-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Έχει πέσει σύρμα και γίνεται πέσιμο στη σελίδα του mougkaτην εριξαν
-
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
failΜ' αυτά θέλω να πω ότι η αφ' υψηλού κριτική είναι πολύ εύκολη. Όπως και οι γεροντοπαλικαρίστικες προβλέψεις. Ο Αντίλογος εδώ για πολιτικά θέματα (δεν μιλώ για το ενημερωτικό κομμάτι του φόρουμ) είναι καρικατούρα ελεύθερου βήματος στην οποία βέβαια συμμετέχω κι εγώ. Εκεί στο Σύνταγμα, τα λες κάτω απ' τη βουλή και δίπλα στα ΜΑΤ, face2face με τους άλλους, με κομμένη την κυκλοφορία. Έχει μια μικρή διαφορά. Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, έτσι;
-
Ο χρήστης imago έγραψε:
Το να μιλάμε σε κοινό απλώς για να μιλάμε, είναι group therapy δεν είναι συνέλευση.
κάνοντας τέτοια συνέλευση/group therapy, τον μόνο που παρακάμπτεις είναι τον ψυχολόγο σου.Η ελευθερία της έκφρασης και η 'υποδειγματική τάξη' δεν αρκούν και αυτό ήδη φαίνεται. Πάμε για την επανεφεύρεση του τροχού...
Ενώ εσύ εδώ με τις 7151 δημοσιεύσεις πίσω από ένα πισι μόνος σου, ούτε group therapy κάνεις ούτε τον τροχό ανακαλύπτεις... Αλλιώς θα πρέπει να μας πεις τι δράσεις έχεις αναλάβει έπειτα από 5 χρόνια ευδόκιμης υπηρεσίας στο 4τφορουμ...
συγκλονιστική απάντηση...
η περίπτωση να κάνει κάποιος καλοπροαίρετη κριτική, έχοντας ζήσει και φάει στη μάπα τέτοιες διαδικασίες για περισσότερο από δεκαετία, σου περνάει από το μυαλό; Ή το μοντέλο 'ποστάρει μόνο στο φόρουμ' σε βολεύει;
εεπ, 'αγωνιστικόμετρα' και 'κοινωνικά ένσημα' ζητάνε και στην αντίπερα όχθη, εκείνη από την οποία τόσο σφόδρα επιθυμεί αυτή η φάση να διαχωριστεί. Οπότε πρόσεχέ το λίγο
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Γίνεται διαμαρτυρία με γηπεδικά συνθήματα? Ή μήπως δεν έχουν κάτι άλλο να πουν?Και γηπεδικά, και πολιτικά, και καλλιτεχνικά, και σεξουαλικά. Και σουβλάκια ψήνουν, και σκύλους με κολάρο που γράφει 'αγανακτισμένος σκύλος' θα δεις και ό,τι γουστάρεις. Αλλά το χάνετε...
Ρε γαμώ τους καλογέρους σας τους αυστηρούς (με συμπάθεια το λέω), γαμώ τους προτεστάντες σας τους πουριτανούς και τους Κουακέρους μέσα. Το κέρατό μου, δεν καταλάβατε ότι οι νέες ιδέες έρχονται μόνο μέσα απ' το χαβαλέ και την τρέλα; Δηλαδή όταν είσαι πιστήμουνας και κάνεις research οι καλές ιδέες θα σούρθουν σε στρωμένο γραφείο ή σκαλίζοντας τη φλίδα απ' τη μπριζόλα σε ανύποπτο χρόνο; Ρε πως γίνατε έτσι φορμαλιστές με νεκρική ακαμψία; Θανάτω θάνατον πατήσας...
