-
piliourits wrote:
ΜΗΝ πάρεις μηχανάκι χωρίς SSD δίσκο την σήμερον ημέρα, θα είναι ανεπανόρθωτο σφάλμα (δηλαδή επανορθώνεται αλλά με κόπο και χρήμα) και ρώτα και οποιονδήποτε άλλο εμπιστεύεσαι εδώ, να το επιβεβαιώσεις. Ή πάρε αυτό που έχεις βάλει στο μάτι, ΜΟΝΟ ΑΝ έχει τη δυνατότητα να πάρει και έναν ακόμη M.2 SSD
Να ξέρεις όμως πως αυτό που κοιτάς είναι και πιο ακριβό και υστερεί ΠΟΛΥ σε ΟΛΑ, σε σχέση με αυτό που σου πρότεινα...
Αυτό φίλε μου που προτείνεις αφενός είναι πανάκριβο, έχει 8gm ram και μόλις 512gb hd. Είναι gaming λάπτοπ και εγώ δεν παίζω παιχνίδια.
που έχει δύο δίσκους (SSD+HD) και 12Gb Ram και είναι ποιο φτηνό.
Πως σου φαίνεται;
Δεν έχω αποφασίσει ακόμη αν θα πάρω καινούριο λάπτοπ. Αλλά αν πάρω θα παίξω μέχρι 800euro-850euro.
Αυτό που κοιτάς δεν είναι άσχημο, αλλά ενώ κοστίζει 799€ αυτό που σου πρότεινα κοστίζει 820€ στα δύο πρώτα καταστήματα του σκρουτζ.
Αυτό που σου πρότεινα έχει ανώτερο επεξεργαστή, ανώτερη κάρτα γραφικών (κατά πολύ και τα δύο και από θέμα drivers και υποστήριξης) , οθόνη υψηλότερης ανάλυσης, το ότι είναι 'gaming' σημαίνει πως θα έχει καλύτερο φωτιζόμενο πληκτρολόγιο και ηχεία και σύστημα ψύξης. 512 SSD vs 128 SSD σημαίνει πως έχεις 100 γιγα γρήγορου δίσκου διαθέσιμα για προγράμματα στη πρώτη περίπτωση και πολλαπλάσιο χώρο στη δεύτερη, αν επεξεργαστεις βίντεο ή δεδομένα θα είναι πολύ πιο γρήγορο με το μεγάλο SSD (αν θέλεις να κατεβάσεις ταινίες κλπ. βάλε τον 1ΤΒ από το παλιό σε ένα casing των 10€) ενώ σου είπα ήδη πως πρέπει να βάλεις άλλα 8GB RAM ώστε να χεις 16 σύνολο σε Dual Channel και το μηχανάκι να φτάσει στο μέγιστο για πολλά χρόνια με μεγάλη διαφορά επιδόσεων.
Οι συμβουλές μου είναι προς το συμφέρον σου και δεν τις κάνω απερισκεπτα ή με επιπολαιες 'γνώσεις' όπως άνθρωποι που ασχολούνται επιφανειακά. Με γνώμονα τη μέγιστη δυνατή απόδοση για κάθε χρήση, στο συγκεκριμένο ύψος χρημάτων.
-
Ρε σεις αν πάρει νέο μηχάνημα και το ανοίξει και προσθέσει ram ή δίσκο τερμα η εγγύηση. Τι συμβουλές ειναι αυτές;
Η ταπεινή μου άποψη για μηχάνημα εργαλείο ειναι:
Αν μπορείς i5 από 9500 και πάνω τότε i5. Απέφυγε ryzen.
Το single thread του i5 είναι αισθητά ανωτερο κάτι που λογικά θα εκμεταλευινται τα προγράμματα που χρησιμοποιείς. Αμφιβάλλω αν τέτοια προγράμματα έχουν δυνατότητα καλού synchronized των multi cores κτλ. Δεν είναι τόσο προηγμένα προγραμματιστικα αυτά τα προγράμματα. Ας μας πούνε και οι προγραμματιστεί την αποψη τους.
