-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Φτάνουν ή να συνεχίσω;Όχι φτάνει! .... μόνο την τελευταία κακοκαιρία που δεν της χρέωσες!
Εϊχε την τόλμη να ανατρέψει ένα νοσηρό νομικό πλαίσιο 30-ετών και εσύ ασχολείσαι με υπεραπλουστεύσεις απλά για να της συσωρεύσεις κατηγορίες! Έγινε στόχος της ΠΑΣΠ και όλων των κομματόσκυλων του κόμματος της επειδή τους εξυπηρετούσε!Σκέψου νηφάλια αν θα είσαι ευχαριστημένος αν τρέξει ή όχι ο νέος νόμος, αν θέλεις να δικαιωθούν όσοι μπλόκαραν τις εκλογες Συμβουλίων κλπ. Όχι αν σε ενοχλεί να διαμορφώνει ηγετικό προφιλ πολιτικού που έκανε σημαντικές τομές.
Στο θέμα των ερευνητικών προγραμμάτων προφανώς υπάρχει απαράδεκτη αρρυθμία. Βλέπω ένα φοβερό άγχος στο δημόσιο τομέα να μην τους κατηγορήσουν για κακοδιαχείριση (η ευθυνοφοβία στα ύψη), με αποτέλεσμα η γραφειοκρατία να γίνεται ασφυκτική θηλειά που πνίγει και αυτά που μπορουν να τρέξουν. Ακούω ότι και τα ΕΣΠΑ διαχειριστικά έχουν αυστηρη διαχείριση απο ΕΕ, μάλλον επειδή μας θεωρουν απατεώνες! Σε συνδυασμό με το κλιμα της εποχής (όλοι ύποπτοι διαφθροράς και όλοι κατήγοροι). Προφανως ο Πανάρετος το παράκανε ... αλλά όταν είχε κάνει όλη η Ελλάδα προτάσεις ποιός θα εξέταζε ποιού, ποιός δεν θα είχε conflict of interest? Να θεωρούμε επιλήψιμο/στήσιμο ότι τα έστειλαν για αξιολόγηση στο εξωτερικό? Αν έκαναν το αντίθετο τι θα έλεγες ?
Όσον για τις ελλείψεις καθηγητών στα ΑΕΙ/ΤΕΙ, ας κάνουν την δουλειά τους οι μόνιμοι και όχι να τη φορτώνουν στους ωρομίσθιους. Οι σχολές μπορουν και πρέπει να δουλεύουν χωρίς εκβιασμούς. Καλομάθαμε στις παχειές αγελάδες ...
Υ.Γ. Το ν+2 δεν είναι απόλυτο, ο Οργανισμός του κάθε ιδρύματος θα ορίζει τι θα γίνεται μετά.
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Ο Θεος βοηθος μην βαλουν χερι στις καταθεσεις...Οταν μειωνουν το εισοδημα καποιου κατα 40% (ή 100% αν ειναι ανεργος) και αυξανουν την φορολογια κατα 1.000%,εσυ πιστευεις οτι δεν εχουν βαλει χερι στις καταθεσεις;
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
φαντάζομαι στην αγορά τα καινούρια ομόλογα θα είναι δυνατά χαρτιά, έτσι;Δεν σου λειπει η φαντασια
Πωποχαρτα ειναι που η αξια τους θα εχει καθοδικη πορεια. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Ο Θεος βοηθος μην βαλουν χερι στις καταθεσεις...
Οταν μειωνουν το εισοδημα καποιου κατα 40% (ή 100% αν ειναι ανεργος) και αυξανουν την φορολογια κατα 1.000%,εσυ πιστευεις οτι δεν εχουν βαλει χερι στις καταθεσεις;
Tι σχεση εχει το ενα με το αλλο; Σε καπιταλιστικη κοινωνια ζουμε και βασικα μονο στους δημ. υπ. κοψανε κατι τις αλλα δεν απολυσανε κανεναν. Ουτε την φορολογια εχουν ανεβασει 10 φορες. Μην γραφετε υπερβολες...
-
Αυξήσεις σε δικηγόρους του Δημοσίου εν καιρώ Μνημονίου
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, του υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Ντίνου Ρόβλια, και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Φίλιππου Σαχινίδη, οι αποδοχές των εμμίσθων δικηγόρων οι οποίοι μπορούν να παρασταθούν στο Πρωτοδικείο ανέρχονται στα 1.250 ευρώ, των εμμίσθων δικηγόρων οι οποίοι μπορούν να παρασταθούν στο Εφετείο στα 1.652 ευρώ και των δικηγόρων οι οποίοι μπορούν να παρασταθούν στα τρία μεγάλα δικαστήρια της χώρας Συμβούλιο της Επικρατείας Άρειο Πάγο και Ελεγκτικό Συνέδριο στα 1.906 ευρώ.
Επανέρχεται παράλληλα το χρονοεπίδομα 2% επί του βασικού μισθού για κάθε δύο χρόνια δικηγορίας από την ημερομηνία εγγραφής στα μητρώα του οικείου Δικηγορικού Συλλόγου η χορήγηση του οποίου είχε σταματήσει το 2004.Επίσης, οι έμμισθοι δικηγόροι θα λαμβάνουν το επίδομα οικογενειακής παροχής (τέκνων), όπως και τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και το επίδομα αδείας (όχι πλήρη, αλλά με τις σχετικές περικοπές).
Ακόμη, όσοι ασκούν καθήκοντα προϊσταμένου νομικής υπηρεσίας θα λαμβάνουν επίδομα 250 ευρώ, ενώ όσοι ασκούν καθήκοντα προϊσταμένου διεύθυνσης νομικής υπηρεσίας θα λαμβάνουν επίδομα 400 ευρώ.Με άλλη, δεύτερη, απόφαση των Ρόβλια και Σαχινίδη, οι αποδοχές των έμμισθων δικηγόρων των ανεξάρτητων διοικητικών ή ρυθμιστικών Αρχών, της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης αυξάνονται πέραν του 10%-15% και κατά 400 ευρώ μηνιαίως. Επιπρόσθετα, λαμβάνουν και το χρονοεπίδομα 2%.
-
Ο χρήστης Adriver έγραψε:
Φτάνουν ή να συνεχίσω;
Όχι φτάνει! .... μόνο την τελευταία κακοκαιρία που δεν της χρέωσες!
Εϊχε την τόλμη να ανατρέψει ένα νοσηρό νομικό πλαίσιο 30-ετών και εσύ ασχολείσαι με υπεραπλουστεύσεις απλά για να της συσωρεύσεις κατηγορίες! Έγινε στόχος της ΠΑΣΠ και όλων των κομματόσκυλων του κόμματος της επειδή τους εξυπηρετούσε!Σκέψου νηφάλια αν θα είσαι ευχαριστημένος αν τρέξει ή όχι ο νέος νόμος, αν θέλεις να δικαιωθούν όσοι μπλόκαραν τις εκλογες Συμβουλίων κλπ. Όχι αν σε ενοχλεί να διαμορφώνει ηγετικό προφιλ πολιτικού που έκανε σημαντικές τομές.
