-
Ο χρήστης Δημήτρης Ραζής έγραψε:
Να ρωτήσω κάτι; Για ποιο λόγο οι 4Τ βρίσκονται σε εμπάργκο από την FIAT όπως γράφει ο Σ. Χατζηπαναγιώτου; 'Σεβόμενοι (διαχρονικά άλλωστε) το εμπάργκο του εργοστασίου, δημοσιεύσαμε τις εντυπώσεις μας με την άρση της «απαγόρευσης» στις 14 Δεκεμβρίου, ημέρα και της επίσημης παρουσίασης στον ελληνικό Τύπο.'
Προφανώς εννοεί την συμφωνία να μην δημοσιευτεί κάτι πριν την επισημη παρουσίαση
Α ναι, μάλλον εννοεί πως το εργοστάσιο απαγορεύει γενικώς να γραφεί κάτι πριν από την επίσημη παρουσίαση. Απλά είχα στο νου το ζήτημα που είχε δημιουργηθεί πριν 3 χρόνια με το FIAT BRAVO και τους 4Τ που το είχαν δοκιμάσει και του είχαν βγάλει οφ τα φρένα.....
-
Το AMS πρέπει να ήταν...
-
το ζήτημα που είχε δημιουργηθεί πριν 3 χρόνια με το FIAT BRAVO και τους 4Τ
Το μπερδεύεις (;) με άλλο περιοδικό.
-
Jesus Christ , ο ένας δεν γνωρίζει τον ΣΧ (πιθανώς και τον ΚΚ) και διαμαρτύρεται οτι του χαλάνε την εικόνα του περιοδικού που δε διαβάζει και ο άλλος μπερδεύει το AMS με τους 4Τ ( που δε διαβάζει ) γιατι αν διάβαζε θα ήξερε.
-
Α ναι, ήταν τεστ του AMS. Μπερδεύτηκα γιατί αυτό το τεστ απασχόλησε περισσότερο τους 4Τ παρά το AMS.... viewtopic.php?f=15&t=27348&hilit=bravo+φρενα
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Jesus Christ , ο ένας δεν γνωρίζει τον ΣΧ (πιθανώς και τον ΚΚ) και διαμαρτύρεται οτι του χαλάνε την εικόνα του περιοδικού που δε διαβάζει και ο άλλος μπερδεύει το AMS με τους 4Τ ( που δε διαβάζει ) γιατι αν διάβαζε θα ήξερε.Η αλήθεια είναι ότι δεν αγοράζω πια 4Τ εδώ και 20 χρόνια και μόνο αν πέσει στα χέρια μου ξώφαλτσα το διαβάζω, πειράζει; Και ναι το ομολογώ, δεν ξέρω ούτε εγώ τον ΣΧ. Εκείνος με ξέρει; Όσο για τον ΚΚ, φυσικά και τον ξέρω. Ποιος δεν ξέρει τον μαλάκα τον Κωστάκη Καραμανλή;
-
Ο χρήστης cctop έγραψε:
Να ρωτήσω κάτι; Για ποιο λόγο οι 4Τ βρίσκονται σε εμπάργκο από την FIAT όπως γράφει ο Σ. Χατζηπαναγιώτου; 'Σεβόμενοι (διαχρονικά άλλωστε) το εμπάργκο του εργοστασίου, δημοσιεύσαμε τις εντυπώσεις μας με την άρση της «απαγόρευσης» στις 14 Δεκεμβρίου, ημέρα και της επίσημης παρουσίασης στον ελληνικό Τύπο.'
Προφανώς εννοεί την συμφωνία να μην δημοσιευτεί κάτι πριν την επισημη παρουσίαση
Α ναι, μάλλον εννοεί πως το εργοστάσιο απαγορεύει γενικώς να γραφεί κάτι πριν από την επίσημη παρουσίαση. Απλά είχα στο νου το ζήτημα που είχε δημιουργηθεί πριν 3 χρόνια με το FIAT BRAVO και τους 4Τ που το είχαν δοκιμάσει και του είχαν βγάλει οφ τα φρένα.....
