-
-edit-
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
διαβάστε αυτό το άρθρο του συναδέλφου
http://www.tovima.gr/opinions/article/? ... 72&h1=truespyros, εγκληματολογος είσαι...;; Πάντως ο τύπος λέει πολλές πίπες.....!!
Αυτό που δεν καταλαβαίνω όμως είναι πως, εφόσον δε ζεις σε καποιο χωριό και δεν έχεις κάποια απομονωμένη φάρμα, πώς στο διάολο την εκτέλεση με όπλο δεν θα την πάρει χαμπάρι κανείς αλλος, ωστε να καλέσει εκείνος την αστυνομία.... (5 πολυκατοικίες πόσα διαμερίσματα μας κάνουν και πόσους ενοίκους.... ) Εκτος κι αν ελπίζεις οτι όλοι θα αδιάφορα....
Δεν ξερω που ζεις εσυ, αλλα ειναι ΠΟΛΥ απλο:
Σπαρταν, δεν τους ξέρεις καλά τους Αθηναίους-διαμένοντες σε μεγάλη πόλη Έλληνες. 65 στους 100 δεν θα κάνουν τίποτα. Οι υπόλοιποι 30 θα γυρίσουν απλά πλευρό γ@μοσταυρίζοντας αφού αύριο θα πρέπει να ξυπνήσουν πολύ πρωί λόγω απεργίας στα μμμ και οι 5 ίσως το σκεφτούν να πάρουν το 100 (αν θυμούνται το νούμερο). Αν βγεις στις σκάλες και φωνάξεις 'είμαι ο Σπύρος από το δεύτερο, μην ανησυχείτε, όλα καλά' τότε και αυτοί οι 5 θα γυρίσουν πλευρό.
Μη νομίζεις, κι εδω που ζω εγω (Λαρισα), όταν πέφτουν πιστολίδια στη γειτονιά, δεν ασχολούμαστε...Μονο τα Μ-109 μας χαλάνε, κι αυτά, όταν τ΄ακουμε τη νυχτα που θέλουμε να ξεκουραστούμε...Αν είναι μεσημέρι, δε δίνουμε βάση....
Προφέσορα, οτι δεν ξέρω καλά τους Αθηναίους, αλήθεια είναι, γιατι δεν έτυχε να συναναστραφώ με πολλους, αλλα το να πέσουν πυροβολισμοί και να γυρίσουν πλευρό, ε δεν το πιστεύω ρε φίλε....Δε μιλάμε να χτυπήσει συναγερμός για να τον γράψει κανείς ετσι αβίαστα στ' @@ του....Δε λέω οτι θα κινητοποιηθούν όλοι ξεχυλίζοντας απο ενδιαφέρον, αλλα του πστη, καποιοι(ες) θα τρομάξουν και θα ειδοποιηθεί η αστυνομία...Τεσπά, νομίzω πως οι πιθανότητες είναι τραγικά εναντίον του Kacey κσι σε κάθε περίπτωση, εγω θα τον συμβούλευα να πάρει ενα σιγαστήρα για το σιδερικό*. Το κόστος του άλλωστε δεν έχει και τόση σημασία μπροστά στα οφέλη του...
- Κι αυτό, επειδή λεει οτι έχει πιστόλι...Για όσους έχουν καραμπίνα, μπορούν να πυροβολησουν και να ελπίζουν οτι δε θα ασχοληθεί κανείς....
-
Μάλιστα :
Παράβαση ΚΟΚ ή και βλακεία, βρίσιμο στο δρόμο = καρκίνος, θάνατος, θάνατος σε όλο το σόι κλπ κλπ
Οπλοκατοχή, οπλοχρησία, βαριές σωματικές βλάβες, ανθρωποκτονία, κρύψιμο στοιχειών και πτωμάτων = οκ δεν έγινε και τίποτα δίκιο είχα ... -
Προσωπικά διαφωνώ με το κρύψιμο των πτωμάτων. Η θέα τους δρα αποτρεπτικά.
-
Μόνο τα κεφάλια καρφωμένα σε πασσάλους ... όλο το πτώμα είναι αντιαισθητικό ...