-
Ο χρήστης imago έγραψε:
fail
Μ' αυτά θέλω να πω ότι η αφ' υψηλού κριτική είναι πολύ εύκολη. Όπως και οι γεροντοπαλικαρίστικες προβλέψεις. Ο Αντίλογος εδώ για πολιτικά θέματα (δεν μιλώ για το ενημερωτικό κομμάτι του φόρουμ) είναι καρικατούρα ελεύθερου βήματος στην οποία βέβαια συμμετέχω κι εγώ. Εκεί στο Σύνταγμα, τα λες κάτω απ' τη βουλή και δίπλα στα ΜΑΤ, face2face με τους άλλους, με κομμένη την κυκλοφορία. Έχει μια μικρή διαφορά. Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, έτσι;
Το αφ υψηλού πως μας προέκυψε;
Κι εγώ εκεί ήμουν, αν σε βολεύει αυτό.Όσο για το face to face με τα ΜΑΤ κλπ, μην υποθέτεις τα χειρότερα για τους συνομιλητές σου.
Άσε που νομίζω αντιλαμβάνεσαι ότι υπάρχουν και 'χειρότερες' καταστάσεις από αυτό που περιγράφεις. Στο έγραψα, μη το γυρίσουμε σε 'αγωνιστικόμετρα' και πόσα @@ έχει ο καθένας. Εγώ τουλάχιστον δεν έχω καμία όρεξη να αυτοπροβληθώ μήπως και δείξω κάτι.Κατά τα άλλα, ναι 'καλή φάση' είναι αυτό που γίνεται, αλλά χαλάρωσε. Σιγά μη δεν μπορούμε να κάνουμε και κριτική. Το ότι έχει καλά στοιχεία, δεν σημαίνει ότι δεν έχει κανένα κακό.
-
And the fail continues
-
ε προφανώς, αφού ξεπεράσαμε το πρόβλημα της συνύπαρξης με τους άπλυτους, θα βρούμε άλλα πράγματα που μας ενοχλούν.
Είπαμε, τί πιο απλό απ το να κατεβούν 300.000 άτομα και ξαφνικά να βρουν κοινή πλατφόρμα έκφρασης. Τώρα λοιπόν που έγινε κάτι που όλοι εδώ μέσα ονειρεύονταν, ανακαλύπτουν ότι μάλλον δεν τους καλύπτει.
Εγώ θα έλεγα να κοπιάσουν και να προσπαθήσουν να εκφραστούν μέσα απ αυτήν την ακαπέλωτη ακομμάτιστη διαδικασία και να μας πουν τί βλέπουν
-
Ο χρήστης imago έγραψε:
Γίνεται διαμαρτυρία με γηπεδικά συνθήματα? Ή μήπως δεν έχουν κάτι άλλο να πουν?
Και γηπεδικά, και πολιτικά, και καλλιτεχνικά, και σεξουαλικά. Και σουβλάκια ψήνουν, και σκύλους με κολάρο που γράφει 'αγανακτισμένος σκύλος' θα δεις και ό,τι γουστάρεις. Αλλά το χάνετε...
Ρε γαμώ τους καλογέρους σας τους αυστηρούς (με συμπάθεια το λέω), γαμώ τους προτεστάντες σας τους πουριτανούς και τους Κουακέρους μέσα. Το κέρατό μου, δεν καταλάβατε ότι οι νέες ιδέες έρχονται μόνο μέσα απ' το χαβαλέ και την τρέλα; Δηλαδή όταν είσαι πιστήμουνας και κάνεις research οι καλές ιδέες θα σούρθουν σε στρωμένο γραφείο ή σκαλίζοντας τη φλίδα απ' τη μπριζόλα σε ανύποπτο χρόνο; Ρε πως γίνατε έτσι φορμαλιστές με νεκρική ακαμψία; Θανάτω θάνατον πατήσας...
απο ποτε? ολες οι μεγαλες ανατροπες ηρθαν επειδη υπηρχε ΕΝΑΣ μεγαλος μπροστα..
100.000
500.000
10.000.000
να ειναι αμα δεν υπαρχει ενα λιονταρι μπροστα να κουμανταρει τα προβατα δεν θα γινει τιποτα
βεβαια αυτο το ιδιοτυπο high council που εκαναν ειναι μια αρχη αρκει να βγουν μπροστα γρηγορα.. -
Κακά τα ψέμματα, χωρίς ηγεσία και οργάνωση δεν μπορεί να γίνει κάτι.
