-
Εγώ τελείωσα δημοτικό σε προάστειο της Αθήνας και μετά το Βαρβάκειο , την εποχή που έδινες εξετάσεις γιά να μπείς και ήταν πραγματικά πρότυπο σχολείο και όχι όπως έγινε μετά με κλήρωση .
Ο γιός μου πήγε μέχρι πέρσι που τελείωσε σε γνωστό , αλλά όχι φωναχτό ιδιωτικό , κυρίως γιατί όταν ήταν να πάει σχολείο στα τέλη του 90 , οι συνδικαλισταράδες , είχαν διαλύσει την δημόσια εκπαίδευση , αλλά και το πρόβλημα των ξένων μαθητών που 10χρονοι ξένοι έκαναν μάθημα μαζί με ημεδαπά 6χρονα , όχι παντού βέβαια , ήταν ένα θέμα .
Με αυτήν την λογική , ήταν θετικό που πήγε στο ιδιωτικό , αλλά τα συνολικά λεφτά ήταν πολλά , παρ' ότι ήταν πολύ λιγότερα από ότι ζητάνε αναλογικά σήμερα . Από την άλλη αν πήγαινε σε δημόσιο , θα μπορούσε να είναι περίπου στο ίδιο επίπεδο .
Το σχολείο βέβαια είχε μαθητές της μέσης τάξης και όχι λεφτάδες και αυτό ήταν κάτι που με έκανε να επιλέξω το σχολείο γιατί δεν ήθελα να μεγαλώσει το παιδί σε εικονική κοινωνία .
Γιός φίλου που πήγαινε σε φωναχτό ιδιωτικό , μάλλον παρκαρισμένος ήταν και το σχολείο ουσιαστικά έπαιζε το ρόλο του πάρκιν η του αντιπροσώπου ξένων πανεπιστημίων . Γνώρισε βέβαια παιδιά λεφτάδων , αλλά τώρα στα 20 του δεν έχει κάποιο όφελος . Δεν ξέρω στο μέλλον . Πάντως το σχολείο στις πανελλήνιες δεν πήγε καλά , ενώ το δικό μας πήγε αρκετά καλά , όχι βέβαια εξαιρετικά .
Τώρα που το μεταναστευτικό έχει εξομαλυνθεί κάπως και η δύναμη των συνδικαλιστών έχει μειωθεί , νομίζω η λύση είναι δημόσιο σχολείο και ενασχόληση του γονιού με τον σύλλογο γονέων , ώστε να κατανοήσουν και οι εκπαιδευτικοί , ότι στο σχολείο δεν ξεκουραζόμαστε γιά να είμαστε ξεκούραστοι το απόγευμα στο φροντιστήριο .
Με τα νέα δεδομένα το δημόσιο σχολείο με τον έλεγχο των γονιών είναι μιά καλή λύση .
Αν τώρα κάποιος πήζει στην δουλειά και θέλει να παρκάρει το παιδάκι του από τις 07:00 - 19:00 , τότε μπορεί να επιλέξει ένα ιδιωτικό σχολείο . Θα του έρθει φτηνότερα από τις νταντάδες .
Τώρα γιά τις πανελλήνιες μιά και τις έζησα πρόσφατα σαν γονιός , έχω να πω ότι πρόκειται γιά την μεγαλύτερη χρηματιστηριακή φούσκα , ακόμη μεγαλύτερη από τα χαρτιά του 1999 στο ΧΑΑ .
Σχολές της πλάκας , προωθούνται από φροντιστές γιατί υποτίθεται θα βρείς εύκολα δουλειά . Αλλες έχουν βάσεις 16-18000 καί δεν έχουν επαγγελματικά δικαιώματα . Αλλες είναι πρακτικά ανύπαρκτες στην αγορά εργασίας , αλλά επειδή ανήκουν σε πανεπιστήμιο και όχι σε τει , έχουν ζήτηση .Οι μισοί συμμαθητές του γιού μου βρέθηκαν σε σχολές που δεν τους αρέσουν , είτε σε σχολές που τελειώνοντας δεν ξέρουν τι θα κάνουν . Φταίνε και οι γονείς τους βέβαια που παρέδωσαν τα παιδιά και τα μηχανογραφικά τους στους φροντιστές , αντί να ψαχτούνε λίγο στον κοινωνικό τους περίγυρο , αλλά και στις άπειρες πληροφορίες που δίνει το διαδίκτυο .
Φέτος περιμένουμε να αλλάξει η μόδα , αφού τα παιδιά που το 2005-6 έπιασαν 17000 μόρια γιά να γίνουν δάσκαλοι και τώρα δεν πρόκειται να διοριστούν . Τώρα θα ανέβουν οι ΑΕΝ . Πέρσι από τον πάτο ανέβηκαν 5-6000 μόρια και πήγαν στην βάση . Φέτος θα ανέβουν και άλλο . Και τα παραμύθια καλά κρατούν .
Στείλτε λοιπόν τα παιδιά σας όπου θέλετε , αλλά να είστε δίπλα τους γιατί η κάθε ηλικία είναι μόνο μιά φορά και είναι κρίμα να την χάσετε .
-
Για την ουσιαστική μόρφωση, είναι θέμα παιδιού-μαθητή και του πόσο 'γουστάρει' τα γράμματα.
Kαι σαφώς, άριστος μαθητής στο Δημοτικό, δεν σημαίνει ότι θα συνεχίσει να είναι και σε Γυμνάσιο - Λύκειο.
Οσο για τις ξένες γλώσσες: Δεν πήγες στη χώρα που τις μιλάνε, δεν τις έμαθες καλά και σωστά ποτέ.
Ως εκ τούτου, δημόσιο-ιδιωτικό ===> it does the same.Για την ποιότητα συναναστροφών και ανάπτυξης 'ευγενέστερου' χαρακτήρα στους μαθητές ιδιωτικών σχολείων και μάλιστα 'ξενόγλωσσων', ας μή γελιόμαστε, υπάρχει διαφορά σημαντική, υπέρ του ιδιωτικού σχολείου προφανώς.
