-
Ο χρήστης Salvation81 έγραψε:
Ιεροσυλια που καποιοι θεωρειτε πως η Brera μπορει να κοντραριστει σε εμφανιση με ενα Opel GT...Σε συμπεριφορα στον δρομο Spider vs Opel GT το αφηνω ασχολιαστο, γελανε και οι πετρες....
Απο εκει και περα δεν μπορουμε να πουμε κατι παραπανω....Ας συμφωνησουμε πως διαφωνουμε γιατι η συζητηση δεν παει πουθενα μετα απο τοσες σελιδες.....Ιεροσυλια ειναι να προσπαθεις να μας επιβαλλεις οτι η αισθητικη ειναι αντικειμενικο ζητημα... ψαξε τωρα και τι σημαινουν εννοιες οπως αναδραση σε οτι αφορα τη δευτερη σου προταση..
Και σορρυ γιατι με τις παραπανω δυο προτασεις μου τον ζορισα τον σκληρο σου δισκο απ οτι εχω καταλαβει....Ειλικρινη απορια εχω και ποσο χρονων εισαι? -
Τιποτα δεν ειναι αντικειμενικο, ολα ειναι υποκειμενικα αλλα ειναι γενικα αποδεκτο πως αυτο που 'αρεσει' στον περισσοτερο κοσμο ειναι και πιο ωραιο, διαφωνεις ? Νομιζω ειναι και ενα βασικο κομματι της Δημοκρατιας αυτο (δλδ πχ βγηκε ο Τσιπρας που εσυ και εγω μπορει να μην γουσταρουμε μια αλλα εφοσον τον ψηφισαν οι περισσοτεροι εχει την εξουσια).
Οσο για το αλλο κομματι οταν μου απευθυνει καποιος τον λογο δεν γινεται να τον γραψω κανονικα και να μην απαντησω, δεν το θεωρω ουτε σωστο αλλα και ουτε μαρεσει να θεωρει καποιος πως ειπε κατι και με βουλωσε απλα επειδη δεν θα απαντησω.
Αν και οι ηλικιακες επιθεσεις δεν ειναι κατι που κανω (αν και θα μπορουσα ειδικα σε καποιους που εχουν πατησει τα 5ηντα και τα 6ηντα εδω μεσα) ειμαι 35 (λογικο εφοσον εχω 16+ χρονια διπλωμα). -
Τιποτα δεν ειναι αντικειμενικο, ολα ειναι υποκειμενικα αλλα ειναι γενικα αποδεκτο πως αυτο που 'αρεσει' στον περισσοτερο κοσμο ειναι και πιο ωραιο, διαφωνεις ? Νομιζω ειναι και ενα βασικο κομματι της Δημοκρατιας αυτο (δλδ πχ βγηκε ο Τσιπρας που εσυ και εγω μπορει να μην γουσταρουμε μια αλλα εφοσον τον ψηφισαν οι περισσοτεροι εχει την εξουσια).Ανθρωπε μου την παλευεις? Οτι ειναι γενικα αποδεκτο ειναι ομορφο? γενικα αποδεκτο ειναι ενα golf 6.. ομορφο? για εμενα ΟΧΙ.. Οτι αρεσει σ εμενα ειναι ομορφο.. Το παραδειγμα με τον Τσιπρα ειναι οτι πιο ακυρο εχω διαβασει εδω και καιρο..
Οσο για το αλλο κομματι οταν μου απευθυνει καποιος τον λογο δεν γινεται να τον γραψω κανονικα και να μην απαντησω, δεν το θεωρω ουτε σωστο αλλα και ουτε μαρεσει να θεωρει καποιος πως ειπε κατι και με βουλωσε απλα επειδη δεν θα απαντησω.
Αυτο δε ξερω καν που κολλαει στο quote μου.
Αν και οι ηλικιακες επιθεσεις δεν ειναι κατι που κανω (αν και θα μπορουσα ειδικα σε καποιους που εχουν πατησει τα 5ηντα και τα 6ηντα εδω μεσα) ειμαι 35 (λογικο εφοσον εχω 16+ χρονια διπλωμα).
