-
Ολοταχως για κλειδωμα οδευει η κατασταση..
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Γρηγόρη πάλι γράφεις σεντόνια άνευ ουσίας.
Οτι νομιζεις...
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί υπεραναλύεις απλά πράγματα. ΝΑΙ έτυχε αυτό σε γνωστό μου άτομο. Πήγε σε κάποιο συνεργείο και του λέγαν άρες μάρες (παρόλη την επικοινωνία με Kosmocar και Γερμανία) χωρίς να λυθεί το πρόβλημα. Πήγε σε άλλο συνεργείο με τον τεχνικό σύμβουλο να δείχνει περισσότερο ενδιαφέρον και να δηλώνει πως θα το λύσει το πρόβλημα. Και όντως κατάφερε και το έλυσε.
Εγω να δεις που δεν μπορω να καταλαβω, γιατι πρεπει σωνει και καλα να υπεραμυνομαι καθε φορα, που προτεινω κατι,
το οποιο εχει βαση, εχει λειτουργησει, και εχει αποτελεσμα. Γραφεις ετσι φυσικα για να γραφεις και να μειωσεις τα λεγομενα του αλλου, και ταυτοχρονα να βγαλεις τα δικα σου ή του αλλου, πιο αξιοπιστα...
'εξακολουθείς να επιμένεις και να είσαι απόλυτος για θέματα που δεν κατέχεις, αλλά έχεις 'ακούσει' ή έχεις την εντύπωση πως έτσι είναι'...
Εχεις διαβασει σε αντιστοιχο τοπικο συγκεκριμενα γεγονοτα/καταστασεις που εχουν γινει, και τις καταθεσεις κατοχων, μετα και απο πληροφοριες, λυσεις τεχνικων προβληματων που εθεσε ο συγκεκριμενος μηχανικος?
ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ, απλα 'τρεχεις' να πεις και εσυ την δικη σου αποψη, ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΣ την αποψη του αλλου.
Ε, οσο λοιπον μπορει για εσενα εγω να μην κατεχω κατι, ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΔΕΝ ΚΑΤΕΧΕΙΣ ΕΣΥ, με αυτου του ειδους τις
παραθεσεις σου...
Εσυ λες για ενα περιστατικο που ειχε θετικη ανταποκριση.
Εγω αναφερομαι για επικοινωνια σε μηχανικο, ο οποιος ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ (οχι μια του papatza, αν θες και δυο, την δικη σου...) εχει λυσει θεματα, και γνωριζει ως ενας ενημερωμενος και σοβαρος εξουσιοδοτημενος μηχανικος της VAG.
Eχει η δικη σου αποψη μεγαλυτερη βαρυτητα απο την δικη μου? Του papatza αντιστοιχα?
Πως το μετρας αυτο? Εχεις ριξει μια ματια στο αντιστοιχο τοπικο να δεις ΤΙ πληροφοριες παρεχει ο συγκεκριμενος χρηστης/μηχανικος?Απλά είναι τα πράγματα. Και στις 2 περιπτώσεις υπήρχε επικοινωνία με τα κεντρικά, απλά στην 2η προφανώς κάποιες διαδικασίες έγιναν πιο σωστά (πράγμα για το οποίο είμαι σίγουρος πως έπαιξε ρόλο το άτομο που το χειρίστηκε).
Μην τα περιπλέκεις χωρίς λόγο. Για τον παπάτζα το έγραψα γιατί σε κάποια ποστ που έχει κατά διαστήματα κάνει, δείχνει να γνωρίζει.
Επίσης, αυτό που γράφεις παραπάνω (και έχω υπογραμμίσει) ασφαλώς και θα αστειεύεσαι. Ποιός σοβαρός μηχανικός θα έδινε εκτίμηση 100% για το τι φταίει (ειδικά σε ένα τέτοιο θέμα) από μια συζήτηση στο φορουμ; Το κάνει το άτομο που γνωρίζεις; Μην γράφουμε ό,τι νά 'ναι.
Απλα τα πραγματα, ΛΕΣ ΕΣΥ οτι ειναι. Εγω μιλαω για το θεμα του tommy89, οχι για του φιλου σου.
Ο χρηστης που ανοιξε το συγκεκριμενο τοπικο, αντιμετωπιζει μια απροθυμια απο πλευρας εισαγωγεα, για την πραγματικη αντιμετωπιση του προβληματος του. Πλακα κανεις, ειναι απλα τα πραγματα? Θα το ειχε λυσει ηδη ο ανθρωπος, θα ειχε κλεισει το τοπικο...
Το ατομο που γνωριζω, αν εκανες τον κοπο, να δεις το υψηλο επιπεδο των πληροφοριων, και τις γνωσεις, εμπειρια που εχει,
απο την αντιμετωπιση ΠΟΛΛΩΝ περιστατικων στην δουλεια του, δεν θα εκανες ΚΑΝ , για αλλη μια φορα, παρεμβαση του τυπου
'δεν ξερεις, δεν κατεχεις'...
Συνεχισε τωρα, να μειωνεις τα λεγομενα μου, και να εξυψωνεις τα δικα σου, ετσι επειδη ξερεις ενα-δυο περιστατικα που ειχαν θετικα αποτελεσματα.