Τώρα, ότι το αγόρι θα γίνει 'φλούφλης' ή το κορίτσι 'νιάου-νιάου' κ.α. πολλά, σίγουρα δεν είναι ο κανόνας και ... ίσως όχι απαραίτητα 'κακό'.Τα δικά μου παιδιά, τώρα 23-25 ετών απόφοιτοι ΑΕΙ (ο μεγάλος μας παίδεψε να αποφοιτήσει), σε δημόσιο της 'γειτονιάς' πήγαν, και απέκτησαν 'κουσουράκια' συμπεριφοράς , για τις δικές μου βέβαια αρχές.
Και είχα το χρήμα να τα στείλω σε ιδιωτικό.
Λάθος μου, και αν σήμερα μπορούσα να ξαναβρεθώ με τα ίδια οικονομικά δεδομένα σε νέο σχολικό ξεκίνημα, θα τα έστελνα τουλάχιστον σε Γυμνάσιο-Λύκειο ιδιωτικό , αλλά σαφώς όχι σε οποιοδήποτε.
Αν βέβαια μπορούσαν να πάνε σε Αρσάκειο-Βαρβάκειο, Φιλοθέης κλπ, κλπ, μάλλον ναί, θα επέλεγα αυτό το Δημόσιο σχολείο. -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
δεν παιζει να μην παρουν το παιδι σου στο αρσακειο παντως!
εχουν σαν διοιηκηση τεραστιο ζητημα ρευστοτητας! περσι οι ΓΕΛΟΙΟΙ κανανε κληρωνανε ενα αμαξι (δεν θυμαμαι τι, κατι πολυ οικονομικο) και δινανε λαχνους!
τεσπα εμενα η αποψη μου αυτη ηταν! σαφως και καποιος που εχει δωσει τοσα λεφτα σε ενα σχολειο, θα κανει τα παντα για να δειξει ποσο αξιζει, παντως εσεις οι αποφοιτοι του αρσακειου, μην λετε μονο τα θετικα, πειτε για κανενα σκανδαλο που εχει γινει σε αυτο το σχολειο! (η κορη καποιου διοικητικου, αν σας λεει κατι)
και εν τελει, ειμαι της αποψης, οτι εαν εχεις γραφρα και θες να στειλεις το παιδι σου στο ιδιωτικο, στειλτο εκει που οντως ειναι τα λεφτα, σου ξαναλεω μακρια απο νεοπλουτους! , και απο μενα καλη επιτυχια στην επιλογη σου!
οποιος δεν πιστευει πως ξερω τι γινετε σε καποια σχολεια, τον προκαλω σε οτιδηποτε θελει, ετσι ωστε να πεισθει!Ρε φιλε στα παπαρια μου για τα σκάνδαλα , στα παπαρια αν κάνουν κληρώσεις και πάνω από ολα στα παπαρια μου να σε πείσω αν έκαναν οι γονείς μου καλή επένδυση
Αμα το παω στο θέμα της κατινιας μπορώ να αρχίσω να λέω και για άλλα σχολεία και τα λουλούδια τους . και τι με αυτο?
Αν σου πω κάτι πχ για το κολλεγιο , θα αλλάξει το ότι είναι ένα πολύ καλό σχολείο και έχει πολλά αξιόλογα άτομα που φοίτησαν σε αυτό ?
Άστους να είναι γελοίους και τίγκα στους νεόπλουτους σαν σχολείο (δεδομένου του κόστους ) είναι κακό ? Αυτό μας ενδιαφέρει
Sent from my LG-P500 using Tapatalk 2
(Δεν έχω και κάνα iphone ,για να δείξω πόσο νεόπλουτος είμαι )οτιδηποτε αρνητικο εχεις να πεις, για το κολεγιο και για καθε ιδιωτικο πεστο, ετσι ωστε να αποκτησουν ολοι οσοι διαβαζουν αυτο το θεμα μια πιο ολοκληρωμενη αποψη! να φανει κατα ποσο ντεμεκ σοβαρα ιδιωτικα ειναι καποια!
προσωπικα δεν θα ηθελα το παιδι μου να κανει παρεα,με παιδια νεοπλουτων! θα ηταν σε μια ευαισθητη ηλικια, που δυστιχως θα παρασυροταν ευκολα!
απλα υπαρχουν σχολεια, με κοστος 0 που ειναι πολυ καλυτερα! τι να σου κανω, που δεν μπορουν να κανουν διαφημισεις τα δημοσια σχολεια ? λογικο ειναι βεβαια, αλλιως πως θα εβγαζαν λεφτα πουλωντας αερα καποιοι ? -
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
εχουν σαν διοιηκηση τεραστιο ζητημα ρευστοτητας! περσι οι ΓΕΛΟΙΟΙ κανανε κληρωνανε ενα αμαξι (δεν θυμαμαι τι, κατι πολυ οικονομικο) και δινανε λαχνους!
τεσπα εμενα η αποψη μου αυτη ηταν! σαφως και καποιος που εχει δωσει τοσα λεφτα σε ενα σχολειο, θα κανει τα παντα για να δειξει ποσο αξιζει, παντως εσεις οι αποφοιτοι του αρσακειου, μην λετε μονο τα θετικα, πειτε για κανενα σκανδαλο που εχει γινει σε αυτο το σχολειο! (η κορη καποιου διοικητικου, αν σας λεει κατι)
και εν τελει, ειμαι της αποψης, οτι εαν εχεις γραφρα και θες να στειλεις το παιδι σου στο ιδιωτικο, στειλτο εκει που οντως ειναι τα λεφτα, σου ξαναλεω μακρια απο νεοπλουτους! , και απο μενα καλη επιτυχια στην επιλογη σου!