Στο θέμα των ερευνητικών προγραμμάτων προφανώς υπάρχει απαράδεκτη αρρυθμία. Βλέπω ένα φοβερό άγχος στο δημόσιο τομέα να μην τους κατηγορήσουν για κακοδιαχείριση (η ευθυνοφοβία στα ύψη), με αποτέλεσμα η γραφειοκρατία να γίνεται ασφυκτική θηλειά που πνίγει και αυτά που μπορουν να τρέξουν. Ακούω ότι και τα ΕΣΠΑ διαχειριστικά έχουν αυστηρη διαχείριση απο ΕΕ, μάλλον επειδή μας θεωρουν απατεώνες! Σε συνδυασμό με το κλιμα της εποχής (όλοι ύποπτοι διαφθροράς και όλοι κατήγοροι). Προφανως ο Πανάρετος το παράκανε ... αλλά όταν είχε κάνει όλη η Ελλάδα προτάσεις ποιός θα εξέταζε ποιού, ποιός δεν θα είχε conflict of interest? Να θεωρούμε επιλήψιμο/στήσιμο ότι τα έστειλαν για αξιολόγηση στο εξωτερικό? Αν έκαναν το αντίθετο τι θα έλεγες ?
Όσον για τις ελλείψεις καθηγητών στα ΑΕΙ/ΤΕΙ, ας κάνουν την δουλειά τους οι μόνιμοι και όχι να τη φορτώνουν στους ωρομίσθιους. Οι σχολές μπορουν και πρέπει να δουλεύουν χωρίς εκβιασμούς. Καλομάθαμε στις παχειές αγελάδες ...
Υ.Γ. Το ν+2 δεν είναι απόλυτο, ο Οργανισμός του κάθε ιδρύματος θα ορίζει τι θα γίνεται μετά.
Εξεταστές υπάρχουν για να κριθούν προτάσεις και μέσα αλλά και έξω. Περιμένω ακόμα απάντηση από το Υπουργείο να ανακοινώσει τη λίστα των δήθεν εξωτερικών εξεταστών και τα κριτήρια αξιολόγησης σε απορριφθείσα πρόταση η οποία γύρισε πίσω με την εξής αναφορά αξιολόγησης (το παρακάτω είναι ΟΛΟ το κείμενο):
A. Postdoctoral Researcher Excellence
Score 2
Justification The researcher does not have a strong publication record.
B. Research proposal Excellence
Score 2
Justification The proposal is not sufficiently deep or novel.Και ειδικά για το 1ο, επειδή γνωρίζω άτομα των οποίων η πρόταση πέρασε, το publication record τους ήταν γελοιώδες. Επίσης γνωρίζω και τους συνεργαζόμενους καθηγητές τους (κ-ά-ρ-γ-α ΠΑΣΟΚ)...
Αναφορικά με τους ωρομίσθιους, συμφωνώ, είναι λάθος να λειτουργούν τμήματα αποκλειστικά σχεδόν με ωρομίσθιο προσωπικό για χρόνια και να μην προκυρήσσονται μόνιμες θέσεις (ώστε να τους έχουν στο χέρι) ή τουλάχιστον να γίνονται τριετείς συμβάσεις αποκλειστικής απασχόλησης για τα άτομα που καλύπτουν τις ανάγκες αυτές. Για το γεγονός αυτό δεν ευθύνεται κανείς άλλος παρά μόνο η πολιτική ηγεσία την οποία βολεύει να παίζει το παιχνιδάκι της στις πλάτες των νέων επιστημόνων.
-
Οταν μειωνουν το εισοδημα καποιου κατα 40% (ή 100% αν ειναι ανεργος) και αυξανουν την φορολογια κατα 1.000%,εσυ πιστευεις οτι δεν εχουν βαλει χερι στις καταθεσεις;
Tι σχεση εχει το ενα με το αλλο; Σε καπιταλιστικη κοινωνια ζουμε και βασικα μονο στους δημ. υπ. κοψανε κατι τις αλλα δεν απολυσανε κανεναν. Ουτε την φορολογια εχουν ανεβασει 10 φορες. Μην γραφετε υπερβολες...
Μάλλον δεν γνωρίζεις και σπουδαία πράγματα από το τι συμβαίνει
Να σε ενημερώσω ότι προς το παρόν η φορολογία των ακινήτων μου είναι πάνω από 12πλάσια σε σχέση με το 2008...Με δεδομένο ότι θα πέσει ακόμα πολύ ξύλο στα ακίνητα (αύξηση αντικειμενικών και πιθανότατα συντελεστών,πιθανή ένταξη αγροτεμαχίων) υπολογίζω ότι οι φόροι των ακινήτων μου θα πάνε 16-20 φορές παραπάνω από το 2008...Καταλαβαίνεις φυσικά πόση θα είναι η αύξηση σε κάποιους με πραγματικά πολλά ακίνητα, γιατί εγώ είμαι ψιλικοκό...
Οπότε κατά μία έννοια, εν προκειμένω, το 10 φορές περισσότερο είναι μια υπερβολή, απλά είναι προς την άλλη κατεύθυνση από αυτή που εννοείς -
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Αυξήσεις σε δικηγόρους του Δημοσίου εν καιρώ ΜνημονίουΦίλες και φίλοι {κόμμα} λεφτά {άνω τελεία} υπάρχουν {κόμμα} λεφτά υπάρχουν {θαυμαστικό}
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Δεν μπορείς να κανείς τίποτα.
Εγω ψήφισα ναι στα cacs και όχι στην ανταλλαγή.
Είμαστε σαν αρνιά την μεγάλη βδομάδα.
Το να γίνει εθελοντικό 90% είναι απίθανο.
Το κάτω απο 75% είναι επιφοβο.
Άρα εδώ που έχει φτάσει η δουλειά προσευχέσαι να γίνουν τα cacs και βασίζεται στο μπενυ για αποζημίωση. Δηλαδή χαιρετίσματα.
Αν ενεργοποιηθούν τα cacs εφόσον δεν έχεις μετάσχει στην διαδικασία ούτε λέγοντας όχι, θα πρέπει να κανείς μια δήλωση ότι είσαι μη αμερικανός πολίτης στο θεματοφύλακας σου για να πάρεις τα καινούργια 24 ομόλογα.
Θα πάρεις 1 ομόλογο για δεδουλευμενους τόκους, 1 efsf 1y για 20.5κ άλλο 1 efsf 2y για αλλα 20.5k, 20 ομόλογα ΟΕΔ με λέξεις απο το 2022 ως το 2042 στο περίπου 4.2κ έκαστο και ένα τίτλο GDP linked.
Αυτα για να πέσουν στο λογαριασμό σου αν ενεργοποιηθούν τα cacs πρέπει να δηλώσεις μη αμερικανός εντός 90 ημερών.
