-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
@ lokatzis: ΧΣ & ΛΛΝΣ;Σχεδόν ΑΔ και ΛΛΝΣ
@vmantas: Λεόντειο Λύκειο Νέας Σμύρνης. Δεν το ανέφερα γιατί η δημοσίευσή μου δεν ήταν για να διαφημίσει το σχολείο αλλά για να δείξει ότι καλώς ή κακώς τα ιδιωτικά σχολεία έχουν τη δυνατότητα (αφού έχουν και τους πόρους) να προσφέρουν κάποια έξτρα πράγματα. Και οι εξω-μαθητικές δραστηριότητες (χορωδίες, πολιτισμικές ομάδες, κτλ) είναι πολύ σημαντικές. Το ίδιο και οι υποδομές, κυρίως αυτές που σχετίζονται με τα μαθήματα και βοηθούν στο να αυξηθεί το ενδιαφέρον των παιδιών για τη μάθηση
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
Ενδιαφερον θεμα...
Σε ιδιωτικο σχολειο,θα εστελνα τα παιδια μου μονο εαν,με τη δουλεια που γινοταν εκει,γλυτωναν την παραπαιδεια,και ερχονταν 4-5 το απογευμα διαβασμενα με τις ξενες γλωσσες,και ετοιμα για εξωσχολικες δραστηριοτητες.
Διαφορετικα δεν υπαρχει λογος να αποφυγεις ενα καλο δημοσιο...
Και εν κατακλειδι,αν το παιδι 'τα παιρνει',τα παιρνει και στο δημοσιο,και στο ιδιωτικο και παντου...
Αν κρινω απο τον κοινωνικο περιγυρο παντως,το θεμα στην επιλογη εχει να κανει αρκετα και με το ψωνιο-κομπλεξ των γονιων...+1
+2
+4
-
Πολλοί θα πουν ότι από τα ιδιωτικά βγαίνει υφάκι. Και εγώ μπορώ να το επιβεβαίωσω μιλώντας για άτομα που έχω γνωρίσει ο ίδιος σε εύρος ηλικιών από 15 έως και 35. Δεν πιστεύω όμως ότι φταίνε τα σχολεία σε αυτό, ούτε ότι διαμορφώνουν τόσο έντονα τα σχολεία χαρακτήρα. Απλά από γονείς με χρήμα στις τσέπες και διάθεση επίδειξης αυτού δεν θα βγουν όμορφα πράγματα και απλά τυχαίνει να συμβαίνει υπερσυγκέντρωση τέτοιων χαρακτήρων στα σχολεία τα ιδιωτικά. Όταν ο μπαμπάς έχει άιφον, τζίπούρα που ακουμπάει χώμα μία φορά το χρόνο και κύρια χρήση για να καβαλάει πεζοδρόμια, κάνει χριστούγεννα στο σέν μόριτς για να λέει ότι έκανε χριστούγεννα στο σεν μόριτς και λαχταρεί την κόρη του γείτονα, και σε σχολείο με καλόγριες να το στείλει το παιδί τι να του κάνει του έρμου...
Είστε από άλλο πλανήτη κύριε.
Το είπε και ο Μιτζάκωβος...Μόνο να συμπληρώσω ότι αυτό μπορεί να γίνει και σε δημόσιο, απλά συνήθως στο δημόσιο υπάρχει μεγαλύτερη ποικιλία χαρακτήρων και μοντέλων κατανάλωσης.
Και κάτι πολύ βασικό
Φίλε vmantas μην σκέφτεσαι από τώρα το θέμα πανελλήνιες. Μπορεί από υπερβολική αγάπη και ενδιαφέρον να φορτώσεις άθελα σου με περιττό άγχος το παιδί σου κάτι που είναι πραγματικά κρίμα.Είναι ένα λάθος που κάνουν αρκετοί γονείς ακούσια.