Δεν είναι η πρώτη φορά που οι 4Τ δοκιμάζουν αυτοκίνητο υποψήφιο για COTY πριν την επίσημη παρουσίαση του και πάντα σε αυτή την περίπτωση η δοκιμή δημοσιεύεται μετά την επίσημη παρουσίαση του. Oι δοκιμές των υποψήφιων COTY γίνονται απο όλους τους δημοσιογράφους και για όλα τα αυτοκίνητα στον ίδιο χρόνο.Λογικό είναι οι εταιρείες να σέβονται τον εαυτό τους και την επισήμη παρουσίαση που οργανώνουν αλλά και τα υπόλοιπα περιοδικά και να απαγορεύουν την δημοσίευση δοκιμών πριν την παρουσίαση. Ξυδάκι στον Ζούγκλα.
Από την άλλη προσπαθώ να καταλαβώ το σκεπτικό του dim8.... -
Ο τίτλος της απάντησης είναι 'Κακά τα ψέματα: αηδία' ή σκέτο 'Αηδία';
Το πρώτο μου βγάζει κάτι πολύ poetic και δε με έχει συνηθίσει ο ΣΧ σε τέτοια. -
Ο χρήστης cctop έγραψε:
Νομίζω πως η 'καταγγελία' είναι ευκόλως κατανοητή και όλα τα άλλα είναι μανταλάκια φίλων του περιοδικού που φοράνε παρωπίδες ή των ίδιων των συντελεστών του περιοδικού.
Και μια συγγνώμη δεν είναι κακή ιδέα..
Sent from my GNex using smoke signals.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Νομίζω πως η 'καταγγελία' είναι ευκόλως κατανοητή και όλα τα άλλα είναι μανταλάκια φίλων του περιοδικού που φοράνε παρωπίδες ή των ίδιων των συντελεστών του περιοδικού.
+1
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Ο τίτλος της απάντησης είναι 'Κακά τα ψέματα: αηδία' ή σκέτο 'Αηδία';
Το πρώτο μου βγάζει κάτι πολύ poetic και δε με έχει συνηθίσει ο ΣΧ σε τέτοια.Κακα τα ψέματα είναι ο τίτλος της στήλης. Ο τίτλος του κειμένου ειναι η Αηδία...
-
Η κυκλοφοριακη πτωση των 4Τροχων, συνακολουθη των προβληματων της οικονομικης κρισης αλλα και της 'κοπωσης'των ανθρωπων του περιοδικου μαλλον μας βρισκει λιγο πολυ συμφωνους ως συμπερασμα. Με χαρα ομως θα καλωσοριζα ξανα μια νεα φαση για το περιοδικο, οποτε και αν...Οσο για την επιθεση απο τον Νο Name συνεργατη του κου Μακη, να χαιρεται την ...αποκαλυπτικη δημοσιογραφια του, που εφαρμοζει καλα το νομο της ...Ζουγκλας οπως ακρβως τον εχει αφομοιωσει πληρως παρεα με το πετυχημενο αφεντικο του...
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Για τη διαφήμιση Thάnos είσαι εκτός θέματος, οι 4Τ 'μπαίνουν μέσα' από τη λειτουργία του 4T Forum και το διατηρούν από (να το πούμε και έτσι) κάβλα και μόνο.
Σιγά την τάβλα... φόρουμ για ΜΧ-5 που συμμετέχω κοστίζει 100-150 ευρώ τον χρόνο. Πόσοι συνεχίζουν να αγοράζουν το περιοδικό μόνο και μόνο επειδή υπάρχει το φόρουμ και τους θυμίζει τα νιάτα τους; Τότε που το αγόραζαν ακαταπαύστως; Και πόσοι από αυτούς που το απορρίπτουν (όπως η αφεντιά μου για παράδειγμα) θα αγοράσουν 1 τεύχος το χρόνο, μόνο και μόνο επειδή θα διαβάσουν εδώ μέσα ότι είχε ένα καλό συγκριτικό και πήγαν και Σέρρες; Για να μη σχολιάσουμε το ότι μπορούν τσάμπα να σφυγμομετρούν το αγοραστικό τους κοινό.