Οτι ειχα να προσφερω απο πληροφοριες, το εχω ηδη κανει. Απο που, πως και με ποιο τροπο θα τις αντλησει, εφοσον θελει
ο Tommy89, ειναι δικο του θεμα. -
Να επιβεβαιώσω πως έχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα με το ίδιο αυτοκίνητο. Επιπρόσθετα, το δικό μου έχει και διαρροή η οποία αποδόθηκε σε τσιμούχα και θα αντικατασταθεί.
Έχει γίνει αναβάθμιση προ μηνών και τώρα αναμένω αντικατάσταση του mechatronic στα πλαίσια της εγγύησης κατόπιν οδηγίας από την Kosmocar.
Αν και δεν είμαι καθόλου πεπεισμένος πως η εν λόγω αλλαγή θα λύσει το πρόβλημα, αναμένω...
Οι διαδικασίες γίνονται μέσω του συνεργείου Rorris από τους οποίους δεν έχω κάποιο σοβαρό παράπονο. -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί υπεραναλύεις απλά πράγματα. ΝΑΙ έτυχε αυτό σε γνωστό μου άτομο. Πήγε σε κάποιο συνεργείο και του λέγαν άρες μάρες (παρόλη την επικοινωνία με Kosmocar και Γερμανία) χωρίς να λυθεί το πρόβλημα. Πήγε σε άλλο συνεργείο με τον τεχνικό σύμβουλο να δείχνει περισσότερο ενδιαφέρον και να δηλώνει πως θα το λύσει το πρόβλημα. Και όντως κατάφερε και το έλυσε.
Εγω να δεις που δεν μπορω να καταλαβω, γιατι πρεπει σωνει και καλα να υπεραμυνομαι καθε φορα, που προτεινω κατι,
το οποιο εχει βαση, εχει λειτουργησει, και εχει αποτελεσμα. Γραφεις ετσι φυσικα για να γραφεις και να μειωσεις τα λεγομενα του αλλου, και ταυτοχρονα να βγαλεις τα δικα σου ή του αλλου, πιο αξιοπιστα...
'εξακολουθείς να επιμένεις και να είσαι απόλυτος για θέματα που δεν κατέχεις, αλλά έχεις 'ακούσει' ή έχεις την εντύπωση πως έτσι είναι'...
Εχεις διαβασει σε αντιστοιχο τοπικο συγκεκριμενα γεγονοτα/καταστασεις που εχουν γινει, και τις καταθεσεις κατοχων, μετα και απο πληροφοριες, λυσεις τεχνικων προβληματων που εθεσε ο συγκεκριμενος μηχανικος?
ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ, απλα 'τρεχεις' να πεις και εσυ την δικη σου αποψη, ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΣ την αποψη του αλλου.
Ε, οσο λοιπον μπορει για εσενα εγω να μην κατεχω κατι, ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΔΕΝ ΚΑΤΕΧΕΙΣ ΕΣΥ (ντιπ για ντιπ ), με αυτου του ειδους τις
παραθεσεις σου...
Εσυ λες για ενα περιστατικο που ειχε θετικη ανταποκριση.
Εγω αναφερομαι για επικοινωνια σε μηχανικο, ο οποιος ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ (οχι μια του papatza, αν θες και δυο, την δικη σου...) εχει λυσει θεματα (ιντερνετικά τα έλυσε; μια εκτίμηση έδωσε και τα υπόλοιπα λύθηκαν στο συνεργείο βάσει της διαδικασίας που ακολουθούν όλοι), και γνωριζει ως ενας ενημερωμενος και σοβαρος εξουσιοδοτημενος μηχανικος της VAG.
Eχει η δικη σου αποψη μεγαλυτερη βαρυτητα απο την δικη μου? Του papatza αντιστοιχα?
Πως το μετρας αυτο? Εχεις ριξει μια ματια στο αντιστοιχο τοπικο να δεις ΤΙ πληροφοριες παρεχει ο συγκεκριμενος χρηστης/μηχανικος?OK δεν κατέχω και ας είχα 4 vw από το 2006 μέχρι σήμερα. Δεν το ξέρω καθόλου το δίκτυο και τις διαδικασίες του. Διαβάζοντας το ιντερνετ τα μαθαίνεις καλύτερα.
Επαναλαμβάνω, γνώσεις, εμπειρία και σωστή κρίση μπορεί να έχει ο συγκεκριμένος μηχανικός που αναφέρεις και δεν το αμφισβητώ (όπως και κάποιοι γνωστοί μου και φίλοι μου που γνωρίζω χρόνια) αλλά όλοι εκείνο που μπορούν να κάνουν είναι να πιθανολογήσουν και να δώσουν μια εκτίμηση/προσέγγιση τι μπορεί να είναι. ΟΛΟΙ εκείνο που λένε είναι φέρτο να το δούμε από κοντά. Εσύ επιμένεις πως μπορεί να βρεθεί 100% η λύση ιντερνετικά.
Απλά είναι τα πράγματα. Και στις 2 περιπτώσεις υπήρχε επικοινωνία με τα κεντρικά, απλά στην 2η προφανώς κάποιες διαδικασίες έγιναν πιο σωστά (πράγμα για το οποίο είμαι σίγουρος πως έπαιξε ρόλο το άτομο που το χειρίστηκε).
