-
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Ξέρεις πολλούς επιχειρηματίες να βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση (καταφέρνοντας μέχρι εκείνη τη στιγμή να μην έχει περάσει αυτό πολύ προς τα έξω) και να βγαίνουν να φωνάζουν για τιτανικούς, πιστόλια στο τραπέζι και ιστορίες ΠΡΙΝ δανειστούν και σώσουν ότι μπορούν;
Εγώ σου λέω αν δεν είχαν χάσει χρόνο με βλακείες (πρώτο μέλημα να κόψουν την απόσυρση λες και ήταν κύρια έννοια, να σχεδιάζουν opengov και λοιπές λαμπρές και ευφυέστατες ενέργειες) θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν τα σε χαμηλά επίπεδα (ακόμα) spreads και να δανειστούν μια χαρά χωρίς να ανοίξουν το στόμα τους να πουν αρλούμπες και να τα εκτοξεύσουν στο θεό.
Και μόνο ο τρόπος που έγινε όλο αυτό, προκαλεί πολλά ερωτηματικά και βρωμάει η υπόθεση...
Τα σεβάσματά μου Vasgti...
Οταν τα γραφαμε καποιοι τοτε, ειμαστε 'δεξιοι' που συκοφαντουσαμε το Γιωργαρο...
Τοτε 'εφταιγε η δεξια',υστερα 'ο Τσιπρας και το ΠΑΜΕ', κατοπιν ο 'Τορναδορος απο τη Κρητη', τωρα 'φταινε οι ΔΥ', για αυριο βλεπουμε, μπορει να φταινε και 'οι συγκεντρωμενοι στο Συνταγμα που στραγγαλιζουν την εμπορικη κινηση' στο κεντροKαλα χαλαρα αυτο ε...Ειδικα το ψελλιζουν
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Δεν πρωτοτυπείς αναπαράγοντας αριστερίστικες συνωμοσιολογίες...Όλα μου τα έχουν πει. Αλλά κομμουνιστή, πρώτη φορά με αποκαλούν...
-
-edit-
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Στην Πορτογαλία και την Ιρλανδία πήγε ο ίδιος οικονομικός δολοφόνος και τους έβαλε στο ΔΝΤ ή είναι διαφορετικό άτομο για κάθε περιφέρεια;Διαφορετικό.
Μεθοδολογία ίδια. Χάπι υπήρχε. -
Δηλαδή κράταγε πιστόλι και τηλέφωνο και είχε το χάπι στην κωλότσεπη; Μιλάς με γρίφους. Ο Λάκης πέρσυ τα είχε πει πιο ξεκάθαρα.
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Έχοντας υπόψιν όλα αυτά, η μοναδική λύση είναι η δημιουργία ενός νέου, κεντρώου (κατά προτίμηση) κόμματος, αποτελούμενου από ΑΦΘΑΡΤΟΥΣ νέους ανθρώπους, οι οποίοι θα εκφράσουν τα αιτήματα του κόσμου που μαζεύεται στο Σύνταγμα (και στις άλλες μεγάλες πόλεις).
Και ένα κόμμα εξουσίας πως δημιουργείται; Πάλι λαμόγια επιχειρηματίες, κάποιες από τις λίγες γνωστές οικογένειες που εξουσιάζουν τα πάντα (με τα γνωστά ανταλλάγματα), οι τράπεζες και μερικές ακόμα υπόγειες δυνάμεις δεν θα το στηρίξουν; Πως θα κατέβει στις εκλογές; Με τι χρήματα;
Και ηγέτης ποιός θα είναι; Γιατί τα τελευταία χρόνια, και θα συμφωνήσω όσες φορές και να γραφτεί εδώ μέσα και όσες φορές και αν ακουστεί γενικά, η χώρα μας δεν έχει κάποιον πραγματικό ΗΓΕΤΗ πολιτικό με @@ να βγει μπροστά και να πάρει την τύχη του τόπου στα χέρια του.
Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια.
Θέλεις να μου πεις ότι δεν υπάρχουν υγιείς επιχειρηματίες (που να μην κάνουν δουλειές με το κράτος) σ' αυτή την χώρα ;
Ακόμα και αν συμβαίνει αυτό, εγώ σου λέω ότι υπάρχουν στην ομογένεια...Το θέμα είναι ότι ο Έλληνας, όόότι και να του κάνεις, στο τέλος ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θα πάει να το ρίξει !