Ειχα ξεχασει αυτο το 16 χρονια οδηγησης,που το χεις ξαναναφερει.
Αυτο στο ρωτησα ακριβως γιατι απο τον τροπο αντιδρασεων, απο τη γενικοτερη αντιμετωπιση του θεματος ως 'με λεμε ριζο κι οπως θελω τα γυριζω' εδω και σελιδες...,απο την εμπαθεια σου για τη μαρκα, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥς ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΕΣ αλλα και το πως αντιλαμβανεσαι ,ερμηνευεις την αυτοκινηση σε συνδυασμο τη πληρη αγνοια σου ιστορικα για την αυτοκινηση δε σε εκανα πανω απο 23 και μαλιστα με ελαχιστες μορφωτικες περγαμηνες....
edit ορθογραφικο.
-
Πριν ρώτησα,τώρα βεβαιώθηκα.
Το παρακουράσατε το θέμα!!! -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Αυτο στο ρωτησα ακριβως γιατι απο τον τροπο αντιδρασεων, απο τη γενικοτερη αντιμετωπιση του θεματος ως 'με λεμε ριζο κι οπως θελω τα γυριζω' εδω και σελιδες...,απο την εμπαθεια σου για τη μαρκα, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥς ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΕΣ αλλα και το πως αντιλαμβανεσαι ,ερμηνευεις την αυτοκινηση σε συνδυασμο τη πληρη αγνοια σου ιστορικα για την αυτοκινηση δε σε εκανα πανω απο 23 και μαλιστα με ελαχιστες μορφωτικες περγαμηνες.....Για πεσμου τι εχετε αποδειξει ? Αρχισαμε με το οτι η Alfa εχει γρηγορα αυτοκινητα, καταληξαμε στο τελος πως τα τελευταια 30 χρονια εχει βγαλει 4-5 'γρηγορα' αυτοκινητα τα οποια ομως ειναι φοβερα στην οδηγικη συμπεριφορα.....
Και επειδη ειναι φοβερα καποιοι λενε πως πχ το Opel GT ειναι ενα 'μετριο' αυτοκινητο που απλα κερναει τσαι στην Ευθεια σχεδον οτι εχει να δειξει η Alfa Romeo μεχρι σημερα και σε στροφες ειναι μαυρο χαλι....
Παραθετω εδω και κατι ωρες χρονους σε πιστες στις οποιες ενα μαμα GT ειναι πισω μονο απο την 4C (απο αυτοκινητα της Alfa), ενα αυτοκινητο μικροτερο, ελαφρυτερο με μολις 24 αλογα λιγοτερα που εχει ομως αυτοματο κιβωτιο με launch control και κοστιζει τα διπλασια χρηματα....Μηπως στις πιστες δεν υπαρχουν στροφες ? Μηπως στροφες για καποιους ειναι η στροφη που περνουμε στα στενα της πολης ?
Λιγο clarification θα ηταν καλο γιατι μιλατε για ευθεια, κερναει τσαι, μιλατε για πιστα, κερναει τσαι, σε τι αναφερεστε μερικοι ακριβως ?@adensa εχεις δικιο φιλε αλλα οκ οταν βλεπω πραγματα που δεν στεκουν βαση στοιχειων ε δεν κρατιεμαι.
-
Ποιος το γαμαει ρε φιλαρακι το GT.. εισαι τοσο κολλημενο μυαλο που πηρες τα παντα προσωπικα ,εβγαλες παλι το κουτακι με τα υπερ ατου και αρχισες να λες.. μπορει και να ειναι πολυ καλυτερο παντου το GT ,σιγουρα θα κοιμηθεις πολυ πιο ανετα τωρα..
Edit [mod]
Και ουτε ειχα ουτε εχω alfa.. -
Ο χρήστης adensa έγραψε:
Πριν ρώτησα,τώρα βεβαιώθηκα.
Το παρακουράσατε το θέμα!!!**Και έχεις πολύ δίκιο σ' αυτό.