οποιος δεν πιστευει πως ξερω τι γινετε σε καποια σχολεια, τον προκαλω σε οτιδηποτε θελει, ετσι ωστε να πεισθει!Και κουμπούρια έχουν βγει μεταξύ μικρού Βαρδινογιαννή και άλλων. Και τι μ' αυτό? Αυτά είναι που χαρακτηρίζουν ένα σχολείο? Και αυτό που λέει ο Focusman με τον καθηγητή που τεμάχισε τη γυναίκα του παίζει (την είχε στο πορτ μπαγκάζ και με το αμάξι πήγαινε στο σχολείο για να διδάξει). Και? Η μούρλια του καθενός είναι ικανή να χαρακτηρίσει ένα σχολείο, πόσο μάλλον όλα τα ιδιωτικά? Αυτές οι απόψεις κινούνται στα όρια του κόμπλεξ και εκφράζονται κατά βάση από ανθρώπους που ουδεμία σχέση έχουν με το περιβάλλον ενός ιδιωτικού. Τα έχω ακούσει πολλάκις και ξέρω πολύ καλά τι απόψεις επικρατούν εκεί έξω, όπως όμως ξέρω και τι ζούσα επί 6 χρόνια σε αυτό το σχολείο και μπορώ να κρίνω αν έπαιξε ή όχι ρόλο στη μετέπειτα πορεία μου.
σαφως και επεξε ρολο, για ολους εκεινα τα 6 χρονια επαιξαν σημαντικο ρολο! εσυ πλεον, θα εισαι καταδικασμενος να αγοραζεις κυριλε αυτοκινητα, ετσι ωστε καθε φορα που συνανατας τους συμμαθητες σου, να τους δειχνεις ποσο πολυ και ποσο καλα εξελιχθηκες! ελα πες την αληθεια αυτη δεν ειναι ? κατι τετοιο σαφως και μπορει να συμβει και σε ενα δημοσιο λυκειο, αλλα σε ενα ιδιωτικο (ποσο μαλλον αρσακειο) θα συμβει σιγουρα!
-
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Εγώ τελείωσα δημοτικό σε προάστειο της Αθήνας και μετά το Βαρβάκειο , την εποχή που έδινες εξετάσεις γιά να μπείς και ήταν πραγματικά πρότυπο σχολείο και όχι όπως έγινε μετά με κλήρωση .+1
Πραγματικά εξαιρετικό σχολείο. Δεν υπάρχουν πλέον τέτοια ούτε ιδιωτικά ούτε δημόσια... Και τη διαφορά την έκαναν οι άνθρωποι, και καθηγητές (criuser να υποθέσω ότι έχεις προλάβει Ρέλια διευθύντρια ?) και μαθητές. Ούτε κτίρια (έχετε δει το μπούνκερ στην Αραχώβης ? ) ούτε 'ολοήμερο' (χρησιμότατο αλλά μόνο αν δεν είναι πάρκινγκ αλλά αξιοποιείται ο χρόνος) ούτε άλλα κομφόρ...
(παρότι δεν είναι απόδειξη 'καλού σχολείου', απλά το αναφέρω επειδή σήμερα θεωρείται ένδειξη ποιότητας / επιτυχίας: εισαγωγή στους Ηλεκτρολόγους του ΕΜΠ χωρίς καθόλου φροντιστήριο εκτός από την 3η Λυκείου που με έστειλαν οι γονείς μου με το ζόρι, για να μην έχουν τύψεις και πραγματικά πέταξαν τα λεφτά τους)
Το μόνο κακό του: ήταν 'γυάλα', νόμιζες ότι όλος ο κόσμος είναι έτσι και μετά ερχόταν η απότομη προσγείωση...@QsisVTS
Δηλαδή πήγαινες κάθε μέρα Γλυφάδα-Ψυχικό με το πούλμαν ?
Το θεωρώ απαράδεκτο και ούτε που το διανοούμαι για τα δικά μου παιδιά (έχω ακριβώς τους ίδιους προβληματισμούς με τον vmantas για 1 χρόνο μετά, αν και υπάρχει σοβαρή πιθανότητα τελικά να μην πάνε σχολείο στην Ελλάδα) να ΧΑΝΟΥΝ κάθε μέρα πάνω από ας πούμε 1 ώρα στα πήγαινε-έλα. Τις ένδοξες εποχές της μεγάλης κίνησης στους δρόμους Γλυφάδα-Ψυχικό-Γλυφάδα θα ήταν άνετα 2+ μπορεί και 3 ώρες την ημέρα. Που είναι πολλές για ένα παιδί, καλύτερα να παίζει αυτές τις ώρες ή να κάνει κάποιο άθλημα που του αρέσει.Επίσης θεωρώ απαράδεκτο (όχι για το δημοτικό) να πηγαίνεις ιδιωτικό και να πρέπει να κάνεις φροντιστήριο. Το ξέρω ότι συμβαίνει αλλά, συγνώμη, γιατί σκατά πας στο ιδιωτικό τότε αν είναι να είναι εξίσου χαμένος χρόνος όπως το δημόσιο ?
-
Επίσης θεωρώ απαράδεκτο (όχι για το δημοτικό) να πηγαίνεις ιδιωτικό και να πρέπει να κάνεις φροντιστήριο. Το ξέρω ότι συμβαίνει αλλά, συγνώμη, γιατί σκατά πας στο ιδιωτικό τότε αν είναι να είναι εξίσου χαμένος χρόνος όπως το δημόσιο ?
Epic fail.
Εκεί δέχεσαι ξεκάθαρα ότι το παιδί σου πάει ιδιωτικό για πουλ μουρ εφέκτ.Κιούση το στυλάκι που έλεγα πριν αφορά το μοντέλο κατανάλωσης.
Όταν θα αρχίσει να ζητάει 500 ευρώ για άιφον, 200 ευρώ για αθλητικά, 150 για τζην, 800 για summer school κλπ κλπ κλπ επειδή θα το κάνουν όλα τα άλλα παιδάκια, τότε το στυλάκι πέφτει βαρύ.
