-
Ο χρήστης delsol.vti έγραψε:
Youtube VideoΜα το εγραψα προηγουμενως:
...και οι συνεταιροι της 'πολιτικης ελιτ' τα μεγαλολαμογια δε θα εχουν ρεπορταζ στα δελτια των 8 για τους 'κακους ΔΥ' και το 'σπαταλο κρατος' που για να απαλλαχθει ο 'φορολογουμενος' απο αυτα θα πρεπει να γινουν οι 'αποκρατικοποιησεις'.
Επειδη πραγματικα δεν μπορω να καταλάβω την παρακρουση που εχουν παθει πολλοι που δεν ειχαν παλιοτερα τετοια κολήματα με τις ιδιωτικοποιησεις ... μαλλον εχουν αρχισει και ξεχνανε ή λογω μνημονιου εχουν μπει αθελα τους σε μια αμυνα.
Δεστε λοιπόν αυτο απο τους ΑΜΑΝ την περιοδο 1997-2000 για να καταλαβετε την αντιληψη που ειχε ο κοσμος για τις υπηρεσιες που του προσφεραν τα κρατικα ΚΤΕΟ /Ολυμπιακή /ΟΤΕ σε σημειο να κανουν κωμικα σκετς με μεγαλη απηχηση.
Πιστευετε οτι θα ειχε λογικη ενα τετοιο βιντεο **για αυτες τις εταιρίες σημερα **?. Δεν θα το κοιτουσαν ολοι ως εξωγιηνο προσπαθοντας να καταλαβουν τι θέλει να πει ? Δεν θα ηταν τελειως άτοπο ? Εχει μετανιωσει κανενας που ξεκολησαμε απο αυτες τις καταστασεις σε αυτες τις υπηρεσίες ?
Εγω παντως σιγουρα όχι .Mιας και περι ΚΤΕΟ η κουβεντα θα ειχε μεγαλο ενδιαφερον να μαθαιναμε τι ποσοστο απο τα προς ελεγχο αυτοκινητα κοβονται σημερα απο τα ΙΚΤΕΟ σε σχεση με τα δημοσια παλαιοτερα, και τι ποσοστο των αυτοκινητων που κοπηκαν απο ενα συγκεκριμενο ΙΚΤΕΟ ξαναπηγε στο ιδιο για ελεγχο ή αλλαξε 'μαγαζι'.
Με τα παραπανω δε θελω να πω οτι δεν γινονταν/γινονται ταρζανιες στο Δημοσιο αλλα το οτι η 'ιδιωτικοποιηση' δεν αποτελει πανακεια δια πασαν νοσον.
Επαναλαμβανω:
...αν η πολιτικη ηγεσια της χωρας θελει να απαλλαγει απο τους κακους υπαλληλους, τους κακους συνδικαλιστες μπορει να το κανει σε μιση ωρα μεσα.
Δεν το κανει ομως γιατι πολυ απλα δε θα δικαιουται ο καθε Παγκαλος μετα να κουναει το δαχτυλο και να σου λεει 'μαζι τα φαγαμε' ουτε ο καθε Αντωνακης να μιλαει για 'τσιφλικια', και οι συνεταιροι της 'πολιτικης ελιτ' τα μεγαλολαμογια δε θα εχουν ρεπορταζ στα δελτια των 8 για τους 'κακους ΔΥ' και το 'σπαταλο κρατος' που για να απαλλαχθει ο 'φορολογουμενος' απο αυτα θα πρεπει να γινουν οι 'αποκρατικοποιησεις'.Το ότι κάποιοι έφαγαν στην σύμβαση του Προαστιακού, οι ίδιοι που έφαγαν στις συμβάσεις του Μετρό, στην Αττική κτλ και κανείς δεν πήγε φυλακή, δικαιολογεί τα εξωφρενικά προνόμια που είχαν κάποιοι ;
Αλλη μια φορα:
Τα 'εξωφρενικα προνομια' ειναι κατι λιγοτερο απο ψιχουλα μπροστα στις εξωφρενικες ρεμουλες, τις εξωφρενικες απατες και τα εξ'αυτων συνεπαγομενα εξωφρενικα κερδη συν το γεγονος οτι 'εσυ' κι 'εγω' ειναι 1000% σιγουρο οτι με τη καταλληλη καθοδηγηση (σα το βιντεο των ΑΜΑΝ πιο πανω ή σαν τα τα δελτια των 8 )θα ασχοληθουμε με τα 'εξωφρενικα προνομια'.
