-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Εχουμε στην οικογένεια εδώ και πέντε χρόνια μια 120i Steptromic με 150 (μόνο ?) άλογα με 95.000 απροβλημάτιστα χιλιόμετρα και την βρίσκω εξαιρετική γιά Alfa.....
μπορεί να έχει δεκάδες αρνητικά η αλφα ρομέο , αλλά αρβύλες μαζικής παραγωγής δεν βγάζει...
Αρβύλα οδήγησες ?
στρατιωτική...
-
Ο χρήστης jean29 έγραψε:
[
Και είσαι τόσο σίγουρος πχ ότι μια 159 3.2 Q4 είναι τόσο χειρότερη από μια 330xi?? I doubt it...
Ooooh yes! Κατά ΠΟΛΥ! Καταρχάς κοίτα πρώτα το βάρος και έχεις τη πρώτη απάντησή σου. Κατά δεύτερον κοίτα πάλι το...βάρος στους εμπρός τροχούς.
Παιδιά...δεν είναι μόνο οι αναρτήσεις στη θεωρία. Είναι τι αίσθηση βγάζουν στον οδηγό και πόσο αυτός μπορεί να πιέσει για να τις εκμεταλλευτεί στο 100%. Εκεί περισσότερη σημασία έχει το συνολικό στήσιμο και ζύγισμα, παρά η τυπολογία της ανάρτησης.
Δεν είναι θέμα κυλίνδρων...είναι θέμα ισχύς, όπως και στο κάθε αυτοκίνητο. Οτιδήποτε από 150 άλογα και πάνω είναι διασκεδαστικό.-
Αυτό με το βάρος δεν το κατάλαβα.Δηλαδή το mazda 2 που οδηγάω εγώ είναι καλύτερο από την BMW σου γιατί είναι πιο ελαφρύ?
Θέλω να πιστεύω ότι μιλάω σε έξυπνους ανθρώπους. Αφού είσαι έξυπνο παιδί...γιατί τα γράφεις αυτά?
Τι περιμένεις να σου απαντήσω με αυτό που έγραψες τώρα? 170 άλογα βγάζει το Mazda 2 σου? Έχει 6κυλ V6 που κρέμεται από μπροστά?
Θα στο εξηγήσω για να το καταλάβεις. Μιλάμε για την 330xi και την 159 V6 Q4. Στα γρήγορα, η BMW φοράει 6κυλ μοτέρ κατασκευασμένο από μαγνήσιο και αλουμίνιο, τοποθετημένο κατά τον διαμήκη και πίσω από τον εμπρός άξονα. Άρα έχει ελαφρύτερο εμπρός μέρος το οποίο βγάζει ΠΟΛΥ λιγότερη υποστροφή από την 159 με τον 'κρεμασμένο' σχεδόν από τη μάσκα και βαρύ V6 τοποθετημένο εγκάρσια.
Στο δε συνολικό βάρος, η 330xi ζυγίζει 1.655 κιλά και βγάζει 275 άλογα τη στιγμή που η Q4 ζυγίζει 1.740 κιλά και βγάζει 260 άλογα.
Σίγουρα παίζει το ρόλο του αλλά είναι μόνο μια από τις δεκάδες παραμέτρους.Για την αίσθηση είναι κάτι πολυ υποκειμενικό.Εσένα σου αρέσει η αίσθηση πίσω από το τιμόνι της BMW εμένα μπορεί να μ αρέσει περισσότερο στην άλφα ή σε οποιοδήποτε άλλο.
Το δέχομαι. Δε προσπαθώ να σου αλλάξω την άποψη ή να επιβάλω τη γνώμη μου. Πήγαινε λίγο πιο πίσω να καταλάβεις από που ξεκίνησε η κουβέντα.
Αυτό με το πάνω από 150 άλογα μόνο σαν αστείο μπορώ να το εκλάβω.
http://pr.products.productreview.com.au/99572_ssangyong_rexton_ii_2007__present.jpg
Κι αυτό δηλαδή που έχει πάνω από 150 είναι διασκεδαστικό ?
Κοροϊδευόμαστε νομίζω μεταξύ μας...περιμένεις απάντηση τώρα γιαυτό? Θέλω να πιστεύω ότι συνεννοούμαστε
Μιλάμε για BMW και Alfa και πετάς στη κουβέντα το Rexton το οποίο είναι και SUV και περιμένεις να σε πάρω σοβαρά?