Θα σου λείπουν μετα αν το πήρες στο 100 144.4κ για τα οποία ο μπενυ θα κάνει το θαύμα του. Το πως ούτε εγω ξέρω.
Για παράδειγμα αν μπει όριο 100κ ανά δικαιούχο εσύ χρειάζεσαι 2 ή 3 δικαιούχους στο λογαριασμό σου?
Πες τους έχεις....... Μετρητα, ομόλογα ή φορολογική αμνηστια ξέχασε το.Παροχή δημόσιας περιουσίας λέει..... Έχω γράψει λίγο στο Δντ θεμα.... Δες να μην τα ξαναγραφω!
Γενικώς να είσαι alert να πάρεις τα ομόλογα αν ενεργοποιηθούν τα cacsOι δικαιούχοι πολύ φοβάμαι ότι λογίζονται ως ομολογιούχοι έναντι του κράτους, και όχι ως συνδικαιούχοι λογαριασμού τραπέζης μέσω του οποίου αποκτήθηκε το ομόλογο. Γιατί στον μεν λογαριασμό έχω συνδικαιούχο τον πατέρα μου, αλλά το ομόλογο είναι σε δική μου μόνο μερίδα.
Εννοείται επίσης ότι αρνήθηκα και να απαντήσω στους αλήτες.Εγώ έχω (είχα...) όλα μου σχεδόν τα λεφτά σε ένα των 160Κ, αποκτηθέν στην έκδοσή του (99,75%) Φλεβάρη του '10, λήγον Αύγουστο του '15. Δεν έχω άλλα, ουσιαστικώς.
Είναι ό,τι μου αφησε η μάνα μου πεθαίνοντας, μετά από μια ζωή δουλειάς, και ό,τι έβγαλα εγώ σε 12 περίπου χρόνια δουλειάς, εκ των οποίων τα 4 (έως τότε) στην ξενητειά, συνήθως δουλεύοντας 14ωρα ημερησίως (και επικοινωνώντας με τη μάνα μου που αργοπέθαινε στην Ελλάδα με ένα SMS ημερησίως από το γραφείο, περί τα μεσάνυχτα). Κάπως έτσι βγήκαν τα λεφτά αυτά.
¨Οντας στο εξωτερικό, θα μπορούσα όχι απλώς νόμιμα, αλλά και πανεύκολα να τα έχω εδώ.
Ο πατριωτισμός και ο αποταμιευτικός συντηρητισμός, σε συνδυασμό με το ότι ουδείς φίλος τραπεζικός (ξέροντας, έστω, τα δυσμενή μεγέθη) μπορούσε να φαντασθεί την έκταση της αυτοθυματοποίησης της χώρας (πρόσκλησης ΓΑΠ για επίθεση κατ' αυτής 2 μήνες μετά), και άρα να με αποτρέψει, με έφεραν στο σημείο να χάνω τους κόπους μίας και μισής ζωής.
Α, έχω και ένα σπίτι, το πατρικό μου, να μείνω όταν γυρίσω (liability πλέον, παρά asset) και ένα ονειρικό αυτοκίνητο (μτχ & αφορολόγητο) το οποίο θα ποτίζω μέχρι να πεινάσω εγώ κυριολεκτικά, σε πείσμα των καιρών.
Φόρους, έκτακτη εισφορά και χαράτσι ακινήτων, έδωσα φέτος 12 χιλιάρικα, έχοντας χάσει και το 30% των αποδοχών μου...
Εννοείται, ότι τα 15Κ που έχω εισπράξει ως τόκους είναι πλέον εδώ (έξω), καθώς και ό,τι άλλο περισωθεί, ρευστοποίηση και κατ' ευθείαν Ελβετία...Cpp let's stay in touch.
-
Ο χρήστης komis1 έγραψε:
Φτάνουν ή να συνεχίσω;
Όχι φτάνει! .... μόνο την τελευταία κακοκαιρία που δεν της χρέωσες!
Εξεταστές υπάρχουν για να κριθούν προτάσεις και μέσα αλλά και έξω. Περιμένω ακόμα απάντηση από το Υπουργείο να ανακοινώσει τη λίστα των δήθεν εξωτερικών εξεταστών και τα κριτήρια αξιολόγησης σε απορριφθείσα πρόταση η οποία γύρισε πίσω με την εξής αναφορά αξιολόγησης (το παρακάτω είναι ΟΛΟ το κείμενο):
A. Postdoctoral Researcher Excellence
Score 2
Justification The researcher does not have a strong publication record.
B. Research proposal Excellence
Score 2
Justification The proposal is not sufficiently deep or novel.Και ειδικά για το 1ο, επειδή γνωρίζω άτομα των οποίων η πρόταση πέρασε, το publication record τους ήταν γελοιώδες. Επίσης γνωρίζω και τους συνεργαζόμενους καθηγητές τους (κ-ά-ρ-γ-α ΠΑΣΟΚ)...
Αναφορικά με τους ωρομίσθιους, συμφωνώ, είναι λάθος να λειτουργούν τμήματα αποκλειστικά σχεδόν με ωρομίσθιο προσωπικό για χρόνια και να μην προκυρήσσονται μόνιμες θέσεις (ώστε να τους έχουν στο χέρι) ή τουλάχιστον να γίνονται τριετείς συμβάσεις αποκλειστικής απασχόλησης για τα άτομα που καλύπτουν τις ανάγκες αυτές. Για το γεγονός αυτό δεν ευθύνεται κανείς άλλος παρά μόνο η πολιτική ηγεσία την οποία βολεύει να παίζει το παιχνιδάκι της στις πλάτες των νέων επιστημόνων.
@ Adriver
Περί αξιολογήσεων.
Για να κατανοήσουμε το επίπεδο της αναξιοπιστίας του συστήματος θα σου αναφέρω ότι είχα e-mail από την ΓΓΕΤ για πιθανή μου κλήση ως αξιολογητή. Αυτό τα τέλη Οκτωβρίου του 2011 και για προτάσεις που λίμναζαν για πολλούς πολλούς μήνες.
Περί λειτουργίας των ΑΕΙ/ΤΕΙ
Ποιός σου είπε ότι το σωστό είναι να υπάχουν ωρομίσθιοι; Εννοείται ότι είναι εντελώς λάθος να έχεις ανθρώπους που δεν νοιάζονται για το προφίλ της Σχολής και που είναι έρμαιο των πιέσεων των διαφόρων τρωκτικών! Αλλά πέραν αυτού δώσε μου σε παρακαλώ να καταλάβω που μα που έχει λογική να μην προσλαμβάνεις ήδη εκλεγμένους λέκτορες και αναπληρωτές και να καλύπτεις τις ανάγκες της Σχολής με ωρομίσθιους;
Περί των 'Τομών'
Όλα αλλάζουνε και όλο τα ίδια μένουν.
