-
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Επίσης, πραγματικά απορώ με όσους (μετά Χριστόν προφήτες, βέβαια) υποστηρίζουν πως έπρεπε να ρωτήσει πριν την .Είναι να απορεί κανείς όντως
-
30 ευρω για την συγκεκριμενη δουλεια σε καποιο συνεργειο που σε βλέπει πρωτη φορα δεν ειναι πολλα αλλα ουτε και λιγα . Καταλαβαινω οτι το θεωρεις κοροιδια αλλά βρεθηκες στην αναγκη . Εξυπηρετηθηκες μεν , νιωθεις οτι σου πιασε λιγο τον κ@λο δε . Σε σταθερους πελατες του μπορει γι αυτην την δουλεια να μην χρεωνε και τιποτα .
Στην θεση σου απλα δεν θα ξαναπαταγα και αν με ρωταγε κανενας θα του λεγα οτι ειναι πολυ ακριβος και θα το τελειωνα το θέμα εκει . -
Ενταξει, ας πουμε οτι δεν ηταν σε θεση να ρωτησει. Αφου του φανηκαν πολλα τα 30 δε μπορουσε να πει 'ρε μαστορα πολλα ειναι τιποτα καλυτερο δε γινεται??' Στην τελικη ας του αφηνε το ποσο που θεωρουσε λογικο, δε νομιζω να τον κυνηγουσαν δικαστικα για 10-15€. Αφου ομως τα πληρωσε, ηρθε εδω κανοντας παραπονα. Ε, ας τα εκανε σ'αυτον!!
-
Το 1995 κάλεσα τον θείο μου στις τζιτζιφιές (αφεντικό υδραυλικών) να μου ξεβουλώσει την τουαλέτα στη καλλιθέα. Μου έστειλε έναν μάστορα και σε 10 λεπτά σπάει τον σωλήνα πίσω από την λεκάνη και τραβάει το αρωματικό λεκάνης έξω που ήταν η αιτία βουλώματος. Βάζει 50 γρ γύψο και τέλος. Συνολικά 10 λεπτά. Και μου ζητάει 10.000δρχ. Του λέω καλά εγώ που είμαι ανιψιός του κ τάδε μου χρεώνεις δεκαχίλιαρο στον ξένο πόσο θα χρέωνες; και μου απαντά 15.000δρχ. και σάστισα. Οι παροχή υπηρεσίων είναι ανέκαθεν ακριβή διότι έχει και 40% φόρο. Και δυσανάλογη με το επίπεδο υπηρεσιών. Άλλο να δίνεις 10.000 σε γιατρό που σπούδαζε 10 χρόνια για να σου κάνει μία σωτήρια διάγνωση και άλλο στον υδραυλικό του ΟΑΕΔ με απολυτήριο δημοτικού για να σου κάνει 10 λεπτά δουλειά. Οπότε συμφωνώ με τον φίλο ότι η υπηρεσία του μηχανικού ήταν πανάκριβη, αλλά έπρεπε να ρωτήσει και καλά κάνει και το δημοσιοποιεί αλλά με πιο κόσμιους χαρακτηρισμούς για να μην πέσει στην παγίδα της εξύβρισης και συκοφαντικής δυσφήμησης. Καλά είναι να λέγονται τέτοια αλλά με το σωστό τρόπο, γιατί έχει φλωμώσει ο τόπος από .
-
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
..Τι ειναι πιο σημαντικο, τα 30€ ή η ζωη σου???
..Πολύ περιοριστικός αυτός ο έλεγχος.. Εσύ τί συγκρίνεις με τη ζωή σου και το βγάζεις μεγαλύτερο;
Εγώ νομίζω ότι το θέμα θίγει έναν ακριβό μάστορη, και καλά κάνει.
