-
καλα πες του οτι το χεις για κοπη ξυλων εκει θα κολλησουμε?
-
Μία τροχαία παράβαση απεκάλυψε ύστερα από 13 χρόνια τον δράστη ενός στυγερού εγκλήματος. Πρόκειται για έναν 32χρονο Αλβανό, πατέρα σήμερα τεσσάρων παιδιών, ο οποίος τώρα επαγγέλλεται μουσικός. Κατηγορείται ότι σε ηλικία 19 χρόνων σκότωσε μαζί με έναν άγνωστο συνεργό του την 83χρονη συνταξιούχο του ΙΚΑ Ραχήλ Τεπερίδου στη Νέα Σμύρνη. Οι δράστες φέρεται να «στοχοποίησαν» την 83χρονη με τη βοήθεια μίας αλλοδαπής που εργαζόταν παλιότερα ως οικιακή βοηθός της.
Το έγκλημα είχε αποκαλυφθεί στις 20 Σεπτεμβρίου 2000. Μέσα στο διαμέρισμα όπου διέμενε μόνη της στην οδό Ομήρου στη Νέα Σμύρνη, η άτυχη ηλικιωμένη είχε βρεθεί δεμένη, φιμωμένη, πεσμένη στο υπνοδωμάτιο και σε προχωρημένη σήψη, ενώ οι χώροι του διαμερίσματος ήταν αναστατωμένοι. Την άτυχη γυναίκα είχαν βρει νεκρή συγγενείς της έπειτα από αρκετές ημέρες.
Τότε είχε αναφερθεί ότι η ηλικιωμένη έπεσε θύμα απόπειρας ληστείας από άγνωστους δράστες που μπήκαν σπίτι της από την ανοιχτή μπαλκονόπορτα. Σύμφωνα όμως με τα νεότερα στοιχεία, τότε είχε δοθεί στους αξιωματικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής μια κατάθεση συγγενούς της 83χρονης.
Σε αυτήν αναφέρεται ότι η ηλικιωμένη του είχε τηλεφωνήσει και του είχε αναφέρει πως «δύο άγνωστοι της είχαν κτυπήσει το κουδούνι, της είχαν πει ότι ήταν φίλοι του ανιψιού της και της ζητούσαν να τους ανοίξει την πόρτα για να μιλήσουν». Η 83χρονη ήταν επιφυλακτική και δεν άνοιξε αμέσως. Ομως λίγη ώρα αργότερα είδε έναν νεαρό –αυτόν που συνελήφθη προ διημέρου από την Ασφάλεια Αττικής– μαζί με ένα άλλο άτομο να στέκονται στο κλιμακοστάσιο της πολυκατοικίας. Αυτά μνημονεύθηκαν στην τελευταία τηλεφωνική επικοινωνία του θύματος με τους οικείους της και από τότε δεν έδωσε σημεία ζωής.
Οταν η ηλικιωμένη βρέθηκε νεκρή, η Αστυνομία εντόπισε αποτυπώματα στον τοίχο του κλιμακοστασίου που αποδίδονταν σε έναν από τους δράστες. Ομως αυτά δεν είχαν ταυτοποιηθεί επί σειρά ετών επειδή ο εν λόγω δράστης δεν είχε συλληφθεί για κανένα άλλο αδίκημα και οι αστυνομικοί δεν γνώριζαν τίποτα για το πρόσωπό του.
Η εξιχνίαση της υπόθεσης έγινε απροσδόκητα από τον έλεγχο αποτυπωμάτων του ειδικού ηλεκτρονικού συστήματος των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. Ο 32χρονος πια δράστης υπέπεσε σε τροχαία παράβαση προ μερικών μηνών και οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο. Εκεί ελήφθησαν αποτυπώματα τα οποία εισήχθησαν στο ηλεκτρονικό σύστημα της ΕΛ.ΑΣ. που απεκάλυψαν την εμπλοκή του στον φόνο πριν από 13χρόνια.
Ο νεαρός συνελήφθη την Τρίτη στο Μοσχάτο. Ο ίδιος φέρεται να εκμυστηρεύθηκε σε αστυνομικούς που τον μετέφεραν ότι «τότε ήμουν μικρός και δεν ήξερα τι έκανα. Δεν την είχα σκοτώσει τη γυναίκα αλλά ο άλλος που με συνόδευε. Εχω παντρευτεί Ελληνίδα, έχω δημιουργήσει πολυμελή οικογένεια και προσπαθούσα να αφήσω το παρελθόν μου...»
