-
Ο χρήστης vaggos111 έγραψε:
καταλαβαινω οτι η καραμπινε εχει περισοτερη ισχη πυρος απο ενα πιστολι και ειναι λογικο,
αλα δεν ειναι ευχριστη ομως. ποσοι μπορουνε να ξαναγεμισουν γρηγορα μια καραμπινα?
θελει πολυ προπονιση. εχουν βγαλει νομο οι κυνηγετικες να περνουν μεχρι 3 φυσιγγια? κατι
τετοιο μου ειπε καποιος. οπλο του στυλ ar15 πως θα καλο για αμυνα στο σπιτι η θα γινει το σπιτι κοσκινο?
εννοειτε οτι οποιοδηποτε οπλο το χρησιμοποιει καποιος εμπειρος και εκπεδευμενος, αλλιος
δεν κανεις καμια κινηση. εγω παντως ψηφιζω πιστολι για αμυνα στο σπιτι (κατα προτιμηση glock)
που πιστευω για την τιμη του ειναι πολυ καλο!Μεχρι τρια φυσιγγια οταν πας για κυνηγι.Σε περιπτωση ελεγχου,αν εχεις παραπανω απο τρια σου παιρνουν την αδεια οπλοφοριας κυνηγητικου.
Απο κει και περα ,οταν την εχεις στο σπιτι μπορεις να βαλεις οσες θελεις.
Η καραμπινες αυτες ειναι επαναληπτικες,δεν χρειαζεται συνεχεια γεμισμα. -
Για εμάς, οι ληστές είναι θηράματα κι έχουμε license to kill χωρίς περιορισμούς πυρομαχικών. Απλώς, υπάρχει ημερήσιο όριο, νομίζω μέχρι 5, μετά πληρώνουμε πρόστιμο.
-
Ο χρήστης ΧρηστοςΣ8 έγραψε:
καταλαβαινω οτι η καραμπινε εχει περισοτερη ισχη πυρος απο ενα πιστολι και ειναι λογικο,
αλα δεν ειναι ευχριστη ομως. ποσοι μπορουνε να ξαναγεμισουν γρηγορα μια καραμπινα?
θελει πολυ προπονιση. εχουν βγαλει νομο οι κυνηγετικες να περνουν μεχρι 3 φυσιγγια? κατι
τετοιο μου ειπε καποιος. οπλο του στυλ ar15 πως θα καλο για αμυνα στο σπιτι η θα γινει το σπιτι κοσκινο?
εννοειτε οτι οποιοδηποτε οπλο το χρησιμοποιει καποιος εμπειρος και εκπεδευμενος, αλλιος
δεν κανεις καμια κινηση. εγω παντως ψηφιζω πιστολι για αμυνα στο σπιτι (κατα προτιμηση glock)
που πιστευω για την τιμη του ειναι πολυ καλο!Μεχρι τρια φυσιγγια οταν πας για κυνηγι.Σε περιπτωση ελεγχου,αν εχεις παραπανω απο τρια σου παιρνουν την αδεια οπλοφοριας κυνηγητικου.
Απο κει και περα ,οταν την εχεις στο σπιτι μπορεις να βαλεις οσες θελεις.
Η καραμπινες αυτες ειναι επαναληπτικες,δεν χρειαζεται συνεχεια γεμισμα.Oχι αν έχεις πάνω από τρία...Αλλά αν δέχεται το όπλο πάνω από τρία!
Υπάρχουν όπλα που χωράνε μόνο 2 στην αποθήκη συν ένα ακόμα στην θαλάμη.
Υπάρχουν άλλα που έχουν μεγαλύτερες αποθήκες.
Σε αυτα ομως υπάρχει μειωτήρας που τις κάνει να δέχονται μόνο δύο.
Στο σπίτι μπορεις να τον έχεις αφαιρέσει, αλλά στο κυνήγι εάν σε πιάσουν να χωράει περισσότερα, ας έχεις μόνο τρία μέσα στο όπλο, έμπλεξες... -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Για εμάς, οι ληστές είναι θηράματα κι έχουμε license to kill χωρίς περιορισμούς πυρομαχικών. Απλώς, υπάρχει ημερήσιο όριο, νομίζω μέχρι 5, μετά πληρώνουμε πρόστιμο.Νομιστεράκια?