Κι ενω πολλα απο τα 'εξωφρενικα προνομια' κοπηκαν μπορεις να πεις το ιδιο και για περιπτωσεις οπως αυτη του Προαστιακου?? -
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Δεν το μπορω αλλο αυτο 888888. Αυτος εφαγε - εκεινος εφαγε - ο αλλος εφαγε ... ΦΤΑΝΕΙΙΙ
Aν δε το μπορεις αλλο αγαπητε delsol σταματα να πιπιλας (οχι μονο εσυ βεβαια) την ιδια καραμελα για κακους υπαλληλους για καλοπληρωμενες μονιμες βδελες κλπ μηντιακα χαρουμενα κλισε.
Γνωριζεις πολυ καλα οτι για καθε κακο υπαλληλο που στοιχιζει στο φορολογουμενο Χ ευρω υπαρχει και μια τουλαχιστον τετοια ιστοριουλα που στοιχιζει 100000Χ.
Αλλα ενω για το κακο υπαλληλο εισαι διαπυρσιος κατηγορος (και πολυ σωστα κανεις) για το λαμογιο των 100000Χ 'δε μπορεις να γινεις ντετεκτιβ'.
Ξερεις πολυ καλα επισης οτι αν η πολιτικη ηγεσια της χωρας θελει να απαλλαγει απο τους κακους υπαλληλους, τους κακους συνδικαλιστες μπορει να το κανει σε μιση ωρα μεσα.
Δεν το κανει ομως γιατι πολυ απλα δε θα δικαιουται ο καθε Παγκαλος μετα να κουναει το δαχτυλο και να σου λεει 'μαζι τα φαγαμε' ουτε ο καθε Αντωνακης να μιλαει για 'τσιφλικια', και οι συνεταιροι της 'πολιτικης ελιτ' τα μεγαλολαμογια δε θα εχουν ρεπορταζ στα δελτια των 8 για τους 'κακους ΔΥ' και το 'σπαταλο κρατος' που για να απαλλαχθει ο 'φορολογουμενος' απο αυτα θα πρεπει να γινουν οι 'αποκρατικοποιησεις'.
Το να ζητας 'ιδιωτικοποιηση' της ταδε υποδομης, ειναι σα να πουλας το σπιτι σου επειδη στο ληστεψαν, αντι να κοιταξεις να το κανεις οσο το δυνατο περισσοτερο ασφαλες.888888 δεν διαφωνουμε για την πολιτικη ηγεσια ουτε για τις διοικησεις . Αν θες να συμφωνησω μαζι σου οτι και οι περισοτεροι εργαζομενοι ειναι τα καλυτερα και πιο φιλότιμα παιδια.
Το προβλημα ειναι οτι την πολιτικη ηγεσια που εγω ΔΕΝ ψηφιζω για ολους αυτους τους λογους που αναφερεις και ακομα περισοτερους που εχω αναφερει αρκετες φορες , την ψηφιζουν ΑΥΤΟΙ οι εργαζομενοι και οι οικογενειες τους προκειμενουν κα κρατουν την θεση τους και τα οποια προνομια καλως η κακως εχουν. Οι πολιτικοι στηριζουν αυτους με ψιχουλα αν θες (για μενα θα ηταν παντεσπάνι παντως) και αυτοι στηριζουν τους πολιτικους την ωρα της καλπης , τους πολιτικους που ξερουν τι βρωμοδουλειες κανουν στην πλάτη τους . Αρα ειναι σε μεγαλο βαθμο φίλε 888888 συνυπευθηνοι (οσο κι αν σιχαινομαι αυτην την λέξη) για το καταντιμα του οργανισμου γιατι ηταν εν γνωση τους .
