-
Πλάκα κάνεις? Γύρω στα 7.000€ έχει το Γυμνάσιο-Λύκειο στο Αρσάκειο. Μέχρι και πέρυσι αυτές οι τιμές έπαιζαν. Τώρα αν τους έχει αγγίξει κι αυτούς (για Κολέγιο, Κωστέα μιλάω γιατί το Αρσάκειο την έχει ακούσει στέρεο) η κρίση και κάνουν σκόντο δεν το ξέρω αλλά είναι πολύ εύκολο να μάθω...
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Το ακριβότερο ετήσιο δίδακτρο που έχω ακούσει είναι 15.000 ευρά και αφορά ένα ξενόγλωσσο σχολείο αλλοδαπών εκτός εποπτείας ΥΠΕΠΘ. 30 χήνες μου ακούγονται 20% πάνω από τα διπλά για ένα από τα 3 που αναφέρεις, έχω μείνει τόσο πίσω?που έχει όνομα που μοιάζει με εταιρία κουριερ...
-
δεν είναι 15000 στο κουριερ, μπείτε στο site να τα δείτε. Τα πιο ακριβά είναι εκεί γύρω στα 12.000 για το βασικό πρόγραμμα αλλά και έξτρα απογευματινά να βάλεις το 15.000 είναι υπερβολή, δεν φθανει εκεί πάνω.
-
Ας αναφερθεί ότι τα δίδακτρα είναι κυμαινόμενα και συνήθως ανάλογα και με την βαθμίδα εκπαίδευσης. Ξεκινάνε από την βασική τιμή που είναι το εγκεκριμένο πρόγραμμα, άντε και κάτι παραπάνω προσφορούλες της επιχείρησης, και μετά αρχίζουν τα έξτρα με μεταφορά κατ' οίκον, έξτρα παραμονή πέραν του βασικού ωραρίου, χρήση βιβλιοθήκης σε ορισμένες περιπτώσεις, έξτρα μαθήματα, αθλητικά, καλλιτεχνικά, ομάδες δράσης, ακόμη και τροφεία και διαμονή σε εσώκλειστο οικοτροφείο.
Και φουλ εξτρά να το κλείσεις δεν νομίζω ότι θα 30ρίσει το κοντέρ.
Το βασικό δίδακτρο είναι και αυτό που εγκρίνει το υπουργείο με βάση συντελεστές αυξήσεων κάθε χρόνο. Αυτά που γράφουν οι φυλλάδες για αύξηση π.χ. των διδάκτρων αντί για 5% που έστω συμφώνησαν στο π.χ. 15% αφορά τα έξτρα. Εκεί είναι η κονόμα άλλωστε της επιχείρησης, ο χειρότερος πελάτης άλλωστε για πολλές εξ αυτών είναι αυτός που θα πάρει το βασικό και θα πηγαινοφέρνει μόνος το παιδί στο σχολείο. -
για 5η δημοτικου φιλος πληρωνει 8000 παντως. Και παλι δεν ειναι λιγα οταν 8χ12 ετη=96.000 για ενα παιδι.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Ας αναφερθεί ότι τα δίδακτρα είναι κυμαινόμενα και συνήθως ανάλογα και με την βαθμίδα εκπαίδευσης. Ξεκινάνε από την βασική τιμή που είναι το εγκεκριμένο πρόγραμμα, άντε και κάτι παραπάνω προσφορούλες της επιχείρησης, και μετά αρχίζουν τα έξτρα με μεταφορά κατ' οίκον, έξτρα παραμονή πέραν του βασικού ωραρίου, χρήση βιβλιοθήκης σε ορισμένες περιπτώσεις, έξτρα μαθήματα, αθλητικά, καλλιτεχνικά, ομάδες δράσης, ακόμη και τροφεία και διαμονή σε εσώκλειστο οικοτροφείο.
Και φουλ εξτρά να το κλείσεις δεν νομίζω ότι θα 30ρίσει το κοντέρ.