Οποτε αυτο που σε ενδιαφέρει είναι το sigle thread. Περισσότερο και από την πολλαπλάσια ram. Καλοδεχουμενη η πολλαπλάσια ram έστω και μεσαίας ταχύτητας. Αλλα τα πάντα είναι ο single core κατά την αποψη μου.
Εκτός αν έχεις 40 plug in προγραμματα Που τρέχουν ταυτόχρονα σε μια πλατφόρμα. Εκεί ναι θέλεις πολλαπλάσια ram.
Αν θες να κάνεις επεξεργασία βίντεο θέλεις πολύ δυνατή καρτα γραφικών, δεν νομίζω όμως ότι κάνεις κάτι τέτοιο.
-
Τα αλιενγουεαρ και τα λατιτιουντ και βοστρο ντελ δεν χανουν καμια εγγυηση στο ξεκοιλιασμα, εχουν και οδηγιες πψς να το κανεις καο ον σαιτ γουαραντινα
-
Mastoras78 wrote:
Γενικά μου αρέσει η τεχνολογία και την τιμώ αν και προτιμώ τα αυτοκίνητα
Τα αυτοκίνητα είναι πραγματική τεχνολογία (για να μην πάμε σε ανώτερα επίπεδα - αεροσκάφη, πύραυλοι, διαστημόπλοι), όχι τα χαζο-gadgets. Πως έχει επικρατήσει να εννοούν οι νέοι τεχνολογία τα tablets και όχι ένα αυτοκίνητο που είναι μηχανολογικό θαύμα, με ξεπερνάει πραγματικά...
Συμφωνούμε σε αυτό! Τα αυτοκίνητα συνδυάζουν περισσότερων ειδών τεχνολογίες. 'Οσον αφορά τους νέους όμως είναι σαφώς ακριβότερα από ένα προσιτό tablet και μπορείς να τα οδηγήσεις αφού βγάλεις δίπλωμα από ένα όριο ηλικίας και μετά. 'Οσο περνάνε τα χρόνια και η ζωή μας γίνεται όλο και πιο εύκολη τα αυτοκίνητα αντιμετωπίζονται ως ανάγκη μετακίνησης. Για εμένα όμως θα είναι πάντα έκφραση ελευθερίας.
Τώρα στο θέμα μας που για να αλλάξεις μνήμη και δίσκο χάνεις την εγγύηση μου φαίνεται αστείο. Στα σαπάκια που πουλάνε τα πολύ φτηνά αυτό ίσως να ισχύει μιας και δεν έχουνε δυνατότητες αναβάθμισης και είναι τα πάντα ενσωματωμένα στην πλακέτα. Στα κανονικά laptop αν μου έλεγε κάποιος το παραπάνω θα απευθυνόμουν στον προιστάμενο του να το ξεκαθαρίσει ή θα άλλαζα κατάστημα
-
Όλα αυτά τα μηχανήματα έχουν τις δικές τους μνήμες κτλ και λένε πως δέχονται αναβαθμίσειςμε τα δικά τους υλικά.
Μου έχει τύχει ομως θέμα μετά από αναβάθμιση σε λαπτοπ, άλλαξα σε ssd δίσκο, να κάνουν νερά με την εγγύηση και να αρχίζουν τα διάφορα μεν ναι αλλα.... λόγω του ότι ζήτησα εγγύηση για το πληκτρολόγιο που δεν έπιανε σωστα, και αργότερα και η οθονη.
Και μιλάω για λαπτοπ άνω των 1500 ευρω.
Αν γίνεται και είναι δεκτο από το service τους, τοτε πάω πασο!
