-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Άσχετα με κατανάλωση και αξιοπιστία, το ρχ8 ειναι απλα εκπληκτικόΑκριβώς το ίδιο θα έλεγα για αρκετά θηλυκά που μας εχουν γδαρει κατα καιρους...
-
ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ με ότι ισχύει φορολογικά ΣΗΜΕΡΑ** ΓΙΑ** αυτόν που κάνει ΩΣ 7-8.000 ΚΜ το χρ'ονο, και είναι αρκετοι** ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΕΝΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ ΣΠΟΡ RWD ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΩΣ 7-8.000 το ΡΧ8 ΕΙΝΑΙ ΙΣΩΣ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ**
-
Sporty παππού, ξέχασες δύο παράγοντες: να μην είναι διθέσιο και να έχει κάμποσο γκάζι. Αλλιώς υπάρχει και το Miata.
-
Ο χρήστης 106S16 έγραψε:
ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ με ότι ισχύει φορολογικά ΣΗΜΕΡΑ** ΓΙΑ** αυτόν που κάνει ΩΣ 7-8.000 ΚΜ το χρ'ονο, και είναι αρκετοι** ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΕΝΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ ΣΠΟΡ RWD ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΩΣ 7-8.000 το ΡΧ8 ΕΙΝΑΙ ΙΣΩΣ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ**Ή αν μπορείς να έχεις ένα 1200αρι μαζί με το RX8 ως δεύτερο.
Αν είχα 10k στην άκρη και έναν αξιοπρεπή μισθό κάπως έτσι θα το σκεφτόμουν..
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Sporty παππού, ξέχασες δύο παράγοντες: να μην είναι διθέσιο και να έχει κάμποσο γκάζι. Αλλιώς υπάρχει και το Miata.Όπως τα λέει ο δάσκαλος, δύο έξυπνες, επτυχημένες και σοφές κατασκευές σε δύο κατηγορίες που παίζει πολή καλή μπάλα η mazda.
Ας κάνω μια πρόχειρη σύγκριση με το MX5 sporty 1.8 cc των 146 ονομαστικών ίππων (δεν είναι πανω από 140) με το μικρό rx8 των 192 ονομαστικών ίππων (δεν είναι πάνω από 160) μια που είναι περίπου ίδιας χρονολογίας mx5 mk2.5 2001-2005- rx8 2003-2009.
Επιδόσεις: μακράν καλύτερο το rx8 σε τελικές, εκκινήσεις 400άρια 1000άρια κ.λ,π μαλακίες. , στις ρεπρίζ με μεγάλες σχέσεις το MX5 ισοφαρίζει κάπως.
Ανάρτηση: καλύτερο το rx8.
Φρένα:καμία σχέση, στο MX5 επαρκή αλλά στο rx8 καταλαβαίνεις τι θα πει ΦΡΕΝΑΡΕΣ.
Σασί:και τα δύο πολύ καλά με του rx8 ελαφρώς καλύτερο.
Ποιότητα κατασκευής:rx8, στο mx5 υπάρχει και πολύ θορυβος από την κύλιση.
Αξιοπιστία:mx5
Αίσθηση οδήγησης;καλύτερο το rx8 με το ΚΒ στο μέσον του αυτοκινήτου, αλλά και πιο απόλυτο χωρις τα βοηθήματα
Τεχνολογία: Το MX5 εντελώς συμβατικές λύσεις, το rx8 είναι αλλού.
Θέση οδήγησης: MX5 καλή, αν είσαι πάνω από 1.85 μόνο με μοντίφες( ο dimsabas θα σας κατευθύνει)) rx8 πολύ καλή, ως 1.90 (αν υπάρχει ηλιοροφή 1.85).
Παθητική ασφάλεια: Απαραίτητο το κανονικό rollbar στο mx5, το rx8 ήταν το αυτοκίνητο με την μεγάλητερη βαθμολογία σε ανατροπή σε τεστ στις ΗΠΑ.Που είναι καλύτερο το MX5: Στην Κατανάλωση
192άρι
Κατανάλωση στην Εγνατία με 120-130 ΚΜ/Ω 9,5-10,5 λίτρα/100ΚΜ..... MX5 7.5-8 λίτρα/100ΚΜ
με 150-160 ΚΜ/Ω 12,5-13,5 λίτρα/100ΚΜ.....MX5 9-10 λίτρα/100ΚΜ
στην Θεσσαλονίκη Χαριλάου-κέντρο 16-18 λίτρα/100ΚΜ....MX5 10-13 λίτρα/100ΚΜ
Στην ευκολία οδήγησης σε αστικό περιβάλλον δλδ όγκος και ορατότητα.
