-
δεν ειμαι, απλα εσυ πηγες απευθειας στις Μ
bmw δεν ειναι μονο oι Μ, ουτε στην ουσια οι Μ ειναι μπορουν να μπουν στο ιδιο καζανι με τις απλες bmw
-
Σωστά!! Bmw είναι μόνο αυτές με 6 κυλίνδρους και πάνω!! Οι υπόλοιπες είναι...
-
καλα οπως το δει κανεις, εμενα το 2λιτρο μοτερ μου αρεσε παρα πολυ
(ασχετως αν το συγκρινω θελοντας και μη με υπερτροφοδοτουμενα, για ατμοσφαιρικο ηταν παρα πολυ καλο) -
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Και το φοβερό ξέρεις ποιο είναι? Ότι τελικά τα McPherson δουλεύουν καλύτερα από τα διπλά της 159 και ότι κι η Giulietta τελικά αποφάσισε να βάλει κι αυτή McPherson...ωω τι premiUm!
Αυτό σε ποιό πλανήτη ισχύει??
Και μη μου πεις στον πλανήτη της 335 ή της Μ3! Εκεί δεν υπάρχει ανταγωνισμός από την Alfa.Αυτό το λες από προσωπική εμπειρία ή επειδή το διάβασες σε κάποιο περιοδικό ή ακόμα χειρότερα το υποθέτεις?
Ας πούμε για τα περιοδικά αρχικά. Πρόσφατα στο πατρικό μου ξεκαθάριζα κάτι περιοδικά. Βρήκα μέσα ένα τεστ της 159 2.2 με την 320si. Μάντεψε ποια βγάζει καλύτερη? ...ναι, αυτή με τα McPherson.
Στη πραγματικότητα με τη 320i μπορείς να πιέσεις περισσότερο από την 159, ίσως γιατί δεν παίρνει τις κλήσεις της τελευταίας και μιλάμε για μαμά ανάρτηση και ίσως και για το πιο ουδέτερο turn-in που παρατήρησα στη 3άρα. Αυτά από προσωπική εμπειρία της 2.2 με τη 320i. Φταίει το βάρος? Φταίει το γεγονός ότι η 159 είναι πολύ υποστροφική και μπροστόβαρη? Ίσως. Αν ισχύει αυτό ακυρώνει κάθε υπεροχή των διπλών ψαλιδιών. Δηλαδή καλή η θεωρία...στην εκτέλεση όμως
Η ΤΒΙ είναι προφανώς καλύτερη όχι τόσο λόγω ανάρτησης...αλλά μοτέρ και Q2, οπότε σου δίνει αυτή την αίσθηση.
Αλλά τι να το κάνεις ούτως η άλλως? Διπλά ψαλίδια τέλος για την Alfa.
Και είσαι τόσο σίγουρος πχ ότι μια 159 3.2 Q4 είναι τόσο χειρότερη από μια 330xi?? I doubt it...
Ooooh yes! Κατά ΠΟΛΥ! Καταρχάς κοίτα πρώτα το βάρος και έχεις τη πρώτη απάντησή σου. Κατά δεύτερον κοίτα πάλι το...βάρος στους εμπρός τροχούς.
Παιδιά...δεν είναι μόνο οι αναρτήσεις στη θεωρία. Είναι τι αίσθηση βγάζουν στον οδηγό και πόσο αυτός μπορεί να πιέσει για να τις εκμεταλλευτεί στο 100%. Εκεί περισσότερη σημασία έχει το συνολικό στήσιμο και ζύγισμα, παρά η τυπολογία της ανάρτησης.
Σωστά!! Bmw είναι μόνο αυτές με 6 κυλίνδρους και πάνω!! Οι υπόλοιπες είναι...