Αυτούς ξέρει, αυτούς εμπιστεύεται (για το ρουσφετάκι του).Εγώ απλά ελπίζω σε μια εξωγενή δύναμη, που θα ενώσει τους εκατοντάδες χιλιάδες δυσαρεστημένους-εκτός συστήματος-άνεργους που αναζητούν εναγωνίως τώρα τρίτο πόλο, και δεν καλύπτονται από Αριστερά και ΛΑΟΣ.
Ναι ρε συ Nozomi καλό είναι να ονειρευόμαστε και να ελπίζουμε πως κάποια στιγμή ΘΑ γίνει κάτι και ΘΑ προκύψουν όσα λες, αλλά ας είμαστε και λίγο ρεαλιστές. Αυτή τη στιγμή που συζητάμε, ξέρεις εσύ κάποιον που να αξίζει ως άτομο και να είναι και επιτυχημένος επαγγελματίας με σημαντική εμπειρία (να έχει ζήσει έξω στην αγορά εργασίας, να έχει φάει και τις σφαλιάρες του, να ξέρει τι συμβαίνει) και με τις απαραίτητες γνώσεις και ικανότητες, που να είναι διατεθειμένος να βγει μπροστά και να έχει την υποδοχή και στήριξη του κόσμου;
Αν ναι, πες μας ποιος είναι.
-
-edit-
-
Δε νομιζω κανενας οικονομικος δολοφονος να αναγκασε ολους αυτους τους πολιτικους να καταχραστουν (κλεψουν) τα λεφτα του ελληνικου λαου ! Πρωτα τα 'φαγανε' μονοι τους και μετα αναγκαστηκαν να δεχτουν, φυσικα με το αζημιωτο, λογω της οικονομικης εξαθλιωσης της χωρας το 'ξεπουλημα' της.
-
Με την αφορμή των πρόσφατων εκδηλώσεων νομίζω αξίζει να ξαναθίξουμε το ζήτημα της αποχής.
Μαζεύτηκε λαός έξω από τη Βουλή με επεισόδια. Δεν έγινε τίποτα.
Μαζεύτηκε λαός έξω από τη Βουλή ειρηνικά. Δεν βλέπω να γίνεται το παραμικρό...
Αν όοοοοοοοοολοι αυτοί οι συγκεντρωμένοι πήγαιναν και ψήφιζαν οποιονδήποτε πλην των 2 μεγάλων σε πόσα dt θα είχαν εξαφανιστεί αυτοί από την εξουσία; Εγώ υπολογίζω 3,6...Από ανταπόκριση που έλαβα μου είπαν για ωραίο κλίμα, άτομα όλων των ηλικών, μέχρι και παιδάκια, καρότσια, οικογένειες και πολλοί ποδηλάτες (οι οποίοι κάτι έχουν πάθει τώρα τελευταία και όλο πετυχαίνω μπροστά μου κονβόι συνοδεία αστυνομίας). Σαν μικρό πανηγυράκι αλλά χωρίς πρόγραμμα μόνο συνθήματα.
Ωραία είναι αυτά να γίνονται αλλά το γιωργάκι δεν το κουνάει ρούπι...Δε νομιζω κανενας οικονομικος δολοφονος να αναγκασε ολους αυτους τους πολιτικους να καταχραστουν (κλεψουν) τα λεφτα του ελληνικου λαου ! Πρωτα τα 'φαγανε' μονοι τους και μετα αναγκαστηκαν να δεχτουν, φυσικα με το αζημιωτο, λογω της οικονομικης εξαθλιωσης της χωρας το 'ξεπουλημα' της.
Είσαι προβοκάτορας. Βγάζεις ψεύτη κοτζάμ Λάκη; Εδώ ο άνθρωπος μίλαγε με ντοκουμέντα. Τάδε μάρκα το πιστόλι, τάδε μάρκα το τηλέφωνο. Αφού μετά ήθελε να το γυρίσει και σε σήριαλ.
-
Πάντως γρήγορα ξεφούσκουσαν οι 'αγανακτησμένοι' στη Θεσ/νικη..Περώντας κατα τις τεσσεραμησι το απογευμα απο τον Λ.Π υπήρχαν μερικες σκηνες και ενα πανι που εγραφε 'ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ'...Καλη φαση για καμπινγκ..καλος καιρος,θαλασσα,γκαζον...