άλλο το ένα άλλο το άλλο...
πολ/λοι είναι καλύτεροι από τους ημ/τους
τα 2πλά ψαλίδια καλύτερα από τους μκ κλπ κλπ κλπ
τι πάει να πεί αυτό??
οτι σε μια παρόμοια υλοποίηση οι παραπάνω εφαρμογές υπερτερούν .-Με ποια λογική ΓΕΝΙΚΩΣ και ΑΟΡΙΣΤΩΣ τα 2πλα ψαλίδια είναι καλύτερα? Επειδή το λένε τα περιοδικά?
Το έγραψα και πριν...ΔΕΝ έχει σχέση η τυπολογία της ανάρτησης...ξεκολλήστε ρε γμτ από αυτό. Σημασία έχει το ΣΥΝΟΛΙΚΟ αποτέλεσμα, με τρανό παράδειγμα το Clio RS, Focus RS και τόσα άλλα.
-
μηχ/γος μηχανικός επίγειων και εναέριων μεταφορών...
στα @@ μου τα γράφω τα περιοδικά...
τώρα πως εσύ ξέρεις οτι είμαι λάθος είναι άλλο θέμα... -
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Δε θέλεις την si...πάρε μια 320i με 170. Η δικαιολογία για την si ήταν πάντα η ίδια. Ειδική έκδοση, ομολογκαρισμένη, ελαφρωμένη κλπ. ...μέχρι που βγήκε η 320i με τα 170 (btw και τα δύο βγάζουν κάπου στα 180 άλογα στο δυναμόμετρο )Αλλά ξεφεύγουμε και δε θέλω να το κάνουμε BMW vs Alfa σε καμία περίπτωση. Το θέμα αλλού ξεκίνησε και δε θέλω να πάει αλλού...ειλικρινά δεν έχω καθόλου όρεξη καθώς τα μυαλά δεν αλλάζουν...είναι σαν τα αλεξίπτωτα, δουλεύουν μόνο όταν είναι ανοιχτά.
180 άλογα?
Λοιπόν είμαι στα Μέγαρα χθες και παίρνω βόλτα μια 147 fl 2.0TS, τις πνιγμένες με τα 150 αλογάκια. Πάμε να το τελικιάσω του λέω....
Βγαίνω μια ΕΟ και του δίνω να κρατάει το κινητό μου για να δοκιμάσουμε ένα καινούριο προγραμματάκι που δείχνει την ταχύτητα μέσω GPS(SpeedView για όσους έχουν android).
230 κοντέρ και 223 στο κινητό(κρατάει και μνήμη το πρόγραμμα οπότε το έχω).
Λοιπόν θέλω να πω ότι μέχρι και τα 2 λίτρα τα μοτέρ της BMW είναι υποδεέστερα σε σύγκριση με αυτά της Alfa Romeo και αυτό γιατί οι BMW χάνουν λόγω μετάδοσης, ή δεν δίνει ιδαίτερη βάση στα 4c σε σχέση με ότι μας έχει δείξει ότι φτιάχνει όταν έχει κινητήρα άνω των 4c.Εμένα μου αρέσουν οι BMW αλλά τις βρίσκω αρκετά ακριβές. Εντάξει thats life. Πιστεύω δε ότι έναντι της Alfa Romeo έχει να επιδείξει σαν βασικό προσόν την μετάδοση στον πίσω άξονα.
Και για να λέμε τα σύκα σύκα, η Alfa δεν πουλάει και φύκια για μεταξωτές κορδέλες δα....Η 159 η καημένη είναι αμαξάρα και η τιμή της πολύ πιο κάτω από ότι κοστίζει. Για άλλους λόγους όμως πωλείται κοψοχρονιά.
Σχετικά με γκάμα εκδόσεις κλπ η Audi παίρνει το σκαλπ από όλους.....Συνεχίστε
-
Δε θέλεις την si...πάρε μια 320i με 170. Η δικαιολογία για την si ήταν πάντα η ίδια. Ειδική έκδοση, ομολογκαρισμένη, ελαφρωμένη κλπ. ...μέχρι που βγήκε η 320i με τα 170 (btw και τα δύο βγάζουν κάπου στα 180 άλογα στο δυναμόμετρο )
:στο δρόμο πάνω από 155 δεν περνάνε... τουλάχιστον στην 120...