Ακόμα και από τις τσέπες να μου τρέχαν δεν θα έμπαινα σε μια τέτοια διαδικασία καταστροφής του παιδιού μου για να μη νιώθει μειονεκτικά. -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Επίσης θεωρώ απαράδεκτο (όχι για το δημοτικό) να πηγαίνεις ιδιωτικό και να πρέπει να κάνεις φροντιστήριο. Το ξέρω ότι συμβαίνει αλλά, συγνώμη, γιατί σκατά πας στο ιδιωτικό τότε αν είναι να είναι εξίσου χαμένος χρόνος όπως το δημόσιο ?
Epic fail.
Εκεί δέχεσαι ξεκάθαρα ότι το παιδί σου πάει ιδιωτικό για πουλ μουρ εφέκτ.Κιούση το στυλάκι που έλεγα πριν αφορά το μοντέλο κατανάλωσης.
Όταν θα αρχίσει να ζητάει 500 ευρώ για άιφον, 200 ευρώ για αθλητικά, 150 για τζην, 800 για summer school κλπ κλπ κλπ επειδή θα το κάνουν όλα τα άλλα παιδάκια, τότε το στυλάκι πέφτει βαρύ.
Ακόμα και από τις τσέπες να μου τρέχαν δεν θα έμπαινα σε μια τέτοια διαδικασία καταστροφής του παιδιού μου για να μη νιώθει μειονεκτικά.ΣΩΣΤΟΣ! χαιρομαι που υπαρχουν ακομα ανθρωποι που σκεφτονται σοβαρα! ανεξαρτητα αν τα εχουν ή οχι!
-
το ιδιωτικα στην ελλάδα είναι ΓΤΠ
-
Ο χρήστης manolis109 έγραψε:
σαφως και επεξε ρολο, για ολους εκεινα τα 6 χρονια επαιξαν σημαντικο ρολο! εσυ πλεον, θα εισαι καταδικασμενος να αγοραζεις κυριλε αυτοκινητα, ετσι ωστε καθε φορα που συνανατας τους συμμαθητες σου, να τους δειχνεις ποσο πολυ και ποσο καλα εξελιχθηκες! ελα πες την αληθεια αυτη δεν ειναι ? κατι τετοιο σαφως και μπορει να συμβει και σε ενα δημοσιο λυκειο, αλλα σε ενα ιδιωτικο (ποσο μαλλον αρσακειο) θα συμβει σιγουρα!Stefan μην τολμησεις να κοιταξεις κατι κατωτερο απο το Q5 οταν ερθει η ωρα της αλλαγης! Θα πας κοντρα στον κανονα Οπως και γω παω να πουλησω το Fiesta, για να παω να παρω μια μτχ. 116 ή Α3 για να μη αισθανομαι μειονεκτικα απεναντι στα πρωην συμμαθητες μου, με τα Golfακια τους!
Καμια σχεση Manolis109! Οσοι εχουν παρει αυτοκινητο (γιατι υπαρχουν και μερικοι που δεν εχουν βγαλει διπλωμα ειτε απο αντιδραση στο 'κατεστημενο' ειτε γιατι βαριουνται να οδηγουν) εχουν κατι 207, Yaris, 500αρακια, Musa (μια πρωην), αντε ενας πηρε ενα Golf tsi στη βασικοτερη εκδοση! Πολλα δε απο τα παραπανω ειναι και αυτοκινητα που ηταν ηδη στην οικογενεια (που δηλαδη σημαινει οτι δεν αγορασαν αποκλειστικα αμαξι για τα παιδια τους!) Οι δε κολλητοι μου πηραν Ibiza και Polo.. Αν ισχυε αυτο που λες, τοτε ολοι τους θα επρεπε να ειχαν παρει Α3, 116 (οχι παραπανω, φτανει και το σημα μονο για να εντυπωσιαστουν οι υπολοιποι ) Rav4 και λοιπα ακριβα μοντελα..
Τελος παντων, νομιζω οτι ξεφυγαμε απο το θεμα που πρωτοανοιξε ο vmantas και εχω να πω το εξης. Στο Δημοτικο ας στειλει πρωτα το παιδι στο δημοσιο (το οποιο θα ξερει ομως οτι ειναι καλο.) Στο Γυμνασιο και Λυκειο καλο θα ηταν να παει σε ιδιωτικο, το οποιο ομως καλο θα ηταν να ειναι κοντα στο σπιτι σας και να σας βολευει οικονομικα..
Ξεχασα να πω παντως οτι θεμα με τις παρεες υπαρχει. Ας πουμε εγω μενω Περιστερι και οι κολλητοι μου, Μαρουσι, Πευκη, Κηφισια, Κεφαλαρι κλπ.. Οποτε τουλαχιστον 3 φορες την εβδομαδα θα πρεπει να ανεβω εκει πανω.. -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
το ιδιωτικα στην ελλάδα είναι ΓΤΠΓιατι?
-
Ωραιο θεματακι..
Κατα την αποψη μου το ιδιωτικο σχολειο δε προσθετει τιποτα παραπανω στο τελικο αποτελεσμα ειτε αυτο ειναι εκπαιδευτικο ειτε ειναι κοινωνικο-ψυχολογικο.. Το θεωρω 100% πεταμενα λεφτα..Δεν εχω γνωρισει ουτε ενα ατομο που να μου εχει παραδεχτει οτι το ιδιωτικο σχολειο τον βοηθησε σε κατι.. Οτι διαβαζε λιγοτερο επειδη ηταν αψογο το σχολειο π.χ. ή οτι δεν ειχε την αναγκη της παραπαιδιας. Απο την αλλη εχω γνωρισει καμποσα παιδια απο ιδιωτικο που παραδεχονται οτι ηταν πεταμενα χρηματα.. Σιγουρα στο ιδιωτικο δεν υπαρχει το μπαχαλο του δημοσιου με κενα και απαραδεκτα κτηρια αλλα στο τελικο λογαριασμο δεν ξερω κανεναν που να οφειλει επιτυχια κοινωνικη ,επαγγελματικη ή στις πανελληνιες επειδη πηγαινε σε ιδιωτικο.. Και οποιος δε παραδεχεται οτι πολυς κοσμος σε τετοια σχολεια κατεληξε επειδη εχει κομπλεξικους γονεις ,ή οτι δε συναντησε κομπλεξικα παιδια εκει μεσα απλα δε θελει να το παραδεχτει. Και δεν υποννοω κανεναν απ οσους συμμετειχαν στη κουβεντα.