Η όλη συζήτηση δεν είναι μεν εκτός θέματος αλλά είναι δε κουραστική από την στιγμή που υπάρχει ασυμφωνία. Σιγά σιγά ας κλείνει το θέμα.
** -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Ποιος το γαμαει ρε φιλαρακι το GT.. εισαι τοσο κολλημενο μυαλο που πηρες τα παντα προσωπικα ,εβγαλες παλι το κουτακι με τα υπερ ατου και αρχισες να λες.. μπορει και να ειναι πολυ καλυτερο παντου το GT ,σιγουρα θα κοιμηθεις πολυ πιο ανετα τωρα..Εδω μιλαμε για μια (ο θεος να την κανει κουβεντα αν υποθεσουμε οτι εχεις στοιχειωδη αντιληψη και συναισθηση του τι διαβαζεις και που και τι απαντας...) που εχει ξεκινησει τοσες μερες τωρα..
Το συμπερασμα οπως περιλαμβανεται στο quote μου και το επαναεπιβεβαιωνεις **ειναι οτι ή εισαι πολυ κομπλεξικος ή δε σε προικισε εγκεφαλικα η μητερα φυση... **Και ουτε ειχα ουτε εχω alfa..
Για το παντου δεν ξερω, σε ευθεια και στροφες ομως με αποδειξεις.......
@Manker μα δεν βλεπεις τι γινεται ? Βλεπουν καταγεγραμενα νουμερα που διαψευδουν οσα λενε και ομως τον χαβα τους, πως αλλιως να συννενοηθεις με τετοια ατομα ? Φυσικα με τετοια ατομα που οταν βλεπουν αδιεξοδο σε οσα λενε με αποδειξεις και αρχιζουν τις προσωπικες επιθεσεις υπαρχει ασυμφωνια.
-
'Ενας τρελος? χιλιαδες τρελοι...'
-
η 4C σε ολη την Ευρωπη κανει γυρω στα 65,000€ , μονο στην Ελλαδα κανει 80,000€
γιατι ομως την εξαιρεις απο το 'συγκρητικο' δεν το εχω καταλαβει
το οτι ειναι ελαφυτερη η 4C γιατι σε ενοχλει και το λες και το ξαναλες? ας ηταν και το Opel GT ελαφρυτερο
για την Brera και την Spider που ειναι 350 και 450 κιλα βαρυτερες απο το το Opel GT δεν ειδα να λες τιποτα...
ισα ισα διαλεξες αυτες για να συγκρινεις σε χρονους
εγω πχ ειδα την 147 GTA να ειναι πιο γρηγορη κατα 3 sec στο Balocco απο το Opel GT, κι ας εχει λιγοτερα αλογα και ροπη (και ειναι και λιγο βαρυτερη)
το launch control που αναφρεις συνεχεια ξερεις τι κανει? και που βοηθαει αυτο σε επιτευξη χρονου σε μια πιστα? -
Ο χρήστης alexandros.K έγραψε:
η 4C σε ολη την Ευρωπη κανει γυρω στα 65,000€ , μονο στην Ελλαδα κανει 80,000€
γιατι ομως την εξαιρεις απο το 'συγκρητικο' δεν το εχω καταλαβει
το οτι ειναι ελαφυτερη η 4C γιατι σε ενοχλει και το λες και το ξαναλες? ας ηταν και το Opel GT ελαφρυτερο
για την Brera και την Spider που ειναι 350 και 450 κιλα βαρυτερες απο το το Opel GT δεν ειδα να λες τιποτα...
ισα ισα διαλεξες αυτες για να συγκρινεις σε χρονους
εγω πχ ειδα την 147 GTA να ειναι πιο γρηγορη κατα 3 sec στο Balocco απο το Opel GT, κι ας εχει λιγοτερα αλογα και ροπη (και ειναι και λιγο βαρυτερη)
το launch control που αναφρεις συνεχεια ξερεις τι κανει? και που βοηθαει αυτο σε επιτευξη χρονου σε μια πιστα?Και το Opel GT σε ολη την ευρωπη εκανε γυρω στα 33.000ε....Οποτε μεχρι τα 65.000ε εχουμε παλι διπλασια τιμη σχεδον.....Δεν αλλαζει κατι.....
