν γράψουμε κάτι να το έχουμε σκεφτεί δύο φορές. Δηλαδή δεν είναι παράνομο να περιγράφεται ένα όχημα ως ατρακαριστο όπως άλλωστε περιγράφονται όλα στο car ; Δεν είναι παράνομο αυτό που έκανε γνωστός μου που πούλησε Golf με χτυπημένο μοτέρ ενώ το περιγράφει ως άψογο ; Για εμένα έπρεπε υποχρεωτικά το ιστορικό του οχήματος να ακολουθεί το όχημα σε on line βάση δεδομένων. Άλλωστε αυτό είναι προς το συμφέρον των καλών ιδιοκτητών που προσεχουν ,συντηρούν και αγαπάνε τα οχήματα τους και δημιουργεί τις συνθήκες για μια εύρυθμη αγορά. Είναι σωστό δηλαδή το γεγονός ότι είδα 25 αμάξια πριν διαλεξω το δικό μου που τα περιέγραφαν ως καινούργια ενώ ήταν από χρεπια ως κακό εποσκευασμενα; Θυμάμαι χαρακτηριστικά ένα αμάξι που ο ιδιοκτήτης πρώτο χέρι μου έλεγε ότι δεν είχε πλησιάσει σε φανοποιειο ποτέ και έβγαζα εγώ τις ταινίες από πάνω ενώ οι πιστολιες έβγαζαν μάτι πάνω στους μαρσπιεδες....ημαρτον δηλαδή αγίες μέρες...
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
-
Γράφεις προσωπικές απόψεις οι οποίες φυσικά δεν δίνουν την δυνατότητα ώστε να βασισθεί κάποιος για να ζητήσει πληροφόρηση για το ασφαλιστικό ιστορικό ενός αυτοκινήτου, είτε είναι από μάντρα είτε από ιδιώτη.
Αν ξέρεις κάποιο τρόπο ή κάποιο νόμο ώστε να μπορεί κάποιος να αντλήσει αυτές τις πληροφορίες ευχαρίστως να τις διαβάσουμε.
-
Ο χρήστης Dasimo έγραψε:
Αυτό που κάποιοι περιγράφουν ως παράνομη διαδικασία είναι κάτι που συμβαίνει στο εξωτερικό εδώ και χρόνια. Δηλαδή είναι παράνομο να ελέγξει κάποιος το ιστορικό ενός οχήματος που βάζει μέσα την οικογένεια του αλλά δεν είναι παράνομο να λέει ότι έχει 90 χιλιάδες χιλιόμετρα ενώ έχει 300; Μην παραλογιζομαστε δεν μιλάμε εδώ για ιατρικό απόρρητο μιλάμε για την ασφάλεια του κοινωνικού συνόλου. Απλά αυτό ακόμη αποδυκνυει την ανοχή μας σε μια ακόμη παραβατικη συμπεριφορά ή οποία με την σειρά της έχει ανοίξει την πόρτα σε δεκάδες άλλες από τους μαντραδες. Άρα θα πρότεινα πριν γράψουμε κάτι να το έχουμε σκεφτεί δύο φορές. Δηλαδή δεν είναι παράνομο να περιγράφεται ένα όχημα ως ατρακαριστο όπως άλλωστε περιγράφονται όλα στο car ; Δεν είναι παράνομο αυτό που έκανε γνωστός μου που πούλησε Golf με χτυπημένο μοτέρ ενώ το περιγράφει ως άψογο ; Για εμένα έπρεπε υποχρεωτικά το ιστορικό του οχήματος να ακολουθεί το όχημα σε on line βάση δεδομένων. Άλλωστε αυτό είναι προς το συμφέρον των καλών ιδιοκτητών που προσεχουν ,συντηρούν και αγαπάνε τα οχήματα τους και δημιουργεί τις συνθήκες για μια εύρυθμη αγορά. Είναι σωστό δηλαδή το γεγονός ότι είδα 25 αμάξια πριν διαλεξω το δικό μου που τα περιέγραφαν ως καινούργια ενώ ήταν από χρεπια ως κακό εποσκευασμενα; Θυμάμαι χαρακτηριστικά ένα αμάξι που ο ιδιοκτήτης πρώτο χέρι μου έλεγε ότι δεν είχε πλησιάσει σε φανοποιειο ποτέ και έβγαζα εγώ τις ταινίες από πάνω ενώ οι πιστολιες έβγαζαν μάτι πάνω στους μαρσπιεδες....