-
Σε λίγο θα βγάλουμε απαραίτητους 'χαρισματικούς' στυλ Αντρέα
-
-edit-
-
Μα εδω και 20 χρονια οι Αναρχικοι μαζευονται στη γειτονια τους (ΕΜΠ κ.λ.π.) ανενοχλητοι και τα λενε.... αποφασιζουν, και πραττουν κιολας μετα.... αποτελεσματικοτητα ομως δεν παρηχθει και εχουν μεινει γραφικοι οσοι ηταν και παλια... η περιπου.... Στον κοσμο λοιπον ειτε υπαρχουν ειτε οχι ειναι το ιδιο και το αυτο οπως και οι του ΚΚΕ ιδια ποσοστα και προτασεις για εξοδο απο το προβλημα τα τελευταια 60 χρονια.... ουτε η Κατασταση στην Κουβα δεν τους εκανε να αλλαξουν τον τροπο που πιστευουν οτι θα βελτιωσουν την κοινωνια... Οποτε και τωρα οι αγανακτησμενοι θα κανουν τον κυκλο τους στις κουβεντες... απλα ελπιζω να βγει απο αυτες τις αντιπαραθεσεις ιδεων και λυσεων ενας αρχηγος να τον ακολουθησουν οι αλλοι με μια ελπιδα... για τιμια προσπαθεια η οποια ομως σιγουρα δεν ειναι λυση σε μια νυκτα και δεν θα αρεσει σχεδον σε κανενα.. ομως οι αλλοι και οι προτασεις τους ειναι χειρωτεροι... οποτε??
Ας πουν λοιπον οι εχοντες παει εκει πως βλεπουν να κινουνται τα πραγματα εκει??? Θα επικρατησουν οι προσγειωμενοι σε ιδεες εφαρμοσιμες... η μια απο τα ιδια με τους ηδη υπαρχοντες... δλδ λαμογια και εξουσια... -
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
ολες οι μεγαλες ανατροπες ηρθαν επειδη υπηρχε ΕΝΑΣ μεγαλος μπροστα...αμα δεν υπαρχει ενα λιονταρι μπροστα να κουμανταρει τα προβατα... high council ...να βγουν μπροστα γρηγορα..Τον εαυτό σου που τον βάζεις; Στον ΕΝΑ ή στα πρόβατα; Κάπου χάθηκες μεταξύ μπρίτιςςς high council στρογγυλής τραπέζης ιπποτών του Κρόμγουελ και φόρτσα μπάρτσα να βγούμε επιθετικά 'μπροστά γρήγορα' να βάλουμε γκολ.
-
Ο χρήστης imago έγραψε:
ολες οι μεγαλες ανατροπες ηρθαν επειδη υπηρχε ΕΝΑΣ μεγαλος μπροστα...αμα δεν υπαρχει ενα λιονταρι μπροστα να κουμανταρει τα προβατα... high council ...να βγουν μπροστα γρηγορα..
Τον εαυτό σου που τον βάζεις; Στον ΕΝΑ ή στα πρόβατα; Κάπου χάθηκες μεταξύ μπρίτιςςς high council στρογγυλής τραπέζης ιπποτών του Κρόμγουελ και φόρτσα μπάρτσα να βγούμε επιθετικά 'μπροστά γρήγορα' να βάλουμε γκολ.
πες τα στον ντε γκολ αυτα
ναι οντως καπου χαθηκα.. -
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
απλα ελπιζω να βγει απο αυτες τις αντιπαραθεσεις ιδεων και λυσεων ενας αρχηγος να τον ακολουθησουν οι αλλοι...