Ο λογος που την εξαιρω ειναι αφενος η τιμη που απεχει πολυ απο ολα τα αλλα (και το Opel GT) και αφετερου το οτι κυκλοφορει πανω κατω 1 χρονο στην αγορα και οχι 8....
Δεν διαλεξα μονο την Brera και την Spider αλλα και την GT, τα 3 στα οποια αναφερθηκαν καποιοι εδω μεσα...Γενικα κοιταξα ολα τα Alfa Romeo των τελευταιων 15 ετων και η 147 GTA ειναι γρηγορη μονο σε 1 πιστα απο τις 2, στην αλλη ειναι 4δ πισω απο το GT (μακαρι να ειχαν και αλλες πιστες κοινες για να βγαζαμε πορισμα αλλα δεν).
Το Launch control βελτιωνει κατα πολυ το 0-100 και σε συνδιασμο μαζι με ενα αυτοματο κιβωτιο τελευταιας τεχνολογιας η 4C εχει πολυ καλυτερες επιταχυνσεις απο σταση και απο ρολλαρισμα σε σχεση με το Opel GT οποτε τα 4δ διαφορα που εχουν σε μια πιστα αυτα τα αυτοκινητα οφειλονται σε μεγαλο βαθμο σε αυτο. -
Το Launch control βελτιωνει κατα πολυ το 0-100 και σε συνδιασμο μαζι με ενα αυτοματο κιβωτιο τελευταιας τεχνολογιας η 4C εχει πολυ καλυτερες επιταχυνσεις απο σταση και απο ρολλαρισμα σε σχεση με το Opel GT οποτε τα 4δ διαφορα που εχουν σε μια πιστα αυτα τα αυτοκινητα οφειλονται σε μεγαλο βαθμο σε αυτο.δεν ξερω αν οι χρονοι αυτοι ειναι με αυτοκινητα που ξεκινανε απο σταση ή αρχιζουν και μετρανε εν κινησει
εκτος αυτου, το launch control στην καλυτερη να σου δωσει προβαδισμα 1 sec στην εκκινηση , οχι παραπανω
το ημι-αυτοματο επισης δε νομιζω να σου δινει και παρα πολλα, γιατι ναι μεν κανεις πιο γρηγορα τις αλλαγες ταχυτητων αλλά εχει μεγαλυτερες τριβες στην μεταδοση και χανεις απο εκει
οποτε μην καταληγουμε στο αυθερετο συμπερασμα οτι η 4C ειναι πιο γρηγορη λογω κιβωτιου , θα γελανε και οι πετρεςνα σου πω κατι αλλο που θα σου επιστεψει το τσαι πισω για να πινεις ενα μηνα?
(αν και δε νομιζω να αναφεροσουνα σε μενα περι τσαγιου)
ποια ειναι η πιστα που εχει ολων των ειδων τις στροφες,ευθειες, ιδιαιτεροτητες, και γενικα την εχουν σαν σημειο αναφορας για χρονους αυτοκινητων??? το nurburgringOpel GT >>> 9'05'40
Alfa Romeo 156 GTA >>> 8:51.00
http://www.zeperfs.com/en/fiche431-alfa ... 56-gta.htm
http://www.zeperfs.com/en/fiche1607-opel-gt.htm
**14 δευτερολεπτα πιο γρηγορη η 156 GTA απο το Opel GT **
σου λεει κατι αυτο?επομενως οταν σου λεμε 10 ατομα για τα Alfa Romeo οτι δεν ειναι τυχαια αυτοκινητα κατι ξερουμε (και δεν εχουμε μετοχες της Φιατ)
edit: ξεχασα να αναφερω οτι η 156 GTA εχει λιγοτερα αλογα και ροπη απο το Opel GT και ειναι και λιγο πιο βαρια
επισης δεν εχει ουτε launch control ουτε αυτοματο σασμαν -
Μην μπερδευομαστε, το Nurburgring ειναι μια πολυ καλη πιστα αλλα ειναι μια πολυ μεγαλη πιστα με μεγαλες ευθειες (μαλλον δεν εχεις διαβασει το οτι εχω παει μια φορα πριν 4 χρονια) που αφηνει μεγαλα ανοιγματα και η 156 GTA εχει εναν 3.2 V6 κινητηρα.....Οσο για στροφες αναλογικα με αλλες πιστες εχει μεγαλες στροφες και μετρημενες στα δαχτυλα μικρες.