Το βασικό δίδακτρο είναι και αυτό που εγκρίνει το υπουργείο με βάση συντελεστές αυξήσεων κάθε χρόνο. Αυτά που γράφουν οι φυλλάδες για αύξηση π.χ. των διδάκτρων αντί για 5% που έστω συμφώνησαν στο π.χ. 15% αφορά τα έξτρα. Εκεί είναι η κονόμα άλλωστε της επιχείρησης, ο χειρότερος πελάτης άλλωστε για πολλές εξ αυτών είναι αυτός που θα πάρει το βασικό και θα πηγαινοφέρνει μόνος το παιδί στο σχολείο.Τι νόημα έχει τότε να πας σε ιδιωτικό αν είναι να μην εκμεταλλευτείς τα έξτρα του? Είναι σαν να πάρεις Χ1 χωρίς δέρματα, ηλιοροφές, navi και άλλα καλούδια. Πάρε ΚIA Sportage καλύτερα.
-
Μπορεί να μην σε παίρνει οικονομικά, μπορεί να μην σε βολεύει το έξτρα που σου προσφέρει, μπορεί να θέλεις κάτι ακόμη καλύτερο στο συγκεκριμένο τομέα από την ελεύθερη αγορά και να μπορείς και να το εντοπίσεις και να το πλερώσεις, μπορεί αυτό που θέλεις να είναι απλώς ο κοινωνικός διαφορισμός από την 'πλέμπα του δημοσίου' που θα σου προσφέρει το τάδε περιώνυμο σχολείο με τους πολλούς επώνυμους πελάτες 'και τα υπόλοιπα, γνώσεις και λοιπά, σας τα χαρίζω', μπορεί να ζητάς απλώς το πλήρες χάντλινγκ του παιδιού γιατί είσαι φουλ απασχολημένος και δεν έχεις γονείς ή άλλους δικούς σου να κρατάνε τα μπόσικα (ΠΟΛΥ συνηθισμένο, οπότε πληρώνεις βασικό συν το ντελίβερι).
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
μπορεί να ζητάς απλώς το πλήρες χάντλινγκ του παιδιού γιατί είσαι φουλ απασχολημένος και δεν έχεις γονείς ή άλλους δικούς σου να κρατάνε τα μπόσικα (ΠΟΛΥ συνηθισμένο, οπότε πληρώνεις βασικό συν το ντελίβερι).Αυτό είναι το πιο συχνό και το πιο πολυέξοδο φαινόμενο. Το σχολικό ας πούμε για την περίπτωση του Αρσακείου είναι πιο ακριβό από τα δίδακτρα. Αλλά έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ότι το παιδί θα μετακινηθεί μόνο του και δεν θα χρειαστεί να φύγεις σκαστός απ' τη δουλειά πχ για να σαι στην ώρα σου για παραλαβή απ' το σχολείο.
-
Από το πρώτο μου ποστ έγραψα ότι το ντελίβερι είναι παροχή υπηρεσίας σοβαρή και αδιαπραγμάτευτη για κάποιους πελάτες. Και είναι ένα από τα κορυφαία κομβικά σημεία διαφοράς ιδωτικού-δημοσίου, κάτι που ακόμη και από μόνο του φέρνει κόσμο στο οποιοδήποτε ιδιωτικό όσο άσημο και να είναι αυτό.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Είστε από άλλο πλανήτη κύριε.
Το είπε και ο Μιτζάκωβος...Μόνο να συμπληρώσω ότι αυτό μπορεί να γίνει και σε δημόσιο, απλά συνήθως στο δημόσιο υπάρχει μεγαλύτερη ποικιλία χαρακτήρων και μοντέλων κατανάλωσης.