Δεν είναι θέμα κυλίνδρων...είναι θέμα ισχύς, όπως και στο κάθε αυτοκίνητο. Οτιδήποτε από 150 άλογα και πάνω είναι διασκεδαστικό.-
-
Όπα όπα όπα....ποιος μίλησε για περιοδικά και ιστορίες? Σου χω επικαλεστεί ποτέ εγώ περιοδικά? Εγώ μόνο τα τεχνικά χαρακτηριστικά διαβάζω σε αυτές τις κωλοφυλλάδες! Και ναι τα 150 ή ακόμα και τα 170 σε μια 320 ή 120 είναι ΓΤΠ!! Για να μη σου πω τι γίνονται σε μια βαριά 120 cabrio που έβαλα στο χέρι μες τη βδομάδα! Οπότε save it. Αν θες να μιλήσουμε για McPherson άσε την άλλη Κυριακή που παίζει να βάλω ένα R26 στις Σέρρες και το ξανασυζητάμε...κατά τα άλλα στα 'γήινα' μοντέλα της η Bmw είναι στο μέσο όρο και τπτ παραπάνω. Και πάλι όμως όπως έχω ξαναπεί ότι αν το budget μου ήταν από 60-65κ και πάνω εννοείται πως θα έπαιρνα Bmw και μόνο Bmw.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Και ναι τα 150 ή ακόμα και τα 170 σε μια 320 ή 120 είναι ΓΤΠ!! Για να μη σου πω τι γίνονται σε μια βαριά 120 cabrio που έβαλα στο χέρι μες τη βδομάδα! Οπότε save it.Όταν το συγκρίνεις με τι?
Η 120i cabrio είναι 1.600 κιλά. Τι περίμενες? Εδώ η 320i και προφανώς και η 120i είναι πιο ελαφριές τουλάχιστον κατά 100-200 κιλά.
Το fun factor παραμένει...ειδικά στους δρόμους μας. (προχθές με 3η το δίπλωσα )
Σκέψου ότι η 159 2.2 βγάζει 185 άλογα και ζυγίζει 1.600 κιλά.
-
Εγώ πάλι τη βρίσκω κάκιστη για Βmw! Εκείνα τα ψευτοπλαστικά των πρώτων 1er στο λαιμό μου κάθονται! Epic fail όπως και η αντίστοιχης γενειάς Χ3!
-
Ρε καλαμπούρι που έχει εδωμέσα.
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Ας πούμε για τα περιοδικά αρχικά. Πρόσφατα στο πατρικό μου ξεκαθάριζα κάτι περιοδικά. Βρήκα μέσα ένα τεστ της 159 2.2 με την 320si. Μάντεψε ποια βγάζει καλύτερη? ...ναι, αυτή με τα McPherson.
Και γιατι να ισχυει αποκλειστικα το ενα ή το αλλο; Σε μια εφαρμογη (οχημα στην προκειμενη περιπτωση) μπορει να δουλευει καλυτερα οντως το γονατακι.Σε μια αλλη μπορει οχι.Καταλαβαινεις επισης οτι αυτο με το περιοδικο δε λεει τιποτα,πως ειναι το τοπ γκιαρ που απλα δεν περιμενεις να μαθεις καποια πραγματα απ την εκπομπη αλλα να διασκεδασεις;Ετσι ακριβως ειναι και τα ελληνικα περιοδικα,στην χειροτερη εκδοχη τους μαλιστα.Οποτε δεν καταλαβαινω ΠΟΤΕ γιατι εχει βαση η γνωμη (γιατι περι τετοιας προκειται) συγκεκριμενου δημοσιογραφου (και οχι τεχνικου).Εκτος αν ειναι τεκμηριωμενα και αποδεδειγμενα ικανος,εργοστασιακος δοκιμαστης. Ουτε καν,φανταζομαι και φανταζεσαι.
Υγ:Φυσικα δεν συμπεριλαμβανω το πολυ πιθανο σεναριο 'συνταγογραφημενης' δοκιμης ετσι;
-
Ακόμα και αντικειμενική πραγματικότητα να είναι, το εν λόγω τεστ είναι ούτως ή άλλως (ως συνήθως) άκυρο!! Απ' τη μια μια ντεμέκ ειδική έκδοση, ελαφρωμένη, δυναμωμένη, με serial numbers και λοιπές ιστορίες και απ' την άλλη μια σπορ μπερλίνα. Αει πες μου εσύ τώρα πως να τους πάρεις στα σοβαρά??