-
piliourits wrote:
ΜΗΝ πάρεις μηχανάκι χωρίς SSD δίσκο την σήμερον ημέρα, θα είναι ανεπανόρθωτο σφάλμα (δηλαδή επανορθώνεται αλλά με κόπο και χρήμα) και ρώτα και οποιονδήποτε άλλο εμπιστεύεσαι εδώ, να το επιβεβαιώσεις. Ή πάρε αυτό που έχεις βάλει στο μάτι, ΜΟΝΟ ΑΝ έχει τη δυνατότητα να πάρει και έναν ακόμη M.2 SSD
Να ξέρεις όμως πως αυτό που κοιτάς είναι και πιο ακριβό και υστερεί ΠΟΛΥ σε ΟΛΑ, σε σχέση με αυτό που σου πρότεινα...
Αυτό φίλε μου που προτείνεις αφενός είναι πανάκριβο, έχει 8gm ram και μόλις 512gb hd. Είναι gaming λάπτοπ και εγώ δεν παίζω παιχνίδια.
που έχει δύο δίσκους (SSD+HD) και 12Gb Ram και είναι ποιο φτηνό.
Πως σου φαίνεται;
Δεν έχω αποφασίσει ακόμη αν θα πάρω καινούριο λάπτοπ. Αλλά αν πάρω θα παίξω μέχρι 800euro-850euro.
Για το μηχανημα που προτεινει ο πιλιοριτης σου συνιστω να δεις τι λενε στο Ινσομνια αν ειναι καλο, μην κοιτας το μεγεθος του δισκου. Εγω θα κοιταγα επεξεργαστη μνημη και ποιοτητα πλακετας και κασας βασικο ταυτοχρονα ποιοτητα οθονης να εχει σχετικα καλα χρωματα αν ειναι δυνατον και το φωτιζομενο πληκτρολογιο ειναι τεραστια ευκολια. Αλλα δεν θελεις να παρεις ενα με προβληματικη σχεδιαση, θελεις να παρεις κατι να δουλευει αθορυβα και απροβληματιστα για χρονια.
Απο το 2009 εχουν κανει αλματα τα λαπτοπ. Να σκεφτεις ειχα παρει ενα Σονυ Βαιο το 2008 απο Αμερικη ηταν τοτε πριμιουμ λαπτοπ και το 2014 που πηρα το Λενοβο βασικη σειρα, τελειως πλαστικο η πλακετα η σχεδιαση της κασας και οι επεξεργαστες ηταν πολυ μπροστα σε αλλο επιπεδο απο το Σονυ. Μονο η οθονη ειναι χειροτερη και η κασα του σονυ ηταν απο μαγνησιο. Το Σονυ ειχε γνωστη καρτα γραφικων με προβλημα η οποια και καηκε το 2014 οταν πιεστηκε λιγο το λαπτοπ, ηρθε με αθλια παραθυρα Βιστα. Τωρα εχει επισκευαστει και εχουν μπει Παραθυρα 10 αλλα δουλευει με ανεβασμενες θερμοκρασιες αφου η καρτα γραφικων δεν αποδιδει (επισκευαστηκε με reflow) μονο στις βασικες λειτουργιες δουλευει.
Αποψη μου πρεπει να παρεις καινουριο λαπτοπ μετα τοσα χρονια και να μην πληρωσεις για επισκευη του Τοσιμπα. Εγω το Σονυ το εφτιαξα μονος μου με 5 ευρω κοστος για την παστα μονο.
-
Αυτό που κοιτάς δεν είναι άσχημο, αλλά ενώ κοστίζει 799€ αυτό που σου πρότεινα κοστίζει 820€ στα δύο πρώτα καταστήματα του σκρουτζ.
Αυτό που σου πρότεινα έχει ανώτερο επεξεργαστή, ανώτερη κάρτα γραφικών (κατά πολύ και τα δύο και από θέμα drivers και υποστήριξης) , οθόνη υψηλότερης ανάλυσης, το ότι είναι 'gaming' σημαίνει πως θα έχει καλύτερο φωτιζόμενο πληκτρολόγιο και ηχεία και σύστημα ψύξης. 512 SSD vs 128 SSD σημαίνει πως έχεις 100 γιγα γρήγορου δίσκου διαθέσιμα για προγράμματα στη πρώτη περίπτωση και πολλαπλάσιο χώρο στη δεύτερη, αν επεξεργαστεις βίντεο ή δεδομένα θα είναι πολύ πιο γρήγορο με το μεγάλο SSD (αν θέλεις να κατεβάσεις ταινίες κλπ. βάλε τον 1ΤΒ από το παλιό σε ένα casing των 10€) ενώ σου είπα ήδη πως πρέπει να βάλεις άλλα 8GB RAM ώστε να χεις 16 σύνολο σε Dual Channel και το μηχανάκι να φτάσει στο μέγιστο για πολλά χρόνια με μεγάλη διαφορά επιδόσεων.