Βάσει ποίων εμπειριών ακριβώς γυρνάς να ειρωνευτείς;
Εγώ βασικά από τον Άρη κατέβηκα. Δεν έβγαλα λύκειο στην Ελλάδα, δεν έκανα παρέα με παιδιά από ιδιωτικά, δεν είχα γνωστούς/συγγενείς που να πήγαιναν σε ιδιωτικά, δεν έχω φίλους στο πανεπιστήμιο που τέλειωσαν τέτοια σχολεία και δεν γνώρισα φίλους τους από το λύκειο για να δω τι παίζει.
Οπότε όχι δεν ξέρω τι γίνεται...Βασικά ιδιωτικό από ιδιωτικό διαφέρει. Μπορεί να πας στις ουρσουλίνες (τυχαίο παράδειγμα) και να είναι όλα τα παιδάκια απίκο και να πας στο δημόσιο της κηφισιάς και να είναι όλα τα προβληματικά ψώνια μαζεμένα.
Το θέμα είναι ότι στα περισσότερα ιδιωτικά και ειδικά στα πιο ακριβά είναι πολύ πιο πιθανό να πετύχεις τέτοιες συμπεριφορές και τέτοιες καταστάσεις.
Είπε ο stefan για το Derree. Για μένα λανθασμένο παράδειγμα.
Στο Deree θα πάνε και αρκετοί που δεν πέρασαν σε ελληνικό πανεπιστήμιο και αντί να τα σκάσουν χοντρά για εξωτερικό, προτιμούν το Derree, οπότε και θα πετύχεις μεγαλύτερη ποικιλία 'μοντέλων κατανάλωσης'.
Στο σχολείο όμως φαίνεται ότι τα πράγματα είναι λίγο πιο συγκεκριμένα.Επειδή βλέπω ότι εκτροχιάζεται ελαφρώς η συζήτηση εγώ να πω ότι το σχόλιο μου δεν είχε να κάνει με ποιότητα ατόμων (καλά και κακά παιδιά υπάρχουν παντού) αλλά με το 'στυλ' και τον τρόπο ζωής εν γένει που μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στο παιδί μακροπρόθεσμα.
-
Ο χρήστης vmantas έγραψε:
Ανοίγω αυτό το θέμα γιατί είμαι στη φάση που πρέπει να αποφασίσω που θα πάει η μεγάλη μου κόρη σχολείο στην πρώτη δημοτικού την επόμενη χρονιά.
Νηπιαγωγείο πήγε σε ιδιωτικό, ξενόγλωσσο, και γενικά έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος, αλλά για διάφορους λόγους μεταξύ αυτών και ο οικονομικός δεν θα συνεχίσει εκεί. Κλίνω πιο πολύ προς ιδιωτικό σχολείο και είμαι μεταξύ της Ιονίου σχολής και του Αρσακείου Ψυχικού, γιατί είναι κοντά μας σχετικά και είναι...ας πούμε κάπως οικονομικά, εφόσον δεν έχω θέμα μεταφοράς με σχολικό.
Εξετάζω και το θέμα δημόσιου δημοτικού, είτε του Ψυχικού είτε της Φιλοθέης, που έχουν ενταχθεί στο νέο ολοήμερο πρόγραμμα αλλά οι πληροφορίες που παίρνω μέχρι τώρα δεν είναι ενθαρρυντικές.Οπότε, παρακαλώ πολύ καταθέστε τη γνώμη σας, τόσο οι πιο παλιοί που ίσως είστε μπαμπάδες και περάσατε περνάτε τα ίδια, όσο ενδεχομένως και πιο νέα παιδιά που έχουν πρόσφατη την εμπειρία τους ειδικά από τα παραπάνω σχολεία που αναφέρω.
Ευχαριστώ πολύ.
Αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι γιατι απτην στιγμη που υπαρχει δωρεαν παιδεια ,θα πρεπει να δωσω ενα καρο λεφτα για να στειλω το παιδι μου σε ιδιωτικο.Εχει καλυτερους δασκαλους ;
-
Tα ιδιωτικα εχουν καλυτερες εγκαταστασεις, προγραμμα, εξτρα δραστηριοτητες, καποιο φιλτραρισμα στον κοσμο που παει εκει κλπ. Διαβασε λιγο τα ποστς παραπανω.
