-
Ο χρήστης manolis109 έγραψε:
@ lokatzis: ΧΣ & ΛΛΝΣ;
Σχεδόν ΑΔ και ΛΛΝΣ
@vmantas: Λεόντειο Λύκειο Νέας Σμύρνης. Δεν το ανέφερα γιατί η δημοσίευσή μου δεν ήταν για να διαφημίσει το σχολείο αλλά για να δείξει ότι καλώς ή κακώς τα ιδιωτικά σχολεία έχουν τη δυνατότητα (αφού έχουν και τους πόρους) να προσφέρουν κάποια έξτρα πράγματα. Και οι εξω-μαθητικές δραστηριότητες (χορωδίες, πολιτισμικές ομάδες, κτλ) είναι πολύ σημαντικές. Το ίδιο και οι υποδομές, κυρίως αυτές που σχετίζονται με τα μαθήματα και βοηθούν στο να αυξηθεί το ενδιαφέρον των παιδιών για τη μάθηση
προσφατα ημουν στο λεοντειο λυκειο, τι ακριβως υποδομες εχει ? καλα ισως να μην τις ειδα!
τελιωσε και ο ψινακης το λεοντειο παντως!Μάλλον εσύ με μια επίσκεψη είδες περισσότερα απ' ότι εγώ καθημερινά για 12 χρόνια
Κατ' αρχήν, σίγουρα επισκέφθηκες το Λεόντειο Λύκειο Νέας Σμύρνης κι όχι των Πατησίων; Αν ναι, τι ακριβώς είδες; Τον Άγιο Διονύσιο (1ο δημοτικό), τον Χρυσόστομο (2ο δημοτικό) ή το γυμνάσιο/λύκειο; Το κλειστό μπάσκετ σου ξέφυγε; Η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων (κινηματογράφος, θέατρο, μουσική σκηνή) σου ξέφυγε; Η καμιά 20+ μπασκέτες σου ξέφυγαν; Μπήκες στα κτήρια μέσα να δεις τι εργαστήρια και τι αίθουσες υπάρχουν (ομολογώ ότι έχω 10+ χρόνια να μπω);
-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
Κακό φαινομενικά δεν του έκανε άμεσο αλλά σε βάθος χρόνου θα είχε ενδιαφέρον να το έβλεπε κάποιος.αυτο το πραγμα σου λεω εγω οτι ειδικα σε αυτη την ηλικια και στα πρωτα χρονια της ενηλικιωσης μπορει να σου δημιουργησει θεματα
τελικα ομως σου κανει καλο
βεβαια σε καποιους μπορει να κανει κακο, εχω παραδειγμα μια πρωην κοπελα μου που ναι μεν ειχε το τροπο της , αλλα παντα κυνηγουσε το χρημα και εφτασε τελικα να τυλιξει ενα μπαρμπα ωστε μια ζωη να καθεται και να ζει στη χλιδα..
αλλα ακομα και αυτο εμενα μου εμαθε απο σχετικα μικρο τι γυναικες μπορει να υπαρξουν
ολα τα δυσκολα στη ζωη καλα ειναι τελικα>
*ο stefan και ο Κιούσης ίσως δεν έχουν πάρει χαμπάρι ότι οι ίδιοι δεν ανήκουν σε καμμία περίπτωση σε αυτή την κατηγορία...
ο στεφαν και ο κιουσης , εχουν παρει χαμπαρι οτι ναι μεν βρηκαν καποια πραγματα στη ζωη τους , αλλα αν δεν κανουν κατι και οι ιδιοι θα τους παρει ο διαολος γιατι δυστυχως το μελλον τους δεν ειναι προδιαγεγραμμενο οπως αλλων ατομων που ετυχε να γνωριζουν καλυτερα ή να κανουν παρεα μαζι τους
και η αληθεια ειναι οτι οταν βλεπεις καποια πραγματα που εχουν οι αλλοι γυρω σου, τα θες κι εσυ .
οποτε κατα καποιο τροπο αποκτας και ενα παραπανω κινητρο για να βελτιωσεις οσο γινεται τη ζωη σου και στη χειροτερη περιπτωση να εξασφαλισεις το επιπεδο ζωης που ηδη εχεις (οπως πλεον κανουν ολοι)ομως το να κοιτας και πιο ψηλα δεν ειναι απαραιτητα κακο
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Όσοι υποστηρίζουν (πχ stefan) ότι το ιδιωτικό σχολείο είναι μια χαρά για όλα τα παιδιά, βλέπουν τα πράγματα από τη δική τους σκοπιά. Που τέλος πάντων θυμίζει τη συζήτηση στο θέμα περί ελάχιστου ποσού διαβίωσης.