ημαρτον δηλαδή αγίες μέρες...Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Για κατσε ρε dasimo. Τα τσουβαλιαζεις. Θεωρητικα αν το αμαξι ειναι χαρος την ευθυνη την εχει το ΚΤΕΟ. Αν εχει περασει ΚΤΕΟ θεωρειται ασφαλες. Οποτε τα παραπονα στο κρατος που δεν εχει αξιοπιστα ΚΤΕΟ. Εχω ενα αμαξι που δεν το πουλαω και πας εσυ με την δικαιολογια οτι θες να το αγορασεις και βλεπεις στην αντιπροσωπεια τι εχω κανει στο δικο μου αμαξι; Ποσα λεφτα του εχω ριξει και που; Τι ειναι το αμαξι μου; Δημοσιας χρησης οπως τα ταξι που μου λες για την οικογενεια σου; Ιδιωτικης χρησης ειναι το αμαξι μου. Να πας να ζητησεις τα στοιχεια των ταξι. Εκει δεν βαζεις την οικογενεια σου; Στα λεωφορεια τα Αστικα και Υπεραστικα δεν βαζεις την οικογενεια σου;
Πας για εκεινα να ζητησεις Ιστορικα; Και θα πας για το δικο μου, που δεν το πουλαω καν, αλλα επηδει σου γυαλισαν τα εξτρα κλπ που εχω βαλει να δεις στην αντιπροσωπεια ποσα εσκασα για να τα βαλω, ή ποσα εσκασα για να το εχω στην πενα; Τι εισαι; Ελεγκτης της τσεπης μου; Ξερεις ποσους παραξενους και φθονερους εχει εξω ειδικα στην επαρχια που οταν βλεπουν ενα ομορφο αμαξι, ή ενα που παει καλα, ποσο κωλοτρογονται για το τι το εχει κανει κατω απο το καπο αυτος που το εχει; Και αν το εχει κανει στην αντιπροσωπεια δλδ να πανε να μαθουν, ο αλλος ποσα και που εχει σκασει για το αμαξι του; Γιατι; Με δικα τους λεφτα τα εβαλε στην αντιπροσωπεια;
Θες να αγορασεις το αμαξι μου που το πουλαω. Να παρουμε αυτην την εκδοχη τωρα. Να μου πεις, να παμε μαζι, μπροστα στον υπαλληλο στην αντιπροσωπεια να ζητησω το ιστορικο να στο δωσω, κανενα προβλημα δεν εχω. Να μου πεις να το παμε σε λαμαρινα σου, μηχανικο σου, το ιδιο. Δεν σου ειπα να μην το ελεγξεις. Και επηδει μιλας για οικογενεια. Δλδ εσυ, αν ο μαντρας σου πει οτι το αμαξι πεταει, θα βαλεις μεσα τα παιδια σου; Τοτε εισαι ανευθυνος. Αν δεν πας πρωτα για ελεγχο ασχετο του τι λενε τα χαρτια απο αντιπροσωπειες και κτεο, και πας κατευθειαν για ταξιδι αναλαμβανεις την ευθυνη. Οχι να τα φορτωνεις ολα στους αλλους. Και εσυ και οποιος εδω του φταιει ο μαντρας που πουλαει τον χαρο και δεν του φταιει το μυαλο του που τον πιστευει και δεν το παει το αμαξι για ελεγχο.