Ας πουν λοιπον οι εχοντες παει εκει πως βλεπουν να κινουνται τα πραγματα εκει??? Θα επικρατησουν οι προσγειωμενοι σε ιδεες εφαρμοσιμες... η μια απο τα ιδια με τους ηδη υπαρχοντες... δλδ λαμογια και εξουσια...Τον ... αρχηγέτη αυτόν πως τον έχεις στο μυαλό σου; Μήπως είναι κάποιος που σου μοιάζει; Πάντως εμένα μου φέρνει κάτι σε 'Ελλα Φιτζέραλντ, χοντρή, άσκημη και αράπα (αλλά ωραία φωνή).
Οι έχοντες πάει εκεί σε πληροφορούν ότι δεν ξέρουν ποιος θα 'επικρατήσει'. Για την ακρίβεια, δεν το σκέφτονται καθόλου σαν μάχη 'επικράτησης' παρά μόνο σαν χαμένο χρόνο και χαβαλέ.
Και μπάι δε γουέι, τα λαμόγια είναι αυτά με τις πλέον εφαρμόσιμες ιδέες. Μην τα αντιδιαστέλλεις με τους προσγειωμένους, ίδια φάρα είναι.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
ε προφανώς, αφού ξεπεράσαμε το πρόβλημα της συνύπαρξης με τους άπλυτους, θα βρούμε άλλα πράγματα που μας ενοχλούν.Είπαμε, τί πιο απλό απ το να κατεβούν 300.000 άτομα και ξαφνικά να βρουν κοινή πλατφόρμα έκφρασης. Τώρα λοιπόν που έγινε κάτι που όλοι εδώ μέσα ονειρεύονταν, ανακαλύπτουν ότι μάλλον δεν τους καλύπτει.
Εγώ θα έλεγα να κοπιάσουν και να προσπαθήσουν να εκφραστούν μέσα απ αυτήν την ακαπέλωτη ακομμάτιστη διαδικασία και να μας πουν τί βλέπουν
Ειναι κατι που δεν φαινοταν να ερχεται τοσο γρηγορα και πολλοι απο εμας ειναι στο τριτο ονειρο. Αλλα ακομα και μεσα στο φορουμ ειναι προφανες οτι υπαρχει μια λανθασμενη πολιτικη συνειδηση. Ειναι αυτη που λεει οτι το πολιτειακο ειναι λυμενο-εχουμε δημοκρατια- και δεν εχει νοημα ενας εξωθεσμικος αγωνας, λεει:
κατσε και καταψηφισε το κομμα που μας εφερε εδω που μας εφερε κλπ. Αυτα λοιπον τα κινηματα εχουν την ευκαιρια να απαγκιστρωσουν το πολιτικο απο το Θεσμικο-κομματικο. Να γυρισει δλδ ενα τμημα της κοινωνιας σε πολιτικες ενεργειες πρωτογονες μεν καθαρες δε. Τι σημαινει ομως καθαρες?
Ειναι λοιπον αυτες οι ενεργειες που δειχνουν διαθεση για αυτοδιαθεση(!) ειναι ομως ταυτοχρονα οι ιδιες που καθρεπτιζουν με ειλικρινεια αυτο που κοινωνικα ηταν τα τελευταια 20 χρονια, μια απολιτικ μαζα με μπλε και πρασινους κοκκους. Ε μερος αυτων τωρα ξυπνησαν και προφανως θα ματα-ανακαλυψουν τον τροχο και την συλλογικοτητα. Μπραβο και συγχαρητηρια.