Για πες μου τι άλλαξε τους τελευταίους μήνες; Μήπως τα κόμματα δεν είναι πανίσχυρα; Μήπως οι κομματικές οργανώσεις δεν είναι όσο ισχυρές ήταν; Στο ΤΕΙ που ήμουν αποφάσισαν να γράψουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους το Νόμο και μετά από απειλές από τις κομματικές οργανώσεις αποφάσισαν και πάλι να έχουν διπλή εξεταστική τώρα τον Φεβρουάριο και οι Καθηγητές να καταθέσουν μία κατάσταση βαθμολογίας. Ποιός ήρθε περί τομών; Και μην θεωρείς ότι αυτό δεν είναι γνωστό στους παρεικούντες στην Ιερουσαλήμ (ο Πρόεδρος του εν λόγω ΤΕΙ τσιράκι της είναι). Απλά η ΠΑΣΠ (που τόσο μισεί την Διαμαντοπούλου) διαλαλεί το πόσο γαμάτη είναι πια.
Μήπως σταμάτησαν τα κομματόσκυλα να έχουν προσβάσεις στην εξουσία; Ποιός είναι αυτός που έχει μετατρέψει σε μαριονέτες τα εκάστοτε μέλη ΔΕΠ που σκύβουν το κεφάλι για να μην χάσουν τη δουλειά τους; Ποιός είναι αυτός που πρακτικά εξαναγκάζει συμβούλια να ανατρέπουν τα Ακαδημαϊκά κριτήρια στην επιλογή και να διώχνουν ανθρώπους που δεν είναι αρεστή στο κίνημα; Ποιός τα επιτρέπει αυτά πέραν της κας Διαμαντοπούλου που με έναν δικτατορικό τρόπο επιβάλει οικονομικά εμπάργκο κλείνοντας πρακτικά τις Σχολές που θα τολμήσουν να μην ικανοποιήσουν τα 'δίκαια αιτήματα' του κομματικού της ασκεριού.
Ρε ούστ!
Περί Ν+2
Το Ν+2 δεν είναι απόλυτο. Ασφαλώς! Το Ν+2 όμως δεν μπορεί να εφαρμοστεί αναδρομικά για αυτούς που έχουν αποδεχτεί το 2Ν-1. Αν ήταν έτσι τότε ας επιστρέψουν στις εργασίες τους όλοι όσοι συνταξιοδοτήθηκαν πρόωρα ώστε να σωθούν και τα ταμεία που πληρώνουν την κάθε κυρίτσα που μετά από 15 χρόνια (εκ των οποίων τα 6 σε άδεια μητρότητας) 'εργασίας' θα παραλαμβάνει μία σύνταξη (που σε ορισμένες περιπτώσεις είναι της τάξης >1500€ προ κρίσης) για 50; Και πάλι στο Ν+2 άστο να δούμε πως θα πάει;
@ Adriver + komis1
Ουε και αλίμονο αν τολμήσεις να μην κάνεις τα χατήρια των παρατάξεων. Σε διαβάλουν και στη συνέχεια σε απολύουν στην κυριολεκτικά! Και όλα αυτά με τις ευλογίες των μαριονετών τους που τολμούν να λέγονται και εκπαιδευτικοί. Και βέβαια φροντίζουν και για την ηθική σου εξόντωση. Χωρίς κανένα αναισθητικό καταγγέλοντας σε ότι τάχα υποστηρίζεις την Α ή τη Β αντίπαλη παράταξη. Και αφού έχουν φροντίσει αυτό να το κάνουν γνωστό μέσω της Διαύγειας, οι διοικητικές υπηρεσίες βολικά ξεχνούν να σε ενημερώσουν να καταθέσεις γραπτώς τις απόψεις σου. Γιατί όπως έλεγε και ο Γκαίμπελς (του οποίου άξια παιδιά τα παιδάκια του ΠΑΣΟΚ) 'ρίξε λάσπη όλο και κάτι θα μείνει'.
Αυτά λοιπόν συμβαίνουν στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας. Και όλα αυτά με τις ευλογίες της Frau, Mrs Diamantopouloy. Αλλά τι περιμένεις από κάποιον που ως επίτροπος είχε προτείνει η αγγλική γλώσσα να είναι αντίστοιχα επίσημη της Ελληνικής. Δεν ξέρω κανένα κράτος να έχει ποτέ του τολμήσει να επιβάλει μία άλλη γλώσσα ως επίσημη. Αλλά μάλλον στην Ελλάδα της Mrs Diamantopouloy κάτι τέτοιο θεωρείται ως μη κατακριτέο.
ΡΕ ΟΥΣΤ ΡΕΕΕΕ (ΔΙΣ)
-
Σχετικα μ αυτο που λεγατε πιο πανω για την αφραγκια των κομματων ... Σε γνωστο μου, μελος του κομματος (ΚΚΕ) επεσε τηλεφωνο για δανεικα 3000 ευρω με επιτοκιο 4%...
Μαζευουν απ οπου μπορουν...
-
Tι σχεση εχει το ενα με το αλλο; Σε καπιταλιστικη κοινωνια ζουμε και βασικα μονο στους δημ. υπ. κοψανε κατι τις αλλα δεν απολυσανε κανεναν. Ουτε την φορολογια εχουν ανεβασει 10 φορες.** Μην γραφετε υπερβολες.**..
Υπερβολές????
Το χαράτσι της ΔΕΗ? 800 ευρώ
Η έκτακτη εισφορά? 800 ευρώ για εισόδημα και 270 για το αυτοκίνητο σύνολο 1070
Αυτά μόνο το 2011 έξτρα φόρος 1970 ευρώΝα βάλουμε και του 2012?
Όλα τα παραπάνω +
Μια γενναία μείωση μισθού λόγω μειωμένου αφορολόγητου και αυξημένης παρακράτησης φόρου (περίπου 90 ευρώ κάτω το μήνα)- Ό,τι άλλο σκεφτούν τον Ιούνιο...
Τα παραπάνω είναι **μόνο **οι έξτρα φόροι από την μεγαλύτερη **ΞΕΦΤΙΛΑ **που πέρασε από το κοινοβούλιο το 'μεσοπρόθεσμο' που μας φόρτωσε η κλεφτοσυμμορία του GAP πριν πηδήξει από το παράθυρο δια του δημοψηφίσματος.
Το κερασάκι σε όλα αυτά? Μείωση μισθού 20%
Υπερβολές....
- Ό,τι άλλο σκεφτούν τον Ιούνιο...
-
Ομως ο Σκανδαλιδης εχτες ειπε οτι 'αυτα που παιρνουμε απ το λαο ειναι δανεικα και πρεπει να επιστραφουν σε αυτον'... Οποτε μην στεναχωριεστε υπαρχει προγραμμα.
Οσον αφορα τους φορους και τα σχετικα, ο καθενας μας εχει να περιγραψει το προσωπικο του δραμα.
-
Ένα θέμα που πέρασε στα ψιλά, αλλά έχει τεράστια σημασία:
Οι διοικητές οργανισμών, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, υπουργείων κλπ του κράτους οφείλουν να έχουν στο τέλος του έτους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς με κάθε κόστος. Δηλαδή, 10 εκατομμύρια είπαμε στην αρχή του χρόνου; Αν έχεις ξοδέψει 10,5, θα κόψεις το λαιμό σου να τα βρεις από αλλού, ακόμα και με απολύσεις προσωπικού αν δεν βρεις άλλο τρόπο.
