-
Με τον ίδιο τρόπο που αν αυτοκτονήσουμε θα διαπιστώσουμε αν υπάρχει μετά θάνατον ζωή.
Αν ποτέ ανεβεί το ΚΚΕ στην εξουσία, το πρώτο του μέλημα θα είναι η κατάλυση της αστικής δημοκρατίας. Όποτε οι πολίτες δεν θα έχουν ποτέ ξανά το δικαίωμα να αλλάξουν γνώμη και να αλλάξουν το καθεστως ειρηνικά, μέσω εκλογών.
-
Δυστυχώς είναι περισσότερο εύκολο από όσο νομίζουμε να βιώσουμε αυταρχικό καθεστώς . Βλέπουμε ότι ψήγματα αυταρχισμού έχουμε και τώρα που έχουμε δημοκρατικές κυβερνήσεις , όχι όταν θα έρθει μια αντιδημοκρατική κυβέρνηση με λαϊκή εντολή . Και τα ιστορικά παραδείγματα που αυταρχικές κυβερνήσεις εγκαθιδρύθηκαν με λαϊκή εντολή είναι πάμπολλα .
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Οι Κομμουνιστές επίσης σκότωσαν την αδερφή του παππού μου και τον άντρα της. Εκείνη μάλλον πήγε άδικα, αλλά εκείνον καλά τον έκαναν καθώς ήταν συνεργάτης των Ταγματασφαλιτών! Δεν με ενδιαφέρει αν ήταν σόι μου, ο αγώνας είναι δίκαιος.
Δυστυχώς,επιβεβαιώνεις πως κι ο κομμουνισμός είναι κυνικός.Πως είναι δίκαιος,όταν παραδέχεσαι κι εσύ ο ίδιος πως χάνονται αθώοι; 'Παράπλευρες απώλειες'; (με τον ίδιο τρόπο και τα υπόλοιπα δυτικά πολιτικά συστήματα που καταδικάζεις,μπορούν να δικαιολογούν τους δικούς τους 'αγώνες').
-
Ο χρήστης kkostask έγραψε:
Συγνώμη Δία, αλλά αν δεν τρολάρεις, πρέπει να το ψάξεις.Μη στεναχωριέσαι, έχω ψάξει αρκετά για να ξέρω ότι το σημερινό σάπιο σύστημα δεν μου κάνει.
Κανένα έγκλημα δεν δικαιολογείται και για κανέναν αγώνα. Και αν εγώ θεωρήσω ότι 'κάνω αγώνα' και σου καρφώσω μια σφαίρα στο κούτελο δεν θα τρέχει τίποτα,έτσι? Ωραιότατη λογική!!! Και ας θεωρήσουμε ότι τον ταγματασφαλίτη καλά τον έκαναν. Ο γιδοβοσκός παππούς μου σε ένα ορεινό χωριό στο πουθενά,τι έφταιγε να του κάψει το σπίτι ο εκδοροσφαγέας?
Κανείς δεν αρνήθηκε ότι έγιναν και λάθη και εγκλήματα. Τα οποία όμως ας μην ξεχνάμε ότι ξεκίνησαν από την άλλη πλευρά, όταν οι κρατικές δυνάμεις και οι Άγγλοι σκότωναν άοπλους ΕΑΜίτες που διαδήλωναν στο κέντρο της Αθήνας!!! Αν πάντως ήμουν Πραιτοριανός των αφεντικών κι εσύ μαχόσουν για τα δίκια των πολλών θα είχες κάθε νομιμοποίηση να με σκοτώσεις από την στιγμή που κι εγώ αυτό θα προσπαθούσα να κάνω σε σένα.
Στον ΟΤΕ ακόμα υπάρχουν οι παλιές συμβάσεις της μονιμότητας .
Ναι, αλλά είναι ΑΕ. Δεν είναι κρατικός...
Μα ήταν έγκλημα ότι ήταν αστός , ή απλά αφού δεν ήταν μαζί με τους φονιάδες του ΚΚΕ ήταν εναντίον τους .Οπως άλλοι πήγαν να φάνε γιατρούς , δικηγόρους , αξιωματικούς και μάλιστα εξ εφέδρων...
Απλά γιατί δεν ήταν του κόμματος . Μετά που ισχυροποιήθηκε και η άλλη πλευρά βρήκε ηθική δικαίωση από τους φόνους της κατοχής και των αντάρτικων εναντίον απλών πολιτών και έκανε ανάλογα σε αριστερούς .