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Για εμάς, οι ληστές είναι θηράματα κι έχουμε license to kill χωρίς περιορισμούς πυρομαχικών. Απλώς, υπάρχει ημερήσιο όριο, νομίζω μέχρι 5, μετά πληρώνουμε πρόστιμο.
Νομιστεράκια?
μακαρι να ηταν αμερικη εδω να αγοραζα κανα barret model
-
Eγώ ψηφίζω καραμπίνα πάντως, μπορεί να πάρει και χοντρό αλάτι.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Eγώ ψηφίζω καραμπίνα πάντως, μπορεί να πάρει και χοντρό αλάτι.ε τωρα και εσυ μας χαλας την πιατσα
εχουμε σκεφτει εκκαθαρισεις με Leo2
claymores
mout
καταδρομικες
και ερχεσαι εσυ με τα salt rounds ? -
αλατακι για να νοστιμισει η σαλτσα που θαφτιαξεις με την claymore!!!!!!!!
-
Είναι στιγμές που αυτό το φόρουμ με κάνει και αισθάνομαι ..άνετα.
Να ΄στε καλά μάγκες. Μου χαρίσατε γέλιο σήμερα.
Σχετικό με την κουβέντα. Μια διαδεδομένη επαναληπτική μπορείς (πάντα μέσα στο σπίτι) να την έχεις με 8+1 φυσίγγια, πιστολολαβή αντί για κοντάκι και ένα ωραιότατο φακό 120 λούμενς από κάτω. Για σάλτσα, τα φυσίγγια μπορεί να είναι λαστιχένια ('αλβανοφύσιγγα' μου τα είπαν - lol), 9ρια (σπουργίτια), 18-βολα (00-buckshot) έως και μονόβολα (slug). Τα δε 00-buckshot υπάρχουν και σε super magnum (γόμωση 89 γρ).
Δε το συζητάμε ότι έχει ανώτερη ισχύ πυρός και απεριόριστες δυνατότητες γόμωσης.
Το μόνο - πλην όμως σημαντικότατο - πλεονέκτημα του πιστολιού είναι ότι κρύβεται πολύ πιο εύκολα από τα παιδιά. Από την άλλη, άμα το βρουν το ατύχημα γίνεται πιο εύκολα από ότι με την επαναληπτική.
-
Ο χρήστης DANAOS_master έγραψε:
Σχετικό με την κουβέντα. Μια διαδεδομένη επαναληπτική μπορείς (πάντα μέσα στο σπίτι) να την έχεις με 8+1 φυσίγγια, πιστολολαβή αντί για κοντάκι και ένα ωραιότατο φακό 120 λούμενς από κάτω. Για σάλτσα, τα φυσίγγια μπορεί να είναι λαστιχένια ('αλβανοφύσιγγα' μου τα είπαν - lol), 9ρια (σπουργίτια), 18-βολα (00-buckshot) έως και μονόβολα (slug). Τα δε 00-buckshot υπάρχουν και σε super magnum (γόμωση 89 γρ).
.Αρκει να μην εχεις δικους σου στο σπιτι γιατι θα πανε απο 'φιλια πυρα'
και κολλητο χτιστη η΄σοβατζη...για μετα. -
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Νομιστεράκια?
Κάτι λένε, αλλά δεν καταλαβαίνουμε τη γλώσσα.
-
Ο χρήστης p_george έγραψε:
.Αρκει να μην εχεις δικους σου στο σπιτι γιατι θα πανε απο 'φιλια πυρα'
και κολλητο χτιστη η΄σοβατζη...για μετα.Το ΄χω ξανακούσει αυτό και διάφορα άλλα αντεπιχειρήματα.