Συμπέρασμα: μόνο χρεωμένοι δεν είναι οι Τροχοί από το φόρουμ. Δίνουν ψίχουλα και παίρνουν πίσω πολλαπλάσια.Δεν ξέρω τι κίνηση ακριβώς έχει το 4Τφόρουμ αλλά σίγουρα **δεν **κοστίζει 150 ευρώ το χρόνο. Το φόρουμ για το ΜΧ5 που λες μπορει να κοστίζει τόσο αλλά ιστοσελίδες σαν το 4Τf έχουν πολύ μεγαλύτερο κόστος. Ένα από τα μεγαλύτερα ελληνικά φόρουμ που έχω υπόψιν μου (μάλλον μεγαλύτερο σε κίνηση από εδώ αλλά εκτιμώ σε παρόμοια τάκξη μεγέθους) έχει ΠΟΛΥ μεγαλύτερο κόστος από αυτό των 150 ευρώ ή των 3ψήφιων ποσών γενικότερα.
Όσον αφορά το θέμα εδώ, το οτιδήποτε γράφει η ζούγκλα να θυμάστε πως είνα κάτι που αναγράφεται σε ΜΜΕ ενός υπόδικου, φυγόδικου, πιστοποιημένα και καταδικασμένα ψεύτη, συκοφάντη και κλέφτη. Το ότι κάποιος διαβάζει τα μέσα του συγκεκριμένου ατόμου δείχνει χαμηλή νοημοσύνη.
Και επειδή το 3ο ποστ στο τόπικ αυτό είναι δικό μου και αναφέρει 'Λες και αν το οδηγούσαν θα άλλαζε κάτι.' να διευκρινήσω πως αυτό πάει στην μηδενική συνεισφορά που έχουν στην πληροφόρηση οι γνωριμίες, κάποτε ίσως το πιο ενδιαφέρον κομμάτι του περιοδικού, εδώ και αρκετά χρόνια έχει εκφυλιστεί σε μία απλή παράθεση από εικόνες και σκόρπια κενά περιεχομένου (αλλά πλήρη λαθών) λόγια. Εξαιρέσεις υπάρχουν μεν, απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα δε.
-
Ναι ενταξει μη το παραμαμησουμε το θεμα εδω μεσα λεμε ο καθε ενας την αποψη του για το οτιδηποτε.Επισης το καθε ενα mx5 forum club και οτι αλλο ειναι δε πουλαει τεχνη ουτε πληροφοριες.Κανονικα τα φορουμ πρεπει να ειναι τσαμπα και ο καθε ενας αν θελει μπορει να μοιραστει κατι που του ετυχε η να γραψει κατι που ακουσε κλπ κλπ....Δηλαδη τα υπολοιπα κλαμπ που δεν εχουν κοστος εγγραφης πως τα βγαζουν περα?Αυτοι ειναι οι λεγομενοι για εμενα μαγκες που ξερουν να κρατανε τον κοσμο τους και να διοργανωνουν εκδρομες, να πουλανε μπρελοκ και μπλουζακια και ετσι βγαινουν τα λειτουργικα εξοδα καθε φορουμ.Τεσπα εκτος θεματος αλλα αυτη η γνωμη μου και πιστευω ειναι λιγο υπερβολικο το ζουγκλα που εκανε μηνυση για μια σχετικα μικρη παραπληροφοριση.
