-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
ace εγώ φτιάχνω μηχανήματα που με πάνε τουλάχιστον 4 χρόνια (με αξιώσεις), το τωρινό μάλιστα είναι στον 5οτο θέμα είναι να ξοδεύεις όσο πιο σωστά μπορείς τα χρήματά σου και με 1000W psu και κάρτα των 600 αυτό δε συμβαίνει
Το σοβαρό και γερό τροφοδοτικό είναι βασικό για μελλοντικές προσθήκες, ενώ η 'λογική' καλή κάρτα σήμερα θα δίνει καλές επιδόσεις για 2-3 χρόνια τουλάχιστον. Το πιο καλό παράδειγμα και για τα δύο που λέω είναι το XF/SLi. Μια 2η κάρτα σημαίνει ότι το παλιό no-name τροφοδοτικό των 600W-700W ή δεν θα μπουτάρει ή θα κάνει reset συνεχώς, ενώ η προσθήκη της -τότε- φθηνής 2ης όμοιας κάρτας (με 100-150€) θα σε φέρει στα ίδια επίπεδα απόδοσης με την τότε ναυαρχίδα κάρτα γραφικών. Έτσι το PC θα αντέξει για ακόμα 1-2 χρόνια άνετα με μηδενικό κόστος, χωρίς καμία άλλη αλλαγή ή προσθήκη.
Όπως προείπα, αυτή τη συνταγή την εφαρμόζω για σχεδόν 15 χρόνια τώρα (με συνολικά 3 PCs -ανά 5ετία περίπου) και δεν έχω 'αστοχήσει' ποτέ
Ειδικά από τη στιγμή που ο iMac που κοιτάει έχει κάρτα κάτω από τα 100Ε.
H πολύ μέτρια κάρτα γραφικών του συγκεκριμένου Mac, θα χρειαζόταν αλλαγή (αν μπορούσες να την αλλάξεις δηλαδή ) το πολύ σε ένα 6μηνο. Επειδή στο Mac δεν μπορείς να κάνεις τίποτα (και σε όλα τα all-in-one) την τρως στη μάπα. Στο PC όμως μπορείς να την αλλάξεις. Άρα γιατί να μην βάλεις εξαρχής (στο PC πάντα μιλάμε) μια καλή κάρτα που θα αντέξει όπως είπα 2-3 χρόνια ?
-
άλλο καλό τροφοδοτικό, άλλο 1000W χωρίς λόγο
δε λέω κι εγώ μεγάλο έχω (850) και τσιμπημένα το πήρα, αλλά γιατί γούσταρα δεν υπάρχει αντικειμενικός λόγος
με ένα ποιοτικό 650αρι είσαι μια χαρά πλέον που τα πάντα είναι λιγότερο ενεργοβόρα, εκτός αν θες να βάλεις επάνω τα αίσχη και να πας για o/c στο διάστημαόσο για τη κάρτα τα 600€ είναι ΠΕΤΑΜΕΝΑ ΛΕΦΤΑ
τα sli/crossfire είναι μαλακίες δεν έχουν νόημα, καλύτερα να αλλάζεις στα 2 χρόνια κάρτες των 250-350 θα είσαι πιο πολύ κερδισμένος
αν τώρα έχεις για παράδειγμα μια κάρτα τουμπάνι πριν μερικών ετών του 1 - 1.5GB και δεύτερη και τρίτη να πάρεις δε θα έχει νόημα γιατί θα είσαι με μόλις 1GB
γενικά παίζεις παιχνίδια; έχεις άποψη τι παίζει με τους οδηγούς και τις απαιτήσεις των παιχνιδιών;
-
άλλο καλό τροφοδοτικό, άλλο 1000W χωρίς λόγοδε λέω κι εγώ μεγάλο έχω (850) και τσιμπημένα το πήρα, αλλά γιατί γούσταρα δεν υπάρχει αντικειμενικός λόγος
με ένα ποιοτικό 650αρι είσαι μια χαρά πλέον που τα πάντα είναι λιγότερο ενεργοβόρα, εκτός αν θες να βάλεις επάνω τα αίσχη και να πας για o/c στο διάστημαόσο για τη κάρτα τα 600€ είναι ΠΕΤΑΜΕΝΑ ΛΕΦΤΑ
τα sli/crossfire είναι μαλακίες δεν έχουν νόημα, καλύτερα να αλλάζεις στα 2 χρόνια κάρτες των 250-350 θα είσαι πιο πολύ κερδισμένος
αν τώρα έχεις για παράδειγμα μια κάρτα τουμπάνι πριν μερικών ετών του 1 - 1.5GB και δεύτερη και τρίτη να πάρεις δε θα έχει νόημα γιατί θα είσαι με μόλις 1GB
γενικά παίζεις παιχνίδια;
Προφανώς και παίζω (πολύ λιγότερο τώρα βέβαια...) εξ'ου και μιλάω για καλές κάρτες γραφικών. Από ότι λες βασίζεις όλο το σκεπτικό σου στο ότι θεωρείς ότι το XF/SLi είναι άχρηστο. Εγώ αντιθέτως θεωρώ ότι είναι μια πολύ καλή λύση για να κάνεις scaling ή/και αναβάθμιση των επιδόσεων όσο και όποτε θέλεις, με πολύ μικρότερο συνολικό κόστος. Και εδώ κολλάει και το 1000αρι τροφοδοτικό.