-
Οι περισσότεροι γονείς που ξέρω θέλουν να έχουν το παιδί τους σε έναν γυάλινο πύργο και όλα να είναι παραδεισένια για το παιδί και μετά όταν στα 40 του βγεί το παιδί στην αγορά εργασίας θα θρυματιστεί ο γυάλινος πύργος και θα του φαίνονται λίγα τα 400 ευρώ που θα του προσφέρει το σουβλατζίδικο ή το σούπερ μάρκετ, θα λέει έχω πολύ καλή μόρφωση και θα αποφασίσει (άλλωστε 25 χρόνια έχουν μείνει από τα 40 εως τα 65 που θα συνταξιοδοτηθεί) την ανεργία.
Αν τα εισοδήματα της οικογένειας είναι πάνω από 80.000 ευρώ τον χρόνο και η δουλειά του παιδιού μετά εξασφαλισμένη ΟΚ ψηφίζω ιδιωτικό. Αν όχι......
Είμαι ευτυχής που μένω επαρχία , που δεν είχα αυτό το δίλλημα, που σαν γονείς είμαστε κοντά στα παιδιά μας και είμαστε γνωστοί και φιλοι με τους δασκάλους και καθηγητές τους και πάνω από όλα είμαι ευτυχής που μέχρι τώρα στα 16 τους τα παιδιά μου είναι ΚΑΝΟΝΙΚΑ σε αντίθεση με τα παιδιά των φίλων μου - συγγενών μου που μένουν και πηγαίνουν σε ιδιωτικά σχολεία της Αθήνας.......
Πάντως το΄πρόβλημα ξεκινάει από αλλού : ΣΧΟΛΕΣ ΓΟΝΕΩΝ δηλαδή έπρεπε να υπήρχαν αυτές οι σχολές για να φοιτούν εκεί οι υποψηφιοι γονείς. -
Αν μπορεις να το στειλεις σε ενα καλο ιδιωτικο χωρις να.. μπεις μεσα, εχει καλως. Αν ειναι να μη βγαινεις ή το ιδιωτικο να ειναι κανα σαπιο, δε λεει. Εγω πηγα tasis και st lawrence... αν μπορεις.. πιστευω οτι αξιζει
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Αν μπορεις να το στειλεις σε ενα καλο ιδιωτικο χωρις να.. μπεις μεσα, εχει καλως. Αν ειναι να μη βγαινεις ή το ιδιωτικο να ειναι κανα σαπιο, δε λεει. Εγω πηγα tasis και st lawrence... αν μπορεις.. πιστευω οτι αξιζεικαι σε είχα για αλάνι...
-
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
Οι περισσότεροι γονείς που ξέρω θέλουν να έχουν το παιδί τους σε έναν γυάλινο πύργο και όλα να είναι παραδεισένια για το παιδί και μετά όταν στα 40 του βγεί το παιδί στην αγορά εργασίας θα θρυματιστεί ο γυάλινος πύργος και θα του φαίνονται λίγα τα 400 ευρώ που θα του προσφέρει το σουβλατζίδικο ή το σούπερ μάρκετ, θα λέει έχω πολύ καλή μόρφωση και θα αποφασίσει (άλλωστε 25 χρόνια έχουν μείνει από τα 40 εως τα 65 που θα συνταξιοδοτηθεί) την ανεργία.
Αν τα εισοδήματα της οικογένειας είναι πάνω από 80.000 ευρώ τον χρόνο και η δουλειά του παιδιού μετά εξασφαλισμένη ΟΚ ψηφίζω ιδιωτικό. Αν όχι......
Είμαι ευτυχής που μένω επαρχία , που δεν είχα αυτό το δίλλημα, που σαν γονείς είμαστε κοντά στα παιδιά μας και είμαστε γνωστοί και φιλοι με τους δασκάλους και καθηγητές τους και πάνω από όλα είμαι ευτυχής που μέχρι τώρα στα 16 τους τα παιδιά μου είναι ΚΑΝΟΝΙΚΑ σε αντίθεση με τα παιδιά των φίλων μου - συγγενών μου που μένουν και πηγαίνουν σε ιδιωτικά σχολεία της Αθήνας.......
Πάντως το΄πρόβλημα ξεκινάει από αλλού : ΣΧΟΛΕΣ ΓΟΝΕΩΝ δηλαδή έπρεπε να υπήρχαν αυτές οι σχολές για να φοιτούν εκεί οι υποψηφιοι γονείς.+1
Παρόλο που η κόρη μου είναι ακόμη μικρή και δεν έχει παει παιδικό ακόμη με βασανίζει το θέμα του σχολείου.