-
Τι περιμένεις να σου απαντήσω με αυτό που έγραψες τώρα? 170 άλογα βγάζει το Mazda 2 σου? Έχει 6κυλ V6 που κρέμεται από μπροστά?Θα στο εξηγήσω για να το καταλάβεις. Μιλάμε για την 330xi και την 159 V6 Q4. Στα γρήγορα, η BMW φοράει 6κυλ μοτέρ κατασκευασμένο από μαγνήσιο και αλουμίνιο, τοποθετημένο κατά τον διαμήκη και πίσω από τον εμπρός άξονα. Άρα έχει ελαφρύτερο εμπρός μέρος το οποίο βγάζει ΠΟΛΥ λιγότερη υποστροφή από την 159 με τον 'κρεμασμένο' σχεδόν από τη μάσκα και βαρύ V6 τοποθετημένο εγκάρσια.
Στο δε συνολικό βάρος, η 330xi ζυγίζει 1.655 κιλά και βγάζει 275 άλογα τη στιγμή που η Q4 ζυγίζει 1.740 κιλά και βγάζει 260 άλογα.
Ναι φοράει moteur από μαγνήσιο και αλουμίνιο, έχει 2 εκκεντροφόρους λιγότερους, ιμάντες,τροχαλίες αλλά παρόλαυτα είναι μόλις 1 κιλό ελαφρύτερο από το επίσης αλουμινένιο Global V6 με την περιποίηση της Alfa Romeo....
161 έναντι 162 κιλών για την ιστορία.Το δε μοτέρ δεν κρέμεται στον προφυλακτήρα Νίκο. Μπέρδεψες μάλλον το προηγούμενο RS4.
Έχει μάλιστα πολύ μικρό ποσοστό κατανομής μάζας εκτός του μεταξονίου(δεν θυμάμαι τώρα ακριβώς, αλλά θα το βρω) -
Πού τις ψαχνετε ολες αυτες τις πληροφοριες?
Δωστε κατι και σ εμας ( link )
-
Ο χρήστης 106_4_ever έγραψε:
Πού τις ψαχνετε ολες αυτες τις πληροφοριες?Δωστε κατι και σ εμας ( link )
http://en.wikipedia.org/wiki/GM_High_Feature_engine
Πάρε αρχικά αυτό το λινκ.
Αλλά αναφέρει μόνο το βάρος του 3.6 που είναι 168 κιλά.
Του 3.2 της Alfa Romeo είναι στα 162 -
@Nikos120i
Επειδή θα γίνει σεντόνι δεν κάνω quote.Επίτηδες υπερέβαλα γιατί μου φάνηκαν γενικά αυτά που έγραψες.Συμφωνώ μαζί σου πως μια διάταξη ανάρτησης δεν λέει σχεδόν τίποτα από μόνη της.'Οπως όμως δεν λέει και τίποτα το βάρος ή τα άλογα όσον αφορά την διασκέδαση.Υπάρχουν αυτοκίνητα που κρύβουν καλά το βάρος τους και ελαφριά που είναι παντελώς αδιάφορα.Το θέμα όμως τώρα στα 2 συγκεκριμένα αυτοκίνητα δεν πιστεύω πως υπάρχουν τόσο τρανταχτές διαφορές και είμαι σίγουρος πως η κουβέντα μας εδώ μέσα αφήνει παγερά αδιάφορους τους υποψήφιους αγοραστές.Πέρα από το καθαρά ανούσιο θέμα των μετρήσεων που είναι αντικειμενικό θέμα,όλα τα υπόλοιπα όπως αίσθηση,ομορφιά κτλ είναι υποκειμενικά.Ακόμη και η οδική συμπεριφορά σ ένα μεγάλο βαθμό για μένα δεν είναι αντικειμενικό θέμα.Στο τιμολογιακό θέμα τώρα.'Ισως και οι άλφα και οι bmw να είναι υπερτιμημένες.Στο κάτω κάτω υπάρχουν δεκάδες εναλλακτικές σε όλα τα μοντέλα και καθένας κρίνει μοναχός του το τι αξίζει να αγοράσει και το τι όχι.Προσωπικά βγάζω το καπέλο στις bmw αλλά 4κύλινδρη δεν θα αγόραζα. Όσο καλό στήσιμο και αίσθηση να έχει για μένα δεν έχει την απαιτούμενη δύναμη και φυσικά προτιμώ τους 2(ή και παραπάνω) περισσότερους κυλίνδρους. -
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Δε θέλεις την si...πάρε μια 320i με 170.