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Και γιατι να ισχυει αποκλειστικα το ενα ή το αλλο; Σε μια εφαρμογη (οχημα στην προκειμενη περιπτωση) μπορει να δουλευει καλυτερα οντως το γονατακι.Σε μια αλλη μπορει οχι.Καταλαβαινεις επισης οτι αυτο με το περιοδικο δε λεει τιποτα,πως ειναι το τοπ γκιαρ που απλα δεν περιμενεις να μαθεις καποια πραγματα απ την εκπομπη αλλα να διασκεδασεις;Ετσι ακριβως ειναι και τα ελληνικα περιοδικα,στην χειροτερη εκδοχη τους μαλιστα.Οποτε δεν καταλαβαινω ΠΟΤΕ γιατι εχει βαση η γνωμη (γιατι περι τετοιας προκειται) συγκεκριμενου δημοσιογραφου (και οχι τεχνικου).Εκτος αν ειναι τεκμηριωμενα και αποδεδειγμενα ικανος,εργοστασιακος δοκιμαστης. Ουτε καν,φανταζομαι και φανταζεσαι.
Υγ:Φυσικα δεν συμπεριλαμβανω το πολυ πιθανο σεναριο 'συνταγογραφημενης' δοκιμης ετσι;
Ακόμα και αντικειμενική πραγματικότητα να είναι, το εν λόγω τεστ είναι ούτως ή άλλως (ως συνήθως) άκυρο!! Απ' τη μια μια ντεμέκ ειδική έκδοση, ελαφρωμένη, δυναμωμένη, με serial numbers και λοιπές ιστορίες και απ' την άλλη μια σπορ μπερλίνα. Αει πες μου εσύ τώρα πως να τους πάρεις στα σοβαρά??
Όντως ανάλογα με το budget γράφονται διάφορα. Έχω καιρό να αγοράσω Ελληνικό περιοδικό, προτιμώ να τα οδηγώ για να έχω προσωπική άποψη. Αν δεν είχα το ένα για ένα χρόνο και το άλλο test drive μιάμιση μέρας, ίσως να μην τους έπαιρνα σοβαρά.
Επειδή όμως τυγχάνει να έχω κάνει και τα δύο...συμφωνώ απόλυτα μαζί τους.
Δε θέλεις την si...πάρε μια 320i με 170. Η δικαιολογία για την si ήταν πάντα η ίδια. Ειδική έκδοση, ομολογκαρισμένη, ελαφρωμένη κλπ. ...μέχρι που βγήκε η 320i με τα 170 (btw και τα δύο βγάζουν κάπου στα 180 άλογα στο δυναμόμετρο )
Αλλά ξεφεύγουμε και δε θέλω να το κάνουμε BMW vs Alfa σε καμία περίπτωση. Το θέμα αλλού ξεκίνησε και δε θέλω να πάει αλλού...ειλικρινά δεν έχω καθόλου όρεξη καθώς τα μυαλά δεν αλλάζουν...είναι σαν τα αλεξίπτωτα, δουλεύουν μόνο όταν είναι ανοιχτά.
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Στις δεκαετίες 50,60 και 70 που ο καθένας είχε όνειρο μιά Alfa δεν την αγόραζε διότi οι τιμές τους ήταν στα ύψη......Θυμάμαι φίλος του πατέρα μου την δεκαετία του 60 είχε μία κουπέ 2600 (απίθανο αυτοκίνητο ) αλλά κόστιζε όσο 2-3 Mercedes....
Δεκτόν αλλά αυτό δεν είναι λόγος να χωρίζουμε σε κατηγορίες τους φίλους της άλφα.Αυτό που ήθελα να πω εγώ είναι πως οι BMW που μπορεί να αγοράσει ο καθένας δεν έχουν τίποτα το ιδιαίτερο.
Δηλαδή μιά Alfa Spider 3.2 είναι καλύτερη από μιά Z4 3.0 ?
Δεν ξέρω γιατί δεν τις έχω οδηγήσει.Σαν ομορφιά κατά την ταπεινή μου άποψη η άλφα είναι πολύ καλύτερη.Βασικά κανένα από τα 2 δεν μπορεί να τα αγοράσει ο καθένας.
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
[Και είσαι τόσο σίγουρος πχ ότι μια 159 3.2 Q4 είναι τόσο χειρότερη από μια 330xi?? I doubt it...
