-
Κάτι δεν κατάλαβες καλά αριστερέ. Αυτό που λέμε είναι πως η δαιμονοποίηση του ΔΤ στην Ελλάδα είναι τουλάχιστον άδικη, καθώς τα ίδια γίνονται και στον ΙΤ. Μάλιστα στον ΙΤ γίνονται πολύ χειρότερα από άποψης εργασιακών δικαιωμάτων. Οπότε το να κατηγορούμε τον ΔΤ ότι βούλιαξε το κράτος από μόνος του είναι λάθος. Συνέβαλε κι αυτός, όπως και ο ΙΤ, καθώς το όλο οικοδόμημα είναι σάπιο.
-
Το capital.gr δαιμονοποιεί, ο Τζήμερος επίσης, όσοι έχουν συμφέρον από ένα ανύπαρκτο και διαλυμένο κράτος χωρίς πόρους για να ασκεί το ρόλο του το ίδιο.
Όμως, εμείς, οι αγνοί αριστεροί, απαιτούμε να ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ το κράτος, να λειτουργεί ΣΩΣΤΑ, να στελεχώνεται ΟΡΘΑ και ΝΟΜΙΜΑ, να έχει το τεκμήριο της νομιμότητας και να το σέβεται ο πολίτης.
Πράγμα που ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ όταν διάφοροι έχουν στο θολό μυαλό τους ταυτίσει την ατιμωρησία των βυσμάτων με την προστασία του κράτους ή την άρνηση για μεταρρυθμίσεις με την προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος.
ΟΚ, για τα ίδια τα βύσματα και το σόι τους, η συζήτηση είναι άνευ ουσίας έτσι κι αλλιώς. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
bibendum, θεωρώ ότι απάντησα και σ' εσένα παραπάνω.Σ ευχαριστω για το χωριατης τοτε!
-
Καλά που δεν έγραψα τίποτα και για τους γκέι τότε.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Τι με νοιάζουν αυτά σαν καταναλωτή είπαμε ?Εχεις πολλούς άχρηστους --> Εχεις μεγάλα overheads --> Πουλάς ακριβότερα ή με μικρότερο περιθώριο κέρδους --> Σε τρώνε λάχανο.
Εσυ νασς οταν πας να βαλεις μπενζινα ή να παρεις φαρμακα, τι ακριβως ερευνα αγορας κανεις?
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
@HighFidelity
Εχεις ιδέα πόσοι μηχανικοί μικρότεροι και χειρότερα αμοιβόμενοι από σένα λένε αυτά ακριβώς που λες εσύ για τους μεγαλύτερους και καλύτερα αμοιβόμενους από σένα ?Δεν έχω ιδέα, έχεις εσύ μήπως;
Φαντάζομαι, για εσένα δεν έχει ακουστεί κάτι τέτοιο, καθότι σαν παλιός επιχειρηματίας γνωρίζεις καλά τι εστί δουλειά και πώς βγαίνει το χρήμα...
Επίσης είμαι σίγουρος πως το προϊόν σου ήταν το φθηνότερο και το ποιοτικότερο, αφού οτιδήποτε ανάμεσα, σύμφωνα με τα λεγόμενά σου, είναι καταδικασμένο...ΥΓ: Κακώς απαντώ μάλλον σε ένα ακόμη πατερναλιστικό σχόλιο, αλλά η αλήθεια είναι πως με έτρωγε το χέρι μου...
Μου έχουν πεταχτεί τα μάτια τελευταία με τις βλακείες του XenServer (είμαι σίγουρος πως γνωρίζεις και από αυτό, οπότε θα με καταλάβεις...), οπότε είμαι λίγο ευέξαπτος, δεν βρίσκω και κανέναν νέο μηχανικό να με ξεκουράσει...Στάλθηκε από το Nexus 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Είναι αυτές οι δύσκολες μέρες του μήνα, συμπάσχω...
-
Υπάρχει μέλλον, υπάρχει προοπτική...!!! Αισιοδοξία να υπάρχει και όλα θα πάνε καλά...
Εχουμε τόσα χρόνια που μιλάμε για μείωση εισφορών (απο την αρχή της κρίσης), για πολλές και λογικές διαχειρίσιμες δόσεις και αφου όλο αυτόν τον καιρό φορτώθηκαν οι περισσότεροι με χρέη, τόκους, πανωτόκια και πρόστιμα, λένε οτι ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ τελικά να γίνουν περισσότερες οι δόσεις...Τα χρέη αυτά δεν είναι διαχειρίσιμα ακόμη κι αν οι τρέχουσες εισφορές μειωθούν, ακόμη κι αν οι δόσεις γίνουν 100....Χιλιάδες επιχειρήσεις (κι Ε.Ε) βαίνουν στην εξόντωση, με ο,τι συνεπαγεται αυτό για τον ΟΑΕΕ, την ανεργία κλπ...