Δεν τα ξες καλά. Δες πως ξεκίνησε και ποιος χτύπησε πρώτος (στα πρώτα 3 λεπτά, αν βαριέσαι να το δεις όλο που καλό θα ήταν να το έβλεπες):
Το ότι ο Realzeus δεν μπορεί να καταλάβει ότι η Κίνα ανθεί και εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι έχουν βγει από την φτώχεια και τη μιζέρια χάρη στο άνοιγμα της οικονομίας αντί να λιμοκτονούν όπως στα χρόνια του Μάο είναι πραγματικά εκπληκτικό.
Εκπληκτικό είναι ότι δεν καταλαβαίνεις ότι στην Κίνα έχουν ξεπηδήσει εκατομμυριούχοι ενώ συμπατριώτες τους λιμοκτονούν και πεθαίνουν στα εργοστάσια-γαλέρες ώστε οι άλλοι να αγοράζουν Ferrari...
Η απώλεια επαφής με την πραγματικότητα και τη λογική είναι εκπληκτική, υπάρχει μόνο ότι λέει το βιβλίο -που φυσικά δεν είχε σχέση με τη λογική και την πραγματικότητα πριν από 100 χρόνια, πόσο μάλλον σήμερα
Όταν θα απεμπολήσεις τον αντικομμουνισμό επιπέδου Άδωνη Γεωργιάδη θα μπορέσουμε να μιλήσουμε. Ακόμα και Δεξιοί οικονομολόγοι παραδέχονται ότι η Μαρξιστική-Λενινιστική θεωρία εξηγεί σωστά τους κύκλους του Καπιταλισμού. Θες και παράδειγμα; Έχει πέσει μέσα σε όλες τις προβλέψεις που έκανε!
Το τελευταίο 'αστείο' του ΚΚΕ είναι που καταδικάζει τη ΧΑ, ενώ το ίδιο μιλάει για κατάλυση της δημοκρατίας με επανάσταση (δηλαδή βία και δολοφονίες), εξαφάνιση της αστικής τάξης (πάλι με δολοφονίες) και εξίσωση όλων (προφανώς μέσω βίας και 'κρατικοποιήσεων'). Βασικά βρήκαν ευκαιρία να 'καταδικάσουν' κάποιον άλλον που τους παίρνει το ρόλο του δολοφόνου και δικτάτορα.
Πρώτα από όλα αυτό το αστειάκι που ονομάζετε αυτό το Αστικό Republic ως Δημοκρατία πρέπει κάποια στιγμή να πάψει. Το ΚΚΕ μιλάει για πραγματική Δημοκρατία, όπου ο λαός θα έχει την εξουσία και δεν θα πηγαίνει απλά κάθε 4 χρόνια για να ψηφίσει τον Δήμιο που προτιμάει. Άλλωστε όποιος Αστός πολιτικός και να βγει, στην Ελλάδα τουλάχιστον - αλλά το ίδιο γίνεται και στην Ευρώπη, ακριβώς τα ίδια θα κάνει. Για να αλλάξει λοιπόν αυτό θα υπάρξει λαϊκή εξέγερση. Αυτή λαϊκή εξέγερση θα πνιγεί στο αίμα από τις αντιδραστικές δυνάμεις του Κεφαλαίου, όπως ακριβώς έγινε και το '44 στην Αθήνα (δες το παραπάνω ντοκιμαντέρ). Οπότε όπως είναι λογικό κι επόμενο και ο Λαός θα πάρει τα όπλα για να αμυνθεί. Στην Ρωσία το '17 ακόμα και ο Στρατός (μεγάλο μέρος του τουλάχιστον) είδε το άδικο που γίνονταν και πέρασε με το μέρος των επαναστατών. Έτσι γίνονται οι επαναστάσεις. Εκτός αν νομίζεις ότι μπορείς να αλλάξεις τίποτα με την κάλπη (το ΟΧΙ που έγινε ΝΑΙ για παράδειγμα... ). Και κάτι άλλο, καμία φυσική εξόντωση δεν θα υπάρξει σε όποιον δεν αντιταχθεί με τα όπλα στην θέληση των πολλών. Αυτό περί αφάνισης της Αστική Τάξης. Μην περιμένουν φυσικά να διατηρήσουν τα πλούτη τους...