-
Ωραία είναι αυτά να γίνονται αλλά το γιωργάκι δεν το κουνάει ρούπι...Δεν πειραζει, εγινε η πρωτη αρχη. Σιγα σιγα...Σε λιγο οπου κυκλοφορουν τα 'σκυλακια' του Γιορικα, και απανταχου
πολιτικες φατσες, θα τσιμπανε απο γιουχες, μεχρι γιαουρτακια. Ηδη παντως, καποια κομματοσκυλα, το εχουν δει το εργο...
Για τους συνδικαλες θα προτιμουσα βρεγμενη σανιδα οικοδομης , αλλα που θα πανε και αυτοι, το λιντσαρισμα ειναι πολυ κοντα.
Τωρα που σφιγγουν και οι ζεστες, να πεσει και καμμια 'ψιλη' δεν θα ηταν ασχημα...
Θα ηθελα πολυ παντως, ενα οργανωμενο ντου, μεσα στην βουλη, να την κλειδωσουνε κιολας, μην φυγει κανεις, απο το 'κοπαδι', και να πεσει το ξυλο της αρκουδας... (ας 'καουν' μαζι με τα 'ξερα' και τα 'χλωρα', -πολιτικοι- αφου τα τελευταια, δεν καταφεραν να ξεβρωμισουν τον χωρο τους, τρεις και βαλε δεκαετιες τωρα... ) -
Ωραία είναι αυτά να γίνονται αλλά το γιωργάκι δεν το κουνάει ρούπι...Γιατί να το κουνήσει? Έχουμε δημοκρατία και ο λαός, αγανακτησμένος ή όχι τον ψήφισε για 4 χρόνια, όπως ορίζει το πολίευμα και το σύνταγμα. Είναι χρέος του να κάνει την δουλειά που του ανέθεσαν.
Βλέπω φωτογραφίες με τόσο κόσμο να μουτζώνει την βουλή και απορώ αν έχουν συναίσθηση τι εκφράζει η βουλή και τι η πράξη τους.
Προσωπικά το βρίσκω θλιβερά ανώριμο.
-
Για τη συγκεκριμενη βουλη και αυτα που εκφραζει, και λιγες ειναι οι μουντζες
-
Η συγκεκριμένη βουλή εκφράζει ακριβώς αυτό που επέλεξαν οι ψηφοφόροι στις εκλογές. Η βουλή είναι ένα τεράστιο καθρεφτάκι.
Μπορεί να συμπεριφέρεται η πλειοψηφία σαν κακομαθημένο βρέφος αλλά δεν είμαστε Κούβα ή Λιβύη, έχουμε κοινοβουλευτική δημοκρατία, έχουμε την επιλογή και είμαστε υπεύθυνοι για αυτή.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Ωραία είναι αυτά να γίνονται αλλά το γιωργάκι δεν το κουνάει ρούπι...
Γιατί να το κουνήσει? Έχουμε δημοκρατία και ο λαός, αγανακτησμένος ή όχι τον ψήφισε για 4 χρόνια, όπως ορίζει το πολίευμα και το σύνταγμα. Είναι χρέος του να κάνει την δουλειά που του ανέθεσαν.
Xμμμμ... Πολυ σχετικη η εννοια της Δημοκρατιας που εχουμε. Καταρχας περα απο τα 'μπρος-πισω'
και τα παιχνιδακια με τις λεξεις, 'δεν θα μπουμε ΔΝΤ, αλλα εχουμε το οπλο στο τραπεζι... '
για 'ενοικιαση' του χωρου -βλεπε Ελλαδα- , σε τριτους, απαιτειται εντολη δημοψηφισματος. Αν προσθεσουμε και το πανευρωπαικο ρεντικολο, κακομοιριας+επετειας Made by Georgakis, με την δυνατοτητα δανεισμου της χωρας , να ξεπηδαει, απο 300μοναδες βασεις, στις 1300μοναδες βασεις μεσα σε ενα χρονο ( ), για τι χρεος δουλειας μιλαμε? Αναθεμα την ωρα και την στιγμη...Βλέπω φωτογραφίες με τόσο κόσμο να μουτζώνει την βουλή και απορώ αν έχουν συναίσθηση τι εκφράζει η βουλή και τι η πράξη τους.