Ooooh yes! Κατά ΠΟΛΥ! Καταρχάς κοίτα πρώτα το βάρος και έχεις τη πρώτη απάντησή σου. Κατά δεύτερον κοίτα πάλι το...βάρος στους εμπρός τροχούς.
Παιδιά...δεν είναι μόνο οι αναρτήσεις στη θεωρία. Είναι τι αίσθηση βγάζουν στον οδηγό και πόσο αυτός μπορεί να πιέσει για να τις εκμεταλλευτεί στο 100%. Εκεί περισσότερη σημασία έχει το συνολικό στήσιμο και ζύγισμα, παρά η τυπολογία της ανάρτησης.
Δεν είναι θέμα κυλίνδρων...είναι θέμα ισχύς, όπως και στο κάθε αυτοκίνητο. Οτιδήποτε από 150 άλογα και πάνω είναι διασκεδαστικό.-
Αυτό με το βάρος δεν το κατάλαβα.Δηλαδή το mazda 2 που οδηγάω εγώ είναι καλύτερο από την BMW σου γιατί είναι πιο ελαφρύ? Σίγουρα παίζει το ρόλο του αλλά είναι μόνο μια από τις δεκάδες παραμέτρους.Για την αίσθηση είναι κάτι πολυ υποκειμενικό.Εσένα σου αρέσει η αίσθηση πίσω από το τιμόνι της BMW εμένα μπορεί να μ αρέσει περισσότερο στην άλφα ή σε οποιοδήποτε άλλο.Αυτό με το πάνω από 150 άλογα μόνο σαν αστείο μπορώ να το εκλάβω.
http://pr.products.productreview.com.au/99572_ssangyong_rexton_ii_2007__present.jpg
Κι αυτό δηλαδή που έχει πάνω από 150 είναι διασκεδαστικό ?
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Εχουμε στην οικογένεια εδώ και πέντε χρόνια μια 120i Steptromic με 150 (μόνο ?) άλογα με 95.000 απροβλημάτιστα χιλιόμετρα και την βρίσκω εξαιρετική γιά Alfa.....μπορεί να έχει δεκάδες αρνητικά η αλφα ρομέο , αλλά αρβύλες μαζικής παραγωγής δεν βγάζει...
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Και γιατι να ισχυει αποκλειστικα το ενα ή το αλλο; **Σε μια εφαρμογη (οχημα στην προκειμενη περιπτωση) μπορει να δουλευει καλυτερα οντως το γονατακι.Σε μια αλλη μπορει οχι.**Καταλαβαινεις επισης οτι αυτο με το περιοδικο δε λεει τιποτα,πως ειναι το τοπ γκιαρ που απλα δεν περιμενεις να μαθεις καποια πραγματα απ την εκπομπη αλλα να διασκεδασεις;Ετσι ακριβως ειναι και τα ελληνικα περιοδικα,στην χειροτερη εκδοχη τους μαλιστα.Οποτε δεν καταλαβαινω ΠΟΤΕ γιατι εχει βαση η γνωμη (γιατι περι τετοιας προκειται) συγκεκριμενου δημοσιογραφου (και οχι τεχνικου).Εκτος αν ειναι τεκμηριωμενα και αποδεδειγμενα ικανος,εργοστασιακος δοκιμαστης. Ουτε καν,φανταζομαι και φανταζεσαι.
Το bold γι' αυτούς που μας τα έχουν κάνει τσουρέκια με την εξίσωση 'διπλά ψαλίδια=καλύτερη συμπεριφορά'. Και όποιος έχει αντίρρηση ας πάει να οδηγήσει σιβικ ή crx αρχών δεκαετίας του '90 που είχαν και διπλά μπρος-πίσω, ήταν και πανάλαφρα, πράγμα που υποθετικά θα ευνοούσε την οδική συμπεριφορά. Oι απόλυτοι πεζοδρομιοκυνηγοί, την εποχή που οι Γάλλοι με 'πρωτόγονες' λύσεις κένταγαν σ' αυτόν τον τομέα.
