-
Eσύ, τι απαιτήσεις έχεις? Από εκεί ξεκίνα.
-
Απαιτήσεις οικογενειακού αυτοκινήτου, (οι χώροι στο συγκεκριμένο μου επαρκούν).
Απλά έχω μία επιφύλαξη για το1,3.
Βεβαια όπως προείπα δε γνωρίζω πολλά και ίσως για αυτό είμαι επιφυλακτικός για θέματα κινητήρων -
H ροπή του τελικά είναι 210 ή 190 Nm;
-
'Έχω κλείσει για test drive to 1,3 diesel
Στο μεταξύ διαβάζοντας τις προδιαγραφές και τις δοκιμές του αυτοκινήτου έχω εντυπωσιαστεί,
κορυφαία αποτελέσματα στα crash test σε Αμερική και Ευρώπη (το όχημα προορίζεται για τον υιό οπότε μετράει πολύ)
Ζάντες forged (σφυρήλατες;) ακόμα και οι 15''
Το mylink θα το ζήλευαν και αυτοκίνητα μεγαλύτερων κατηγοριών δε λέμε πόσο θα το χρέωναν
Πολύ καλή οδική συμπεριφορά
Μακάρι να μη κάνει πολύ θόρυβο ο κινητήρας όπως στο ταλαίπωρο (230000χλμ) corsa cdti και να είχε δισκόφρενα πίσω
Για να δούμε -
Για το αμάξι δεν γνωρίζω, αλλά τα δισκόφρενα πίσω μην σε απασχολούν.
-
Ολα καλά με τα Chevrolet αλλά αυτό το θέμα το έχετε λάβει υπ΄οψιν...???
http://www.zougla.gr/automoto/article/h ... tin-evropi
-
Εννοείτε και το βλέπω σαν ευκαιρία για καλλίτερη τιμή!
-
Είναι ενδιαφέρον supermini και με πολυ αξιόλογο κινητήρα...τι τιμη σου κανουν με την προσφορά????
-
Έχω πάει μόνο σε έναν και μου δίνει 14400 κλειδί για το LTZ diesel 6 ταχύτητες με mylink ,κάμερα οπισθοπορείας , 16'' (205 55 16 λάστιχα) και μεταλλικό.
Το αντίστοιχο εξοπλιστικά yaris diesel είναι στα ++ 2000 ευρώ , το έχω οδηγήσει και είναι πολύ καλό (φρενάρες με τα δισκόφρενα πίσω ,οδηγική συμπεριφορά ...ford, 6 χρόνια εγγύηση όσο να είναι σου δημιουργούν την αίσθηση ότι είναι καλά ξοδεμένα τα 2 χιλιάρικα).
Θα το οδηγήσω και θα δω αν αξίζει ,εννοείτε ότι θα ψάξω και για καλλίτερες προσφορές ή παραπάνω εκπτώσεις αλλιώς ....yaris!! -
καμια σχεση το γιαρις με το αβεο σε χωρους .μερα με τη νυχτα ...το γιαρις ειναι ενας κουβας σαν το ιγκνις που ειχα ...το αβεο ειναι αμαξι μεγαλυτερης κατηγοριας στην πραξη ασχετα αν το παρουσιαζουν σαν σουπερμινι.για να μην πιασουμε το θεμα της ασφαλειας ...δειτε στο youtube 2 binteakia και θα καταλαβετε.
http://www.youtube.com/watch?v=a0mdvWnFaeE
εχω την εντυπωση οτι στο γιαρις μαλλον πεθανε
πηρε το ταμπλο αγκαλια που λενε....και μην πει κανεις οτι ποιοτικα ειναι καλυτερο το γιαρις..μαλλον δεν θα εχει μπει μεσα....ειναι η απολυτη φθηνια ...στο αβεο εχεις και την αισθηση μεγαλυτερου αυτοκινητου και το πολυ διαστημικο ταμπλο με τον μπλε φωτισμο το βραδυ να ειναι ολα τα λεφτα..δεν λεω αλλα γιατι θα νομισετε οτι κανω διαφημηση...
-
Τα έχω δεί τα video , αυτό το small overlap test είναι ότι πιο ανατριχιαστικό έχουν σκεφτεί οι Αμερικάνοι για να ξεφτιλ.... έεε για να δοκιμάζουν τα αυτοκίνητα!!