Ας πάρουμε παράδειγμα την 290Χ που πρότεινα. Στα 500€ (ή 600 για o/c έκδοση, ας πάρουμε τη βασική έκδοση) προσφέρει τις διπλάσιες (λίγο πάνω-λίγο κάτω) επιδόσεις από μια 270Χ που κάνει 220-250€. Δηλαδή χοντρικά διπλά λεφτά-διπλές επιδόσεις. Ακόμα και σήμερα που μιλάμε, μια 270Χ ήδη δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε κάποιες γραφικές απαιτήσεις (π.χ. 4Κ), ενώ η 290Χ μπορεί. Το ίδιο σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό θα ισχύει σε 6 μήνες, 1 χρόνο ή 2 χρόνια. Δηλαδή ενώ η 270Χ θα μπορεί να ανταπεξέλθει σε όλο και λιγότερες περιστάσεις/απαιτήσεις, η 290Χ θα συνεχίζει να υποστηρίζει και να υποστηρίζεται. Και όχι μόνο αυτό, αλλά ρίχνοντας μια δεύτερη 290Χ (που θα κοστίζει σε 2 χρόνια 100-150€ ως το τότε entry level), θα έχεις τότε αντίστοιχες επιδόσεις με την τότε κορυφαία σειρά καρτών. Το οποίο setup θα μπορεί να το αντέξει το τροφοδοτικό σου, άρα καμία άλλη αλλαγή και κόστος.
Άρα θα έχεις δώσει 500 συν 100-150 (πες 700€) ευρώ για να έχεις για 3-4 χρόνια το μέγιστο δυνατό σε επιδόσεις. Από την άλλη με αυτό που προτείνεις θα δώσεις σήμερα 250€, σε ένα χρόνο άλλα 250€ και σε άλλα 1-2 χρόνια άλλα 250€ (πες σύνολο 750€) για να έχεις μονίμως μέτριες επιδόσεις. Όλα τα παραπάνω είναι γενικεύσεις για να σου δώσω μια ιδέα, αλλά σε γενικές γραμμές νομίζω ότι προκύπτει ότι η cost/benefit analysis εύκολα μας δίνει την καλύτερη λύση, αφού έχεις χαμηλότερο συνολικό κόστος για μονίμως καλύτερες επιδόσεις με τη λιγότερη δυνατή φασαρία και ενασχόληση με το PC
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Η πιο vfm λύση για το Θάνο όπως το κόβω είναι hackintosh αλλά αντε να το στήσει κανείς αυτό
Δεν είναι τόσο δύσκολο, υπάρχουν αρκετοί οδηγοί στο net που προτείνουν και το κατάλληλο hardware.
Αλλά δεν έχει το image, οπότε δεν αξίζει να μπει στον κόπο.