-
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
Ναι ενταξει μη το παραμαμησουμε το θεμα εδω μεσα λεμε ο καθε ενας την αποψη του για το οτιδηποτε.Επισης το καθε ενα mx5 forum club και οτι αλλο ειναι δε πουλαει τεχνη ουτε πληροφοριες.Κανονικα τα φορουμ πρεπει να ειναι τσαμπα και ο καθε ενας αν θελει μπορει να μοιραστει κατι που του ετυχε η να γραψει κατι που ακουσε κλπ κλπ....Δηλαδη τα υπολοιπα κλαμπ που δεν εχουν κοστος εγγραφης πως τα βγαζουν περα?Αυτοι ειναι οι λεγομενοι για εμενα μαγκες που ξερουν να κρατανε τον κοσμο τους και να διοργανωνουν εκδρομες, να πουλανε μπρελοκ και μπλουζακια και ετσι βγαινουν τα λειτουργικα εξοδα καθε φορουμ.Τεσπα εκτος θεματος αλλα αυτη η γνωμη μου και πιστευω ειναι λιγο υπερβολικο το ζουγκλα που εκανε μηνυση για μια σχετικα μικρη παραπληροφοριση. -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Δεν έχω κανένα πρόβλημα να ζητήσω συγνώμη αλλά για ποιο λόγο; Ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματα του σύμφωνα με τα όσα διαβάζει. Μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχε κάποια απάντηση από τους 4Τ. Το ότι ήλθε αυτή η απάντηση από τον ΣΧ και στα ψιλά και μάλιστα σε site εκτός των 4Τ. αποκαθιστά εν μέρει την καταγγελία που έκανε η Zούγκλα μεν αλλά θα μπορούσε να γράψει και το περιοδικό στις 14 Δεκ κάπου πως ήδη έχει δοκιμάσει το νέο PANDA άλλες τρεις φορές πριν την επίσημη παρουσίαση του, και όχι να λέει πως για πρώτη φορά ήλθε σε επαφή μαζί του στις 14 Δεκ. έτσι δεν είναι; Φταίει ο αναγνώστης μετά εάν βγάζει άλλα συμπεράσματα αφού το ίδιο το περιοδικό δεν υπερασπίζεται ικανώς τον εαυτό του ή θα πρέπει οι αναγνώστες να μυρίζουν τα νύχια τους και να κάνουν εικασίες εάν πράγματι τα όσα γράφουν τα περιοδικά ανταποκρίνονται στην αλήθεια ή κρύβουν πράγματα; Εξάλλου και τα άλλα περιοδικά όπως και sites αυτοκίνησης φαντάζομαι πως θα είχαν οδηγήσει επίσης πριν από τις 14 Δεκ το νέο Panda στις ημερομηνίες που αναφέρει ο ΣΧ αλλά δεν είδα κανένα από αυτά να λέει πως πρώτοι οδηγήσανε το αμάξι. Δείτε και μόνοι σας εξάλλου τις ημερομηνίες που έχουν κάνει αναρτήσεις και είναι όλες 3 με 5 μέρες μετά τις 14 Δεκ.
http://www.cityauto.gr/article.cityauto.gr?aid=7804
http://www.e-go.gr/wmotors/articles.asp ... id=7212450
http://www.auto-internet.gr/fullmission ... at%20PandaΚαι αυτοί μάλιστα που όντως αποδεικνύουν πως οδήγησαν και πρώτοι το PANDA είναι οι του autotriti γιατί έβαλαν και το σήμα τους στην πόρτα και έχουν φωτογραφίες από την δοκιμή και όχι εμπορικές όπως χρησιμοποίησαν οι 4Τ.
http://www.autotriti.gr/data/news/previ ... 103578.asp -
Όπως έγραψα στην 1η σελίδα, αν το θέμα ήταν η ημερομηνία δοκιμής (15, όχι η αναγραφόμενη στο άρθρο πάντως), δεν τρέχει τίποτα.
Το ότι ο κάθε καμένος πιάστηκε από ένα νούμερο για να θίξει γραπτώς μια ΑΕ, που δεν είναι και χθεσινή, ταυτόχρονα δε ανθρώπους με μακρά ιστορία σ' ένα χώρο (ανεξαρτήτως του αν είναι καλοί εργοδότες -δεν είναι-, έντιμοι ή διαπλεκόμενοι με διαφημιστές και αντιπροσωπείες, 'επιστήμονες' ή αρπακολλατζήδες κλπ), δείχνει ή βλακεία, στην καλύτερη περίπτωση, ή ύπαρξη προσωπικών/επαγγελματικών διαφορών. -
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Για τη διαφήμιση Thάnos είσαι εκτός θέματος, οι 4Τ 'μπαίνουν μέσα' από τη λειτουργία του 4T Forum και το διατηρούν από (να το πούμε και έτσι) κάβλα και μόνο.