Αυτη την στιγμη τι εκφραζει η βουλη? Ενα απεραντο, βρωμερο κοτετσι-τρελοκομειο, με ελεγχομενη 'Δημοκρατια' του κ@λου,
που λειτουργει εχοντας το αδιαβλητο, (βουλευτικη ασυλια, ενα καταπληκτικο σοσιαλιστικο colpo-grosso του Andrew), και
δημιουργησε-επενδυσε σε ενα συστημα επι +30χρονια, το οποιο ευνοουσε οτιδηποτε 'δευτερο', σαπιο, τυπου 'αρπαχτης', 'οικογενειοκρατιας', μιζας, γρηγοροσημου, κτλ...Το αν καποιοι, στην τελικη, μουτζωνουν καποιους που ειχαν ψηφισει, θα πω απλα, καλλιο αργα παρα ποτε, και θα ευχηθω αποχη σε επερχομενες εκλογες.Προσωπικά το βρίσκω θλιβερά ανώριμο.
Εγω να δεις προσωπικα ποσο θλιβερο το βρισκω, να διαβαζω οτι, ατομα σαν και εσενα (καλη ωρα, ΔΕΝ θα πω)
θλιβονται κιολας, με την κινηση αυτη στο Συνταγμα, και οχι με ολα τα υπολοιπα, στραβα και αναποδα που
καταφεραν καποιοι και επεβαλλαν στον τοπο... -
Νομίζω όσα εκφράζεις στο παραπάνω ποστ είναι ο ορισμός του 'αγανακτησμένου'. Αν δεν είχες πάει αυτές τις μέρες στο σύνταγμα να πας, πιστεύω θα ταιριάξεις τέλεια.
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Εγω να δεις προσωπικα ποσο θλιβερο το βρισκω, να διαβαζω οτι, ατομα σαν και εσενα (καλη ωρα, ΔΕΝ θα πω)
θλιβονται κιολας, με την κινηση αυτη στο Συνταγμα, και οχι με ολα τα υπολοιπα, στραβα και αναποδα που
καταφεραν καποιοι και επεβαλλαν στον τοπο...Ειλικρινά φοβάμαι να μπώ σε τέτοια κουβέντα (μαζί σου) αλλά η συγκεντρώσεις αυτές κατά την άποψή μου είναι μία από τις κορυφαίες εκφάνσεις του τι είναι στραβό στην Ελλάδα και των αιτιών του συνολικού οικονομικοκοινωνικού προβλήματος.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Η συγκεκριμένη βουλή εκφράζει ακριβώς αυτό που επέλεξαν οι ψηφοφόροι στις εκλογές. Η βουλή είναι ένα τεράστιο καθρεφτάκι.Μπορεί να συμπεριφέρεται η πλειοψηφία σαν κακομαθημένο βρέφος αλλά δεν είμαστε Κούβα ή Λιβύη, έχουμε κοινοβουλευτική δημοκρατία, έχουμε την επιλογή και είμαστε υπεύθυνοι για αυτή.
Λαθος. Η κυβερνηση αυτη εκλεχθηκε με το συνθημα 'λεφτα υπαρχουν' που σημαινε πως η προηγουμενη κυβερνηση εκανε κακοδιαχειριση των κρατικων πορων. Θα ερχονταν λοιπον αυτοι και θα εξορθολογιζαν τη δομη του κρατους υποτιθεται. Το μονο που αλλαξαν ηταν η εθνικη κυριαρχια την οποια υποθηκευσαν για πολλα χρονια.
Το βρισκω εξαιρετικα θετικο οτι ο κοσμος αναγνωρισε το λαθος του εστω κ αργα και προσπαθει να το διορθωσει.
Εσυ φιλε μου που το βρισκεις θλιβερο μαλιστα, τι προτεινεις να κανουμε εκτος απο το να κλαιμε τη μοιρα μας???
-
Προτείνω αντί να κάνουμε βόλτες σε πλατείες και να αυτομουτζωνόμαστε να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και το κόστος που αυτές επιφέρουν ώστε να πράξουμε το σωστό ο καθένας σε ατομικό και όλοι μαζί σε συλλογικό επίπεδο.