Συντήρηση, ανταλλακτικά, τεχνογνωσία συνεργείων
και φυσικά διθέσιο και κάμπριο. -
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
προς τί η διπλή απάντηση; και γιατί η εμμονή για το ῾φορτωμένο῾ αμάξι όταν απλά είχε ένα ζευγάρι μέσα και λίγα πράγματα για σουκου στην Θεσσαλονίκη οπότε και ακριβώς όπως μετριέται τα αυτόκινητα για τις επιδόσεις τους και τις καταναλώσεις τους;;;ΚΑΙ τέλος πάντων προς τι η εμμονή να πήγαινε κάποιος μαλλιοκούβαρα για να καταναλώνει με ένα RX-8;;; δεν απαιτείται.... τώρα θέλετε να πιστεύετε ότι έχετε ένα οικονομικό σπορ αυτοκίνητο όταν όλος ο ειδικός τύπος το έχει θάψει σε αυτό τον τομέα, με γειά σας με χαράς σας, εγώ παραιτούμαι... τα νούμερα που αναφέρετε μπορούν να επιτευχθούν με απόλυτη προσήλωση στην οδήγηση για οικονομικά αποτελέσματα και με την καμία αν κάποιος το χρησιμοποεί για αυτόν ακριβώς τον σκοπό που κατσσκευάστεικε, ένα σημείο αναφοράς στα σπορ αυτοκίνητα της Mazda.. Εγκαταλείπω.
Ααα, δεν υπήρχε περίπτωση να αγοράσω RX-8 αντί του S2000... το ένα είναι ο Senna μετενσαρκωμένος σε διθέσιο και το άλλο κάτι απλό, όμορφο και πρακτικό...
Καταρχήν τώρα είδα ότι έκανα διπλό ποστ αλλά δεν καταλαβαίνω τον προβληματισμό σου; Θεωρείται προσβολή;
ΟΚ άσε τον ισχυρισμό του φορτωμένου στην εθνική... κατάλαβα λάθος αλλά τα νούμερα που γράφεις είναι αλλού. Κανένας δεν πιστεύει ή πίστεψε ότι πήρε ένα οικονομικό σπορ αμάξι οπότε γιατί εξάπτεσαι; ΓΌσοι είχαν επαφή με το αντικείμενο και το όνομα Wankel ήξεραν τι θα βρουν μπροστά τους... 3-4 λίτρα πάνω στην κατανάλωση από τα GTi της εποχής, ιδιαιτερότητες του Wankel (flooding) και από εκεί και πέρα όλα τα γνωστά + του rx8.
Και μια διόρθωση.... το ρχ8 δεν ήταν ένα σημείο αναφοράς στα σπορ αυτοκίνητα της μαζντα αλλά γενικώς στα σπορ αυτοκίνητα δεδομένου του κόστους του.
Επίσης απο προσωπική εμπειρία δεν το θεωρώ καθόλου αναξιόπιστο αμάξι. Όταν μιλάμε για ιδιαιτερότητες είναι άλλου παπά ευαγγέλιο! Και τα τφσι πίνουν λάδι, και αυτά θέλουν το κρύωμα τους πριν τα σβήσεις μετά από σκίσιμο και πολλά άλλα. Ένα θα πω, με το Α3 1,8Tfsi έχω γίνει φιλαράκι με τον μάστορα μου (λάδια...ίσως όχι στο βαθμό του τφσι αλλά το πλησιάζει, τρόμπα βενζίνης χαμηλής, τρόμπα νερού, σκάστρα, τρέμουλα από το πουρί που έχει πιάσει ελέω άμεσου ψεκασμού και διάφορα άλλα ψηλά) ενώ όσο είχα το ρχ8 τον έβλεπα μια φορά τον χρόνο για να του δώσω ένα 100αρι-120αρι... λαδάκια, φιλτράκια, τακάκια... δατς ολ!
Και καλά θα έκανες και δεν θα αγόραζες ρχ8 εφόσον θα ήθελες διθέσιο, κάμπριο σπορ αυτοκίνητο... Με το ρχ8 απλά αφήνεις την οικογένεια και τα μπαγκάζια στο ξενοδοχείο και εσύ συνεχίζεις για την πίστα...