Σιγά την τάβλα... φόρουμ για ΜΧ-5 που συμμετέχω κοστίζει 100-150 ευρώ τον χρόνο. Πόσοι συνεχίζουν να αγοράζουν το περιοδικό μόνο και μόνο επειδή υπάρχει το φόρουμ και τους θυμίζει τα νιάτα τους; Τότε που το αγόραζαν ακαταπαύστως; Και πόσοι από αυτούς που το απορρίπτουν (όπως η αφεντιά μου για παράδειγμα) θα αγοράσουν 1 τεύχος το χρόνο, μόνο και μόνο επειδή θα διαβάσουν εδώ μέσα ότι είχε ένα καλό συγκριτικό και πήγαν και Σέρρες; Για να μη σχολιάσουμε το ότι μπορούν τσάμπα να σφυγμομετρούν το αγοραστικό τους κοινό.
Συμπέρασμα: μόνο χρεωμένοι δεν είναι οι Τροχοί από το φόρουμ. Δίνουν ψίχουλα και παίρνουν πίσω πολλαπλάσια.Βασικά σου απάντησε ο ΙΚΕ αλλά επίτρεψέ μου να πω, ότι η διαφήμιση σε ένα μέσο, όταν τουλάχιστον τη χρησιμοποιείς, όπως δοκίμασες να κάνεις, ως επιχείρημα, δε μετριέται με τα αόριστα και νεφελώδη που ανέφερες (τα οποία προσωπικά αμφισβητώ, αν δηλ. όντως συμβαίνουν και σε ποιό βαθμό, δηλ. τι σημασία έχει αν η απάντηση είναι '10' ?) αλλά με συγκεκριμένες μετρικές, όπως πχ. πόσα χρήματα αποφέρουν τα διαφημιστικά banner-άκια και άλλα τέτοια (όποιος είναι επαγγελματίας του χώρου ας μας κατατοπίσει). Ε λοιπόν σε σχέση με αυτά το 4T-Forum σαφώς και είναι ελλειμματικό.
Επειδή ανέφερες τα έξοδα του hosting (€100-150 το χρόνο), μόνο και μόνο για τις αναβαθμίσεις που έγιναν πέρισι τέτοια εποχή (http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?p=2056510#p2056510 κ.ε.) απασχολήθηκαν σε ερασιτεχνική βάση επί αρκετές μέρες κάποιοι moderators (user requirements analysis) και σε επαγγελματική βάση επί πάλι αρκετές μέρες (= €€€) σοβαρή εταιρεία του χώρου (design & implementation). Το αναφέρω για να σου δείξω ότι κακώς κρίνεις με ίδια μέτρα και σταθμά την προσπάθεια ενός club δηλ. 5-10-50 φίλων και μίας επαγγελματικής εταιρείας που βάζει το όνομά της (δε φταις βέβαια καθώς πολλές φορές οι προσπάθειες επαγγελματιών είναι χειρότερες από τις ερασιτεχνικές και αυτό όχι μόνο σε fora αλλά και σε άλλες εκδόσεις). Δες και όλα τα σοβαρά-μεγάλα fora μαρκών-μοντέλων στο εξωτερικό, αν έχουν έσοδα από χορηγούς και διαφημίσεις, αν επιτρέπεται η διαφήμιση στις δημοσιεύσεις τους και υπό ποιούς όρους, ώστε να καταλάβεις ότι από ένα σημείο και μετά '€100-150' είναι αστεία πράγματα και ότι βλέπεις το θέμα από τη λάθος πλευρά.