Άμα δεν έχεις ζήσει από την πλευρά του παιδιού που δεν μπορεί να στήσει ο πατέρας του πάρτυ γενεθλίων δίπλα στην πισίνα, που κυκλοφορεί με το προπέρσινο κινητό κι όχι μ' αυτό που κυκλοφόρησε χθες το πρωί, που πάει για διακοπές στη Βιέννη κι όχι στο χωριό, που φοράνε ακριβά ρούχα (ιδίως τα κορίτσια) αντί για φθηνά-μη σινιέ, που τραβάνε τα γκομενάκια επειδή είναι γαμώ τα άτομα -και ξηλώνονται χωρίς να τους ενδιαφέρει μία- όταν ο άλλος μετράει ψιλά για το λεωφορείο, δεν ξέρεις πόσο ψυχοφθόρο μπορεί να είναι και για το ίδιο το παιδί και για τους γονείς του που κάνουν το σκατό παξιμάδι για να πάρει (όπως λαθεμένα πιστεύουν ΙΜΗΟ) όσο γίνεται περισσότερα εφόδια το βλαστάρι τους.
Το ότι ΚΑΠΟΙΑ παιδιά είναι σωστά και κάνουν παρέα με πιο 'παρακατιανούς', δεν σημαίνει ότι αφενός ο 'παρακατιανός' δεν αισθάνεται τη διαφοροποίηση, ούτε ότι δεν υπάρχουν αρχιτσογλάνια με λεφτά που δεν χάνουν την ευκαιρία να δείχνουν -ελλείψει συνήθως άλλων ατομικών ποιοτικών χαρακτηριστικών- την ανωτερότητά του πορτοφολιού τους.Γνωστός μου, μισθωτός, μου έλεγε πριν χρόνια για το πρόβλημά του, δηλ. πώς να τα καταφέρει να στείλει τα παιδιά του στο Αμερικανικό Κολλέγιο, όχι για να μάθουν γράμματα (αστεία πράγματα), αλλά για να αποκτήσουν τις αριστοκρατικές προσβάσεις που συνάδελφοί του 'απόφοιτοι' είχαν (στο στυλ των Μασόνων ή της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ ένα πράγμα).
Άλλος υποχρεώνει τα παιδιά του να καβαλάνε ένα πούλμαν χαράματα για να φτάσουν από τα Ν. Προάστια στη Γερμανική Σχολή. Δεν ξέρω με τι σκοπό, μάλλον για να ξέρουν στο τέλος γερμανικά, για να έχουν μια σοβαρότερη επίβλεψη (έστω και πληρωμένη) και να μην είναι έρμαιο κάθε καραγκιόζη που κλείνει το σχολείο για ψύλλου πήδημα.
Άλλος δεν μπορεί να βλέπει τάξη με 50% αλλοδαπά παιδιά που μιλάνε σπαστά ελληνικά και στέλνει το παιδί του σε δευτεροκλασάτο (όχι κακό πάντως) ιδιωτικό γιατί στην περιοχή του δεν υπάρχει εναλλακτική.
Καλό είναι να μην βλέπουμε τα πράγματα μονοδιάστατα.
νομιζω οτι αυτο το ποστ τα λεει ολα! το θεμα μπορει να κλειδωθει
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Ας αναφερθεί ότι τα δίδακτρα είναι κυμαινόμενα και συνήθως ανάλογα και με την βαθμίδα εκπαίδευσης. Ξεκινάνε από την βασική τιμή που είναι το εγκεκριμένο πρόγραμμα, άντε και κάτι παραπάνω προσφορούλες της επιχείρησης, και μετά αρχίζουν τα έξτρα με μεταφορά κατ' οίκον, έξτρα παραμονή πέραν του βασικού ωραρίου, χρήση βιβλιοθήκης σε ορισμένες περιπτώσεις, έξτρα μαθήματα, αθλητικά, καλλιτεχνικά, ομάδες δράσης, ακόμη και τροφεία και διαμονή σε εσώκλειστο οικοτροφείο.
Και φουλ εξτρά να το κλείσεις δεν νομίζω ότι θα 30ρίσει το κοντέρ.
Το βασικό δίδακτρο είναι και αυτό που εγκρίνει το υπουργείο με βάση συντελεστές αυξήσεων κάθε χρόνο. Αυτά που γράφουν οι φυλλάδες για αύξηση π.χ. των διδάκτρων αντί για 5% που έστω συμφώνησαν στο π.χ. 15% αφορά τα έξτρα. Εκεί είναι η κονόμα άλλωστε της επιχείρησης, ο χειρότερος πελάτης άλλωστε για πολλές εξ αυτών είναι αυτός που θα πάρει το βασικό και θα πηγαινοφέρνει μόνος το παιδί στο σχολείο.Τι νόημα έχει τότε να πας σε ιδιωτικό αν είναι να μην εκμεταλλευτείς τα έξτρα του? Είναι σαν να πάρεις Χ1 χωρίς δέρματα, ηλιοροφές, navi και άλλα καλούδια. Πάρε ΚIA Sportage καλύτερα.
