-
Αν επιτρέπεται, με τι μέση κατανάλωση θα ήσουν ικανοποιημένος;
Εγώ όταν με βενζινοκίνητο 100 ίππων έβλεπα μέση 9+ λίτρα,(και πρόσφατα είδα 11,5 στο trip computer ενώ δεν το οδηγούσα εγώ όμως), και με το Yaris diesel είμαι σχεδόν στα 6 για 540χλμ που μέτρησα(5,6 στο trip 5,9 στην αντλία), δε μπορώ να πω πως έχω παράπονο. Όλα εξαρτώνται βέβαια και από το ρυθμό που κινείται κανείς. Με περισσότερη προσοχή θα πέσει παραπάνω. Επίσης τα αυτοκίνητα είναι καινούρια. Όταν κάνουν κάμποσες χιλιάδες χλμ και ανοίξουν τα μοτέρ, θα μειωθεί(κάπως) η κατανάλωση.
-
Ανατρεχοντας στα στοιχεία που δίνει η εταιρία παρατηρώ οτι
'Από 1191 έως 1293 kg' το απόβαρο με οδηγό - όχι δλδ και κάτι το ιδιαίτερα ελαφρύ για αυτοκίνητο 1100cc.
Επίσης στον πιο αντιπροσωπευτικό κάτοχο του ```
www.spritmonitor.de/en/detail/492727.htmlΕπομένως για ένα τέτοιο αμάξι που ούτε πανάλαφρο είναι και έχει ένα τόσο αναιμικό κινητήρα μια ρεαλιστική κατανάλωση είναι στα 6λτ.. Ας μη περιμένουμε θαύματα.. Νόμοι της φυσικής και της χημείας είναι (ίσως μου ξεφεύγει και κάποιος άλλος επιστημονικός τομέας)..
-
6,0/100 για 1.1 diesel και οδηγηση σε ανοιχτο δρομο με 100-110 ειναι μεγαλη καταναλωση. Τοσο ή και λιγο λιγοτερο καινε καποια 1.4 βενζινης με 90-100 αλογα.
η διαφορα θα ειναι σε οδηγηση εντος πολης.
-
Για να έχουμε μέτρο σύγκρισης, το προηγούμενο Yaris με τον κινητήρα 1.4 D4D είχε μέση κατανάλωση επαρχία + εθνική με νορμάλ ρυθμούς (ως 140χλμ. max) γύρω στα 4,5-4,8 λίτρα. Αυτά από αμάξι του 2010 και φίλο που εμπιστεύομαι και το κινεί στη Βόρεια Ελλάδα.
Eπίσης αν πάτε στο site των κατόχων Citroen http://www.greekcitroenclub.gr/θα δείτε ότι οι κάτοχοι του C3 diesel με τον γνωστό κινητήρα PSA 1.4lt. 68HP λένε για 4,5 με 5 λίτρα. -
Εάν ο 1,1 της ΚΙΑ είναι κάτι αντίστοιχο με τον 1,2 TDI των VAG, δηλαδή πολύ φιμωμένος-ψόφιος και με πολύ μακριές σχέσεις για να πρωτεύει στις τυποποιημένες μετρήσεις, τότε είναι αναμενόμενο να καίει παραπάνω σε πραγματικές συνθήκες. Πέρα από τον τρόπο οδήγησης (π.χ. στο Punto 1,3 diesel, η σύζυγος έχει σταθερά 0,2-0,3 λ/100χλμ λιγότερα από μένα στις ίδιες ακριβώς διαδρομές), στην πόλη θέλει πολλή προσπάθεια να κατέβουν τα 6λ/100χλμ, ενώ για ένα 1,1 όπως το Rio (5αρι κιβώτιο) στην εθνική πάνω από τα 120 σίγουρα θα καίει περισσότερο. Οποιοσδήποτε περιμένει τις τυποποιημένες μετρήσεις σε πραγματικές συνθήκες είναι μακράν νυχτωμένος, όσο πιο μικρός και αδύναμος είναι ο κινητήρας τόσο μεγαλώνει η απόκλιση από την πραγματικότητα. Μπορεί δηλαδή σε πραγματικές συνθήκες ο 1,4 diesel της ΚΙΑ να είναι οικονομικότερος από τον 1,1.
-
Αυτές είναι ονειρεμένες καταναλώσεις για κάποιους από εμάς !!!