Εγώ προτείνω iMac ή Mac Pro. Τα λεφτά τους θα τα βγάλουν αν υπάρχει δουλειά. Τι είναι πχ 300€ αν υπάρχει δουλειά;
Ο Pro είναι καλή περίπτωση αν υπάρχει πολλή δουλειά, γιατί ξεφεύγει.Στάλθηκε από το Nexus 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
αν θέλετε ιμαγτζ έχω πολλά αυτ/κια με το δαγκωμένο μήλο... καλύπτουν ότι σήμα θέλετε, είναι αδιάβροχα και ανθεκτικά
-
Τα Hackintosh, BTO κλπ μάλλον δεν είναι καλές προτάσεις για διάφορους λόγους εφόσον μιλάμε για επαγγελματικό μηχάνημα που θα το έχει σαν βασικό εργαλείο. Αυτή είναι η άποψη μου. Επίσης αυτό το να κρατήσεις 4, 5 χρόνια επίσης είναι λάθος λογική γενικά για επαγγελματικούς υπολογιστές που οι περισσότεροι δεν το έχουν συνειδητοποιήσει και έχει να κάνει με την εφορία. Ο εξοπλισμός πληροφορικής έχει μεγάλο συντελεστή αποσβέσεων (αν δεν έχει αλλάξει 33% έτος) δηλαδή κάθε χρόνο περνάς σαν έξοδο το 1/3 της αξίας μειόνοντας ουσιαστικά τα κέρδη = τον φόρο που πληρώνεις. Δηλαδή προφανώς και συμφέρει να αλλάξεις μηχάνημα κάθε 3 χρόνια συν το γεγονός ότι μετά από 3 χρόνια τα περισσότερα εξαρτήματα είναι εκτός εγγύησης και μια επισκευή εκτός από τον χαμένο χρόνο μπορεί να κοστίσει και κάμποσα €.
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Με αυτή τη λογική που ανέφερα λοιπόν, αν θέλουμε να φτιάξουμε ένα τέτοιο PC σήμερα, χωρίς βέβαια να έχω κάνει εκτενές reportage , παίρνουμε τον φθηνότερο I7 (είπα για την παράμετρο του 2011), με board που να υποστηρίζει όλα όσα θα χρειαστείς (για XF/SLi βασικά), τροφοδοτικό καλό και γερό (βασική προϋπόθεση για μελλοντική αντοχή), κάρτα γραφικών από την top γραμμή αλλά σε όσο το δυνατόν χαμηλή τιμή (υπολογίζοντας το ρυθμό ανανέωσης GPUs, θα αντέξει τουλάχιστον 2 χρόνια), την μνήμη που απαιτείται (και οπωσδήποτε μάρκα και με καλούς χρονισμούς), συν σκληρό δίσκο που προσφέρει ταχύτητα (SSD) συν χωρητικότητα στην καλύτερη δυνατή τιμή (αυτή τη στιγμή αυτός είναι η προσφορά του Evo 750GB).Για τα υπόλοιπα -ήσσονος σημασίας- το συζητάμε, αφού είπαμε ότι για κουτιά, desktop, BD (εγώ το θεωρώ απαραίτητο αλλά τεςπα) και λοιπά παίζει ρόλο και η προσωπική άποψη ή ανάγκη.
(...)
Νομίζω ότι έγινε λίγο πιο κατανοητό το σκεπτικό μου...Εγώ εξακολουθώ να θεωρώ άστοχη τη πρόταση σου.
Γράφεις -ξανά και ξανά- για crossfire/sli. Κατ'αρχάς αυτό είναι εντελώς άχρηστο για τη χρήση που θέλει ο Θάνος. Αν ασχολείται περισσότερο και με video editing, μια καλή κάρτα γραφικών βοηθάει στη ταχύτητα των previews, στην εφαρμογή των φίλτρων και το rendering. Οι κορυφαίες κάρτες gaming όμως είναι εντελώς overkill, ενώ το Photoshop έχει ακόμα μικρότερες απαιτήσεις από τη κάρτα γραφικών*. Η GPU των 600€ παίζει να είναι πιο ανούσια αγορά ακόμα και από το αν έβαζε αυτοκόλλητα tribal και αεροτομή σιδερώστρα στο αμάξι ο άνθρωπος (Θάνο, do it! ). Επίσης, χωρίς 2 GPU, το πολύ μεγάλο τροφοδοτικό είναι άχρηστο. Συμφωνώ ότι είναι ένας τομέας που αξίζει να επενδύσεις για κάτι καλό, αλλά καλύτερα να πάρει κάποιο σοβαρό και ήσυχο (λχ. Seasonic) στα 600-750W που θα κοστίζει λιγότερα και θα έχει και μεγαλύτερο efficiency στο φορτίο που θα τρέχει το PC.
Κατά δεύτερο λόγο, γράφεις για υποστήριξη crossfire/SLI, αλλά το κουτί που του πρότεινες του ανθρώπου είναι τραγικό. Παίρνει MicroATX μόνο, αμφιβάλλω πολύ αν χωράει έστω και μια full length κάρτα γραφικών, πόσο μάλλον 2, δεν έχει USB3 κλπ, στοιχηματίζω ότι θα έχει άθλιο εξαερισμό κλπ.