Για μενα ιδιωτικο ειναι μονοδρομος αν μια οικογενεια εχει τα χρηματα αλλα υπαρχουν και τα δανεια αν δεν τα εχει.
-
Πόσους γνώρισες μωρέ εντι... 5; 10; 20;
Ξέρεις πόσα άτομα έχει ένα έτος;Το κυριώτερο όμως, ΞΕΡΕΙΣ τι αντιμετώπιση έχει ή δεν έχει κάποιος εκεί μέσα; Ξέρεις τι υπάρχει και τι δεν υπάρχει; Ξέρεις τι γινεται και τι δεν γίνεται;
Δεν ξέρεις. ΥΠΟΘΕΤΕΙΣ βάσει ενός ελάχιστου δείγματος (που πιθανότατα πιο πολλα δείχνει για σένα παρά για το αντικείμενο της υπόθεσής σου)Και δε λέω, καλά κάνεις και υποθέτεις. συνειδητοποίησε όμως ότι ΥΠΟΘΕΤΕΙΣ.
Κάνε μου τη χάρη λοιπόν που θα γυρίσεις να ειρωνευτείς κι όλας. Δεν είναι τόσο δύσκολο να καταλαβαίνουμε μερικές φορές τα όρια της επιμονής...
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
...Επειδή βλέπω ότι εκτροχιάζεται ελαφρώς η συζήτηση εγώ να πω ότι το σχόλιο μου δεν είχε να κάνει με ποιότητα ατόμων (καλά και κακά παιδιά υπάρχουν παντού) αλλά με το 'στυλ' και τον τρόπο ζωής εν γένει που μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στο παιδί μακροπρόθεσμα.
Αυτό είναι ένα θέμα όντως. Μεγάλο για μένα. Σαν ιδιαιτεράς (μαθηματικός) είχα παιδιά δημοσίου και έτυχε να έχω (αρκετά σε σχέση με άλλους συναδέλφους) και αρκετά από ιδιωτικά (κολλέγιο αθηνών, Αρσάκειο, Κωστέα Γείτονα, Δούκα). Μιλάω για γυμνάσιο-λύκειο. Υπάρχει μια περισσότερη 'οργάνωση' στα ιδιωτικά που δεν υπάρχει στα (περισσότερα) δημόσια. Σε κάποια (Κολλέγιο) για κάποιες τάξεις υπάρχουν βιβλία για κάποια μαθήματα εκτός του οργανισμού. Ειδικά του κολεγίου είναι πολύ καλά. Το θέμα είναι ότι ο κοινός παράγοντας=καθηγητής ιδιωτικών-δημοσίων δεν είναι πάντα 'καλύτερος' από τον άλλον. Υπάρχουν κάποιες 'Φίρμες' στα ιδιωτικά αλλά οι υπόλοιποι είναι σαν όλους τους άλλους. Φίλος (με γνωριμία) διδάσκει στο Κολλέγιο Αθηνών. Υπάρχει μεγάλη πίεση από τη διοίκηση για την ποιότητα της διδασκαλίας και αυτό σίγουρα είναι ίσως πιο αποδοτικό από την 'χαλαρότητα' της διοίκησης σε ένα δημόσιο. Το θέμα είναι ότι στην τάξη είναι οι μαθητές και ο καθηγητής, όχι η εκάστοτε διοίκηση. Κάποιες φορές λοιπόν ακόμη και στα ακριβότερα σχολεία υπάρχουν ανεπαρκείς καθηγητές. Την καλύτερη εικόνα μου έχει αφήσει το κολλέγιο και την πιο 'χύμα' το Αρσάκειο. Τα υπόλοιπα κάπου στη μέση.