Ελεγχο ομως στο αμαξι μου, χωρις να συμφωνω, δεν θα κανει κανεις εκτος απο αστυνομια και εισαγγελεα. Δεν ειναι ταξι το αμαξι μου.
Δεν σε εβαλε κανεις ελεγκτη της δημοσιας ασφαλειας. Την δημοσια ασφαλεια την φυλαει η αστυνομια και το κρατος. Θα μου πηγανεις για καθε αμαξι που δεν σου αρεσει να ζητας ιστορικα απο τις αντιπροσωπειες; Τι ειμαστε. Στην Σοβιετικη Ενωση; Ολα ειναι ολων; Αυτα μονον στα δημοσιας χρησης μπορεις να τα κανεις. Τα αλλα ειναι ιδιωτικης χρησης.
Και στο ξαναλεω. Αν εισαι τοσο ευαισθητος ξεκινα απο Αστικα, Υπεραστικα και τα Αστυνομικα. Γιατι εκεινοι βαζουν περισσοτερο κοσμο μεσα και κυκλοφορουν περισσοτερο. Θα το κανεις;
Και τα ταξι. -
Ο χρήστης gns έγραψε:
Θα μπω λιγο αναμεσα σας και θα χαλασω την κουβεντα σας με αυτό που βρηκα πριν λιγο. και θελω να το μοιραστω μαζι σας μιας και το θεμα είναι εμποροι μετ/νων με καλες συστασεις. δεν κανω προβολη μιας και είναι από τα μερη μου, μην με κατηγορήσετε... απλα παιζει να είναι ο μοναδικος μαντρας που βαζει αμαξι με τοσα χλμ. εχετε δει εσεις άλλη παρομοια περιπτωση ? http://auto-nikopoulos.car.gr/cars/view/7300832/Δεν χαλας φιλε την κουβεντα. Προεκυψε θεμα με τα χιλιομετρα και τα λοιπα και το ελεγχο τους.
-
Ο χρήστης Sbr έγραψε:
Αυτό που κάποιοι περιγράφουν ως παράνομη διαδικασία είναι κάτι που συμβαίνει στο εξωτερικό εδώ και χρόνια. Δηλαδή είναι παράνομο να ελέγξει κάποιος το ιστορικό ενός οχήματος που βάζει μέσα την οικογένεια του αλλά δεν είναι παράνομο να λέει ότι έχει 90 χιλιάδες χιλιόμετρα ενώ έχει 300;
Sent from my LG-D855 using TapatalkΓια κατσε ρε dasimo. Τα τσουβαλιαζεις. Θεωρητικα αν το αμαξι ειναι χαρος την ευθυνη την εχει το ΚΤΕΟ. Αν εχει περασει ΚΤΕΟ θεωρειται ασφαλες. Οποτε τα παραπονα στο κρατος που δεν εχει αξιοπιστα ΚΤΕΟ. Εχω ενα αμαξι που δεν το πουλαω και πας εσυ με την δικαιολογια οτι θες να το αγορασεις και βλεπεις στην αντιπροσωπεια τι εχω κανει στο δικο μου αμαξι;
Εγω συμφωνω με τον dasimo. Θα πρεπει να μπορεις να δεις τα στοιχεια του εφοσον ειναι για πωληση. Οχι με πλαγιες οδους(με τον ασφαλιστη ή να το παιζεις ντετεκτιβ στις αντιπροσωπειες...)