Οπότε αν ποτέ αναλάβει το ΚΚΕ το Μαξίμου θα δούμε αν πράγματι είναι η ορίτζιναλ αριστερά και ο ορίτζιναλ κομουνισμός.
Σε αυτό δεν μπορώ να διαφωνήσω. Αν προδώσουν την ιδεολογία να είσαι σίγουρος ότι οι πρώτοι που θα βρεθούν απέναντί τους θα είναι οι πρώην σύντροφοί τους.
Δυστυχώς,επιβεβαιώνεις πως κι ο κομμουνισμός είναι κυνικός.Πως είναι δίκαιος,όταν παραδέχεσαι κι εσύ ο ίδιος πως χάνονται αθώοι; 'Παράπλευρες απώλειες'; (με τον ίδιο τρόπο και τα υπόλοιπα δυτικά πολιτικά συστήματα που καταδικάζεις,μπορούν να δικαιολογούν τους δικούς τους 'αγώνες').
Όχι ο Κομμουνισμός, η Επανάσταση είναι αυτή στην οποία δυστυχώς θα γίνουν και αναπόφευκτα τέτοια πράγματα. Αν μου βρείτε πάντως τρόπο για δίκαιο κόσμο χωρίς επανάσταση, μαζί σας θα είμαι κι εγώ.
-
H Σοβιετική τότε Ένωση έκανε λάθη για αυτό και όταν διαλύθηκε ο λαός τότε συναίνεσε. Τώρα διαβάζω ότι ένα ποσοστό θα ήθελε να επανέλθει ο κομμουνισμός. Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια. Δεν είμαι πουθενά πλέον κομματικά και πολιτικά. Όμως αυτή η καλή και δημοκρατική δύση με αρχηγούς τις ΗΠΑ και την Γερμανία, πόσο δημοκρατική είναι όταν οι ΗΠΑ έχουν μετά τον Β Παγκόσμιο πόλεμο κάνει πολέμους για να προστατέψουν τα συμφέροντά τους; Να θυμίσω Βιετνάμ, Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, Αφγανιστάν; Αυτό δεν είναι αυταρχισμός και παγμόσμιο τσαμπουκάς ειδικά την στιγμή που για τον πόλεμο στο Ιράκ δεν είχε το πράσινο φως του ΟΗΕ; Να θυμίσω ότι οι δημοκρατικές ΗΠΑ στο Αιγαίο μας δεν αναγνωρίζουν το Διεθνές Δίκαιο αλλά κάνουν πλάτες στην αυταρχική Τουρκία; Η Γερμανία δεν κυβερνά αυταρχικά στην Ε.Ε. όταν επιβάλει τα δικά της οικονομικά μέτρα; Στην Ελλάδα πόσο δημοκρατικά κυβερνούν τα κόμματα όταν εκλέγονται με σχετική και όχι απόλυτη πλοιοψηφία τρέμοντας την απλή αναλογική; Δεξιά και αριστερά ο αυταρχισμός για εμένα δίνει και παίρνει δυστυχώς. Αλλού γίνεται απροκάλυπτα και αλλου με τρόπο ποιο διπλωματικό (Αιγαίο).
-
Ο χρήστης Sarantish έγραψε:
H Σοβιετική τότε Ένωση έκανε λάθη για αυτό και όταν διαλύθηκε ο λαός τότε συναίνεσε.Δεν ισχύει αυτό. Έγινε Δημοψήφισμα και ο Λαός ψήφισε υπέρ της διατήρησης της Ένωσης (με κάποιες αλλαγές). Αλλά έγινε ό,τι έγινε και με το δικό μας δημοψήφισμα...
-
Αν εξαιρέσουμε το γεγονός ότι κάνεις παραπομπή λόγια που δεν έχω πει,δέχομαι ότι έγιναν εγκλήματα εκατέρωθεν. Άλλωστε είναι όλα καταγεγραμμένα και επιβεβαιωμένα. Μόνο που λες ότι με τον κομμουνισμό θα έρθει η πραγματική δημοκρατία, ειλικρινά μένω από επιχειρήματα. Αλήθεια,κάθε ποτέ ψήφιζαν στην ΕΣΣΔ? Πόσα κόμματα υπήρχαν? Και για να μην ξεχνιόμαστε,και ο Κουφοντίνας (Ε)πανάσταση έκανε....ένας στυγνός δολοφόνος όπως ο Στάλιν,ο Χρούτσεφ,ο Μπρέζνιεφ κλπ....μην ξεχάσω και τους λοιπούς 'επαναστάτες' βέβαια....Παπαδόπουλο,Παττακό,Γκιζίκη κλπ.