Μην τα περιπλέκεις χωρίς λόγο. Για τον παπάτζα το έγραψα γιατί σε κάποια ποστ που έχει κατά διαστήματα κάνει, δείχνει να γνωρίζει.
Επίσης, αυτό που γράφεις παραπάνω (και έχω υπογραμμίσει) ασφαλώς και θα αστειεύεσαι. Ποιός σοβαρός μηχανικός θα έδινε εκτίμηση 100% για το τι φταίει (ειδικά σε ένα τέτοιο θέμα) από μια συζήτηση στο φορουμ; Το κάνει το άτομο που γνωρίζεις; Μην γράφουμε ό,τι νά 'ναι.
Απλα τα πραγματα, ΛΕΣ ΕΣΥ οτι ειναι. Εγω μιλαω για το θεμα του tommy89, οχι για του φιλου σου.
Ο χρηστης που ανοιξε το συγκεκριμενο τοπικο, αντιμετωπιζει μια απροθυμια απο πλευρας εισαγωγεα, για την πραγματικη αντιμετωπιση του προβληματος του. Πλακα κανεις, ειναι απλα τα πραγματα? Θα το ειχε λυσει ηδη ο ανθρωπος, θα ειχε κλεισει το τοπικο...
Το ατομο που γνωριζω, αν εκανες τον κοπο, να δεις το υψηλο επιπεδο των πληροφοριων, και τις γνωσεις, εμπειρια που εχει,
απο την αντιμετωπιση ΠΟΛΛΩΝ περιστατικων στην δουλεια του, δεν θα εκανες ΚΑΝ , για αλλη μια φορα, παρεμβαση του τυπου
'δεν ξερεις, δεν κατεχεις'... (που όλα αυτά τα συμπεραίνεις απλά διαβάζοντάς τα, το πως λειτουργεί στην πράξη η διαδικασία το γνωρίζεις;)Συνεχισε τωρα, να μειωνεις τα λεγομενα μου, και να εξυψωνεις τα δικα σου, ετσι επειδη ξερεις ενα-δυο περιστατικα που ειχαν θετικα αποτελεσματα.
Οτι ειχα να προσφερω απο πληροφοριες, το εχω ηδη κανει. Απο που, πως και με ποιο τροπο θα τις αντλησει, εφοσον θελει
ο Tommy89, ειναι δικο του θεμα.Μα δεν λες να κατανοήσεις πως ΠΡΕΠΕΙ να γίνει η όλη διαδικασία σε κάποιο εξουσιοδοτημένο ΟΠΩΣ και να 'χει. Ό,τι και να του πει έστω ο άνθρωπος που λες, το πρόβλημα ΔΕΝ θα λυθεί ιντερνετικά. Πάλι μέσω του εισαγωγέα θα λυθεί. Και εκεί παίζει ρόλο το άτομο που χειρίζεται το θέμα και μιλάει με τον εισαγωγέα. Το λάθος είναι στην διαδικασία (και ικανότητα αν θες) εντοπισμού της βλάβης και αντίστοιχη ενημέρωση της εισαγωγικής για να προχωρήσει στην επίλυση.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Επαναλαμβάνω, γνώσεις, εμπειρία και σωστή κρίση μπορεί να έχει ο συγκεκριμένος μηχανικός που αναφέρεις και δεν το αμφισβητώ (όπως και κάποιοι γνωστοί μου και φίλοι μου που γνωρίζω χρόνια) αλλά όλοι εκείνο που μπορούν να κάνουν είναι να πιθανολογήσουν και να δώσουν μια εκτίμηση/προσέγγιση τι μπορεί να είναι. ΟΛΟΙ εκείνο που λένε είναι φέρτο να το δούμε από κοντά. **Εσύ επιμένεις πως μπορεί να βρεθεί 100% η λύση ιντερνετικά. **
Εδω εισαι λαθος, και φαινεται και η λαθος επικοινωνια που υπαρχει!
Δεν λεω βρε ανθρωπε να του κανει τηλεδιαγνωση, αν ειναι δυνατον!
Λεω οτι ο συγκεκριμενος, εχει τετοια εμπειρια/τεχνογνωσια, ειναι εξουσιοδοτημενος μηχανικος VAG, και μπορει να του υποδειξει, καλυτερα απο τα λεγομενα του Papatza, δικα σου, δικα μου, ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ, με ολη αυτη την ιστορια, και την
αποφυγη αντιμετωπισης του προβληματος, απο την επιστολη του τεχνικου προισταμενου, της Kosmocar.
Δεν ξερω τι θα προτεινει. Μπορει να του πει να παει σε καποιο συνεργειο εκτος θεσσ/νικης, μπορει να ξερει καποιον ανθρωπο
συναδελφο μηχανικο, σε καποιο συνεργειο κοντινο ή μη, και να του προτεινει να παει εκει για να το δουν.
