Ο χρήστης conkal έγραψε:
Αυτό που κάποιοι περιγράφουν ως παράνομη διαδικασία είναι κάτι που συμβαίνει στο εξωτερικό εδώ και χρόνια. Δηλαδή είναι παράνομο να ελέγξει κάποιος το ιστορικό ενός οχήματος που βάζει μέσα την οικογένεια του αλλά δεν είναι παράνομο να λέει ότι έχει 90 χιλιάδες χιλιόμετρα ενώ έχει 300;
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Για κατσε ρε dasimo. Τα τσουβαλιαζεις. Θεωρητικα αν το αμαξι ειναι χαρος την ευθυνη την εχει το ΚΤΕΟ. Αν εχει περασει ΚΤΕΟ θεωρειται ασφαλες. Οποτε τα παραπονα στο κρατος που δεν εχει αξιοπιστα ΚΤΕΟ. Εχω ενα αμαξι που δεν το πουλαω και πας εσυ με την δικαιολογια οτι θες να το αγορασεις και βλεπεις στην αντιπροσωπεια τι εχω κανει στο δικο μου αμαξι;
Εγω συμφωνω με τον dasimo. Θα πρεπει να μπορεις να δεις τα στοιχεια του εφοσον ειναι για πωληση. Οχι με πλαγιες οδους(με τον ασφαλιστη ή να το παιζεις ντετεκτιβ στις αντιπροσωπειες...)
αν το κρατας μονο για σενα τοτε οκ ας εχει προσβαση μονο το κρατος. Επισης προφανως θα πρεπει να μπορεις να δεις και για τα δημοσιας χρησης. και προφανως επισης σε περιπτωση παραβασεων το ΚΤΕΟ να λαμβανει ενα ωραιο λουκετακι δωρο. Μπορουν να ισχυουν ολα , οχι μονο το ενα ή το αλλο. Το να εχεις διπλωμα και αυτοκινητο δεν ειναι δημοκρατικο δικαιωμα. ειναι υποχρεωση κυριως προς τους συμπολιτες μας οτι δεν θα σκοτωσει (καποιος) κανενα με το σαπιο αμαξι και τη κακη ικανοτητα οδηγησης. Ειδικα οταν πουλας κατι ο αγοραστης θα πρεπει να ξερει οτι δεν ειναι θυμα απατης. εχασα απειρες μερες για να καταληξω στο αυτοκινητο μου που δεν θα χρειαζονταν αν υπηρχε μια online βαση δεδομενων για τα μτχ αυτοκινητο που πουλιονται. το 80-90% των μτχ εχει χοντρα προβληματα τελικα (για τα δικα μου γουστα) και ειναι τρομερα κουραστικο να πρεπει να φας 3-4 μηνες για να βρεις ενα αξιοπρεπες. το εβαλες για πωληση ? οκ ! βαλε και τον αριθμο πλαισιου στην αγγελια (οχι την πινακιδα ωστε να μην μπορει να ξερεις οποιοσδηποτε για οποιοδηποτε ειδε στον δρομο...), να υπαρχει μια υπηρεσια που να συνδεεσαι και να λεει τα βασικα (αν εχει κανει τα σερβισ και ποτε , τι ελεγε το κτεο και αν εχει τρακαρισματα ) ΧΩΡΙΣ να σκασω 50 ευρω για τον ελεγχο στην αντιπροσωπεια και χωρις να χασω τοοοοσες μερες να πηγαινω απο την μια μερια στην αλλη σαν χαζος για να βλεπω εικονες που εχουν βγει απο το photoshop
Μαζι σου.** Αν ειναι να το πουλησω να παμε να το δει ο υποψηφιος αγοραστης μα οπου θελει. Οχι ομως, ειδα ενα αμαξι, παω στην αντιπροσωπεια και ρωτω και του λενε για το αμαξι μου, τα παντα ολα. **Να γινει και βαση δεδομενων, ολοι οι μηχανικοι και λαμαριναδες, οτι δουλεια κανουν στο αμαξι σου, να γραφουν τα χιλιομετρα μονο. Οποτε το αμαξι σου, θα εχει στην βαση δεδομενων τα χιλιομετρα και εκει θα φανει αν ξαφνικα απο 50.000 δηλωνονται 40.000 πως κατι παει στραβα. Τεσπα, αν θελουν μπορουν.