Οπως και να εχει οταν η 156 GTA πεφτει πισω σε πολλες αλλες πιστες και παει μπροστα σε 1 τεραστια πιστα δεν νομιζω πως σημαινει κατι (Hockenheim Short ειναι 3δ+ πισω, Oschersleben ειναι κοντα 6δ πισω ακομα και στην δικια μας των Σερρων ειναι κοντα 4δ πισω).ΥΓ : Και ομως σε χρηματα κοστιζε τα ιδια ισως και περισσοτερα (αν θυμαται κανεις ας πει) και η τελικη παραγωγη ειχε λιγοτερο απο 5 χρονια διαφορα με αυτη του GT (χωρια που ηταν στημενη για 'αγωνες'). Η διαφορα ειναι αρκετα μεγαλη με την 4C που αναφερω.
-
ενταξει, αλλη μια φορα τα λες οπως σε συμφερει
το οτι εχει η 156 GTA 3.2 V6 κινητηρα τι σημαινει? εσυ ελεγες οτι της τα ριχνεις ακομα και μαμα
οντως το Opel GT ειναι πιο γρηγορο στην ευθεια
τωρα γιατι λες οτι η 156 ειναι 3,2? τωρα εγινε πλεονεκτημα? πριν το ανεφερες σαν μειονεκτημα
το οτι εχει μεγαλες ευθειες το Nurburgring λογικα θα επρεπε να ειναι εις βαρος της Alfa που ειναι πιο αδυναμη
κι ομως ειναι 14 δευτερολεπτα πιο γρήγορητωρα σε αλλες πιστες οντως ειναι πιο αργη
και?
στο Μπαλοκο ειναι πιο γρηγορη (η 147 GTA που ειναι παρομοια με την 156)
και?
αλλα να ξερεις οτι αυτες οι πιστες ειναι αρκετα κλειστες και αργες σε σχεση με το Nurburgring
σ αυτες παιζουν ρολο τα λαστιχα και η επιταχυνση μετα στην στροφη
αλλά οτι και να σου πουμε κατι θα βρεις να πεις για να τα γυρισεις υπερ σου (ετσι νομιζεις δλδ)
σου απαντησα στο οτι στον βασιλια των πιστων (το Nurburgring) η 156 ειναι πολυ πιο γρηγορη και μου λες 'ναι αλλά εκει ειναι πιο γρηγορο το Opel'
αν ειχε και η γιαγια μου ροδακια, θα ητανε πατινι -
Σημαινει πως σε μια τεραστια ευθεια η 156 GTA μπορει να χτυπησει 250 τελικη σε αντιθεση με το ηλεκτρονια περιορισμενο 230 που εχει το Opel GT.....Και καλως η κακως το Nurburgring εχει τετοιες ευθειες (ειπα πως ειναι πιο γρηγορο μαμα σε επιταχυνση, οχι σε τελικη).
Εσυ δλδ δεν βλεπεις τιποτα περιεργο στο να ειναι σε ολες τις αλλες πιο αργη και σε 1 πιο γρηγορη ? Σε τι λες οτι οφειλεται αυτο ? Αν οι αλλες ειναι πιο 'κλειστες' οπως λες τοτε πως το Opel GT δεν 'στριβει' καλα οπως λενε πολλοι αλλοι εδω μεσα ?
Σε γενικες γραμμες αν τσεκαρεις θα δεις πως το Opel GT ειναι πιο γρηγορο σε πιστες απο οποιαδηποτε Αλφα των τελευταιων 15 ετων πλυν της 4C/8C. Μπορει σε μεμονομενες περιπτωσεις μια Αλφα να βγαινει απο πανω σε 1 αλλα απο την αλλη θα βγαινει το Opel GT σε 2-3-4.