αν το κρατας μονο για σενα τοτε οκ ας εχει προσβαση μονο το κρατος. Επισης προφανως θα πρεπει να μπορεις να δεις και για τα δημοσιας χρησης. και προφανως επισης σε περιπτωση παραβασεων το ΚΤΕΟ να λαμβανει ενα ωραιο λουκετακι δωρο. Μπορουν να ισχυουν ολα , οχι μονο το ενα ή το αλλο. Το να εχεις διπλωμα και αυτοκινητο δεν ειναι δημοκρατικο δικαιωμα. ειναι υποχρεωση κυριως προς τους συμπολιτες μας οτι δεν θα σκοτωσει (καποιος) κανενα με το σαπιο αμαξι και τη κακη ικανοτητα οδηγησης. Ειδικα οταν πουλας κατι ο αγοραστης θα πρεπει να ξερει οτι δεν ειναι θυμα απατης. εχασα απειρες μερες για να καταληξω στο αυτοκινητο μου που δεν θα χρειαζονταν αν υπηρχε μια online βαση δεδομενων για τα μτχ αυτοκινητο που πουλιονται. το 80-90% των μτχ εχει χοντρα προβληματα τελικα (για τα δικα μου γουστα) και ειναι τρομερα κουραστικο να πρεπει να φας 3-4 μηνες για να βρεις ενα αξιοπρεπες. το εβαλες για πωληση ? οκ ! βαλε και τον αριθμο πλαισιου στην αγγελια (οχι την πινακιδα ωστε να μην μπορει να ξερεις οποιοσδηποτε για οποιοδηποτε ειδε στον δρομο...), να υπαρχει μια υπηρεσια που να συνδεεσαι και να λεει τα βασικα (αν εχει κανει τα σερβισ και ποτε , τι ελεγε το κτεο και αν εχει τρακαρισματα ) ΧΩΡΙΣ να σκασω 50 ευρω για τον ελεγχο στην αντιπροσωπεια και χωρις να χασω τοοοοσες μερες να πηγαινω απο την μια μερια στην αλλη σαν χαζος για να βλεπω εικονες που εχουν βγει απο το photoshop
-
Ο χρήστης conkal έγραψε:
... να υπαρχει μια υπηρεσια που να συνδεεσαι και να λεει τα βασικα (αν εχει κανει τα σερβισ και ποτε , τι ελεγε το κτεο και αν εχει τρακαρισματα ) ...+100!
Αλλά, αλλά όπως ήδη όλοι γνωρίζουμε η συντεχνία των μαντράδων, των εμπόρων, των ασφαλιστικών αλλά και όσων εμπλέκονται με τον τομέα του αυτοκινήτου αυτό δεν θα το επιτρέψουν. Η μπίζνα που έχει στήσει η παράγκα στο χώρο του αυτοκινήτου πολύ δύσκολα μπορεί να αλλάξει. Ειδικά όταν σε αυτή τη μπίζνα ρόλο έχει και το κράτος.
Π.χ. Η AutoMarin επίσημος αντιπρόσωπος VW κλπ... έχει και μάντρες με μεταχειρισμένα ... έχει και το ΚΤΕΟ ΗΝΙΟΧΟΣ από όπου περνά όλα τα αυτοκίνητα των εμποριών της, έχει και μεσιτική ασφαλιστική! Το ίδιο ισχύει σχεδόν για όλους τους εμπόρους. Μεγάλη κλίκα.
-
Αυτό δεν το θεωρείς σύγκρουση συμφερόντων? Επομένως ανεξάρτητα από το αν είναι παράτυπο ή όχι, δίνω δίκαιο σε οποιονδήποτε κάτοικο της Μπανανίας βρει οποιοδήποτε τρόπο να προστατεύσει την τσέπη του και την οικογένεια του από αληταραδες μαντραδες που εν γνώσει τους ψεύδονται.
Όταν πας στο super market να αγοράσεις γάλα για το παιδί σου, δεν περνας από το χημείο της γειτονιάς σου για να το ελέγξεις πριν το πας στο σπίτι.