-
Ο χρήστης body125z έγραψε:
'Από 1191 έως 1293 kg' το απόβαρο με οδηγό - όχι δλδ και κάτι το ιδιαίτερα ελαφρύ για αυτοκίνητο 1100cc.
www.spritmonitor.de/en/detail/492727.html>Επομένως για ένα τέτοιο αμάξι που ούτε πανάλαφρο είναι και έχει ένα τόσο αναιμικό κινητήρα μια ρεαλιστική κατανάλωση είναι στα 6λτ.. >Ας μη περιμένουμε θαύματα.. Νόμοι της φυσικής και της χημείας είναι (ίσως μου ξεφεύγει και κάποιος άλλος επιστημονικός τομέας).. ΔΕΙΤΕ : Στο παραπάνω site, η απόκλιση κατανάλωσης μετά από test είναι 62% για το KIA RIO DIESEL KAI 9% για το PUNDO 1.3 MJT !!!!!!!!!!!! Άντε να βγάλεις άκρη...
-
το ριο εχει 6ρι σασμαν.εκτος κ αν θυμαμαι εγω λαθος.
το θεμα ειναι οτι ειναι αυτοκινητο 1.1λτ.ΔΕΝ προοριζεται για εθνικη,αλλα για ενδοαστικες κ περιαστικες μετακινησεις.εκει,θα δεις την χαμηλη του καταναλωση..
επισης,τα χλμ που εχεις ειναι πολυ λιγα.περιμενε να στρωσει το αυτοκινητο κ σιγα σιγα,μαθαινοντας κ εσυ να εκμεταλλευεσαι καλυτερα τον υποερσυμπιεσμενο πετρελαιοκινητηρα,θα δεις σαφως χαμηλοτερες καταναλωσεις. -
6lt/100 και γκρινιάζετε ρε παιδιά!
Εγώ είμαι τώρα στα 11+/100 χλμ, αλλά περιλαμβάνει μπόλικη κίνηση με το πόδι στο πάτημα (και τα ηλεκτρονικά στο off... ).
Κι εντάξει, καταλαβαίνω πως είναι δύσκολες εποχές, αλλά διαφορές 1λτ ανά 100 χλμ, δεν είναι σημαντικές για τον οποιονδήποτε. Δεν κάνουμε διαγωνισμό κατανάλωσης ελπίζω! -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Δεν κάνουμε διαγωνισμό κατανάλωσης ελπίζω!Το λες επειδή έφυγε ο Λόρδος.
-
Ο χρήστης Pavlides έγραψε:
www.spritmonitor.de/en/detail/492727.html>>Επομένως για ένα τέτοιο αμάξι που ούτε πανάλαφρο είναι και έχει ένα τόσο αναιμικό κινητήρα μια ρεαλιστική κατανάλωση είναι στα 6λτ.. >>Ας μη περιμένουμε θαύματα.. Νόμοι της φυσικής και της χημείας είναι (ίσως μου ξεφεύγει και κάποιος άλλος επιστημονικός τομέας).. > > > >ΔΕΙΤΕ : >Στο παραπάνω site, η απόκλιση κατανάλωσης μετά από test είναι >62% για το KIA RIO DIESEL >KAI >9% για το PUNDO 1.3 MJT !!!!!!!!!!!! >Άντε να βγάλεις άκρη... O 1,3 MJT στο Punto έχει όντως πολύ μικρές διακυμάνσεις στην κατανάλωση. Από προσωπική πείρα στις πιο ακραίες συνθήκες η μέγιστη μέση από την εκλάχιστη μέση δεν ξεπερνούν το 1,5-1,8 λ/100χλμ: 4,5-6,3
-
Ο χρήστης Pavlides έγραψε:
www.spritmonitor.de/en/detail/492727.html>>Επομένως για ένα τέτοιο αμάξι που ούτε πανάλαφρο είναι και έχει ένα τόσο αναιμικό κινητήρα μια ρεαλιστική κατανάλωση είναι στα 6λτ.. >>Ας μη περιμένουμε θαύματα.. Νόμοι της φυσικής και της χημείας είναι (ίσως μου ξεφεύγει και κάποιος άλλος επιστημονικός τομέας).. > > > >ΔΕΙΤΕ : >Στο παραπάνω site, η απόκλιση κατανάλωσης μετά από test είναι >62% για το KIA RIO DIESEL >KAI >9% για το PUNDO 1.3 MJT !!!!!!!!!!!! >Άντε να βγάλεις άκρη... O 1,3 MJT στο Punto έχει όντως πολύ μικρές διακυμάνσεις στην κατανάλωση. Από προσωπική πείρα στις πιο ακραίες συνθήκες η μέγιστη μέση από την εκλάχιστη μέση δεν ξεπερνούν το 1,5-1,8 λ/100χλμ: 4,5-6,3
-
και για αυτοκινητο (θεωρητικα) πολης παντως ειναι πολλα τα 6λτ/100χλμ. ειδικα αν μιλαει για 100-110 στην εθνικη τοτε παραειναι . εδω το C4 1.6 με το αυτοματο κιβωτιο στην εθνικη με 100-110 μου καιει 4,5 αντε 5 το πολυ.