εχει! στο ενα θα λες πως παω το παιδι μου σε ιδιωτικο, και στο αλλο πως εχω bmw!
helloooooo ελλαδα -
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Tα ιδιωτικα εχουν καλυτερες εγκαταστασεις, προγραμμα, εξτρα δραστηριοτητες, καποιο φιλτραρισμα στον κοσμο που παει εκει κλπ. Διαβασε λιγο τα ποστς παραπανω.Για μενα ιδιωτικο ειναι μονοδρομος αν μια οικογενεια εχει τα χρηματα αλλα υπαρχουν και τα δανεια αν δεν τα εχει.
θα παρεισ δανειο για να στειλεις το παιδι σου σε ιδιωτικο ?χαχαχαχαχα!
off topic-->ειμαι σε φαση που ψαχνω τι να ψηφισω, εε μετα απο αυτο το ποστ θα ψηφισω πασοκ με τα χιλια! θελω και αλλα μνημονια, μπας και βαλουμε μυαλο σαν νεοελληνες!
-
Πάντως πριν από 3 χρόνια κάναμε μια απλή αντιπαραβολή με μια καθηγήτρια της γυναίκας μου στο Παιδαγωγικό και πρόχειρα είπαμε :
12 χρόνια χ 10.000 ευρώ = 120.000 ευρώ, μαζί με τους τόκους όλων αυτών των ετών μπορεί να πας στα διπλάσια, είναι πολλά τα λεφτά Χριστίνα.
Με αυτά τα λεφτά αν δεν τα δώσεις στον ιδιώτη χτυπάς πτυχίο-μπλου τσιπ από Στάνφορντ, Γιέηλ, μπορεί και Χάρβαρντ φυσικά αν σε κάνουν δεκτό στην πόρτα. Για άλλα πανεπιστήμια θα πάρεις και ρέστα πίσω.Θα προτιμούσα να ακουμπήσω κάπως έτσι τα λεφτά μου αν παραστεί ανάγκη. Θα μου πείτε εδώ μιλάμε για εκπαίδευση πρώτης και δεύτερης βαθμίδας. Νταξ' εγώ αρέσκομαι να βλέπω συνολικά την εκπαίδευση, τη γνώση που σου παρέχει, και την επένδυση χρόνου/χρήματος που απαιτεί.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
εντάξει ρε Κίκιζα
ΟΚ εγώ Κίκιζας.
Ο Προφέσορας;Επιμένεις να μη διαβάζεις τι γράφω...
Δεν γράφω πουθενά για συμπεριφορές.
Ρε Γρηγόρη, άλλος τα έγραφες αυτά:
Η πιθανότητα να μπλέξει με κωλόπαιδα και κωλοπαρέες σε ιδιωτικό είναι πολλαπλάσια ΙΜΟ.
Συν το ότι στο ιδιωτικό όταν μπει στην εφηβεία με το καλό θα πρέπει να προγραμματίσεις ένα επιπλέον γενναίο κονδύλι. Είτε για ψώνια, είτε για ψυχολόγο επειδή θα την κράζουν οι άλλες που δεν θα πηγαίνει για ψώνια.Το να λέμε ότι στα ιδιωτικά δε γίνονται διακρίσεις είναι σαν να πω εγώ ότι στο στρατό περνάς γαμάτα και θες να ξαναπάς επειδή έπεσα με καλές περιπτώσεις ατόμων στο θάλαμο στην Τροπολιτσά.
Μπορεί σε ένα τμήμα μια χρονιά ο γιος του Τζεπέτο να έπαιζε καρπαζές με το γιο του Γιάγκου Δράκου της Τζάιαντ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι στην πλειοψηφία των σχολείων αυτών (δεν τα βάζω όλα μέσα) δεν υπάρχει ένα χ στυλάκι το οποίο αν δεν ακολουθήσεις περιθωριοποιείσαι.
Ξαναλέω ότι δεν συμφωνώ με την άποψη ότι το ιδιωτικό είναι μόνο φρου φρου και αρώματα αλλά καλώς ή κακώς το στυλάκι καλλιεργείται θες δε θες.Όταν θα αρχίσει να ζητάει 500 ευρώ για άιφον, 200 ευρώ για αθλητικά, 150 για τζην, 800 για summer school κλπ κλπ κλπ επειδή θα το κάνουν όλα τα άλλα παιδάκια, τότε το στυλάκι πέφτει βαρύ.