Δεν υπαρχει κατι τετοιο σαν ο 'βασιλιας' των πιστων. Το Nurburing απλα εχει μεγαλες ευθειες που επιτρεπουν σε αυτοκινητα να τελικιαζουν γιαυτο και το χρησιμοποιουν οι εταιρειες. -
ΥΓ : Και ομως σε χρηματα κοστιζε τα ιδια ισως και περισσοτερα (αν θυμαται κανεις ας πει) και η τελικη παραγωγη ειχε λιγοτερο απο 5 χρονια διαφορα με αυτη του GT (χωρια που ηταν στημενη για 'αγωνες'). Η διαφορα ειναι αρκετα μεγαλη με την 4C που αναφερω.ναι η 156 gta ηταν για αγωνες
αλλο τι θα μας πεις?
εχει δικιο ο nonos, τετοια επιχειρηματα ουτε απο 20χρονοασε που δεν καταλαβαινω το *'και η τελικη παραγωγη ειχε λιγοτερο απο 5 χρονια διαφορα με αυτη του GT' *
ουτε το 'Η διαφορα ειναι αρκετα μεγαλη με την 4C που αναφερω.'
αλλά αστο
κανα κουφο θα μας πεις και θα μας πεσουν και τα μαλλια που μας εμειναν -
Σημαινει πως σε μια τεραστια ευθεια η 156 GTA μπορει να χτυπησει 250 τελικη σε αντιθεση με το ηλεκτρονια περιορισμενο 230 που εχει το Opel GT.....Και καλως η κακως το Nurburgring εχει τετοιες ευθειες (ειπα πως ειναι πιο γρηγορο μαμα σε επιταχυνση, οχι σε τελικη).
Εσυ δλδ δεν βλεπεις τιποτα περιεργο στο να ειναι σε ολες τις αλλες πιο αργη και σε 1 πιο γρηγορη ? Σε τι λες οτι οφειλεται αυτο ? Αν οι αλλες ειναι πιο 'κλειστες' οπως λες τοτε πως το Opel GT δεν 'στριβει' καλα οπως λενε πολλοι αλλοι εδω μεσα ?
Σε γενικες γραμμες αν τσεκαρεις θα δεις πως το Opel GT ειναι πιο γρηγορο σε πιστες απο οποιαδηποτε Αλφα των τελευταιων 15 ετων πλυν της 4C/8C. Μπορει σε μεμονομενες περιπτωσεις μια Αλφα να βγαινει απο πανω σε 1 αλλα απο την αλλη θα βγαινει το Opel GT σε 2-3-4.
Δεν υπαρχει κατι τετοιο σαν ο 'βασιλιας' των πιστων. Το Nurburing απλα εχει μεγαλες ευθειες που επιτρεπουν σε αυτοκινητα να τελικιαζουν γιαυτο και το χρησιμοποιουν οι εταιρειες.οτι πεις
-
Ο χρήστης alexandros.K έγραψε:
Δεν υπαρχει κατι τετοιο σαν ο 'βασιλιας' των πιστων. Το Nurburing απλα εχει μεγαλες ευθειες που επιτρεπουν σε αυτοκινητα να τελικιαζουν γιαυτο και το χρησιμοποιουν οι εταιρειες.οτι πεις
Τα επιχειρηματα σου ειναι φοβερα
-
Για πεσμου τι εχετε αποδειξει ? Αρχισαμε με το οτι η Alfa εχει γρηγορα αυτοκινητα, καταληξαμε στο τελος πως τα τελευταια 30 χρονια εχει βγαλει 4-5 'γρηγορα' αυτοκινητα τα οποια ομως ειναι φοβερα στην οδηγικη συμπεριφορα.....
Να τα παμε ενα-ενα, γιατι καπου μπερδευεσαι...