Αγαπητε 888888 ειτε μας αρεσει ειτε οχι ειναι γεγονος οτι το δημοσιο στην Ελλαδα δεν τραβάει .Και φαντασου οτι μιλαμε για μονοπωλιακες καταστασεις. Οι λογοι ειναι αυτοι που αναφερα με τους πολιτικους και αυτους που αναφερες και συ. Σε αλλες χωρες ισως ειναι διαφορετικα τα πραγματα , για να ειμαι ειλικρινης δεν το χω ψαξει. Ακουσα καπου οτι στην Γαλλια εχουν αλλη κουλτουρα και αντιμετωπιση, εργαζομενοι και διοικησεις και το μοντελο τραβάει. Αν ειναι οντως ετσι και ημουν Γαλλος δεν θα ειχα κανενα απολυτως προβλημα . Αν ημουν κινεζος και η κρατικη επιχειρηση cosco των λιμανιων ειναι τόσο δυνατη που εχει αγορασει τα λιμανια σε ολο τον κόσμο θα ελεγα επισης μπραβο και πανω τους να παρετε κ αλλα.
Ειμαι ομως Ελληνας που πλεον λογω χρεων απο τον δημοσιο και ευρυτερο δημοσιο τομεα + τους ΟΤΑ , βλέπω την χωρα μου να εχει γινει το ρεζιλι του καθε κομπλεξικου ανιστοριτου βλαχοδυτικου δημοσιογραφου και οικονομικου αναλυτη .
Και αυτοι ομως να μην μας εκραζαν, δεν δεχομαι να εχω φτασει στο σημειο να πληρωνω φορο πολυτελειας μεχρι και στο εμφιαλωμενο νερο για να μπαλωνουν καποιοι τρυπες σε βαρελια διχως πατο. -
Ειμαι ομως Ελληνας που πλεον λογω χρεων απο τον δημοσιο και ευρυτερο δημοσιο τομεα + τους ΟΤΑ , βλέπω την χωρα μου να εχει γινει το ρεζιλι του καθε κομπλεξικου ανιστοριτου βλαχοδυτικου δημοσιογραφου και οικονομικου αναλυτη .
Και αυτοι ομως να μην μας εκραζαν, δεν δεχομαι να εχω φτασει στο σημειο να πληρωνω φορο πολυτελειας μεχρι και στο εμφιαλωμενο νερο για να μπαλωνουν καποιοι τρυπες σε βαρελια διχως πατο.Απλά πάνε να πείσουν τον κόσμο ότι το πρόβλημα ξεκινά απο 150000-200000 ανθρώπους που τους διόριζαν για ένα μισθό για να τους έχουν κομματική πελατεία και όχι απο ένα σύστημα εγχώριων και ξένων συμφερόντων που έτρωγε με 100 μασέλες ο καθένας.
-
Youtube VideoΕπειδη πραγματικα δεν μπορω να καταλάβω την παρακρουση που εχουν παθει πολλοι που δεν ειχαν παλιοτερα τετοια κολήματα με τις ιδιωτικοποιησεις ... μαλλον εχουν αρχισει και ξεχνανε ή λογω μνημονιου εχουν μπει αθελα τους σε μια αμυνα.
Δεστε λοιπόν αυτο απο τους ΑΜΑΝ την περιοδο 1997-2000 για να καταλαβετε την αντιληψη που ειχε ο κοσμος για τις υπηρεσιες που του προσφεραν τα κρατικα ΚΤΕΟ /Ολυμπιακή /ΟΤΕ σε σημειο να κανουν κωμικα σκετς με μεγαλη απηχηση.