180 άλογα?
Δε θέλεις την si...πάρε μια 320i με 170. Η δικαιολογία για την si ήταν πάντα η ίδια. Ειδική έκδοση, ομολογκαρισμένη, ελαφρωμένη κλπ. ...μέχρι που βγήκε η 320i με τα 170 (btw και τα δύο βγάζουν κάπου στα 180 άλογα στο δυναμόμετρο )
:στο δρόμο πάνω από 155 δεν περνάνε... τουλάχιστον στην 120...
Συγκεκριμένα περνάνε 160,4 άλογα στο δρόμο:
Στην επίσκεψη στο δυναμόμετρο η απόδοση της 320 Si στους τροχούς έφτασε τους 160,4 ίππους/7.200 σ.α.λ. και τα 17,5 χλγμ./4.800 σ.α.λ.
Από: http://library.techlink.gr/4t/article-m ... icle=11339
Οι απώλειες σε πισωκίνητο είναι περίπου 15%...do the math.
Τι περιμένεις να σου απαντήσω με αυτό που έγραψες τώρα? 170 άλογα βγάζει το Mazda 2 σου? Έχει 6κυλ V6 που κρέμεται από μπροστά?
Θα στο εξηγήσω για να το καταλάβεις. Μιλάμε για την 330xi και την 159 V6 Q4. Στα γρήγορα, η BMW φοράει 6κυλ μοτέρ κατασκευασμένο από μαγνήσιο και αλουμίνιο, τοποθετημένο κατά τον διαμήκη και πίσω από τον εμπρός άξονα. Άρα έχει ελαφρύτερο εμπρός μέρος το οποίο βγάζει ΠΟΛΥ λιγότερη υποστροφή από την 159 με τον 'κρεμασμένο' σχεδόν από τη μάσκα και βαρύ V6 τοποθετημένο εγκάρσια.
Ναι φοράει moteur από μαγνήσιο και αλουμίνιο, έχει 2 εκκεντροφόρους λιγότερους, ιμάντες,τροχαλίες αλλά παρόλαυτα είναι μόλις 1 κιλό ελαφρύτερο από το επίσης αλουμινένιο Global V6 με την περιποίηση της Alfa Romeo....
161 έναντι 162 κιλών για την ιστορία.Το δε μοτέρ δεν κρέμεται στον προφυλακτήρα Νίκο. Μπέρδεψες μάλλον το προηγούμενο RS4.
Έχει μάλιστα πολύ μικρό ποσοστό κατανομής μάζας εκτός του μεταξονίου(δεν θυμάμαι τώρα ακριβώς, αλλά θα το βρω)Συγκεκριμένα ζυγίζει 120 κιλά: http://bmwfans.info/parts/catalog/E90/S ... rt_engine/
Το μοτέρ στη 330xi είναι τοποθετημένο πιο πίσω από της 159 και επειδή είναι και τοποθετημένο κατά τον διαμήκη βοηθάει στη καλύτερη κατανομή.
-
Και ναι τα 150 ή ακόμα και τα 170 σε μια 320 ή 120 είναι ΓΤΠ!! Για να μη σου πω τι γίνονται σε μια βαριά 120 cabrio που έβαλα στο χέρι μες τη βδομάδα! Οπότε save it.
Όταν το συγκρίνεις με τι?
Η 120i cabrio είναι 1.600 κιλά. Τι περίμενες? Εδώ η 320i και προφανώς και η 120i είναι πιο ελαφριές τουλάχιστον κατά 100-200 κιλά.
Το fun factor παραμένει...ειδικά στους δρόμους μας. (προχθές με 3η το δίπλωσα )
Σκέψου ότι η 159 2.2 βγάζει 185 άλογα και ζυγίζει 1.600 κιλά.
Κι εγώ διπλωνω με 3η άνετα, αλλά ο ήχος του 6κύλινδρου άλλη φάση...