Ακόμα και από τις τσέπες να μου τρέχαν δεν θα έμπαινα σε μια τέτοια διαδικασία καταστροφής του παιδιού μου για να μη νιώθει μειονεκτικά.Τη διαφορά αυτών με αυτό που έγραψε ο προφ την καταλαβαίνεις;
Ακόμα περισσότερο δε, γράφεις για ένα θέμα που δεν γνωρίζεις απλώς υποθέτεις (και όπως σου ξαναέγραψα, καλά κάνεις και υποθέτεις). Όταν κάποιος σου γράψει ότι παίζει και να μην είναι έτσι τα πράγματα, σου περνάει από το μυαλό ότι 'δεν σε παίρνει' να τον ειρωνευτείς; Καταλαβαίνεις την απόσταση;
-
Η πιθανότητα να μπλέξει με κωλόπαιδα και κωλοπαρέες σε ιδιωτικό είναι πολλαπλάσια ΙΜΟ
Αν εξαιρέσεις αυτή τη φράση (που είναι μια καθαρά προσωπική εκτίμηση όπως τόνισα) το σχόλιο μου αφορά αποκλειστικά αυτό που είπα και που είπε ο Προφέσορας και που μετά είπε και ο Κιούσης.
Εκτός αν με κουοτάρουν γιατί τους αρέσει το nick μου.Για απροσδιόριστο λόγο τρολάρεις ή αρνείσαι να καταλάβεις αυτονόητα πράγματα.
Αν θες μπορείς να με πεις και τρύφωνα, απλά κατάλαβε λίγο τι γράφω.και η αληθεια ειναι οτι οταν βλεπεις καποια πραγματα που εχουν οι αλλοι γυρω σου, τα θες κι εσυ .
οποτε κατα καποιο τροπο αποκτας και ενα παραπανω κινητρο για να βελτιωσεις οσο γινεται τη ζωη σου και στη χειροτερη περιπτωση να εξασφαλισεις το επιπεδο ζωης που ηδη εχεις (οπως πλεον κανουν ολοι)ομως το να κοιτας και πιο ψηλα δεν ειναι απαραιτητα κακο
Αυτό είναι ένα θέμα και θα έβαζα μικρή πιθανότητα στο να επηρεάσει θετικά καθώς απαιτεί πολύ δυνατό χαρακτήρα.
Για ένα παιδάκι δημοτικού μόνο πρόβλημα θα δημιουργούσε.
Ένας ήταν ο Βασιλάκης Καΐλας που πήγαινε με το κασελάκι του λούστρου στην ιατρική ιφ γιου νο ρα μην.Τσπα, επειδή εκτροχιάστηκε το θέμα -κλασσικά πράγματα- να πω εν κατακλείδι ότι αν κάποιος γονιός είναι τσίμα τσίμα οικονομικά, στέλνοντας το παιδί του σε ιδιωτικό μπορεί να αντιμετωπίσει ένα επιπλέον θέμα ειδικά αν έχει μικρό παιδί ('Μπαμπά θέλω αυτό, εκείνο το άλλο, το παράλλο γιατί το έχουν όλα τα παιδάκια').
Σιμπλ ας δατ. -
τα περί ψυχολόγων, περιθωριοποίησης, κραξίματος κλπ να φανταστώ έγιναν γαργάρα τώρα, και πήγαμε στο 'μπορεί να ζηλεύουν'
Αλλά ευτυχώς εγώ τρολλάρω και αρνούμαι να καταλάβω αυτονόητα πράγματα, όπως ας πούμε το αυτονόητο για όλους πλην Κίκιζα, ότι για ένα θέμα που ΔΕΝ γνωρίζουμε δεν ειρωνευόμαστε όσους δεν μοιράζονται την υποθετική μας άποψη.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Λύση δεν είναι, όπως κι εγώ έγραψα, αλλά μια κακή επιλογή μπορεί να επιτείνει το πρόβλημα ή να το δημιουργήσει εκεί που δεν υπάρχει.
Να το δημιουργήσει δεν πρόκειται.&-
Για να το επιτείνει, κακή επιλογή είναι και το ιδιωτικό, κακή επιλογή είναι και το δημόσιο. Παντού 'θα βρει να τα κάνει', παντού 'θα τον παρασύρουν' κ.ο.κ.
Δεν έχει νόημα αυτό.Πιστεύω ότι μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα. Αναφέρθηκαν σ' αυτό άλλοι λίγο παραπάνω.
Πιθανό να μη μπορείς να το αντιληφθείς αμέσως, αλλά κάτι θα υπάρχει όταν το παιδί, χωρίς σοβαρό λόγο, θα βρεθεί σε ένα περιβάλλον με μεγαλύτερη 'ταξική' διαφοροποίηση από τη 'συνηθισμένη'.