Αποψη μου βρες ενα δημοσιο που να σε βολευει οπως λες το ολοημερο, να μην ειναι 100 χρονων κτηριο,να ειναι πληρες απο προσωπικο και να μην εχει μαζεψει τη σαρα και τη μαρα (ρωτα γονεις αλλους θα μαθεις τι παιζει για αυτα ολα) και μη πετας χρηματα στην Ελλαδα του '12. Τη παραπαιδια αλλωστε απο ενα σημειο και μετα δε θα τη γλιτωσεις.. -
Ο χρήστης manolis109 έγραψε:
οποιος δεν πιστευει πως ξερω τι γινετε σε καποια σχολεια, τον προκαλω σε οτιδηποτε θελει, ετσι ωστε να πεισθει!Ρε φιλε στα παπαρια μου για τα σκάνδαλα , στα παπαρια αν κάνουν κληρώσεις και πάνω από ολα στα παπαρια μου να σε πείσω αν έκαναν οι γονείς μου καλή επένδυση
Αμα το παω στο θέμα της κατινιας μπορώ να αρχίσω να λέω και για άλλα σχολεία και τα λουλούδια τους . και τι με αυτο?
Αν σου πω κάτι πχ για το κολλεγιο , θα αλλάξει το ότι είναι ένα πολύ καλό σχολείο και έχει πολλά αξιόλογα άτομα που φοίτησαν σε αυτό ?
Άστους να είναι γελοίους και τίγκα στους νεόπλουτους σαν σχολείο (δεδομένου του κόστους ) είναι κακό ? Αυτό μας ενδιαφέρει
(Δεν έχω και κάνα iphone ,για να δείξω πόσο νεόπλουτος είμαι )οτιδηποτε αρνητικο εχεις να πεις, για το κολεγιο και για καθε ιδιωτικο πεστο, ετσι ωστε να αποκτησουν ολοι οσοι διαβαζουν αυτο το θεμα μια πιο ολοκληρωμενη αποψη! να φανει κατα ποσο ντεμεκ σοβαρα ιδιωτικα ειναι καποια!
προσωπικα δεν θα ηθελα το παιδι μου να κανει παρεα,με παιδια νεοπλουτων! θα ηταν σε μια ευαισθητη ηλικια, που δυστιχως θα παρασυροταν ευκολα!
απλα υπαρχουν σχολεια, με κοστος 0 που ειναι πολυ καλυτερα! τι να σου κανω, που δεν μπορουν να κανουν διαφημισεις τα δημοσια σχολεια ? λογικο ειναι βεβαια, αλλιως πως θα εβγαζαν λεφτα πουλωντας αερα καποιοι ?Ρε φιλε συνεχίζεις να μην καταλαβαίνεις
Δεν με νοιάζει να βγάλω σκαρτο το ένα και καλό το άλλο , γιατί δεν έχω τέτοια απωθημένα
Εσύ δε θα ήθελες να κάνει το παιδί σου παρεα με νεόπλουτους, αλλά θα ήθελες να κάνει με πλούσιους
Γουστα είναι αυτά , εμένα όμως που με νοιάζει το παιδί μου να κάνει παρεα με ολους και κάνω παρεα με ολους τέτοια γουστα με αφήνουν αδιάφορο
Έχω φίλους από κολλεγιο , είχα συμφοιτητές από κει και κάναμε αρκετή παρεα , ακόμα και ένας από τους καλύτερους μου φίλους στο φόρουμ είναι από κει
Αυτά με τα οποία ασχολείσαι τώρα δείχνουν και την ανωριμότητα σου για αυτό και σε δικαιολογώ , μετά από λίγα χρόνια θα γινεις σοβαρότερος άνθρωπος και θα πάψεις να πιστεύεις σοβαρά και να ασχολείσαι με αυτές τις μαλακίες όπως κάνει όλος ο κόσμος , εκτός από κάτι πειραγμένους
-
Φίλοι χίλια ευχαριστώ για τη συμμετοχή σας στη κουβέντα. Μπορεί να μην ξεκαθαρίζει το θέμα με τις αντιπαραθέσεις σας αλλά τουλάχιστον βγαίνουν στην επιφάνεια πράγματα που είτε δεν τα είχα σκεφτεί είτε επιβεβαιώνουν τις σκέψεις μου και αυτό είναι ενθαρρυντικό για μένα.
Ενα ερώτημα σχετικά με τα δημόσια που πολλοί προτείνετε και κάποιοι είπατε να επιβεβαιώσω αν είναι καλά. Πως γίνεται αυτό;
Πως μπορώ άραγε να μάθω πως λειτουργεί ένα δημόσιο χωρίς να τη στήσω απ' έξω και να πιάσω κουβέντα με τους γονείς; Και αν τώρα είναι καλό θα εξακολουθήσει να είναι και μετά από 3-4 χρόνια; Εχω ακούσει ιστορίες που όσο και να θέλουν γονείς και διευθυντής σχολείου δεν μπορούν με τίποτα να απαλλαγούν από ένα αντικειμενικά κακό/αδιάφορο δάσκαλο. Βέβαια το αυτό μπορεί να συμβαίνει και στα ιδιωτικά, υπάρχουν συμβάσεις που δε σε αφήνουν όποτε θες να διώξεις ένα δάσκαλο. Οπότε;Μια άλλη διαφορά που μου διαφημίζουν τα ιδιωτικά είναι ότι εκτός των βιβλίων που έχουν και είναι τα κλασσικά που έχουν και στο δημόσιο τους δίνουν και έξτρα σημειώσεις και δικά τους βιβλία. Είναι όντως έτσι; Και αν ναι, αξίζουν τόσο πολύ; Θέλω να πω, ότι αν πράγματι ένα σχολείο έχει ενσωματτώσει μια μακρά εμπειρία δασκάλων σε βιβλία που δίνει στους μαθητές του στα βασικά μαθήματα, π.χ. γλώσσα και μαθηματικά, τότε ίσως πράγματι να αξίζει γιατί και οι νέοι δάσκαλοι θα πατάνε σε κάποια πετυχημένη συνταγή που είναι δοκιμασμένη, παιδαγωγικά και εκπαιδευτικά.
