-
Δεν τα λες και λίγα όλα αυτά...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Δεν τα λες και λίγα όλα αυτά...συμφωνω αλλα ξερω περιπτωσεις απο ολες σχεδον τις μαρκες με τα ιδια η πολυ χειροτερα προβληματα.
το θεμα ειναι το κοστος των βλαβων αυτων. εχω φιλο με Ε46 320 που εχει πληρωσει απειρα λεφτα για οτιδηποτε και μαλιστα το αμαξι το εχει για βολτα. και δεν ειναι καγκουρας να το καει ολη την ωρα. απλα στην ΒΜW για τις ιδιες βλαβες με μενα θα εδινε 3 φορες παραπανω το λιγοτερο. ισχυει αυτο ναι η οχι? -
Εμενα δε μου φαινεται και τραγικο αν υποθεσουμε οτι εχει και αρκετα παραπανω απο 240.000km οπως λες.. Οκ το σασμαν θα μπορουσες να το εχεις γλιτωσει, τα ψαλιδια-ζαμφορ και το ακρομπαρο μια φορα σε αυτα τα χιλιομετρα δε τα θεωρω καν βλαβη αλλα φθορα φυσιολογικη.. Η ζημια στη μηχανη ναι ,τα 30e για μπουζοκαλωδια και αυτο στο τιμονι αν δε ταλαιπωρησαν καθ οδον ειναι ανευ σημασιας.
Γενικα δεν ειναι αστερι αλλα σιγουρα δεν ειναι αναξιοπιστο αυτο που περιγραφεις. -
Ο χρήστης theo13 έγραψε:
Δεν τα λες και λίγα όλα αυτά...
συμφωνω αλλα ξερω περιπτωσεις απο ολες σχεδον τις μαρκες με τα ιδια η πολυ χειροτερα προβληματα.
το θεμα ειναι το κοστος των βλαβων αυτων. εχω φιλο με Ε46 320 που εχει πληρωσει απειρα λεφτα για οτιδηποτε και μαλιστα το αμαξι το εχει για βολτα. και δεν ειναι καγκουρας να το καει ολη την ωρα. απλα στην ΒΜW για τις ιδιες βλαβες με μενα θα εδινε 3 φορες παραπανω το λιγοτερο. ισχυει αυτο ναι η οχι?Προφανώς και ισχύει. Από την άλλη είμαι ίσως επηρεασμένος από αυτοκίνητο 18,5 ετών με 240.000 χλμ που τα μόνο που έχει αλλάξει πλην των αναλώσιμων είναι μια αντλία βενζίνης (πριν 15 μέρες, μετά από 18,5 χρόνια δηλαδή) και μπιλιοφόρους όταν ήταν 10 ετών. Βέβαια στην επίσημη αντιπροσωπεία τα σέρβις και τα ανταλλακτικά ήταν ληστεία μετά φόνου, αλλά σε εξειδικευμένο συνεργείο οι τιμές είναι πολύ νορμάλ.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Είχε στα άκυρα πράγματα, χερούλια και μεντεσέδες πορτών και καπώ, τάπα ρεζερβουάρ, ψαλίδια Ζ στην εμπρός ανάρτηση, στακτοδοχείο, ρεζέρβα ανάγκης, γρύλλο, κομβία ρυθμίσεων καθισμάτων, εργαλειοθήκη.Π@υτσες μπλε δηλαδη.Και γενικα ακουγοταν ως καλο αυτοκινητο γιατι ουσιαστικα ηταν (απ οσα υποστιριζονταν τοτε) BMW σε τιμη Ροβερ.
-
Δια το αμαξι αυτο συνεχιζει να στριβει ,να φρεναρει και να αντιδραει σα καινουργιο ομως?