Όταν πας να αγοράσεις αυτοκίνητο γιατί θα πρέπει να γνωρίζεις απο μηχανολογία, ηλεκτρολογία και φανοποιία ώστε να μπορείς να διασφαλίσεις τα παιδιά σου? Αγοράζεις από επαγγελματία με νόμιμη επιχείρηση που λέει ψέματα και παρανομει κατ εξακολουθηση και με δόλο. Ας πάει το κράτος σε αυτόν να του κόψει τον κωλο και μετά ας κουβεντιάσουμε για τα προσωπικά δεδομένα του αυτοκινητου που τίθεται προς πώληση.Sbr,
Άλλο πράγμα είναι τι ακριβώς έκανες στο αυτοκίνητο σου και πόσα λεφτά έδωσες, και άλλο πράγμα είναι να ξέρω αν το αυτοκίνητο σου είχε γίνει φυσαρμόνικα σε τροχαίο ειδικά όταν μου βάζεις φαρδιά πλατιά γράμματα ΑΤΡΑΚΑΡΙΣΤΟ.
-
Δεν διαφωνώ με ότι γράφεις.
Εγώ προσωπικά δεν έχω τα 'κονέ' για να μαθαίνω τα ιστορικά των αυτοκινήτων μέσω των ασφαλιστικών.
Όσες φορές το προσπάθησα έπεσα σε τοίχο. Ίσως επειδή δεν έχω φιλαράκια στον ασφαλιστικό κλάδο.Αλλά δεν το θεωρώ δίκαιο να συμβαίνει αυτό.
Άλλοι να έχουν πρόσβαση στην πληροφορία και άλλοι όχι.
Και εγώ πελάτης και καταναλωτής είμαι. -
Ο χρήστης conkal έγραψε:
Αυτό που κάποιοι περιγράφουν ως παράνομη διαδικασία είναι κάτι που συμβαίνει στο εξωτερικό εδώ και χρόνια. Δηλαδή είναι παράνομο να ελέγξει κάποιος το ιστορικό ενός οχήματος που βάζει μέσα την οικογένεια του αλλά δεν είναι παράνομο να λέει ότι έχει 90 χιλιάδες χιλιόμετρα ενώ έχει 300;
Sent from my LG-D855 using TapatalkΓια κατσε ρε dasimo. Τα τσουβαλιαζεις. Θεωρητικα αν το αμαξι ειναι χαρος την ευθυνη την εχει το ΚΤΕΟ. Αν εχει περασει ΚΤΕΟ θεωρειται ασφαλες. Οποτε τα παραπονα στο κρατος που δεν εχει αξιοπιστα ΚΤΕΟ. Εχω ενα αμαξι που δεν το πουλαω και πας εσυ με την δικαιολογια οτι θες να το αγορασεις και βλεπεις στην αντιπροσωπεια τι εχω κανει στο δικο μου αμαξι;
Εγω συμφωνω με τον dasimo. Θα πρεπει να μπορεις να δεις τα στοιχεια του εφοσον ειναι για πωληση. Οχι με πλαγιες οδους(με τον ασφαλιστη ή να το παιζεις ντετεκτιβ στις αντιπροσωπειες...)