Οι συμβουλές μου είναι προς το συμφέρον σου και δεν τις κάνω απερισκεπτα ή με επιπολαιες 'γνώσεις' όπως άνθρωποι που ασχολούνται επιφανειακά. Με γνώμονα τη μέγιστη δυνατή απόδοση για κάθε χρήση, στο συγκεκριμένο ύψος χρημάτων.
Καταρχήν να σε ευχαριστήσω για τις συμβουλές. Οφείλω να ξεκαθαρίσω ορισμένα πράγματα για να μην σας μπερδεύω.
Στο σπίτι η χρήση που κάνω στον υπολογιστή είναι αστεία εντελώς. Καθημερινά το πολύ 2 με 3 ώρες και το Σαββατοκύριακο το πολύ 4 ώρες. Παιχνίδια δεν παίζω, μουσική στον υπολογιστή δεν ακούω. Από βίντεο μόνο youtube και χωρίς να ασχολούμαι και πολύ με την ανάλυση. Ταινίες στο φορητό δεν βλέπω. Οι απαιτήσεις μου είναι πολύ μικρές.
Ξέρεις πόσα cases με σκληρούς δίσκους έχω στο σπίτι; Συλλογή. Μόνο ένα χρησιμοποιώ για backup. Δεν θέλω ούτε καλώδια, ούτε κουτάκια.
Για αυτό δίνω τεράστια σημασία στην χωρητικότητα του σκληρού δίσκου στο λάπτοπ. Θέλω τα data μου να είναι σε άμεση χρήση και όχι να συνδέω κουτάκια, καλωδιάκια, κλπ... Τακτικά παίρνω backup [με αυτό https://www.snapfiles.com/get/syncbackse.html] σε ένα εξωτερικό σκληρό δίσκο [σε αυτόν https://www.skroutz.gr/s/3575573/Western-Digital-Elements-Portable-1TB.html] και μετά κλειδώνεται σε ένα ντουλάπι μέχρι το επόμενο backup.
Ότι και να πάρω σίγουρα θα είναι καλύτερο από το Toshiba του 2009 το οποίο με υπερκαλύπτει.
Απλά θέλω 17άρι γιατί με τις μικρές οθόνες έχω θέμα λόγω επαγγέλματος. Θέμα συνήθειας.
-
wantone εννοείς να μπω σε κάποιο site όπως το Insomnia? Έχω account στο insomnia αλλά έχω να μπω χρόνια.
Πάστα στο Toshiba δεν έχω αλλάξει. Έχουν και πάστα αυτά τα μαραφέτια;
Στο 1ο lockdown μου έκαψε το σκληρό δίσκο. Δεν άντεξε. Τον άλλαξα. Έσκασα τότε 250euro και έβαλα πάνω ένα 1Tb.
Από το eshop.gr το είχα αγοράσει, https://www.e-shop.gr/toshiba-satellite-l675-128-p-PER.904560
Του έχω βάλει και 8Gb Ram και με τα Windows 7 ήταν μια χαρά μηχανάκι.
οντως καλο σπεκ. αλλα βλεπω ο επεξεργαστης ειναι του 2011 σε αυτο το λινκ. δεν ειπες οτι το αγορασες το 2009?
Και εγω θα εβλεπα να το φτιαξω αν γινεται αλλα οχι με μεγαλο κοστος.