Απλα θα εχει καλυτερη/ευκολοτερη προσβαση...Αυτο λεω τοση ωρα!Μα δεν λες να κατανοήσεις πως ΠΡΕΠΕΙ να γίνει η όλη διαδικασία σε κάποιο εξουσιοδοτημένο ΟΠΩΣ και να 'χει. Ό,τι και να του πει έστω ο άνθρωπος που λες, το πρόβλημα ΔΕΝ θα λυθεί ιντερνετικά. Πάλι μέσω του εισαγωγέα θα λυθεί. Και εκεί παίζει ρόλο το άτομο που χειρίζεται το θέμα και μιλάει με τον εισαγωγέα. Το λάθος είναι στην διαδικασία (και ικανότητα αν θες) εντοπισμού της βλάβης και αντίστοιχη ενημέρωση της εισαγωγικής για να προχωρήσει στην επίλυση.
Σαφως και δεν θα λυθει ιντερνετικα, θα εχει ομως σωστη ΠΡΟΣΒΑΣΗ, και θα ξερει ΤΙ και ΠΩΣ θα πει, ΟΠΟΥ παει, οπου τον καθοδηγησει ενδεχομενως να παει, ο συγκεκριμενος μηχανικος.
Το να παει ο χρηστης μονος του, 'ξεβρακωτος στα αμπελια', σε οποιοδηποτε συνεργειο, και να πει 'αλλαξτε πολλ/σιαστες, το ειχε και αλλος κατοχος και λυθηκε το προβλημα' δεν σημαινει, απαραιτητα, οτι θα προβουν σε τετοια διαδικασια, ακομα και αν σε μια-δυο-τρεις περιπτωσεις πραγματι, ευθυνονται οι πολλ/σιαστες για το προβλημα που αναφερει στην προκειμενη ο
tommy89.
Toσο δυσκολο ειναι να γινει κατανοητο ρε φουστη μου? -
Η σχετική με τις εγγυήσεις συζήτηση μεταφέρθηκε στο Περί εργοστασιακών εγγυήσεων κτλ. [Mod]
-
έχει και τα καλά του να έχεις tsiάτο ντιεσντιδιο...
κάνεις καινούργιες γνωριμίες... τον μηχανικό , τον αρχιμηχανικό , τα παιδία στα ανταλλακτικά...
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
έχει και τα καλά του να έχεις tsiάτο ντιεσντιδιο...κάνεις καινούργιες γνωριμίες... τον μηχανικό , τον αρχιμηχανικό , τα παιδία στα ανταλλακτικά...
πλακα πλακα
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
YΓ. υπάρχει άνθρωπος που να πιστεύει ότι ένα Scirocco turbo compressor με dsg δεν θα αστοχήσει σε κάτι;
υπάρχει άνθρωπος που να αγόρασε το παραπάνω όχημα περιμένοντας να του βγάλει βλάβη???
κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις ;
με τόσα τσιμπλίκια πάνω κάποια θα αστοχήσουν. Ειδικά από την στιγμή που τα βελτιώνουν και τα σκίζουν πιτσιρίκοι που παλιά θα αγόραζαν σαξοραλλα. Φυσικό είναι. Δεν είπα όλα. Αλλά δεν θα βγουν και Κορόλες...thats my point.
opws kai na-xei,allo prestige exei ena scirocco...ki as mhn exei kalo pathma ki as exei vgalei tou kwlou ta provlhmata to kivwtio..etsi ki alliws den to pairneis kai ston tafo sou..isa isa na ekthsei thn eptaetia tou,n kaneis to xamo sou ki asto meta na paei sthn eyxh ths panagias ki ayto kai ta provlhmatika tsimplikia...that-s THE point man
-
Kιμπαριλίκι φάση δηλαδη.
-
Ο χρήστης LongJohn έγραψε:
YΓ. υπάρχει άνθρωπος που να πιστεύει ότι ένα Scirocco turbo compressor με dsg δεν θα αστοχήσει σε κάτι;
υπάρχει άνθρωπος που να αγόρασε το παραπάνω όχημα περιμένοντας να του βγάλει βλάβη???
κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις ;
με τόσα τσιμπλίκια πάνω κάποια θα αστοχήσουν. Ειδικά από την στιγμή που τα βελτιώνουν και τα σκίζουν πιτσιρίκοι που παλιά θα αγόραζαν σαξοραλλα. Φυσικό είναι. Δεν είπα όλα. Αλλά δεν θα βγουν και Κορόλες...thats my point.
opws kai na-xei,allo prestige exei ena scirocco...ki as mhn exei kalo pathma ki as exei vgalei tou kwlou ta provlhmata to kivwtio..etsi ki alliws den to pairneis kai ston tafo sou..isa isa na ekthsei thn eptaetia tou,n kaneis to xamo sou ki asto meta na paei sthn eyxh ths panagias ki ayto kai ta provlhmatika tsimplikia...that-s THE point man
Καποιοι θελουμε να βγαλουμε ιστορικες πινακιδες καποια στιγμη τι 7 χρονια?ποιος θα χει λεφτα σε 7 χρονια ?
Sent from my LG-P500 using Tapatalk
-
Πάντως επειδή έχει και το δικό μου αυτοκίνητο το ίδιο κιβώτιο, για να είμαι ειλικρινής τρόμαξα λιγάκι με αυτά που διάβασα. Και επειδή είδα πως θέλει να έχει κάνει κάμποσα χιλιόμετρα πρώτα για να το εμφανίσει, το πήρα χθες και έκανα μια βολτίτσα για να το τσεκάρω. 85χλμ, με τα πρώτα 50 να το πηγαίνω χαλαρά. Μετά προς το τέλος δοκίμασα διάφορα, και μάλλον πρέπει να είμαι χαρούμενος, καθώς το κιβώτιο δείχνει να χαίρει άκρας υγείας.