Συγκεκριμένα για το δημοτικό το κολλέγιο (δεν θυμάμαι ποιο) έχει το δημοτικό του στην Κάντζα. Έχω πάει γιατί έχει ο αδελφός μου την κόρη του (αν και του είχα προτείνει να τη στείλει σε πιο low profile ιδιωτικό) και οι εγκαταστάσεις, τάξεις, περιβάλλον κλπ είναι πραγματικά σε υψηλότατο επίπεδο.
Η οργάνωση που ανάφερα πιο πάνω πλέον έχει άμεση σχέση με το ίντερνετ. Το κολλέγιο έχει για τους μαθητές μια μεγάλη βάση δεδομένων με θέματα, ασκήσεις κ.α. στην οποία μπορούν να έχουν πρόσβαση από το σπίτι. Πολύ χρήσιμο.
Για τα τονισμένα που γράφεις ένα-δυο παραδείγματα. Ο μαθητής μου είχε συμμαθητή τον γιο του Κορωνιά της Vodafone. Στο πάρτι στα γενέθλια του guest star ήταν ο ... Ρουβάς (ήταν η εποχή που είχε συμβόλαιο με τη Βόνταφον. Λίγο πριν τις υποκλοπές...). Ένας άλλος ήταν γιος του mister Q. Αγόρασε PC από το Πλαίσιο με 5.000 ευρώ. Με το μαθητή μου προσπαθούσαμε σε 700 ευρώ μπάτζετ να στριμώξουμε αξιοπρεπές μηχάνημα. Το θέμα ήταν ότι αυτά και διάφορα άλλα δημιουργούσαν μία αίσθηση κατωτερότητας και πολλών 'θέλω'. Ο μαθητής μου ήταν ένα εξαιρετικό μυαλό με δύο σπουδαίους γονείς και είχε αναπτύξει αρκετές άμυνες αλλά περιστασιακά ένα 'αίσθημα κατωτερότητας' αναδυόταν. Κακό φαινομενικά δεν του έκανε άμεσο αλλά σε βάθος χρόνου θα είχε ενδιαφέρον να το έβλεπε κάποιος.
-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
Αυτό είναι ένα θέμα όντως. Μεγάλο για μένα. Σαν ιδιαιτεράς (μαθηματικός) είχα παιδιά δημοσίου και έτυχε να έχω (αρκετά σε σχέση με άλλους συναδέλφους) και αρκετά από ιδιωτικά .............
Λόγια περιεκτικά και τεκμηριωμένα !
-
Μάλλον δεν έχει γίνει σαφές το πρώτο μου σχόλιο.
Δεν έγραψα πουθενά ότι στα ιδιωτικά πάνε Oρκς και στα δημόσια αγγελούδια.
Δεν έγραψα επίσης πουθενά ότι ένα παιδί που θα πάει στο ιδιωτικό θα κάνει αλητείες με κωλόπαιδα ενώ στο δημόσιο θα παίζει τα μήλα και θα τρώει κουκουρούκου.
Αυτό που έγραψα είναι ότι στα ιδιωτικά συνήθως (το τόνισα το συνήθως) υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα μοντέλα κατανάλωσης που ένας γονιός που τα φέρνει τσίμα τσίμα* (μάλλον αυτό δεν κατάλαβες) θα αντιμετωπίσει μεγάλο πρόβλημα μακροπρόθεσμα.Και όταν λεω μοντέλα κατανάλωσης εννοώ από το δημοτικό που όλη η τάξη θα έχει την πλήρη σειρά των playmobil ενώ το εν λόγω παιδάκι θα έχει 1-2 σετ, μέχρι το λύκειο και αυτά που ανέφερα στο πρώτο ποστ (άιφον κλπ).
Αυτά όπως είπαν και άλλοι φορουμίτες είναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ.
Οπότε δεν κατάλαβα με ποιό σκεπτικό έγραψες ότι δεν υφίστανται και είναι από άλλο πλανήτη.