-
ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Λαμία, 17 Ιουνίου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θανάσιμος τραυματισμός αστυνομικού από πυρά ένοπλου κακοποιού στο Δίστομο Βοιωτίας
Ο δράστης αναζητείται, μαζί με άλλους τέσσερις ενόπλους κακοποιούς, στο πλαίσιο ευρείας αστυνομικής επιχείρησης για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους
Σήμερα 17/06/2013 και περίπου την 02.00 ώρα, στο Δίστομο Βοιωτίας, άγνωστος δράστης πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα 37χρονο Υπαρχιφύλακα, του Τμήματος Ασφάλειας Λειβαδιάς, κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης ελέγχου ατόμων.
Ειδικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λειβαδιάς, που εκτελούσαν υπηρεσία ελέγχων στην περιοχή της Δεσφίνας, αφού ενημερώθηκαν για ύποπτα άτομα, τα οποία κινούνταν πεζή σε περιοχή του Διστόμου, κινήθηκαν προς το σημείο για τον εντοπισμό και τον έλεγχό τους.
Στο σημείο μετέβη αρχικά ένα συμβατικό όχημα, με τρεις αστυνομικούς. Ενώ στάθμευαν το όχημα, εμφανίστηκαν αιφνιδιαστικά πέντε άτομα, κρυμμένα σε παρακείμενο αλσύλλιο, τα οποία με την απειλή βαρύ οπλισμού αφαίρεσαν τον υπηρεσιακό τους εξοπλισμό (τρία αλεξίσφαιρα γιλέκα, τρία πιστόλια και ένα πολεμικό τυφέκιο G 3- A3).
Στη συνέχεια, όταν κατέφθασε στο σημείο δεύτερο συμβατικό όχημα με δυο αστυνομικούς, ένας από τους κακοποιούς έβαλε εναντίον τους, με πυροβόλο όπλο και ανθρωποκτόνο πρόθεση, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο οδηγός, στο δεξί μηρό. Ο 37χρονος Υπαρχιφύλακας διακομίστηκε άμεσα στο Νοσοκομείο Λειβαδιάς, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.
Οι δράστες διέφυγαν με το πρώτο υπηρεσιακό όχημα μάρκας FORD FOCUS, χρώματος μπλε.
Στην ευρύτερη περιοχή βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, με τη συνδρομή ειδικών δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ. (Ε.Κ.Α.Μ., Ο.Π.Κ.Ε., Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. κλπ) και ελικοπτέρου, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.
-
Οι αστυνομικοί στο Σικάγο, έχουν σκεφτεί ..λύσεις για τυπάκια σαν κι αυτούς.
-
Ο χρήστης DANAOS_master έγραψε:
Οι αστυνομικοί στο Σικάγο, έχουν σκεφτεί ..λύσεις για τυπάκια σαν κι αυτούς.Οι αστυνομικοι στο Σικαγο ενδεχομενως ειναι σε θεση να πετυχουν ελεφαντα στα 3 μετρα
-
πραγματικα δεν θυμαμαι καποιο αλλο τοπικ που να ταιριαζει περισσοτερο
αν οι μοντς θεωρησουν οτι ταιριαζει καπου αλλου μπορουν να το μετακινησουν ενημερωνοντας με με πμ , ωστε να μην ψαχνω.
λοιπον δεν φανταζομαι να εχετε δει το αιμα βαφτηκε κοκκινο (ταινια με τον κουρκουλο ) ειχε παιξει κομπαρσος και συγγενης μου.
το σκηνικο συνεβη λοιπον στα ιδια περιπου χωματα το σουρουπο πριν 2 μερες.
ατομο κλεφτρονι πετρελαιου απο τρακτερ που ποτιζουν σε χωραφια , ειχε λεκτικο
διαξιφισμο λιγοτερο με μενα και περισσοτερο με ξαδερφομου.
επισης ειναι και διαπιστομενα ηλιθιος.
ενω λοιπον ειμαστε οι δυο μας (με τον ξαδερφο) στο χωραφι σουρουπο και ενω εγω κατι εισκευαζα σε μηχανημα μιλωντας εμφανιστηκε ο ηλιθιος (εγω δεν τον ειδα να ερχεται) με το ενα χερι πισω απο την μεση του .