Είμαι ενήμερος για την κορυφαία ασφάλεια του aveo/sonic , μερικά όμως χαρακτηριστικά ασφαλείας που έχουν τα αμερικάνικα sonic δε τα έχουν τα ευρωπαικά aveo όπως πχ οι 10 αερόσακοι ,παρόλα αυτά το aveo πιάνει κορυφαία σκορ πχ είναι καλλίτερο από τη bmw x3 του 2011 -
Μόνο εμένα μου φαίνεται πως δεν έχει καμία διαφορά η τύχη του οδηγού και στα 2 βίντεο;
Στάλθηκε από το Nexus 5 μου
-
Στο yaris υποχωρεί ταμπλό και τιμόνι και το κεφάλι του οδηγού σκάει στον πίνακα οργάνων, τζάμπα ο αερόσακος στο τιμόνι, ο αερόσακος οροφής ΔΕΝ ενεργοποιείτε , ο μισός οδηγός έξω από το αυτοκίνητο , ζώνη ασφαλείας ανεπαρκής;
Στο sonic η εμπρόσθια του οδηγού κατασκευή, κεντράρει καλλίτερα τον αερόσακο και ο οδηγός σκάει σε αυτόν , ο αερόσακος οροφής ενεργοποιείται ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΑ και στη ουσία σπρώχνει το κεφάλι του οδηγού έξω από το παράθυρο ,καλλίτερα να μην έσκαγε καθόλου.
Στην περίπτωση του yaris υπάρχει λιγότερη αντοχή στη δομή του εμπρόσθιου μέρους και πρόβλημα με αερόσακο οροφής ,ζώνη ασφαλείας.
Στο aveo πρόβλημα στο λογισμικό ενεργοποίησης του αερόσακου οροφής.
Αυτά βλέπω εγώ και για να μη παρεξηγηθώ δεν απορρίπτω το yaris , είναι το test τόσο ακραίο όπως είπα και παραπάνω που πραγματικά μένεις με το στόμα ανοικτό -
αυτο με το λογισμικο του πλαινου αεροσακου νομιζω μετα το τεστ οτι θα ειναι λογικο να το διορθωσανε.οντως το τεστ ειναι ακραιο αλλα δυστυχως καπως ετσι ειναι και στην πραγματικοτητα και ετσι πρεπεςι να ειναι τα τεστ γιατι στο κλασσικο τεστ ολα παιρνουν σχεδον αριστα αλλα σε αυτο φαινονται τα πραγματικα μειονεκτιματα και ποσο επικινδυνοι ειναι καποιοι κουβαδες!!οι αμερικανοι εχουνε κανει πολυ καλη δουλεια στο αβεο .
-
Μάλλον κάτι στο λογισμικό του αερόσακου οροφής του sonic / aveo.
Επιβεβαιώνεται από το αντίστοιχο test του spark επίσης της GM . Δείτε τι ωραία ενεργοποιούνται οι αερόσακοι
https://www.youtube.com/watch?v=VAPzkM3NR9E
Αποτέλεσμα κεφάλι μέσα!!! -
Για να καταλάβω δηλαδή, κουβάς είναι το yaris συγκριτικά με το aveo;
Αν με τον όρο κουβά εννοούμε ένα σουπερμίνι, τότε αντίστοιχοι κουβάδες είναι και τα 2. Το aveo sedan είναι ένα supermini με 3ο όγκο. Δεν είναι ούτε το πρώτο, ούτε το τελευταίο που βγαίνει έτσι. Ακόμα και το yaris κυκλοφορεί ως τέτοιο σε κάποιες χώρες.
-
Το yaris diesel το έχω οδηγήσει σε στροφοδιαδρομή σου λέω απλά ότι αν ερχόμουν από πίσω με το mondeo st-220 θα δυσκολευόμουν πολύ να προσπεράσω τον εαυτό μου
Καθόλου κουβάς λοιπόν με πλεονέκτημα τον αθόρυβο κινητήρα που του επιτρέπει μαζί με το στήσιμο του να είναι χιλιομετροφάγος και στην εθνική οδό. Πράγματι δε το περίμενα. -
Εγώ το γνωρίζω. Το συγκεκριμένο Yaris υπάρχει στο γκαράζ μου...