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Υπάρχει μέλλον, υπάρχει προοπτική...!!! Αισιοδοξία να υπάρχει και όλα θα πάνε καλά...
Εχουμε τόσα χρόνια που μιλάμε για μείωση εισφορών (απο την αρχή της κρίσης), για πολλές και λογικές διαχειρίσιμες δόσεις και αφου όλο αυτόν τον καιρό φορτώθηκαν οι περισσότεροι με χρέη, τόκους, πανωτόκια και πρόστιμα, λένε οτι ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ τελικά να γίνουν περισσότερες οι δόσεις...Τα χρέη αυτά δεν είναι διαχειρίσιμα ακόμη κι αν οι τρέχουσες εισφορές μειωθούν, ακόμη κι αν οι δόσεις γίνουν 100....Χιλιάδες επιχειρήσεις (κι Ε.Ε) βαίνουν στην εξόντωση, με ο,τι συνεπαγεται αυτό για τον ΟΑΕΕ, την ανεργία κλπ...
Και εγώ το θεωρώ αδύνατο να εισπραχθούν.
Αν πούμε ότι τους τα χαρίζουν τελικά, σε αυτούς που πληρώνουν τόσο καιρό κανονικά στερούμενοι αλλα πράγματα, πως πρέπει να τους ευεργετησει το Κρατος μας? -
Μπορεί κάποιος να πληροφορήσει πόσα κτήρια καθαρίζουν οι 595 καθαρίστριες του ΥΠ.ΟΙΚ.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Είναι αυτές οι δύσκολες μέρες του μήνα, συμπάσχω...Θεοί, ΚΑΙ αυτό το ξέρεις;
Στάλθηκε από το Nexus 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Μπορεί κάποιος να πληροφορήσει πόσα κτήρια καθαρίζουν οι 595 καθαρίστριες του ΥΠ.ΟΙΚ.Χρειάζεσαι το μέγεθος των κτηρίων για να κράξεις σωστά: άλλο να καθαρίζεις πολυκατοικία κι άλλο διώροφο!
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Μπορεί κάποιος να πληροφορήσει πόσα κτήρια καθαρίζουν οι 595 καθαρίστριες του ΥΠ.ΟΙΚ.Πολυ λιγοτερα απο πριν, μια και εχουν συμπτυχθει οι υπηρεσιες σε σημαντικο βαθμο. Αλλα αφου τις προσλαβαμε, πρεπει να τις κρατησουμε.
-
Έστω. Πόσα και με τι μέγεθος το καθένα.
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Έστω. Πόσα και με τι μέγεθος το καθένα.Ρωτας για κατι που δεν το ξερουν ουτε οι ιδιοι.
-
Ποιος Θεοχάρης...!!!!!
Εκλεκτοί της τρόικας θα παρακολουθούν κάθε δίμηνο φόρους και δαπάνες
Τη δημιουργία νέου υπέρ-Επιτρόπου Δημοσιονομικής Πειθαρχίας στην Ελλάδα προβλέπει το νέο σχέδιο των δανειστών, σύμφωνα με δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος της Κυριακής.Ο «Big Brother», ο οποίος σε λογική ανεξάρτητης αρχής δεν θα λογοδοτεί πουθενά, ούτε καν στον πρωθυπουργό της Ελλάδας, θα έχει αρμοδιότητες επιβολής ακόμα και ποινών ή νέων μέτρων στη χώρα.
Παρά τις εξαγγελίες περί χαλάρωσης της φορολόγησης και λίγες μέρες μετά τα «μηνύματα» Σόιμπλε περί «μη χαλάρωσης και ανάγκης λήψης και άλλου πακέτου στήριξης, που συνεπάγεται νέα μέτρα», το υπουργείο Οικονομικών, μετά από διεθνείς πιέσεις έχει έτοιμο σχέδιο για ακόμα πιο σφιχτό δημοσιονομικό έλεγχο. Ένα σχέδιο που θα προβλέπει μεταξύ άλλων νέα οργανογράμματα, ρήτρες, διορθωτικούς μηχανισμούς, τακτικούς στόχους, που αν δεν εκπληρώνονται, θα οδηγούν σε σύνθετα προβλήματα, ακόμα και σε μια νέα αρχή ελέγχου πάνω και από τον πρωθυπουργό.
-
Είμαι σίγουρος πως θα βρεθούν και αρκετοί ζηλωτές για τις θέσεις.
-
Το ωραιο της υποθεσης ειναι οτι καποτε ειχε βγει η Τροικα και ειχε πει οτι αυτοι δεν ειναι υπευθυνοι για την υπερφορολογηση ολων και κυριως ταξεων που δεν το αντεχουν πλεον και οτι αυτες ηταν επιλογες της κυβερνησης για να πιασουν τους στοχους.