ο ξαδερφος μου σκεφτηκε μαχαιρι, δεν μου ειπε τιποτα ενω σκεφτοταν πως να αμυνθει . τοτε ο ηλιθιος τραβαει πιστολι και του ριχνει στα ποδια , (μπροστα στο χωμα). ακουω το μπαμ , εκεινος ελεγε παλιοπουστη που θα με πεις κλεφτη , ο ξαδελφος δεν του μιλησε , ουτε σε ολη την διαρκεια της φασης ενω εγω του λεω
ελα ηρεμησε και τον πιανω απο τον ωμο.
αυτος αρχιζει να υποχωρει παντα πυροβολοντας η προς το χωμα η στον αερα
πρεπει να πυροβολησε γυρω στις 8 με 9 φορες αν θυμαμαι καλα.
το θεμα ληθηκε το ιδιο βραδυ χωρις επεμβαση της αστυνομιας και θα υπαρξει καποια συνεχεια μετα το εξαμηνο.
το θεμα ειναι οτι δεν θυμαμαι οταν πυροβολουσε προς τα κατω , να σηκωνεται λιγο σκονη απο το χωμα.
2ον εβαλα τα πιτσιρικια και εψαχναν, και δεν βρηκαμε κανενα καλυκα.
3ον μεσα στο σουρουπο ειδα φλογα να βγαινει απ την κανη καθως και απο το σημειο του επικρουστηρα (ειμαι βεβαιος) δεν εχω πυροβολησει νυχτα με πιστολι
για να δω τι φαινεται.
4ον εχω την εντυπωση οτι τον ειδα να οπλιζει αρκετες φορες , πραγμα παραξενο
μιας και μονο η πρωτη χρειαζεται και οταν ηρθε ηταν ηδη οπλισμενο.
ολα αυτα μας κανουν να περναει απο το μυαλο μας μηπως δεν ηταν πραγματικο?
μα τοτε τι στο διαολο ηταν? ο κροτος παντως παραηταν πραγματικος και ισως παραπανω απο οτιδηποτε εχω ακουσει.
καμμια ιδεα κανεις ? (δεν ηταν περιστροφο)
εντυπωση μου εκανε η υπερβορεια γυναικα μου , οταν ανεφερα το γεγονος
δεν ειπε τιποτα , ουτε και οταν εφευγα για δουλεια στο ιδιο χωραφι και με αυτον απεναντι(οσο ημουν εγω δεν ξαναφανηκε) και το αυτοκινητο ηταν γεματο οπλα και σφαιρες δεν ειπε τιποτα , ουτε καν καλο βολι που θα ελεγε η κλασσικη ελληνιδα μανα .posting.php?mode=reply&f=13&t=49218&sid=b775001cb1a1a8487a0d6ea30e3b1a18# -
παιζει να ηταν ασφαιρα με τοση λαμψη και αυξημενες πιθανοτητες εμπλοκης....
τι οπλο ηταν? -
Ο χρήστης otso έγραψε:
πραγματικα δεν θυμαμαι καποιο αλλο τοπικ που να ταιριαζει περισσοτερο
αν οι μοντς θεωρησουν οτι ταιριαζει καπου αλλου μπορουν να το μετακινησουν ενημερωνοντας με με πμ , ωστε να μην ψαχνω.
λοιπον δεν φανταζομαι να εχετε δει το αιμα βαφτηκε κοκκινο (ταινια με τον κουρκουλο ) ειχε παιξει κομπαρσος και συγγενης μου.
το σκηνικο συνεβη λοιπον στα ιδια περιπου χωματα το σουρουπο πριν 2 μερες.
ατομο κλεφτρονι πετρελαιου απο τρακτερ που ποτιζουν σε χωραφια , ειχε λεκτικο
διαξιφισμο λιγοτερο με μενα και περισσοτερο με ξαδερφομου.
επισης ειναι και διαπιστομενα ηλιθιος.
ενω λοιπον ειμαστε οι δυο μας (με τον ξαδερφο) στο χωραφι σουρουπο και ενω εγω κατι εισκευαζα σε μηχανημα μιλωντας εμφανιστηκε ο ηλιθιος (εγω δεν τον ειδα να ερχεται) με το ενα χερι πισω απο την μεση του .