Φυσικά γνωριμίες υπάρχουν και στα δημόσια αλλα και στα 2 ιδιωτικά της περιοχής αλλα το σημαντικότερο πιστεύω είναι το σχολείο να έχει μαθητές που να θέλουν να μάθουν και να θέλουν να ανταγωνίζονται για καλύτερους βαθμούς, και αυτο φυσικά προέρχεται απο το σπίτι. -
και ο ανταγωνισμός θεμιτός είναι φτάνει να μείνει σε λογικά όρια... παντού υπάρχει και καλό είναι να αναπτυχθεί μηχανισμός άμυνας και απίθεσης από μικρό παιδί...
-
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
Πάντως το΄πρόβλημα ξεκινάει από αλλού : ΣΧΟΛΕΣ ΓΟΝΕΩΝ δηλαδή έπρεπε να υπήρχαν αυτές οι σχολές για να φοιτούν εκεί οι υποψηφιοι γονείς.costaslio , εισαι τοσο βεβαιος οτι το παιδι του ιδιωτικου δε θα δουλεψει για 400 ευρω? γιατι καλο ειναι να ξερεις οτι υπαρχουν πολλα παιδια απο ιδιωτικα που εχουν δουλεψει για τοσα και λιγοτερα και που εχουν κανει πολλες ταπεινες δουλειες
η ζωη του αλλου και πώς εχει μαθει ο αλλος , δεν εξαρταται απο το σχολειο του, αλλα απο την οικογενεια του
αν πεσει το βιωτικου του επιπεδο ειναι ενα προβλημα που θα κληθει να αντιμετωπισει με καποιο τροπο οπως ειναι λογικο..αν καποιος πηγαινει σε ενα σχολειο , δε σημαινει οτι ανεβαινει και το επιπεδο ζωης του , επειδη ειναι ανεβασμενο αυτο των συμμαθητων του, δεν εχει λογικη αυτο το πραγμα
παντα ξερεις και καταλαβαινεις πού βρισκεσαι
το μονο που μπορεις να παθεις αν εισαι αδυναμος χαρακτηρας και βρεθεις σε ενα τετοιο περιβαλλον, ειναι να σου δημιουργηθουν καποια κομπλεξ (του στυλ γιατι εγω δεν εχω αυτα που εχει ο διπλανος μου), απο την αλλη ομως αυτα σου φτιαχνουν και χαρακτηρα.
ειναι πολλοι αυτοι που θα δουν ενα πλουσιοπαιδο και αμεσως μπορει να το κριτικαρουν , γιατι κατα βαθος θα νιωσουν οτι πρεπει να αμυνθουν
εγω δεν ενιωσα ποτε μειονεκτικα απεναντι σε καποιον επειδη εχω το 0.1% των χρηματων του, ουτε ενδιαφερθηκα ποτε να τον κριτικαρω κτλ
τον αντιμετωπιζα σαν ενα απλο ατομο. αν ηταν μαλακας ηταν μαλακας, αν ηταν γαμω τα ατομα ηταν γαμω τα ατομα.
αν ειχε μαθει καθε χρονο να πηγαινει ενα μηνα διακοπες με το σκαφος του τουρ στα νησια , μαγκια του.
ουτε ενιωσα ποτε μειονεκτικα που δε μπορουσα να ακολουθησω συγκεκριμενο τροπο ζωης που ακολουθουσαν καποιοι γνωστοι μου (και φυσικα ποτε δε προσπαθησα να εκμεταλλευτω τιποτα απο γνωστους και γκομενες) , ουτε ποτε 'δειχτηκα' επειδη ειμαι καλυτερα απο καποιους αλλους (οι νεοπλουτοι που ελεγε ο φιλος..).αυτα ειναι μαλακιες και εννοειται οτι δεν θεωρω οτι δεν υπαρχουν κοινωνικες ταξεις λογω των οικονομικων του καθενος (δεν πεταω στα συννεφα), απλα πολλες φορες οι ανθρωποι ειναι υπερβολικοι.