@cctop
Αν είχες αναφέρει το θέμα απλά, κανείς δεν θα είχε παράπονο. Αφού όμως έβαλες 'σάλτσες' θεωρώντας την καταγγελία του παπάρα 'δημοσιογράφου' ΓΕΓΟΝΟΣ, δεν αρκεί (δεοντολογικά) μόνο το να προσθέσεις και την άλλη άποψη στην αρχική σου δημοσίευση. Πάντα ΙΜΗΟ...Τι έχει να απαντήσει το περιοδικό 4ΤΡΟΧΟΙ σε όλα αυτά; Και βέβαια όλοι μας έχουμε παρατηρήσει πως αυτά δεν συμβαίνουν μόνο στους 4ΤΡΟΧΟΥΣ αλλά και σε άλλα περιοδικά και δυστυχώς αποτελεί αυτό το γεγονός μία ασχήμια της Ελληνικής δημοσιογραφίας στο χώρο της αυτοκίνησης που τη συναντάμε δυστυχώς συχνά πυκνά....
http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?p=2411579#p2411579
-
Ο χρήστης cctop έγραψε:
Από που βγαίνει...
...
...
...
...Όπως είδες φίλε μου το περιοδικό ή μάλλον κάποιος συντελεστής του περιοδικού έβγαλε μία ανακοίνωση.
Δεν έγινε όμως τεράστιος ντόρος για μία ημερομηνία; ή μάλλον για μία ημέρα;
Όπως είπα και σε προηγούμενο post, αρχής / εξαρχής όταν είδα το τίτλο του θέματος, θεώρησα (και ήθελα να πιστέψω) ότι η αναφορά της καταγγελίας από το εν' λόγω site θα αφορούσε κάτι πραγματικά σοβαρό.Θεωρώ ότι αγγίζει τα όρια του αστείου, η 'καταγγελία' προς ένα (οποιοδήποτε) περιοδικό αυτοκινήτου το θέμα της ημερομηνίας δοκιμής ενός νέου μοντέλου. Και μάλιστα όταν αφορά την διαφορά μίας ημέρας.
Εγώ πιστεύω ότι ο εγχώριος έντυπος αλλά και ο ηλεκτρονικός χώρος της αυτοκίνησης, αφενός έχουν άλλα πολύ μεγαλύτερα προβλήματα και αφετέρου αν κάποιος είχε διάθεση και έψαχνε σοβαρά (εκτός πληκτρολογίου) θα μπορούσε να βγάλει άλλα πολλά θέματα για καταγγελία ή τέλος πάντων για διερεύνηση.
-
Το θέμα δεν ήταν ποτέ η μία μέρα, απορώ πώς δεν το καταλαβαίνουν αυτό κάποιοι. Το θέμα ήταν αν οι Τροχοί έγραφαν τις εντυπώσεις τους από την οδήγηση ενός νέου μοντέλου χωρίς να το έχουν οδηγήσει.
Αναφορικά με το οικονομικό θέμα του φόρουμ: ακόμα και αν τα 100-150 ευρώ το χρόνο που ανέφερα είναι στην πραγματικότητα 1.000-1.500 ευρώ ετησίως (το δεκαπλάσιο δηλαδή), επιτρέψτε μου να πιστεύω ότι πάλι είναι κερδισμένοι (και πολλαπλάσια μάλιστα) οι Τροχοί, για τους λόγους που ανέφερα παραπάνω. Αν σε κάποιους φαίνονται νεφελώδεις, δεν είμαι η AGB και δε θα κάτσω να παρουσιάσω αναλυτικά στοιχεία. Προσοχή: δεν αναφέρθηκα στιγμή στα διαφημιστικά μπανεράκια, για πωλήσεις τευχών μίλησα. Αν βάλουμε και αυτά στο παιχνίδι, τότε η κερδοφορία του φόρουμ αυξάνεται ακόμα περισσότερο.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΖΟΥΓΚΛΑ.GR ΓΙΑ ΤΟΥΣ 4ΤΡΟΧΟΥΣ!!!