ΑΛΛΑ, εδω που βρισκονται θα φτασουν μπροστα σε ενα γκρεμο, ενα γκρεμο που για τα ΜΜΕ ειναι ενα μικρο νεροφαγωμα.Αμ δε, γιατι δεν υπαρχει περιπτωση να διαβουν την Αβυσσο χωρις ιδεες. Εδω δλδ ειναι το προβλημα, καθοτι γυμνοι απο προετοιμασια θα πρεπει να κανουν οσα εκαναν οι μπολσεβικοι σε 6-10μηνες. Απο την αλλη βεβαια ενω για την Αστικη δημοκρατια το 68 ηταν ξεκαθαρο ποιους και που να χτυπησει (με την ανοχη της μεσαιας ταξης) εδω η πολιτειακη οργανωση ισως αδρανησει. Και ειναι αυτη η αδρανεια που θα τους δωσει τους 6-10 μηνες για να βρουνε μια ιδεολογικη βαση ενα content γιατι content δε υπαρχει ακομα εκτος απο μια αποδοκιμασια αυτου που ετσι κι αλλιως πεθαινει. Βρηκαν ενα form μια φορμα εκφρασης που τα ΜΜΕ ανεχονται οπως δειχνει να την ανεχονται και οι μικρομεσαιοι, καταληψη πλατειων, μαζικη συμμετοχη,μεγαλο ηλικιακο φασμα, τετζερεδια κατσαρολικα, ιχνη αυτοοργανωσης κλπ. Καλα κανανε, οταν ομως τα πραγματα θα σοβαρεψουν θα πρεπει να εχουν και το content, και οχι απλα ενα αντιδραστικο παραληρημα αλλα ενα εκδοχο μια προταση εστω και στην μορφη μιας Θεατρικης παραστασης ή ενος videoart για να θυμηθουμε και την επιδραση της agid-prop στα πρωτα χρονια των μπολσεβικων.
Εκει θα χρειαστουνε την βοηθεια και οχι την ποδηγεσια απο πιο προωθημενες πολιτικες ομαδες.Να ζητησουν την βοηθεια του Ζιζεκ ξερω γω, να βγουνε απ οτο καβουκι τους και οι ακαδημαϊκοι να κανουν οτι και ο Καστοριαδης το 67-68, να βγαλουν περιοδικα να εκδοσουν μανιφεστα, να στειλουν γραμμα στον Τσομσκι ακομα και τωρα που ειναι 80φευγα θα πρεπει να ανταποκριθει. Η προσπαθεια αυτη δεν πρεπει να καπελωθει αλλα να μορφοποιηθει και να αποκτησει ταυτοτητα.
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
ναι οντως καπου χαθηκα..Δηλαδή βλέπεις τον εαυτό σου σαν τον μελλοντικό De Gaul? Πρόσεξε, γιατί αυτός το Σεν Τροπέ το αποκαλούσε 'μάτσο από σαλτιμπάγκους'.
-
Ο χρήστης imago έγραψε:
ναι οντως καπου χαθηκα..Δηλαδή βλέπεις τον εαυτό σου σαν τον μελλοντικό De Gaul? Πρόσεξε, γιατί αυτός το Σεν Τροπέ το αποκαλούσε 'μάτσο από σαλτιμπάγκους'.
τι κανεις γιαννη αεροπλανα πεφτουνε
οτι να ναι -
Ο χρήστης gto250swb έγραψε:
Ειναι κατι που δεν φαινοταν να ερχεται τοσο γρηγορα και πολλοι απο εμας ειναι στο τριτο ονειρο.Εκει θα χρειαστουνε την βοηθεια και οχι την ποδηγεσια απο πιο προωθημενες πολιτικες ομαδες.Να ζητησουν την βοηθεια του Ζιζεκ ξερω γω, να βγουνε απ οτο καβουκι τους και οι ακαδημαϊκοι να κανουν οτι και ο Καστοριαδης το 67-68, να βγαλουν περιοδικα να εκδοσουν μανιφεστα, να στειλουν γραμμα στον Τσομσκι ακομα και τωρα που ειναι 80φευγα θα πρεπει να ανταποκριθει. Η προσπαθεια αυτη δεν πρεπει να καπελωθει αλλα να μορφοποιηθει και να αποκτησει ταυτοτητα.
Έτσι μπράβο αγόρι μου, μολόγατο, ΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΟΝΕΙΡΟ. Τ-Ε-Λ-Ε-Ι-Α διατύπωση.
Για την δεύτερη παράγραφο, μετά την ενδιάμεση φλυαρία σου, συμφωνώ και επαυξάνω. Καστοριάδης χρειάζεται και άγιος ο Θεός.
Αγανακτισμένοι Έλληνες