-
Είχαν όμως και δύο καλά τα 416. Πολύ δυνατό μοτέρ (όταν δούλευε) και 'πλούσιο' εσωτερικό.
-
Ο χρήστης markosgr έγραψε:
Rover 416si. To όνομα μιλάει από μόνο του. Ρεκόρ φλάτζας. 6 φλάτζες στα 15 χρόνια, εγκέφαλο, παράθυρα και πολλά άλλα που δε θυμάμαι. Ένα αμάξι που μου χάρισε κορυφαίες εμπειρίες όπως να σβήνει εν κινήσει στο κηφισό και να με αφήνει πάνω στη γέφυρα. Μέσα στο καραβάκι για Σαλαμίνα να με σπρώχνουν ,να τρώω μπινελίκια γιατί δεν έπαιρνε μπροστά σε κεντρικό φανάρι και άλλα όμορφα που δε θυμάμαι. Την επόμενη βδομάδα το πάω για καταστροφή. Αλλά σκέφτομαι πολύ σοβαρά πριν το πάω εκεί να το πάω σε μια αλάνα με ένα λοστό και να αρχίσω να το κοπανάω. Δυστυχώς πέρασε η 17 Νοέμβρη αλλιώς θα το πάρκαρα δίπλα στο πολυτεχνείο με μια ταμπέλα 'Κάψτε με!!!'.Έλα ρε, μη μιλας έτσι για το ροβεράκι!!!Κι εγώ το 45 μου πολλές φορες ήρθα στο αμήν αλλά όταν ξανάπαιρνε μπροστά τα ξεχνούσα όλα!!!Οταν η γυναικα έχει 'πονοκέφαλο' δεν την πλακώνεις στις κλωτσιές, κάνεις υπομονή!!
Realzeus, δεν ξέρω για το 416, αλλά νομίζω το 45 στην αρχή του ήταν απ τα πιο δυνατά στην κατηγορία του( 1.4, 103 hp, 0-100 11,5), Θυμάμαι η 2ρα του έπιανε 100 ( μαλλον αυτή η γνώση μου διέλυσε το σασμάν) -
Opel Astra H 1.6 115PS, f/l, μοντέλο 11/2007:
Εγκέφαλος χειριστηρίων τιμονιού & κόρνας (2 φορές αλλαγή)
Εγκέφαλος αερόσακκων (εν κινήσει ξεκλείδωναν οι ασφάλειες, άναβαν τα αλάρμ & ο εσωτερικός φωτισμός, νόμιζε ότι είχε τρακάρει...)
Διαρροή λιπαντικού, αλλαγή τσιμούχας στροφάλου.
Σωληνάκι αναθυμιάσεων, μύριζε έντονα βενζίνη εσωτερικά (δε θυμάμαι ακριβώς τι διορθώθηκε)
Δισκός - πλατώ, αλλαγή στα 60.000 χλμ
2 αλλαγές μπαταρίας, η μία λόγω προβλήματος στο δυναμό, το οποίο επισκευάστηκε.
Διάφορες λάμπες & ασφάλειες (μικροπράγματα)
Χαλασμένος διακόπτης φωτισμού στο ντουλαπάκι συνοδηγού.
Σερπατίνα τιμονιού ακούγεται, μα δεν την αλλάζω.
2 καμμένοι πολλαπλασιαστές (με το ζόρι το πήγα συνεργείο, παρ'ολίγον να χάσω την πτήση μου για Ιταλία...)Ωστόσο, δεν τρίζει παρά τα 100.000 χλμ του, είναι συμπαγές & φρενάρει πολύ καλά.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Είχαν όμως και δύο καλά τα 416. Πολύ δυνατό μοτέρ (όταν δούλευε) και 'πλούσιο' εσωτερικό.Σωστός. Επίσης, καλή ποιότητα κατασκευής (ή όπως αλλιώς μεταφράζεται η έλλειψη έντονων τριγμών και τα μαλακά πλαστικά) καθώς και αρκετά καλή, για την κατηγορία, ποιότητα κύλισης.
-
Moυ κανει εντυπωση που τα 416 εμφανισαν τα γνωστα προβληματα με τις φλαντζες, απο αυτα επασχαν τα 14αρια.Τα 1600 δεν ειχαν το μοτερ της Honda??
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Moυ κανει εντυπωση που τα 416 εμφανισαν τα γνωστα προβληματα με τις φλαντζες, απο αυτα επασχαν τα 14αρια.Τα 1600 δεν ειχαν το μοτερ της Honda??Ναι στην γενιά R8 τα 1600αρια είχαν μοτερ Honda.
-
Το δικό μας φοράει τον 1600άρη αυτής της σειράς.
-
Σκοτς, ψωνίσαμε από σβέρκο.
-
Εκ του αποτελέσματος, έτσι φαίνεται
εγώ πάντως πριν την έλευση του παιδιού το επέστρεψα στον ιδιοκτήτη του και τώρα 'κοιμάμαι' πιο ήσυχος
-
Διαβασα ολο το θεμα και απορω ρε παιδια...