Επίσης, καλό κουτί δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα μοιάζει κάπως έτσι με 1 εκατομμύριο ledάκια
και θα ακούγεται σαν να έρχονται τα ελικόπτερα από το Apocalypse Now όταν το ανάβεις. Υπάρχουν μια χαρά μεγάλα, άνετα και ευάερα κουτιά που έχουν πολύ κομψή και διακριτική εμφάνιση.Σκληρός δίσκος-αποθήκη, που είναι οέο; Εκτός και αν έχει ήδη χωριστό βαρβάτο NAS.
Για το BluRay, σε γενικές γραμμές συμφωνώ με τον Κιούση. Τα δισκάκια επί της παρούσης είναι σχεδόν obsolete. Στο τελευταίο pc που έχτισα (πριν ~3 χρόνια), δεν έβαλα καν οπτικό drive αλλά ένα εξωτερικό usb dvdrw των 15 λιρών, που παίζει να το έχω χρησιμοποιήσει λιγότερες από 3-4 φορές μέχρι τώρα. Στη προκειμένη περίπτωση όμως, καλό είναι να έχει ένα, για να δίνει αρχεία σε πελάτες.
- http://blogs.adobe.com/premierepro/2011 ... e-pro.html
http://helpx.adobe.com/premiere-pro/sys ... ments.html
- http://blogs.adobe.com/premierepro/2011 ... e-pro.html
-
Ας πάρουμε παράδειγμα την 290Χ που πρότεινα. Στα 500€ (ή 600 για o/c έκδοση, ας πάρουμε τη βασική έκδοση) προσφέρει τις διπλάσιες (λίγο πάνω-λίγο κάτω) επιδόσεις από μια 270Χ που κάνει 220-250€. Δηλαδή χοντρικά διπλά λεφτά-διπλές επιδόσεις. Ακόμα και σήμερα που μιλάμε, μια 270Χ ήδη δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε κάποιες γραφικές απαιτήσεις (π.χ. 4Κ), ενώ η 290Χ μπορεί. Το ίδιο σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό θα ισχύει σε 6 μήνες, 1 χρόνο ή 2 χρόνια. Δηλαδή ενώ η 270Χ θα μπορεί να ανταπεξέλθει σε όλο και λιγότερες περιστάσεις/απαιτήσεις, η 290Χ θα συνεχίζει να υποστηρίζει και να υποστηρίζεται. Και όχι μόνο αυτό, αλλά ρίχνοντας μια δεύτερη 290Χ (που θα κοστίζει σε 2 χρόνια 100-150€ ως το τότε entry level), θα έχεις τότε αντίστοιχες επιδόσεις με την τότε κορυφαία σειρά καρτών. Το οποίο setup θα μπορεί να το αντέξει το τροφοδοτικό σου, άρα καμία άλλη αλλαγή και κόστος.
H 290Χ ΔΕΝ μπορεί να υποστηρίξει σωστά 4Κ και στο μέλλον αν κάνεις crossfire θα πάρεις τα 3 γιατί 4GB ram δε θα φτάνουν
μια τέτοια κάρτα θα έπαιρνες μόνο για να παίζεις σήμερα στα 2Κ like a boss αν είσαι του high end και δε σε νοιάζουν οι υπερβολές
για futureproof δεν έχει νόημα και γενικά για 4Κ αυτή τη στιγμή δε μπορείς να κάνεις τίποτα με ουσία
-
Ίσως επειδή χάθηκαν, τα quotάρω για να μην τα ξαναγράφω
....για τον SSD το είπα ήδη ότι με 380€ παίρνεις σε προσφορά τον Evo 1TB (αν θέλει παραπάνω αποθηκευτικό αγοράζει και 2ο σκληρό, δεν το ζήτησε όμως)....και τέλος για οθόνη και κουτί είπε ότι δεν το ενδιαφέρουν....Αποθηκευτικό χώρο δεν ζήτησε, άρα δεν πρότεινα. Παρ'όλα αυτά 750GB είναι αρκετά για λογική χρήση -όχι για αποθήκευση. Το κουτί ήταν απλώς για να ολοκληρωθεί η πρόταση, δεν είναι κάτι που θα πρότεινα για αυτούσια αγορά
Το μοναδικό που έχει σημασία και όντως κρατάω από τα δύο αστεία -αλλά τερατώδη posts σου- είναι η κάρτα γραφικών...
Για την κάρτα είπαμε ήδη ότι στα ίδια λεφτά (ή και πολύ περισσότερα) μπορεί να πάρει Quadro. Εγώ εξηγώ τα benefits του XF/SLi (στο οποίο το οποιοδήποτε 600-700-800αρι τροφοδοτικό απλά δεν φτάνει.