Πάντα ρωτάμε τιμή ( ως καταναλωτές έχουμε αυτήν την άχαρη υποχρέωση) παρόλο που ''χαλάει'' το κλίμα ( τρίχες..) σύμφωνα με κάποιους και δημιουργεί στραβωμένα πάνω χείλη στο μηχανικό ( ξύδι..). Πριν μάθεις πόσο θα χρεώσει και συμφωνήσεις, πρέπει να ξέρει ότι ό,τι και να κάνει, δε θα πληρωθεί.
-
να σου πω περιστατικο με το καντετακι...
αγρια μεσανυχτα, παταμε λακουβα...τρανταζεται και μενει....
τοτε δεν ειχα παραμικρη ιδεα απο μηχανικα...οχι οτι τωρα ειναι καλυτερα αλλα αυτο αλλη ιστορια...
σταματανε δυο παλληκαρια και με κανουν τζιτζα αμεσα....
ΠΟΣΟ μαλακας θα ημουν αν δεν τους εδινα κατι;;;
για την ευκολια και μονο;;;;20 ευρω ηταν απο ενα ποτακι, και τελικα κερασαν αυτοι τον δευτερο γυρο μιας και καταληξαμε στο ιδιο μπαρακι!!!
και δευτερον θα σου πω ενα ανεκδοτο που μας ελεγαν στην σχολη...
χαλαει ενας πινακας ασφαλειων και το εργοστασιο χανει ντουγρου λεφτα...
φωναζουν τον τεχνικο που ειχε συμβαση...βαραει με το σφυρακι σε ενα σημειο...ακουει κατι...
αλλαζει μια βιδα και χρεωνει 1000 ευρω...τα παιρνει ο οικονομικος και λεει να εξηγησει το κοστος αλλιως πληρωμη γιοκ...
και παιρνει απαντηση....
ΒΙΔΑ 1ευρω
λυση προβληματος που κοστιζει 120,000 την ωρα σε 5 λεπτα.. 999 ευρω...μουγκα ο οικονομικαριος!!
-
Δεν συμφωνώ με την λογική ότι προλαμβάνω μια βλάβη (ως τεχνικός) και σε γλιτώνω από εκατομύρια ζημιών, άρα σε στήβω. Και θα χρησιμοποιήσω πάλι το παράδειγμα του ιατρού. Αν μεταφέρεις το παιδί σου για μια εξέταση στον γιατρό και με την έγκαιρη διάγνωσή του (πχ σκωληκοειδιτιδα) προλάβει την ζωή του που είναι ανεκτίμητη (ούτε 10 ούτε 1.000.000€) αυτό δεν σημαίνει ότι θα σου πάρει 1000€. Πάλι ένα πενηντάρικο θα σου πάρει.
Δεν υπάρχει η λογική του . Ας αφήσουν οι επαγγελματίες τις αρπαχτές τέτοιου είδους . Έτσι μας βρήκαν οι πολιτικοί μετά την μεταπολίτευση και τώρα μας στήβουν και μας λένε . Στην ίδια φιλοσοφία εντάσονται όλα , της αρπαχτής που έχει τόσο πολύ μπει στο DNA μας ώστε πολύ να το θεωρούνε φυσιολογικό να μας τα αρπάζει ο μπαρμπαμήτσος με το απολυτήριο δημοτικού όταν μας βρίσκει σε ανάγκη.
-
Ο χρήστης dimkara έγραψε:
Τι έγινε Μητσάκο, έμαθα ότι με συκοφαντείς εδώ μέσα.
**Kαλως ηλθες αλλα μπηκες με το αριστερο.Ασε τα ευφυολογήματα και τα 'αστειακια'.[mod] **
Θα θελα πάντως να συνεχίσουμε εδώ την κουβεnτούλα μας παρέα με τα άλλα μέλη να δούμε τι έχεις να πεις
Φιλικά, ΠαναγιώτηςΜου αρεσει το χιουμορ σου...
Καταρχην δεν συκοφαντω κανεναν...διοτι απλα δεν ψευδομαι και αναφερω τα αληθινα γεγονοτα...
Ευτυχως που ζουμε σε μια ελευθερη χωρα με ελευθερη αγορα και ελευθερες αποψεις....