-
Ενδιαφέρομαι για αγορά μεταχειρισμένου rx8 εως 550000 χλμ. Τι θα πρέπει να προσέξω στο αμάξι? Ξέρεται κάποιον καλό μηχανικό στα rx8? Θα μου ήταν πραγματικά χρήσιμός γιατί παίζει δυστηχώς πολύ λιωμένο rx 8 στην αγορά από κάτι χαζά παιδάκια που έσκησαν το αμάξι και μετά το βάπτισαν άχρηστο και προβληματικό. Αν κάποιος έχει κάτι ας στείλει ένα pm. Ευχασριστώ.
-
rx8 εως 550000 χλμ
Άμα θες ροχι-8 με τόσα χλμ. ή εκεί γύρω, θα ψάξεις πολύ.
-
Ο χρήστης ermo έγραψε:
Ενδιαφέρομαι για αγορά μεταχειρισμένου rx8 εως 550000 χλμ. Τι θα πρέπει να προσέξω στο αμάξι? Ξέρεται κάποιον καλό μηχανικό στα rx8? Θα μου ήταν πραγματικά χρήσιμός γιατί παίζει δυστηχώς πολύ λιωμένο rx 8 στην αγορά από κάτι χαζά παιδάκια που έσκησαν το αμάξι και μετά το βάπτισαν άχρηστο και προβληματικό. Αν κάποιος έχει κάτι ας στείλει ένα pm. Ευχασριστώ.το 5 ή το 0 έχεις βάλει παραπάνω;
-
Aν εχει 60.000 χλμ δεν σου κανει?
Απο συνεργεια παιζει ο easy tuning στην αργυρουπολη για να κανεις τους ελεγχους σου, μετρηση συμπιεσης κλπ -
Ενας γνωστος μου το εφτιαχνε στον ROTARY EXPERT καπου στον βυρωνα και ηταν πολυ ευχαριστημενος.
-
Ο χρήστης tolis26 έγραψε:
το S2000 καiει γυρω στα 2-3λτ λιγοτερομπα
-
Ο χρήστης Geo f1 έγραψε:
Ενας γνωστος μου το εφτιαχνε στον ROTARY EXPERT καπου στον βυρωνα και ηταν πολυ ευχαριστημενος.Ναι ειναι και αυτος
Απο προσωπικη εμπειρια ομως αν προταθει ενα συνεργειο στο καματερο ονοματι tuning zone και καλα ''γκουρου'' των rx8 θα ελεγα να το αποφυγει μια και η λεξη επαγγελματισμος τους ειναι αγνωστη -
Ο χρήστης 106S16 έγραψε:
Ας κάνω μια πρόχειρη σύγκριση με το MX5 sporty 1.8 cc των 146 ονομαστικών ίππων (δεν είναι πανω από 140) με το μικρό rx8 των 192 ονομαστικών ίππων (δεν είναι πάνω από 160) μια που είναι περίπου ίδιας χρονολογίας mx5 mk2.5 2001-2005- rx8 2003-2009....Sorry, αλλά άλλος ένας αστικός μύθος...μια χαρά έβγαζαν τα 190 αλογάκια τους τα Challenge (ή 4port ή LoPow), μετρημένα σε πάμπολλα και διαφορετικά δυναμόμετρα (είτε σε Dynodays είτε μεμονωμένα). Δυστυχώς δεν έπαιρναν εύκολα Ν/Α άλογα....
Επίσης απο προσωπική εμπειρία δεν το θεωρώ καθόλου αναξιόπιστο αμάξι. Όταν μιλάμε για ιδιαιτερότητες είναι άλλου παπά ευαγγέλιο! Και τα τφσι πίνουν λάδι, και αυτά θέλουν το κρύωμα τους πριν τα σβήσεις μετά από σκίσιμο και πολλά άλλα. Ένα θα πω, με το Α3 1,8Tfsi έχω γίνει φιλαράκι με τον μάστορα μου (λάδια...ίσως όχι στο βαθμό του τφσι αλλά το πλησιάζει, τρόμπα βενζίνης χαμηλής, τρόμπα νερού, σκάστρα, τρέμουλα από το πουρί που έχει πιάσει ελέω άμεσου ψεκασμού και διάφορα άλλα ψηλά) ενώ όσο είχα το ρχ8 τον έβλεπα μια φορά τον χρόνο για να του δώσω ένα 100αρι-120αρι... λαδάκια, φιλτράκια, τακάκια... δατς ολ!..