-
Ο χρήστης jean29 έγραψε:
@Nikos120i
Οπως όμως δεν λέει και τίποτα το βάρος ή τα άλογα όσον αφορά την διασκέδαση.Υπάρχουν αυτοκίνητα που κρύβουν καλά το βάρος τους και ελαφριά που είναι παντελώς αδιάφορα.Στη κατανομή του βάρους αναφέρθηκα. Είναι σημαντικό...όχι στο βάρος αυτό καθαυτό.
Το θέμα όμως τώρα στα 2 συγκεκριμένα αυτοκίνητα δεν πιστεύω πως υπάρχουν τόσο τρανταχτές διαφορές και είμαι σίγουρος πως η κουβέντα μας εδώ μέσα αφήνει παγερά αδιάφορους τους υποψήφιους αγοραστές.Πέρα από το καθαρά ανούσιο θέμα των μετρήσεων που είναι αντικειμενικό θέμα,όλα τα υπόλοιπα όπως αίσθηση,ομορφιά κτλ είναι υποκειμενικά.Ακόμη και η οδική συμπεριφορά σ ένα μεγάλο βαθμό για μένα δεν είναι αντικειμενικό θέμα.Στο τιμολογιακό θέμα τώρα.'Ισως και οι άλφα και οι bmw να είναι υπερτιμημένες.Στο κάτω κάτω υπάρχουν δεκάδες εναλλακτικές σε όλα τα μοντέλα και καθένας κρίνει μοναχός του το τι αξίζει να αγοράσει και το τι όχι.
Η κουβέντα είναι κουβέντα να γίνεται βασικά.
Η οδηγική συμπεριφορά όμως δε νομίζω ότι είναι υποκειμενικό θέμα. Το αν θα αναγνωρίσεις και πως θα αξιολογήσεις την οδική συμπεριφορά είναι υποκειμενικό θέμα.
Υπερτιμημένες δε νομίζω να είναι...ακριβές είναι. Αν και στη Γερμανία είναι φθηνότερες...αλλά τέσπα.
Προσωπικά βγάζω το καπέλο στις bmw αλλά 4κύλινδρη δεν θα αγόραζα. Όσο καλό στήσιμο και αίσθηση να έχει για μένα δεν έχει την απαιτούμενη δύναμη και φυσικά προτιμώ τους 2(ή και παραπάνω) περισσότερους κυλίνδρους.
Αν έχεις οδηγήσει 4κυλ άνω των 150 αλόγων και σε απογοήτευσε το δέχομαι, αν όμως όχι είναι κάπως bold statement αυτό, αλλά το δέχομαι. Να σε πληροφορήσω ότι μια χαρά δύναμη έχει, εφάμιλη με αυτή της 159 2.2.
Σε οτιδήποτε κάτω των 150 αλόγων θα συμφωνήσω, ποτέ δε θα αγόραζα (όπως και δεν έχω κάνει).
Κι εγώ διπλωνω με 3η άνετα, αλλά ο ήχος του 6κύλινδρου άλλη φάση...
Και ο ήχος του V8 και V10 από Μ3, Μ5, Μ6 κλπ. Πάντα θα υπάρχει κάτι καλύτερο...δε πάει να πει ότι το υποδεέστερο δεν είναι κι αυτό καλό.
Αυτά...τους ζαλίσαμε και ζητώ συγνώμη.
Πάμε παρακάτω...βάλτε καμιά φώτο να επιστρέψετε...
-
161 έναντι 162 κιλών για την ιστορία.ποσα κιλα ειναι?
(η bmw)Συγκεκριμένα ζυγίζει 120 κιλά: http://bmwfans.info/parts/catalog/E90/S ... rt_engine/
αα ειπα κι εγω
-
Συγκεκριμένα ζυγίζει 120 κιλά: http://bmwfans.info/parts/catalog/E90/S ... rt_engine/Σωθικά δεν έχει βρε Νίκο....φαίνεται και στα blueprints
Θα σε μαλώσω....
Το αναφέρει εξάλλου και στο λινκ ότι πρόκειται για short engine, semicomplete δηλαδή.