-
Ζητώ συγγνώμη, μπερδεύτηκαν τα quotes. To διορθώνω άμεσα.
Έχουμε μπλεχτεί λίγο με τις έννοιες. Δημοκρατία δεν σημαίνει απαραίτητα αυτό που έχουμε εδώ με κόμματα και εκλογές. Δημοκρατία σημαίνει να έχει την εξουσία ο Δήμος, ο Λαός. Αυτό σε ένα Κομμουνιστικό σύστημα γίνεται μέσω των Σοβιέτ (συμβούλια στους τόπους εργασίας).
Ο Μπρέζνιεφ και ο Χρούστσωφ τι φόνους έκαναν;
-
Fail is human,forgive is divine έλεγαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι,οπότε δεκτή η συγνώμη για την παραπομπή.
Άρα δέχεσαι ότι ο πατερούλης ξεκαθάρισε τον τόπο.... Οι διάδοχοι του απλά δεν έκαναν τίποτα για να διορθώσουν το έγκλημα, άρα είναι συνένοχοι. -
Πάντως όπως λέει και ο criuser, έγινε αποσταλινοποίηση επί Χρουστσωφ...
-
Σγα Σγα οι απαντήσεις
Αρχικά για το ποιός χτύπησε πρώτος . Αυτό πάει από τότε που επιτέθηκε ο κολλητός Αδόλφος στον κολλητό Σήφη...
Από τα τέλη του 41 αρχές του 42 τα μέλη του ΚΚΕ άρχισαν να χτυπάνε στα μικρά μέρη όποιον δεν πήγαινε μαζί τους και απλά ήθελε να κάτσει με την οικογένεια του . Αλλωστε μεγάλο μέρος των επιθέσεων κατά των Γερμανών είχε διπλό στόχο . Πέρα από τις εντυπώσεις να αναγκάσει με τον φόβο των αντιποίνων πολλούς απλούς ανθρώπους να ανέβουν στο βουνό . Ιδιαίτερα όσους νέους δεν είχαν υποχρεώσεις οικογενειακές . Ετσι γέμιζε και τις τάξεις του ΕΛΑΣ και πούλαγε και αντίσταση σκοτώνοντας 2 ξεκομμένους φαντάρους .
Μετά όταν δυνάμωσε πέραν των πρακτικών να καθαρίζουν κόσμο , απλά επειδή ήταν αστοί ή μορφωμένοι , ή αξιωματικοί άρχισε να χτυπάει τις άλλες αντάρτικες οργανώσεις , είτε να τις περιορίζει σε μικρό μέρος της χώρας όπως ο ΕΔΕΣ είτε να τους σκοτώνει όπως το 5/42 του Ψαρρού . Μετά την πτώση των Ιταλών το 43 και την βέβαια ήττα των Γερμανών έπαιζε παιχνιδάκια και συμφωνίες κυρίων με αυτούς όπως έχουν γραφτεί πολλές φορές , αλλά η αριστερή προπαγάνδα στην χώρα είναι ακόμα ισχυρή .
Αθώους και άοπλους ανθρώπους σκότωναν οι του ΚΚΕ από το 1942 . Ηταν δε τόσο σίγουροι για τον εαυτό τους που έκαναν και κίνημα στην Αλεξάνδρεια μέσα στα πλοία , που βέβαια ήταν σίγουρο ότι δεν θα πετύχαινε , αλλά η συνήθης βλακεία της αριστεράς μας περιθωριοποίησε στα συμμαχικά πλοία και έπαιξε ρόλο στο ότι δεν είχαμε τα μεταπολεμικά κέρδη που έπρεπε ως νικητές του πολέμου .
Από την άλλη κατανοούμε την αντιπάθεια του ΚΚΕ για το ξαδερφάκι την ΧΑ , αλλά εμείς οι υπόλοιποι γιατί πρέπει να κυνηγάμε την ΧΑ και να αφήνουμε το ΠΑΜΕ να κάνει παιχνίδια ? Το σωστό θα ήταν με ένα σπάρο δύο τρυγόνια...