Και το άλλο που με προβληματίζει πολύ σε σχέση με τα δημόσια είναι ότι εν καιρώ κρίσης κατά πόσο θα συνεχίσουν να στέκονται 'όρθια'΄τόσο ως προς το ηθικό των δασκάλων το οποίο δεν θα είναι και στο καλύτερο τους με τόσα που γίνονται και που θα γίνουν αλλά και υλικοτεχνικά. Η κόρη μου ας πούμε στο νηπιαγωγείο έκανε μάθημα με το διαδραστικό πίνακα, το κατέγραφε στο ipad της η δασκάλα και μετά μου έστελνε με mail το βιντεάκι....ΟΚ too much, αλλά κάποια βασικά πράγματα τα περιμένεις και στο δημόσιο του 2012+.
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
απλα υπαρχουν σχολεια, με κοστος 0 που ειναι πολυ καλυτερα! τι να σου κανω, που δεν μπορουν να κανουν διαφημισεις τα δημοσια σχολεια ? λογικο ειναι βεβαια, αλλιως πως θα εβγαζαν λεφτα πουλωντας αερα καποιοι ?Ρε φιλε συνεχίζεις να μην καταλαβαίνεις
Δεν με νοιάζει να βγάλω σκαρτο το ένα και καλό το άλλο , γιατί δεν έχω τέτοια απωθημένα
Εσύ δε θα ήθελες να κάνει το παιδί σου παρεα με νεόπλουτους, αλλά θα ήθελες να κάνει με πλούσιους
Γουστα είναι αυτά , εμένα όμως που με νοιάζει το παιδί μου να κάνει παρεα με ολους και κάνω παρεα με ολους τέτοια γουστα με αφήνουν αδιάφορο
Έχω φίλους από κολλεγιο , είχα συμφοιτητές από κει και κάναμε αρκετή παρεα , ακόμα και ένας από τους καλύτερους μου φίλους στο φόρουμ είναι από κει
Αυτά με τα οποία ασχολείσαι τώρα δείχνουν και την ανωριμότητα σου για αυτό και σε δικαιολογώ , μετά από λίγα χρόνια θα γινεις σοβαρότερος άνθρωπος και θα πάψεις να πιστεύεις σοβαρά και να ασχολείσαι με αυτές τις μαλακίες όπως κάνει όλος ο κόσμος , εκτός από κάτι πειραγμένους
συγνωμη, αλλα απο την στιγμη που ειναι τετοια η φυση του θεματος αυτου, σκοπος μας δεν ειναι να βγαλουμε σκαρτο το ενα και το αλλο ιδιωτικο, ετσι ωστε ο συμφορουμιτης μας να κανει την σωστη επιλογη ?
οχι, το παιδι μου, ας κανει παρεα με οποιονδηποτε θελει, εφοσον θα εχει την κριση να επιλεξει, αλλα θα προτιμουσα να μην κανει παρεα με νεοπλουτος, και νομιζω ειναι φυσιολογικο! ναι, και σαφως ειναι καλυτερο ενας ανθρωπος να μπορει να συναναστραφει με ολες τις κοινωνικες ταξεις, για αυτο και η ορθοτερη επιλογη ειναι το δημοσιο σχολειο! εκει θα βρεις και παιδια πλουσιων, ιδεολογων που στελνουν ακομα τα παιδια τους σε δημοσια σχολεια, και παιδια νεοπλουτων που νομιζουν πως κατι ειναι, και μεσσαια ταξη, και παιδια μεταναστων! τουλαχιστον στ δικο μου σχολειο, γενικο λυκειο καπου στα βορεια ετσι ηταν η κατασταση!
μα, και εγω εχω φιλους απο το διαφορα ιδιωτικα, και εδω εκφραζω τα συμπερασματα μου, μετα απο συζητηση με αυτα τα παιδια!
εμμ, δεν προσπαθω να αποδειξω κατι,απλα περασα μια φαση , πριν καμποσο καιρο, που ψαχνομουν με τα ιδιωτικα σχολεια, τι σκατα παραπανω εχουν , και πανε και τα σκανε ολοι αυτοι οι γονεις και κατεληξα πως 2 περιπτωσεις υπαρχουν
1)απλα για να λενε πως το παιδι τους παει στο ταδε σχολειο (αρσακειο πχ, εχει το ονομα, αλλα αρχιδια ιδιωτικο, παμφθηνο, αλλα εχεις να λες πως στελνω το παιδι μου στο ταδε ιδιωτικο (κατι σαν την vw ) )
2)απλα επειδη θελουν το παιδι τους να εχουν μεσα σε μια γυαλα, και να μην δει ενα αλλο μεγαλο κομματι της κοινωνιας, που τοτε εαν θες να βαλεις το παιδι σου σε μια γυαλα, εε βαλτο σε μια σωστη γυαλα, ναι μεν εκει που μετρανε τα λεφτα, αλλα τουλαχιστον εκει ειναι αληθινα, υπαρχουν, δεν ειναι και γυαλα αλλα και φουσκα ταυτοχρονα (νεοπλουτοι) -
Η κόρη μου ας πούμε στο νηπιαγωγείο έκανε μάθημα με το διαδραστικό πίνακα, το κατέγραφε στο ipad της η δασκάλα και μετά μου έστελνε με mail το βιντεάκι....