Δεν είναι το δημόσιο σχολείο χώρος δίχως διαφοροποιήσεις, όντως και εκεί υπάρχουν παιδιά από διαφορετικό ή άλλο επίπεδο. Το παιδάκι που δεν θα έχει ούτε μισό ευρώ χαρτζιλίκι για ν' αγοράσει ένα κουλούρι, θα αισθάνεται δυσάρεστα όταν τα άλλα παιδιά θ' αγοράζουν τυρόπιτες από απέναντι.
Αλλά στο ιδιωτικό το πρόβλημα εντείνεται γιατί ο (οικονομικός ή άλλος) μέσος όρος είναι κατά τεκμήριο πιο ψηλά.
Δεν έχει νόημα να το ζαλίζουμε πολύ, άλλωστε εγώ είμαι ο παλαβός που ήταν πάντα υπέρ ακόμα και της σχολικής ποδιάς, ακριβώς για λόγους περιορισμού της διάκρισης μεταξύ των παιδιών - έστω 'οπτικής'. Να μαθαίνουν δηλαδή τα τέκνα μας ότι αν τους βγάλουν τα lacoste kids, δεν διαφέρουν μεταξύ τους ως άνθρωποι και μαθητές. Ότι δεν είναι το χρήμα που τα χαρακτηρίζει, αλλά η προσωπικότητά τους.Από την άλλη, μπορούμε να ισχυριστούμε ότι μεταξύ των παιδιών σε ένα ιδιωτικό που θα κοστίσει μισό σπίτι στο γονιό δεν υπάρχει θέμα κανένα, αφού ο γιος του αντιπροσώπου της BMW είναι το ίδιο με το γιο του υπαλλήλου του.
Ότι το παιδί δεν θα επηρεαστεί αρνητικά αν οι γονείς του αναγκαστούν να το γυρίσουν σε δημόσιο (ειδικά σήμερα είναι πολλές οι σχετικές περιπτώσεις), λόγω οικονομικής αδυναμίας πχ στην τετάρτη δημοτικού ή τη δευτέρα γυμνασίου.
Ότι οι 'ανάγκες' του παιδιού θα είναι μέσες-άκρες ίδιες, είτε πάει στο ιδιωτικό, είτε στο δημόσιο - και επομένως ότι ο γονιός θα μπορεί να τις καλύπτει χωρίς πρόβλημα σε κάθε περίπτωση.
Ίσως.... Διατηρώ προσωπικά πολλές επιφυλάξεις. -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Τσπα, επειδή εκτροχιάστηκε το θέμα -κλασσικά πράγματα- να πω εν κατακλείδι ότι αν κάποιος γονιός είναι τσίμα τσίμα οικονομικά, στέλνοντας το παιδί του σε ιδιωτικό μπορεί να αντιμετωπίσει ένα επιπλέον θέμα ειδικά αν έχει μικρό παιδί ('Μπαμπά θέλω αυτό, εκείνο το άλλο, το παράλλο γιατί το έχουν όλα τα παιδάκια').
Σιμπλ ας δατ.Ρε συ Έντι αυτό δεν είναι αυτονόητο? Αν δεν βγαίνουν τα κουκιά γιατί να στείλεις το πιτσιρίκι στο ιδιωτικό? Για τη μόστρα? Είπαμε το ιδιωτικό είναι για να εκμεταλλευτείς τα έξτρα που μπορεί να σου προσφέρει σε σχέση με το δημόσιο. Σε καθαρά μαθησιακά θέματα είναι (σχεδόν) ισάξιο το ιδιωτικό, άρα δώρον άδωρον.
-
Ο Μάνος έθιξε το θέμα του ''ρατσισμού'' στα σχολεία και πιστεύω ότι ειτε το θέλουμε είτε όχι μας έχει γίνει φόβος προσωπικός και κατ'επέκταση φόβος για τα παιδιά μας. Απαράδεκτο αν και δεν αφορά όλους μας φυσικά.