αν το κρατας μονο για σενα τοτε οκ ας εχει προσβαση μονο το κρατος. Επισης προφανως θα πρεπει να μπορεις να δεις και για τα δημοσιας χρησης. και προφανως επισης σε περιπτωση παραβασεων το ΚΤΕΟ να λαμβανει ενα ωραιο λουκετακι δωρο. Μπορουν να ισχυουν ολα , οχι μονο το ενα ή το αλλο. Το να εχεις διπλωμα και αυτοκινητο δεν ειναι δημοκρατικο δικαιωμα. ειναι υποχρεωση κυριως προς τους συμπολιτες μας οτι δεν θα σκοτωσει (καποιος) κανενα με το σαπιο αμαξι και τη κακη ικανοτητα οδηγησης. Ειδικα οταν πουλας κατι ο αγοραστης θα πρεπει να ξερει οτι δεν ειναι θυμα απατης. εχασα απειρες μερες για να καταληξω στο αυτοκινητο μου που δεν θα χρειαζονταν αν υπηρχε μια online βαση δεδομενων για τα μτχ αυτοκινητο που πουλιονται. το 80-90% των μτχ εχει χοντρα προβληματα τελικα (για τα δικα μου γουστα) και ειναι τρομερα κουραστικο να πρεπει να φας 3-4 μηνες για να βρεις ενα αξιοπρεπες. το εβαλες για πωληση ? οκ ! βαλε και τον αριθμο πλαισιου στην αγγελια (οχι την πινακιδα ωστε να μην μπορει να ξερεις οποιοσδηποτε για οποιοδηποτε ειδε στον δρομο...), να υπαρχει μια υπηρεσια που να συνδεεσαι και να λεει τα βασικα (αν εχει κανει τα σερβισ και ποτε , τι ελεγε το κτεο και αν εχει τρακαρισματα ) ΧΩΡΙΣ να σκασω 50 ευρω για τον ελεγχο στην αντιπροσωπεια και χωρις να χασω τοοοοσες μερες να πηγαινω απο την μια μερια στην αλλη σαν χαζος για να βλεπω εικονες που εχουν βγει απο το photoshop
Μαζι σου.** Αν ειναι να το πουλησω να παμε να το δει ο υποψηφιος αγοραστης μα οπου θελει. Οχι ομως, ειδα ενα αμαξι, παω στην αντιπροσωπεια και ρωτω και του λενε για το αμαξι μου, τα παντα ολα. **Να γινει και βαση δεδομενων, ολοι οι μηχανικοι και λαμαριναδες, οτι δουλεια κανουν στο αμαξι σου, να γραφουν τα χιλιομετρα μονο. Οποτε το αμαξι σου, θα εχει στην βαση δεδομενων τα χιλιομετρα και εκει θα φανει αν ξαφνικα απο 50.000 δηλωνονται 40.000 πως κατι παει στραβα. Τεσπα, αν θελουν μπορουν.
Τα ΚΤΕΟ ηταν που ηταν, τωρα που γινανε και ιδιωτικα αντε πιασ τους. Στα δημοσια, μπορουσε να κανει καμια καταγγελια κανενας υπαλληλος. Στα ιδιωτικα μουγκα ολοι γιατι πεφτει απολυση. Αυτο που λεει ο Dasimo για τις Αγγελιες πωλησης, εχει δικιο. Ειναι αναληθεις. Ομως δλδ τρελενομαι ρε γμτ, 10+ χρονια μια εφημεριδα εχει αγγελιες 'πωλειται 2000κ.εκ. δηλωμενο 1600κεκ'. Πειτε μου εναν που να τσιμπησαν τα τζιμανια που στην εφορια κυνηγανε κασταναδες. Εναν πειτε μου απο αυτους που εχουν θρασος την παρανομια τους, να την βαζουν φατσα καρτα σε αγγελια.
Οταν πουλησαμε την A Class μου λεει ο αγοραστης τα χιλιομετρα ειναι λιγα. Ok του λεω, παμε αντιπροσωπεια. Παμε του λενε τοσα ειναι. Μα και αν τα πειραξατε; Του λεει ο υπευθυνος, κυριε, οτι αμαξι μπαινει εδω, τα χιλιομετρα περνανε σε βαση δεδομενων στην Γερμανια. Ακομη και εμεις στο κομπιουτερ να τα αλλαξουμε και στο αμαξι αν ζητησετε απο την Γερμανια τον αριθμο πλαισιου θα σας στειλουν τα χιλιομετρα της δικης τους βασης και θα εκτεθουμε αμεσως. Δλδ και η εδω αντιπροσωπεια αν ειναι κολλητος ο αντιπροσωπος, αν παει να σε βοηθησει να κρυψεις χλμ και στο αμαξι και στο κομπιουτερ, στην Γερμανια δεν μπορει τον κλο σου να βαρας κατω, να πειραξεις τα χιλιομετρα του αυτοκινητου. Ετσι λειτουργουν οι σοβαρες αντιπροσωπειες. Online με τα κεντρικα της εταιριας στο εξωτερικο. Οχι αυτα, στην Θεσσαλονικη αν το πας σε ενα συνεργειο εξουσιοδοτημενο, να μην ξερουν στην Αθηνα αν εχει παει ποτε. Ή να τηρουνται τα αρχεια στην Ελληνικη μονον αντιπροσωπεια. Οχι. Τους φοβαμαι τους Ελληνες. Στο εξωτερικο απ' ευθειας η βαση δεδομενων. Γαλλια, Ιαπωνια, Κορεα κλπ.