Σαράντη ποιός λαός ερωτήθηκε τότε για να συναινέσει ? Αφού επί 70 χρόνια δεν μπορούσε να μιλήσει . Απλά δεν μπορούσε να κρατηθεί οικονομικά άλλο η ΕΣΣΔ γιατί ήταν αντίθετη στην ανθρώπινη φύση και κατέρρευσε .
Για τα άλλα που λες δεν διαφωνεί κανείς . Εγώ λέω ότι την Ιστορία την γράφουν οι νικητές και πάντα οι κακοί είναι οι ηττημένοι .
Αποσταλινοποίηση δεν σημαίνει ότι δεν έγιναν φόνοι αντιφρονούντων . Τα γκουλάγκ μια χαρά δούλευαν . Και στο Τείχος πολλοί άφησαν τα κοκκαλάκια τους...
-
Κρουζεράκο μου γιατί παραποιείς τα γεγονότα πάλι;
Ο Εμφύλιος ξεκίνησε από επίθεση της Κυβέρνησης και των Άγγλων κατά ΑΟΠΛΩΝ διαδηλωτών, μετά την παραίτηση των έξι Υπουργών του ΕΛΑΣ λόγω της απαίτησης του Σκόμπι να αφοπλιστεί, σε αντίθεση με τις Δεξιές Οργανώσεις που θα έμεναν ένοπλες. Μέσα στον Β' ΠΠ έγιναν και από τις δύο πλευρές εγκλήματα, τα είπαμε αυτά.
Επίσης στην ΕΣΣΔ έγινε ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ όπου οι πολίτες ψήφισαν συντριπτικά ΥΠΕΡ της διατήρησης της ΕΣΣΔ!!!
Τα Γκούλαγκ άρχισαν να διαλύονται μετά τον Στάλιν: https://en.wikipedia.org/wiki/Gulag#After_World_War_II
-
Το ντοκιμαντέρ που παραθέτεις ως ευαγγέλιο είναι η μία άποψη των πραγμάτων. Η άλλη άποψη είναι ότι το ΚΚΕ είχε αποφασίσει να κάνει το ρεσάλτο για την εξουσία, είχε μαζέψει τον ΕΛΑΣ γύρω από την Αθήνα και απλά έψαχνε μια ωραία αφορμή (για να αρπάξει την εξουσία (από την νόμιμη κυβέρνηση Παπανδρέου). Βέβαια παρόλο που η επίσημη γραμμή του κόμματος είναι η δια της βίας κατάλυση της όποιας μορφής εξουσίας, πάντα στον εμφύλιο το ΚΚΕ 'προκαλούνταν από τους άλλους', πάντα δηλαδή αντιδρούσε και δεν δρούσε, μυστήρια πράγματα... Τέλος πάντων, δεν θα συμφωνήσουμε βέβαια επ' αυτού.
Όσο για την ταξική μας 'χαζομάρα', κι εγώ και πολλοί άλλοι εδώ μέσα τοποθετούμε εαυτούς στην 'μεσαία τάξη'. Φαντάζομαι ότι κι εσύ δεν θεωρείς τον εαυτό σου προλετάριο γιατί τότε καλό θα ήταν να έρθεις μια βόλτα στην λαχαναγορά να σου δείξω κανέναν πραγματικό τέτοιο να δεις πως είναι (πάντως δεν κατέχει 3-4 αυτοκίνητα σίγουρα). Μέχρι το ΚΚΕ να σχηματίσει ευνοϊκή θέση προς την μεσαία τάξη (η οποία προς το παρόν είναι σαφώς εχθρική αφού του εμποδίζει την προλεταριοποίηση των μαζών, άρα και την επικράτησή του) μια χαρά ΔΕΝ θα ψηφίζουμε ΚΚΕ και βρίσκω την θέση μας πολύ λογική. Προφανώς αυτό βέβαια δεν θα γίνει ποτέ, αφού δεν το έγραψε ο Μαρξ και οι θέσεις του κόμματος δεν αναθεωρούνται. 'Δυστυχώς' όμως δεν υπάρχουν μόνο αφεντικά και εργάτες, έχει προχωρήσει ο κόσμος καμιά εκατοστή χρόνια.
-
Δεν μου αρέσει να λέω στον συνομιλητή μου ότι λέει μπούρδες, αλλά με το ζόρι κρατιέμαι σε αυτήν την περίπτωση!