Στο αμερικάνικο κολλέγιο φοίτησε η γυναίκα μου και είχα την ευκαιρία να ζήσω απο κοντά αυτόν τον ρατσισμό σε όλο της το μεγαλείο. Ανθρωπος εγω που δεν καταλαβαίνει απο τέτοια παρα πολλές φορές με ρωτησαν αν μένω στην Πεντελη Εκαλη κτλ και μολις άκουγαν Αμπελόκηποι αντε γειά. Με πλησίαζαν επειδή έβλεπαν δερματινο μπουφαν ,μηχανή στυλ χαρλευ και καλά και σου έλεγαν αυτός ποιος να είναι άραγε. ...... Η γυναικα μου στα τεσσερα χρονια αποφοίτησε και δεν εκανε δεκα χρονια οπως πολλοί αλλοι εκεί μέσα. Εδινε πάντα παρόν σε όλες τις εκδηλώσεις ,πλήρωνε κανονικά είχε πολύ καλούς βαθμούς . Μπορώ με ανεση να πω ότι εκει συναντησε τα μεγαλύτερα καθαρματα σε μαθητές και νοοτροπίες που πραγματικά δεν τα συναντας στο πιο αθλιο σχολειο και πανεπιστημιο του κόσμου. Η οργάνωση και οι δυνατοτητες του κολλεγίου τεράστιες . Δεν υπάρχουν λόγια θα έλεγα. Φυσικά όταν μεγαλώνεις σε δημοσιο σχολειο-σχολή οπως εγω αυτές οι συμπεριφορές σου φερνουν αηδία όση γνωση και χρημα μπορεί να εχει ενας μαθητης κολλεγίου.Συζήτησα με πολλούς μαθητες . Δεν ειναι δυνατον να κρινεις τον συμμαθητή σου απο το που μένει ,τη δουλειά του πατέρα του και το ντύσιμό του.
Αυτό που με στεναχώρησε όμως πραγματικά ειναι η κοροιδία στον πατερα . Πολλά τζαμπα χρηματα για κατι που αν και ισως να δει απο το παιδί του ,προκοπή δηλ. Και φυσικά με την μαθηση του κομπλεξ ως ανωτερο ον.
Σε γενικές γραμμες αυτά γινονταν τότε . Ως μη αριστοκρατης την εφαγα την αριστοκρατία στη μαπα όλα τα χρονια της ζωης μου μεχρι τωρα και αυτο που ειδα ηταν οτι στις περισσοτερες περιπτωσεις τα λεφτα ειτε διευκόλυναν ειτε κατεστρεφαν ως προσωπικότητα το παιδί.
Φυσικά υπήρχαν και μαθητριες που ερχοταν με σοφερ και ηταν αριστες και κυρίες θα έλεγα οπως και άλλοι με πουντο που ισως και να αγοραζαν την μαθητρια με τον σοφερ και ήμασταν και φιλαρακια.
Οπως και να΄χει η ψυχολογία σε ενα παιδί ,μαθητή παίζει σπουδαίο ρολο στην εξέλιξή του και το μαθητικό περιβαλον είναι ο σημαντικότερος παραγοντας κατα την άποψή μου.
Το δικό μου παιδί δεν πρόκειται ποτε να πάει σε τετοιο περιβάλον --αν και η γυναικα διαφωνεί-- γιατί θέλω να ειναι γνωστης της πραγματικότητας της ζωής και όχι να ζει σε οραματα. Προτιμώ να τα σκασω σε ιδιαιτερα και ας γινει και ελαιοχρωματιστής.
Συγνωμη αν εθιξα καποιον .Απλά αυτό πιστεύω εγώ. -
κουπεα ειναι καλο να συναντας τετοια καθαρματα, γιατι αποτελουν μερος της κοινωνιας μας και μαλιστα πολυ συχνα τετοια καθαρματα 'οδηγουν' τη κοινωνια μας
αυτα τα περι 'μασονιων' δεν απεχουν και τελειως απο τη πραγματικοτηταειναι οπως εμενα μου λεγατε καποτε οτι στο στρατο θα δω ατομα που ποτε δε θα γνωριζα εξω , ατομα παρακμιακα που δεν εχουν τελειωσει το σχολειο κτλ.. και τελικα ειχατε και σεις δικιο σχετικα με αυτο και μετα απο καιρο συνειδητοποιω οτι και αυτη η εμπειρια μου προσφερε και συνεχιζει να μου προσφερει πολλα
καλο ειναι να τα βλεπεις ολα στη ζωη σου και η γυαλα δεν θεωρω οτι υπαρχει μονο για τα ανωτερα στρωματα , μπορει να υπαρχει και για τα πιο χαμηλα
εγω παντως σε αντιθεση με το Στεφανο , εχω πλεον ελαχιστα παρε δωσε με τους τοτε συμμαθητες και γνωστους μου, γιατι τους εχω τελειως χεσμενους, γιατι δε γουσταρα τον τροπο ζωης τους και για χιλιους αλλους λογους (ειμαι χαρακτηριστικο παραδειγμα outcast )
το οτι ηρθα σε επαφη ομως μαζι τους ηταν σιγουρα και αυτο μια εμπειρια , για αυτο και το δικο μου το παιδι (αν ειμαι καλα και μπορω) θα τα φαει σιγουρα στη μαπα -
Οπως εγραψα πιο πάνω αυτο που με στεναχωρησε ηταν η κοροιδια στον πατερα . Αν συνειδητοποιήσει ενα παιδί την αγωνια και τη λαχταρα του πατερα για προκοπή τοτε οτι και να γινει έχει πετυχει σε όλα. Τα υπόλοιπα δεν χρειαζεται να πάει να τα δει σε κολλέγιο . Ας πάει στο στρατό οπως λες και εσύ που ειναι και ανεξοδο.