Συμφωνώ. 5+ χρόνια που είχα το RX8, τα services του ήταν γελοία (πρακτικά τίποτα), και πλήρωνα μόνο λάδια και βενζίνες. Οι διαφορές στα services και στα τέλη σου βγάζουν ανετότατα το κόστος ενός καινούριου μοτέρ στην 5ετία, σε σχέση με ένα αντίστοιχο δίλιτρο. Ενώ τώρα έχω κάνει δύο services στο CX7 και έχω πληρώσει ήδη περισσότερα από ότι στο RX8 για τα μισά χλμ στα μισά χρόνια χρήσης...
-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
το S2000 καiει γυρω στα 2-3λτ λιγοτερο
μπα
Πιο μακριά η πιο κοντά? Μιλάμε πάντα για μέση
Sent from my only ONE+
-
παιδια καλησπερα! επειδη θελω και εγω να γινω 8αρακιας! ενδιαφερομαι για ενα αυτοκινητακι... Με ποσα κμ να κοιταω? Θελω την μικρη εκδωση 192 challenge! http://www.car.gr/classifieds/cars/view/5459860/ αυτο πχ. Τα χρηματα που δινω ειναι μεχρι 9.000 Ευχαριστω εκ των προτερων!!!
-
Ο χρήστης παναγιώτης97 έγραψε:
παιδια καλησπερα! επειδη θελω και εγω να γινω 8αρακιας! ενδιαφερομαι για ενα αυτοκινητακι... Με ποσα κμ να κοιταω? Θελω την μικρη εκδωση 192 challenge! http://www.car.gr/classifieds/cars/view/5459860/ αυτο πχ. Τα χρηματα που δινω ειναι μεχρι 9.000 Ευχαριστω εκ των προτερων!!!7 χρονών και έχει μόνο 24500χιλ;;
Τί διάολο μονο όταν είχε τα γενέθλια του, το κυκλοφορούσε...;; -
Παρε το cosmo 231hp ! Περισσοτερο γκαζι, 6αρι σασμαν, πιο πλουσιος εξοπλισμος, σχεδον ιδια καταναλωση με το challenge
Nα μετρησεις συμπιεση και να τσεκαρεις αν εχει αλλαξει προσφατα πολλ/στες, μπουζι, μπουζοκαλωδια, λαδια. Οπωσδηποτε και την κατασταση του καταλυτη. Και φυσικα φανοποιιαΠαντως δινεις πολλα λεφτα για 8αρι. Δωσε πολυ λιγοτερα και κρατα τα υπολοιπα για σερβις, λαστιχα (ειναι ακριβα) ή αλλα αναλωσιμα
-
Σας ευχαριστω παρα πολυ για τις αμεσες απαντησεις σας! Εσεις με ποσα χιλιομετρα θα κοιταζατε για ενα 8αρι? Επισις τι χρονολογας με συμβουλευετε να κοιτουσα? σκευτομουν για 2006-2007. Ευχαριστω πολυ ξανα!
-
Δεν εχουν τοσο σημασια τα χλμ οσο η συμπιεση του μοτερ. Εδω μιλαμε για βανκελ, οποτε ξεχνας πολλα απ αυτα που ηξερες για τα κλασικα παλινδρομικα μοτερ
Μπορει πχ να βρεις ενα με 40.000 χλμ και να χει πεσμενη συμπιεση και να θελει αντικατασταη ή rebuild και αλλο με 100.000+ που να χαιρει αριστης συμπιεσης. Ειναι θεμα συντηρησης αλλα ο βανκελ ουτως η αλλως θα χασει συμπιεση με τα χλμΣωστα κοιτας για 06-07 μοντελα που ειχαν αναβαθμισμενη μιζα και νομιζω καποιες αλλες μικροβελτιωσεις οποτε ο κινδυνος flooding (αν το σβησεις κρυο μπορει να μην ξαναπαρει μπρος) ειναι μικροτερος
Μη δωσεις πανω απο 7 χιλιαρικα για ενα καλο 8αρι
Mazda RX-8 ή Honda S2000 (μεταχειρισμένα)