Πιστευετε οτι θα ειχε λογικη ενα τετοιο βιντεο **για αυτες τις εταιρίες σημερα **?. Δεν θα το κοιτουσαν ολοι ως εξωγιηνο προσπαθοντας να καταλαβουν τι θέλει να πει ? Δεν θα ηταν τελειως άτοπο ? Εχει μετανιωσει κανενας που ξεκολησαμε απο αυτες τις καταστασεις σε αυτες τις υπηρεσίες ?
Εγω παντως σιγουρα όχι .Μιας και αναφέρθηκαν τα ΚΤΕΟ,σήμερα τα ιδιωτικά περνάνε τα αυτοκίνητα αβέρτα κουβέρτα για να ......έχουν δουλειά από ευχαριστημένους πελάτες που δεν θα τους κόψουν
Όπως καταλαβαίνεις το αποτέλεσμα είναι το ίδιο......ωσάν το λάδωμα
Πάλι οι χάροι είναι στο δρόμο.Εχεις καταλάβει ότι το πρόβλημα δεν έγκειτε στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας?
Εχεις καταλάβει ότι σε δουλέυανε ψιλό γαζί κι ότι σε πλασάρανε τα ΜΜΕ τα έχαφτες αμάσητα?Κράτος χωρίς κοινωνική πολιτική είναι γίγαντας με γυάλινα πόδια
-
+G60
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Προτείνω αντί να κάνουμε βόλτες σε πλατείες και να αυτομουτζωνόμαστε να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και το κόστος που αυτές επιφέρουν ώστε να πράξουμε το σωστό ο καθένας σε ατομικό και όλοι μαζί σε συλλογικό επίπεδο.Οι τερμίτες χτίζουν φωλιές 2+ μέτρων τόσο ανθεκτικές ώστε οι ελέφαντες ξύνονται επάνω τους χωρίς να τις χαλάνε. Δεν μαζεύτηκαν όλα τα μυρμήγκια μαζί σε μία πλατεία ούτε το θεόσταλτο μυρμήγκι-ηγέτης τα καθοδήγησε. Έκαναν όλα σωστά τα 2-3 πράγματα που τους αναλογούσαν.
Δεν μπορεί σαν πολίτης να διπλοπαρκάρεις (το ελλάσων παράπτωμα αν το δεις μεμονωμένα) και να μουτζώνεις μετά τη βουλή. Είναι γελοίο, είναι υποκρισία. Αν θες η βουλή να σε τρέμει και να νοιώθει πως ελέγχεται από συνειδητοποιημένους πολίτες θα πρέπει να είμαστε/γίνουμε όλοι τέτοιοι. Σϊγουρα το μόνο που **δεν **πρέπει να κάνουμε είναι να κλαίμε τη μοίρα μας.
ΥΓ. Το επιχείρημα με το 'λεφτά υπάρχουν' και την 'εξαπάτηση' του λαού είναι γελοίο. Ακόμα και σήμερα λεφτά υπάρχουν αλλά για να τα διαχειρίσει σωστά η όποια κυβέρνηση θα πρέπει να συγκρουστεί με όσους τα λυμαίνονται. Όταν ο έλληνας πολίτης καταλάβει πως είναι ληστεία να μισθοδοτεί το δημόσιο έναν συνδικαλιστή ΔΕΚΟ με πχ 8000 ευρώ, να πληρώνουμε οι φορολογούμενη τη γελοία εκπομπή ESC στην ΕΡΤ (ένα παράδειγμα από τα πολλά) ή τις παρανοϊκά υψηλές αμοιβές του καρτέλ των συμβολαιογράφων τότε θα βρεθούν τα λεφτά και σε 1-2 χρόνια δεν θα είμαστε όπως πρίν (ευτηχώς) αλλά καλύτερα. Όχι πως προβλέπω να γίνει άμεσα κάτι τέτοιο δυστηχώς. Ο Παπανδρέου τότε (και ο Σαμαράς σήμερα) ορθώς δήλωνε πως λεφτά υπάρχουν, ο λαός όμως δεν θέλει να τους αφήσει να κάνουν τη δουλειά αυτή και ο πρωθυπουργός κακώς και κάκιστα φοβάται την 'λαϊκή οργή'.