Οι τερμίτες χτίζουν φωλιές 2+ μέτρων τόσο ανθεκτικές ώστε οι ελέφαντες ξύνονται επάνω τους χωρίς να τις χαλάνε. Δεν μαζεύτηκαν όλα τα μυρμήγκια μαζί σε μία πλατεία ούτε το θεόσταλτο μυρμήγκι-ηγέτης τα καθοδήγησε. Έκαναν όλα σωστά τα 2-3 πράγματα που τους αναλογούσαν.
Δεν μπορεί σαν πολίτης να διπλοπαρκάρεις (το ελλάσων παράπτωμα αν το δεις μεμονωμένα) και να μουτζώνεις μετά τη βουλή. Είναι γελοίο, είναι υποκρισία. Αν θες η βουλή να σε τρέμει και να νοιώθει πως ελέγχεται από συνειδητοποιημένους πολίτες θα πρέπει να είμαστε/γίνουμε όλοι τέτοιοι. Σϊγουρα το μόνο που **δεν **πρέπει να κάνουμε είναι να κλαίμε τη μοίρα μας.
ΥΓ. Το επιχείρημα με το 'λεφτά υπάρχουν' και την 'εξαπάτηση' του λαού είναι γελοίο. Ακόμα και σήμερα λεφτά υπάρχουν αλλά για να τα διαχειρίσει σωστά η όποια κυβέρνηση θα πρέπει να συγκρουστεί με όσους τα λυμαίνονται. Όταν ο έλληνας πολίτης καταλάβει πως είναι ληστεία να μισθοδοτεί το δημόσιο έναν συνδικαλιστή ΔΕΚΟ με πχ 8000 ευρώ, να πληρώνουμε οι φορολογούμενη τη γελοία εκπομπή ESC στην ΕΡΤ (ένα παράδειγμα από τα πολλά) ή τις παρανοϊκά υψηλές αμοιβές του καρτέλ των συμβολαιογράφων τότε θα βρεθούν τα λεφτά και σε 1-2 χρόνια δεν θα είμαστε όπως πρίν (ευτηχώς) αλλά καλύτερα. Όχι πως προβλέπω να γίνει άμεσα κάτι τέτοιο δυστηχώς. Ο Παπανδρέου τότε (και ο Σαμαράς σήμερα) ορθώς δήλωνε πως λεφτά υπάρχουν, ο λαός όμως δεν θέλει να τους αφήσει να κάνουν τη δουλειά αυτή και ο πρωθυπουργός κακώς και κάκιστα φοβάται την 'λαϊκή οργή'.
ΥΓ2. [disclaimer] Δεν έχω σχέση με κανένα κόμμα, ψηφίζω όποιον πιστεύω πως είναι καταλληλότερος των υποψηφίων στις εκάστοτε εκλογές.
-
o ΓΑΠ δουλεύει ψιλό γαζί
αποδείχτηκε σε ένα χρόνο οτι δεν έχει καμία άλλη δεξιότητα πέραν του ταξιδεύειν και να βγάζει σκηνοθετημένους λόγους.
μόιάζει όσο διάφανος ήταν ο Καραμανλής στη περίφημη συνέντευξη της ΔΕΘ.
ο Σαμαράς, που δεν το έχω σε κάποια εκτίμηση, επέδειξε στοιχειώδες πολιτικό ένστικτο να αρνηθεί τη 'συναίνεση'συμφωνώ στο κομμάτι του ΙΚΕ που λέει οτι 'Αν θες η βουλή να σε τρέμει και να νοιώθει πως ελέγχεται από συνειδητοποιημένους πολίτες θα πρέπει να είμαστε/γίνουμε όλοι τέτοιοι' αλλά παίρνει χρόνο να γίνει και να δεις αποτελέσματα= σε αυτή τη φάση δεν έχει ιδιαίτερη πρακτική αξία (δεν σημαίνει οτι δεν πρέπει να ξεκινήσει βέβαια)
το συγκεκριμένο είναι ο τρόμος του κάθε παπατζή (άρα και πολιτικού) γιατί μπορείς να τον ελέγξεις.
αν οι αγανακτισμένοι θέλουν να βγει κάτι απο αυτό, εκτός απο το να ξεδώσουν, πρέπει να αρχίσουν να διατυπώνουν συγκεκριμένα πράγματα.πολύ συγκεκριμένα και μετρήσιμα όμως, όχι σαν κάτι λίστες που βλέπω να κυκλοφορούνε και θυμίζουν πρόταση ψηφίσματος φοιτητικής ΓΣ.
Αγανακτισμένοι Έλληνες