Ο πατερας μου ειχε αλλαξει πολλα Renault κατι 5 κατι Renault 19 ....Μετα πηραμε του θειου μου το Golf IV 1.4 για λιγο μιας και το πουλησαμε για να παρουμε της ξαδερφης μου το Golf IV 1.6 Full Extra και το εχουμε ακόμη ..Ομολογώ με ολα αυτα που διαβαζω για τα golf iv πρεπει να ειμαστε πολύ τυχεροι...
Εχει 140.000χμ μοντελο 2000. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ και το εχω τρακαρει και μια φορα με καμια 80-100 με πεταξε στην στροφή(απειρος οδηγος) και καβαλησα πεζοδρομιο και κοπάνησα σε μαντρα τι επαθε? Ευθυγραμμιση,ζυγοσταθμιση,Προφυλακτηρας και γρυλος παραθυρου. Αν ηταν αλλο αμαξι σε αυτο το τρακαρισμα πραγματικα θα ειχε φυγει για σκραπ. Οσοι ηταν στο σημειο και εβλεπαν το αμαξι μου ελεγαν φιλε παει το αμαξι αλλα τελικα δεν ειχε τιποτα
καλα μην μιλήσω οτι παει σε χωματοδρομους ολη την ωρα..Αγροτη το εχουμε κανει το φορτουνουμε Ελιες,κλπ χαχαχαχα -
Ο χρήστης the_winner έγραψε:
Διαβασα ολο το θεμα και απορω ρε παιδια...
Ο πατερας μου ειχε αλλαξει πολλα Renault κατι 5 κατι Renault 19 ....Μετα πηραμε του θειου μου το Golf IV 1.4 για λιγο μιας και το πουλησαμε για να παρουμε της ξαδερφης μου το Golf IV 1.6 Full Extra και το εχουμε ακόμη ..Ομολογώ με ολα αυτα που διαβαζω για τα golf iv πρεπει να ειμαστε πολύ τυχεροι...
Εχει 140.000χμ μοντελο 2000. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ και το εχω τρακαρει και μια φορα με καμια 80-100 με πεταξε στην στροφή(απειρος οδηγος) και καβαλησα πεζοδρομιο και κοπάνησα σε μαντρα τι επαθε? Ευθυγραμμιση,ζυγοσταθμιση,Προφυλακτηρας και γρυλος παραθυρου.** Αν ηταν αλλο αμαξι σε αυτο το τρακαρισμα πραγματικα θα ειχε φυγει για σκραπ**. Οσοι ηταν στο σημειο και εβλεπαν το αμαξι μου ελεγαν φιλε παει το αμαξι αλλα τελικα δεν ειχε τιποτα
καλα μην μιλήσω οτι παει σε χωματοδρομους ολη την ωρα..Αγροτη το εχουμε κανει το φορτουνουμε Ελιες,κλπ χαχαχαχαΣε καμμία περίπτωση.
-
Αν ήταν άλλο αμαξι θα είχε στρίψει
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Αν ήταν άλλο αμαξι θα είχε στρίψειΑπ' το πληκτρολόγιο μου το πήρες
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Το δικό μας φοράει τον 1600άρη αυτής της σειράς.Δηλαδη τον χειροτερο.
Οι φλαντζες τους ηταν τελειως μουφα με αποτελεσμα να θελουν αλλαγη, βεβαια αργοτερα ειχε βγει ενα σετ (aftermatket νομιζω) που ηταν καλο αλλα ειχαν ηδη απαξιοθει σαν αυτοκινητα οποτε δεν αξιζε το κοστος επισκευης.
Οι γνωστες παντως περιμεναν μεχρι να καει το μοτερ και μετα περνουσαν αυτο της honda . -
Εχω την εντυπωση πως το 19άρη ήταν απο τα ασφαλεστερα στην 'παθητικη ασφαλεια' για την εποχή του. Και η οδικη συμπεριφορά του καλύτερη απο τα τότε ... γιαπωνέζικα 'καλοπουλημένα'!
Η υποστροφή του Sunny N14 δήλωνε παρούσα ... ακόμα και στην ευθεία!!! -
Παιδια γεια σας! Ειμαι καιρο μελος του φορουμ αλλα κυριως μπαινω γιανα διαβασω και να μαθω καποια πραγματα. Ηρθε ομως η ωρα να γραψω για το δικο μου Peugeot 307 Νοεμβριου του 2007 απο τα τελευταια που βγηκαν πριν την αντικατασταση. Το αυτοκινητο εχει αυτη τη στιγμη σχεδον 80000 μοιρασμενα σε εθνικες οδους και πολη Τι να πρωτοθυμηθω:
α. Εκαψε φλατζα 2 φορες, περυσι και φετος
β. Χαλασε το ραδιο σι-ντι
γ. Ξεφτισε το τιμονι
δ. Καηκε η μεσαια σκαλα στα φωτα, ενω ημουν βραδυ στην Πατρων-Κορινθου
ε. Καηκανε ταυτοχρονα ολα τα πισω φωτα, μαζι και των φρενων
στ.Βραχυκυκλωση της μπαταριας στον εναμιση χρονο, αμεσως μετα απο μεγαλο ταξιδι
ζ. Ενοχλητικος θορυβος στο φρεναρισμα με αλλαγμενα τακακια και γενικα πολυ ψαξιμο
η. Πολλαπλασιαστης
Δεν ειναι και λιγα, ετσι; Επισης διαβασα τα σχολια για το Golf IV. Ενα θα σας πω: ο πατερας μου το πουλησε 7 μηνες αφου το ειχε αγορασει. Τρομερα προβληματικο! -
μοιρασμένα τα βλέπω τα πράγματα ...