ΥΓ2. [disclaimer] Δεν έχω σχέση με κανένα κόμμα, ψηφίζω όποιον πιστεύω πως είναι καταλληλότερος των υποψηφίων στις εκάστοτε εκλογές.
Σωστα αυτα που λες, πεφτεις ομως σε μια παγιδα που πεφτουν πολλοι απ'οσο εχω δει. Θεωρεις πως οι 'κακοι' πολιτες δεν αφηνουν τις κυβερνησεις να εξορθολογισουν τη δημοσια διοικηση, δυστυχως ομως δεν ειναι ετσι. Αν ειναι ετσι τοτε πως ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ο πρωθυπουργος μας ειχε τα @@ να πει 'προχωραω μονος μου' ???
Αυτο που βλεπω εγω, ειναι πως αν ηθελαν κατι να κανουν θα το ειχαν κανει, τους βολευε ομως να δημιουργησουν ανισοτητες, να διχασουν το λαο και να προχωρησουν ευκολα σε αυτο που πραγματικα ηθελαν να κανουν. Να μας εξαθλιωσουν οσο δεν παει. Πες με συνομωσιολογο αν θες, κι εγω ελεγα παλαιοτερα σκεφτομουν, 'ας μην ειμαι υπερβολικος' ομως δυστυχως δεν εξηγουνται λογικα καποιες κινησεις και οσο και να θελω να ειμαι θετικος πλεον ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ, το πραγμα φωναζει για το που παει.
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Μιας και αναφέρθηκαν τα ΚΤΕΟ,σήμερα τα ιδιωτικά περνάνε τα αυτοκίνητα αβέρτα κουβέρτα για να ......έχουν δουλειά από ευχαριστημένους πελάτες που δεν θα τους κόψουν
Όπως καταλαβαίνεις το αποτέλεσμα είναι το ίδιο......ωσάν το λάδωμα
Πάλι οι χάροι είναι στο δρόμο.Εχεις καταλάβει ότι το πρόβλημα δεν έγκειτε στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας?
Εχεις καταλάβει ότι σε δουλέυανε ψιλό γαζί κι ότι σε πλασάρανε τα ΜΜΕ τα έχαφτες αμάσητα?Κράτος χωρίς κοινωνική πολιτική είναι γίγαντας με γυάλινα πόδια
G60 μια χαρα περναγε και περναει ακόμα οποιος ηθελε οτι ηθελε απο τα δημοσια ΚΤΕΟ μην τρελαθουμε κιολας, απλα ηταν και ειναι πιο ακριβο το τιμημα. Παλιοτερα που ηταν μονοπωλιο ηταν ακομα ακριβοτερο , ειδες ο ανταγωνισμος
Στο ιδιωτικο ΚΤΕΟ στην τελικη αν θελει καποιος αρμοδιος επιθεωρητης μπορει να παει και να ζητησει ευθηνες και να ριξει ποινες ή και να το κλεισει . Τι ειπες ? Γιατι δεν το κανουν ? Εμενα ρωτας ?
Στο δημοσιο ΚΤΕΟ ποιος θα παει να ελενξει και να ζητησει ευθηνες ? Δημοσιος εναντιον δημοσιου υπαλληλου ?
Θελω να το δω αυτο ...σαν τα λιονταρια που υπερασπιζονται την περιοχη τους θα ειναι οι ΚΤΕατζήδες .