ισως ειμαι και στο κοσμο μου γιατι εγω τα βλεπω ολα ισιωμα πολλες φορες, αλλα πιστευω ακραδαντα για αυτο και το τονιζω οτι επικρατει μια υπερβολη σχετικα με το θεμαειδικα στα παιδια τα πραγματα ειναι πιο 'αθωα' (μπορει βεβαια να ειναι και πιο σκληρα ωρες ωρες, αλλα ακομα και αυτο καλο κανει)
βεβαια το θεμα θα επρεπε να ειναι τι κανει ενα ιδιωτικο σχολειο σαν ΣΧΟΛΕΙΟ. και ακομα μια φορα επικρατουν τα στερεοτυπα τα οποια ειναι λογικο να υπαρχουν οταν υπαρχουν και τα ιδιωτικα σχολεια οπου τα μπετα παιρνουν ταξεις αερα μεχρι να τελειωσουν και να φυγουν εξω ή να επιλεξουν ξανα την ιδιωτικη εκπαιδευση σαν λυση αναγκης ουσιαστικα.
τα πραγματα ομως δεν ειναι ετσι στο συνολο τους και το καλο δημοσιο, ειναι σαν τη παρθενα στο στριπτιτζαδικοκαι δυστυχως ξεχνατε καποιοι αλλη μια φορα οτι η δημοσια εκπαιδευση αρκετα συχνα χαντακωνει μυαλα
εγω οπως προειπα ειμαι σχεδον σχεδον βεβαιος οτι σε ενα δημοσιο, θα ημουν για τα μπαζα και σαν μαθητης και στα αποτελεσματα πανελληνιων..απλα πιστευω οτι με το ιδιωτικο εκμεταλλευτηκα το 100% των δυνατοτητων μου
βλεπω πολυ εξυπνα ατομα απο δημοσια να μην ξερουν βασικα πραγματα (που μαθαιναμε στο σχολειο ρε πστη μου )
βλεπω ατομα με δυνατοτητες και μυαλο (πολυ καλυτερο απο το δικο μου), να εχουν βγαλει χειροτερες σχολες απο τη δικη μου γιατι δεν τους δοθηκε η καλυτερη δυνατη ευκαιρια οταν ηταν μικροι -
Απλα, αν τύχει το τμήμα μιας τάξης (ιδιωτικό ή δημόσιο ) να έχει πολλούς μαθητές αδιάφορους για μάθηση λογικό είναι να πέφτει το συνολικό επίπεδο.
Άρα σημαντικό ρόλο παίζει και ο παράγοντας τύχη. -
Ο χρήστης limited_one έγραψε:
Απλα, αν τύχει το τμήμα μιας τάξης (ιδιωτικό ή δημόσιο ) να έχει πολλούς μαθητές αδιάφορους για μάθηση λογικό είναι να πέφτει το συνολικό επίπεδο.
Άρα σημαντικό ρόλο παίζει και ο παράγοντας τύχη.σε καποια σχολεια τους χωριζουν αναλογα με το επιπεδο (μαλλιαρας απο οτι θυμαμαι που ηταν φιλος μου), ρατσιστικο αλλα ισως τελικα καλο
εμεις τοτε στο Αρσακειο ειμασταν παλι χωρισμενοι κατα καποιο τροπο , γιατι ειδικα τις πρωτες χρονιες των κατευθυνσεων η τεχνολογικη ειχε παραδοσιακα τους πιο κουβαδες (και στην Γ λυκειου μας εδωσαν και τους χειροτερους καθηγητες) , παρολα αυτα δεν ειμασταν κακοι για κουβαδες
-
Κιούση, άμα βλέπεις μόνο αυτά πήγαινε σε οφθαλμίατρο. Τους χιλιάδες μαθητές από τα δημόσια που αρίστευσαν, πήγαν στο πανεπιστήμιο, και διέπρεψαν επαγγελματικά ή ακαδημαικά τους έχεις δει ποτές σου, ή νομίζεις ότι όλοι αυτοί προήλθαν από τα 120 ιδιωτικά των Αθηνών?