-
Για το μηχανημα που προτεινει ο πιλιοριτης σου συνιστω να δεις τι λενε στο Ινσομνια αν ειναι καλο, μην κοιτας το μεγεθος του δισκου. Εγω θα κοιταγα επεξεργαστη μνημη και ποιοτητα πλακετας και κασας βασικο ταυτοχρονα ποιοτητα οθονης να εχει σχετικα καλα χρωματα αν ειναι δυνατον και το φωτιζομενο πληκτρολογιο ειναι τεραστια ευκολια. Αλλα δεν θελεις να παρεις ενα με προβληματικη σχεδιαση, θελεις να παρεις κατι να δουλευει αθορυβα και απροβληματιστα για χρονια.
Απο το 2009 εχουν κανει αλματα τα λαπτοπ. Να σκεφτεις ειχα παρει ενα Σονυ Βαιο το 2008 απο Αμερικη ηταν τοτε πριμιουμ λαπτοπ και το 2014 που πηρα το Λενοβο βασικη σειρα, τελειως πλαστικο η πλακετα η σχεδιαση της κασας και οι επεξεργαστες ηταν πολυ μπροστα σε αλλο επιπεδο απο το Σονυ. Μονο η οθονη ειναι χειροτερη και η κασα του σονυ ηταν απο μαγνησιο. Το Σονυ ειχε γνωστη καρτα γραφικων με προβλημα η οποια και καηκε το 2014 οταν πιεστηκε λιγο το λαπτοπ, ηρθε με αθλια παραθυρα Βιστα. Τωρα εχει επισκευαστει και εχουν μπει Παραθυρα 10 αλλα δουλευει με ανεβασμενες θερμοκρασιες αφου η καρτα γραφικων δεν αποδιδει (επισκευαστηκε με reflow) μονο στις βασικες λειτουργιες δουλευει.
Αποψη μου πρεπει να παρεις καινουριο λαπτοπ μετα τοσα χρονια και να μην πληρωσεις για επισκευη του Τοσιμπα. Εγω το Σονυ το εφτιαξα μονος μου με 5 ευρω κοστος για την παστα μονο.
Πως θα τα δεις ρε φίλε όλα αυτά που λες; Με το ζόρι βρίσκω τεχνικά στοιχεία για τους φορητούς. Χθες χάζευα κάτι 15άρια στην Cosmodata και κανείς δεν ήξερε εκεί μέσα τα τεχνικά χαρακτηριστικά. Ούτε καν στην πρίζα δεν τα είχαν.
Στο ΠΛΑΙΣΙΟ, άλλο πανηγύρι και εκεί. Την έχουν δει Κολωνάκι. Απλησιάστα όλα.
Δεν αναφέρω κάτι αλυσίδες τύπου Media Markt, Kotsovolos και Public. Σαν στοκάδικα είναι αυτές οι αλυσίδες. Ότι υπάρχει, αν υπάρχει. Κοίταξα και στο eshop.gr (τακτικός πελάτης) αλλά και σε αυτούς τίποτα το ιδιαίτερο.
Υποχρεωτικά το ψάχνω μέσω ίντερνετ.
Το Toshiba ξέρεις γιατί θέλω να το φτιάξω; Για την τηλεργασία. Για αυτό. Αν πάρω καινούριο φορητό δεν θέλω να το βάλω να δουλεύει 10 και 12 ώρες διαρκώς remote συνδεδεμένο με τα συστήματα της εταιρείας. Θα τα φτύσει και το καινούριο. Οι φορητοί δεν είναι φτιαγμένοι για να λειτουργούν αδιάκοπα τόσες ώρες καθημερινά.
Θα μου πεις φυσικά: 'Γιατί ρε Storm δεν παίρνεις ένα Desktop για την τηλεργασία;'
Και απαντώ: 'Γιατί είχα δύο desktop και τα χάρισα επειδή δεν τα χρησιμοποιούσα ποτέ. Τουλάχιστον έπιασαν τόπο. Τα πήραν κάποιοι που τα είχαν ανάγκη.'