Στην αρχη θα τον παρουν στην ειρωνια και στην πλακα και αν επιμεινει θα τον αρχισουν στις σφαλιάρες . Και το καλυτερο ... στο τελος θα γυριζουν σπιτια τους σαν να μην τρεχει απολυτως τιποτα .Για το ποιος με δουλευε , τι μου πλασαρανε τα ΜΜΕ ,τι εχαφτα αμασητα και ποιος μου ροκανιζει την ποιοτητα της ζωης μου να συμπληρωσω εγω ... τα εχω αναφερει σε προηγουμενα ποστ .
-
Οι πολιτικοί δεν έχουν συμφέρον να εξαθλιώσουν τον λαό, για ποιο λόγο να θέλουν κάτι τέτοιο? Το συμφέρον τους (κατά μέσο όρο τουλάχιστον) είναι να μείνουν στην εξουσία, οπότε δεν είναι τόσο πως οι πολίτες δεν αφήνουν τις κυβερνήσεις να κάνουν 'το σωστό', όσο το ότι οι κυβερνήσεις κάνουν αυτό που πιστεύουν πως θέλουν οι ψηφοφόροι τους, ο πελάτης τους στην ουσία δηλαδή.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Οι πολιτικοί δεν έχουν συμφέρον να εξαθλιώσουν τον λαό, για ποιο λόγο να θέλουν κάτι τέτοιο? Το συμφέρον τους (κατά μέσο όρο τουλάχιστον) είναι να μείνουν στην εξουσία, οπότε δεν είναι τόσο πως οι πολίτες δεν αφήνουν τις κυβερνήσεις να κάνουν 'το σωστό', όσο το ότι οι κυβερνήσεις κάνουν αυτό που πιστεύουν πως θέλουν οι ψηφοφόροι τους, ο πελάτης τους στην ουσία δηλαδή.Wake up and smell the coffee. Και βέβαια τους συμφέρει. Πιο σίγουρο έχουν το ψηφαλάκι του λαού πουλώντας του ελπίδες, τωρα που δεν μπορούν να του πουλήσουν κάτι άλλο.
-
-
Καρκίνο στον χοντρό.
-
...μια ταπα στην 'εξατμιση' θελει αυτος...
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
http://news247.gr/ellada/politiki/article1089514.eceΚλασσικός Πάγκαλος, λέει 10 πράγματα, το 1 πολύ σωστό και τα 9 μπούρδες. Όλοι μετά τον κράζουν για ότι σωστό είπε + φυσικά το ότι είναι χοντρός.
-
παντως εγω απογοητευτικά με τον κοσμο χθες στη συγκέντρωση στον Λ. Πυργο!! Λιγο η συνολική προσέλευση λίγο το οτι θύμιζε περισσότερο αριστερή εκλογική συγκέντρωση
Τη να σας πω τη περιμενα πιο διαφορετική-δυναμική εν συντομία, κατι που δεν ειδα βέβαια!
-
Ίσως πω μπαρούφα, αλλά άκουσα ότι πήγαν κάποιοι στο Λευκό Πύργο και έβαλαν τα κλαρίνα στο τέρμα και χόρευαν στη μέση του δρόμου. Ισχύει αυτό?
Αν όντως έγινε, νομίζω είναι λίγο ξεφτίλα
Ολημερίς το χτίζανε, το βράδυ γκρεμιζόταν.. -
οταν ακους οτι 'οι ισπανοι μας εθιξαν τον εγωισμο' νομιζω οτι ολα τελειωσαν πριν καν αρχισουν..
-
Κλαρίνα; Δεν πάω.
-
ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ
Ένας τίτλος που θα μπορούσε να αναφέρεται για τους περισσότερους ,αν όχι για όλους τους Έλληνες.
Αγανακτισμένοι με τον γείτονα που δεν βάζει τα σκουπίδια του στον κάδο ,με τον οδηγό του αυτοκινήτου που πέρασε το στοπ χωρίς να σταματήσει ,με το Δήμο, τη ΔΕΗ , τους πολιτικούς ,τα κόμματα ,τον προϊστάμενο ,τον υφιστάμενο , με όλους και με όλα ,και ιδιαίτερα με τον ίδιο μας το εαυτό.