-
Προφανώς και δεν εννοεί αυτό. Άλλωστε στατιστικά είναι πολύ λογικό τα αριστεία να πηγαίνουν κατά βάση σε μαθητές δημοσίων καθώς αυτοί αποτελούν το 70-80% του συνόλου των μαθητευόμενων. Το έγραψα και προηγουμένως και θα το ξαναγράψω:
Σε θέματα απόλυτης μάθησης και γνώσης το ιδιωτικό θα προσφέρει τα ίδια με ένα καλό (βρείτε εσείς σε τι ποσοστό υπάρχουν τέτοια) δημόσιο σχολείο. Σε όλα τα υπόλοιπα (υποδομές, εξωσχολικές δραστηριότητες, βολικά ωράρια κτλ) το ιδιωτικό υπερέχει κατά πολύ και αυτό, στην ουσία, είναι που πληρώνει ο γονιός.
Τα περί γυάλας, αλανιών, ζήλιας των χρημάτων του διπλανού κτλ τα ακούω βερέσε, γιατί ένα παιδάκι σε ηλικία δημοτικού είναι καθρέπτης των γονιών του. Αν όλα τα ανωτέρω είναι χαρακτηριστικά του γονιού, θα γίνουν αυτομάτως και του παιδιού. Σε αυτή την ηλικία η κρίση και προσωπικότητα του παιδιού είναι υπό διαμόρφωση ακόμα.
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
@ lokatzis: ΧΣ & ΛΛΝΣ;
Σχεδόν ΑΔ και ΛΛΝΣ
@vmantas: Λεόντειο Λύκειο Νέας Σμύρνης. Δεν το ανέφερα γιατί η δημοσίευσή μου δεν ήταν για να διαφημίσει το σχολείο αλλά για να δείξει ότι καλώς ή κακώς τα ιδιωτικά σχολεία έχουν τη δυνατότητα (αφού έχουν και τους πόρους) να προσφέρουν κάποια έξτρα πράγματα. Και οι εξω-μαθητικές δραστηριότητες (χορωδίες, πολιτισμικές ομάδες, κτλ) είναι πολύ σημαντικές. Το ίδιο και οι υποδομές, κυρίως αυτές που σχετίζονται με τα μαθήματα και βοηθούν στο να αυξηθεί το ενδιαφέρον των παιδιών για τη μάθηση
προσφατα ημουν στο λεοντειο λυκειο, τι ακριβως υποδομες εχει ? καλα ισως να μην τις ειδα!
τελιωσε και ο ψινακης το λεοντειο παντως! -
Πάντως το΄πρόβλημα ξεκινάει από αλλού : ΣΧΟΛΕΣ ΓΟΝΕΩΝ δηλαδή έπρεπε να υπήρχαν αυτές οι σχολές για να φοιτούν εκεί οι υποψηφιοι γονείς.+1
Παρόλο που η κόρη μου είναι ακόμη μικρή και δεν έχει παει παιδικό ακόμη με βασανίζει το θέμα του σχολείου.
Φυσικά γνωριμίες υπάρχουν και στα δημόσια αλλα και στα 2 ιδιωτικά της περιοχής αλλα το σημαντικότερο πιστεύω είναι το σχολείο να έχει μαθητές που να θέλουν να μάθουν και να θέλουν να ανταγωνίζονται για καλύτερους βαθμούς, και αυτο φυσικά προέρχεται απο το σπίτι.θελεις το παιδι σου, στο δημοτικο να ανταγωνιζεται ?
ρεεεεεεεεεεεεεε...... -
Ο χρήστης manolis109 έγραψε:
Σχεδόν ΑΔ και ΛΛΝΣ
προσφατα ημουν στο λεοντειο λυκειο, τι ακριβως υποδομες εχει ? καλα ισως να μην τις ειδα!
τελιωσε και ο ψινακης το λεοντειο παντως!Εχει γηπεδα μπασκετ, ποδοσφαιρου κλπ.