Τέλος πάντων. Σόρυ για σεντόνι. Την κάνω για την ώρα, πρέπει να βρω λύση για αύριο.
-
οντως καλο σπεκ. αλλα βλεπω ο επεξεργαστης ειναι του 2011 σε αυτο το λινκ. δεν ειπες οτι το αγορασες το 2009?
Και εγω θα εβλεπα να το φτιαξω αν γινεται αλλα οχι με μεγαλο κοστος.
Έχεις δίκιο. Το 2011 το αγόρασα. Το 2009 είχα αγοράσει ένα ACER 17άρη που άντεξε δύο χρόνια. Το έχω στην αποθήκη μου με καμμένη κάρτα γραφικών. Στην αποθήκη μου έχω και ένα TurboX 15άρη καμμένο ποιο παλιό. Αυτό άντεξε 1 χρόνο.
-
Δες και το eshop:
Κοίτα καταλαβαίνω αυτό που λες με τη χωρητικότητα, ούτε γω θέλω καλώδια, αλλά 1ον είναι ανυπολογιστη η διαφορά επιδόσεων ενός υπολογιστή με SSD κι ενός με συμβατικό δίσκο. 'Θα πάθεις πλάκα' αν δουλέψεις ακόμη και το παλιό σου λαπτοπ με SSD. Είναι αμελητέες οι υπόλοιπες επιδόσεις αν δεν έχει SSD. Τα περισσότερα καινούρια έχουν SSD M.2 σε πλακέτα κι όχι 2.5', είναι πολύ πιθανό να έχουν ελεύθερη θέση για προσθήκη δίσκου 1ΤΒ. Ακόμη δίσκος 256 και πολύ περισσότερο 512 δεν γεμίζει ποτέ με αρχεία, αν δεν κατεβάσεις full BR ταινίες των 20-30 γιγα έκαστη. Ενώ 128αρης είναι οριακής χωρητικότητας για τα προγράμματα που θα τρέχουν απ το
128 + 1TB θα βρεις μόνο κανένα υπερτιμημένο παλαιότερης εσοδείας που έχει ξεμείνει και θα ναι το αντίθετο από vfm.
Πάντως αν το Toshiba ανάβει κανονικά, νομίζω θα ναι εύκολο να στο καθαρίσουν και ανανεώσουν τη θερμοαγωγιμη πάστα, αν ήμουν Αθήνα θα σας τα έκανα εγώ τώρα που κάθομαι. Και μια αναβάθμιση σε Windows 10 και βασική 'συντήρηση' στο δίσκο, θα βελτιωναν πολύ την εμπειρία χρήσης.
-
Περίεργα πράγματα. Τα δύο παρακάτω δεν είναι τα ίδια λάπτοπ?
Το σκέφτομαι πολύ σοβαρά το παραπάνω IdeaPad. Είναι το μοναδικό που έχω βρει με SSD+HD σε αυτά τα χρήματα.
Μέχρι να βγάλω άκρη, δανείστηκα ένα Lenovo ThinkPad Edge 15άρη από φίλο που εργάζεται στον ΟΤΕ και του έχουν δώσει εταιρικό.
-
ωπ, δεν εχω πολυ παρακολουθησει καταιγις τη κουβεντα ΑΛΛΑ
απο οσο θυμαμαι κανεις σαπορτ και αντμιναιος σε συστηματα. προσεξε την αναλυση της οθονης, θες fhd και οχι αυτα τα περιεργα που βλεπω, θα εχεις προβλημα σε ριμοτ αξες, θα παραμορφωνονται οι οθονες. ολοι πλεον εχουν fhd.
η λυση που σου προτεινει ο γατος ειναι η καλυτερη, θα με θυμηθεις, παρε μια οθονη μεγαλη και ενα λαπτοπ 15αρι. θα αλλαξεις πιγιοτητα. δισκακι θες ενα 250αρι M2 SSD σιστεμ και ενα εξτερναλ usb3 τεραστιο και ειναι ταμαμ.