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Εγώ αυτό που έχω διαπιστώσει την τελευταία δεκαετία από την μεγάλη μου εμπειρία σε ημιαυτόματα κιβώτια (cambiocorsa, f1, SMG ,PDK και DSG φίλου) και σε αυτόματα με μεταροπέα ροπής (Mercedes,Toyota,BMW,Porsche) είναι ότι τα ημιαυτόματα σε χαμηλές ταχύτητες δεν μπορούν να διαχειριστούν τον συμπλέκτη όπως θα κάναμε με το πόδι μας.Σκορτσαρίσματα και περίεργοι θόρυβοι είναι συνηθισμένοι.Σαν τα σύγχρονα αυτόματα με μετατροπέα δεν είναι ΚΑΝΕΝΑ.Σαν χρήστης SMG τον τελευταίο χρόνο, αλλά και κλασσικού αυτόματου για αρκετά χρόνια, δε μπορώ παρά να συμφωνήσω.
-
Καλησπερα.
Εχω καιρο να γραψω λογω διαβασματος. Το θεμα μου εχει μεινει στασιμο για αυτον τον λογο.
Ηθελα απλως να σας παραθεσω εμπειριες απο αλλα μελη του sciroccoclub με χειροκινητο κιβωτιο και την απαραδεκυη αντιμετωπιση που βρηκαν απο εξουσιοδοτημενα και γνωστα συνεργεια της vw.''''
Μετά απο αρκετή ταλαιπωρία και ευτράπελα με την Καρεντα Μηλιαράκη για να πάρω αυτοκίνητο αντικατάστασης και επικοινωνία με την Κοσμοκάρ, τελικά έκλεισα την προηγούμενη εβδομάδα νέο ραντεβού για σήμερα για να δούν το αυτοκίνητο στην Καρέντα δίπλα στο mall.Με το που πάω και βρίσκω τον τεχνικό σύμβουλο και του εξηγώ το πρόβλημα, μπαίνουμε μέσα στο αμάξι και πάμε μια βόλτα να ακούσει τον μεταλλικό δυνατό ήχο όταν γίνονται οι αλλαγές ταχυτήτων.
Με το που τους ακούει μου λέει: Αυτό δεν είναι πρόβλημα, έτσι κάνουν όλα!!! Του λέω, αυτή είναι σοβαρή απάντηση;;;; Φωνάζει τον αρχιμηχανικό και το βλέπει και ο ίδιος και μου λέει: είναι λογικότατος ο μεταλλικός θόρυβος. Του απαντάω πως άλλα 4Scirocco 160άρια & ένα Golf καινούριο που οδήγησα δεν κάνουν έτσι, και του ανέφερα πως στην Καρεντα στην Μηλιαράκη ο μηχανικός κατάλαβε αμέσως το πρόβλημα... Εκεί ψιλοσκάλωσε και μου λέει περίμενε να φέρω άλλο σιροκο να το δοκιμάσουμε. Έρχετε μετά απο 5λεπτά με ένα παλιό Golf πελάτη με τα 140άλογα που ήταν εκεί για σέρβις και μου λέει έλα να το δοκιμάσουμε . Του είπα πως δε δέχομαι σύγκριση με ένα άλλο αυτοκίνητο το οποίο ειναι 5ετίας και έχει 80.000χμ .
Μου λέει πως έτσι κάνουμε δοκιμές... Του ζήτησα αυτό που μου λέει να μου το δώσει γραπτός, και εκείνος φυσικά αρνήθηκε...
Του είπα πως το αμάξι δεν το παίρνω πίσω αν δεν γίνει όπως ήταν όταν το αγόρασα. Μου έδωσαν ένα Α1 stronic με τα 120άλογα που ήταν σαν στάβλος μέσα και έφυγα.