Το γεγονός είναι ότι σε μια τέτοια κατάσταση δεν υπάρχει περίπτωση να ξεμπλέξεις χωρίς ..απώλειες κάποιου είδους. Έχεις να προτείνεις κάποια διαφορετική λύση;
Εκτός από το να κάτσεις να σου βιάσουν τη γυναίκα ή να σου πάρουν τα λεφτά που ΄χεις λιώσει για να βγάλεις, μιλάμε έτσι;
ΥΓ: Αν θέλεις να ελαχιστοποιήσεις τις απώλειες από 'φίλια' πυρά μπορείς να βάλεις μόνο λαστιχένια.
1000 φορές να τα δώσω στο μπογιατζή παρά στο ληστή, ο οποίος μόλις του λείψουν ξανά θα του ΄ρθει στο μυαλό ένα εύκολο μέρος για να τα ξαναβρεί.
-
εγω τα εχω ολα Πια
-
serbo-croatian version of kacey
http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/240895 ... provalnika
τυπάς που δούλευε στη Γερμανία και τον περισσότερο χρόνο έλειπε απ το σπίτι του πήρε κάποια μέτρα προφύλαξης
απλά καθημερινά πράγματα -
Κρυαδες...
Εγω σκεφτομαι το εξης: μηχανη καπνου συνδεδεμενη με τον συναγερμο. Οποτε χτυπησει ο συναγερμος, αδειαζει ενα ολοκληρο μπιτονι κ γεμιζει το σπιτι καπνο. -
κρυάδες ξεκρυάδες, ο τυπάς καθάρισε τον έναν επιτόπου ενώ ο δεύτερος έμεινε ανάπηρος
κάπου έχει ξαναμπεί τέτοιο σύστημα εδω μέσα
-
Ο χρήστης DANAOS_master έγραψε:
Είναι στιγμές που αυτό το φόρουμ με κάνει και αισθάνομαι ..άνετα.Να ΄στε καλά μάγκες. Μου χαρίσατε γέλιο σήμερα.
Δε το συζητάμε ότι έχει ανώτερη ισχύ πυρός και απεριόριστες δυνατότητες γόμωσης.
Το μόνο - πλην όμως σημαντικότατο - πλεονέκτημα του πιστολιού είναι ότι κρύβεται πολύ πιο εύκολα από τα παιδιά. Από την άλλη, άμα το βρουν το ατύχημα γίνεται πιο εύκολα από ότι με την επαναληπτική.
σωστα αυτα που λες ομως:
οχι πιστολοειδη λαβη ΑΝΤΙ για κοντακι... ειναι παρανομο και χανεις το δικιο σου στο δικαστηριο αντ αυτου πας μεσα για παρανομη οπλοκατοχη
πιστολοειδη λαβη ΜΕ κοντακι και εισαι κυριος και νομιμοτατος...
και γενικοτερα ,καλλυτερα ''στεκεται'' ενα οπλο με ξυλινα μερη στο δικαστηριο...just saying
τα λαστιχενια φυσσιγγια σε αποσταση 2-3 μετρων το καλοκαιρι(ελαφρυα ενδυση ληστη ) μπορει και να σκοτωσουν...
και το μεγαλυτερο προβλημα ειναι οτι αν χτυπησουν σε τοιχο ..... επιστρεφουν!!!
προτιμουνται για πυροβολισμους στον αερα ετσι ωστε να μην υπαρχουν απωλειες κατα την πτωση τους...η σε ανοικτο χωρο οπου κι χανουν την κινητικη τους ενεργεια μετα τα 15 μετρα
φαντασου να ριξεις με εννιαβολα η μονοβολο στον αερα για προειδοπειηση..... πρεπει να σκεφτομαστε και τους γυρωη διαδεδομενη επαναληπτικη που λες ειναι η mossberg 590 να υποθεσω?
ειναι 8+1 αλλα αν προτιμησεις τα super magnum που λες τοτε μειωνεται δραματικα η χωριτικοτητα ισως 6+1 μπορει και λιγοτερο δεν εχω δοκιμασει τα φυσσιγια αυτα ειναι πανακριβα
και το βασικοτερο !!! η mossberg δεν ειναι super magnum!!! ειναι ακρως επικυνδυνο να τα δοκιμασεις σε θαλαμη 76 αρα...