ο ξαδερφος μου σκεφτηκε μαχαιρι, δεν μου ειπε τιποτα ενω σκεφτοταν πως να αμυνθει . τοτε ο ηλιθιος τραβαει πιστολι και του ριχνει στα ποδια , (μπροστα στο χωμα). ακουω το μπαμ , εκεινος ελεγε παλιοπουστη που θα με πεις κλεφτη , ο ξαδελφος δεν του μιλησε , ουτε σε ολη την διαρκεια της φασης ενω εγω του λεω
ελα ηρεμησε και τον πιανω απο τον ωμο.
αυτος αρχιζει να υποχωρει παντα πυροβολοντας η προς το χωμα η στον αερα
πρεπει να πυροβολησε γυρω στις 8 με 9 φορες αν θυμαμαι καλα.
το θεμα ληθηκε το ιδιο βραδυ χωρις επεμβαση της αστυνομιας και θα υπαρξει καποια συνεχεια μετα το εξαμηνο.
το θεμα ειναι οτι δεν θυμαμαι οταν πυροβολουσε προς τα κατω , να σηκωνεται λιγο σκονη απο το χωμα.
2ον εβαλα τα πιτσιρικια και εψαχναν, και δεν βρηκαμε κανενα καλυκα.
3ον μεσα στο σουρουπο ειδα φλογα να βγαινει απ την κανη καθως και απο το σημειο του επικρουστηρα (ειμαι βεβαιος) δεν εχω πυροβολησει νυχτα με πιστολι
για να δω τι φαινεται.
4ον εχω την εντυπωση οτι τον ειδα να οπλιζει αρκετες φορες , πραγμα παραξενο
μιας και μονο η πρωτη χρειαζεται και οταν ηρθε ηταν ηδη οπλισμενο.
ολα αυτα μας κανουν να περναει απο το μυαλο μας μηπως δεν ηταν πραγματικο?
μα τοτε τι στο διαολο ηταν? ο κροτος παντως παραηταν πραγματικος και ισως παραπανω απο οτιδηποτε εχω ακουσει.
καμμια ιδεα κανεις ? (δεν ηταν περιστροφο)
εντυπωση μου εκανε η υπερβορεια γυναικα μου , οταν ανεφερα το γεγονος
δεν ειπε τιποτα , ουτε και οταν εφευγα για δουλεια στο ιδιο χωραφι και με αυτον απεναντι(οσο ημουν εγω δεν ξαναφανηκε) και το αυτοκινητο ηταν γεματο οπλα και σφαιρες δεν ειπε τιποτα , ουτε καν καλο βολι που θα ελεγε η κλασσικη ελληνιδα μανα .posting.php?mode=reply&f=13&t=49218&sid=b775001cb1a1a8487a0d6ea30e3b1a18#Μηπως εννοεις 'Το χωμα βαφτηκε κοκκινο'? αυτο που εγρψες ειναι σαν το δικαστικο δραμα 'ο γυμνος με τα χερια στις τσεπες'
Τα αβολιδωτα εχουν μικρη ποσοτητα μπαρουτης, και στα μεγαλα οπλα τουλαχιστον δε φτανουν τα αερια για να κουνησουν το κλειστρο πισω για να παρει την επομενη 'σφαιρα', εξ ου και στις ταινιες βλεπεις και οπλιζουν συνεχεια τις καραμπινες. (Επισης ειναι και ψαρωτικο).
Μου κανει μεγαλη εντυπωση η ελλειψη απο καλυκες ομως. -
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Τα αβολιδωτα εχουν μικρη ποσοτητα μπαρουτης, και στα μεγαλα οπλα τουλαχιστον δε φτανουν τα αερια για να κουνησουν το κλειστρο πισω για να παρει την επομενη 'σφαιρα', εξ ου και στις ταινιες βλεπεις και οπλιζουν συνεχεια τις καραμπινες. (Επισης ειναι και ψαρωτικο).
Μου κανει μεγαλη εντυπωση η ελλειψη απο καλυκες ομως.Μια μικρή διόρθωση. Τα αβολίδωτα παράγουν αρκετά αέρια για να δουλέψει το όπλο, το πρόβλημα είναι οτι επειδή δέν υπάρχει η βολίδα να κρατάει 'κόντρα', τα αέρια φεύγουν αμέσως απο την κάνη χωρίς να ανεβάσουν μεγάλη πίεση.