Εντωμεταξύ έστειλα και ένα email στην Κοσμοκαρ με όλες τις λεπτομέρειες τις συνομιλίας που είχα.'''''Θα ανεβασω και ενα ακομα αργοτερα
-
Παραθετω και μια αλλη εμπειρια ενος αλλου παιδιου στο scirocco club:
Σας χαιρετώ όλους παιδιά, αν και εμφανίζομαι σπάνια στο φόρουμ, λόγω φόρτου εργασίας. Θα ήθελα να σας μεταφέρω τη δική μου εμπειρία και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του, για το τρόπο που λειτουργούν οι Ελληνικές αντιπροσωπείες. Το δικό μου scirocco έχει μόνο 14000 χλμ σε δύο χρόνια,επείδη στην εργασία μου έχω εταιρικό αυτοκίνητο. Ένα μήνα πριν τελειώσει η εγγύηση των δύο ετών, συτή τη βδομάδα δηλαδή, σταμάτησε να μπαίνει η πρώτη, όταν βρισκόμουν σε κίνηση και κουραζόταν το σασμάν. Έβαζα πρώτα δευτέρα και μετά κούμπωνε η πρώτη, καθώς και όταν ξεκινούσα το πρωί το αυτοκίνητο σκορτσάριζε στη πρώτη και πήγαινε να σβήσει. Πήγα αμέσως στην αντιπροσωπεία που το είχα αγοράσει και θα αναφέρω και το όνομα, στο Φιλιππαίο. Η διάγνωση του έμπειρου μηχανικού, που η εταιρεία του μου δήλωσε πως τον εμπιστεύεται γιατί είναι εκεί πάνω από 20 χρόνια, ήταν πρόωρη φθορά στο δίσκο, από δική μου κακή χρήση και πως δεν υπήρχε ούτε μία στο εκατομμύριο, να περαστεί στην εγγύηση. Διαμαρτυρήθηκα έντονα και πάντα με σεβασμό στον διευθυντή της εν λόγω εταιρείας, λεγοντάς του πως είναι αδύνατο να χαλάσω εγώ το δίσκο αφού δε κινώ το αυτοκίνητο. Η απάντησή του, ήταν πως εκείνος μπορεί να το κάνει σε 1000 χλμ.
Αμέσως μετά πήγα σε μηχανικό έξω, τον πλήρωσα, εξουσιωδοτημένο της vw και μου διέγνωσε πως το αυτοκίνητο έχει στραβό πλατό από τη μάνα του και στραβώνει το δίσκο!!! Ο μηχανικός ήταν τόσο έμπειρος που μου έδωσε και μια πιθανή αιτιολογεία, όταν το ρώτησα πως γίνεται να αγοράζω αυτοκίνητο με στραβό πλατό; Μου είπε πως πιθανολογεί να το έλιωσαν οι γνωστοί άγνωστοι στο τελωνείο και μετά να το πήρα εγώ. Ελλάδα είναι όλα γίνονται.....
Επειδή εγώ δεν έχω καμία διάθεση να τρέχω σε δικηγόρους και δόξα το θεό δουλεύω και καλά παρότι ζούμε σε δύσκολες εποχές, αποφάσησα να φτιάξω μόνος μου το αυτοκίνητό μου, με δικά μου έξοδα και όχι σε αντιπροσωπεία της vw. Υποσχέθηκα όμως σε όλους αυτούς τους τυχαίους αρχιμηχανικούς και αρχιμάστορες να τους κάνω τη χειρότερη δυσφήμιση. Και στο χώρο εργασίας μου και μέσα από εδώ. Ααα και κάτι άλλο παιδιά, η μαμά καρέντα, τους υποστηρίζει, γιατί δε δέχεται πως εμείς μπορεί να γνωρίζουμε περισσότερα από αυτούς. Κ το κυριότερο, όταν ακούν για το φόρουμ βγάζουν σπυράκια. Μπαίνουμε λένε στο internet,, για να ανακαλύπτουμε προβλήματα....ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του. Σας ευχαριστώ όλους θερμά... -
Ο χρήστης tommy89 έγραψε:
Του είπα πως το αμάξι δεν το παίρνω πίσω αν δεν γίνει όπως ήταν όταν το αγόρασα. Μου έδωσαν ένα Α1 stronic με τα 120άλογα που ήταν σαν στάβλος μέσα και έφυγα.
Εντωμεταξύ έστειλα και ένα email στην Κοσμοκαρ με όλες τις λεπτομέρειες τις συνομιλίας που είχα.'''''Θα ανεβασω και ενα ακομα αργοτερα
Eιναι πολυ θετικο, που αρχιζεις πλεον, στα πλαισια του νομου, να τους αγριευεις λιγακι, και γενικα να δειχνεις οτι,
και πιο πληροφορημενος εισαι, αλλα και πως δεν προκειται να τους αφησεις ησυχους, αν δεν λυθει το προβλημα σου, για το οποιο ειναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να σου το λυσουν χωρις καμμια επιβαρυνση.
Επισης θεωρω οτι με περαιτερω ενημερωση απο καποιον εξουσιοδοτημενο μηχανικο της VAG, υπευθυνο-σοβαρο, οπως τον χρηστη pannoz απο το sciroccoclub, ειτε καποιον αλλο που εσυ τυχον γνωριζεις, αλλα και προσωπικη επικοινωνια ενδεχομενως με καποιον ομοιοπαθουντα κατοχο, θα σε βοηθησει ακομα περισσοτερο, ωστε να λυθει οσο το δυνατον συντομοτερα, και με λιγοτερη ταλαιπωρια, (και εννοειται, χωρις καμμια επιβαρυνση ξαναλεω), το θεμα του αυτοκινητου σου.
Τα δυο δυνατα σημεια που προσωπικα θεωρω οτι ισχυουν (συμφωνα και με τα λεγομενα σου), ως 'πατηματα' για την γενικοτερη διεκδικιση των δικαιωματων σου, ως κατοχος καινουργιου -με ισχυουσα εγγυηση- αυτοκινητου, ειναι:
Πρωτον, η σωστη/ομαλη λειτουργια του κιβωτιου στην αρχη, σε καποια πρωτα χλμ, και ΜΕΤΑ απο καποιο χρονικο διαστημα, η εμφανιση δυσλειτουργιας της ομαλης γενικα μεταδοσης του κιβωτιου, το οποιο ειναι και ημιαυτοματο, αρα και δεν τιθεται θεμα φθορας απο 'ακαταλληλη/μη σωστη' χρηση απο πλευρας κατοχου.