-
θέλουν και βούτηγμα σε πίσσα, για να μην σαπίσουν
-
Δεν την γνώριζα αυτή την τεχνική λεπτομέρεια ... θα το έχω στα υπόψιν στον επόμενο αποκεφαλισμό που θα κάνω ...
-
τσκ, amateurs
-
Η καλύτερη αυτοάμυνα σε τέτοιες καταστάσεις είναι να μην κάνεις τίποτα.
Να κάνεις την κότα για να προστατέψεις τον εαυτό σου και την οικογένειά σου.
Και όποιον ειδικό και να ρωτήσεις θα σου πει αυτό ακριβώς.
Τώρα όσοι λένε θα κάνω, θα ράνω είναι σίγουρο ότι δε θα κάνουν τίποτα. Και καλά θα κάνουν.
Θα πρέπει επίσης να ξέρουν ότι άμα τραβήξεις όπλο θα πρέπει και να είσαι 100% έτοιμος να ρίξεις.
Από την ενασχόληση μου με το κυνήγι και κατά συνέπεια τη μικρή εμπειρία μου και εξικοίωση από χρήση όπλων αλλά και από συζητήσεις με επαγγελματίες σε τέτοια θέματα θα πώ ότι σε αυτήν την περίπτωση (που πρέπει να ρίξεις) έχεις τρεις δυσκολίες:
Η πρώτη είναι ότι πρέπει να γνωρίζεις πάρα πολύ καλά από όπλα είτε δηλ να είσαι κυνηγός ή στρατιωτικός ή μπάτσος. Να έχεις αυτομάτως οπλίσει, απασφαλίσει, σημαδέψει.
Η δεύτερη και μεγαλύτερη δυσκολία είναι ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο εκείινη τη στιγμή να αποφασίσεις να ρίξεις σε άνθρωπο. όσο και αν νομίζουν μερικοί ότι είναι εύκολο. Πρέπει να είσαι εκπαιδευμένος γι'αυτό.
Η τρίτη και καθοριστική είναι ότι ακόμα και αν ξεπεράσεις τις παραπάνω δύοδυσκολίς θα πρέπει να είσαι τυχερός και εκπαιδευμένος και να τον πετύχεις. Γιατί άμα δεν τον πετύχεις από τη στιγμή που θα έχεις ρίξει μάλλον έχεις μεγάλες πιθανότητες να σε πετύχει ο άλλος. Και μη νομίζετε ότι είναι εύκολο να πετυχεις κάποιον με μονόβολο όπλο όταν αναγκαστείς να ρίξεις αιφνιδίως χωρίς να σημαδέψεις, χωρίς πιιθανότατα ιισοροπία και χωρίς σταθερό χέρι ακόμα και στα πέντε-έξι μέτρα.
Ηρεμήστε λοιπόν, μη βλέπετε πολύ ράμπο ή άμα βλέπετε μη σας χαλάει και προσπαθείστε να προλάβετε τέτοιες καταστάσεις παρά να τις καταστείλετε. Και αν σας τύχει χτύπα ξύλο (εμένα μου έχει τύχει και ευτυχώς ήμουνα μόνος) κάντε κο κο κο για να προστατέψετε τον εαυτό σας και τους γύρω σας. -
Η καλύτερη αυτοάμυνα είναι μόλις δεις τον κλέφτη να του πετάξεις ένα φουρνάκι στο κεφάλι.
-
η καλύτερη άμυνα είναι να χεις GTR. Eίναι βαρύ και δε θα πάνε μακριά
-
Η καλυτερη λυση ειναι να εχετε ενα κουμπι πανικου κοντα σας που ενεργοποιει τον συναγερμο (που εννοειται οτι ηδη εχετε),αυτο θα διωξει άμεσα καθε κλεφτη χωρις καμία βία.
-
Οπως προστατεψαν την οικογενεια τους οι αλλοι, που τους βιαζαν τις γυναικες αυτοι με τα Καλασνικοφ?
Αν θεωρεις οτι θα μου ειναι δυσκολο να εκτελεσω οποιον παει να κουνηθει προς το μερος μου, ενω εχει μπει στην ιδιοκτησια μου με σκοπο να με κλεψει κ πιθανως να με βλαψει, εισαι πολυυυυυ διαφορετικος ανθρωπος απο μενα.