Δεν 'αρχισαμε' κατι συγκεκριμενο...ΕΣΥ ξεκινησες να λες οτι τα τελευταια 15 χρονια η ΑR δεν εχει βγαλει κατι αξιολογο
και οτι ακομα και ενα Golf GTI ειναι πιο γρηγορο απο την εκαστοτε γρηγοροτερη AR της αντιστοιχης εποχης-γενιας.
Αυτο καταριφθηκε πανηγυρικα...Μετα ανεφερες οτι απο το 95' και επειτα η ΑR δεν ειχε βγαλει καποιο μοντελο που να σε κανει να πεις 'OYAOY' περα απο τις 4C/8C.
Kαταριφθηκε και αυτο πανηγυρικα, καθοτι το νο μην σου προκαλουν τουλαχιστον μεγαλυτερο θαυμασμο καποια παραδειγματα που μεταξυ αλλων εθεσα και εγω, απο το 95' και επειτα, δεν σημαινει οτι αυτο ισχυει και για την πλειοψηφια των ανθρωπων που ασχολειται ή/και θαυμαζει εντυπωσιακα σε σχεδιασμο αυτοκινητα γενικοτερα...Btw το ειχα πει και πριν, και δεν βλεπω καμμια τοποθετηση επ' αυτου. Γιατι δεν κανεις ενα γκαλοπ, οχι στο παρον νημα φυσικα, αλλα στο τοπικο της 'αυτοκινησης' πχ βαζοντας ενα αυτοκινητο που θεωρεις οτι ειναι πιο ποθητο απο καποια AR που αναφερθηκε απο το 95' και επειτα, να δουμε και τι συμπερασματα θα βγουνε...
Τελος αφου και με το θεμα της εμφανισης, αποδειχθηκε περιτρανα οτι η προσωπικη σου αποψη διαφερει παρασαγγας απο την πλειοψηφια αρκετων χρηστων, αλλα και πιο συγκεκριμενα, οτι τουλαχιστον η AR ειχε να επιδειξει εντυπωσιακα μοντελα σε εμφανιση απο το 95' και μετα, στραφηκες στις επιδοσεις αυτων των μοντελων και ειδικα στον τομεα της 'ευθειας' κατι που ουδεποτε ισχυριστηκε κανεις οτι η AR πρωταγωνιστει.
Αντιθετως ομως πρωταγωνιστει στην οδηγικη ευχαριστηση, στην μεγιστη συμμετοχικοτητα που λαμβανει ο καθε οδηγος που βρισκεται πισω απο το τιμονι της, και στις ιδιαιτερα ανταγωνιστικες δυνατοτητες σε χρονους πιστας.
Το τελευταιο φυσικα αφορα παραδειγματα με ομοιες ή εστω κοντινες αναλογιες βαρους-ιπποδυναμης και οχι οτι να ναι, οπως συγκρινες...Και επειδη ειναι φοβερα καποιοι λενε πως πχ το Opel GT ειναι ενα 'μετριο' αυτοκινητο που απλα κερναει τσαι στην Ευθεια σχεδον οτι εχει να δειξει η Alfa Romeo μεχρι σημερα και σε στροφες ειναι μαυρο χαλι....
Παραθετω εδω και κατι ωρες χρονους σε πιστες στις οποιες ενα μαμα GT ειναι πισω μονο απο την 4C (απο αυτοκινητα της Alfa), ενα αυτοκινητο μικροτερο, ελαφρυτερο με μολις 24 αλογα λιγοτερα που εχει ομως αυτοματο κιβωτιο με launch control και κοστιζει τα διπλασια χρηματα....Μηπως στις πιστες δεν υπαρχουν στροφες ? Μηπως στροφες για καποιους ειναι η στροφη που περνουμε στα στενα της πολης ?Ακριβως στους χρονους που παραθετεις απο το συγκεκριμενο link, αγνοεις κατι πολυ σημαντικο, που ανεφερα και παραπανω, μια αναλογια η οποια και δινει την δυνατοτητα ΙΣΑΞΙΩΝ ή κατα το κοντινοτερο δυνατον ΣΥΓΚΡΙΣΗ μεταξυ δυο ή περισσοτερων αυτοκινητων.