Άρα, τι σημαίνει αυτό πρακτικά:
για να βγουν τυχόν όμορφα εξοδάκια, τύπου ταξίδια στο εξωτερικό για 'ενημέρωση' ή εθιμοτυπική παράσταση, εκδηλώσεις για την ευαισθητοποίηση των πολιτών, πολυτελείς εκδόσεις για τη διαφήμιση του έργου του υπουργού στο πόπολο, δερμάτινοι καναπέδες στα γραφεία διοίκησης κλπ, θα φεύγει κόσμος αν δεν φτάνουν τα λεφτά.
Για να δούμε πόσο large θα είναι οι καλομαθημένοι στο εξής και πόσο στ' @@ τους θα είναι οι υπάλληλοι, από τον κλητήρα ως τον γενικό διευθυντή, που θα βλέπουν τέτοια πράγματα χωρίς να παίζουν βλέφαρο. -
Ας δούμε πρώτα ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς κι ας είν' και φουσκωμένοι ρε αδερφέ ...
-
Καμαρώστε τον, 20 μέρες πριν αναλάβει Πρωθυπουργός της Ελλάδας:
«Αυτή τη στιγµή, η πιο αποτελεσµατική και συνετή οδός είναι να εφαρµοστεί η συµφωνία των ευρωπαίων ηγετών που επετεύχθη τον Ιούλιο και να ενισχυθεί κατάλληλα» τονίζει σε άρθρο του στο «Βήµα της Κυριακής» (και για τους «Financial Times») ο πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) κ. Λ. Παπαδήµος. Ο κορυφαίος σύµβουλος επί των οικονοµικών του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου προειδοποιεί για ενδεχόµενες σοβαρές επιπτώσεις ενός µεγάλου µη εθελοντικού κουρέµατος του χρέους για τις ελληνικές τράπεζες, τα ασφαλιστικά ταµεία, την πραγµατική οικονοµία και τελικά τον έλληνα φορολογούµενο. Κινούµενος µεταξύ Βοστώνης (όπου διδάσκει στο Πανεπιστήµιο Harvard), Φραγκφούρτης (έδρα της ΕΚΤ), Βρυξελλών και Αθήνας ο κ. Παπαδήµος έχει αναλάβει το τελευταίο διάστηµα έναν άτυπο αλλά ουσιώδη ρόλο εκπροσώπησης της Ελλάδας και εξισορρόπησης των πιέσεων που ασκούνται από τα διεθνή κέντρα λήψης αποφάσεων. Το κύρος και η αναγνωρισιµότητα που διαθέτει στη διεθνή σκηνή τον καθιστούν αξιόπιστο συνοµιλητή των ευρωπαίων εταίρων, των παραγόντων του ∆ιεθνούς Νοµισµατικού Ταµείο και πολύ περισσότερο της ΕΚΤ.
Καθώς η ελληνική κρίση χρέους έχει πλέον κλιµακωθεί, το ίδιο συµβαίνει µε τα αιτήµατα αναδιάρθρωσης του δηµόσιου χρέους της χώρας µε σκοπό την υποστήριξη της βιωσιµότητας του χρέους, τη βελτίωση των προοπτικών µακροπρόθεσµης ανάπτυξης και τη µείωση του ηθικού κινδύνου (moral hazard). Ωστόσο, στην πραγµατικότητα, τα πιθανά οικονοµικά οφέλη της αναδιάρθρωσης του χρέους θα είναι πολύ µικρότερα από ό,τι συχνά προβλέπεται, ενώ η διαδικασία αυτή συνεπάγεται σηµαντικούς κινδύνους για την Ελλάδα και την ευρωζώνη.
Τα οφέλη της αναδιάρθρωσης του χρέους από µια χώρα της ζώνης του ευρώ εξαρτώνται από την κατανοµή του χρέους ανάµεσα στους πιστωτές και τη δυνατότητα που έχουν να απορροφήσουν απώλειες τέτοιου είδους χωρίς κρατική στήριξη. Ωστόσο υπάρχουν επίσης χρηµατοδοτικοί περιορισµοί και διασυνδέσεις που απορρέουν από τη λειτουργία της ευρωπαϊκής Νοµισµατικής Ενωσης και την ενοποίηση των χρηµατοοικονοµικών αγορών και µπορούν να υποβαθµίσουν τα οφέλη και να δηµιουργήσουν συστηµικούς κινδύνους.
Στην περίπτωση της Ελλάδας στο τέλος Ιουλίου του 2011 η ονοµαστική αξία του χρέους της κεντρικής κυβέρνησης ήταν 366 δισ. ευρώ. Σχεδόν το 30% ήταν σε ελληνικά χέρια, κυρίως στα χέρια τραπεζών, συνταξιοδοτικών ταµείων και ασφαλιστικών εταιρειών. Μια σηµαντική µείωση της ονοµαστικής αξίας του ελληνικού χρέους που κρατούν στα χέρια τους αυτά τα ιδρύµατα θα πρέπει να αντισταθµιστεί σε µεγάλο βαθµό από την οικονοµική στήριξη της κυβέρνησης. Επίσης, οι απώλειες για τα ελληνικά νοικοκυριά και για όσους, εκτός των οικονοµικών ιδρυµάτων, κατέχουν δηµόσιο χρέος θα πλήξουν την οικονοµική δραστηριότητα και τα φορολογικά έσοδα. Αλλο ένα µεγάλο µέρος του ελληνικού δηµόσιου χρέους βρίσκεται στα χέρια επίσηµων θεσµών. Στο τέλος Ιουλίου 2011 οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης, το ∆ιεθνές Νοµισµατικό Ταµείο, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και άλλοι επίσηµοι θεσµοί κατείχαν σχεδόν το ένα τρίτο του ελληνικού δηµόσιου χρέους. Για θεσµικούς, πολιτικούς και νοµικούς λόγους δεν µπορεί να υπάρξει αναδιάρθρωση του χρέους που θα οδηγήσει σε απώλειες για τους επίσηµους αυτούς θεσµούς. Εποµένως µόνο η αναδιάρθρωση του 40% περίπου του συνολικού δηµόσιου χρέους της Ελλάδας που βρίσκεται στα χέρια ξένων ιδιωτών επενδυτών θα µπορούσε να αποφέρει καθαρά οικονοµικά οφέλη. Ενα «κούρεµα» 50% θα µειώσει το συνολικό χρέος κατά περίπου 20%. Οι αρνητικές συνέπειες για την Ελλάδα µιας «σκληρής», µη εθελοντικής αναδιάρθρωσης του χρέους και µιας χρεοκοπίας (sovereign default) δεν περιορίζονται στο κόστος της επανακεφαλαιοποίησης των εγχώριων τραπεζών και της στήριξης των ασφαλιστικών ταµείων. Οι επιπτώσεις για την εµπιστοσύνη, για τη ρευστότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήµατος και την πραγµατική οικονοµία θα είναι πιθανόν σηµαντικές, παρ’ ότι είναι δύσκολο να προβλεφθούν και να ποσοτικοποιηθούν. Επιπτώσεις τέτοιου είδους θα υπονοµεύσουν και τη διαδικασία δηµοσιονοµικής σταθεροποίησης, ιδίως αν η αναδιάρθρωση του χρέους προκαλέσει πιστωτική κρίση. Η ΕΚΤ δεν θα δέχεται ως εγγυήσεις χρεόγραφα κρατών που έχουν υποβαθµιστεί σε καθεστώς χρεοκοπίας. Εποµένως, θα είναι απαραίτητο να παρασχεθεί «πιστωτική ενίσχυση» («credit enhancement») για να βελτιωθεί η ποιότητα των εγγυήσεων µε κόστος που θα επιβαρύνει τελικώς την ελληνική κυβέρνηση. Επιπλέον, αν υπάρξει µη εθελοντική αναδιάρθρωση του χρέους και χρεοκοπία µιας χώρας της ευρωζώνης, ο κίνδυνος µετάδοσης των οικονοµικών επιπτώσεων και διάχυσης των προβληµάτων σε τράπεζες ενδέχεται να είναι σηµαντικός και εκτεταµένος. Οι πρόσφατες απότοµες αυξήσεις των αποδόσεων για οµόλογα κρατών-µελών της ευρωζώνης στέλνουν δυνατά και καθαρά προειδοποιητικά σήµατα.