-
Επιβεβαιωνω τις επιδοσεις του C4 απλα φανταστικο και απιστευτο. Μεχρι στιγμης με 3500 χιλιομετρα και τα 3000 μεσα στην πολη η καταναλωση μου ειναι 6.66 λιτρα/100 εχωντας ανεβει κατα 1 λιτρο τα τελευταια 1500 χιλιομετρα καθως το κυνηγαω να ανοιξει και να μην μουλαρωσει.
-
2 μηνες,3000χλμ. καταναλωση 5,2/100 με τα περισσοτερα χιλιομετρα στην εγνατια. επαναλαμβανω πολυ κακο να μην εχει cruise control. χρειαστηκε επισης να παω στο συνεργειο γιατι τα φωτα απο το εργοστασιο ηταν πολυ χαμηλα ρυθμισμενα(μα δεν το ελεγχουν?).στην επομενη επισης εκδοση περιμενω πλαστικα μερη πολυ πιο καλα(δεν ειναι δυνατον να γρατσουνιουνται με το παραμικρο) και καλυτερη επενδυση στα καθισματα(βορειοκορεατικη φτηνεια σε νοτιοκορεατικο αμαξι)
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
6,0/100 για 1.1 diesel και οδηγηση σε ανοιχτο δρομο με 100-110 ειναι μεγαλη καταναλωση. Τοσο ή και λιγο λιγοτερο καινε καποια 1.4 βενζινης με 90-100 αλογα.η διαφορα θα ειναι σε οδηγηση εντος πολης.
Mε Kia Ceed 1.4 και 90-100 βλέπω άνετα 6.2 λίτρα στον ανοικτό δρόμο δηλ. επαρχία χωρίς ανηφόρες.
-
Νομίζω όμως ότι αυτο που γράφεις παραπάνω φίλε μου είναι με πολυ προσοχή και με σκοπό την οικονομία, δηλαδη δεν είναι ο κανόνας όπως με το diesel αλλα η εξαίρεση, εξάλλου αν ήταν ετσι οι επαγγελματίες θα προτιμούσαν την βενζίνη πράγμα που δεν συμβαίνει . Ακόμη και κάποια Prius ταξι στην Αθήνα τείνουν πια να εξαφανιστούν, ωραίο καύσιμο η βενζίνη αλλα δεν κάνει για οικονομία. Στις συνθήκες που περιγράφεις το C4 γράφει 3 λίτρα στιγμιαία και μετα απο ταξίδι 4.5 μέση άρα το επιχείρημα σου μάλλον δεν αποτελεί λόγω προτίμησης του ενος καυσίμου έναντι του αλλου. Θα μου πεις γιατι δεν φτιάχνουν μόνο diesel ? οι Ασιάτες κατασκευαστές δεν έχουν εμπειρία με το καύσιμο , παρα μόνο απο μεγάλα επαγγελματικά που είναι πολυ διαφορετικά απο τα μικρότερα επιβατικά που υπερισχύουν οι Ιταλοί και οι Γάλλοι , βασικός λόγος για αυτο είναι ότι στην Ασία γενικά ψιλό απαγορεύεται το diesel για ¨μη επαγγελματικη¨ χρήση .
-
Ο χρήστης kalmik έγραψε:
6,0/100 για 1.1 diesel και οδηγηση σε ανοιχτο δρομο με 100-110 ειναι μεγαλη καταναλωση. Τοσο ή και λιγο λιγοτερο καινε καποια 1.4 βενζινης με 90-100 αλογα.
η διαφορα θα ειναι σε οδηγηση εντος πολης.
Mε Kia Ceed 1.4 και 90-100 βλέπω άνετα 6.2 λίτρα στον ανοικτό δρόμο δηλ. επαρχία χωρίς ανηφόρες.
με το αντίστοιχο Kia 1,4 diesel στις ίδιες (πολύ χαλαρές συνθήκες που περιγράφεις) θα είχες 4,2 άντε 4,5
-
Kυκλοφορεί αρκετά. Συμπαθητικό αμαξάκι ...
-
Δεν έχω δει κανένα...
KIA RIO DIESEL