θεωρεις οτι μεσα σε μια πολη, με 5-10 πολυκατοικιες γυρω γυρω κ 10 διαμερισματα (για να μην πω 50) η καθε μια, οταν ακουστει ενας πυροβολισμος μεσα στη νυχτα που ο κοσμος κοιμαται, θα μπορουν να καταλαβουν απο που ακουστηκε?
Για να μην σου πω οτι θα τους παρω εγω κ θα τους πω οτι εκει που μαλακιζομουν τρεις το βραδυ στο νετ, ακουσα ενα μπαμ απο την απεναντι πολυκατοικια...
ΙΚΕ
Μακαρι να μπουν στο δικο σου σπιτι, κ εσυ πετα τους φουρνακι. Κ μετα θα με θυμηθεις. -
Πρέπει να με έχει στα ignore ...
Επείσθην πλέον ...
-
Η καλυτερη αμυνα(κυριως για εκδικηση) ειναι να εχουμε μια πιατελα με κεικ και τιποτα μπριζολες γεματες με αρσενικο,πρωτη μουρη πανω στο τραπεζι(εμεις ομως και η οικογενεια μας θα το ξερει και δεν θα τις αγγιζουμε),τι στο διαολο θα μας παρουν τα λεφτα,θα μας παρουν τα κλειδια του αυτοκινητου,καποιος απο αυτους θα ειναι λιγουρης και θα αρπαξει κανενα κομματι για να φαει.Τα υπολοιπα θα τα κανονισει ο Υψιστος.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
η καλύτερη άμυνα είναι να χεις GTR. Eίναι βαρύ και δε θα πάνε μακριάφουρνάκι όμως βρίσκεις και με 65 ευρώ, ενώ GTR...
-
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
ΙΚΕ
Μακαρι να μπουν στο δικο σου σπιτι, κ εσυ πετα τους φουρνακι. Κ μετα θα με θυμηθεις.Είχανε μπει πρόσφατα, τους σάπισα στο ξύλο και τους βρήκανε μετά από 3 μέρες πεταμένους σε ένα ρέμα με μία σκούπα στο γκώλο. Νομίζω καλά έκανα.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Οπως προστατεψαν την οικογενεια τους οι αλλοι, που τους βιαζαν τις γυναικες αυτοι με τα Καλασνικοφ?Αν θεωρεις οτι θα μου ειναι δυσκολο να εκτελεσω οποιον παει να κουνηθει προς το μερος μου, ενω εχει μπει στην ιδιοκτησια μου με σκοπο να με κλεψει κ πιθανως να με βλαψει, εισαι πολυυυυυ διαφορετικος ανθρωπος απο μενα.
θεωρεις οτι μεσα σε μια πολη, με 5-10 πολυκατοικιες γυρω γυρω κ 10 διαμερισματα (για να μην πω 50) η καθε μια, οταν ακουστει ενας πυροβολισμος μεσα στη νυχτα που ο κοσμος κοιμαται, θα μπορουν να καταλαβουν απο που ακουστηκε?
Για να μην σου πω οτι θα τους παρω εγω κ θα τους πω οτι εκει που μαλακιζομουν τρεις το βραδυ στο νετ, ακουσα ενα μπαμ απο την απεναντι πολυκατοικια...
ΙΚΕ
Μακαρι να μπουν στο δικο σου σπιτι, κ εσυ πετα τους φουρνακι. Κ μετα θα με θυμηθεις.Ενώ αν σε απειλούνε τέσσερις με καλάσνικωφ και τραβήξεις εσύ πιστόλι θα τους εκτελέσεις όλους ε?
Και μόνο αυτό δείχνει ποοοοοοσο άσχετος είσαι.
Πολύ ράμπο βλέπεις φίλε μου και απ'ότι φαίνεται σε χαλάει. -
Πέρα από πλάκα απλά να σημειώσω πως πολύ συχνά το βράδυ ακούγονται στην περιοχή μου πυροβολισμοί. Προφανώς κάποιοι ρίχνουν για πλάκα γιατί δεν έχω δει ακόμα αίματα στους δρόμους. Το θέμα είναι πως κανένας δεν δίνει σημασία σε πυροβολισμούς και αυτό είναι γεγονός.
Αυξανόμενη εγκληματικότητα και τρόποι αυτοάμυνας.