Γι αυτό το λόγο βουλώνουν την κάνη με κάτι σαν αυτό: http://www.mesapaintballsupply.com/Imag ... 100749.jpg
Στις ταινίες οι κάνες των όπλων είναι βουλωμένες εσωτερικά για να μή φαίνεται. Θυμάμαι χαρακτηριστικά, στο Predator στο τέλος της σκηνής που πυροβολάνε όλοι μαζί στη ζούγκλα, η κάμερα παίρνει το μπροστινό της κάννης απο το Μ16 του arnie και φαίνεται καθαρά οτι είναι βουλωμένη, με ένα μικρό σωληνάκι για να φεύγουν τα αέρια.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Μου κανει μεγαλη εντυπωση η ελλειψη απο καλυκες ομως.Μια μικρή διόρθωση. Τα αβολίδωτα παράγουν αρκετά αέρια για να δουλέψει το όπλο, το πρόβλημα είναι οτι επειδή δέν υπάρχει η βολίδα να κρατάει 'κόντρα', τα αέρια φεύγουν αμέσως απο την κάνη χωρίς να ανεβάσουν μεγάλη πίεση.
Γι αυτό το λόγο βουλώνουν την κάνη με κάτι σαν αυτό: http://www.mesapaintballsupply.com/Imag ... 100749.jpg
Στις ταινίες οι κάνες των όπλων είναι βουλωμένες εσωτερικά για να μή φαίνεται. Θυμάμαι χαρακτηριστικά, στο Predator στο τέλος της σκηνής που πυροβολάνε όλοι μαζί στη ζούγκλα, η κάμερα παίρνει το μπροστινό της κάννης απο το Μ16 του arnie και φαίνεται καθαρά οτι είναι βουλωμένη, με ένα μικρό σωληνάκι για να φεύγουν τα αέρια.
Συμφωνω για την ταπα στην καννη στα κανονικα οπλα για εκπαιδευτικους λογους κλπ
Δεν ηξερα τα υπολοιπα, βρηκα ενα ωραιο αρθρο που τα εξηγει με λεπτομερειες
Anyway, για το ποστ του otso, παραμενει το ερωτημα της ελλειψης καλυκων. -
παιδια το οπλο ηταν μεγαλο , κατι σαν 45αρι , μου φανηκε στο μισοσκοταδο.
αβολιδωτα που διαολο να βρει αυτο το ουφο? κυκλοφορανε στην αγορα?
το πιο ευκολο ειναι να βρεις κανονικα φυσιγγια , λαθρα.
εαν πυροβολησει κανεις νυχτα φαινεται λαμψη του πιστολιου απο μπροστα?
ξανακοιταξα για καλυκες τιποτα.
υπαρχει πιστολι στην αγορα ρεπλικα, που να κανει ολα αυτα? αυτα που λενε κροτου τι ειναι? θα μπορουσε να ειναι κατι τετοιο?ναι ρε το χωμα βαφτηκε , δικιο εχεις , ποτε δεν διαβαζω τι εχω ποσταρει.
-
'Αυξανόμενη εγκληματικότητα και τρόποι αυτοάμυνας.'
Την προσοχη σας στο 0:40 παρακαλω...
http://www.tcmag.com/magazine/store_own ... _with_bat/
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
'Αυξανόμενη εγκληματικότητα και τρόποι αυτοάμυνας.'Την προσοχη σας στο 0:40 παρακαλω...
http://www.tcmag.com/magazine/store_own ... _with_bat/
Πρωτος χειροκροτω τετοια περιστατικα, μιλαμε για την Αμερικη ομως, που η 'αυτοαμυνα' ειναι (στις περισσοτερες πολιτειες και σε διαφορους βαθμους στην καθε μια) ΝΟΜΙΜΗ.
Εδω αν συνεβαινε το ιδιο, θα σε τσιμπαγαν και εσενα μεσα, και αντε να ξεμπλεκες ειδικα αν ηταν γραμμενο σε βιντεο οπως στο παραδειγμα. Αν αλλαξουν τα πραγματα, καλως.Το ενδιαφερον και κει που θα πρεπει να εστιασουμε για εμενα ειναι το οτι εγινε 12:56 η παπαρια, και 12:57 ηταν 2-3 αστυνομικοι ΜΕΣΑ στο καταστημα ηδη. Εδω σε φαση που προταθηκε 'ο αστυνομικος της γειτονιας' ξυπνησαν ολοι και αρχισαν να λενε περι χουντας...
-
(Δεν ειναι αστυνομικοι, ειναι πυροσβεστες που ετυχε να βρισκονται απεναντι. Αν ηταν αστυνομικοι θα ειχαν τα οπλα τραβηγμενα.)