Αν ήξερες ποσα παιδιά εχω γνωρισει εδω μεσα με απειρες γνωσεις ,καλοδουλεμενα σε μορφωση με λεφτα και σκατοχαρακτηρες ? Αμετρητα θα έλεγα. Η αντιμετωπισή μου ηταν η ιδια με τον πιο αθλιο οπλίτη. Ετσι ειναι και πρέπει να γινεται αρεσει δεν αρεσει. -
Γιατί είπε κανείς ότι αν πάει το παιδί σε ιδιωτικό θα γίνει και υπερμορφωμένος και σούπερ χαρακτήρας και εξαίρετη προσωπικότητα? Είπαμε παίζει ρόλο το σχολείο αλλά το παιδί θα είναι πάντα καθρέπτης των γονιών του.
-
@κουπεας
αληθεια πανε αυτοι οι τυποι στρατο?
μονο εναν πετυχα για 1.5 μηνα (αν και ο συγκεκριμενος ηταν καλο παιδι) επειδη δε του εκατσε με τη μια το βυσμα ή τελοσπαντως κατι καθισε ασχημε, γιατι αμεσως μετα γυρισε σπιτι του και οχι οπως εγω.. γραφειακι να χαμε να λεγαμε και καθε μερα σπιτι του
αυτους τους τυπους κανονικα δε τους βλεπεις στο στρατο ή αντε να τους δεις εσυ στο κεντρο
αυτο με τον πατερα το εχω ζησει κι εγω παντως , εχει πλακα τα μηδενικα να στο παιζουν ιστορια με τα λεφτα του μπαμπα, σκεψου ομως οτι μοιραια αυτοι θα ειναι και τα μελλοντικα αφεντικα των παιδιων σου
-
Δεν είναι ακριβως έτσι παιδί μου! Υπάρχει και φιλότιμο πολλές φορές. Φυσικά και σε μας θα δεις πολλά τέτοια παιδιά. Ειδικά αν εισαι παντού οπως εγω σιγουρα. Ενας λόγος που η ΠΑ ειναι σχολείο για καθε σμηνιτη.
Στεφαν οπως το μαθεις το παιδί σου!
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
αυτο με τον πατερα το εχω ζησει κι εγω παντως , εχει πλακα τα μηδενικα να στο παιζουν ιστορια με τα λεφτα του μπαμπα
Εγώ πάλι ουδέποτε συνάντησα το παραμικρό από τέτοιες συμπεριφορές στο σχολείο. Στο Deree ναι. Εκεί σοβάρευαν τα πράγματα αν το οικογενειακό εισόδημα ήταν κάτω από 200.000€ το χρόνο...
-
Αν μπορούσα πάντως να συνοψίσω-κωδικοποιήσω την κουβέντα θα κατέγραφα ότι γενικά σε εκπαιδευτικό επίπεδο (δάσκαλοι, πρόγραμμα σπουδών, μάθηση) η επικρατούσα άποψη είναι ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές μεταξύ ιδιωτικών-δημοσίων και ότι είναι περισσότερο θέμα τύχης που θα πέσεις, τα ιδιωτικά έχουν ένα προβάδισμα σε εγκαταστάσεις (βιλβιοθήκη, αθλητικά), νέες τεχνολογίες, παροχή έξτρα δραστηριοτήτων στο ίδιο μέρος και υπηρεσίες μεταφοράς (θα πρόσθετα κάτι που δεν αναφέρθηκε νοσοκόμα και ιατρείο τις ώρες λειτουργίας), και τέλος ότι πιθανότατα στα ιδιωτικά κυριαρχούν οι κοινωνικές διακρίσεις με αποτέλεσμα φτωχότερα παιδιά να νοιώσουν άσχημα σε σχέση με τα πλουσιότερα, φαινόμενο που συναντάται και στα δημόσια αλλά ίσως σε μικρότερο βαθμό.
Οπότε αν ένας γονιός τον ενδιαφέρει πρωτίστως το πρώτο ίσως θα πρέπει να κατευθυνθεί σε ξενόγλωσσα μη εποπτευόμενα από το υπουργείο παιδείας σχολεία όπου κάνουν το δικό τους πρόγραμμα με μεγαλύτερη ευελιξία. Ενα τέτοιο είναι και αυτό που πάμε τώρα αλλά είναι ακριβό, ίσως το φθηνότερο σε αυτή την κατηγορία είναι η Γερμανική Σχολή Αθηνών (προσοχή όχι κάποια ελληνογερμανική) όπου στο δημοτικό ακολουθούν το πρόγραμμα σπουδών του κρατιδίου της Θουριγγίας (τι να σημαίνει αυτό άραγε;).