Το δευτερο, ειναι η υπαρξη, και αλλων παρομοιων περιστατικων με το δικο σου, κατι που σε ενδεχομενη επικοινωνια, με καποιον που να να το ειχε ως κατοχος (μεσω καποιου Forum, facebook πχ), θα σε βοηθησει ακομα περισσοτερο, οπως ανεφερα και πριν με το τροπο που θα κινηθεις, προς την αντιπ/σωπεια, για την επιλυση του προβληματος, του αυτοκινητου σου.
Ευχομαι κουραγιο, καλη και δυναμικη συνεχεια, και αν θελεις, ενημερωσε και εμας για την περαιτερω εξελιξη του ζητηματος σου. Με αυτο τον τροπο, βοηθας σε μεγαλο βαθμο, και καποιους αλλους υποψηφιους και δη κατοχους, αλλα και κρατας
μια σωστη σταση γενικοτερα, ως ενας μη ικανοποιημενος αγοραστης προιοντος, που διεκδικει το δικιο του. -
Ο χρήστης tommy89 έγραψε:
Παραθετω και μια αλλη εμπειρια ενος αλλου παιδιου στο scirocco club:Σας χαιρετώ όλους παιδιά, αν και εμφανίζομαι σπάνια στο φόρουμ, λόγω φόρτου εργασίας. Θα ήθελα να σας μεταφέρω τη δική μου εμπειρία και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του, για το τρόπο που λειτουργούν οι Ελληνικές αντιπροσωπείες. Το δικό μου scirocco έχει μόνο 14000 χλμ σε δύο χρόνια,επείδη στην εργασία μου έχω εταιρικό αυτοκίνητο. Ένα μήνα πριν τελειώσει η εγγύηση των δύο ετών, συτή τη βδομάδα δηλαδή, σταμάτησε να μπαίνει η πρώτη, όταν βρισκόμουν σε κίνηση και κουραζόταν το σασμάν. Έβαζα πρώτα δευτέρα και μετά κούμπωνε η πρώτη, καθώς και όταν ξεκινούσα το πρωί το αυτοκίνητο σκορτσάριζε στη πρώτη και πήγαινε να σβήσει. Πήγα αμέσως στην αντιπροσωπεία που το είχα αγοράσει και θα αναφέρω και το όνομα, στο Φιλιππαίο. Η διάγνωση του έμπειρου μηχανικού, που η εταιρεία του μου δήλωσε πως τον εμπιστεύεται γιατί είναι εκεί πάνω από 20 χρόνια, ήταν πρόωρη φθορά στο δίσκο, από δική μου κακή χρήση και πως δεν υπήρχε ούτε μία στο εκατομμύριο, να περαστεί στην εγγύηση. Διαμαρτυρήθηκα έντονα και πάντα με σεβασμό στον διευθυντή της εν λόγω εταιρείας, λεγοντάς του πως είναι αδύνατο να χαλάσω εγώ το δίσκο αφού δε κινώ το αυτοκίνητο. Η απάντησή του, ήταν πως εκείνος μπορεί να το κάνει σε 1000 χλμ.
Αμέσως μετά πήγα σε μηχανικό έξω, τον πλήρωσα, εξουσιωδοτημένο της vw και μου διέγνωσε πως το αυτοκίνητο έχει στραβό πλατό από τη μάνα του και στραβώνει το δίσκο!!! Ο μηχανικός ήταν τόσο έμπειρος που μου έδωσε και μια πιθανή αιτιολογεία, όταν το ρώτησα πως γίνεται να αγοράζω αυτοκίνητο με στραβό πλατό; Μου είπε πως πιθανολογεί να το έλιωσαν οι γνωστοί άγνωστοι στο τελωνείο και μετά να το πήρα εγώ. Ελλάδα είναι όλα γίνονται.....
Επειδή εγώ δεν έχω καμία διάθεση να τρέχω σε δικηγόρους και δόξα το θεό δουλεύω και καλά παρότι ζούμε σε δύσκολες εποχές, αποφάσησα να φτιάξω μόνος μου το αυτοκίνητό μου, με δικά μου έξοδα και όχι σε αντιπροσωπεία της vw. Υποσχέθηκα όμως σε όλους αυτούς τους τυχαίους αρχιμηχανικούς και αρχιμάστορες να τους κάνω τη χειρότερη δυσφήμιση. Και στο χώρο εργασίας μου και μέσα από εδώ. Ααα και κάτι άλλο παιδιά, η μαμά καρέντα, τους υποστηρίζει, γιατί δε δέχεται πως εμείς μπορεί να γνωρίζουμε περισσότερα από αυτούς. Κ το κυριότερο, όταν ακούν για το φόρουμ βγάζουν σπυράκια. Μπαίνουμε λένε στο internet,, για να ανακαλύπτουμε προβλήματα....ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του. Σας ευχαριστώ όλους θερμά...tommy89
Συνέχεια στο θέμα του παραπάνω κατόχου του σιρόκο υπήρχε; Δηλαδή σας ενημέρωσε μετά την επισκευή το τι και πως;
Γιατί όλα αυτά με τους στραβούς δίσκους, που τους στραβώνει το στραβό πλατό του συμπλέκτη, που στράβωσε γιατί το έλιωσαν οι παρκαδόροι στα τελωνεία και οι οδηγοί από τις νταλίκες που μεταφέρουν τα αυτοκίνητα στις αντιπροσωπείες, μου φαίνονται λίγο στον γάμο του καραγκιόζη...