Αυτή τη στιγµή η πιο αποτελεσµατική και συνετή οδός είναι να εφαρµοσθεί η συµφωνία των ευρωπαίων ηγετών που επετεύχθη τον Ιούλιο και να ενισχυθεί κατάλληλα. Οι τράπεζες της Ευρώπης θα χρειαστεί οπωσδήποτε να επανακεφαλαιοποιηθούν. Αλλά θα ήταν επίσης απαραίτητο να αυξηθούν οι πόροι του Ευρωπαϊκού Ταµείου Χρηµατοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) και να ενισχυθεί η ευελιξία του.
Η συµφωνία που επετεύχθη για τη συµµετοχή του ιδιωτικού τοµέα (PSI) στη χρηµατοδότηση του ελληνικού χρέους θα πρέπει επί της ουσίας να διατηρηθεί. Πιθανές τροποποιήσεις για τη βελτίωση της βιωσιµότητας του χρέους µε την ενθάρρυνση ενός µεγαλύτερου «κουρέµατος» στην προβλεπόµενη ανταλλαγή οµολόγων θα αποφέρουν πιθανώς ήπια ελάφρυνση του χρέους. Οι όποιες αλλαγές στο PSI δεν πρέπει να θέτουν σε κίνδυνο τον εθελοντικό χαρακτήρα του και δεν πρέπει να οδηγήσουν σε πιστωτικό γεγονός (credit event). Σε περίπτωση χρεοκοπίας η ενίσχυση των τειχών προστασίας των τραπεζών και της δύναµης πυρός του EFSF θα πρέπει να είναι σηµαντικά µεγαλύτερη για να περιφρουρηθεί η χρηµατοπιστωτική σταθερότητα.
∆εν υπάρχουν δωρεάν γεύµατα για τους οφειλέτες ούτε εύκολες λύσεις για τους πιστωτές. Μια µη εθελοντική αναδιάρθρωση του ελληνικού δηµόσιου χρέους είναι πιθανόν ότι θα οδηγήσει σε περιορισµένα (καθαρά) οικονοµικά οφέλη και θα συνεπάγεται σηµαντικούς κινδύνους που θα απειλήσουν σοβαρά τη χρηµατοπιστωτική σταθερότητα και τις οικονοµικές επιδόσεις της ευρωζώνης στο σύνολό της. Αν γίνουν πραγµατικότητα αυτοί οι κίνδυνοι, θα οδηγήσουν τελικώς σε µεγαλύτερη επιβάρυνση για τους ευρωπαίους φορολογουµένους, θα έχουν ανεπιθύµητες επιπτώσεις για τη συνοχή και τη σταθερότητα της ευρωζώνης και θα υπονοµεύσουν την αξιοπιστία του ευρώ. Για όλους αυτούς τους λόγους ένα ολοκληρωµένο και πειστικό πακέτο πολιτικών το οποίο θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της εµπιστοσύνης των αγορών όσο και των ευρωπαίων πολιτών είναι επειγόντως αναγκαίο για την επίλυση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους.
-
Φαίνεται πως για τους 'εταίρους και δανειστές' μας η Ελλάδα είναι ήδη κάτι σαν αποικία τους.Πως να εξηγηθούν αλλιώς οι ..ωμές πλέον παρεμβάσεις και απαιτήσεις τους απ΄την Ελληνική πολιτεία;
Διαβάστε το τελευταίο θρασύτατο ..κρούσμα:
Η Δανία λοιπόν ζητεί επισήμως από την Ελλάδα λεπτομερή στοιχεία για τις αμυντικές...δαπάνες του 2011-2012!
Επίσης ζητούν λεπτομερή(!) κατάλογο με τις καταβολές για αποπληρωμή εξοπλιστικών προγραμμάτων!
Αυτό που απομένει να ζητήσουν είναι και τα επιχειρησιακά σχέδια...
Για να δούμε, πώς θα αντιδράσει ο Δ. Αβραμόπουλος όταν το αίτημα από την Κοπεγχάγη φτάσει στο Πεντάγωνο...
http://greece-salonika.blogspot.com/201 ... z1oW8xWochείναι η επιβεβαίωση της αποστροφής του Σόϊμπλε ότι χάσαμε την κυριαρχία μας, δεν αποκλείεται σε αυτό το κλίμα, να επιβάλουν έξτρα φόρους (ένα ποτ-πουρί φόρων) που ισχύουν σε άλλες χώρες της ευρωζώνης.
είναι μέρος της τεχνικής υποστήριξης των τεχνοκρατών που θα ελέγχουν τους υπουργούς, της δημοκρατικά κατά τα άλλα, εκλεγμένης αυριανής κυβέρνησης. -
@christos.dimou και komis
(1) Ένα επίκαιρο ενδιαφέρον άρθρο
http://www.tovima.gr/opinions/article/? ... ommentForm(2) Σαν γενικό σχόλιο, μην ξεχνάμε την αυτοδιοίκηση των ΑΕΙ/ΤΕΙ. Αν κάποια πράγματα γίνονται στραβά φταίνε οι ίδιοι, δεν μπορεί να τα φορτώνεις στην 'υπουργό'.