το ιδιο ισχυει και για την maverick 88....εκτος και αν λες για την supernova της benelli που ειναι s.magnum αλλα αυτη με την αποθηκη που κυκλοφορει ευρεως φτανει στα 7+1 αλλα μονο για 70 αρια απλα..
βοηθησε μας λιγο να καταλαβουμε ..
εξαλλου τα απλα 70 αρια εχουν την δυνατοτητα να σταματησουν αγριογουρουνο των 150 κιλων και βαλε!!! δεν χρειαζεσαι παραπανω δυναμη....για το πιστολι συμφωνω απολυτα ... ακριβως αυτη ειναι και η σκεψη μου
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
Νομιστεράκια?
αν παρεις 50 αρι barrett να το βαλεις στην ταρατσα ... ριξε και ενα καλλυμα παραλλαγης απο πανω ...
-
Ο χρήστης ae70gts έγραψε:
Νομιστεράκια?
αν παρεις 50 αρι barrett να το βαλεις στην ταρατσα ... ριξε και ενα καλλυμα παραλλαγης απο πανω ...
Παραθέτω φωτο συμφορουμιτών...
-
Ο χρήστης ae70gts έγραψε:
Είναι στιγμές που αυτό το φόρουμ με κάνει και αισθάνομαι ..άνετα.
Να ΄στε καλά μάγκες. Μου χαρίσατε γέλιο σήμερα.
σωστα αυτα που λες ομως:
οχι πιστολοειδη λαβη ΑΝΤΙ για κοντακι... ειναι παρανομο και χανεις το δικιο σου στο δικαστηριο αντ αυτου πας μεσα για παρανομη οπλοκατοχη
πιστολοειδη λαβη ΜΕ κοντακι και εισαι κυριος και νομιμοτατος...
και γενικοτερα ,καλλυτερα ''στεκεται'' ενα οπλο με ξυλινα μερη στο δικαστηριο...just saying
τα λαστιχενια φυσσιγγια σε αποσταση 2-3 μετρων το καλοκαιρι(ελαφρυα ενδυση ληστη ) μπορει και να σκοτωσουν...
και το μεγαλυτερο προβλημα ειναι οτι αν χτυπησουν σε τοιχο ..... επιστρεφουν!!!
προτιμουνται για πυροβολισμους στον αερα ετσι ωστε να μην υπαρχουν απωλειες κατα την πτωση τους...η σε ανοικτο χωρο οπου κι χανουν την κινητικη τους ενεργεια μετα τα 15 μετρα
φαντασου να ριξεις με εννιαβολα η μονοβολο στον αερα για προειδοπειηση..... πρεπει να σκεφτομαστε και τους γυρωη διαδεδομενη επαναληπτικη που λες ειναι η mossberg 590 να υποθεσω?
ειναι 8+1 αλλα αν προτιμησεις τα super magnum που λες τοτε μειωνεται δραματικα η χωριτικοτητα ισως 6+1 μπορει και λιγοτερο δεν εχω δοκιμασει τα φυσσιγια αυτα ειναι πανακριβα
και το βασικοτερο !!! η mossberg δεν ειναι super magnum!!! ειναι ακρως επικυνδυνο να τα δοκιμασεις σε θαλαμη 76 αρα...
το ιδιο ισχυει και για την maverick 88....εκτος και αν λες για την supernova της benelli που ειναι s.magnum αλλα αυτη με την αποθηκη που κυκλοφορει ευρεως φτανει στα 7+1 αλλα μονο για 70 αρια απλα..
βοηθησε μας λιγο να καταλαβουμε ..
εξαλλου τα απλα 70 αρια εχουν την δυνατοτητα να σταματησουν αγριογουρουνο των 150 κιλων και βαλε!!! δεν χρειαζεσαι παραπανω δυναμη....για το πιστολι συμφωνω απολυτα ... ακριβως αυτη ειναι και η σκεψη μου
Το εχεις μελετησει πολυ το θεμα. Ελπίζω να μη σου χρειαστουν ποτε αυτες οι γνωσεις σε ιδιωτικο επιπεδο.
Αυξανόμενη εγκληματικότητα και τρόποι αυτοάμυνας.