Τα ΚΤΕΟ ηταν που ηταν, τωρα που γινανε και ιδιωτικα αντε πιασ τους. Στα δημοσια, μπορουσε να κανει καμια καταγγελια κανενας υπαλληλος. Στα ιδιωτικα μουγκα ολοι γιατι πεφτει απολυση. Αυτο που λεει ο Dasimo για τις Αγγελιες πωλησης, εχει δικιο. Ειναι αναληθεις. Ομως δλδ τρελενομαι ρε γμτ, 10+ χρονια μια εφημεριδα εχει αγγελιες 'πωλειται 2000κ.εκ. δηλωμενο 1600κεκ'. Πειτε μου εναν που να τσιμπησαν τα τζιμανια που στην εφορια κυνηγανε κασταναδες. Εναν πειτε μου απο αυτους που εχουν θρασος την παρανομια τους, να την βαζουν φατσα καρτα σε αγγελια.
Οταν πουλησαμε την A Class μου λεει ο αγοραστης τα χιλιομετρα ειναι λιγα. Ok του λεω, παμε αντιπροσωπεια. Παμε του λενε τοσα ειναι. Μα και αν τα πειραξατε; Του λεει ο υπευθυνος, κυριε, οτι αμαξι μπαινει εδω, τα χιλιομετρα περνανε σε βαση δεδομενων στην Γερμανια. Ακομη και εμεις στο κομπιουτερ να τα αλλαξουμε και στο αμαξι αν ζητησετε απο την Γερμανια τον αριθμο πλαισιου θα σας στειλουν τα χιλιομετρα της δικης τους βασης και θα εκτεθουμε αμεσως. Δλδ και η εδω αντιπροσωπεια αν ειναι κολλητος ο αντιπροσωπος, αν παει να σε βοηθησει να κρυψεις χλμ και στο αμαξι και στο κομπιουτερ, στην Γερμανια δεν μπορει τον κλο σου να βαρας κατω, να πειραξεις τα χιλιομετρα του αυτοκινητου. Ετσι λειτουργουν οι σοβαρες αντιπροσωπειες. Online με τα κεντρικα της εταιριας στο εξωτερικο. Οχι αυτα, στην Θεσσαλονικη αν το πας σε ενα συνεργειο εξουσιοδοτημενο, να μην ξερουν στην Αθηνα αν εχει παει ποτε. Ή να τηρουνται τα αρχεια στην Ελληνικη μονον αντιπροσωπεια. Οχι. Τους φοβαμαι τους Ελληνες. Στο εξωτερικο απ' ευθειας η βαση δεδομενων. Γαλλια, Ιαπωνια, Κορεα κλπ.
Οι Γερμανοι θελω να πω, ξερουν πως να σε προστατεψουν τουλαχιστον σε αυτο. Και το κρατος ξερει. Το θεμα ειναι οπως λεει και ο Storm, οι κλικες με τις οποιες οι υπουργοι δεν θελουν να γινουν κακοι. Τι να πω; Για τα πεζοδρομια που ειναι των μαντραδων και δεν εχει πεσει Ενα προστιμο; Σε ολη την Ελλαδα γινεται αυτο. Εδω δεν υπαρχει θεμα δημοσιας προστασιας οταν βαζεις τον πεζο να παει απο τον δρομο για να μπορει ο μαντρας να πουλησει το αμαξι του; Μια ξεφτυλα ειμαστε και τπτ παραπανω.
Sorry και κατι τελευταιο. Αν ο πωλητης τσιναει στο να δωσει το αμαξι για ελεγχο και τα λοιπα στοιχεια, δεν χρειαζεται να τον δειρουμε. Αντε και στα τσακιδια και βρες αλλον. Το ιδιο και για τους εμπορους. Βρισκουν απο το κρατος προκλητικη ανοχη και τα κανουν. Στην Ελλαδα ο καταναλωτης ειναι εντελως απροστατευτος. Απο κρατος και επιχειρησεις ειναι γραμμενος στα @@ τους.
Mod ok το ξερω θα την φαω την φαπα. Οτι και αν μου πουνε εγω το κλεινω.