Θελω να πω κι εγω αλλαξα 2 σινεμπλοκ ψαλιδιων με ενα χ κοστος προχθες καθως ενιωθα οτι εχει αλλαξει η συμπεριφορα του.. Σιγουρα και 20.000km ακομα να τ αφηνα πανω ουτε θα μ αφηνε ουτε θα ειχα πληρωσει κτλπ.. Το θεμα ειναι οτι δε θα ταν σωστο το αμαξι και δε θα το ευχαριστιομουνα..Σιγουρα αξιοπιστο ομως.. γενικα δλδ υπαρχουν πραγματα που αλλοι τα θεωρουν απαραιτητα γιατι το θελουν 'τζιτζι' ρε αδερφε και να πηγαινει σα καινουργιο και αλλοι θεωρουν αξιοπιστα αυτοκινητα που δε θα τολμαγα να οδηγησω.... -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Γνωριζω ανθρωπο με saxo vts 1.4 αγορασμενο με 110.000km κατα πασα πιθανοτητα γυρισμενα και μεχρι τα 160.000km σε διαστημα 3,5 χρονων.
Ψυγειο
Πολλαπλασσιαστης
Ρουλεμαν πισω αξονα
Φλασιερα
Νεκρωμα ηλεκτρικης υποβοηθησης τιμονιου..
Φλατζα
Φουσκες ημιαξονιων
Κρεμαγιερα επισκευη
Επισκευη στο σασμαν (συγχρονιζε-ρουλεμαν)
Και μεσα σε 10 μερες μοτερ ρελαντι, αντλια βενζινης, ραγισμενος κορμος μοτερ στο οποιο ειχε κανει τη φλατζα..
Αλλαζει μοτερ και σε 3 μηνες βγαζει φλατζα το μεταχειρισμενο..Οταν ραγισε ο κορμος ,αλλαξε ταυτοχρονα συμπλεκτη, μοτερ,επισκευασε το σασμαν, αλλαξε δισκοπλακες, τακακια,λαδια, μπουζι,παραφλου και ολα τα φιλτρα..
Μου θυμίζεις το 106 μου.
Στα πρώτα 3,5 χρόνια( το αγόρασα με 160.000 χλμ) άλλαξα, ψυγείο μοτέρ και καλοριφέρ, αντλία βενζίνης, μπουζοκαλώδια, αντλία τιμονιού, πολλαπλασιαστή,δυναμό,μίζα,2 θερμοστάτες, πεταλούδα γκαζιού, δίσκο πλατώ, ενώ πριν το δώσω (μετά από 5 χρόνια) άλλαξα και κρεμαριέρα. Για αυτά εγώ δεν φέρω ευθύνη.
Για αυτά που έχω ευθύνη έχουμε και λέμε : Ρουλεμάν πίσω άξονα κάθε 2ο σέρβις (10 Κ χλμ ), μια φορά δεν τα άλλαξα οπότε άλλαξα άξονα (600 ευρώ ) , κομματιασμένο πλατώ αφού διαλύθηκε το ρουλεμάν και έσπασε όλα τα χτένια. (άσχετο αν έτσι έκανε 200 χλμ στροφιλίκι τάπα )καθώς και μια φορά ρουλεμάν πίσω τροχών.
Λίγο πριν το δώσω έκαψε φλάντζα,( φταίω και δεν φταίω) και επίσης ήθελε ξανά ρουλεμάν συμπλέκτη (ούτε 5.000 χλμ δεν άντεξε) καθώς και ... ρουλεμάν πίσω στον άξονα.
Αναξιόπιστο πάντως δε το λες. Επίσης μια φορά δεν μ άφησε στο δρόμο. Πάντα έμενε έξω από το σπίτι
εδιτ : στα δε φταίω προσθέστε και τις ντίζες του λεβιέ
Αν θυμηθώ τίποτα ακόμα μπορεί να ξανακάνω έδιτ ... -
MERCEDES A 140
Σε 7 χρόνια και σκάρτα 45000 χλμ, χρειάστηκε 3 επισκευές η ηλιοροφή και 2 το αυτόματο κιβώτιο. Αθάνατη γερμανική αξιοπιστία. -
FIAT PUNTO 8V 1242cc μοντ2000.....κατοχος μια φιλη,εχω ξαναγραψει γι΄αυτη την ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.....
Βαλτε στο μυαλο σας τι μπορει να χαλασει και να σταξει σε ενα αυτοκινητο....
μπραβο σας το βρηκατε ολοι!!!