Αυτά....
-
Συγνώμη και από περιέργεια περισσότερο...το pc που έφτιαξα εγώ με ±1000€ πριν 2μήνες δεν κάνει για μια περίπτωση σαν αυτή που συζητάτε? Πχ
i7-4770K --> 300€
MSI Z87 Mpower (ή οποιαδήποτε αντίστοιχη mobo) --> 180€
R9 280X --> 250-280€ (ανάλογα τον κατασκευαστή)
8GB ram 1600MHz --> 70€ (βάζεις κι χ2 ή χ3 αν θες)
κουτί --> 80-100€
σκληροί δισκοί --> ανάλογα τις χωρητικότητες αλλά σίγουρα ένα 150αρι για μεγαλούτσικο SSDΥπάρχει περίπτωση να κωλώσει τέτοιο μηχάνημα σε οποιαδήποτε από τις δουλειές ενός επαγγελματία φωτογράφου?
-
Επαγγελματίας χρειάζεται οπωσδήποτε ενα σοβαρό NAS.
Στο PC την βγάζεις μια χαρά με μικρό SSD.
-
nass μπορεί να έχεις και σε χρέπι, αυτό είναι άλλο θέμα
nass έχει κι εμένα φίλος μου σπίτι του να στριμάρει ταινία από το κινητό καθώς χέζει
-
nass μπορεί να έχεις και σε χρέπι, αυτό είναι άλλο θέμαnass έχει κι εμένα φίλος μου σπίτι του να στριμάρει ταινία από το κινητό καθώς χέζει
μετά θες σφυρί και καλέμι για να πεις οτι καθάρισες
-
nass μπορεί να έχεις και σε χρέπι, αυτό είναι άλλο θέμαnass έχει κι εμένα φίλος μου σπίτι του να στριμάρει ταινία από το κινητό καθώς χέζει
Και εδω εχουμε nass
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Κοίτα μετά διχίλιαρα - τριχίλιαρα δεν παίζει να παω, άλλωστε 4Κ οθόνη στην τελική δεν μου κάνει.
Σαν φωτογράφος δεν χρειάζετε, είναι υπερβολή, σαν βιντεο είναι νωρίς ακόμα για 4Κ επεξεργασίες. Ποιος και πόσοι άλλωστε έχουν τηλεοράσεις 4Κ σπίτι τους για να δουν το αποτέλεσμα. .Ο κόσμος δεν βιντεοσκοπεί για τώρα. Βιντεοσκοπεί για το μέλλον. Και καλό είναι imo να είσαι futureproof.
To 4K αυτή τη στιγμή δέν είναι τίποτα παραπάνω απο gimmick, η όποια διαφορά θέλει τεράστια τηλεόραση για να φανεί έναντι του κλασσικού HD, και είναι πολύ πιθανό να μην πιάσει ποτέ σαν τεχνολογία.
Εδώ καλά καλά το blu ray δέν έχει κάτσει και είναι τόσα χρόνια στην αγορά
-
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Κοίτα μετά διχίλιαρα - τριχίλιαρα δεν παίζει να παω, άλλωστε 4Κ οθόνη στην τελική δεν μου κάνει.
Σαν φωτογράφος δεν χρειάζετε, είναι υπερβολή, σαν βιντεο είναι νωρίς ακόμα για 4Κ επεξεργασίες. Ποιος και πόσοι άλλωστε έχουν τηλεοράσεις 4Κ σπίτι τους για να δουν το αποτέλεσμα. .Ο κόσμος δεν βιντεοσκοπεί για τώρα. Βιντεοσκοπεί για το μέλλον. Και καλό είναι imo να είσαι futureproof.
To 4K αυτή τη στιγμή δέν είναι τίποτα παραπάνω απο gimmick, η όποια διαφορά θέλει τεράστια τηλεόραση για να φανεί έναντι του κλασσικού HD, και είναι πολύ πιθανό να μην πιάσει ποτέ σαν τεχνολογία.