Σίγουρα η κόρη της δασκάλας (πιθανώς και η ίδια) γνωρίζει κάποιον από εδώ μέσα
Πέρα από την πλάκα, γίνονται τέτοια πράγματα;
Προβλέπω στο νηπιαγωγείο να στέλνω τον μικρό με το ipad (στο οποίο ήδη βρίσκει μόνος του τραγούδια στο γιουτιούμπι - από standby) -
Ο χρήστης vmantas έγραψε:
Φίλοι χίλια ευχαριστώ για τη συμμετοχή σας στη κουβέντα. Μπορεί να μην ξεκαθαρίζει το θέμα με τις αντιπαραθέσεις σας αλλά τουλάχιστον βγαίνουν στην επιφάνεια πράγματα που είτε δεν τα είχα σκεφτεί είτε επιβεβαιώνουν τις σκέψεις μου και αυτό είναι ενθαρρυντικό για μένα.Ενα ερώτημα σχετικά με τα δημόσια που πολλοί προτείνετε και κάποιοι είπατε να επιβεβαιώσω αν είναι καλά. Πως γίνεται αυτό;
Πως μπορώ άραγε να μάθω πως λειτουργεί ένα δημόσιο χωρίς να τη στήσω απ' έξω και να πιάσω κουβέντα με τους γονείς; Και αν τώρα είναι καλό θα εξακολουθήσει να είναι και μετά από 3-4 χρόνια; Εχω ακούσει ιστορίες που όσο και να θέλουν γονείς και διευθυντής σχολείου δεν μπορούν με τίποτα να απαλλαγούν από ένα αντικειμενικά κακό/αδιάφορο δάσκαλο. Βέβαια το αυτό μπορεί να συμβαίνει και στα ιδιωτικά, υπάρχουν συμβάσεις που δε σε αφήνουν όποτε θες να διώξεις ένα δάσκαλο. Οπότε;Μια άλλη διαφορά που μου διαφημίζουν τα ιδιωτικά είναι ότι εκτός των βιβλίων που έχουν και είναι τα κλασσικά που έχουν και στο δημόσιο τους δίνουν και έξτρα σημειώσεις και δικά τους βιβλία. Είναι όντως έτσι; Και αν ναι, αξίζουν τόσο πολύ; Θέλω να πω, ότι αν πράγματι ένα σχολείο έχει ενσωματτώσει μια μακρά εμπειρία δασκάλων σε βιβλία που δίνει στους μαθητές του στα βασικά μαθήματα, π.χ. γλώσσα και μαθηματικά, τότε ίσως πράγματι να αξίζει γιατί και οι νέοι δάσκαλοι θα πατάνε σε κάποια πετυχημένη συνταγή που είναι δοκιμασμένη, παιδαγωγικά και εκπαιδευτικά.
Και το άλλο που με προβληματίζει πολύ σε σχέση με τα δημόσια είναι ότι εν καιρώ κρίσης κατά πόσο θα συνεχίσουν να στέκονται 'όρθια'΄τόσο ως προς το ηθικό των δασκάλων το οποίο δεν θα είναι και στο καλύτερο τους με τόσα που γίνονται και που θα γίνουν αλλά και υλικοτεχνικά. Η κόρη μου ας πούμε στο νηπιαγωγείο έκανε μάθημα με το διαδραστικό πίνακα, το κατέγραφε στο ipad της η δασκάλα και μετά μου έστελνε με mail το βιντεάκι....ΟΚ too much, αλλά κάποια βασικά πράγματα τα περιμένεις και στο δημόσιο του 2012+.
λοιπον , η προσωπικη μου συμβουλη ειναι, πως αυτοι που ξερουν καλα, ποσο καλη δουλεια γινετε σε καθε δημοτικο, ειναι οι καθηγητες του γυμνασιου απο τα διπλανα σχολεια!
θυμαμαι, εμεις στο γυμνασιο ειχαμε παει απο 2 γειτονικα δημοτικα! εε, οποτε υπηρχε μαθητης με μεγαλα κενα, τον ρωταγε ο καθηγητης απο ποιο δημοτικο τους ηρθε? και ετσι ξερανε αρκετα καλα τα πραγματα! -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Ωραιο θεματακι..
Κατα την αποψη μου το ιδιωτικο σχολειο δε προσθετει τιποτα παραπανω στο τελικο αποτελεσμα ειτε αυτο ειναι εκπαιδευτικο ειτε ειναι κοινωνικο-ψυχολογικο.. Το θεωρω 100% πεταμενα λεφτα..Δεν εχω γνωρισει ουτε ενα ατομο που να μου εχει παραδεχτει οτι το ιδιωτικο σχολειο τον βοηθησε σε κατι.. Οτι διαβαζε λιγοτερο επειδη ηταν αψογο το σχολειο π.χ. ή οτι δεν ειχε την αναγκη της παραπαιδιας. Απο την αλλη εχω γνωρισει καμποσα παιδια απο ιδιωτικο που παραδεχονται οτι ηταν πεταμενα χρηματα.. Σιγουρα στο ιδιωτικο δεν υπαρχει το μπαχαλο του δημοσιου με κενα και απαραδεκτα κτηρια αλλα στο τελικο λογαριασμο δεν ξερω κανεναν που να οφειλει επιτυχια κοινωνικη ,επαγγελματικη ή στις πανελληνιες επειδη πηγαινε σε ιδιωτικο.. Και οποιος δε παραδεχεται οτι πολυς κοσμος σε τετοια σχολεια κατεληξε επειδη εχει κομπλεξικους γονεις ,ή οτι δε συναντησε κομπλεξικα παιδια εκει μεσα απλα δε θελει να το παραδεχτει. Και δεν υποννοω κανεναν απ οσους συμμετειχαν στη κουβεντα.
Αποψη μου βρες ενα δημοσιο που να σε βολευει οπως λες το ολοημερο, να μην ειναι 100 χρονων κτηριο,να ειναι πληρες απο προσωπικο και να μην εχει μαζεψει τη σαρα και τη μαρα (ρωτα γονεις αλλους θα μαθεις τι παιζει για αυτα ολα) και μη πετας χρηματα στην Ελλαδα του '12. Τη παραπαιδια αλλωστε απο ενα σημειο και μετα δε θα τη γλιτωσεις..Μέσες άκρες συμφωνώ. Ένα καλό δημόσιο είναι μια χαρά. Την παραπαιδεία δεν την γλυτώνεις.