Δηλαδη το προβλημα σου ειναι οτι το ελληνικο κρατος -που πανσοφα ρυθμιζει κ νομοθετει σε τοσα κ τοσα ζητηματα, για να ξερει τι του γινεται σε αυτο το θεμα... - σου λεει οτι αυτο ειναι νομιμο ενω το αλλο οχι? Κ οχι οτι με το ενα (το παρανομο) μπορεις να προστατευτεις εσυ, η οικογενεια σου κ η περιουσια σου, ενω με το νομιμο οχι?
-
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231261362
Αθήνα
Συνολικά 11 άτομα πιστεύεται ότι συμμετείχαν σε σπείρα που διέπραττε διαρρήξεις και κλοπές μηχανημάτων ανάληψης (ΑΤΜ) από τράπεζες διάφορες περιοχές της Αττικής. Ο 29χρονος «αρχηγός» της ομάδας συνελήφθη έπειτα από επιχείρηση της αστυνομίας στο Ζεφύρι, ενώ οι υπόλοιποι αναζητούνται.Ο 29χρονος είχε προσαχθεί την Τρίτη στη διάρκεια της επιχείρησης στο Ζεφύρι, κατά την οποία εντοπίστηκε και ένα ATM που είχε κλαπεί λίγο νωρίτερα από σουπερμάρκετ στη Γλυφάδα.
Η δικογραφία έχει κακουργηματικό χαρακτήρα και αφορά τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, ληστειών, εμπρησμού και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.
Ακόμα δέκα άτομα, ηλικίας από 19 έως 40 ετών, έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.
Από την έρευνα που διεξήχθη προκύπτει ότι, από τα τέλη του περασμένου Μαΐου, τα μέλη της οργάνωσης διέπραξαν τέσσερις παρόμοιες κλοπές και τρεις απόπειρες κλοπής μηχανημάτων ανάληψης μετρητών.
Ο 29χρονος είχε αποφυλακιστεί το Μάιο από τις φυλακές Κορυδαλλού, όπου εξέτιε ποινή για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή και της νομοθεσίας για τα όπλα.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
ο 'ειμαι μεσα για ενα φονο, για αποπειρα αλλων φονων και παρανομη οπλοφορια ενω ειμαι 29' ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ, κ θα κατσω εγω να 'αφησω την αστυνομια κ τη δικαιοσυνη να κανει τη δουλεια της' για να μην χαρακτηριστω ραμπο, 'ειναι αυτοδικια' κ αλλες τετοιες χαριτωμενιες...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231261362
Αθήνα
Συνολικά 11 άτομα πιστεύεται ότι συμμετείχαν σε σπείρα που διέπραττε διαρρήξεις και κλοπές μηχανημάτων ανάληψης (ΑΤΜ) από τράπεζες διάφορες περιοχές της Αττικής. Ο 29χρονος «αρχηγός» της ομάδας συνελήφθη έπειτα από επιχείρηση της αστυνομίας στο Ζεφύρι, ενώ οι υπόλοιποι αναζητούνται.Ο 29χρονος είχε προσαχθεί την Τρίτη στη διάρκεια της επιχείρησης στο Ζεφύρι, κατά την οποία εντοπίστηκε και ένα ATM που είχε κλαπεί λίγο νωρίτερα από σουπερμάρκετ στη Γλυφάδα.
Η δικογραφία έχει κακουργηματικό χαρακτήρα και αφορά τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, ληστειών, εμπρησμού και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.
Ακόμα δέκα άτομα, ηλικίας από 19 έως 40 ετών, έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.
Από την έρευνα που διεξήχθη προκύπτει ότι, από τα τέλη του περασμένου Μαΐου, τα μέλη της οργάνωσης διέπραξαν τέσσερις παρόμοιες κλοπές και τρεις απόπειρες κλοπής μηχανημάτων ανάληψης μετρητών.
Ο 29χρονος είχε αποφυλακιστεί το Μάιο από τις φυλακές Κορυδαλλού, όπου εξέτιε ποινή για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή και της νομοθεσίας για τα όπλα.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
ο 'ειμαι μεσα για ενα φονο, για αποπειρα αλλων φονων και παρανομη οπλοφορια ενω ειμαι 29' ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ, κ θα κατσω εγω να 'αφησω την αστυνομια κ τη δικαιοσυνη να κανει τη δουλεια της' για να μην χαρακτηριστω ραμπο, 'ειναι αυτοδικια' κ αλλες τετοιες χαριτωμενιες...