Το ντοκιμαντέρ της Κρατικής Τηλεόρασης επί Κυβέρνησης Παπανδρέου (σιγά τον Λένιν δηλαδή) ήταν σαφές και αυτά τα γεγονότα ήταν καταγεγραμμένα και δεν επιδέχονται αμφισβήτησης. Το ότι εσύ θεωρείς ότι το ΕΑΜ ήθελε να πάρει την εξουσία δεν τεκμαίρεται από πουθενά. ΑΟΠΛΟΙ κατέβηκαν οι διαδηλωτές και δεν ήταν μόνον ΕΑΜίτες αλλά προέρχονταν και από πολλούς άλλους δημοκρατικούς χώρους.
Δεν το παίζω τίποτα, αλλά έλα εσύ μια μέρα στο υπόγειο με τις μηχανές που δουλεύω χειρωνακτικά σηκώνοντας ρολά stretch film των 50-60 κιλών και φορτώνοντας φορτηγά με το εμπόρευμα που παράγω για να μου πεις για προλετάριους. ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ όπου είμαι και ΕΡΓΑΤΗΣ και ΜΑΣΤΟΡΑΣ και ΛΟΓΙΣΤΗΣ και πληρώνω φόρους που δεν μου αφήνουν σχεδόν κανένα πραγματικό εισόδημα!!! Στην λαχαναγορά τα πράγματα είναι πιο εύκολα. Τα ξέρω γιατί έχω πελάτες εκεί!!! Άϊντε τώρα που θα μας γίνει και μάθημα!!!
-
Όποιος δεν είναι στην επίσημη γραμμή λέει μπούρδες. Δεν είπα βέβαια ότι πήγαν οι άοπλοι διαδηλωτές να πάρουν την εξουσία. Δεν αμφισβητώ τα γεγονότα αυτά. Πλην όμως ο ΕΛΑΣ, υπαγόμενος τότε ακόμη στις διαταγές της νόμιμης κυβέρνησης Παπανδρέου (βάση της συμφωνίας της Καζέρτας) στράφηκε τελικά εναντίον της κυβέρνησης. Αυτό αν δεν κάνω λάθος λέγεται πραξικόπημα (όταν δηλαδή ένα μέρος του στρατού στασιάζει εναντίον της νόμιμης κυβέρνησης). Ελπίζω να γνωρίζεις ότι στα δεκεμβριανά δεν έλαβαν μέρος τελικά μόνο 'άοπλοι εαμίτες' αλλά σχεδόν το σύνολο του ΕΛΑΣ Ρούμελης και της Πελοποννήσου. Και πάλι προφανώς δεν περιμένω να συμφωνήσεις, άλλωστε δεν έχει και σημασία, δεν είναι το πρόβλημά μας ο εμφύλιος. Αλλά καλό είναι να γνωρίζεις ότι υπάρχει και ιστορία πλην της επίσημης γραμμής (φαντάζομαι βέβαια 'χίτικη', 'φασιστική' κ.λ.π.). Και προσωπικά, όταν βλέπω χαζοχαρούμενα 'ντοκιμαντέρ' όπως το παραπάνω με τους καλούς πάντα από την μία και τους κακούς πάντα από την άλλη, αντιδρώ.
-
Φυσικά και πάρθηκαν τα όπλα όταν δέχθηκαν επίθεση. Το αντίθετο θα ήταν παράλογο. Απλά ήταν μάταιο όταν πολεμούσαν με λιανοντούφεκα ενάντια στα άρματα και αεροσκάφη των Άγγλων.
-
Άιντε αδέρφια! Να πάρουμε τα όπλα, να εκδικηθούμε όλους όσους μας πίνουν το αίμα τόσα χρόνια! Θάνατος στα αφεντικά ακόμα και αν κάνουν τους εργάτες/λογιστές/μάστορες στις δικές τους επιχειρήσεις! Να λήξει επιτέλους η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο!
ΥΓ: κάνουμε και λίγο χιούμορ,έτσι?
-
Για όσα έκαναν οι αριστερούληδες στους απλούς ανθρώπους και τα κολλητιλίκια με τους γερμανούς στην διάρκεια της κατοχής ....
-
Λες που κατέβαιναν στα χωριά, και αν δεν τους έδιναν τίποτα οι νοικοκυραίοι, απαύτωναν κόρες/γυναίκες;
-
Εγραψα λίγα σχόλια πριν . Κυρίως για τα άλλα θέματα , αλλά πιθανόν να έπαιξαν και τέτοια γεγονότα .
Capitalism vs Communism Mother of all topics