Είτε δεν διάβασες τι έγραψα, είτε με μπέρδεψες με άλλον.εδιτ: αν θες και πιο αναλυτικά διάβασε τον προφέσορα που με πρόλαβε.
Κακό φαινομενικά δεν του έκανε άμεσο αλλά σε βάθος χρόνου θα είχε ενδιαφέρον να το έβλεπε κάποιος.
Από αυτό έχω προσωπική εμπειρία με καλό φίλο και πιστέψτε με δεν ήταν καλό...
*ο stefan και ο Κιούσης ίσως δεν έχουν πάρει χαμπάρι ότι οι ίδιοι δεν ανήκουν σε καμμία περίπτωση σε αυτή την κατηγορία... -
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Tα ιδιωτικα εχουν καλυτερες εγκαταστασεις, προγραμμα, εξτρα δραστηριοτητες, καποιο φιλτραρισμα στον κοσμο που παει εκει κλπ. Διαβασε λιγο τα ποστς παραπανω.Για μενα ιδιωτικο ειναι μονοδρομος αν μια οικογενεια εχει τα χρηματα αλλα υπαρχουν και τα δανεια αν δεν τα εχει.
Τα ρασα δεν κανουν τον παπα.
Και μην μου λες εμενα μονοδρομος,μονοδρομος ειναι για τους κομπλεξικους και τους φασιστες που νομιζουν οτι τα παιδια τους ειναι ανωτερα απτα αλλα και πρεπει να εχουν καποια διαφορετικη(συμφωνα με τα μυαλα τους) παιδεια.
Το παιδακι που θα παει σχολειο,δεν γνωριζει τι ειναι το ιδιωτικο ή το δημοσιο σχολειο,απλα θα παει και θα κανει τους φιλους του οπως κανουν ολα τα παιδια του κοσμου ,θα παιξει ,θα μαλωσει ,θα μεγαλωσει φυσιολογικα,οχι σε γυαλα. -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
[...]εντάξει ρε Κίκιζα, ξέρεις καλύτερα. Δεν ήσουν εκεί, αλλά ξέρεις καλύτερα. Γνώρισες έναν που ήταν έτσι, στο είπαν κι άλλοι 5, το διάβασες και κάπου, είχες και το φίλο του φίλου, έκλεισε το θέμα.
End of story. -
Δεν θελω να μπω στο λουκι των χαρακτηρισμων φασιστες, κομπλεξ, κομμουνια κλπ. επηδει καποιος λεει την γνωμη του σε δημοσιο φορουμ...
Επι του θεματος: το παιδακι οπου το πας παει και οτι του δεινεις την ευκαιρια να δει (στο δημοτικο) θα δει. Επηδει η μαμα και ο μπαμπας πρεπει να σκεφτονται και το μετα τουλαχιστον κατα την γνωμη την δικη μου θα πρεπει να του παρεχουν αυτα που ανεφερα ειτε σε δημοσιο ειτε σε ιδιωτικο και επηδει τα δημοσια δεν τα παρεχουν τοτε ιδιωτικο. Ετσι και αλλιως η κοινωνια δουλευει με τον ιδιο τροπο, ο καθενας εχει τις παρεες/φιλους δεν συναναστρεφεται ολο τον κοσμο οποτε το το οτι παει σε ενα μικροκοσμο που λογικα ειναι η μεση και ανωτερη κοινωνια της Αθηνας μονο καλο νομιζω μπορει να του κανει. Οταν με το καλο θα μπει στην αγορα εργασιας θα ανακαλυψει οτι αυτοι που εχουν τις καλυτερες δουλειες εχουν παει σε ιδιωτικα οποτε ειναι καλο να αισθανεται ανετα αναμεσα τους.
-
εντάξει ρε Κίκιζα
ΟΚ εγώ Κίκιζας.
Ο Προφέσορας;Επιμένεις να μη διαβάζεις τι γράφω...
Δεν γράφω πουθενά για συμπεριφορές.
Δημοτικό σχολείο, δημόσιο - ιδιωτικό.