Ναι ,με εμάς τους ίδιους , που από ελάχιστα εώς πολύ έχουμε τις ατομικές μας ευθύνες ,είτε με την ψήφο μας ,είτε με την άμεση η έμμεση συμμετοχή μας ,είτε απλά με την αποστασιοποίηση μας . Βέβαια μας βόλευε, τουλάχιστον μέχρι τώρα ,να ασχολούμαστε με τις ευθύνες των άλλων ,που δεν είναι και λίγες , αλλά ούτε και άλλοθι για εμάς.
Μία κοινωνία που τάχει βάλει με τον ίδιο της τον εαυτό, αλλά που δεν θέλει με τίποτα να το παραδεχτεί.
Μία κοινωνία που ιστορικά σε όλους τους τομείς ανεβάζει τους λιγότερο ικανούς ,αυτούς που της χαϊδεύουν τα αυτιά ,αυτούς που την βολεύει γιατί ξέρουν καλά το παιχνίδι του δούνε και λαβείν .Τους αφήνει να μεθύσουν από την επιτυχία ,τη δόξα ,την εξουσία ,να νομίζουν ότι έγιναν μικροί θεοί , και όταν με την μετριότητα ,την αμέλεια ,η την υποτέλεια τους ,φέρουν τα πράγματα στο απροχώρητο ,τότε αγανακτεί και τους γκρεμίζει από τους μικρούς ,η τους μεγάλους θρόνους τους.
Και άντε πάλι απ’την αρχή…..
Ανάλογη κατάσταση ζούμε και τώρα ,που βρισκόμαστε στο σημείο της αγανάκτησης Κάτι όμως δεν γίνεται όπως παλιά ,κάτι διαφορετικό που φαίνεται να μας δείχνει λίγο φώς στον ορίζοντα .Και αυτό δεν είναι άλλο από τις αυθόρμητες συγκεντρώσεις των Αγανακτισμένων Ελλήνων .
Το φως για μένα δεν είναι το γκρέμισμα , αλλά το κτίσιμο .Άλλωστε δεν χρειάζεται να γκρεμιστεί τίποτα , γιατί απλά δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο για να γκρεμιστεί.
Τη δημιουργία και το κτίσιμο ,τα οφείλουμε όλοι πρώτα στους εαυτούς μας και έπειτα στο σύνολο.
Με τις συγκεντρώσεις φαίνεται ότι κάτι έχει αλλάξει μέσα μας ,σαν να έχει μείνει πίσω ο διεφθαρμένος Έλληνας που με την λανθασμένη του νοοτροπία του τάκανε μούσκεμα.
Αυτό ειναι που ανησυχεί όλους εκείνους που μας είχαν δεδομένους και εκμεταλλευόταν την συνυπευθυνότητα ενός ολόκληρου λαού.Οχι τα ενδεχόμενα επεισόδια που εύκολα μπορούν να καταστείλουν ,η τις μεταξύ τους αλλαγές που σε μερικά χρόνια θα τους ξαναφέρνουν στα πράγματα …Αλλά την αλλαγή της νοοτροπίας μας ,γιαυτό και προσπαθούν με ότι τρόπους μπορούν να αντιμετωπίσουν το πρωτόγνωρο αυτό φαινόμενο.
Η προσπάθεια απαξίωσης μιας κίνησης που δεν έχει κομματικούς η συνδικαλιστικούς υποκινητές ήταν όχι μόνο αναμενομένη ,αλλά και επιβεβλημένη για να αποδειχτεί οτι τα νερά ταρακουνήθηκαν, και οτι κάποιοι επιμένουν να εθελοτυφλούν.