Κατα δευτερον αν νομιζεις οτι ευφυολογω και και κανω αστειακια ...απλα παρασυρομε απο τις τοποθετησεις αλλων μελων του φορουμ....
Παρολαυτα ...βλεπω οτι εχεις πολλους υποστηριχτες ..που πιστευουν οτι τα 30 ηταν λιγα...και ειλικρινα δεν το περιμενα...
Δηλ. τα 10 λεπτα = 30 ευρω..τα 60λεπτα =180 ευρω...οι 8 ωρες Χ 180 ευρω=1440 ευρω ημερησιως...Χ 24 ημ= 34560 ευρω τον μηνα !!!
Τελικα ισως να ειμαι εκτος '''αυτης'''της αγορας!!!!
Αντι να φαω 10 χρονια σε σπουδες....επρεπε μαλλον να ανοιξω συνεργειο αυτοκινητων...!!! -
-
Ο χρήστης Άρης έγραψε:
..Τι ειναι πιο σημαντικο, τα 30€ ή η ζωη σου???
..Πολύ περιοριστικός αυτός ο έλεγχος.. Εσύ τί συγκρίνεις με τη ζωή σου και το βγάζεις μεγαλύτερο;
Εγώ νομίζω ότι το θέμα θίγει έναν ακριβό μάστορη, και καλά κάνει.
Πάντα ρωτάμε τιμή ( ως καταναλωτές έχουμε αυτήν την άχαρη υποχρέωση) παρόλο που ''χαλάει'' το κλίμα ( τρίχες..) σύμφωνα με κάποιους και δημιουργεί στραβωμένα πάνω χείλη στο μηχανικό ( ξύδι..). Πριν μάθεις πόσο θα χρεώσει και συμφωνήσεις, πρέπει να ξέρει ότι ό,τι και να κάνει, δε θα πληρωθεί.
ναι φιλε μου συμφωνω απολυτα, διαβασε κ το δευτερο ποστ μου, θα δεις πως δε διαφωνουμε. Κι εγω αν παω καπου κι ακουσω αστρονομικο ποσο σηκωνομαι κ φευγω... Τα 30 ειναι αστρονομικο ποσο?? Και με ποιο θα ειμασταν ευχαριστημενοι?? Και γιατι το 50ρικο του γιατρου να ειναι λογικο ενω το 30 αρι του μηχανικου οχι?? Τροφη για σκεψη
Ομως σου ξαναλεω οτι εκεινη την ωρα ο τυπακος, πληρωσε, δεν ειπε τιποτα, κι ηρθε εδω να κραξει. Αν τα ειχε θα εκραζε επι τοπου -
-
Ο χρήστης DIMITRIOSA έγραψε:
**Kαλως ηλθες αλλα μπηκες με το αριστερο.Ασε τα ευφυολογήματα και τα 'αστειακια'.[mod] **
Θα θελα πάντως να συνεχίσουμε εδώ την κουβεnτούλα μας παρέα με τα άλλα μέλη να δούμε τι έχεις να πεις
Καταρχην δεν συκοφαντω κανεναν...διοτι απλα δεν ψευδομαι και αναφερω τα αληθινα γεγονοτα...
Ευτυχως που ζουμε σε μια ελευθερη χωρα με ελευθερη αγορα και ελευθερες αποψεις....
Κατα δευτερον αν νομιζεις οτι ευφυολογω και και κανω αστειακια ...απλα παρασυρομε απο τις τοποθετησεις αλλων μελων του φορουμ....
Παρολαυτα ...βλεπω οτι εχεις πολλους υποστηριχτες ..που πιστευουν οτι τα 30 ηταν λιγα...και ειλικρινα δεν το περιμενα...
Δηλ. τα 10 λεπτα = 30 ευρω..τα 60λεπτα =180 ευρω...οι 8 ωρες Χ 180 ευρω=1440 ευρω ημερησιως...Χ 24 ημ= 34560 ευρω τον μηνα !!!