Αυτη ειναι ειτε η αναλογια κιλων/ιππο που συνηθως χρησιμοποιουμε στην χωρα μας και σε καποιες αλλες Ευρωπαικες, ή πχ στην Αγγλια αν δεν κανω λαθος, και σε καποιες αλλες, η ιπποδυναμη/τονο.Χρησιμοποιωντας λοιπον το Link που ΕΣΥ εβαλες, σου παραθετω την αναλογια ιππων/τονο του Opel GT και της AR Spider/Brera...
Το Opel παραγει 185bhp/tonne , ενω η Spider 139bhp/tonne, η Brera 144bhp/tonne και ακομα και η ελαφρυτερη εκ των υπολοιπων AR, η GT 3.2 παραγει 170bhp/tonne.Aρα για ποιο τσαγακι μιλας? Το να κλεβεις εκκλησια (συγκρινοντας ενα αυτοκινητο ουσιαστικα με 15ps παραπανω στον τονο απο την GT 3.2, και ουσιαστικα γυρω στα 20-25ps σε σχεση με το συνολικο βαρος τους) ειναι 'τσαγακι' για εσενα?
Λιγο clarification θα ηταν καλο γιατι μιλατε για ευθεια, κερναει τσαι, μιλατε για πιστα, κερναει τσαι, σε τι αναφερεστε μερικοι ακριβως ?
Απο την πλευρα μου στο εθεσα ακριβως παραπανω...Συγκρινε οτι αυτοκινητο θελεις στην ιδια ή εστω πολυ κοντινη αναλογια κιλων/ιππο ή ιπποδυναμης/τονο (+/- 5bhp , οχι 15+bhp που εβαλες, και μαλιστα για την ελαφρυτερη εκ των τριων AR) με αυτη του Opel GT και θα δεις οτι βρισκεται σημαντικα κατω απο τον μεσο ορο, σε οποιοδηποτε γυρολογιο...
Το δε συγκεκριμενο παραδειγμα που αναφερθηκε περι Nurburgring, επισης απανταει στα περι 'τσαγιου'...P.S Οταν το 'πειραγμενο' Opel GT κερναει τσαι σε νορμαλ (πολυ πιο βαρια, γυρω στα 350κιλα περισσοτερο) Brera ειναι μαγκια...Οταν νορμαλ 156 GTA που βασιζεται σε μοντελο σχεδον μια δεκαετια πισω εξελιξης απο την ελευση του Opel GT, 'καπνιζει' το αντιστοιχα νορμαλ roadster που τελικιαζει στα 230km/h, στο Nurburgring κατα 14sec ειναι αδικια...
Δεν μας τα λες και πολυ καλα...
-
Δεν υπαρχει κατι τετοιο σαν ο 'βασιλιας' των πιστων. Το Nurburing απλα εχει μεγαλες ευθειες που επιτρεπουν σε αυτοκινητα να τελικιαζουν γιαυτο και το χρησιμοποιουν οι εταιρειες....εδω κανεις μεγαλο λαθος...Ο λογος που η συγκεκριμενη πιστα εγινε τοσο δημοφιλης και προτιμηθηκε απο πολλους κατασκευαστες γρηγορων/σπορ αυτοκινητων, ηταν ακριβως επειδη εχει μεγαλη ποικιλια στροφων, υψομετρικη διαφορα, εντονες κλισεις αλλα και κυριως ποιοτητα μετριου 'καθημερινου' οδοστρωματος, (ολα αυτα μαζι σε μια περιοχη) κατι που προσομειωνει με τον καλυτερο δυνατο τροπο την καθημερινη χρηση σε δημοσιο δρομο, παρεχοντας μαλιστα σχεδον ολων των ειδων τις συνθηκες, οχι μονο σε σχεση με τα παραπανω που ανεφερα αλλα ακομα και με τις αποτομες αλλαγες στο μικροκλιμα της περιοχης, και εναλλαγες σε στεγνο/βρεγμενο/υγρασια...
ΑLFA ROMEO FORUM