-
Θα το κοιτάξω φίλε. Ευχαριστώ
-
Γενικά μου αρέσει η τεχνολογία και την τιμώ αν και προτιμώ τα αυτοκίνητα
Τα αυτοκίνητα είναι πραγματική τεχνολογία (για να μην πάμε σε ανώτερα επίπεδα - αεροσκάφη, πύραυλοι, διαστημόπλοια), όχι τα χαζο-gadgets. Πως έχει επικρατήσει να εννοούν οι νέοι τεχνολογία τα tablets και όχι ένα αυτοκίνητο που είναι μηχανολογικό θαύμα, με ξεπερνάει πραγματικά...
-
Καμιά γρήγορη εκτίμηση τι να επιλέξουμε μεταξύ:
-
Dell vostro 3500 i3 1115g4
-
Lenovo ideapad 3 i3-1005G
Και οι 2 έχουν 256 ssd αλλά το Dell έχι μόνο 4 γίγα μνήμη και νεότερο κι ελαφρώς καλύτερο επεξεργαστή ενώ το lenovo έχει 8 γίγα μνήμη κι είναι 50 ευρώ ακριβότερο. Το Dell άραγε παίρνει upgrade σε μνημη;
Η επιλογή είναι λόγω voucher ψηφιακής μέριμνας.
-
-
Καμιά γρήγορη εκτίμηση τι να επιλέξουμε μεταξύ:
-
Dell vostro 3500 i3 1115g4
-
Lenovo ideapad 3 i3-1005G
Και οι 2 έχουν 256 ssd αλλά το Dell έχι μόνο 4 γίγα μνήμη και νεότερο κι ελαφρώς καλύτερο επεξεργαστή ενώ το lenovo έχει 8 γίγα μνήμη κι είναι 50 ευρώ ακριβότερο. Το Dell άραγε παίρνει upgrade σε μνημη;
Η επιλογή είναι λόγω voucher ψηφιακής μέριμνας.
Βοστρο χαντς νταουν. Ανοιγει και πανευκολα να βαλεις μνημοδισκους. Νομιζω εχει και ονσαιτ εγγυηση. Που δεν χανεται αν το ανοιξεις.
-
-
Ευχαριστώ βρε γάτε, κι εγώ εκεί έκλεινα, τώρα με βοήθησες πολύ!
-
Vostro hands down εννοείται..
-
Ήμουν σχεδόν σίγουρος ότι το Toshiba θα πήγαινε ανακύκλωση. Το πήγα για έλεγχο σε ένα επισκευαστικό κέντρο φορητών και το έφτιαξαν. Βασικά το σουλούπωσαν όσο μπορούσαν για να ζήσει λίγο ακόμη.
Βρέθηκε κολλημένο πληκτρολόγιο και η οθόνη καμμένη. Τα υπόλοιπα ήταν Ok. Το περίεργο είναι ότι όταν το βάζαμε στην πρίζα φαινόταν ότι λειτουργούσε αλλά δούλευαν μόνο τα φανάκια. Ήταν σαν κολλημένο. Δεν ξέρω γιατί γινόταν αυτό.
Βγήκε το κοστουμάκι, έδωσα το Ok και πριν λίγο το πήρα. Πληκτρολόγιο καινούριο ΟΕΜ, νέα οθόνη μεταχειρισμένη. Η οθόνη είναι 1920x1080, δεν είναι γυαλιστερή αλλά ματ. Το πληκτρολόγιο έχει περίεργη αίσθηση, αλλά ok. παίζει.
Κόστος: 93euro (ανταλλακτικά 53euro, έλεγχος/εργασία 40euro).
Νομίζω ότι καλά έκανα που το έφτιαξα.
Αλλά δεν του δίνουν και πολύ ζωή. Είναι ταλαιπωρημένο και θεωρούν δεδομένο ότι πρέπει να πάω σε νέο μηχάνημα.
Τι να πάρω όμως; Έχω χαθεί εντελώς με τα σύγχρονα λάπτοπ.
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]