Αντι να φαω 10 χρονια σε σπουδες....επρεπε μαλλον να ανοιξω συνεργειο αυτοκινητων...!!!Προφανώς έπρεπε να ανοίξεις συνεργείο αλλά δεν νομίζω να είσαι τόσο έξυπνος να αλλάξεις μία βίδα.
Σιγά το κάρο σου κιόλας. Γιατί δεν λες σε όλους εδώ μέσα τι οδηγάς και πόσο γύφτος είσαι?? Α συγχαρητίρια και για τις πράξεις, έχω πετύχει στη μεταξά κάτι αλλοδαπους να πουλαν με 3 κουμπιουτερακια, μάλλον δεν θα σου φάνηκαν ακριβά και αγόρασες ένα.Συγνώμη όσους μας βλέπουν για τον χαρακτηρισμό γύφτος αλλά έχω κάθε δικαίωμα εφόσον ο Μητσάκος με είπε πρώτο κλέφτη
-
Μια ερώτηση ρε παλικάρια,μήπως κάποια στιγμή μετανιώσετε για αυτά που λέτε τώρα?
-
Ο χρήστης DIMITRIOSA έγραψε:
Αντι να φαω 10 χρονια σε σπουδες....επρεπε μαλλον να ανοιξω συνεργειο αυτοκινητων...!!!Δεν έχεις δίκιο στους υπολογισμούς σου γιατί υπάρχει και αυτό που λέγεται 'ελάχιστη χρέωση', δηλ. πόσο θέλει ο μάστορας για να αξίζει τον κόπο να ασχοληθεί, ώστε να μη γεμίζει η μέρα του με εργασίες των 10΄ και των €3 που όμως έχουν σημαντικό αφανές-διαχειριστικό κόστος (βάλε-βγάλε το αμάξι, πέρασε τα στοιχεία, κόψε απόδειξη κοκ.). Αρα σου λέει -και ορθώς- 'ελάχιστη χρέωση τόσο' και αν σ΄αρέσει. Κανονικά θα έπρεπε να στο πει αυτό εκ των προτέρων και ας αποφάσιζες τι θα έκανες.
Εχω πάει αυτοκίνητο για service στο συγκεκριμένο συνεργείο και δεν είχα παράπονο ούτε από την ποιότητα της εργασίας ούτε από την χρέωση (σε λογικά-αποδεκτά-αναμενόμενα επίπεδα και τα 2).
-
respect στους 2 πιτσιρικαδες που εχουν στησει διαλογο..
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
respect στους 2 πιτσιρικαδες που εχουν στησει διαλογο..Ποιοι ειναι αυτοι??
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Ποιοι ειναι αυτοι??
Ο 'κλεφτης' και ο 'γυφτος'..
-
Ο χρήστης dimkara έγραψε:
Προφανώς έπρεπε να ανοίξεις συνεργείο αλλά δεν νομίζω να είσαι τόσο έξυπνος να αλλάξεις μία βίδα.
Σιγά το κάρο σου κιόλας. Γιατί δεν λες σε όλους εδώ μέσα τι οδηγάς και πόσο γύφτος είσαι??Αυτα του τα'πες οταν σου εδινε τα τριαντα ευρωπουλα;Αν ναι σε παραδεχομαι.
Αν τα λες τωρα για πρωτη φορα......γινεσαι ο καλυτερος υπερασπιστης του. -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Ποιοι ειναι αυτοι??
Ο 'κλεφτης' και ο 'γυφτος'..
-
@DIMITRIOSA ,αντί να έρχεσαι εδώ και φωνάζεις,μήπως θα έπρεπε να τα πείς στον ίδιο ?
Αν σου φάνηκε υπερβολική η τιμή ,γιατί δέν είπες να στο ξαναβγάλει !( Β' παραγιός Δ' μηχανικού ).
ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΠΑΝ.ΚΑΡΑΝΤΖΙΑΣ / ΓΛΥΦΑΔΑ