Α και επειδή έχουν γραφτεί ωραία ( ) πραγματάκια και δεν έχει μπει η κατάλληλη εικόνα ας το κάνω.
-
Μια άλλη διαφορά που μου διαφημίζουν τα ιδιωτικά είναι ότι εκτός των βιβλίων που έχουν και είναι τα κλασσικά που έχουν και στο δημόσιο τους δίνουν και έξτρα σημειώσεις και δικά τους βιβλία. Είναι όντως έτσι; Και αν ναι, αξίζουν τόσο πολύ;
Είναι μια επιπλέον παροχή ορισμένων ιδιωτικών σχολείων πέραν του εγκεκριμένου προγράμματος, και είναι αρκετά συνήθης.
Εύκολη η υποκατάστασή της από τον μαθητή του δημοσίου, αρκεί να αφιερωθεί λίγος χρόνος από τους γονείς για προπαρασκευή και έλεγχο και κυρίως από τον μαθητή για το διάβασμά τους, επ' ουδενί δεν θεωρώ δηλαδή αυτή την παροχή ως σημείο καμπής στην απόφασή μου να στείλω το παιδί μου στο ιδιωτικό, αν γινόταν αυτό θα προείχαν άλλοι λόγοι.Στο θέμα μας τώρα, τα βιβλιοπωλεία είναι ΓΕΜΑΤΑ σχολικά βοηθήματα για ΌΛΕΣ τις τάξεις, ακόμη και το προνήπιο. Οι έξτρα σημειώσεις των ιδιωτικών, τουλάχιστον από δύο που γνωρίζω το ένα εκ των οποίων στο τοπ φάιβ της φήμης και έχει αναφερθεί νωρίτερα και στο παρόν νήμα, δεν είναι παρά συρραφή τέτοιων περιεχομένων. Προβληματάκια, ετυμολογίες λέξεων, τεστάκια, πινακάκια, επαναληπτικά κουίζ κ.α. πιασάρικα που βοηθούν και εμβαθύνουν την βασική διδασκαλία. Τα βιβλία αυτά (ορισμένα εξαιρετικά καλογραμμένα συνήθως από εν ενεργεία ή συνταξιούχους εκπαιδευτικούς) συνοδεύονται και από λυσάρια με υποδείξεις, οπότε είναι πλήρη.
Σαν οικογένεια προτείνουμε σε άλλους να πάρουν ένα τέτοιο προπαρασκευαστικό βιβλίο το καλοκαίρι, για να κάνουν επανάληψη στα περισινά και να ξεκινήσουν τα της καινούργιας χρονιάς έγκαιρα. Μπορούν να το κάνουν και στην διάρκεια της χρονιάς όμως.Οι διατιθέμενοι τίτλοι είναι κάμποσοι, μια επίσκεψη σε ένα ενημερωμένο βιβλιοπωλείο θα σας πείσει.
Επαναλαμβάνω ότι χρειάζεται η διαρκής συνδρομή των γονέων, το παιδί δύσκολα θα στήσει και θα ακολουθήσει αυτό το σκηνικό από μόνο του χωρίς αυτό να είναι αδύνατο μέχρι κάποιο βαθμό.Από την άλλη υπάρχει για κάποιους η δυνατότητα να κάνουν ενισχυτικά ιδιαίτερα στα παιδιά τους με έξτρα δασκάλους κατά τη διάρκεια του χρόνου, αν δεν μπορούν ή δεν έχουν τη δυνατότητα να συνδράμουν στην εκπαιδευτική διαδικασία αυτοί.
Τα ιδιαίτερα πάνε από 15 και έως 30 ευρώ την ώρα, είναι ανεκτό το κόστος για κάποιον που πάει στο δημόσιο έναντι ενός ιδιωτικού και γλιτώνει με τη μία ακόμα και 10.000 ευρώ το χρόνο από δίδακτρα, και έξω κυκλοφορούν πολλοί εξαιρετικοί εκπαιδευτικοί. -
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Η κόρη μου ας πούμε στο νηπιαγωγείο έκανε μάθημα με το διαδραστικό πίνακα, το κατέγραφε στο ipad της η δασκάλα και μετά μου έστελνε με mail το βιντεάκι....
Σίγουρα η κόρη της δασκάλας (πιθανώς και η ίδια) γνωρίζει κάποιον από εδώ μέσα
Πέρα από την πλάκα, γίνονται τέτοια πράγματα;
Προβλέπω στο νηπιαγωγείο να στέλνω τον μικρό με το ipad (στο οποίο ήδη βρίσκει μόνος του τραγούδια στο γιουτιούμπι - από standby)Είχα γράψει και παραπάνω ότι το σχολείο που πάει τώρα είναι ξενόγλωσσο, δηλαδή κάνουν μάθημα στα αγγλικά και ακολουθούν αμερικάνικο πρόγραμμα σπουδών. Η δάσκαλα η συγκεκριμένη είναι μια πιτσιρίκα που ήρθε από την Αμερική για να δει νέους τόπους και να πάρει νέες εμπειρίες αλλά δυστυχώς θα φύγει την επόμενη χρονιά ....(έσβησα κάτι που είχα γράψει γιατί μάλλον θα πρέπει να το κρατήσω confidential). Από την άλλη εγώ νοιώθω πολύ τυχερός που είχε αυτή τη δασκάλα η κόρη μου στο νηπιαγωγείο.
http://www.screenchomp.com/t/bJgXo5I2i
Αυτό είναι αρχές δεκέμβρη, όταν το Σεπτέμβρη που πήγε δεν ήξερε γρι αγγλικά.
Τώρα γράφει και διαβάζει πολύ καλύτερα βέβαια και αγγλικά και ελληνικά.
Δημοτικό σχολείο, δημόσιο - ιδιωτικό.