Κάπου τόσο ζυγίζει και το μπλοκ της GM για την Alfa ενώ στα 133 κιλά είναι ο θεόβαρος V6 Busso....Κιουσή μην χαίρεσαι
-
Συγκεκριμένα ζυγίζει 120 κιλά: http://bmwfans.info/parts/catalog/E90/S ... rt_engine/
Σωθικά δεν έχει βρε Νίκο....φαίνεται και στα blueprints
Θα σε μαλώσω....
Το αναφέρει εξάλλου και στο λινκ ότι πρόκειται για short engine, semicomplete δηλαδή.
Κάπου τόσο ζυγίζει και το μπλοκ της GM για την Alfa ενώ στα 133 κιλά είναι ο θεόβαρος V6 Busso....Κιουσή μην χαίρεσαι
...δε το είδα ότι δεν είναι full engine...5 ώρες έχω κοιμηθεί λόγω F1.
Λάθος θυμάμαι ότι ο V6 είναι πιο βαρύς από τον Ν52?
Γιατί θυμάμαι ότι ήταν περισσότερο από 1 κιλό?
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Wannabe μηχ/γος μηχανικός επίγειων και εναέριων μεταφορών...
στα @@ μου τα γράφω τα περιοδικά...
τώρα πως εσύ ξέρεις οτι είμαι λάθος είναι άλλο θέμα...fixed...
Ελα ρε μλκ,μολις διαλεξες τομεα μη χρησιμοποιεις (ακομα) τετοια επιχειρηματα..
-
-
Παιδιά για να κλείσει η κουβέντα και να μην μπερδευόμαστε βγήκε κάποιος μπεμπάκιας και είπε ότι οι bmw είναι οι άλφα του σήμερα από άποψη τεχνολογίας γκάμας και επιδόσεων, εγώ αμφέβαλα για την τεχνολογία και έπιασαν τα γέλια τον γνωστό δικηγόρο της bmw στο φόρουμ.
Τελικά όμως δεν μας εξήγησε ποια τεχνολογία έχει προσφέρει η bmw στην παγκόσμια αυτοκίνηση πολύ απλά γιατί δεν υπάρχει. Άρχισε να λέει κάτι ασυναρτησίες για προσπάθεια μείωσης βάρους , κατηφορικό πάτωμα στην θέση οδήγησης (και το εταιρικό i30 μου το έχει), φορτιση μπαταρίας στο φρενάρισμα κλπ. . Αλλά καμιά καινοτόμα τεχνολογία σημαντική για την αυτοκίνηση γενικότερα, όπως για παράδειγμα το injection που νομίζω ότι το ανακάλυψε η renault, το dsg του vag, τους υστερούντες βραχίονες των peugeot-renault με την παθητική τετραδιεύθυνση, το mair των Ιταλών (το πιο πρόσφατο γιατί αν αρχίσουμε να γράφουμε όλες τις καινοτομίες τους διαχρονικά το κατεβατό θα γίνει τεράστιο), το abs που νομίζω ήταν εφεύρεση της mercedes κλπ.Η bmw σε αυτό τον τομέα είναι το απόλυτο 0, μηδέν, zero όπως θες πες το.Και τελικά άλφα ρομέο δεν σημαίνει μόνο σπορ επιδόσεις αλλά και φινέτσα, διαχρονική ομορφιά και πρωτοτυπία λέξεις παντελώς άγνωστες στο εργοστάσιο κατασκευής κινητήρων από το Μόναχο. Οπότε το να λέμε ότι η bmw είναι η άλφα του σήμερα είναι τελείως άτοπο και μεγάλη προσβολή για την άλφα όσο και αν η δυναμική της έχει πέσει.
υ.γ. επειδή ζήτησες διαφώτιση πάρε να δεις τι σημαίνει τεχνολογική πρωτοπορία και προσφορά στην αυτοκίνηση
Youtube Video -
Το injection είναι της Bosch, οι υστερούντες υπάρχουν από την εποχή του Νώε και δεν ξέρω ποιός μηχανολόγος τους σκέφτηκε, το ηλεκτρονικό ABS και αυτό της Bosch (καθώς η πρώτη αυτοκινητιστική εφαρμογή με μηχανικό τρόπο ήταν στο Jensen FF, ενώ στην αεροπορική βιομηχανία υπήρχε από τη δεκαετία του 1950) και το DSG είναι εφεύρεση της Porsche...
-
Το DSG δεν είναι της BorgWarner??
ΑLFA ROMEO FORUM