Εδώ καλά καλά το blu ray δέν έχει κάτσει και είναι τόσα χρόνια στην αγορά
Τα physical media δεν έχουν καμιά ελπίδα πλέων. Το blue ray ήταν καταδικασμένο απο την αρχή. Το 4K λέω οτι είναι η επομενη εξέλιξη. Οπως όταν μας ήρθε το HD. Δεν ξέρω πόσο χρόνο θα πάρει να καθιερωθεί αλλα αυτό που ξέρω σίγουρα είναι οτι η 'καθιέρωση' γίνεται πολύ πιο γρήγορα πλέον. Εικάζω οτι οσο αυξάνονται οι ταχύτητες των intranetzzz τόσο πιο κοντά θα είμαστε σε μεγαλύτερες αναλύσεις. Time will tell.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
nass μπορεί να έχεις και σε χρέπι, αυτό είναι άλλο θέμα
nass έχει κι εμένα φίλος μου σπίτι του να στριμάρει ταινία από το κινητό καθώς χέζει
nass όταν έλεγες IT services, να στριμάρεις ταινίες σε ανθρώπους που χέζουν εννοούσες;
Ελπίζω να σε πληρώνουν καλά τουλάχιστον.τρομακτικό το πόση δουλειά έχει πέσει απο μηχανικούς επιστήμονες για να μπορει να χέζει ο φίλος του γλυφαδιώτη βλέποντας ταινία.
-
δε ξέρω γιατί είχα στο μυαλό το mod
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Τα physical media δεν έχουν καμιά ελπίδα πλέων. Το blue ray ήταν καταδικασμένο απο την αρχή. Το 4K λέω οτι είναι η επομενη εξέλιξη. Οπως όταν μας ήρθε το HD. Δεν ξέρω πόσο χρόνο θα πάρει να καθιερωθεί αλλα αυτό που ξέρω σίγουρα είναι οτι η 'καθιέρωση' γίνεται πολύ πιο γρήγορα πλέον. Εικάζω οτι οσο αυξάνονται οι ταχύτητες των intranetzzz τόσο πιο κοντά θα είμαστε σε μεγαλύτερες αναλύσεις. Time will tell.Δεν μπορείς να διαχωρίσεις το physical medium απο το περιεχόμενο τόσο εύκολα για τον απλό λόγο οτι το περιεχόμενο πρέπει κάπου πρέπει να μπεί.
Αυτή τη στιγμή τα βίντεο 4k δέν χωράνε κάπου εύκολα, όλες οι λύσεις απαιτούν βαρβάτα NAS με 10Gbit LAN και προορίζονται κυρίως για αίθουσες προβολών.
Το streaming όντως φαίνεται να είναι το μέλλον, όμως αναγκαστικά με συμβιβασμό στην ποιότητα. Αυτή τη στιγμή μπορείς να streamαρεις DVD αλλά όχι blu-ray και το 4k είναι επιστημονική φαντασία. Όμως απ ότι φαίνεται ο κόσμος δέν έχει πρόβλημα με αυτό.
Έτσι πιστεύω στο μέλλον οτι το 4K θα είναι εντελώς niche τεχνολογία (ακόμα πιό πολύ απο το blu-ray), μπορεί να μήν περάσει κάν στο ευρύ κοινό πέρα απο αίθουσες προβολών και το bulk viewing θα γίνεται σε χαμηλότερες ποιότητες μεσω streaming.
Φυσικά όλα αυτά είναι εικασίες με βάση τα τωρινά δεδομένα. Μπορεί να έρθει κάποιο breakthru πχ στην τεχνολογία συμπίεσης video και ένα βίντεο 4k να χωράει σε DVD και να στρεαμαρεται ανετα.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Συγνώμη και από περιέργεια περισσότερο...το pc που έφτιαξα εγώ με ±1000€ πριν 2μήνες δεν κάνει για μια περίπτωση σαν αυτή που συζητάτε? Πχi7-4770K --> 300€
MSI Z87 Mpower (ή οποιαδήποτε αντίστοιχη mobo) --> 180€
R9 280X --> 250-280€ (ανάλογα τον κατασκευαστή)
8GB ram 1600MHz --> 70€ (βάζεις κι χ2 ή χ3 αν θες)
κουτί --> 80-100€
σκληροί δισκοί --> ανάλογα τις χωρητικότητες αλλά σίγουρα ένα 150αρι για μεγαλούτσικο SSDΥπάρχει περίπτωση να κωλώσει τέτοιο μηχάνημα σε οποιαδήποτε από τις δουλειές ενός επαγγελματία φωτογράφου?
Οχι, μια χαρα ειναι, ειδικα με 16 GB μνημη, εκτος πολυ ιδιαιτερων περιπτωσεων πχ 'δουλευω Avid και θελω καρτα γραφικων επαγγελματικη γιατι βοηθαει τα μαλα στις renderιες και κανω preview real time τα 3rd party εφέ'
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]