Τα αμάξια δε στρίβουν και δεν πάνε με τις τεχνικές προδιαγραφές και μόνο, τελεια και παυλα. -
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Και γιατι να ισχυει αποκλειστικα το ενα ή το αλλο; **Σε μια εφαρμογη (οχημα στην προκειμενη περιπτωση) μπορει να δουλευει καλυτερα οντως το γονατακι.Σε μια αλλη μπορει οχι.**Καταλαβαινεις επισης οτι αυτο με το περιοδικο δε λεει τιποτα,πως ειναι το τοπ γκιαρ που απλα δεν περιμενεις να μαθεις καποια πραγματα απ την εκπομπη αλλα να διασκεδασεις;Ετσι ακριβως ειναι και τα ελληνικα περιοδικα,στην χειροτερη εκδοχη τους μαλιστα.Οποτε δεν καταλαβαινω ΠΟΤΕ γιατι εχει βαση η γνωμη (γιατι περι τετοιας προκειται) συγκεκριμενου δημοσιογραφου (και οχι τεχνικου).Εκτος αν ειναι τεκμηριωμενα και αποδεδειγμενα ικανος,εργοστασιακος δοκιμαστης. Ουτε καν,φανταζομαι και φανταζεσαι.
Το bold γι' αυτούς που μας τα έχουν κάνει τσουρέκια με την εξίσωση 'διπλά ψαλίδια=καλύτερη συμπεριφορά'. Και όποιος έχει αντίρρηση ας πάει να οδηγήσει σιβικ ή crx αρχών δεκαετίας του '90 που είχαν και διπλά μπρος-πίσω, ήταν και πανάλαφρα, πράγμα που υποθετικά θα ευνοούσε την οδική συμπεριφορά. Oι απόλυτοι πεζοδρομιοκυνηγοί, την εποχή που οι Γάλλοι με 'πρωτόγονες' λύσεις κένταγαν σ' αυτόν τον τομέα.
Τα αμάξια δε στρίβουν και δεν πάνε με τις τεχνικές προδιαγραφές και μόνο, τελεια και παυλα.άλλο το ένα άλλο το άλλο...
πολ/λοι είναι καλύτεροι από τους ημ/τους
τα 2πλά ψαλίδια καλύτερα από τους μκ κλπ κλπ κλπ
τι πάει να πεί αυτό??
οτι σε μια παρόμοια υλοποίηση οι παραπάνω εφαρμογές υπερτερούν .- -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Τα αμάξια δε στρίβουν και δεν πάνε με τις τεχνικές προδιαγραφές και μόνο, τελεια και παυλα.άλλο το ένα άλλο το άλλο...
τι πάει να πεί αυτό??
οτι σε μια παρόμοια υλοποίηση οι παραπάνω εφαρμογές υπερτερούν .-Says who?
Θέλεις να σου πω πολλές τεχνικές επιλογές που στα χαρτιά ήταν χειρότερες, αλλά στην πράξη υπερτερούσαν?Γιατί έχω την εντύπωση οτι μιλάω με 17χρονο που οι γνώσεις του περί οδήγησης περιορίζονται στα περιοδικά και στα χαρτάκια ΥΠΕΡ-ΑΤΟΥ?
-
-
Άσχετο
Το 1973 είχε αγοράσει ο πατέρας μου ένα OPEL KADETT CARAVAN 1100 στο οποίο έμαθα και να οδηγώ.
Είχε διπλά ψαλίδια μπροστά..
Οπότε... -
Ο χρήστης taurus έγραψε:
τι πάει να πεί αυτό??
οτι σε μια παρόμοια υλοποίηση οι παραπάνω εφαρμογές υπερτερούν .-Says who?
Θέλεις να σου πω πολλές τεχνικές επιλογές που στα χαρτιά ήταν χειρότερες, αλλά στην πράξη υπερτερούσαν?Γιατί έχω την εντύπωση οτι μιλάω με 17χρονο που οι γνώσεις του περί οδήγησης περιορίζονται στα περιοδικά και στα χαρτάκια ΥΠΕΡ-ΑΤΟΥ?
το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το 500αράκι και το κα...
το κα είναι και πιο άνετο και σε εγκάρσιες ανωμαλίες πατάει καλύτερα ο κώλος...το who θα το καταλάβεις αν οδηγήσεις τίποτα από τα παραπάνω...
ΑLFA ROMEO FORUM