Και που μάλιστα την διάγνωση και το πόρισμα αυτό το βγάζει ένας 'τόσο έμπειρος μηχανικός'...! (sic)Και ρωτάω τώρα εγώ που θέλω να πιστεύω ό,τι διαθέτω την κοινή λογική:
Πως είναι δυνατόν να λιώσει κάποιος και μάλιστα μέσα σε λίγα χλμ (τόσα υποθέτω κάνανε στο τελωνείο) έναν συμπλέκτη ενός κιβωτίου που αλλάζει αυτοματοποιημένα ταχύτητες, και που διορθώνει τα λάθη (εκούσια ή ακούσια) από μόνο του και που στην ουσία ματαιώνει ακόμα και την οποιαδήποτε σκέψη για λιώσιμο; -
Έτσι όπως το διαβάζω νομίζω ότι πρόκειται για χειροκίνητο scirocco και όχι dsg αυτό που αναφέρθηκε μόλις
-
Ο χρήστης koubeast έγραψε:
Έτσι όπως το διαβάζω νομίζω ότι πρόκειται για χειροκίνητο scirocco και όχι dsg αυτό που αναφέρθηκε μόλιςΜπορεί να κάνω λάθος και να αναφέρεται σε μηχανικό σασμάν, αλλά και πάλι τόσο εύκολα στραβώνουν τα πλατώ ρε παιδιά;
Ανανεώνω την μομφή μου για τον 'τόσο έμπειρο μηχανικό' ο οποίος είτε τα λέει αυτά για να ξεμπερδέψει στα γρήγορα, είτε γιατί με αυτή την απάντηση καθιστά σαφές στον πελάτη ό,τι δεν φταίει το εργοστάσιο για την βλάβη, άρα δεν μπορεί να αξιώσει δωρεάν επισκευή στα πλαίσια της εγγύησης, άρα μάλλον 'τόσο έξυπνο (πονηρό) μηχανικό' μπορούμε να τον χαρακτηρίσουμε.
edit
και για να ολοκληρώσω την σκέψη μου (επί μηχανικού κιβωτίου πάντα) θεωρώ ό,τι 14000 Km είναι υπεραρκετά για ένα κακό - αδέξιο οδηγό να 'καταστρέψει' έναν συμπλέκτη.
Δεν μπορώ να αποδείξω ό,τι ο παραπάνω οδηγός είναι τέτοιος, ούτε όμως και αυτός με την ιντερνετική του καταγγελία να αποδείξει ό,τι δεν είναι τέτοιος. -
για προωρες φθορες στο δισκο εχω ακουσει για καμποσα περιστατικα απο διαφορους κατοχους διαφορων vag
γενικα παντως αν κρινω απο το δικο μου αυτοκινητο οι δισκοι που χρησιμοποιει το vag ειναι μαλακοι και ευαισθητοι , ακομα δηλαδη και αν δε σου χαλασουν προωρα δεν ειναι για πολλα πολλα ζορια , μπορεις πολυ ευκολα να τους κανεις να παντιναρουν και αυτο το φαινομενο (μετα απο γερο ζορι ) κραταει για καμποσα χλμ μεχρι να ξαναρθει στα ισια του και ειναι ιδιαιτερα εμφανες οταν ο δισκος ειναι κρυος (παντιναρει δηλαδη και ανεβαζει αποτομα στροφες, αν ζεσταθει δεν εχει τοσο θεμα)οσο βεβαια αποφευγεις τις πολλες εκκινησεις δεν εχεις ιδιαιτερο προβλημα
παρολα αυτα εγω ξερω τυπο με s3 που μου ρθε προχειρα στο νου , το οποιο σε λιγοτερο απο 5000 χλμ εμεινε απο δισκο
επισης καποιος ειχε γραψει εδω μεσα αναλογο προβλημα με q5Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
και για να ολοκληρώσω την σκέψη μου (επί μηχανικού κιβωτίου πάντα) θεωρώ ό,τι 14000 Km είναι υπεραρκετά για ένα κακό - αδέξιο οδηγό να 'καταστρέψει' έναν συμπλέκτη.
ειναι πολυ ακραιο αυτο το σεναριο, δε γινεται να καταστρεψεις τοσο γρηγορα δισκο εκτος αν ειναι χαρτινος ή εχει ηδη προβλημα
ακομα και τις χειροτερες καφριλες να κανεις ενα 30αρι (και λιγα λεω) το βγαζεις
με ενα νορμαλ οδηγο ο δισκος μπορει να αντεξει και πανω απο 200.000 χλμ , δε μπορουμε ξαφνικα να πεφτουμε στα 14
Προς υποψήφιους αγοραστές VW γενικά και DSG ειδικότερα