Οντως, εάν δεν τα έκανε όλα αυτά στα 9 του χρόνια, πολύ γρήγορα 'σωφρονίστηκε'....
-
Οκλαχόμα
Σοκ έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ η είδηση της δολοφονίας ενός 22χρονου αυστραλού αθλητή από τρεις εφήβους στην πόλη Ντούνκαν της Οκλαχόμα, οι οποίοι σύμφωνα με την αστυνομία δήλωσαν ότι τον σκότωσαν «γιατί έπλητταν».Ο 22χρονος αυστραλός παίκτης του μπέιζμπολ, Κρίστοφερ Λέιν, δολοφονήθηκε εν ψυχρώ, ενώ έκανε τζόκινγκ στους δρόμους της μικρής πόλης Ντούνκαν, όπου βρισκόταν στο πλαίσιο μιας αθλητικής υποτροφίας.
Ο 15χρονος Τζέιμς Έντουαρντ και ο 16χρονος Τσάσνει Λούνα είναι οι δυο έφηβοι που κατηγορούνται για το φόνο του αθλητή, ενώ ο 17χρονος Μάικλ Ντουέιν Τζόουνς, κατηγορείται για συνέργια, καθώς ήταν αυτός που οδηγούσε το αυτοκίνητο από όπου οι νεαροί πυροβόλησαν τον αθλητή.
«Είχαν βαρεθεί και απλά ήθελαν να σκοτώσουν κάποιον» είπε στο ABCNews.com ο Ντάνι Φόρντ αρχηγός της αστυνομίας στο Ντούνκαν. «Τον πυροβόλησαν στην πλάτη και έφυγαν» πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του εισαγγελέα Τζέισον Χικς, οι δύο έφηβοι που κατηγορούνται για τη δολοφονία, απειλούνται με ισόβια κάθειρξη. Στην Οκλαχόμα όμως, ισχύει η θανατική ποινή και μπορεί να ζητηθεί ακόμη και για ανηλίκους.
Ο πατέρας του θύματος δήλωσε σε δημοσιογράφους στη Μελβούρνη ότι «τίποτα καλό δεν θα βγει από αυτό, γιατί δεν έχει κανένα νόημα. Ήταν απλά ένα παιδί στην αρχή της ζωής του. Προσπαθούμε να καταλάβουμε, είναι μια τρέλα».
Τα δημόσια σχολεία στην πόλη Ντούνκαν της Οκλαχόμα έχουν τεθεί σε κατάσταση επιφυλακής, μετά από πληροφορίες που έλαβε η αστυνομία για απειλές προς το γυμνάσιο της πόλης.
Το γυμνάσιο δέχτηκε ανώνυμες απειλές το βράδυ της Τρίτης, όπως ανέφερε η διευθύντρια του σχολείου σε ένα μήνυμα του στην ιστοσελίδα του σχολικού ιδρύματος. Η φύση των απειλών δεν έγινε γνωστή.
Η διεύθυνση του σχολείου κράτησε τους μαθητές στους χώρους του ιδρύματος έως ότου οι γονείς ή οι κηδεμόνες τους παραλάβουν. «Πρέπει να γνωρίζετε ότι είμαστε αποφασισμένοι να λάβουμε όλα τα εύλογα μέτρα για την προστασία της ζωής των μαθητών μας» δήλωσε η διευθύντρια.
-
Δύο ελληνοαμερικάνους ξέρω που 'χουν επιστρέψει από Αμερική, και οι δύο λόγω εγκληματικότητας. Έτσι μου 'παν.
-
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Δύο ελληνοαμερικάνους ξέρω που 'χουν επιστρέψει από Αμερική, και οι δύο λόγω εγκληματικότητας. Έτσι μου 'παν.ειχαν χρονια στο αμερικα.....γι αυτο.
-
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Δύο ελληνοαμερικάνους ξέρω που 'χουν επιστρέψει από Αμερική, και οι δύο λόγω εγκληματικότητας. Έτσι μου 'παν.Εξαρτάται και σε ποια περιοχή μένεις. Εγώ που έχω σόι στην Αμερική έχουν πρόβλημα με την εγκληματικότητα αφενός, αφετέρου ζούνε σε περιοχές με μειωμένη.
Αυξανόμενη εγκληματικότητα και τρόποι αυτοάμυνας.