Χαλασαν βεβαια κατι μπασκετες να τις κανουν χωρο σταθμευσης για τα πουλμαν. και παλι καλυτερα απο την εστια με το προαυλιο στην ταρατσα, τις αιθουσες διδασκαλιας με θρανια πισω απο κολωνες και τη μια σκουριασμενη μπασκετα -
Ο χρήστης skye έγραψε:
Σχεδόν ΑΔ και ΛΛΝΣ
τελιωσε και ο ψινακης το λεοντειο παντως!Εχει γηπεδα μπασκετ, ποδοσφαιρου κλπ.
Χαλασαν βεβαια κατι μπασκετες να τις κανουν χωρο σταθμευσης για τα πουλμαν. και παλι καλυτερα απο την εστια με το προαυλιο στην ταρατσα, τις αιθουσες διδασκαλιας με θρανια πισω απο κολωνες και τη μια σκουριασμενη μπασκεταασε φιλε, υπαρχουν δημοσια που ειναι αιωνες μπροστα! και τι μου λες εσυ, πως εχουν λεφτα και τα αξιοποιουν! αρχιδια, στις τσεπες απευθειας πανε!
-
Ο χρήστης manolis109 έγραψε:
Φυσικά γνωριμίες υπάρχουν και στα δημόσια αλλα και στα 2 ιδιωτικά της περιοχής αλλα το σημαντικότερο πιστεύω είναι το σχολείο να έχει μαθητές που να θέλουν να μάθουν και να θέλουν να ανταγωνίζονται για καλύτερους βαθμούς, και αυτο φυσικά προέρχεται απο το σπίτι.θελεις το παιδι σου, στο δημοτικο να ανταγωνιζεται ?
ρεεεεεεεεεεεεεε......που είναι το κακο να έχει ανταγωνισμό ανάμεσα σε συμμαθητές και φίλους για καλούς βαθμούς;
-
ρεεεεεεεεεεεεεε......που είναι το κακο να έχει ανταγωνισμό ανάμεσα σε συμμαθητές και φίλους για καλούς βαθμούς;
πριν ποσο καιρο εδωσες πανελληνιες ?
επειδη εγω οπου να ναι κλεινω χρονο, παρατηρησα οτι οσα ατομα βγαζανε ανταγωνισμο, και οχι αλληλεγγυη (σε φαση ολοι μαζι θα περασουμε, θεσεις υπαρχουν για ολους τους φιλους μου) παρατηρησα λοιπον οτι αυτα τα ατομα ηταν κυριολεκτικα για τον πουτσο! στους συμμαθητες σου, τους φιλους σου απο 0 χρονων να εισαι ανταγωνιστικος ? απαραδεκτο! και σαφως επειδη γνωριζα τους γονεις των περισσοτερων, φαινοταν το πραγμα, απο το σπιτι ξεκιναγε!
καποιοι τον ηπιαν ασχημα (να ναι καλα τα δυσκολα θεματα) και το βουλωσανε ωραιοτατα!
μην μαθετε στα παιδια σας τον ανταγωνισμο, απο τοσο μικρη ηλικια! τα διαβρωνοι, και δεν τα αφηνει να νιωσουν τα ωραια συναισθηματα αυτης της ηλικιας!
απο ανταγωνισμο θα χορτασουν μια ζωη! εε μεχρι τα 18 ας βλεπουν πως υπαρχει, ας ξερουν πως μπορουν να γινουν ανταγωνιστικοι εαν χρειαστει, αλλα ας μην ειναι!
βεβαια ο καθενας μεγαλωνει τα παιδια του οπως θελει, και εγω μιλαω αρκετα εκ του ασφαλους! απλα σου λεω τι βλεπω εγω για σωστο! -
Φίλε Μανόλη καλύτερα να μην το συνεχίζεις γιατί με τα λεγόμενά σου και τις απόλυτες απόψεις σου δεν τιμάς και ιδιαίτερα το θεσμό του δημόσιου σχολείου. Δικαιολογείσαι λόγω ηλικίας, βέβαια, να απέχεις από την πραγματικότητα αλλά μην το διατυμπανίζεις κιόλας.
Εντελώς φιλικά
Δημοτικό σχολείο, δημόσιο - ιδιωτικό.