το θεμα ειναι οτι το εχει ακομη και το κοντερ γραφει 120000χλμ ουαου
με ενα προχειρο υπολογισμο κοντευει να το ξαναγορασει.... -
Πολύ γενικό το θέμα. Τί εννοούμε όταν λέμε αναξιόπιστο? Έχω οδηγήσει εκατοντάδες αυτοκίνητα και για πολλά χρόνια το καθένα λόγω δουλειάς και όλων των κατηγοριών. Μπορώ να πώ με βεβαιότητα ότι όλα τα αμάξια βγάζουν προβληματάκια με την πάροδο του χρόνου ή ακόμα βγάζουν προβλήματα και απο την πρώτη μέρα χωρίς να μπορώ να πώ ότι συμβαίνει με ένα συγκεκριμένο είδος μάρκας. Δεν θεωρώ ότι είναι αναξιόπιστα με την ίδια γενική έννοια που θέτεται στο θέμα. Όλες οι μάρκες βγάζουν προβλήματα.
-
Αναξιόπιστα; Βαριά λέξη. Μάλλον με ταλαιπώρησαν πολύ και χωρίς να το σκεφτώ ιδιαίτερα τα πούλησα:
- Ford Fiestas Espagna μοντ.1984
- Fiat Yugos 45 μοντ.1989
- Magyar Swift μοντ.1997
- Πεζός 206 μοντ. 2002
-
είναι λίγο άδικο να μιλάμε για αυτοκίνητο που πήραμε μτχ...
-
Παρών : Audi 80-1600cc του ΄87 (το αυγό) και Merc C200K-2000cc του '02.
Τα κουσούρια τα έχω αναφέρει σε άλλα τοπικά και ειδικά αυτά της Merc, με 'έχρισαν' μέλος στο forum.Για μένα, ενα ακριβό αυτοκίνητο, δεν πρέπει να κάψει ούτε λαμπάκι φώτων-φρένων τα 2 τουλάχιστον πρώτα χρόνια.
Απόψεις του τύπου 'ε, δεν σε άφησε δά και στο δρόμο' με εκνευρίζουν οταν αναφερόμαστε σε οποιοδήποτε ολοκαίνουριο αυτοκίνητο!
Μικροζημιές-Βλάβες δικαιολογούνται για αυτοκίνητα που πέρασαν την 5ετία ή τα 80.0000 χλμ , όχι στα πρώτα 5-10-20.000χλμ!ΥΓ: Σχόλια για αναξιόπιστα μεταχειρισμένα που έκαναν κάποιοι, τα θεωρώ 'εκτός θέματος'. Ο πρώτος ιδιοκτήτης είναι άγνωστο πώς το χρησιμοποιούσε και γιατί τελικά το πούλησε, οπότε η κριτική δεν είναι αξιόπιστη.
-
Ο χρήστης theo13 έγραψε:
γυρισα με το ενα μπουζοκαλωδιο τελειως βγαλμενο το αμαξι ρεταρε στο ξεκινημα αλλα μετα πηγαινε κανονικα.Πώς γίνεται αυτό;
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Για μένα, ενα ακριβό αυτοκίνητο, δεν πρέπει να κάψει ούτε λαμπάκι φώτων-φρένων τα 2 τουλάχιστον πρώτα χρόνια.
Απόψεις του τύπου 'ε, δεν σε άφησε δά και στο δρόμο' με εκνευρίζουν οταν αναφερόμαστε σε οποιοδήποτε ολοκαίνουριο αυτοκίνητο!
Μικροζημιές-Βλάβες δικαιολογούνται για αυτοκίνητα που πέρασαν την 5ετία ή τα 80.0000 χλμ , όχι στα πρώτα 5-10-20.000χλμ!ΥΓ: Σχόλια για αναξιόπιστα μεταχειρισμένα που έκαναν κάποιοι, τα θεωρώ 'εκτός θέματος'. Ο πρώτος ιδιοκτήτης είναι άγνωστο πώς το χρησιμοποιούσε και γιατί τελικά το πούλησε, οπότε η κριτική δεν είναι αξιόπιστη.
+1000
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
γυρισα με το ενα μπουζοκαλωδιο τελειως βγαλμενο το αμαξι ρεταρε στο ξεκινημα αλλα μετα πηγαινε κανονικα.
Πώς γίνεται αυτό;
Φυγόκεντρος...
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
γυρισα με το ενα μπουζοκαλωδιο τελειως βγαλμενο το αμαξι ρεταρε στο ξεκινημα αλλα μετα πηγαινε κανονικα.