Δεν έχω κάτι με το aveo, το οποίο πρέπει να είναι αρκετά καλό αμαξάκι για τα λεφτά του. Απλά μου φαίνεται αστείο να βλέπω να χαρακτηρίζουν το Yaris ως κουβά και το Aveo ως τόσο πολύ καλύτερο. -
to oti το ειπα κουβα δεν σημαινει οτι εχω κατι με το αυτοκινητο.απλα επειδη ετυχε για μια πενταετια να εχω ιγκνις που σαν χωροι μ φαινεται ιδιο με το γιαρις μιας κ εχω μπει μεσα και αυτοκινητα αυτου του εσωτερικου μεγεθους τα θεωρω εγω και πολλοι αλλοι κουβαδες γι αυτο το ειπα.θεωρω οτι εσωτερικα οι χωροι( ασχετα με το σενταν )δεν εχει καμια σχεση με το αβεο μιας και το αβεο εγω προσωπικα το κατατασσω στην κατηγορια ενος αουρις για παραδειγμα.αποψη μου και μονο δεν παει να πει οτι εχω και δικιο απλα αυτο εγω πιστευω.εχω ασε που ειναι και υπερεκτιμημενο για τα λεφτα που κανει και την πλαστικουρα π εχει μεσα που γρατζουνιεται για πλακα..οχι οτι το αβεο εχει καλυτερα αλλα κανει και κανα τριχιλιαρο λιγοτερα και ο κινητηρας τις φιατ που εχει μεσα θεωρειται απο πολλους απο τουσ καλυτερους στα κυβικα του.εγω οταν πηγα κ εκανα τεστ το γιαρις μ φανηκε πολυ στενο βασικα σαν αυτοκινητο ...τωρα οσον αφορα το αλλο που ειπες για την κοντρα σε στροφες φιλε μου καλα μην τρελαθουμε κιολας....εχουμε οδηγησει γρηγορα αυτοκινητα και αν σε πετυχαινα οχι με φορντ στ αλλα με το ignis sport p eixa ουτε τη σκονη μου δεν θα εβλεπες ουτε με γιαρις ουτε με αβεο πετρελαιο.ειπαμε καλα αυτοκινητα για οικονομια και ταξιδια αλλα μην συγκρινουμε ανομια πραγματα....καποτε ξεφτιλιζα yaris t sport sta limanakia kai τωρα θα το συγκρινω με το τρακτερ??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
το ριξαμε πολυ χαμηλα το επιπεδο...τετοιου ειδους συγκρισεις ανηκουν στη σφαιρα της φαντασιας και μονο εκτος αν δεν ειχες ποτε γρηγορο μικρο και ετσι κ μονο ειναι λογιοκο το γιαρις ντιζελ να σ φαινεται γρηγορα. -
Οι εκφράσεις 'μου φαίνεται' και 'θεωρώ' είναι αυτονόητο πως ακολουθούνται από εντελώς υποκειμενικές απόψεις. Αν δεν έχεις εμπειρία από συγκεκριμένα γεγονότα καλό είναι να μην χρησιμοποιείς μια γενικευμένη προσωπική άποψη ως αξίωμα.
Επειδή είχα μπει σε ignis (sport συγκεκριμένα, δεν ξέρω αν τα μετέπειτα ήταν πιο ευρύχωρα) και έχω και επαφή με yaris 2ης γενιάς, είναι η μέρα με τη νύχτα στους χώρους για επιβάτες. Το 3ης γενιάς είναι ακόμη καλύτερο. Εγώ με ύψος 1,85 για να οδηγήσω έχω αρκετά μπροστά το κάθισμα σε σχέση με το τέρμα της διαδρομής του. Ακόμα όμως και όταν κάθισε σαν οδηγός άτομο που έπρεπε να το πάει τέρμα πίσω για να βολευτεί, όταν κάθισα από πίσω του ήταν από τα λίγα αυτοκίνητα που χώρεσα άνετα χωρίς να βρίσκει κάπου το πόδι μου και να ενοχλείται.
Το aveo, αν το κατατάσεις σε κατηγορία μικρομεσαίου, είναι δικαίωμά σου. Ο υπόλοιπος κόσμος το έχει για supermini. Άραγε σκέφτεσαι το ίδιο και για το 5d;
Ο κινητήρας της Fiat μπορεί να είναι πολύ καλός. Όμως ο d-4d 1.4 της toyota τα καταφέρνει από λίγο έως αρκετά καλύτερα όταν τοποθετείται σε παρόμοια αμαξώματα. Καλύτερες επιδόσεις,και λίγο καλύτερη κατανάλωση.
Από εκεί και πέρα θεωρώ αστείο να συγκρίνεις τη σπορ έκδοση ενός μοντέλου (Ignis) με την απλή ενός άλλου. Αλλά και μόνο το γεγονός ότι μπορεί να συγκριθεί άνετα με το Yaris (ειδικά αν μιλάμε για την έκδοση με τις 16άρες), μάλλον πλεονέκτημα του τελευταίου μου φαίνεται πως είναι. Και χωρίς να έχει τον άκαμπτο άξονα του suzuki με το τρελό κοπάνημα.
Επίσης εμπειρία από κόντρα σε στροφές δεν μου λέει τίποτα, καθώς δεν γνωρίζεις αν ο άλλος προσπαθούσε, αν ήταν αρκετά ικανός, αν γνώριζε καλά το αμάξι του κλπ
Το επίπεδο νομίζω πως ξεκίνησε να πέφτει όταν αναφέρθηκε πως οι αμερικάνοι έχουν σχεδιάσει πολύ καλά το aveo. Επειδή έχει το όνομα δεν πάει να πει πως είναι chevrolet αμερικάνικης σχεδίασης. Είναι η κορεάτικη πρώην daewoo, και νυν GM Korea. Μπορεί αναμφισβήτητα να έχουν συμβάλλει και οι αμερικάνοι, αλλά κατά κύριο λόγο η δουλειά έχει γίνει από κορεάτες.
Ψιλοάσχετο, αλλά ακόμα θυμάμαι ένα φεγγάρι που είχα δουλέψει για λίγο σε έκθεση chevrolet προ 10ετίας. Λίγο μετά την αλλαγή από daewoo και πέρναμε τηλέφωνο τον πελάτη να έρθει να του αλλάξουμε τα σηματατάκια...
Chevrolet Aveo Diesel 1.3