Οι Γερμανοι θελω να πω, ξερουν πως να σε προστατεψουν τουλαχιστον σε αυτο. Και το κρατος ξερει. Το θεμα ειναι οπως λεει και ο Storm, οι κλικες με τις οποιες οι υπουργοι δεν θελουν να γινουν κακοι. Τι να πω; Για τα πεζοδρομια που ειναι των μαντραδων και δεν εχει πεσει Ενα προστιμο; Σε ολη την Ελλαδα γινεται αυτο. Εδω δεν υπαρχει θεμα δημοσιας προστασιας οταν βαζεις τον πεζο να παει απο τον δρομο για να μπορει ο μαντρας να πουλησει το αμαξι του; Μια ξεφτυλα ειμαστε και τπτ παραπανω.
Sorry και κατι τελευταιο. Αν ο πωλητης τσιναει στο να δωσει το αμαξι για ελεγχο και τα λοιπα στοιχεια, δεν χρειαζεται να τον δειρουμε. Αντε και στα τσακιδια και βρες αλλον. Το ιδιο και για τους εμπορους. Βρισκουν απο το κρατος προκλητικη ανοχη και τα κανουν. Στην Ελλαδα ο καταναλωτης ειναι εντελως απροστατευτος. Απο κρατος και επιχειρησεις ειναι γραμμενος στα @@ τους.
Mod ok το ξερω θα την φαω την φαπα. Οτι και αν μου πουνε εγω το κλεινω. -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Δεν διαφωνώ με ότι γράφεις.
Εγώ προσωπικά δεν έχω τα 'κονέ' για να μαθαίνω τα ιστορικά των αυτοκινήτων μέσω των ασφαλιστικών.
Όσες φορές το προσπάθησα έπεσα σε τοίχο. Ίσως επειδή δεν έχω φιλαράκια στον ασφαλιστικό κλάδο.Αλλά δεν το θεωρώ δίκαιο να συμβαίνει αυτό.
Άλλοι να έχουν πρόσβαση στην πληροφορία και άλλοι όχι.
Και εγώ πελάτης και καταναλωτής είμαι.Συμφωνώ και αυτό πάει στην κατεύθυνση του ότι θα έπρεπε να υπάρχει ανοιχτή πληροφόρηση μέσω διαδικτύου
-
Ο χρήστης heras έγραψε:
Σου φανηκε για 90Κ χλμ αμαξι??Καπου +50 θα έλεγα
-
Ο χρήστης gns έγραψε:
Θα μπω λιγο αναμεσα σας και θα χαλασω την κουβεντα σας με αυτό που βρηκα πριν λιγο. και θελω να το μοιραστω μαζι σας μιας και το θεμα είναι εμποροι μετ/νων με καλες συστασεις. δεν κανω προβολη μιας και είναι από τα μερη μου, μην με κατηγορήσετε... απλα παιζει να είναι ο μοναδικος μαντρας που βαζει αμαξι με τοσα χλμ. εχετε δει εσεις άλλη παρομοια περιπτωση ? http://auto-nikopoulos.car.gr/cars/view/7300832/Υπάρχουν αρκετές αγγελίες μεταχειρισμένων,ιδιωτών και εμπόρων,οι οποίες αναγράφουν πολλά (πάνω από 200 ή και 300.000) χλμ
http://www.car.gr/classifieds/cars/?fs=1&category=&make=&model=&variant=&price-from=>1000&price-to=®istration-from=>1999®istration-to=&mileage-from=>200000&mileage-to=&engine_power-from=&engine_power-to=&engine_size-from=>800&engine_size-to=&fuel_type=&exterior_color=&significant_damage=f&doors=&number_plate_ending=&gearbox_type=&drive_type=&euroclass=&airbags-ranged=&kteo=&seats-from=&seats-to=&sort=&rg=&radius=&postcode=&modified=&hi=&st=&offer_type=saleKαλησπερα στην παρεα. ειδα το συνδεσμο που εβαλες πιο πανω και ειδα ότι υπαρχουν πολλες αγγελιες με 200+k, 300+k χλμ. Aπλα ειδα αγγελια με τοσα χλμ σε μάντρα στην πολη μου και ομολογω ότι δεν ειχα ξαναδει, μου εκανε μεγαλη εντυπωση και για αυτό το εγραψα εδώ για να το μοιραστω μαζι σας. σορυ για το
-
Λογικό να σου κάνει εντύπωση πάντως.