Τωρα βγαινει στη φορα οτι η Τροικα ειναι σε απευθειας συνδεση με το γενικο γραμματεα και οτι οι δυο τους καθοριζουν το παιχνιδι ενω Σαμαρας και Στουρναρας ειναι απλοι θεατες στο ολο εργο.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Είμαι σίγουρος πως θα βρεθούν και αρκετοί ζηλωτές για τις θέσεις.Στάλθηκε από το Nexus 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Μην ξεχνάς πως είχαμε πάντα καλή παραγωγή σε
Το 'οο' μπορεί να αντικατασταθεί με 'u'
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Όμως, εμείς, οι αγνοί αριστεροί, απαιτούμε να ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ το κράτος, να λειτουργεί ΣΩΣΤΑ, να στελεχώνεται ΟΡΘΑ και ΝΟΜΙΜΑ, να έχει το τεκμήριο της νομιμότητας και να το σέβεται ο πολίτης.Πράγμα που ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ όταν διάφοροι έχουν στο θολό μυαλό τους ταυτίσει την ατιμωρησία των βυσμάτων με την προστασία του κράτους ή την άρνηση για μεταρρυθμίσεις με την προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος.
Είναι αδύνατο να πεισθεί η ελληνική κοινωνία ότι αυτά δεν είναι νεοφιλελευθερισμός και απορρύθμιση!
Φαίνεται συχνά και στο φόρουμ με ανθρώπους που γενικά καταλαβαίνουν. Ιδεολογικό άλλοθι ότι το Ελληνικό κράτος (δηλαδή το δημόσιο) ταυτίζεται με το Ελληνικό μεγάλο Κεφάλαιο, οπότε είναι ο εχθρός που καρπώνεται και με αυτή τη μορφή (Ελληνικό κράτος) την υπεραξία του εργαζόμενου ... δημόσιου υπαλλήλου!
Δεν είναι τυχαίο που η λέξη δημόσιο-Δημόσιο χρησιμοποιήθηκε σπάνια όλες αυτές τις δεκαετίες που έφεραν τη κρίση! Είναι ανήθικο, τουλάχιστον κακόηχο, να θέλεις να αρμέγεις το Δημόσιο. Το κράτος όμως είναι άλλο πράγμα ...
Όταν ο ανδρεοπασοκικός λαϊκισμός διαπαιδαγώγησε για δεκαετίες την Ελληνική κοινωνία να βλέπει το κράτος σαν αγελάδα για άρμεγμα (που έστειλε ο Θεός), δεν είναι εύκολο-έξυπνο σήμερα να μην πατούν ψηφοθηρικά πάνω σε αυτό οι 'αριστερές πολιτικές'?@vice
Μακάρι να μπεί η τρόικα στη θέση του Θεοχάρη. Αυξάνουν οι πιθανότητες να πληρώσουν περισσότερα οι πραγματικά έχοντες κι όχι οι εύκολοι στόχοι που υπερφορολογήθηκαν έως τώρα.Κάτι άλλο σχετικό με τα παραπάνω, αλλά και τη γενικώτερη συζήτηση για ανάπτυξη, περιβάλλον επιχειρηματικότητας, κλπ.
Άκουγα στο Σκάι να μιλάνε για τις 'κακές' τράπεζες που δεν δίνουν δάνεια στις επιχειρήσεις ... γιατί 'θέλουν εγγυήσεις που δεν μπορεί να δώσει καμία επιχείρηση'. Προσέγγιση που σε γενικές γραμμές υιοθετεί και η Αριστερά που περιμένει να κυβερνήσει.
Μιλάμε για φοβερές αντιλήψεις στις οποίες συγκλίνουν οι ομάδες επιχειρηματικών συμφερόντων από (δήθεν) φιλελεύθετη και αριστερή σκοπιά!. Επιχειρηματίες επειδή θα μπορούν να τρώνε τα λεφτά της κοινωνίας και όχι επειδή έχουν κάτι κερδοφόρο να παράγουν μπορούμε να γίνουμε όλοι. Αυτό γινόταν τόσα χρόνια. Είναι δεξιά ή αριστερή πολιτική να βλέπουν προοπτική οι τράπεζες, πριν δώσουν δάνειο, ότι θα πάρουν τα λεφτά τους πίσω? Αν δεν τα πάρουν ποιοί θα πληρώσουν το μάρμαρο, την ανακεφαλοποίηση?
Υπερφορολόγηση για να γίνει επιχειρηματίας το κάθε λαμόγιο με εύκολο δημόσιο χρήμα, είναι 'ανάπτυξη' που δεν θέλουμε. Μπουχτίσαμε με αυτή την ανάπτυξη!
ΔΝΤ - Η ζωή μετά... (το Μνημόνιο 3)