Οι παρανομίες είναι θέμα εισαγγελέα ...Η Υπουργός/κυβέρνηση δεν μπορεί να επιβάλει την εφαρμογή του νόμου της, πως είναι δυνατόν να κατευθύνει πιό περίπλοκες 'ακαδημαϊκές διεργασίες' π.χ. εκλογές καθηγητών? Οι Πανεπιστημιακοί δεν είναι πρόβατα. Σε κάποιες περιπτώσεις και στα χαμηλώτερης ποιότητας 'σχολεία' ενδεχομένως να έχει καποιες δυνατότητες, αλλού είναι πρακτικά αδύνατο.
Και τώρα που ο νεος νόμος βάζει την αξιολόγηση και την χρηματοδότηση ανάλογα με τα αποτελέσματα της, να δεις πως θα ψάχνουν όλοι για τους καλύτερους!
Προσωπικά κρίνω ότι η Διαμαντοπούλου είχε γενναία στάση, αλλά η αντίσταση είναι φοβερή!
-
Edito 382
Φώτης Γεωργελές
Ήταν τότε που αρχίσαμε να συζητάμε για τη μεγάλη έκταση της φοροδιαφυγής. Όταν μάθαμε ότι παρόλο που έχουμε υψηλούς φορολογικούς συντελεστές, το σύνολο των φορολογικών εσόδων είναι πολύ χαμηλότερο από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ότι αν μπορούσαμε να φτάσουμε στον ευρωπαϊκό μέσο όρο δεν θα χρειάζονταν μέτρα λιτότητας κάθε λίγο. Και είχε αρχίσει να εφαρμόζεται το μέτρο των αποδείξεων. Θυμάμαι λοιπόν τότε έναν καλλιτέχνη από αυτούς που κάνουν Τέχνη για τον Λαό, όλα με κεφαλαία, ο οποίος είχε γράψει ένα σπαραχτικό άρθρο για τον μπαρμπα-Μήτσο τον μπογιατζή. Παλιός καπετάνιος του ΕΛΑΣ, ήρωας της αντίστασης, έβαφε τώρα για να ζήσει τους τοίχους του καλλιτέχνη.
Πείτε μου, θρηνούσε ο καλλιτέχνης, πώς θα πάω εγώ τώρα να ζητήσω απόδειξη από τον Ελασίτη; Πώς να ζητήσεις απόδειξη από τον καπετάνιο, δίκιο είχε, θα ’ταν και 90 χρονών ο άνθρωπος ζωή να ’χει, αν τα μετράω σωστά. Κι έτσι δραματικά και σπαραξικάρδια, το πρόβλημα της φοροδιαφυγής, ανεπαισθήτως, μειώθηκε στο πρόσωπο του μπαρμπα-Μήτσου του παλιού Ελασίτη. Ζητάς απόδειξη από τους καπετάνιους της Αντίστασης;
Το καλοκαίρι που μας πέρασε, το εσωτερικό αστείο στη δικιά μου παρέα ήταν ένας συμπαθέστατος, ευτραφέστατος κύριος που εμφανιζόταν κάθε μέρα στις τηλεοράσεις και στις εφημερίδες και κατήγγειλε τους κλέφτες πολιτικούς, την τρόικα και τα Μνημόνια κάτω από τα πανό των αποστράτων στο Σύνταγμα. Αντιστράτηγος εν αποστρατεία, ετών 53. Τι είχε συμβεί σ’ αυτούς τους καλούς ανθρώπους και καλούσαν σε «πλήρη υπηρεσιακή ετοιμότητα για την υπεράσπιση κυριαρχικών δικαιωμάτων ενάντια στην παράδοση άνευ όρων εθνικού εδάφους»; Γιατί είχαν στρατοπεδεύσει τις δυνάμεις τους στο Σύνταγμα και απειλούσαν με κρεμάλες; Είχαν χρεοκοπήσει το ταμείο τους.
Δεν φτάνει που η χώρα μας είναι το ανέκδοτο του ΝΑΤΟ, έχει περισσότερους στρατάρχες από το μεγαλύτερο στρατό του κόσμου, το στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών, δεν φτάνει που βγαίνουν στη σύνταξη στις τρυφερές ηλικίες των 40 και 50, έπαιρναν μπόνους βγαίνοντας και προαγωγή έναν δυο βαθμούς. Έτσι με 2.150 αρχηγούς ΓΕΣ, 9.050 αντιστράτηγους, 7.100 υποστράτηγους, σύνολο καμιά 18.000 στρατηγούς, χρεοκόπησε το Μετοχικό Ταμείο Στρατού.
Ο σκληρός πυρήνας του πελατειακού κράτους, καλυμμένος με το προσωπείο του «αντιμνημονιακού αγώνα», λέει ό,τι λέμε όλοι: όχι στην ανεργία, όχι στους νέους φόρους, όχι στις μειώσεις μισθών και συντάξεων. Μόλις όμως έρθει η κουβέντα στον περιορισμό της σπατάλης και της λεηλασίας, υπερασπίζονται αδιάλλακτα τα προνόμιά τους. Το πελατειακό κράτος ξέρει ότι αν δεν γίνουν μεταρρυθμίσεις, αν δεν σταματήσουν τα ελλείμματα, τα μέτρα αναγκαστικά θα συνεχιστούν. Ξέρει ότι τα κέρδη των ευνοημένων ομάδων για τον υπόλοιπο πληθυσμό είναι αδιανόητα. Γι’ αυτό κρύβεται πίσω από την αντίθεση στα μέτρα τα οποία έρχονται ως αποτέλεσμα της δικιάς τους αδιάλλακτης άρνησης να χάσουν το παραμικρό προνόμιο. Εν ονόματι του λαού, υπερασπίζονται προνόμια που πληρώνει ο υπόλοιπος λαός. Όσο μεγαλύτερη η κρυμμένη ιδιοτέλεια και ο κοινωνικός εγωισμός, τόσο πιο φλογερός και επαναστατημένος ο λόγος.