Και στο παραπάνω λινκ οι 3400 είναι αγγελίες ιδιωτών και οι 800 είναι εμπόρων.From my SMO72HD via Tapatalk
-
Ο χρήστης astanapan έγραψε:
Σου φανηκε για 90Κ χλμ αμαξι??
Καπου +50 θα έλεγα
Τοσο ειχε περιπου απ τον ιδιωτη που το πουλαγε πριν το παραδωσει στον Μπητρο
-
Χαμός απο Παντάκια στην Auto Marin.
https://www.automarin.gr/used-results?m ... a&apli=yesΌλα είναι από την ALD (εταιρικά leasing , http://www.aldautomotive.gr/)...
Αν κρίνω από το δικό μου όλα θα είναι με πραγματικά χιλιόμετρα και σε πολύ καλή κατάσταση...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
.....
Όλα είναι από την ALD (εταιρικά leasing , http://www.aldautomotive.gr/)...
.....Αυτό πώς το ξέρεις?
Μάλιστα είδα ότι 2 είναι με υγραεριο αλλά δεν διευκρινίζει αν είναι παραγωγής ή μετατροπής. -
Ο χρήστης astronautis έγραψε:
.....
Όλα είναι από την ALD (εταιρικά leasing , http://www.aldautomotive.gr/)...
.....Αυτό πώς το ξέρεις?
Μάλιστα είδα ότι 2 είναι με υγραεριο αλλά δεν διευκρινίζει αν είναι παραγωγής ή μετατροπής.Πολύ εύκολο.
Σε δύο εξουσιοδοτημένα συνεργεία που πήγα μου είπαν, όλο το ιστορικό αυτών των αυτοκινήτων.
Οπότε έμαθα ότι είναι leasing της ALD και ότι η συγκεκριμένη εταιρεία προσέχει πολύ τα αυτοκίνητά της και υποχρεώνει τα service να γίνονται μόνο σε εξουσιοδοτημένα συνεργεία.
Η ALD συνεργάζεται κυρίως με τον ΣΥΓΓΕΛΙΔΗ και τα αυτοκίνητα που εμπορεύεται (Fiat, Jeep, Citroen, Peugeot, Alfa Romeo, Lancia κλπ...).Αυτά με το υγραέριο το ποιο πιθανό είναι να είναι παραγωγής.
Ότι βλέπεις με ημερομηνία μοντέλου 2011/2012 είναι ALD Leasing.
Το βασικό είναι ότι τα χιλιόμετρα είναι αληθινά και τα αυτοκίνητα καλοδιατηρημένα και σε εργοστασιακή κατάσταση.Έμαθα και κάποια άλλα πράγματα, αλλά δεν αφορούν το θέμα, αλλά το αυτοκίνητό μου...
Έμποροι μεταχειρισμένων