και εγώ που νομιζα οτι χαλάνε μόνο τα ιταλικά και τα γαλλικά...
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Αν ήταν άλλο αμαξι θα είχε στρίψειυπαρχει και σχετικη φωτο στο θεμα με το ''θαψιμο'' που αφορα στο gti
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
μοιρασμένα τα βλέπω τα πράγματα ...και εγώ που νομιζα οτι χαλάνε μόνο τα ιταλικά και τα γαλλικά...
Στα ιταλικά και γαλλικά οι βλάβες συμπεριλαμβάνονται στα τεχνικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου, γι' αυτό και δεν μπαίνουν στον κόπο να τις αναφέρουν...
-
Ξέρω ότι γράφω το ακριβώς ανάποδο από το πνεύμα του topic, αλλά ειλικρινά μου κάνει εντύπωση που θάβεται τόσο το Golf IV.
Επειδή έτυχε να έχω στην κατοχή μου ένα τέτοιο για 9 χρόνια, μπορώ να πω ότι τις μόνες φορές που χρειάστηκε να πάω χωρίς προγραμματισμό στο συνεργείο ήταν:- στον 8ο χρόνο για σπασμένο γρύλο συνοδηγού, αν και θεωρώ ότι έφταιγα εν μέρει γιατί έκλεινα πολύ συχνά (σχεδόν πάντα) την πόρτα με το παράθυρο τέρμα κατεβασμένο.
- στον 6ο χρόνο για αλλαγή σασμάν (μου είχαν βάλει λάθος το δίσκο!!!! - απίστευτο κι όμως πραγματικό).
- στον 7ο χρόνο για κολλημένο (κλειστό) θερμοστάτη, όπου επειδή δεν υπήρχε ετοιμοπαράδοτος στην Πάτρα, χρειάστηκε να οδηγήσω Πάτρα-Αθήνα (μιας και είχα deadline Και δε με έπαιρνε να καθυστερήσω ούτε μισή ώρα) με κολλημένο κλειστό το θερμοστάτη μηχανής και παρόλα αυτά δεν έκαψε φλάτζα ούτε τίποτε άλλο. την κατάσταση βοήθησε ότι εκείνη την μέρα είχε στην εθνική 2 με 3 βαθμούς πάνω από το μηδέν και είχα τέρμα την θέρμανση (και φυσικά ανοιχτά παράθυρα).
Κατά τα άλλα έμεινα ΠΟΛΥ ευχαριστημένος από την αγορά του οχήματος και ειλικρινά θα την ξαναέκανα.
Μόνα 'μελανα' σημεία ότι- το καντράν κάτω δεξιά (εκεί στον χιλιομετρητή) η ένδειξη δεν φωτιζόταν επαρκώς το βράδυ. Δεν ήθελα να δώσω 200+€ για να βλέπω το χιλιομετρητή το βράδυ κι έτσι πουλήθηκε με αυτό το 'ελάττωμα'.
- έτριζε ελάχιστα στο στρογγυλό αεραγωγό του ταμπλό στον οδηγό κι αυτό μετά το 7ο έτος και σταματούσε όποτε το περνούσα με κρέμα περιποίησης.
Ίσως όμως λογικό μετά από 9 χρόνια και 160.000km.
Τι να πω...Εγώ ήμουν ο υπερ-κωλόφαρδος που έτυχε το 1 αμάξι σε όλη την παραγωγή με τα ελάχιστα προβλήματα?Όσο αναφορά το στρίψιμο μετά από μία αλλαγή ανάρτησης KAYABA αμορτισέρ + H&R ελατήρια και ελαστικών (σε 205/55/16), το αμάξι ήταν πολύ καλό όσο πήγαινες γραμμές.
Οπότε...δεν ξέρω...όλοι αυτοί που θάβουν το αμάξι (όσο αναφορά το στρίψιμο ΕΙΔΙΚΑ), όντως το έχουν οδηγήσει μετά την αλλαγή της ανάρτησης με μία (έστω απλή) aftermarket? Εντάξει, η εργοστασιακή ήταν 'μάπα' για να 'στρίβεις' αλλά απίστευτα αποτελεσματική για τους καρόδρομους της Ελλάδας.
Το πιο αναξιόπιστο αυτοκίνητο που είχατε ποτέ