Αν θυμηθείς, δεν υπήρχε κανένα μέτρο που να συνάντησε ευνοϊκή υποδοχή. Ακόμα και με το νόμο των πιθανοτήτων, σε κάτι θα συμφωνούσαμε απ’ όσα λένε οι Ευρωπαίοι εταίροι μας. Να μπουν ταμειακές μηχανές στα βενζινάδικα, στα ταξί; Μα μπορούν να αναλάβουν το κόστος της ταμειακής οι άνθρωποι σε εποχή τέτοιας κρίσης; Να μπουν τεκμήρια, γιατί το 83% των μη μισθωτών και συνταξιούχων δηλώνει εισόδημα κάτω από 10.000 ευρώ; Η μεσαία τάξη οδηγείται στη «φτωχοποίηση». Να φορολογηθεί η εκκλησιαστική περιουσία; Πρέπει να προσέχουμε, γιατί η περιουσία της εκκλησίας είναι «sui generis». Να πουλήσουμε κανένα ακίνητο του Δημοσίου από αυτά που καταπατούνται κάθε μέρα; Όχι στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Να ανοίξουν τα κλειστά επαγγέλματα για να δουλέψει ο κόσμος; Η τρόικα θέλει εταιρείες φορτηγών από τις Βρυξέλλες, εταιρείες ταξί πολυεθνικές, αλυσίδες φαρμακείων από το Ισραήλ, για να εξαφανίσουν τους μικροεπαγγελματίες. Να κάνουμε επιτροπή για να ερευνήσει τις μαϊμού αναπηρικές συντάξεις που είναι τριπλάσιες από το κανονικό, λες και είμαστε το Αφγανιστάν μετά τον εμφύλιο;
Ο αληθινός στόχος είναι οι ανάπηροι, έτσι εννοούν τον εξορθολογισμό οι υπηρέτες του καπιταλισμού. Να καταπολεμήσουμε την αυθαίρετη δόμηση; Η θέσπιση ορίου πάνω από τα 4 στρέμματα πλήττει τους μικροϊδιοκτήτες γης και ανοίγει το δρόμο για τις μεγάλες επιχειρηματικές δραστηριότητες. Να μειωθούν οι εξοπλισμοί που μετατρέπουν το δημόσιο πλούτο σε μίζες; Οι άλλες χώρες δεν αντιμετωπίζουν casus belli, θα πουν οι δεξιοί αντιμνημονιακοί. Ανησυχούμε για την εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων, δεν μπορούν να αφεθούν τα κυριαρχικά δικαιώματα στην κρίση του δικαστηρίου της Χάγης, θα πουν σεμνά οι αριστεροί, αφήνοντας τους συνειρμούς να δουλέψουν: Αν απορρίπτουμε την πολιτική των διεθνών οργανισμών, μένει μόνο η πολιτική των όπλων.
Η φαρμακευτική δαπάνη ήταν 2,6 δις το 2000, έφτασε στα 8,5 δις το 2009. Η φαρμακευτική δαπάνη των δημόσιων ταμείων, από 880 εκ. το 2000 έφτασε τα 5,3 δις το 2009. Υπερσυνταγογράφηση, ακριβά φάρμακα, υψηλό ποσοστό κέρδους, μίζες δημιούργησαν μια μαύρη τρύπα που ξεπέρασε και αυτή των εξοπλισμών, 3,5 δις το χρόνο υπολογίζεται η σπατάλη. Για να έχουμε μια τάξη μεγέθους, οι μειώσεις στις συντάξεις απέφεραν 1,8 δις. Θα μειώσουμε αυτή την πηγή σπατάλης; Σε λίγους μήνες θα λέμε πάλι ότι τα ταμεία είναι στο κόκκινο, ότι χρειάζονται και νέες μειώσεις των συντάξεων. Το «αντιμνημονιακό μέτωπο» θα είναι στο πλευρό των συνταξιούχων, θα καταγγέλλει τη νέα «εξόντωση της κοινωνίας». Θα τους πιστεύετε;
Νομίζω ότι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σ’ αυτή τη χώρα, αν δεν αποκαλύψουμε καθαρά και οριστικά το ρόλο της εναλλακτικής εκδοχής του πελατειακού κράτους, της πιο σκληρής, αυτής που κρύβεται πίσω από την αντιμνημονιακή ρητορεία. Που ιδιοποιείται το δημόσιο πλούτο στο όνομα του δημόσιου συμφέροντος. Τον τελευταίο καιρό βλέπω όχι μόνο πολιτικούς απατεώνες και κόμματα, αλλά και ανθρώπους που εκτιμώ, να αναλώνονται στην παραπειστική συζήτηση: Μήπως πρέπει να αναδείξουμε κατά κύριο λόγο τις ευθύνες της συντηρητικής Ευρώπης; Μήπως το πρόβλημα του ευρώ είναι δομικό; Μήπως απέναντι στον εθνολαϊκισμό του παρασιτισμού έχουμε έναν άλλο λαϊκισμό του ευρωπαϊσμού, τον μεταρρυθμίσεων; Ναι, αυτό μας έφαγε σ’ αυτή τη χώρα, η μεγάλη δόση μεταρρυθμιστικού ζήλου. Σε εφημερίδες, τηλεοπτικά παράθυρα, κόμματα, πανεπιστήμια, μας έπνιξε η μεταρρύθμιση, δεν την αντέχουμε άλλο.
Μετά από 2,5 χρόνια παραπλάνησης και προσποιήσεων δεν είναι η ώρα πια να βγάλουν όλοι τις μάσκες; Να πάψουν να κρύβονται πίσω από μνήμονια και αντιμνημόνια; Και όλοι, κόμματα, πολιτικοί, ο καθένας μόνος του στο δημόσιο διάλογο, να παίρνει θέση απλά και ξάστερα για κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία; Εντελώς συγκεκριμένα, χωρίς ταμπέλες; Θα δείτε πως αμέσως θα ξεχωρίσουν οι προοδευτικές φωνές απ’ όσους προσπαθούν με κάθε τρόπο να διατηρήσουν στη ζωή ένα άδικο και χρεοκοπημένο μοντέλο.
http://www.athensvoice.gr/the-paper/art ... /edito-382
-
Πρεπει να εχουμε λεφτα για καυσιμα.
Ο μικρός δεν μπορούσε να περιμένει και γεννήθηκε κατά τη διάρκεια πτήσης αεροδιακομιδής της Πολεμικής Αεροπορίας σε ελικόπτερο Super Puma.
Για τα γεννητούρια στον αέρα σίγουρα θα έχουν να λένε οι γονείς του. Σήμερα στις 5:30 τα ξημερώματα ζητήθηκε από την Πολεμική Αεροπορία η αεροδιακομιδή μιας τριαντατριάχρονης εγκύου από τη Σίφνο με προορισμό την Ελευσίνα.
Ελικόπτερο Super Puma απογειώθηκε από την 112 Πτέρυγα Μάχης στην Αεροπορική Βάσης Ελευσίνας και έφτασε στη Σίφνο όπου και παρέλαβε την έγκυο. Απογειώθηκε στις 07:18 με κατεύθυνση την Ελευσίνα.
Ο μικρός, όμως, φαίνεται ότι δεν μπορούσε να... περιμένει. Ετσι κατά τη διάρκεια της διαδρομής το ελικόπτερο, άλλαξε προορισμό και κατευθύνθηκε προς το πλησιέστερο νοσοκομείο: στη Σύρο.
Περίπου 8 ναυτικά μίλια, νότια της Σύρου και σε ύψος 2000 πόδια γεννήθηκε, μέσα στο ελικόπτερο! Είναι ένα υγιέστατο αγοράκι. Στις 07:38 το ελικόπτερο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Σύρου και η μητέρα μαζί με το νεογνό διακομίστηκαν στο τοπικό νοσοκομείο. Η 384 Μοίρα Έρευνας-Διάσωσης καλωσόρισε το νεογνό σαν επίτιμο μέλος της, ενώ ο κυβερνήτης του ελικοπτέρου, θα γίνει ο «ανάδοχος» του βρέφους, όπως συνηθίζεται σε τέτοιου είδους περιπτώσεις.
ΔΝΤ - Η ζωή μετά... (το Μνημόνιο 3)