Μη σας φανεί παράξενο να είναι οι ίδιοι που την επόμενη μέρα ( όποια και να είναι αυτή ) θα διαγκωνίζονται για να βολευτούν σε μια θέση ,η μία καρέκλα εξουσίας.
Τα έχουμε ξαναδεί αυτά .
Δεν είναι λίγοι οι Έλληνες πού σηκώθηκαν από τους καναπέδες και τη βολή τους για να αντιδράσουν….Απλά να αντιδράσουν ,δηλαδή να κάνουν αυτό που θα έκανε έστω και αντανακλαστικά κάθε ζωντανός οργανισμός.
Είχα αρχίσει να πιστεύω οτι δέν ζούμε , και απλά δε μας το έχουν πεί...Δέν το ξέραμε.
Δεν με ενδιαφέρει και ούτε πιστεύω πως έχει σημασία η αφορμή που τους κατέβασε στις πλατείες .Ήταν η ειρωνεία των Ισπανών ,ήταν κάτι άλλο ? Λίγη σημασία έχει…
Το σημαντικό είναι η αιτία και όχι η αφορμή !
Η βαθιά πολιτική κίνηση των συγκεντρώσεων στις πόλεις της χώρας μας ειναι γροθιά στο στομάχι ,όχι μόνο για την μαζικότητα και τον ανεξάρτητο χαρακτήρα τους,αλλα και για την μορφή τους .
Θα βόλευε πολλούς να υπήρχαν έκτροπα ,κομματικές σημαίες ,και οτι άλλο παρατράγουδο βλέπουμε στις ελεγχόμενες διαμαρτυρίες τους.
Τέτοια χαρά δε την πήραν όσο και άν το παρακαλούσαν ,και έτσι οι Αγανακτισμένοι μας προέκυψαν…. Ανώριμοι , Απολιτίκ ,Πατριδοκάπηλοι ,και ο θεός ξέρει τι άλλο θα ακούσουμε….
Φαίνεται πως αυτή είναι η αρχή .Μία αρχή για όλους .Μία αρχή που πρώτα εμείς θα αλλάξουμε ,ένας-ένας ξεχωριστά ,και να βρεθούμε απέναντι σε ότι αρνητικό μας έκανε κομμάτι του προβλήματος που πρέπει να αντιμετωπίσουμε.
Το έχουν συνειδητοποιήσει όλοι όσοι κατεβαίνουν τις τελευταίες μέρες στις πλατείες. Η αγανάκτηση τους ξεκινώντας από προσωπικό και καταλήγοντας σε συλλογικό επίπεδο ,είναι σίγουρα οτι πιο βαθιά πολιτικό έχει δει ο τόπος μας εδώ και δεκαετίες. Είναι αποτέλεσμα κριτικής πολιτικής σκέψης , διαφορετικής στάσης και αντίληψης , ανιδιοτελών κινήτρων ,και ελπίδας για το αύριο !
Είναι επόμενο ότι θα ακουστούν και υπερβολές ,όπως τα περί Άμεσης Δημοκρατίας κ.α , εκεί θα πρέπει να προσέξουν ώστε να μην αφήσουν κάποιους να εκμεταλλευτούν τον αγώνα τους αλλοιώνοντας τον χαρακτήρα που έχει πάρει μέχρι τώρα.
Μπορεί να μοιάζει Ουτοπικό …Όμως ΔΕΝείναι !! Είναι αντίδραση ! Μία ένδειξη ζωής ! Μία προσπάθεια !
Σίγουρα όμως είναι κάτι πολύ καλύτερο από τον καναπέ και την αδράνεια !
Άλλωστε η Ελπίδα και το Όραμα δέν χαρίζονται ούτε ξεπουλιούνται… -
Δικό σου το κείμενο; Αν όχι link στην πηγή
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
τη γελοία εκπομπή ESC στην ΕΡΤ (ένα παράδειγμα από τα πολλά)Έχω λινκ
http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?p=2231378#p2231378
Αγανακτισμένοι Έλληνες