Το θέμα με τα ξενόγλωσσα είναι ότι δεν έχεις μέτρο σύγκρισης. για παράδειγμα υπάρχει ένα αμερικάνικο, ένα ή δύο που ακολουθούν το βρεταννικό σύστημα, ένα το γερμανικό...οπότε η σύγκριση είναι δύσκολη με τα ελληνικά, είναι ανόμοια πράγματα ενώ σε σχέση με τα αντίστοιχα σχολεία στη χώρα καταγωγής τους πρέπει να έχεις εσωτερική πληροφόρηση.
Εδω πάλι ίσως η γερμανική σχολή να διαφέρει καθώς μετά το δημοτικό, στο γυμνάσιο-λύκειο έχει ελληνικό τμήμα που σημαίνει ότι κάνουν τα αντίστοιχα του ελληνικού προγράμματος αλλά στα γερμανικά τα περισσότερα μαθήματα και προωθούν ένα τρόπο μελέτης-διαβάσματος γερμανικού τύπου, αν το έχω καταλάβει καλά. Και αυτοί φαίνεται να έχουν άριστες επιδόσεις στις εισαγωγικές εξετάσεις με το πλεονέκτημα ότι παράλληλα μπορούν να αιτηθούν και σε κάποιο γερμανικό/γερμανόφωνο πανεπιστήμιο για εισαγωγή μόνο με το απολυτήριο τους και τους βαθμούς τους (παίρνουν το γερμανικό απολυτήριο με μια συμπληρωματική εξέταση όλοι).Ακόμη δεν έχω καταλήξει πάντως...συνεχίζω την έρευνα για όσο χρόνο έχω ακόμη στη διάθεση μου.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Όσοι υποστηρίζουν (πχ stefan) ότι το ιδιωτικό σχολείο είναι μια χαρά για όλα τα παιδιά...
Αυτά που λες ισχύουν αλλά είναι φαινόμενα σε σχολεία τύπου Κολέγιο, Κωστέα Γείτονα, Pierce κτλ όπου τα δίδακτρα αγγίζουν ποσά 30.000€ χωρίς να υπολογίζω δωρεές κτλ. Εκεί εκ των πραγμάτων τα πράγματα είναι πολύ συγκεκριμένα και βρίσκεις όμοιους ανθρώπους ή τέλος πάντως ανθρώπους από πολύ κοντινές (ανώτερες οικονομικά) κοινωνικές τάξεις. Σε σχολεία τύπου Αρσάκειο δεν υπάρχουν αυτά ή για να είμαι ακριβής υπάρχουν αλλά σε ελάχιστο βαθμό. Προανέφερα ότι η προ-πρώην μου πχ είναι κόρη εργοστασιάρχη με σπίτι 500τμ στο Διόνυσο. Με εμπόδισε εμένα αυτό να την πιάσω γκόμενα επειδή μένω σε διαμέρισμα στη Μεταμόρφωση? Στα φρύδια μου και το σπίτι της και τα λεφτά του πατέρα της. Εγώ άλλο ήθελα από αυτήν.
Ο κανόνας δεν είναι ακριβώς αυτός, αλλά και πάλι, άλλο Μεταμόρφωση κι άλλο Κουκουβάουνες, καταλαβαίνεις. Άσε που μπορεί να σε είδε σαν τον Εραστή Δυτικών Προαστίων.
Κοίταξε, θα σου δώσω ένα απλό παράδειγμα, μιας κι είσαι μπασκετόφιλος. Πάτε 5 βάζελοι αρσακειάδες να δείτε την ομαδάρα στο ΟΑΚΑ. Υπάρχουν εισιτήρια σε θέση που μυρίζεις τις μασχάλες του Μπατίστ (τρελή τύχη! ) και εισιτήρια στο πάνω διάζωμα, μισή τιμή. Ο 5ος συμμαθητής της παρέας έχει να επιλέξει μεταξύ διαζώματος και καφετέριας, δεν του φτάνουν τα λεφτά, πώς να το κάνουμε; Θα υποχωρήσουν οι 4 για το φίλο και συμμαθητή; Άντε να πούμε πως το κάνουν, γιατί είναι γαμάτοι με καλή ανατροφή. Εκείνος όμως, είτε έτσι, είτε αλλιώς, δεν θα αισθανθεί λιγάκι 'ξένος', λιγάκι ψιλοαπόβλητος χωρίς κανένα λόγο; Κι αυτό είναι ένα από τα αμέτρητα παραδείγματα καταστάσεων που μπορεί να προκύψουν στα καλά καθούμενα.
Δημοτικό σχολείο, δημόσιο - ιδιωτικό.