Πώς γίνεται αυτό;
Aνώτατη Ιταλική Μηχανολογία 2
-
Δεν είχαμε στην οικογένεια πολλά αυτοκίνητα, αλλά γενικά εκτός από την τύχη παίζει πολύ μεγάλο ρόλο και ο κάτοχος (χρήση-συντήρηση). Γενικά, λοιπόν, είχαμε (και έχουμε) αυτοκίνητα που δε φημίζονται για την καταγωγή και την αξιοπιστία τους (Fiat -x3-, Alfa Romeo, Peugeot).
Στα πιο αναξιόπιστα συναγωνίζονται το Peugeot 106 Rallye 16V και το Renault Clio II facelift (100HP).
To Rallye όμως είναι μπροστά. Έχει πολλά θέματα με τα ηλεκτρικά-τροφοδοσία. Αγοράστηκε καινούργιο (τώρα έχει 125.000), και είναι απολύτως «μαμά». Αλλάζω πολλαπλασιαστή κάθε 20-25.000 χλμ, δηλαδή τώρα φοράει τον πέμπτο κατά σειρά, χωρίς να έχει γίνει επαρκής διάγνωση του τι φταίει (την τελευταία φορά άλλαξαν καλωδιώσεις).
Παρουσιάζει απότομα τινάγματα και αρρυθμίες στο ρελαντί όποτε θυμάται. Κάποιες φορές τρέμει ολόκληρο (πολύ περισσότερο από diesel). Κατά καιρούς έχουν αλλαχτεί αισθητήρας υποπίεσης, βηματικό μοτέρ (x2), ένας άλλος αισθητήρας που δε θυμάμαι, 2 φορές από 1 μπεκ που δεν ψέκαζε, ένα αρχικό τμήμα στην εξάτμιση που υποτίθεται ότι προκαλούσε κραδασμούς. Επίσης ρουλεμάν πίσω άξονα και κάποιες βάσεις της αντιστρεπτικής. Και μία φορά έφυγε ο πύρος του λεβιέ (έπαιρνε μόνο 3 και 4η, και γύρισα από Καρπενήσι στη Θεσσαλονίκη έτσι).
Ενδεικτικά να αναφέρω ότι το κατά τις φήμες πάρα πολύ αναξιόπιστο άλλο αυτοκίνητο της οικογένειας (Alfa Romeo 33 1,4, sportwagon 4X4), αγοράστηκε καινούργιο και μέχρι τα 230Κ χλμ, όταν αποσύρθηκε, είχε βγάλει ως ζημιές: 2 φορές χαλασμένο ταχύμετρο και 1 στροφόμετρο όλα στις πρώτες 10Κ χλμ, 2 φορές καμμένες αντιστάσεις στο καλοριφέρ και τίποτα άλλο από μηχανικά μέρη. Α! και δύο φορές έφυγε ο πύρος του σασμάν στα χεράκια μου (σε αυτό κούμπωνε μόνο 1η και 2η). -
AAAA!!!!!! Φοβερό θέμα !
Μα φυσικά το πιο αναξιόπιστο που είχα (βασικά ο μπαμπάς )
Ήταν ..... Το ένα .... Το μοναδικό ..... Το ανεπανάληπτο ..... Το ΡουμάνικοCitroen AXEL !!!!
Απο την πρώτη στιγμή που βγήκαμε απο την αντιπροσωπεία ....όλα χαλούσαν
Και για τους νεώτερους : http://www.google.gr/imgres?q=citron+ax ... 24&bih=690
-
Ο χρήστης carfanatic έγραψε:
Πώς γίνεται αυτό;
Aνώτατη Ιταλική Μηχανολογία 2
το αυτοκινητο την προηγουμενη μερα ηταν στο συνεργειο και ειχε αλλαξει μπουζι και προφανως ξεχασε να το βαλει το καλωδιο στην θεση του. ετσι δουλευαν οι 3 κυλινδροι. Παντως το αμαξι εκτος απο ενα ρεταρισμα στο ξεκινημα μετα πηγαινε σαν να μην εχει τιποτα. μηπως επειδη ειναι μποξερ η μηχανη??
εγω παντως ανοιξα το καπω να δω τι ειναι οταν γυρισα
Το πιο αναξιόπιστο αυτοκίνητο που είχατε ποτέ